dijous, 31 de gener de 2008

ALTERNATIVA 335


ALTERNATIVA 335
31 DE GENER de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/


TORREDEMBARRA
-“Ei! jo també hem llegeixo els correus des de Deutschland! sé que hauria de recolzar l'assemblea i votar escarabat roig, però com que ara mateix no estic en actiu la veritat és que m'agrada més "Numen Mestre", perqué serveix per recordar a una persona a la qual potser la història no li ha fet justícia. (com acostuma a passar amb els que van contracorrent). No res, com que no estic en actiu, millor que el meu vot no compti... que és una mica lleig votar sense fotre brot, peró volia dir-ho, encara que sigui des d'aquí. Salut!” Pau.
-Per a reservar la sala del Casal Popular que estem muntant ho podeu fer a través de correu electrònic (jsmbaixgaia@hotmail.com). Al mateix Casal hi ha un calendari on reservem la sala. És un servei gratuït i obert a tothom.
-Vam publicar al Més Costa Daurada un escrit del Jordi R. sobre l’Escorxador.
-Ja tenim els cartells del sopar tertúlia del dia 8 de febrer. CAL QUE US APUNTEU contestant aquest correu, per exemple.

SALVEM EL GAIÀ
“Reunió de Salvem el Gaià, dissabte a les 4 de la tarda al casal de la Nou de Gaià. Parlarem de la Marxa, explicarem la reunió amb el Daniel P. sobre el tema del CAT i el possible abocament d'aigües de l'Ebre a l'embassament del Gaià i s'ha de consensuar definitivament el model de samarreta. Salut i Gaià! Hèctor”

LA RIERA DE GAIÀ
“Iniciativa Rierenca està representada per dos regidors a l'Ajuntament de la Riera de Gaià i formem part de l'Assemblea Comarcal del Baix Gaià. Podeu contactar amb nosaltres a través de l'adreça de correu electrònica: lariera@iniciativa.cat. Cada primer dilluns de mes, de 19:30 a 20:30, fem una reunió oberta al nostre local, al quartet de la sala polivalent del Casal de la Riera de Gaià. A principis del mes de setembre, vam editar el nº1 del BIO, butlletí d'informació i opinió d'Iniciativa Rierenca. Ja el podeu consultar en aquest espai. Ens podeu adreçar escrits, articles d'opinió o preguntes que voleu que fem als plens de l'Ajuntament. Recordeu que els plens ordinaris són l'últim dimarts dels mesos senars, habitualment a les 9 del vespre.”

ELECCIONS GENERALS
Estem elaborant un manifest de suport al Lluís. Tothom pot participar en la seva redacció i enviar adhesions responent aquest correu.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

2: Reunió de SALVEM EL GAIÀ a La Nou 16h
2: 17h. el VI Fòrum per les Terres del Gaià a la Nou de Gaià al Castell de La Nou (www.quelcom.net/terresdelgaia/accions/ciutadanes/forum.html)
2: El Lluís serà a la calçotada de Vinyols
4: “19.30 Casal Despertaferro-Reus hi haurà el TUPPERSEX!! Una manera de conèixer el món de totes les joguines per a adults i adultes gràcies al TITO, que ens en farà una presentació en viu i en directe! el preu d'entrada és de 2 euros per tal de fer una petita col.laboració amb la construcció del Nou Casal Despertaferro al carrer Martí Napolità. No ho dubteu i veniu! Casal Despertaferro”
5: El Lluís serà a Roda de Berà 12h al Casino fent una roda de premsa.
7: El Lluís serà a Montblanc 19h en un acte poltic
8: El proper "Sopars amb l'Alternativa" estarà presidit per l'escriptor Matthew Tree, a partir de 2/4 de 9 del vespre. Lloc: Restaurant l'Esmero de Torredembarra.
9: Acte de presentació de la candidatura que encapçala el Lluís a Tarragona 12h
13: Dimecres 13 de febrer. Taula rodona: la recuperació de la memòria dels refugis de la Guerra Civil Arxiu Històric-Reus, a 1/4 de 9 del vespre Del 23 de gener al 15 de febrer es podrà veure una mostra de documents relacionats amb els bombardeigs a Reus i la construcció de refugis ORGANITZA: ARXIU Municipal de Reus

15: 20h Biblioteca Municipal (carrer Muralla). CONFERÈNCIA Que ens canviarà el canvi climàtic? a càrrec de Javier Sigró, professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Organitzat per la Biblioteca Municipal de Torredembarra
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
17: 9h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ A la Font d’Horta del Parc del Foix i recorregut per la vora del pantà. També visitarem el temple de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana i el castell de Castellet (seu de la Fundació Abertis) CESM
17: Caminada reivindicativa per l’Anella Verda de Tarragona
20-21: Xerrada del Gessamí sobre el creixement i la necessitat d'engegar una economia que complagui les nostres necessitats reals i deixi en pau l'ecosistema que ens sustenta a Tdb. www.tempsdere-voltes.cat *Accions:

Al arribar per muntanyans al migdia-tarda i marxar per la

desembocadura del Gaià a l'endemà al matí es plantegen dues

oportunitats, en marxa, de denunciar agressions a la terra que tots

coneixem molt bé.
22: Posible presentació del llibre de l’Andreu Mayayo a Torredembarra.
24: Sortida al TEATRE ROMEA BARCELONA 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). TIRANT LO BLANC De Joanot Martorell . Direcció: Calixto Bieito . Preu socis: 30,00 € Preu no socis: 34,00 € Reserves : Joan P. Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Data límit per pagar les reserves :6-Febrer-2.008
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM

MARÇ
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
2: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!
22: Presentació del llibre sobre la Veu del Poble. TDB.
30: Marxa pel Gaià
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1939-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
20: Parada de llibres de Tdb
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- “Buenos días a tod@s, Hola : Queria ver si me podias ayudar en buscar adopcion para unos cachorritos de cocker,la madre tuvo 11 pero dos se murieron, hemos logrado colocar a tres pero todavia quedan 6. Tienen una semana y el dueño va a esperar un poco mas, pero si no los adoptan tendra que sacrificarlos en breve.
Son negros y os mando una foto para que los veais. El telefono de contacto es
> Antonio Tlf: 615 97 27 46 Por favor mandar esto a todos vuestros contactos de mail. Muchisimas gracias”

C.- “Bon dia. Necessito eines per al camp, una manguera i un motocultor. Si teniu alguna cosa per regalar-me o deixar-me a bon preu contacteu amb mi a través del Jordi contestant aquest correu. Gràcies!”

dimarts, 29 de gener de 2008

BANC DEL TEMPS I XARXA D'INTECANVI


Una de les idees que es va posar damunt la taula a la darrera reunió de coordinació del Casal Popular de l'Avinguda Catalunya és la possibilitat de crear un Banc del Temps per tal de crear una xarxa d'intercanvi d'objectes, de coneixements i de temps sense emprar diners. Vam decidir informar-nos i fer activitats per donar a conèixer aquesta proposta abans d'engegar res. Cal dir que ha corregut la veu i que ja són unes quantes famílies les que s'han ofert a participar.
http://www.bancdeltemps.org/
http://www.orfeogracienc.org/bancdeltemps.html
http://www.ateneulleida.com/bancdeltemps/
http://www.fundaciohospital.org/home.aspx?quin=7&id=197
http://www.ajuntament.gi/ccivics/cat/banc_temps.php
http://www.totraval.org/ca/informa/noticies/bdt.htm

30 de GENER


Reunió oberta de l'ABG de cara a aquest dimecres 30 de ger a les 20h al LOCAL de l'Avinguda Catalunya.

