dimecres, 28 de novembre de 2007

ALTERNATIVA 324


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/


DISSABTE 1 DE DES. A LES 13H VISITAREM UN POSSILE LOCAL PER AL CASAL POPULAR. TOTS ELS QUE VULGUEU VENIR CONTESTEU AQUEST CORREU QUE US INDICAREM EL LLOC ON QUEDEM.

Companys de l'ABG, ERC de Torredembarra ens ha ofert poder anar en el seu autobus el proper dissabte, a la manifestació pel Dret de Decidir. L'hora de sortida serà a les tres de la tarda davant de Correus, i és gratuït. L'oferiment també el fan extensiu a CIU. Qui vulgui anar amb aquest bus, ho pot comunicar a través d'aquest correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

TORREDEMBARRA
Casal Popular
El buit que ha deixat el tancament de l’Auca ha fet que diverses entitats de la Torre ens estiguem movent per a trobar un espai on poder tenir:
-Taula de reunions -Ordinador -Biblioteca -Premsa i publicacions -Cartellera d’activitats
-Botigueta -etc Les entitats que han confirmat la seva participació són: -L’Alternativa Baix Gaià
-Associació Cultural Baix Gaià -Revista el Timbal -Secció local del Fòrum per les Terres del Gaià -Secció local de Salvem el Gaià -Assemblea de Joves del Baix Gaià
Volem obrir el projecte a totes les iniciatives culturals i socials que vulguin participar. Per tal de pagar el lloguer hem establert unes quotes voluntàries de 10 euros al mes. El funcionament de l’espai es determinarà de manera col·lectiva. Informeu-vos a jsmbaixgaia@hotmail.com

L'ABG proposarà que es demani al govern la gratuïtat del bitllet de tren
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2642562
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/2007/11/nota-de-premsa.html
Veieu el comunicat sencer al nostre BLOC.

“Comunicat de premsa
El Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Ajuntament de Torredembarra acorden crear una comissió per a la protecció de Muntanyans II” Mireu el BLOC.

ACBG
-Proposta de III ASSEMBLEA: 20 DE SETEMBRE DE 2008 A RENAU
-Comissió de treball de l’ACBG 15 de desembre de 2007 a les 11h: US PROPOSEM FER LA REUNIÓ A TORREDEMBARRA. Ja direu!

LOTERIA
Ja podeu comprar loteria de l’ACBG a:
-La Riera de Gaià, La Pobla de Montornès, Roda de Berà, Restaurant les Moreres, Forn Cristià de la Plaça de la Vila, Ca la Quimeta Farigola, Estanc de davant del Fraga, 6 comerços d’Altafulla. Atenció! Han passat els dies i... dia 10 de desembre cal passar comptes de la loteria. Els números que us quedeu els podreu seguir venent.

TERRES DEL GAIÀ
“!¡!...qui s'anima a fer un disseny de mascota per a la campanya de Parc Natural de les Terres del Gaià?!¡!
http://www.quelcom.net/terresdelgaia/ Motiu: la llúdriga (Lutra lutra)
Bèstia simpàtica que ha de simbolitzar el futurible Parc Natural i la recuperació del riu Positivament tal i tal”

RENAU
“NOTA DE PREMSA
L’AJUNTAMENT DE RENAU PRESENTARÀ AL·LEGACIONS
AL PLA TERRITORIAL, AMB LA VOLUNTAT DE JUSTIFICAR UN CREIXEMENT DEL 400% DE LA POBLACIÓ” mIreu el BLOC

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

NOVEMBRE
30: LES DONES I EL MEDI AMBIENT Els Verds Esquerra Ecologista 20 h LLOC: LA FARINERA DEL CLOT .
30: “Els refugis antiaeris que es van construir durant la guerra a Torredembarra seran motiu d'una exposició que es durà a terme del 30 de novembre al 10 de gener a la Sala Lluís d'Icart i al Pati del Castell. L'organització va a càrrec del Patronat Municipal de Cultura, amb la col·laboració de l'Alcaldia i la Regidoria de Patrimoni i del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya a través del Memorial Democràtic.(…) www.torredembarra.cat” http://www.avui.cat/article/barcelona/13370/lobra/lhistoriador/xavier/g/puerto/sobre/refugis/antiaeris/torredembarra/sactualitza/traves/duna/mostra/inedita.html
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2641892

DESEMBRE
1: EXCURSIÓ A la Font de la llúdriga i a la Cova de les gralles. CESM
1: Manifestació de la Plataforma pel Dret a Decidir
1: Casal de Vila-rodona el Centre d'Estudis del Gaià amb el suport de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana organitza una conferència que pot ser del vostre interès:
"LA URBANITZACIÓ DISPERSA A CATALUNYA: RISCOS I REPTES PER A MUNICIPIS PETITS" per Francesc M.
1: Teatre a Torredembarra a les 10 de la nit Sala gran del Casal Municipal
El Grup Escènic de la Scer us proposa un exercici de memòria històrica de manera lúdica No hablaré en clase De Joan O i Josep P .Dirigida i adaptada per Josep T i Joan Pere B Adaptació de l’obra de Andrés S Venda d’entrades una hora abans de la representació . Preu: Soci 6 € ,no soci 8 €. NUS
1: Permanent de l’ABG 12h
2: TEATRE Sortida del NUS a les 08.55 hores amb el bus de línia regular. A les 10.00 del matí visita a l’exposició “Un dia a Mongòlia”. A les 11.30 inici de la visita a la Tarragona Romana, acompanyats de guia. A les 13.00 hores sortida de Tarragona amb el bus de línia regular fins a Torredembarra. Preu 5 € El bitllet del bus s’haurà de pagar personalment al pujar. Podeu fer-ho extensiu als vostres familiars i amics- La data límit per apuntar-vos serà el 28 de novembre del 2007 Tel. 977.64.00.63 / Perruqueria ANNA.
14: Plenari del CMST a les 20.00h. En Jordi P. presentarà un PWP sobre el viatge que va fer a CALVIÀ per informar-se sobre el PGILC "Pla de gestió integral del litoral de Calvià". Es pretén OBRIR el Consell amb temes de interès general i treballats des de el Consell.
15: VISITA GUIADA Al Vendrell Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tel. 627 452 726
15: Reunió de la comissió de treball de l’ACBG. Lloc a confirmar.
15: QUARTA CADENA HUMANA a les 7 del vespre, per preservar la Platja Llarga i el seu paisatge de fons. www.myspace.com/salvemlaplatjallargadetarragona
16: Hort del Nap a l’Albiol (GATA)
16: sortida AL TEATRE “MAMMA MIA” NU
28 I 29 a les 10 de la nit i el 30 a les sis de la tarda a la Sala gran del Casal Municipal (entrada per Sant Adrià) Representació de l’obra d’Elisa Crehuet “EL NADAL DE TOTPERCA S.A.” A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art. El NUS ESCÈNIC
31: Festa de cap d’any a la Torre

2008
GENER
Del 19 al 27 Fòrum Social Català (FSCat) www.forumsocialcatala.cat

FEBRER
2: 17h. el VIè Fòrum per les Terres del Gaià a la Nou de Gaià
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

MUNTANYANS II


Comunicat de premsa
El Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Ajuntament de Torredembarra acorden crear una comissió per a la protecció de Muntanyans II
La comissió estarà formada per Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial i Obres Públiques i l’Ajuntament de Torredembarra amb tots els grups municipals
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar s’ha reunit avui amb l’alcalde de Torredembarra, Manuel Jimenez, acompanyat pels regidors dels diferents grups municipals per examinar l’actual situació de Muntanyans II.
Després d’una primera anàlisi de l’actual situació, s’ha decidit crear una comissió on estaran representats els Departaments de Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial i Obres Públiques i els diferents grups municipals del consistori de Torredembarra.
En aquest sentit, s’ha acordat que la primera trobada d’aquesta comissió es faci durant la primera quinzena de desembre a Torredembarra. L’objectiu serà analitzar l’actual situació urbanística i edificatoria del Pla Parcial, i la possibilitat d’incloure les zona verda previstes pel Pla Parcial dins del PEIN “Platja de Torredembarra i Creixell”, valorant-se també la possibilitat d’incrementar els sòls de protecció.
Es preten, doncs, fer un esforç institucional per protegir aquest espai tant per part de l’administració autonòmica com del propi ajuntament. Cal recordar que el Ministerio de Medio Ambiente també s’ha involucrat per garantir la protecció d’aquest espai dins la zona de domini públic marítim terrestre.
Per tal que la comissió pugui analitzar degudament la situació actual, es sol.licitarà al promotor del Pla Parcial que durant tres mesos paralitzi les obres d’urbanització que s’estan fent en aquests moments.
28 de novembre de 2007
Comunicació i PremsaDepartament de Medi Ambient i Habitatge

dilluns, 26 de novembre de 2007

COMUNICAT DE PREMSA


ABG Renau

·

NOTA DE PREMSA


L’AJUNTAMENT DE RENAU PRESENTARÀ AL·LEGACIONS
AL PLA TERRITORIAL, AMB LA VOLUNTAT DE JUSTIFICAR UN CREIXEMENT DEL 400% DE LA POBLACIÓ


ABG de Renau denuncia i considera molt preocupant la voluntat del consistori actual que, amb el seu POUM en curs, i en contra de les disposicions que projecta el Pla Territorial del Camp de Tarragona, pretén urbanitzar de forma depredadora una part important del seu paisatge.