Tractarem els següents temes:

1.- Nom del local.
2.- Distribució de cartells per assistir al sopar. També us podreu inscriure al sopar formalment.
3.- Preparació de conferències i demés previstes.
4.- Eleccions generals.
5.- Revista
6.- Proposta de recollida de signatures pel dret a decidir.
7.- Calçotada
8.- Altres

pd. El local estarà obert des de les 19h perquè estarem instal·lant un ordinador.

dilluns, 28 de gener de 2008

DECIDEIXO DECIDIR


Decideixo decidir recollirà signatures a favor de la convocatòria de referèndums el 9 de març
"Aquest proper dimarts 29 de gener la Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés faran la presentació oficial de la campanya de recollida de signatures "Decideixo Decidir" prevista pel proper 9 de març, coincidint amb les eleccions espanyoles. La intenció de la campanya és recollir signatures per exercir "el dret de petició col·lectiva en els Parlaments dels Països Catalans" per tal que, mitjançant una proposició de llei orgànica de transferència, demanin al Congrés espanyol la "transferència de la competència plena per a convocar referèndums" en els seus territoris.La campanya de recollida de signatures "Decideixo Decidir" va començar el passat 23 d'abril de 2007. L'acte de presentació de la recollida que coincideix amb les eleccions espanyoles, comptarà amb la presència de representants de les primeres taules de recollida de signatures d'arreu dels PPCC. En l'acte també es presentarà el contingut de l'acció conjunta del proper 9 de març."

FSM


Declaració de l'Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català

A Barcelona, dissabte 26 de gener de 2008

Venim dels moviments socials de les comarques de Catalunya i d'altres llocs dels Països Catalans, per a trobar-nos durant aquest primer Fòrum Social Català, atenent la convocatòria del Dia d'Acció Global, acordada al Fòrum Social Mundial de Nairobi. Som diversos i plurals, però compartim els valors i objectius reflectits a la Carta de Principis del Fòrum Social Mundial i a la Carta de l'Assemblea de Moviments Socials de Portoalegre.Vivim immersos en un model de vida injust, impossible de mantenir i indesitjable. El sistema patriarcal i capitalista, basat en un creixement irracional, no té en compte que els recursos del planeta són limitats. El sistema econòmic actual és, doncs, responsable del caos ecològic del planeta i de la nostra explotació sense precedents.Volem un país on la pobresa, l'especulació i la precarietat desapareguin de les nostres vides. Exigim el manteniment i millora de les pensions públiques. Lluitem perquè el dret a uns ingressos que permetin viure, a una ocupació estable i a un salari digne siguin una realitat i no simples declaracions dels governs de torn. Ens oposem als acomiadaments i als tancaments i deslocalitzacions d'empreses, que estan destruint el teixit productiu català.Volem un país on les dones puguin ser lliures i iguals. Denunciem i rebutgem la violència masclista. Donem suport la campanya del moviment feminista pel dret a l'avortament lliure i gratuït i exigim que cessi la fustigació i la criminalització de les dones que han avortat.Volem construir una societat no patriarcal, sense discriminacions i on tothom pugui desenvolupar lliurement la seva sexualitat.Estem contra la privatització dels serveis públics. Reclamem uns serveis bàsics, com són el transport, l'aigua i l'energia, públics i de qualitat. Ens oposem a la recent llei de reforma del Institut Català de la Salut i a l'anunciada Llei de l'Educació de Catalunya, ja que obren les portes a la privatització de les xarxes públiques de la sanitat i de l'ensenyament. Donem suport a la campanya en defensa de l'ensenyament públic, gratuït, coeducatiu, laic i de qualitat, que comença amb la vaga del 14 de febrer.Volem una societat que respecti els drets de la infància, i un sistema educatiu que els estimuli a construir una realitat on la llibertat i la fraternitat siguin els valors principals. Defensem els drets dels discapacitats i reclamem polítiques que impedeixin qualsevol discriminació i facilitin la seva plena integració.Rebutgem el model de ciutat aparador que se'ns intenta imposar, en benefici d'una minoria especuladora, i defensem pobles i ciutats que garanteixi el benestar dels seus habitants, i el dret a un habitatge digne i assequible. Rebutgem el Pla Nacional de l'Habitatge, per no ser una solució al problema. Ens oposem a la privatització dels espais públics i donem suport a l'ocupació d'habitatges i locals buits. Lluitem perquè els nostres pobles i ciutats siguin espai de drets i llibertats i exigim la derogació de les ordenances del civisme.La guerra és la conseqüència més dura de l'imperialisme i de les polítiques neoliberals. La guerra de l'Iraq, l’Afganistan i el Líban, l'ocupació de Palestina, les guerres de l'Àfrica, entre d'altres, continuen sent el major drama de la humanitat. Volem una Catalunya que rebutgi la guerra i lluiti per arribar a una pau justa en tots els conflictes bèl·lics actuals. L'abolició del deute extern, la prohibició d'exportar armes i l'ajuda internacional no condicionada, són elements que, sens dubte, contribuiran a acabar amb les guerres i la fam al món.Rebutgem les successives rebaixes impositives a les empreses i rentes del capital que carreguen el pes fiscal sobre el consum i les rentes del treball i defensem els impostos directes que incideixin sobre els més rics. També denunciem la lacra que sobre el sistema impositiu i la humanitat suposen els paradisos fiscals.Lluitem contra el racisme i la xenofòbia. Defensem els drets dels immigrants, el dret a la lliure circulació i a la ciutadania de residència. Ens oposem a l'expulsió d'immigrants i als centres d'internament, i també a la criminalització de les persones per motiu del seu origen.En gran part, el nostre model de vida es basa en l'explotació dels recursos energètics fòssils i finits com el petroli, el gas, el carbó i l'urani, que cada com és estan i estaran en declivi. Tard o d’hora, doncs, haurem d’aprendre a viure amb una nova cultura de l'energia, perquè tota la tecnologia del món no podrà aconseguir que seguim vivint com si tinguéssim tres planetes.Volem assegurar el futur de l’agricultura, lliure de transgènics i que garanteixi la nostra sobirania alimentària, enfront de les multinacionals, que controlen la producció, distribució i venda de la major part dels aliments que consumim. Rebutgem les polítiques que afavoreixen els agrocombustibles, pels seus efectes negatius sobre milions de persones, ja que redueixen i encareixen els aliments bàsics.Rebutgem la retallada de les llibertats i la vulneració dels drets humans que, amb el pretext de la lluita contra el terrorisme, estem patint. Reclamem la derogació de la Llei de partits polítics. Denunciem la repressió i criminalització dels moviments socials que s'oposen a les polítiques neoliberals, que els últims mesos han patit especialment els treballadors en lluita, el moviment okupa i els activistes contra la monarquia.Volem que es respecti el dret dels Països Catalans i la resta de pobles del món a exercir el dret democràtic a l'autodeterminació.Rebutgem el model de construcció europeu i denunciem que l'Acord de Lisboa estigui imposant, de forma antidemocràtica, les mateixes polítiques neoliberals rebutjades per molts ciutadans i ciutadanes en els referèndums que es van celebrar sobre el projecte de Constitució Europea.Lluitem contra un sistema econòmic basat en l’explotació que ens condemna a la precarietat. Volem deixar de viure explotats per un sistema que sembla que no té cares, però que sabem clarament que no és producte d'una mà invisible.Hem de trencar el consens neoliberal de la classe política, els poders econòmics i els grans mitjans de comunicació, que intenten imposar un pensament únic, que defensa la inevitabilitat del sistema actual i nega que altre món és possible.Des de l'Assemblea de Moviments Socials catalans, cridem a donar suport a les jornades de lluita convocades internacionalment:


8 de març – Dia de la Dona Treballadora

15 de març – Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!

1 de maig – Pels drets socials i laborals i contra la precarietat


També fem una crida a participar activament a totes les campanyes i mobilitzacions, que, fruit dels treballs i debats desenvolupats al Fòrum Social Català, figuren a l'agenda dels moviments socials.(Pendent d’adjuntar el llistat d’accions aprovades)

dissabte, 26 de gener de 2008

II SOPAR-TERTÚLIA AMB L'ABG


JA US PODEU APUNTAR!

Divendres, 8 de febrer: SOPARS AMB L'ALTERNATIVA, presenta a Matthew Tree: Dient adéu a Déu, o la superfluïtat de les religions.
Al restaurant l'Esmero, i a 2/4 de 9 del vespre, el cobert com sempre a 30€ per persona.

Esperem disposar d'exemplars de l'últim llibre de'n Matthew Tree: "La vida després de Déu". Matthew Tree viu a Barcelona des del 1984. Ja s'havia ensenyat el català el 1979. En aquest idioma, ha publicat dues novel.les: Fora de lloc, (Cafè Central-EUMO, 1996) i Privilegiat (Columna, 2001); un recull de contes: Ella ve quan vol (Edicions 3i4; guanyador del Premi Octubre de Narrativa de 1999); un llibre de viatges: CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix (Columna, 2000); una autobiografia: Memòries! 1974-1989. Dels quinze anys fins als trenta. Londres-Barcelona (Columna, 2004); i tres llibres de no-ficció: Contra la monarquia (Ara Llibres, 2004); Aniversari. Quatre reflexions sense cap mena d'importància després de passar exactament vint anys entre els catalans (Columna, 2005); La puta feina (Ara Llibres, 2006) i La vida després de Déu (Ara Llibres, 2007) un assaig personal en contra de les religions organitzades, que ja va per la tercera edició. D'altra banda, ha estat col.laborador de diverses publicacions, emissores de ràdio i televisió tant angleses com catalanes.


Us esperem, però recordeu de reservar plaça, aquesta vegada caldrà donar-se pressa, us recordo que les places són limitades.


US PODEU APUNTAR ENVIANT UN CORREU AL CESC:


ARTICLE D'OPINIÓ
La intenció d’arranjar el molí del mig ja ve de la legislatura anterior essent una iniciativa de l’anterior regidor de cultura. La idea era donar-li un ús cultural - museístic. Actualment s’han concedit les ajudes sol·licitades i també ja s’ha licitat l’obra a l’empresa: Fulgencio Villar, S.L. La redacció del projecte ha anat a càrrec de l’arquitecte Josep Maria R.

Iniciativa Rierenca no està d’acord amb la última decisió política que ha pres el Sr. Alcalde d’ubicar la Llar de jubilats a la primera planta del molí (a nivell de la plaça Major) i destinar la segona planta (inferior) a ves a saber què. El fet del desacord rau en que es sacrifica un espai històric-museístic per donar cabuda a una Llar de jubilats , que d’entrada ja queda petita. L’espai del molí no és gaire més gran que el del Casal (el que teníen fins ara). Penseu que el nombre de socis ja sobrepassa el centenar i amb les previsions de creixement del poble queda ja petita. Per arranjar el seu interior l´Ajuntament va demanar a l’arquitecte Josep Maria Roca que presentés un projecte de remodelació de l’interior que ascendeix a 138.060€. Aquest pressupost fou aprovat en un ple extraordinari del 17 de desembre del 2007. La gràcia de tot això, és que només es dedica 6.000€ del pressupost a arranjar la maquinària antiga del molí. No n’hi ha ni per començar, si ho comparem amb el preu que val fer la barra de bar, que puja 4.000€.

Nosaltres proposem en canvi que la Llar de jubilats s’ubiqui a les antigues escoles un cop siguin alliberades de la seva actual funció per unes de noves d’aquí poc. Seria el lloc més adequat, més diàfan, lluminós i amb mes perspectives de futur que no pas el molí del mig.Com anem veient, l’equip de govern no pensa amb les necessitats futures de la població. Tampoc pensa ni amb la promoció turística, el patrimoni, ni la cultura. És el que tenim: Un equip de govern que no té mà esquerra pel nostre patrimoni!