Denunciem i ens preocupen les pretensions d’accelerar la tramitació del POUM de Renau per part de l’Ajuntament per tal d’avançar-se a l’aprovació del Pla Territorial per tal que no pugui ser condicionat per aquest: la planificació supramunicipal doncs molt probablement no els permetria els creixements previstos.

Valorem altament negatiu les pretensions del consistori actual de quadruplicar la població, resultant evidentment insostenible tant social, com ambiental, territorial i paisatgísticament. Cal dir en aquest sentit també, que la justificació pretesa de poder establir una botiga al poble no resulta coherent, ni suficientment viable, ni rendible.

Justament l’àrea que es pretén urbanitzar és la millor frontal del poble, la visual principal de Renau, un paisatge d’alta qualitat i cubeta de recàrrega hidrogeológica; paradoxalment caldria protegir-la.

Cal dir, a més, que el procés d’elaboració del POUM no està sent participat plenament per la seva ciutadania, essent un model únic dirigit exclusivament pel govern actual que, tot i seguir procediments emparats per la llei, ha limitat l’anomenat procés de participació ciutadana a una exposició de l’avantprojecte per part del tècnic redactor i a la presentació d’un seguit de consideracions per la ciutadania. ABG estem esperant resposta des de fa més d’un any (en data 6/11/06).

Respecte al Pla Territorial del Camp de Tarragona, ens congratulem del reconeixement que en fa dels seus valors naturals, paisatgístics, agrícoles i de connectivitat biològica, reforçant el futurible Parc Natural de les Terres del Gaià. Tot i així hi calen petites millores en quant la transposició del sòl de protecció paisatgística i/o agrícola de tota l’àrea del Coll de Nulles a la categoria d’especial interès per la connectivitat biològica; al qual llavors també hi compareixerem.

Resulta molt trist i preocupant la manca de sensibilitat paisatgística i ambiental manifesta per l’Ajuntament de Renau en aquests temps actuals on, sortosament, els errors urbanístics comesos en un passat recent estant servint ja per reconduir tendències destructives de l’entorn, tal i com és objectiu del propi Pla Territorial del Camp de Tarragona.

dissabte, 24 de novembre de 2007

NOTA DE PREMSA


COMUNICAT DE PREMSA 24/XI/07

L’ABG proposarà al Ple de l’Ajuntament de Torredembarra que es demani al Govern Central la gratuïtat del bitllet de tren

L’ABG proposarà al Ple de l’Ajuntament de Torredembarra que es demani al Govern Central la gratuïtat del bitllet de tren a tots els afectats usuaris dels Regionals de Renfe de les nostres contrades.

Aquesta petició està justificada i hauria de ser incorporada en les mateixes condicions, en el pla del Ministeri de Foment, de concedir la gratuïtat a tots els usuaris de rodalies, per compensar la interrupció de la línia pels problemes produïts per les obres de TGV.

Entenem que els perjudicis i les molèsties que pateixen els usuaris de les comarques de Tarragona per la interrupció de la línia d’enllaç de la Costa Daurada amb Barcelona son tant o més greus que les que pateixen els usuaris de rodalies de l’arreà de Barcelona i que es del tot inadmissible que és produeixi aquesta discriminació entre ciutadans per raons de territori.

Així mateix, instarem a l’Ajuntament de la Torre, per que reprovi l’actitud discriminatòria de l’administració central i en concret la de la Ministra Magdalena Alvarez , que considera un despropòsit la petició de igualtat de tracte entre els usuaris afectats dels diferents territoris.

D’altra banda, l’ABG s’adhereix a la manifestació de l’1 de desembre (http://www.decideixodecidir.cat/).


http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

ALTERNATIVA 323


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
Casal Popular
El buit que ha deixat el tancament de l’Auca ha fet que diverses entitats de la Torre ens estiguem movent per a trobar un espai on poder tenir:
-Taula de reunions
-Ordinador
-Biblioteca
-Premsa i publicacions
-Cartellera d’activitats
-Etc.
Les entitats que han confirmat la seva participació són:
-L’Alternativa Baix Gaià
-Associació Cultural Baix Gaià
-Revista el Timbal
-Secció local del Fòrum per les Terres del Gaià
-Secció local de Salvem el Gaià
Volem obrir el projecte a totes les iniciatives culturals i socials que vulguin participar. Per tal de pagar el lloguer hem establert unes quotes voluntàries de 10 euros al mes. El funcionament de l’espai es determinarà de manera col·lectiva. Informeu-vos a jsmbaixgaia@hotmail.com

RODA DE BERÀ
Ja és al carrer un nou butlletí. (el podeu veure al web)

ALTAFULLA
Ja és al carrer un nou butlletí (veieu el web)

ACBG
-Proposta de III ASSEMBLEA: 20 DE SETEMBRE DE 2008 A RENAU
-La Montse de la Pobla proposa trobar-nos abans de Nadal. Per tant la proposta seria: 15 de desembre de 2007 a les 11h, lloc a confirmar.
-“Crec molt encertat de convocar una nova assemblea de l'equip de treball de l'ACBG abans de nadal ja que les coses no saturen, nomès creixen o moren aixi que necessitem engegar be l'ACBG a fi de que no mori. Salut i força x1gaià+verd+digne” R.

LOTERIA
Ja podeu comprar loteria de l’ACBG a:
-La Riera de Gaià, La Pobla de Montornès, Roda de Berà, Restaurant les Moreres, Forn Cristià de la Plaça de la Vila, Ca la Quimeta Farigola, Estanc de davant del Fraga, 6 comerços d’Altafulla.
Atenció! Han passat els dies i... dia 10 de desembre cal passar comptes de la loteria. Els números que us quedeu els podreu seguir venent.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

NOVEMBRE
24: Reunió Permanent de l’ABG-TORREDEMBARRA 12h
24: Club de Lectura Infantil de la Biblioplatja de Tdb 11h, a la Biblioplatja. Els pirates d’internet, de Thomas Brezina. (El club està adreçat a lectors d’entre 9 i 11 anys (biblioteca@torredembarra.cat)
25: Enganxada de cartells pel Baix Gaià per la mani de l’1 de DESEMBRE. 11h riusjordi@hotmail.com
25: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA LA PLAÇA DEL DIAMANT
reserves : Joan P – Tel 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 31.10.2007 NUS
xerrada-debat
25: “La Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal ha decidit continuar amb la restaurauració de marges de pedra seca el diumenge 25 de novembre, activitat al que queden convidats a participar els membres del Consell de Sostenibilitat. Per tal d'anar-hi tots plegats amb els cotxes s'ha proposat que el punt de trobada sigui la plaça de l'Escorxador a les 10 del matí. Donat que la trobada conclourà amb una sardinada per tots els assistents, caldria confirmar l'assistència abans del dijous 22 de novembre per correu electrònic o per telèfon a Cal Bofill. (Preu aproximat per persona 10 €. Places limitades). cmst@torredembarra.cat”
30: LES DONES I EL MEDI AMBIENT Els Verds Esquerra Ecologista 20 h LLOC: LA FARINERA DEL CLOT .
30: “Els refugis antiaeris que es van construir durant la guerra a Torredembarra seran motiu d'una exposició que es durà a terme del 30 de novembre al 10 de gener a la Sala Lluís d'Icart i al Pati del Castell. L'organització va a càrrec del Patronat Municipal de Cultura, amb la col·laboració de l'Alcaldia i la Regidoria de Patrimoni i del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya a través del Memorial Democràtic.(…) www.torredembarra.cat” http://www.avui.cat/article/barcelona/13370/lobra/lhistoriador/xavier/g/puerto/sobre/refugis/antiaeris/torredembarra/sactualitza/traves/duna/mostra/inedita.html
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2641892

DESEMBRE
1: EXCURSIÓ A la Font de la llúdriga i a la Cova de les gralles. CESM
1: Manifestació de la Plataforma pel Dret a Decidir
1: Reunió de Salvem el Gaià
1: Teatre a Torredembarra a les 10 de la nit Sala gran del Casal Municipal
El Grup Escènic de la Scer us proposa un exercici de memòria històrica de manera lúdica No hablaré en clase De Joan O i Josep P .Dirigida i adaptada per Josep T i Joan Pere B Adaptació de l’obra de Andrés S Venda d’entrades una hora abans de la representació . Preu: Soci 6 € ,no soci 8 €. NUS
2: TEATRE Sortida del NUS a les 08.55 hores amb el bus de línia regular. A les 10.00 del matí visita a l’exposició “Un dia a Mongòlia”. A les 11.30 inici de la visita a la Tarragona Romana, acompanyats de guia. A les 13.00 hores sortida de Tarragona amb el bus de línia regular fins a Torredembarra. Preu 5 € El bitllet del bus s’haurà de pagar personalment al pujar. Podeu fer-ho extensiu als vostres familiars i amics- La data límit per apuntar-vos serà el 28 de novembre del 2007 Tel. 977.64.00.63 / Perruqueria ANNA.
15: VISITA GUIADA Al Vendrell Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tel. 627 452 726
15: Reunió de la comissió de treball de l’ACBG. Lloc a confirmar.
16: Hort del Nap a l’Albiol (GATA)
16: sortida AL TEATRE “MAMMA MIA” NU
28 I 29 a les 10 de la nit i el 30 a les sis de la tarda a la Sala gran del Casal Municipal (entrada per Sant Adrià) Representació de l’obra d’Elisa Crehuet “EL NADAL DE TOTPERCA S.A.” A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art. El NUS ESCÈNIC
31: Festa de cap d’any a la Torre

2008
GENER
Del 19 al 27 Fòrum Social Català (FSCat) www.forumsocialcatala.cat

FEBRER
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
X: VI Fòrum pel Gaià a la Nou.

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

b.- www.cgtcatalunya.cat

C.- http://actua.greenpeace.es/cyberaction/show/europa-libre-de-omg

D.- http://www.revistacatalunya.cat/91.htm

FULL D'ALTAFULLA

dimecres, 21 de novembre de 2007

ACTE DE DIVENDRES


"Aquest divendres dia 23, a les vuit del vespre, a la sala de plens de l’Ajuntament de Torredembarra, tindrà lloc la conferència, organitzada pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas:

Turisme, paisatge i ordenació del territori
a càrrec de Joan Nogué i Font
Director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i
catedràtic de geografia Humana de la Universitat de Girona

Tant per la personalitat del conferenciant com pel tema, us recomanem l’assistència. Estem segurs que sortirem amb les idees més clares sobre el turisme sostenible i la importància que hi té el territori i el paisatge.

(...) Centre d’Estudis Sinibald de Mas"

dimarts, 20 de novembre de 2007

ALTERNATIVA 322


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA

-“A l'última reunió Permanent de l'ABG de Torredembarra em vaig comprometre davant tothom a convocar pel 2008 un fòrum de l'ABG de Torredembarra amb la següent pregunta aproximada: "Quina Torredembarra volem?". Hi he estat pensant i amb aquesta qüestió
formulada convidariem a diversos experts en geografia, economia,
sociologia, transports, turisme, urbanisme, dret, comunicacions,
etc., la resposta escrita obtinguda tindria l'objectiu de dotar
d'instruments per a la presa de decisions polítiques. Els convidats a
més omplirien sessions dels "Sopars amb l'Alternativa", i
probablement acabaríem publicant les respostes d'aquest Fòrum amb un
sopar-cloenda on presentaríem les conclusions d'aquest treball de
prospectiva política. Salut! Cesc”

-Resum de la darrera assemblea: Elaborarem tres proposta a nivell de d’educació (la coordina la Iris), una altra a nivell de ferrocarril (la coordina l’Enric) i una altra a nivell de transport públic (Horacio). Vam preparar el ple (moció Terres del Gaià) i les diferents preguntes a realitzar (contracte de l’aigua, prohibició d’anar en bici i skate (!), pla de vialitat, residus, perquè no es permet reunir a les entitats a la Casona, què passa amb el pavelló, i el minipavelló, i l’escorxador, i ca la climenta). Vam recollir propostes per al bus urbà. Vam acordar demanar a l’ajuntament que col·labori amb ACPV pel tema de TVC.

-El ple ha aprovat per unanimitat la moció a favor de la creació del Parc Natural de les Terres del Gaià. http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2632937

ACBG

Proposta de III ASSEMBLEA: 20 DE SETEMBRE DE 2008 A RENAU

La Montse de la Pobla proposa trobar-nos abans de Nadal. Per tant la proposta seria: 15 de desembre de 2007 a les 11h, lloc a confirmar.

BAIX GAIÀ

Baix Gaià és comarca de Lluís E.: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2632955

LOTERIA

Ja podeu comprar loteria de l’ACBG a:
-La Riera de Gaià
-La Pobla de Montornès
-L’Auca
-Restaurant les Moreres
-Forn Cristià de la Plaça de la Vila
-Ca la Quimeta Farigola
-Estanc de davant del Fraga
-6 comerços d’Altafulla

TERRES DEL GAIÀ

“-El proper VIè. Fòrum serà a la Nou de Gaià el febrer '08 amb Lluís E. / GATA d'amfitrions; adjunto embrió d'ordre del dia (actualització del pretèrit) per a que hi aneu implementant punts, i per a penjar al web, evidentment.
-Es va acordar de que la "Xarxa Salvem Gaià" seria qui promocionaria la moció municipal arreu dels pobles de totes les Terres del Gaià vers el Parc Natural de les Terres del Gaià, en nom del Fòrum.
-Serà també la "Xarxa Salvem Gaià" qui contacti amb AEMS-Rios con Vida, lògicament, ja que és purament una qüestió reivindicativa.
-S'acordà que la llúdriga (Lutra lutra) seria la mascota del Fòrum; Héctor i Lluís es van comprometre a cercar dissenyadors (Jordi Solé & Joan Carles); Gerardet, Bolti, Neus i qui sigui també.. A veiam qui la fa més simpàtica i eficaç (concurs al web ;-)
-Encara no hem trobat substitució pel coordinador-a del web, tinguem-ho tots present, passeu veus tal i tal...
-Adjunto fotos per a penjar al web, Neus oik!? (si algú en té més de millors, millor que millor; no en tinc del principi quan erem més gent)
-Es va acordar d'organitzar per a la tardor de 2008 unes Ies.Jornades d'Estudi i Divulgació per les Terres del Gaià, a Santes Creus, i on es pretendria la benedicció estratègica del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat: JA S'HI ESTÀ TREBALLANT!¡!”

“DECLARACIONS > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/declaracions/Decl-Queralt.html
IMATGES > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/imatges/Gent.html
ACCIONS > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/accions/ciutadanes.html
AGENDA > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/agenda.html”

RIERA

Nou web: http://www.iniciativarierenca.org/

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

NOVEMBRE

22: Club de Lectura Infantil de la Biblioplatja de Tdb 11h Gelsomino al país dels mentiders, de Gianni Rodari

23: CONFERÈNCIA Turisme, paisatge i ordenació del territori a càrrec de Joan Nogué, catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona, Director de l’Observatori del Paisatge CESM

23: L’Edu actua a Mollet del Vallès ihatesobrasada.blogspot.com
www.fotolog.net/ihatesobrasada www.educomelles.com
talaiasonora.blogspot.com www.myspace.com/audiotalaia

24: Reunió Permanent de l’ABG-TORREDEMBARRA 12h

24: Club de Lectura Infantil de la Biblioplatja de Tdb 11h, a la Biblioplatja. Els pirates d’internet, de Thomas Brezina. (El club està adreçat a lectors d’entre 9 i 11 anys (biblioteca@torredembarra.cat)

25: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA LA PLAÇA DEL DIAMANT

reserves : Joan P – Tel 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 31.10.2007 NUS

xerrada-debat

25: “La Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal ha decidit continuar amb la restaurauració de marges de pedra seca el diumenge 25 de novembre, activitat al que queden convidats a participar els membres del Consell de Sostenibilitat. Per tal d'anar-hi tots plegats amb els cotxes s'ha proposat que el punt de trobada sigui la plaça de l'Escorxador a les 10 del matí. Donat que la trobada conclourà amb una sardinada per tots els assistents, caldria confirmar l'assistència abans del dijous 22 de novembre per correu electrònic o per telèfon a Cal Bofill. (Preu aproximat per persona 10 €. Places limitades). cmst@torredembarra.cat”

30: LES DONES I EL MEDI AMBIENT amb la participació de: Hortènsia Fernàndez. Activista ecologista i feminista Maria Olivares. portaveu de l'Associació Els Verds Esquerra Ecologista i membre de diversos col·lectius de dones HORA: 20 h LLOC: LA FARINERA DEL CLOT . Gran Via de les Corts Catalanes, 837 de Barcelona http://www.farinera.org/onsom.aspx ASSOCIACIÓ ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA +informació www.elsverds-catalunya.cat info@elsverds-catalunya.cat

DESEMBRE

1: EXCURSIÓ A la Font de la llúdriga i a la Cova de les gralles. CESM

1: Manifestació de la Plataforma pel Dret a Decidir

1: Reunió de Salvem el Gaià

1: Teatre a Torredembarra a les 10 de la nit Sala gran del Casal Municipal

El Grup Escènic de la Scer us proposa un exercici de memòria històrica de manera lúdica No hablaré en clase De Joan O i Josep P .Dirigida i adaptada per Josep T i Joan Pere B Adaptació de l’obra de Andrés S Venda d’entrades una hora abans de la representació . Preu: Soci 6 € ,no soci 8 €. NUS

2: TEATRE Sortida del NUS a les 08.55 hores amb el bus de línia regular. A les 10.00 del matí visita a l’exposició “Un dia a Mongòlia”. A les 11.30 inici de la visita a la Tarragona Romana, acompanyats de guia. A les 13.00 hores sortida de Tarragona amb el bus de línia regular fins a Torredembarra. Preu 5 € El bitllet del bus s’haurà de pagar personalment al pujar. Podeu fer-ho extensiu als vostres familiars i amics- La data límit per apuntar-vos serà el 28 de novembre del 2007 Tel. 977.64.00.63 / Perruqueria ANNA.