Els números de l’arranjament del molí del mig són els següents:FONS FEDER EUROPEUS: 60.000€PAM (Diputació): 100.507€PUOSC (2007): 92.705€CULTURA: (Generalitat) 27.000€FONS PROPIS (Ajuntament): 49.817€TOTAL: 330.029€

CARNAVAL


Veieu el programa al següent enllaç:

CENS ELECTORAL


Exposició al públic de les llistes del cens electoral
"Amb motiu de la convocatòria d'Eleccions Generals i d'acord amb les instruccions emeses per l'Institut Nacional d'Estadística, es fa avinent a la població que les Llistes del Cens Electoral Vigents, amb referència a 31 d'octubre de 2007, seran exposades al públic a les dependències municipals situades a la plaça del Castell, 8, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 hores, des del dia 21 fins al 28 de gener, ambdós inclosos.
Nota: Els dies festius 26 i 27 les llistes estaran exposades a les dependències de la policia local situades a la plaça de la Vila, 1, horari 9.00 a 14.00 hores.
Les reclamacions que poguessin produir-se, podran presentar-se a les dites dependències municipals i a la Delegació Provincial de la Oficina del Censo Electoral de Tarragona, situada a la Rambla Vella, 7 de Tarragona, la qual romandrà oberta el darrer dia del termini fins a les 24 hores d'aquest dia." EXTRET DE TORREDEMBARRA.CAT

divendres, 25 de gener de 2008

ALTERNATIVA 334


ALTERNATIVA 334
25 DE GENER de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
Resum dels vots rebuts pel casal: NUMEN MESTRE: 8 ESCARABAT ROIG: 2 ABSTENCIONS: 2
-Jo voto pel nom: CASAL POPULAR NUMEN MESTRE David
-Camaradas: Mi voto , para el Casal, para Numen Mestre. Salud. Germán
-Ei Jordi, perquè vegis que almenys llegeixo els correus jo voto pel nom de Numen Mestre. Apa vagi bé! Dani
-Naturalment, NUMEN MESTRE Fèlix
-Voto per: "Casal Popular Numen Mestre". Francesc M.
-Crec que haurien d'haver més opcions per triar el nom del casal, suposo que ja s'haurà fet un descart, bé, l'escarabat roig té molta més empenta, té un toc més rebel, que és lo que realment interessa, i també en certa manera el "roig" molesta, està molt bé. SALUT I ENDAVANT Xavi J.
-NUMEN MESTRE. Joan S.
-osti jordi, sento no votar, totes dues opcions tenen coses que m'agraden i coses que no, ja ho dius ben clar que per un dels dos, almenys que sàpigues que ho he llegit i que ho he intentat... i si no surt cap vot o s'empata, a sorts o que surtin noves propostes i es retarda, ànims. Ramon
-t’escric per fer la votació del local. si he de triar un d’aquests dos noms que proposes m’abstinc. el nom que trobaria ideal seria L’ALTERNATIVA Rosa
-Jo també voto per: "Casal Popular Numen Mestre". R.
Després de llegir la seva historia, em sembla un personatge adient i molt interesant. Agnès
-Hola, La meva votació pel local és "Numen Mestre", però també trobo molt original el nom d'escarbats, el d'Escarabat Roig, no m'acaba de fer sobretot pel de Roig que el trobo massa utilitzat o massa clar. Però si sortís algo com l'Escarabat o el cau dels escarabats o algo amb escarabats també m'agradaria. Violeta
-voto per L'ESCARABAT ROIG Maria Rosa

-Breu resum de la darrera assemblea mensual: es van decidir els nostres arguments per a cadascun dels punts del ple del dia següent i es van repartir tasques per elaborar escrits explicant les nostres postures en els diferents temes candents.
-Article d’opinió: “Volen tancar la biblioteca?
La Biblioteca ubicada als baixos de La Golfa, al carrer de la Muralla, és un èxit. Malgrat les seves limitacions d’espai dóna servei a estudiants, avis i àvies, lectors adults, infants i gent que llegeix la premsa. A més, ha esdevingut un dels pocs punts per fer cultura a peu de carrer al nucli antic de la Vila.(...)” Llegiu al bloc la resta.
-Dijous vam fer la primera reunió oficial de coordinació del casal popular.

-Decreixement: “Molt bo, m'ha encantat el concepte de "decreixement". És la antítesis imprescindible en un capitalisme salvatge que planteja el continu creixement productiu, "una escapada cap a endavant contínua", com l’única opcció per a mantenir aquest nivell de consumo que idiotitza consciències i ompli les butxaques d'uns pocs. Per cert, és bé recordar que solament una petita part de la humanitat consumeix com si tinguéssim 3 planetes, l'altra, la majoria, per no tenir no té ni planeta i sobreviu en el televisiu engany que el creixement productiu il·limitat algun dia la convertirà en un còmode "primermundista".
Salut company.” Horacio

ENDAVANT AMB L’ALTERNATIVA!
"Companys sóc l'Ana, com ja sabeu podeu col·laborar amb una aportació econòmica (anual, mensual, trimestral... ) per a la nostra organització. En principi la proposta és de 10 euros al mes, però la quantitat i la forma de pagament és totalment voluntària. Jo seré l'encarregada de portar aquesta tasca. Us podeu posar en contacte amb mi per a qualsevol dubte o canvi relacionat amb les quotes (675831202 o e-mail). Sobre tot, si voleu participar, cal que m'indiqueu com ho fareu per tal que jo pugui portar el control degudament. El nº de compte de l'alternativa és La caixa 2100-0172-12-0200421336 si voleu fer-la per transferència o ingrés, o bé si ho voleu fer en efectiu li feu arribat a la Rosa o a mi mateixa. Gràcies per l'atenció. A reveure"

-Avui divendres serem a la reunió pel decreixement i al ple d’Altafulla.

RENAU
Llegiu la inocentada que el Robert va escriure el 28 de desembre i que havíem perdut entre els arxius!
“Atenció als nous projectes programats per al nostre territori.
Zona Muntanyans: nou projecte basat en la inundabilitat de la zona. Projecte dun nou Aquaparc de 8000 m2
Panta del Gaià: nou trasvassament d'aigua de l'Ebre que preten que els baixells puguin pujar fins a Renau a carregar i descarregar en el nou poligon industrial dissenyat a la zona.
Vespella: pretensions de rebaixar la cantera fins el nivell de l'aigua del panta i crear noves zones de platges, zona ludico esportiva al voltan destinat a clients alemanys afeccionats a la cervesa.
La Pobla: nou projecte de ave exclusiu per als de la pobla. "Ave" qui arriva abans a Torredembarra sense cotxe.
Altafulla: Tots els partits han renunciat als càrrecs municipals i aproven per majoria absoluta el nou ESTAT INDEPENDENT D'ALTAFULLA AMB ESTRUCTURA ANàRQUICA (recordeu portar pasaport la proxima reunio per poder accedir al poble)
Salut, força i il·lusió a tots els del Gaià en aquest pròxim 2008 i feliç dia dels innocents Robert de Renau”

ELECCIONS GENERALS
-Necessitem unes 5 persones per a fer una feina des de casa amb connexió a internet. Voluntaris/àries contesteu aquest correu.
-Necessitem adreces electròniques d’entitats de les comarques tarragonines. Envieu-les a jsmbaixgaia@hotmail.com.

LA POBLA DE MONTORNÈS
Estem preparant un nou butlletí.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

GENER
25: Sala reunions Casal Municipal de Torredembarra 20h Reunió pel Decreixement i activitats del dia 20 de febrer.
26: ACTIVITAT COMMEMORATIVA Tasques que es desenvoluparan: Neteja de la part litoral i bosc de Tamarit i penjada de caixes niu per ocells i mamífers insectívors. LLOC: Cala Jovera 10h ACTIVITAT GRATUÏTA INSCRIU-TE! DEPANA Tarragona puntadelamora@depana.org La Sínia del Gaià sinia@siniadelgaia.com
26: “primera reunió per constituir la Plataforma pel Dret a Decidir al Tarragonès. Lloc : local d' Òmnium Cultural del Tarragonès. Apuntem l'adreça: Rambla Nova, 12, 1r 2a . 43004 Tarragona
Hora : 11 del matí. Convoquem a tots aquells que estiguin interessats a col.laborar més o menys activament. Podeu confirmar la vostra assistència contestant aquest correu. Salut!
Ens veiem dissabte. ------ Campanya Dd! - www.decideixodecidir.cat”
27: Sortida al TEATRE VICTÒRIA A les 4 de la tarda , BOSCOS ENDINS musical de Dagoll Dagom . Joan Lluis Bozzo Joan P. –Telèfons 977.64.07.08 –977.64.00.63 NUS
27: 9.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ CULTURAL Vil·la romana de Centcelles, Pont del Diable i circuit pel Parc Ecohistòric del Pont del Diable. CESM

FEBRER
2: Possible reunió de SALVEM EL GAIÀ a La Nou 16h
2: 17h. el VIè Fòrum per les Terres del Gaià a la Nou de Gaià (www.quelcom.net/terresdelgaia/accions/ciutadanes/forum.html)
8: El proper "Sopars amb l'Alternativa" estarà presidit per l'escriptor Matthew Tree, a partir de 2/4 de 9 del vespre. Lloc: Restaurant l'Esmero de Torredembarra.
15: 20h Biblioteca Municipal (carrer Muralla). CONFERÈNCIA Que ens canviarà el canvi climàtic? a càrrec de Javier Sigró, professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Organitzat per la Biblioteca Municipal de Torredembarra
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
17: 9h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ A la Font d’Horta del Parc del Foix i recorregut per la vora del pantà. També visitarem el temple de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana i el castell de Castellet (seu de la Fundació Abertis) CESM
17: Caminada reivindicativa per l’Anella Verda de Tarragona
20-21: Xerrada del Gessamí sobre el creixement i la necessitat d'engegar una economia que complagui les nostres necessitats reals i deixi en pau l'ecosistema que ens sustenta a Tdb. www.tempsdere-voltes.cat *Accions:

Al arribar per muntanyans al migdia-tarda i marxar per la

desembocadura del Gaià a l'endemà al matí es plantegen dues

oportunitats, en marxa, de denunciar agressions a la terra que tots

coneixem molt bé.
24: Sortida al TEATRE ROMEA BARCELONA 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). TIRANT LO BLANC De Joanot Martorell . Direcció: Calixto Bieito . Preu socis: 30,00 € Preu no socis: 34,00 € Reserves : Joan P. Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Data límit per pagar les reserves :6-Febrer-2.008
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM

MARÇ
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
2: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
30: Marxa pel Gaià
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1929-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
20: Parada de llibres de Tdb

MAIG
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- “Hola tothom, el PP de Catalunya ha encetat una campanya per tal de recollir testimonis de gent que ha patit discriminacions per raó de llengua al nostre país. No cal pas dir que ells ho fan per un altre motiu i una altra llengua: http://www.sidiguim.com/ Pero jo ja hi he enviat unes quantes queixes meves personals quan m'han obligat a parlar en espanyol. (He parlat de cinema, premsa, policia, companyies telefòniques, cafeteries, joguines, microsoft, etiquetatge, seleccions nacionals, etc etc) Us animo a fer el mateix, es molt facil i rapid!
AU VA, ENTRE TOTS HO FAREM Encara els sortira el tret per la culata ;-) Salutacions” J. R.

CAOS CIRCULATORI


Com si d'un bioindicador social i polític es tractés avui pel matí, a l'hora de màxim trànsit del Camí de l'Era i de l'Avinguda Sant Jordi, per ser l'hora d'entrada als centres educatius, el trànsit s'ha tallat en aquestes dues vies. l motiu, obres. Però la qüestió és: ningú coordina el trànsit, els talls?

VI FÒRUM


dijous, 24 de gener de 2008

ALTAFULLA


ARTICLE D'OPINIÓ

L’ESCORXADOR, CENTRE CÍVIC-CULTURAL I OCUPACIONAL.

Ara aviat farà tres anys que des de l’Ajuntament se’ns va convocar per parlar de l’Escorxador com espai per rehabilitar i donar-li un ús social que donés servei a diferents col·lectius i associacions del poble. Des de la nostra participació al Patronat de Cultura, a la passada legislatura, vàrem insistir en la conveniència d’aquesta rehabilitació. Ara fa dos anys visitàrem l’espai amb l’historiador Lluís Català i vàrem fer-ne algunes valoracions. L’arquitecte Ramon Salas i Ricomà va realitzar edificis emblemàtics com la plaça de Braus de Tarragona –avui en fase de rehabilitació-, la mateixa barana del Balcó del Mediterrani i fins i tot un seguit d’edificis notables.

Vàrem proposar a l’actual Regidor responsable de Patrimoni la necessitat de salvar l’edifici i adquirir-ne els solar adjacents per incrementar el sòl públic per tal d’endegar el projecte d’un Centre Cívic. Se’ns digué que s’estava treballant en el sentit de la realització del projecte previ per estudiar-ne el cost per part del Servei Tècnic.
Durant les eleccions se’ns prometé un Casal a cada barri i un Casal de la Festa a l’Escorxador.

Som al 2008, han passat els Reis i volem tornar a demanar/recordar la necessitat de rehabilitació d’aquest edifici per facilitar la feina de les Associacions i per a desenvolupar polítiques d’educació no formal i de formació continua. Volem un Centre Cívic i no un espai de guetos. Un centre d’espais polivalents per a donar serveis a l’entramat associatiu del poble. Un Centre on l’esbarjo i la formació cívica vagin de la mà. Un Centre Cívic que no repeteixi els errors arquitectònics del CASAL. Que doni servei a totes les Associacions, al conjunt d’agrupacions de la Festa Popular, però també a totes aquelles associacions que, any rere any, revitalitzen l’espai cultural del poble.