15: VISITA GUIADA Al Vendrell Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tel. 627 452 726

16: Hort del Nap a l’Albiol (GATA)

16: sortida AL TEATRE “MAMMA MIA” NU

28 I 29 a les 10 de la nit i el 30 a les sis de la tarda a la Sala gran del Casal Municipal (entrada per Sant Adrià) Representació de l’obra d’Elisa Crehuet “EL NADAL DE TOTPERCA S.A.” A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art. El NUS ESCÈNIC

31: Festa de cap d’any a la Torre

2008

FEBRER

16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL

X: VI Fòrum pel Gaià a la Nou.

SETEMBRE

20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- “Hola, davant d'aquest fenomen paranormal conegut com a Rodalies-Renfe, s'ha preparat un MANIFEST ADREÇAT ALS NOSTRES REPRESENTANTS POLÍTICS, SINDICALS I SOCIALS amb la intenció de cridar la seva atenció. Es va inaugurar fa poc i us agrairia que el visitéssiu al web www.catalaemprenyat.cat , i, si us sembla, us hi adheriu. Ja som més de 5.000 persones! Merci, X.”

C.- “un clip de youtube muy ilustrativo sobre franco y el rey... dura algo menos de diez minutos... vale la pena... salud http://es.youtube.com/watch?v=VEMsRf6fy2E&NR=1

D.- WWW.MASHIPHOP.COM www.myspace.com/xxlprodukziones

diumenge, 18 de novembre de 2007

UN ANUNCI DE L'EDU

ÈXIT DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

Ahir es va presentar el llibre el Cafè de Dalt, Patrimoni de la Torre. A partir d'avui el podeu trobar a les llibreries.
També el podeu demanar per correu o oferir el vostre comerç per vendre'n.
jsmbaixgaia@hotmail.com
A.C. 223 Torredembarra (43830)

Presentació del llibre “El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre”
El dissabte 17 de novembre a les 7 del vespre es va presentar a la Biblioteca Municipal de Torredembarra la presentació del llibre “El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre”. El llibre, escrit per Jordi S. i David M., ha estat editat per l’Associació Cultural Baix Gaià amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura de Torredembarra.
El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre és un estudi històric sobre aquest cafè de Torredembarra que actualment i, després de més de 130 anys d’existència, ha tancat definitivament les seves portes. El llibre reflecteix la important activitat cultural i social que ha tingut aquest emblemàtic espai, no només pel que fa referència al Cafè antic sinó també al cinema, un edifici contigu al Cafè que fa 7 anys es va enderrocar per construir-hi un bloc de pisos.
La finca -el cafè, el cinema i una vivenda- es va construir al 1869 i des d’aleshores ha esdevingut un local d’oci i esbarjo per a molts torrencs i torrenques essent, també, un reflex dels canvis socials i polítics que ha viscut Torredembarra i la resta del país al llarg de tot aquest temps. El Cafè de Dalt o “El Recreo” -nom pel qual s’ha conegut també al llarg de més de 100 anys- forma part de la història de Torredembarra i els seus habitants. En definitiva, l’estudi pretén donar a conèixer la importància del Cafè de Dalt ja que espais com aquest defineixen la personalitat d’un poble."

A l’acte hi van participar la regidora de Cultura, Susanna Navarro, Jordi Miracle i els dos autors del llibre. La biblioteca municipal es va omplir de veïns, superant la seixantena de persones. El llibre és a la venta a les llibreries de Torredembarra i al Bar de la Torre al preu de 3 euros.

dissabte, 17 de novembre de 2007

PROU!


Som una Nació i diem PROU!
Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport a Catalunya dependents de l’Estat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:
1- És l’hora que s’acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana. El menyspreu i el passotisme amb que la ministra espanyola Magdalena Álvarez tracta una qüestió importantíssima per al benestar dels catalans i catalanes ha de tenir com a resposta la mobilització popular.2- Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional d’infraestructures i de mobilitat volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a les necessitats i les decisions de la ciutadania del nostre país, pensada i al servei dels interessos centralistes de l’Estat Espanyol. El dèficit inversor, un sistema de finançament injust i l’espoli fiscal són, en aquest sentit, els principals elements que ens porten al carreró sense sortida d’uns serveis i unes xarxes públiques d’ínfima qualitat. Volem decidir i gestionar les nostres infraestructures.
3- La definició d’aquest model de xarxa d’infraestructures ha de ser autocentrat. S’ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Els darrers 15 anys el servei de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de 64 a 115 milions d’usuaris sense modificar la infraestructura ferroviària, que s’ha degradat. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han destinat pràcticament de manera exclusiva a un macroprojecte ambientalment agressiu i que no ens connectarà ni amb Europa ni amb l’Eix Mediterrani, el TAV. No s’han potenciat, adequat ni modernitzat les línies de Regionals existents per crear una veritable malla ferroviària de qualitat a tot el país.
4- Tenim una xarxa viària, especialment la secundària, deficient i més d’un terç dels peatges de tot l'Estat.
5- Les infraestructures aeroportuàries, peça clau per al desenvolupament nacional en el context global, han d’estar gestionades des del territori i no al servei, de nou, d’un sistema centralitzat al servei d’un únic aeroport de primera, Barajas.
6- El model de mobilitat i la xarxa viària i d’infraestructures que reivindiquem ha d’estar al servei i a l’interès general de les ciutadanes i els ciutadans de tota Catalunya i amb criteris d’equilibri territorial. La societat es mereix un servei de transports públics de persones i de mercaderies de qualitat i de proximitat. En aquest sentit des de la societat civil catalana reclamem:
1- La solució immediata, per dignitat nacional, del desgavell de les infraestructures actualment en execució i la priorització de les inversions i els recursos per al bon funcionament de les rodalies de RENFE.
2- Un nou sistema de finançament per a Catalunya just i transparent que permeti conèixer les balances fiscals i gestionar adequadament les infraestructures; de manera immediata, el compliment dels compromisos en matèria d'inversió de l'Estat a Catalunya.
3- La capacitat de decidir des de casa nostra sobre qualsevol planificació, licitació, priorització i execució de l’obra pública i de la xarxa de transports i infraestructures en general que ens afecti, sempre des d’una perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible.
4- Exigim que es prioritzi la seguretat de les persones treballadores i usuàries, com també que se satisfacin les pèrdues econòmiques particulars i empresarials ocasionades pel desgavell de Rodalies i s’agilitin els mecanismes d’informació, de reclamació i de devolucions a les persones afectades.
5- En definitiva, el dret de decidir el model de país que volem construir, i les condicions per exercir-lo.
Per totes aquestes raons i, de manera especial:EXIGIM EL TRASPÀS DE LA XARXA DE TRANSPORTS I D'INFRAESTRUCTURES A LAGENERALITAT DE CATALUNYAEXIGIM PRIORITZAR LES OBRES I SERVEIS DE MOBILITAT BASATS EN EL FERROCARRIL, EL TRAMVIA I DEMÉS SISTEMES DE TRANSPORT PÚBLIC, TANT A L’ÀREA DE BARCELONA COM AL CONJUNT DEL TERRITORI CATALÀEXIGIM LA PUBLICACIO DE LES BALANCES FISCALS ENTRE CATALUNYA I L'ESTATESPANYOLEXIGIM QUE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECAPTI I GESTIONI TOTS ELSNOSTRES IMPOSTOR
Manifestació 1 de desembre de 2007
17:00 hores a la Plaça Catalunya de Barcelona
Plataforma pel dret de decidir
www.decideixodecidir.cat
Tel. 935 528 954

dijous, 15 de novembre de 2007

V FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ


NOTA DE PREMSA

De lo esdevingut al Vè.Fòrum per les Terres del Gaiàel proppassat dissabte 10 de novembre
al Castell de Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra)

Es va acordar la cartografia de referència on hi figura el territori que cal preservar http://www.quelcom.net/terresdelgaia/cartografia.html

Es va elaborar tanmateix la Declaració de Santa Coloma de Queralt per les Terres del Gaià http://www.quelcom.net/terresdelgaia/declaracions/Decl-Queralt.html
Es va acordar de que la coordinadora "Xarxa Salvem Gaià" promocionarà en nom del Fòrum mocions municipals arreu dels pobles de totes les Terres del Gaià de suport al futurible Parc Natural de les Terres del Gaià. Actualment ja l’han subscrit els Ajuntaments de Renau, Vespella, Altafulla i la Pobla de Montornés.