Des de l’ABG recolzarem qualssevol iniciativa que posi els fonaments per endegar aquest projecte, ara tan urgent com la resta que ja s’han iniciat (Biblioteca, Teatre, Piscina Coberta...). El poble necessita aquest espai per posar en contacte les diferents associacions, no per separar-les i per establir la infraestructura que faciliti les polítiques d’acollida, els plans d’entorn, d’educació cívica, de comunicació intergeneracional...
Dur endavant el projecte és feina de tothom, de les regidories implicades i també de les associacions que seguim tenint l’optimisme constructiu que el molt honorable President ens demanava en l’últim discurs nadalenc.

Des de l’Alternativa Baix Gaià seguim engrescats en aquest projecte.
Bon any 2008.

Jordi R. de l'ABG

dimecres, 23 de gener de 2008

VISITEU QUEROL!
Querol, un altre poble que els seus polítics volen arrasar amb pisos de tant que se l'estimen. Visteu el web i... el poble (hi ha restaurant a la carretera).

dissabte, 19 de gener de 2008

PRESSUPOSTOS I AIGUA


El ple de l’ajuntament de La Torre aprova el pressupostos i la concessió de l‘aigua amb el vot en contra d’ABG
El ple de l’Ajuntament de Torredembarra va aprovar l’adjudicació del servei de gestió de l’aigua i el clavegueram a l’empresa Aqualia. Com a la votació dels pressupostos, ABG i CiU van ser els únics grups que van votar en contra de la proposta. Tots dos van coincidir a reclamar la necessitat de buscar alternatives per obtenir ingressos, davant de la baixada dels procedents del sector de la construcció. La majoria dels grups a l’oposició, a banda, van alertar també sobre la important porció del pressupost destinada al capítol de personal.L’acord d’adjudicació va rebre dures crítiques d’Alternativa Baix Gaià (ABG). Segons la regidora Iris Gual “és necessari obrir un debat sobre el model de gestió”, L’empresa perdedora del concurs, Sorea, va intentar paralitzar el ple amb la presentació de documentació al secretari de la corporació, que es va rebutjar en estar fora d’horari de registre.

VOTA PEL NOM DEL CASAL POPULAR


NOM DEL CASAL. Queden dues propostes damunt la taula i voldríem saber l’opinió de tothom. Per tant feu un petit esforç enviant un correu (jsmbaixgaia@hotmail.com) votant per un dels dos:

C.P. Numen Mestre

Els primers passos
Numen Mestre era fill de Virtuts Ferrando i del líder cooperativista Miquel Mestre Avinyó. Va estudiar al Patronat Antoni Roig i va viure al carrer Nou. De ben jove es va interessar per la política, entrant a militar a les joventuts del PSUC, les JSUC de Torredembarra, el novembre de 1935. El 1936, va anar a viure a Cornellà amb la seva família. Va secretari de les JSUC de Cornellà i durant dos mesos va ser el representant d’aquest col·lectiu al Comitè Local del Front Popular de Cornellà. I el 17 de desembre de 1937, va ingressar al PSUC. Va lluitar a la Batalla de l’Ebre, on va marxar voluntari després d’acabar el 6è curs de Batxillerat. Va formar part d’un batalló d’Internacionals que havia conegut a Cornellà. Era l’estiu del 1938 i la guerra estava a punt d’arribar a la seva fi, almenys de manera oficial. Tenia 15 anys. Va ser Comissari Delegat de la Guerra de la 84 Brigada Mixta de la 60 Divisió [1] i ajudant del Comissari del Batalló d’Ametralladores, número 35 (35ª Divisió).[2]L’exiliVa travessar la frontera amb la unitat de l’exèrcit on servia. Va passar llavors als camps de refugiats francesos. Va estar set mesos presoner als Camps d’Argelés i d’Agde. La mare de Numen va moure fils per treure’l d’Agde. A principis de 1940, Numen s’havia traslladat a Tolosa de Llenguadoc per treballar en una indústria de la casa Breguet. El 24 de juny de 1940 va ser traslladat a Argelés.El seu pas a la resistènciaVa participar, junt amb 4000 maquis més, en l’intent d’invasió de la Vall d’Aran. El 1945, a finals d’estiu, Numen va tornar a entrar a Catalunya. Va participar a la guerrilla urbana. Sis membres del grup iniciador havien estat afusellats per la justícia franquista. Llavors va entrar en escena la Brigada Girabau de Numen i la II Brigada.Totes les seves accions eren publicitades a través de la premsa clandestina i amb octavetes que es llençaven a les sortides dels cinemes o en altres llocs de pas. Algunes d’aquestes encara es conserven. Una d’elles explica l’atac a La Vanguardia: “Comunicat guerriller. 29 novembre 1946. Un destacament de joves de la Brigada Jaume Girabau, atacà la redacció del periòdic nazi La Vanguardia sembrant el pànic entre els falangistes empleats a la mateixa. Joventut catalana! Seguim l’heroic exemple de la Brigada Jaume Girabau. Farem possible el retorn de la República i la llibertat dels nostres germans empresonats. Mori Franco. Visca Catalunya. Visca la República. Comitè Local de Barcelona. J.S.U. de C.”.[3]A Numen el van detenir el 18 d’abril de 1947. L’encarregat de detenir-lo va ser el comissari Pedro Polo, amb 4 policies més. Va estar 18 dies a la Jefatura Superior de la Policia, a la Via Laietana de Barcelona. Allí va ser reiteradament torturat.El 14 de febrer de 1949 hi va haver un important accident ferroviari a l’alçada de Mora la Nova. Però el règim va atribuir el desastre a un sabotatge i va voler venjar-se afusellant a quatre dels resistents empresonats. Numen va ser un d’aquests. La nit del 16 cap el 17 de febrer, el dia abans que complís els 26 anys, Numen va ser conduit al Camp de la Bota i a la matinada va ser afusellat.


C.P. L’Escarabat Roig

Aquest nom juga amb amb el terme “escarabat”, que és el nom amb que es coneix a la gent de la Torre a la rodalia del Baix Gaià: Altafulla, mosquits; la Torre, escarabats; etc. I el terme “roig” per les connotacions d’esquerres que comporta el color.

divendres, 18 de gener de 2008

ARTICLE D'OPINIÓ


Volen tancar la biblioteca?

La Biblioteca ubicada als baixos de La Golfa, al carrer de la Muralla, és un èxit. Malgrat les seves limitacions d’espai dóna servei a estudiants, avis i àvies, lectors adults, infants i gent que llegeix la premsa. A més, ha esdevingut un dels pocs punts per fer cultura a peu de carrer al nucli antic de la Vila.

La població ha crescut molt i la necessitat de serveis culturals que afavoreixin l’intercanvi, el contacte i la cohesió social és evident. Davant d’aquesta situació era evident que calia mantenir obert l’espai esmentat una vegada s’inaugurés la biblioteca nova de Cal Llovet. És cert que la nova infraestructura oferirà uns serveis moderns i atractius per a tota la població. Però hi ha tantes necessitats en aquesta ciutat que tancar un espai com aquest seria un greu error.

S’havia parlat de reconvertir La Golfa en una sala polivalent, on s’oferissin els serveis habituals d’una sala de lectura (premsa, internet, llibres de consulta i algunes novetats editorials, per exemple) i on es poguessin fer exposicions i altres activitats culturals. La sala es podria modernitzar i acollir moltes activitats.

Doncs bé, hem rebut amb estupefacció la idea de govern municipal de tancar aquest espai per a sempre per a ubicar-hi despatxos dels serveis socials. Jo no dubto que calen espais per a aquests serveis, que quedi ben clar. Més aviat penso que calen més espais i més diners per als serveis socials. Però, cal tancar una cosa que funciona tan bé i que dóna servei a tanta gent? No hi ha altres llocs on posar despatxos?

Jordi S.
Membre d’ABG

SANT SEBASTIÀ
ALTERNATIVA 333


ALTERNATIVA 333
18 DE GENER de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

A la fotografia, un grup de refugiats polítics catalans, al camp de concentració d'Argelers. Entre ells, Numen Mestre.

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-El Casal popular ja té cadires, refrescos que es venen a 1 euro, taula per l’ordinador, ràdio, varilles per penjar els quadres, fulls pe a signar a favor del dret a decidir, les estanteries de l’auca, revistes del PSAN, MDT, Sínia, Illacrua, Timbal, Catalunya, llibrets del Cafè de Dalt a la vena (3 euros), etc.
-NOM DEL CASAL. Queden dues propostes damunt la taula i voldríem saber l’opinió de tothom. Per tant feu un petit esforç contestant aquest correu i voteu per un dels dos:
C.P. Numen Mestre
(“Numen Mestre: la resistència i la caiguda dels 80 s
Els primers passos
Numen Mestre era fill de Virtuts Ferrando i del líder cooperativista Miquel Mestre Avinyó. Va néixer el 1923 a Pratdip, al Baix Camp. De ben jove es va interessar per la política, entrant a militar a les joventuts del PSUC, les JSUC de Torredembarra, el novembre de 1935. El 1936, va anar a viure a Cornellà amb la seva família. Va secretari de les JSUC de Cornellà i durant dos mesos va ser el representant d’aquest col·lectiu al Comitè Local del Front Popular de Cornellà. I el 17 de desembre de 1937, va ingressar al PSUC. Va lluitar a la Batalla de l’Ebre, on va marxar voluntari després d’acabar el 6è curs de Batxillerat. Va formar part d’un batalló d’Internacionals que havia conegut a Cornellà. Era l’estiu del 1938 i la guerra estava a punt d’arribar a la seva fi, almenys de manera oficial. Tenia 15 anys. Va ser Comissari Delegat de la Guerra de la 84 Brigada Mixta de la 60 Divisió [1] i ajudant del Comissari del Batalló d’Ametralladores, número 35 (35ª Divisió).[2]
L’exili
Va travessar la frontera amb la unitat de l’exèrcit on servia. Va passar llavors als camps de refugiats francesos. Va estar set mesos presoner als Camps d’Argelés i d’Agde. La mare de Numen va moure fils per treure’l d’Agde. A principis de 1940, Numen s’havia traslladat a Tolosa de Llenguadoc per treballar en una indústria de la casa Breguet. El 24 de juny de 1940 va ser traslladat a Argelés.
El seu pas a la resistència
Va participar, junt amb 4000 maquis més, en l’intent d’invasió de la Vall d’Aran. El 1945, a finals d’estiu, Numen va tornar a entrar a Catalunya. Va participar a la guerrilla urbana. Sis membres del grup iniciador havien estat afusellats per la justícia franquista. Llavors va entrar en escena la Brigada Girabau de Numen i la II Brigada.
Totes les seves accions eren publicitades a través de la premsa clandestina i amb octavetes que es llençaven a les sortides dels cinemes o en altres llocs de pas. Algunes d’aquestes encara es conserven. Una d’elles explica l’atac a La Vanguardia: “Comunicat guerriller. 29 novembre 1946. Un destacament de joves de la Brigada Jaume Girabau, atacà la redacció del periòdic nazi La Vanguardia sembrant el pànic entre els falangistes empleats a la mateixa. Joventut catalana! Seguim l’heroic exemple de la Brigada Jaume Girabau. Farem possible el retorn de la República i la llibertat dels nostres germans empresonats. Mori Franco. Visca Catalunya. Visca la República. Comitè Local de Barcelona. J.S.U. de C.”.[3]
A Numen el van detenir el 18 d’abril de 1947. L’encarregat de detenir-lo va ser el comissari Pedro Polo, amb 4 policies més. Va estar 18 dies a la Jefatura Superior de la Policia, a la Via Laietana de Barcelona. Allí va ser reiteradament torturat.
El 14 de febrer de 1949 hi va haver un important accident ferroviari a l’alçada de Mora la Nova. Però el règim va atribuir el desastre a un sabotatge i va voler venjar-se afusellant a quatre dels resistents empresonats. Numen va ser un d’aquests. La nit del 16 cap el 17 de febrer, el dia abans que complís els 26 anys, Numen va ser conduit al Camp de la Bota i a la matinada va ser afusellat.[4])

C.P. L’Escarabat Roig
Aquest nom juga amb amb el terme “escarabat”, que és el nom amb que es coneix a la gent de la Torre a la rodalia del Baix Gaià: Altafulla, mosquits; la Torre, escarabats; etc. I el terme “roig” per les connotacions d’esquerres que comporta el color.