Es va acordar d'organitzar per a la tardor de 2008 les Ies.Jornades d'Estudi i Divulgació per les Terres del Gaià, a Santes Creus, on es cercarà la complicitat de la Generalitat de Catalunya en aquest projecte.

Es va acordar que la llúdriga (Lutra lutra) seria la mascota del Fòrum i es convocà un corcurs de disseny.

Finalment es decidí que el proper VIè. Fòrum serà a la Nou de Gaià el febrer '08.

L'ABG PROPOSA QUE LA CASONA PUGUI SER EMPRADA TAMBÉ PER LES ENTITATS


En el ple municipal d'avui a la nit (dijous) l'Alternativa ha proposat que la Casona del Carme, seu del Patronat Municipal de Turisme, pugui ser emprada per les entitats culturals, veïnals o polítiques per a fer-hi reunions. L'alcalde s'ha compromès a parlar-ne.

D'altra banda, l'ABG també ha preguntat per l'estat del pavelló, per la prohibició d’anar en bici i skate pel nucli antic, per l’escorxador i ca la climenta, entre d'altres temes.
La imatge és del grup de treball de l'abg que va preparar el ple de dijous.

AVUI DIJOUS, APAGADA

Avui dijous de 20h a 20:05h es farà una apagada contra el canvi climàtic. Participa!

Cal un canvi en la planificació del territori
"Gent del Camp, aturem l'ofensiva del ciment!Presentació de la campanya de l'EiC Bràvium Teatre (carrer Presó, 13), Reus Dissabte, 17 de novembre de 2007, a les 8 del vespre L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA DEL CAMP EXIGEIX UN CANVI URGENT EN LA PLANIFICACIÓ DEL TERRITORI El proper dissabte 17 de novembre a les 8 del vespre al Bràvium Teatre, l'Esquerra Independentista del Camp -plataforma que aglutina col·lectius i casals del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp i El Priorat- presentarà la campanya “Gent del Camp, aturem l'ofensiva del ciment”. L'EiC planteja aquest acte enfront el Pla Territorial del Camp, les diferents propostes de planejament urbanístic, el desmantellament de l'espai i el sector agrari a les comarques del Camp, la degradació sense precedents d'espais d'interés natural, la imposició d'infraestructures logístiques o energètiques, i l'absència de propostes per a la millora del servei ferroviari a les nostres comarques, cap a un model de transport popular i sostenible. L'EiC fa una crida a les organitzacions ecologistes, als sindicats agraris i cooperatives, ajuntaments, a les plataformes en defensa del territori, als col·lectius de joves i associacions populars per a fer front al model econòmic que es concreta al Pla Territorial del Camp. El programa de l'acte serà el següent: Projecció del vídeo de presentació de l'EIC. Parlament de Ramon Moragues, de l'UM9 de Sant Pere de Ribes. Breus parlaments a càrrec de: Xavier Joanpere, escriptor i membre de CATSud. Jordi Martí, del secretariat de la CGT al Camp i director de la revista Catalunya. José Estrada, històric militant de l'esquerra tarragonina i membre de la Coordinadora No al POUM de Tarragona. Sergi Saladié, membre de la Coordinadora AntiCementiri Nuclear i professor de Geografia de la URV. Joan Ramon Ferrandis, membre del Sindicat Federal Ferroviari de la CGT. Parlament de presentació de la campanya de l'EIC a càrrec d'un membre de l'Assemblea de Joves de Tarragona. Actuació musical del cantautor tarragoní Josep Romeu. Refrigeri al hall del teatre. www.pobleviu.cat/eic"

dimecres, 14 de novembre de 2007

DISSABTE...


ARTICLE D'OPINIÓ


El Baix Gaià és Comarca

De la mateixa manera que un 21 de desembre de 1931 el batlle de la vila de Torredembarra, en Josep Rius, es manifestava clarament i nítidament per la creació d’una comarca pròpia pels municipis del Baix Gaià, ara i aprofitant la darrera Taula d’Alcaldes del Baix Gaià del passat 16 d’Octubre, s’hauria de tornar a explicitar amb fermesa la voluntat de pertinença i d’interrelació entre els esmentats municipis.

Ara que s’ha reactivat de nou el llarg procés d’estudi de la divisió territorial de Catalunya en Comarques i Vegueries, és el moment que ha d’aparèixer en escena la reivindicada comarca. A cavall de la històrica Vegueria del Penedès i del Camp de Tarragona, el Baix Gaià simbolitza l’encís de la terra de frontera i de transició. La munió de castells que s’aixequen al llarg del curs del riu Gaià són una petjada inesborrable d’aquest esperit i de la seva història. És doncs, el nom del riu que anomena la comarca, i és el riu que inequívocament uneix als alcaldes del Baix Gaià i els demana que el permetin que torni a viure, que de nou baixi sang per les seves venes.

La configuració d’aquest territori en una comarca ha de comportar l’optimització dels seus recursos, ha d’endreçar el creixement urbanístic desmesurat, ha de mancomunar serveis i ha de generar beneficis i oportunitats tal com ja ho està fent la ruta dels castells. Desenvolupar a consciència i amb enginy la marca de qualitat “Terres del Gaià” en els diferents àmbits de l’agricultura, el turisme, el comerç i la indústria suposarà la vertebració i la catàlisi de la comarca. El símbol de la marca de qualitat podria coincidir amb el del “Parc Natural de les Terres del Gaià”; el traçat del riu Gaià des del seu naixement fins a Tamarit i el seu litoral associat (des de la Platja Llarga de Tarragona fins a les dunes de Roda de Berà). La dinamització de la comarca va empeltada doncs irreversiblement amb la protecció de tota la conca del riu Gaià i la seva àrea d’influència, tal com ja està succeint als parcs naturals del Montsant, del Delta de l’Ebre i dels Ports de Tortosa-Beseit.

El Pla Territorial del Camp de Tarragona i el subsegüent Pla Director d’Urbanisme necessàriament hauran de contemplar aquests anhels, i de manera consensuada hauran de marcar les properes directrius de sostenibilitat, de protecció del territori, de gestió forestal, agrària, hidràulica i cultural, i d’infrastructures, mancomunades sota un ens propi, despolititzat, real i eficaç, de gestió comarcal.

Terres del Gaià, a 13 de Novembre de 2007

Lluís E. (Salvem el Gaià)

dilluns, 12 de novembre de 2007

ALTERNATIVA 321


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
Assemblea mensual DIMECRES 14 DE NOVEMBRE 2007 al CASAL MUNICIPAL 21h

ACBG
Proposta de III ASSEMBLEA: 20 DE SETEMBRE DE 2008 A RENAU
Proposta de Comissió de Treball de l’ACBG: 16 DE FEBRER DE 2008 A CREIXELL
Ara cal que entre tots/es opinem i refem les dates i els llocs.

LOTERIA
Ja podeu comprar loteria de l’ACBG a:
-La Riera de Gaià
-La Pobla de Montornès
-L’Auca
-Restaurant les Moreres
-Forn Cristià de la Plaça de la Vila
-Ca la Quimeta Farigola
-Estanc de davant del Fraga
-6 comerços d’Altafulla

TERRES DEL GAIÀ
“-El proper VIè. Fòrum serà a la Nou de Gaià el febrer '08 amb Lluís E. / GATA d'amfitrions; adjunto embrió d'ordre del dia (actualització del pretèrit) per a que hi aneu implementant punts, i per a penjar al web, evidentment.
-Es va acordar de que la "Xarxa Salvem Gaià" seria qui promocionaria la moció municipal arreu dels pobles de totes les Terres del Gaià vers el Parc Natural de les Terres del Gaià, en nom del Fòrum.
-Serà també la "Xarxa Salvem Gaià" qui contacti amb AEMS-Rios con Vida, lògicament, ja que és purament una qüestió reivindicativa.
-S'acordà que la llúdriga (Lutra lutra) seria la mascota del Fòrum; Héctor i Lluís es van comprometre a cercar dissenyadors (Jordi Solé & Joan Carles); Gerardet, Bolti, Neus i qui sigui també.. A veiam qui la fa més simpàtica i eficaç (concurs al web ;-)
-Encara no hem trobat substitució pel coordinador-a del web, tinguem-ho tots present, passeu veus tal i tal...
-Adjunto fotos per a penjar al web, Neus oik!? (si algú en té més de millors, millor que millor; no en tinc del principi quan erem més gent)
-Es va acordar d'organitzar per a la tardor de 2008 unes Ies.Jornades d'Estudi i Divulgació per les Terres del Gaià, a Santes Creus, i on es pretendria la benedicció estratègica del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat: JA S'HI ESTÀ TREBALLANT!¡!”
“DECLARACIONS > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/declaracions/Decl-Queralt.html
IMATGES > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/imatges/Gent.html
ACCIONS > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/accions/ciutadanes.html
AGENDA > http://www.quelcom.net/terresdelgaia/agenda.html”

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

NOVEMBRE
14: assemblea mensual 21h al casal municipal
15: 20H-20:05H APAGADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
17: Permanent de l’ABG 12H
17: Presentació del llibre sobre el cafè de dalt. 19h a la Biblioteca
17: Jornades “Trauma i Transmissió” a BCN on participa la Cinta A. www.fccsm.net
23: CONFERÈNCIA Turisme, paisatge i ordenació del territori a càrrec de Joan Nogué, catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona, Director de l’Observatori del Paisatge CESM
23: L’Edu actua a Mollet del Vallès ihatesobrasada.blogspot.com
www.fotolog.net/ihatesobrasada www.educomelles.com
talaiasonora.blogspot.com www.myspace.com/audiotalaia
25: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA LA PLAÇA DEL DIAMANT
reserves : Joan P – Tel 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 31.10.2007 NUS
xerrada-debat
30: LES DONES I EL MEDI AMBIENT amb la participació de: Hortènsia Fernàndez. Activista ecologista i feminista Maria Olivares. portaveu de l'Associació Els Verds Esquerra Ecologista i membre de diversos col·lectius de dones HORA: 20 h LLOC: LA FARINERA DEL CLOT . Gran Via de les Corts Catalanes, 837 de Barcelona http://www.farinera.org/onsom.aspx ASSOCIACIÓ ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA +informació www.elsverds-catalunya.cat info@elsverds-catalunya.cat

DESEMBRE
1: EXCURSIÓ A la Font de la llúdriga i a la Cova de les gralles. CESM
1: Manifestació de la Plataforma pel Dret a Decidir
1: Reunió de Salvem el Gaià
15: VISITA GUIADA Al Vendrell Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tel. 627 452 726
16: Hort del Nap a l’Albiol (GATA)
16: sortida AL TEATRE “MAMMA MIA” NU
28 I 29 a les 10 de la nit i el 30 a les sis de la tarda a la Sala gran del Casal Municipal (entrada per Sant Adrià) Representació de l’obra d’Elisa Crehuet “EL NADAL DE TOTPERCA S.A.” A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art. El NUS ESCÈNIC
31: Festa de cap d’any a la Torre

2008
FEBRER
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- “Hola, davant d'aquest fenomen paranormal conegut com a Rodalies-Renfe, s'ha preparat un MANIFEST ADREÇAT ALS NOSTRES REPRESENTANTS POLÍTICS, SINDICALS I SOCIALS amb la intenció de cridar la seva atenció. Es va inaugurar fa poc i us agrairia que el visitéssiu al web www.catalaemprenyat.cat , i, si us sembla, us hi adheriu. Ja som més de 5.000 persones! Merci, X.”

L'EDU DE GIRA


més informació a

CAP AL PARC NATURAL


DISSABTE 17 DE NOVEMBRE...


Presentació del llibre “El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre”

El proper dissabte 17 de novembre a les 7 del vespre tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Torredembarra la presentació del llibre “El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre”. El llibre, escrit per Jordi S. i David M., ha estat editat per l’Associació Cultural Baix Gaià amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura de Torredembarra.
El Cafè de Dalt, patrimoni de la Torre és un estudi històric sobre aquest cafè de Torredembarra que actualment i, després de més de 130 anys d’existència, ha tancat definitivament les seves portes. El llibre reflecteix l’important activitat cultural i social que ha tingut aquest emblemàtic espai, no només pel que fa referència al Cafè antic sinó també al cinema, un edifici contigu al Cafè que fa 7 anys es va enderrocar per construir-hi un bloc de pisos.
La finca -el cafè, el cinema i una vivenda- es va construir al 1869 i des d’aleshores ha esdevingut un local d’oci i esbarjo per a molts torrencs i torrenques essent, també, un reflex dels canvis socials i polítics que ha viscut Torredembarra i la resta del país al llarg de tot aquest temps. El Cafè de Dalt o “El Recreo” -nom pel qual s’ha conegut també al llarg de més de 100 anys- forma part de la història de Torredembarra i els seus habitants. En definitiva, l’estudi pretén donar a conèixer la importància del Cafè de Dalt ja que espais com aquest defineixen la personalitat d’un poble."

V FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ


“-El proper VIè. Fòrum serà a la Nou de Gaià el febrer '08 amb Lluís E. / GATA d'amfitrions; adjunto embrió d'ordre del dia (actualització del pretèrit) per a que hi aneu implementant punts, i per a penjar al web, evidentment.-Es va acordar de que la "Xarxa Salvem Gaià" seria qui promocionaria la moció municipal arreu dels pobles de totes les Terres del Gaià vers el Parc Natural de les Terres del Gaià, en nom del Fòrum.-Serà també la "Xarxa Salvem Gaià" qui contacti amb AEMS-Rios con Vida, lògicament, ja que és purament una qüestió reivindicativa.-S'acordà que la llúdriga (Lutra lutra) seria la mascota del Fòrum; Héctor i Lluís es van comprometre a cercar dissenyadors (Jordi Solé & Joan Carles); Gerardet, Bolti, Neus i qui sigui també.. A veiam qui la fa més simpàtica i eficaç (concurs al web ;-) -Encara no hem trobat substitució pel coordinador-a del web, tinguem-ho tots present, passeu veus tal i tal...-Adjunto fotos per a penjar al web, Neus oik!? (si algú en té més de millors, millor que millor; no en tinc del principi quan erem més gent)-Es va acordar d'organitzar per a la tardor de 2008 unes Ies.Jornades d'Estudi i Divulgació per les Terres del Gaià, a Santes Creus, i on es pretendria la benedicció estratègica del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat: JA S'HI ESTÀ TREBALLANT!¡!”

dissabte, 10 de novembre de 2007

TDB D'OCTUBRE


PERQUÈ NO AL CONTRACTE DE L'AIGUA

El passat divendres 28 de setembre l'equip de govern de l'ajuntament de Torredembarra va fer un acte públic per explicar les bondats de la concessió del servei d'aigua i clavegueram que està en procés d'execució, però bloquejat. Malgrat les explicacions i després d'escoltar-les hi ha alguns aspectes d'aquesta concessió que ens desagraden.

En primer lloc, la informació i el debat sobre el tipus d'empresa que convé més per a gestionar el servei d'aigua i clavegueram arriba tard i malament. Ja fa mesos que s'hauria d'haver produit aquest debat, i en tot cas el debat ha de ser previ a qualsevol decisió. Per altra banda, una concessió per 25 anys és molt llarga, encara que la llei permeti arribar fins a 50 anys. L'amortització de les inversions que ha de fer l'empresa adjudicatària es pot assolir en 10 o 12 anys, per tant una concessió de 15 anys seria suficient i al cap d'aquest temps l'ajuntament podria intervenir altre cop en el sistema.

La projecció temporal del volum d'aigua facturat és absolutament insostenible, ja que implica un augment de població molt ràpid i hi ha risc de fractura social per la no integració dels nouvinguts. Per altra banda, des del punt de vista econòmic, aquest volum d'aigua s'ha de facturar encara que no es consumeixi. Això comporta no poder eliminar els mínims de facturació, una reivindicació històrica dels vilatans. Llavors, com podem convèncer la població que cal estalviar aigua si no repercuteix en el rebut?

Finalment, va quedar clar que l'empresa adjudicatària treballa per fer negoci i per tant al cap del temps recupera la inversió inicial. Si l'empresa que gestionés el servei fos una empresa mixta o municipal, els beneficis de la gestió revertirien en el propi servei disminuint els costos. D'aquesta manera sí que la Torre hi sortiria guanyant.


UN ALTRE CAPÍTOL DE MUNTANYANS II

El ple de l'Ajuntament del dia 20 de setembre va aprovar una moció de l'Alternativa Baix Gaià sobre la urbanització Muntanyans II. La moció demana a la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de la Torre un informe intern o extern que verifiqui si la zona de Muntanyans II és "zona humida" segons la llei 12/85 d'espais naturals.

La llei 12/85 d'espais naturals defineix com a zona humida les zones naturals de maresme, aiguamoll, torbera, aigües rases, permanents o temporals, d'aigües estancades o corrents, dolces, salabroses o salines. En un altre article de la llei, s'insta la Generalitat i les administracions locals a conservar i regenerar les zones humides i salvaguardar els espais naturals litorals.

L'aprovació d'aquesta moció obre una escletxa d'esperança en la conservació de l'espai de Muntanyans II. Al nostre entendre no hi ha cap dubte que aquest espai és una zona humida, ja que és la continuació natural dels Muntanyans a l'altre costat de la via, atès que la vegetació que hi havia abans de començar les obres d'urbanització era la mateixa. A més és la desembocadura del Torrent de Gibert i tenim documentació gràfica que demostra que quan hi ha una torrentada l'aigua inunda completament aquesta urbanització, corventint-la en aiguamolls.

Quan es tingui l'informe favorable caldrà aplicar la llei i iniciar la recuperació de l'espai. Hi ha antecedents de jurisprudència en una sentència dictada pel Tribunal Suprem l'any 1996 en un cas relatiu als aiguamolls de Pals. Si no s'urbanitza Muntanyans II l'EIN hi sortirà guanyant perquè aquesta zona esmorteeix l'impacte humà sobre l'espai que ara està protegit.Aclariments

Darrerament ha aparegut una desinformació i volem recordar algunes de les tasques realitzades pel nostre regidor els darrers dos anys de la legislatura passada. No cal dir que tot plegat va ser possible gràcies al treball de diverses entitats i dels treballadors de les respectives regidories.
Des de medi ambient es va organitzar la trobada d’energia solar, es va editar, la guia sobre l’energia solar, es va redactar l’ordenança sobre l’energia solar, es va finançar l’estudi de la situació física ambiental de la platja de Torredembarra: proposta per una gestió integrada (UB), es van fer visites guiades amb els alumnes de de les escoles de la Torre, es van editar diferents trípics amb rutes per la platja i el roquer, ens vam reunir amb el Conseller de Medi Ambient (2006), vam aconseguir l’acord amb la conselleria de medi ambient de la Generalitat de Catalunya per finançar la tercera fase de la depuradora (1 milió d’euros), vam presentar al·legacions a la Xarxa Natura 2000 per tal d’ampliar les zones protegides del Baix Gaià, es van adquirir vehicles per a fer gestions relacionades amb el medi ambient, es va augmentar el nombre de personal a medi ambient, es va augmentar el pressupost de la regidoria, es va fer una enquesta-roda informativa porta a porta pel futur nou model de recollida de residus, es va editar el tríptic “El residu, un recurs!”, es va introduir la recollida selectiva a les dependències municipals, es va signar un conveni amb unes 200 empreses per a recollir cartró porta a porta, es va augmentar el recicltge (un 30% el reciclatge de paper l’any 2005 i un augment del reciclatge en general durant el 2006 del 8%), es van comprar compostadors per als tres horts ecològics escolars i per als horts dels jubilats, es va introduir la recollida de poda, es va aconseguir que la franja costanera dels Muntanyans quedessin inclosos dins la Xarxa Natura 2000, es va demanar a la Generalitat crear un consorci amb diferents administracions per a finançar la gestió de l’EIN dels Muntanyans, es va delimitar l’espai natural dels Muntanyans amb baranes i cordes, es van instal·lar nous plafons informatius, es va editar un tríptic dirigit a l’estalvi d’aigua als jardins, es van distribuir mecanismes difusors per a les aixetes, es va aconseguir una subvenció per a realitzar una ecoauditories de les dependències municipals, es va col·laborar en la renovació de l’Agenda 21 local, ens vam reunir amb el Director General de Costes del Ministerio de Medio Ambiente per tal d’intentar salvar Muntanyans II, etc.
Des de joventut i cooperació es va augmentar el pressupost de la regidoria, es va ampliar l’horari de treball de la tècnica, es va participar a les assemblees de joves, es va potenciar el Grup de Joves, es va crear la mostra de DJs a la platja, es va impulsar la construcció de la primera fase de l’skate park, es va col·laborar des de Cooperació amb la Jornada de solidaritat amb les víctimes del tsunami, es va col·laborar econòmicament amb diversos projectes de solidaritat, es van mpulsar les jornades interculturals, etc.
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

El divendres 26 d’octubre l’Alternativa inicia una sèrie de sopars on participaran diversos ponents especialistes sobre temes d’actualitat. L’espai triat és al restaurant El Esmero i el primer convidat, l’Esteve Corbera (Barcelona, 1976) que és Doctor en Estudis pel Desenvolupament per la Universitat d’East Anglia (Regne Unit) i llicenciat en Ciències Ambientals per la UAB. El tema que desenvoluparà serà el canvi climàtic. Les places del sopar són limitades. Per tant, us animem a què reserveu la vostra plaça ara mateix trucant al 656 260 662. El preu del cobert és de 30 euros. Si sou estudiant o teniu dificultat per pagar parleu amb nosaltres.

És vergonyosa la manera com s'ha dut a terme l'ajardinament de la zona verda del c. Hort del Nap. Els arbres vells que hi havia van ser arrabassats i deixats al sol de l'estiu durant més d'una setmana. Quan s'han tornat a plantar podem constatar que estan morts. Una veritable llàstima!

Salvem el Gaià prepara una gran marxa pel cabal ecològic de cara al 9 de març de 2008 i demana a les entitats que posin aquesta proposta a la seva agenda trimestral. Més informació: jsmbaixgaia@hotmail.com

L’ABG trasllada les seves reunions obertes i ordinàries a tots els barris de la Vila. El 13 d’octubre, la Marítima Nord; 3 de novembre, Patronat de Turisme. Informeu-vos i participeu...

L’Alternativa de la Torre participarà a la segona trobada de l’Assemblea Comarcal del Baix Gaià que es realitzarà el 20 d’octubre pel matí al Casal Rierenc.

L’ABG celebra una assemblea mensual oberta el dia abans de cada ple municipal. La propera, el 17 d’octubre a les 21h a L’Auca.

L’ABG ha editat loteria que s’està venent per tota la comarca. Si el teu comerç encara no en té, truca’ns.

Després de 9 anys d’autogestió L’Auca tanca les seves portes. No cal dir que estem buscant un nou local social.

ALTERNATIVA 320


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

HEM CANVIAT DE BLOC:
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
L’ANTERIOR ENS DONAVA ALGUNS PROBLEMES TÈCNICS. ELS QUE TINGUEU ENLLAÇOS ALS VOSTRES BLOC I WEBS JA EL PODEU CANVIAR. GRÀCIES!

TORREDEMBARRA
-L'ABG es fixa en l'actuació feta a Vilanova per salvar Muntanyans http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2616672
-La notícia del sopar-tertúlia va aparèixer a l’Aquí
-La permanent prevista aquest dissabte a la Casona del Carme es farà a la sala de Comissions de l’Ajuntament 12h
-Adjuntem la foto de l’acte de dimarts sobre Muntanyans II que també podeu trobar al nostre nou bloc

ACBG
Proposta de III ASSEMBLEA: 20 DE SETEMBRE DE 2008 A RENAU
Proposta de Comissió de Treball de l’ACBG: 16 DE FEBRER DE 2008 A CREIXELL
Ara cal que entre tots/es opinem i refem les dates i els llocs.

LA RIERA DE GAIÀ
“Nota de premsa
5 de desembre de 2007, La Riera de Gaià – Iniciativa Rierenca-epm
Els dos regidors d'Iniciativa Rierenca i diversos membres del grup municipal, han instal·lat aquesta tarda, un “local” mòbil als porxos del Casal Rierenc, a peu de carrer.
Breu resum de la situació:
Durant el ple de l'ajuntament de 31 de juliol, el consistori va aprovar cedir un local als grups municipals, sense especificar la ubicació d'aquest espai. Els regidors d'Iniciativa Rierenca vam demanar que el local s'ubiqués al propi edifici consistorial. Al següent ple ordinari, finals del mes de setembre, els regidors d'Iniciativa Rierenca van reclamar el local, que s'havia aprovat en el passat ple, per poder fer les reunions, atendre les visites, etc. Llavors, l'alcalde va explicar que aquest espai era un quartet ubicat a la sala polivalent del Casal de la Riera, però que no estava condicionat i que en breu estaria solventat. El dia 30 d'octubre, novament i ara per escrit, ens vam adreçar a l'ajuntament reclamant aquest local. No havent obtingut cap resposta de l'Ajuntament, hem decidit plantar taula i cadires a fora al carrer per denunciar la situació actual.
Des del grup municipal d'IR-epm, volem denunciar aquesta situació de manca d'un espai, aprovat pel ple de l'ajuntament i reclamem una solució. Creiem que els grups municipals hauríem de tenir un espai a la Casa de la Vila, que perfectament podria ser provisionalment la sala de plens, fins que es trobés una solució a la manca d'espai d'aquest edifici municipal, que ha quedat totalment desfassat, tant per espai com per la nul·la accecibilitat per a molts veïns i veïnes del poble, amb escales i sense ascensor. A més de la manca d'un espai en condicions, que pensem que hauria de ser al propi ajuntament, també volem denunciar la negativa del Sr. alcalde de poder fer cap escrit del grup municipal a la revista local, quan el propi alcalde, en la darrera revista municipal i en l'apartat de l'editorial, va agrair el suport dels seus votants en les darreres eleccions municipals. Iniciativa Rierenca-epm”

LOTERIA
Ja podeu comprar loteria de l’ACBG a:
-La Riera de Gaià
-La Pobla de Montornès
-L’Auca
-Restaurant les Moreres
-Forn Cristià de la Plaça de la Vila
-Ca la Quimeta Farigola
-Estanc de davant del Fraga
-6 comerços d’Altafulla

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

NOVEMBRE
10: EXCURSIÓ Vall del riu Glorieta CESM
10: Permanent a l’Ajuntament ABG 12h
10: “Vè. FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ A LA BAIXA SEGARRA 17h. Sala Audio del Castell de Santa Coloma de Queralt “
15: 20H-20:05H APAGADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
17: Permanent de l’ABG 12H
17: Presentació del llibre sobre el cafè de dalt. 19h a la Biblioteca
21: Assemblea mensual oberta 21h
23: CONFERÈNCIA Turisme, paisatge i ordenació del territori a càrrec de Joan Nogué, catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona, Director de l’Observatori del Paisatge CESM
25: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA LA PLAÇA DEL DIAMANT
reserves : Joan P – Tel 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 31.10.2007 NUS

DESEMBRE
1: EXCURSIÓ A la Font de la llúdriga i a la Cova de les gralles. CESM
1: Manifestació de la Plataforma pel Dret a Decidir
1: Reunió de Salvem el Gaià
15: VISITA GUIADA Al Vendrell Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tel. 627 452 726
16: Hort del Nap a l’Albiol (GATA)
16: sortida AL TEATRE “MAMMA MIA” NU
28 I 29 a les 10 de la nit i el 30 a les sis de la tarda a la Sala gran del Casal Municipal (entrada per Sant Adrià) Representació de l’obra d’Elisa Crehuet “EL NADAL DE TOTPERCA S.A.” A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art. El NUS ESCÈNIC
31: Festa de cap d’any a la Torre

2008
FEBRER
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- des de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD,) davant la
> situació de desgavell i caos en els transports i les infraestructures
> que pateix Catalunya, hem fet l'opció d'impulsar, el proper dia 1 de
> desembre, a Barcelona a les cinc de la tarda, una manifestació nacional
> sota el lema 'La Nació Catalana diu PROU! Tenim el dret de decidir sobre
> les nostres infraestructures'.

C.- TEATRE AL DESEMBRE. “Dies: divendres 28 i dissabte 29 a les 10 de la nit i diumenge 30 a les sis de la tarda. Lloc: Sala gran del Casal Municipal (entrada per Sant Adrià) Activitat: Representació de l’obra d’Elisa Crehuet “EL NADAL DE TOTPERCA S.A.” A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art. Organitza: El NUS ESCÈNIC”

D.- http://www.rojoynegro.info/2004/IMG/pdf/Sin_Fronteras-Derechos.pdf

dijous, 8 de novembre de 2007

SALVAR MUNTANYANS II ÉS POSSIBLE

L'acte públic de dimarts passat va estar molt bé. A més a més, es va produir un fet que convé tenir en compte i que cal aplaudir: van assistir regidors d'altres partits polítics. Això, per primera vegada en molts anys, normalitza el debat polític. Es tracta d'un detall de normalitat política que hauria d'esdevenir habitual. Cal convertir la Torre en una àgora que debati el seu futur.
La imatge és del Carles R.

TORREDEMBARRA


dilluns, 5 de novembre de 2007

ALTERNATIVA 319


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativabaixgaia.blogspot.com

TORREDEMBARRA
-“Dilluns passat em van entrevistar a Ona La Torre per fer balanç del primer Sopar amb l'Alternativa.” Cesc
-Amb un any i un mes: 18.000 visites al nostre bloc.
-Dissabte a les 12h al carrer Carniceria anirem a veure un possible local per a l’ABG.
-Dimarts, conferència sobre Muntanyans II a la Sala de Plens. 20h
-COMUNICAT DE PREMSA Torredembarra 04/XI/07
L’ABG CONVIDA A L’EX REGIDOR DE VILANOVA QUE VA AJUDAR A SALVAR LA PLATA LLARGA
L’Alternativa Baix Gaià ha convidat a Jordi Valls, ex regidor per ICV-EUiA a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a explicar les seves accions al capdavant de la regidoria d’urbanisme davant la polèmica de la Platja Llarga del seu municipi. Degut a les característiques semblants al cas de Muntanyans II l’ABG planteja la necessitat de conèixer com un Ajuntament va poder salvar un tram del seu litoral del ciment.
L’acte tindrà un format de conferència i serà obert a tothom. Tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Torredembarra el proper dimarts 6 d’octubre a les 20h.
D’altra banda, l’ABG donarà a conèixer totes les darreres novetats al voltant del cas Muntanyans II.

ACBG
Proposta de III ASSEMBLEA: 20 DE SETEMBRE DE 2008 A RENAU
Proposta de Comissió de Treball de l’ACBG: 16 DE FEBRER DE 2008 A CREIXELL
Ara cal que entre tots/es opinem i refem les dates i els llocs.

LOTERIA
Ja podeu comprar loteria de l’ACBG a:
-La Riera de Gaià
-La Pobla de Montornès
-L’Auca
-Restaurant les Moreres
-Forn Cristià de la Plaça de la Vila
-Ca la Quimeta Farigola
-Estanc de davant del Fraga
-6 comerços d’Altafulla

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

OCTUBRE

NOVEMBRE
6: Acte públic a la sala de plens de l’aj. De Torredebarra amb el que va ser regidor de Vilanova quan es va salvar la platja llarga 20h
7: a quarts de 9 del vespre al casal de torredembarra (a la sala de reunions o al bar) Reunió per cap d’any
8: atendrem als veïns que ho vulguin a la Biblioteca de 20-21h ABG-ALTAFULLA
10: EXCURSIÓ Vall del riu Glorieta CESM
10: Permanent itinerant i oberta a la Casona del Carme 12h
10: “Vè. FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ A LA BAIXA SEGARRA 17h. Sala Audio del Castell de Santa Coloma de Queralt “Ja fa temps que la societat civil ens estem organitzant mitjançant aquests fòrums-trobades per a implementar l'anhelat Parc Natural de les Terres del Gaià; al nostre/vostre web www.quelcom.net/terresdelgaia hi trobareu tota la informació precisa generada: cartografia de referència, estudis, declaracions, suports, accions...
així com un possible embrió de document d'al·legacions al Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona en curs, amb el seu avant-projecte a exposició pública, per tal que les entitats i persones interessades en feu l'ús que millor pugueu, un Pla que ben segur serà decisiu a curt i llarg termini en moltes MOLTES de les qüestions que ens preocupen i ocupen... Hi sou doncs tots convidats :-) CAL ASSOLIR EL MAJOR RESSÒ POSSIBLE I APLEGAR LA MÀXIMA REPRESENTATIVITAT TERRITORIAL DE PERSONES I ENTITATS, tothom, des d'ecologistes fins a caçadors, pagesos i universitaris, excursionistes i literats........RE-ENVIEU!¡! ;-)
(i, corresponsablement, feu-ne bona i millor difusió arreu)”
10.- Permanent itinerant de l’ABG a la Casona del Carme.
15: 20H-20:05H APAGADA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
17: Permanent de l’ABG 12H
17: Presentació del llibre sobre el cafè de dalt. 19h a la Biblioteca
21: Assemblea mensual oberta 21h
23: CONFERÈNCIA Turisme, paisatge i ordenació del territori a càrrec de Joan Nogué, catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona, Director de l’Observatori del Paisatge CESM
25: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA LA PLAÇA DEL DIAMANT
reserves : Joan P – Tel 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 31.10.2007 NUS

DESEMBRE
1: EXCURSIÓ A la Font de la llúdriga i a la Cova de les gralles. CESM
1: Reunió de Salvem el Gaià
15: VISITA GUIADA Al Vendrell Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tel. 627 452 726
16: Hort del Nap a l’Albiol (GATA)
16: sortida AL TEATRE “MAMMA MIA” NU
31: Festa de cap d’any a la Torre

B.- EL BLOC DEL PAU R.: http://www.fotolog.com/estelroig/

C.- El Mònic ha publicat un article sobre la presentació del Cafè de Dalt escrit pel David i el Jordi. No surten els noms dels autors a sota perquè els han esborrat.

D.- Els divendres a les 21h assajos dels Nois de la Torre al carrer Freginal.

E.- “SALUT A TOTHOM!!!!
el motiu d'aquest mail és per dir-vos que uns quants hem pensat de muntar una festeta de cap d'any, ja que veiem que al poble no hi ha massa cosa a fer. Per fer això necessitem ser uns quants per currar una mica i que pugui sortir una bona festeta.
Qui estigui motivat a participar en aquesta "comissió festa cap d'any a torredembarra" hem pensat de quedar aquest dimecres 7 d novembre a quarts de 9 del vespre al casal de torredembarra (a la sala de reunions o al bar) per veure quants seriem i que volem fer i quines gestions hauriem de començar a fer; més que res per xerrar d'aquesta proposta!!!!
reenvieu el mail a qui volgueu, doneu veus, penseu idees,motiveu-vos!!! que com més siguem més riurem i també ens repartirem millor la feina!!!!
salut!!!!!!” Tx.