-Hem enviat paraules de suport als organitzadors dels actes de Tarragona del Fòrum Social: “Hem rebut amb molta joia el vostre mail anunciant activitat de cara al FSM de cara el dia 20. Ho farem saber a totes i tots els nostres amics i amigues. Us enviem la nostra humil adhesió i suport. Alternativa Baix Gaià”

TERRES DEL GAIÀ
“hola a tothom, el vent bufa... i mou les coses de lloc...
... per diversos motius Mad D., el servidor on està allotjat www.quelcom.net, m'ha canviat el contracte; a partir d'aquest any em regularisen amb la cuota mínima anual de 232€ (domini + espai virtual). Després de 5 anys de no tindre que pagar res, ara surt aquesta despesa que és absorvida per Q com despesa en comunicació, esdevenint des d'ara mateix www.quelcom.net la "finestra digital" de Q. Pel que fa a l'espai allotjat a quelcom.net,
hauriem de valorar si és el moment d'obrir un domini i espai propi del Parc Natural,
o seguir a quelcom.net (o on es vulgui) fins que pel propi procés per si mateix ho demani. En qualsevol cas, sols us vull fer saber que ara es paga per tenir la web,
i que s'agraeix qualsevol lliure donació econòmica per compartir despeses.
ssssssssalut”
Benvolguts Companys/es,
Us adjunto la proposta d'Ordre del dia del VIè Fòrum de les Terres del Gaià, que m'agradaria que fèssiu extensiu al màxim nombre de persones possible.
Salutacions,
Lluís E
PD : si algú suggereix algun tema més, que ho envïi a l'adreça del Gata : gata@tinet.cat
VIè. FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ

Baix Gaià
Castell de la Nou de Gaià
2 de Febrer de 2008
........PUNTS DEL DIA:
- Coevolució del Parc Natural de les Terres del Gaià amb l’Anella Verda tarragonina i el Parc Agrari del Baix Gaià.
- Extensificació de contactes i suports de les entitats del Mig i Alt Gaià, la Baixa Segarra, i terres veïnes de l'Anoia, Penedès...
- Extensificació de la moció de suport municipal als municipis del Baix, Mig i Alt Gaià, Baixa Segarra, Anoia i Penedès; Altafulla + Vespella + Renau + La Pobla + + + Moció al web. Xarxa Salvem Gaià en Nom del Fòrum.
- Compilació del suport dels consells comarcals implicats, de tots els partits polítics, d'entitats, recollida de signatures particulars...
- Situació actual del Pla Territorial del Camp de TGN; Al·legacions i Suggeriments per part de les entitats...
- L’amenaça de fractura de la de la Baixa Segarra, certament una unitat paisatgística-ambiental-històrica-social...
- Nova persona responsable com a secretari/a & coordinador/a del nostre/vostre web.
- El concurs pel disseny de la nostra mascota, la llúdriga (Lutra lutra) ..encara al Mig Gaià?!
- Ies Jornades estudi i divulgació de les Terres del Gaià a Santes Creus... tardor del 2008?¿
- Elaboració i difusió, a la premsa i als diferents responsables polítics, de la subsegüent Declaració de la Nou de Gaià per les Terres del Gaià.
- Recensió de la trobada a Vila-rodona, portada pel Centre d’Estudis del Gaià, per a donar a conèixer als ajuntaments i grups polítics del Baix, Mig i Alt Gaià, lo referent al Parc Natural.
- Power Point i dossiers varis de presentació versats sobre les Terres del Gaià.
- Gran marxa per al riu i el Parc Natural de les Terres del Gaià pel 30 de març de 2008.
- VIIè Fòrum; compromís de propera seu.
- Col·laboració pel pagament de la Quota mínima de 232 €/any del Servidor Mad Digital de la plana web del Parc Natural de les Terres del Gaià.
- Caminada reivindicativa per l’Anella Verda de Tarragona del 17 de Febrer de 2008.
- Participació a la Campanya 35 Boscos del 2 de Març a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...
- Estat actual del funcionament, treball i comunicacions de la Xarxa d’entitats “Salvem el Gaià”.
Fòrum de les Terres del Gaià
Terres del Gaià, a 18 de Gener de 2008 “

SALVEM EL GAIÀ
-“El dijous vam mantenir una reunió amb el director de l’ACA i ens va confirmar que baixarà aigua pel Gaià- poca, però aigua. També ens va anunciar altres qüestions relacionades amb el desplegament dels plans de conca. Comencem l’any una mica millor que el vam acabar, no?” E.
-“JO NO PENSO CELEBRAR RES FINS QUE NO HI VEGI L'AIGUA RAJAR, I COM DÉU MANA ;-/ Això inclou que l'aigua hi circuli no pas entubada sota la presa, sinó de forma superficial, restablint-se implícitament la connectivitat biològica al Gaià, tal i com va quedar escrit en el "Consell de Conca"!!!
*Aigua+peixos+sediments+llúdriguessssssssssssssssssssssssssssssssssssss!¡!” T.
-“Bones! Acabo de parlar amb l'E. d'Ecologistes en Acció i m'ha comentat que en una reunió amb Manel H. (director de l'ACA), va dir que el tema del Gaià estava quasi lligat i que volien fer l'anunci de l'aprovació d'un cabal d'aigua pel Gaià conjuntament amb l'anunci de la formació dels consells de conca del Gaià i també del Francolí. He demanat al Fèlix A. que faci ell, també, aquest contacte per mirar de confirmar la notícia i quan més o menys l'anunciarien. A veure si enlloc d'una marxa reivindicativa haurem de fer una marxa festiva... Salut i Gaià! H.”

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

GENER
19: Reunió comarcal per a preparar les eleccions generals 18h al LOCAL de tdb
19- 27 Fòrum Social Català (FSCat) www.forumsocialcatala.cat
20: 11'30h - Participació de Lluís Suñé a la Taula rodona sobre inmigració a Vila-seca
21: 11h - Presentació del Pla ferroviari a Cambrils amb Lluís Suñé
21: 18'30h - Inauguració del local d'ICV a Tortosa amb Lluís Suñé
22: 20h - Reunió amb militants de Reus amb Lluís Suñé
20: Actes del Fòrum Social Català a Tarragona Balcó del Mediterrani, a partir de les 10 del matí, una àgora oberta amb debats sobre l'FSCat i els diferents moviments i/o col·lectius que hi participem, tallers, jocs, actuacions musicals i un dinar popular i sostenible. El dinar val 3,00 euros i atès el component sostenibilitat tindrem gots reciclables que portarà el Cau Alverna i preguem que tothom porti el seu plat i coberts. fscattarragona@moviments.net
20: Reunió de l’AJBG 17h al LOCAL
21: 14: 20-22h LOCAL reservat pel grup d’escriptura
24: 14: 20-22h LOCAL reservat pel grup d’escriptura
25: Acte polític a Tarragona on participa el Lluís
27: Sortida al TEATRE VICTÒRIA A les 4 de la tarda , BOSCOS ENDINS musical de Dagoll Dagom . Joan Lluis Bozzo Joan P. –Telèfons 977.64.07.08 –977.64.00.63 NUS
27: 9.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ CULTURAL Vil·la romana de Centcelles, Pont del Diable i circuit pel Parc Ecohistòric del Pont del Diable. CESM

FEBRER
2: Possible reunió de SALVEM EL GAIÀ a La Nou 16h
2: 17h. el VIè Fòrum per les Terres del Gaià a la Nou de Gaià
8: El proper "Sopars amb l'Alternativa" estarà presidit per l'escriptor Matthew Tree, a partir de 2/4 de 9 del vespre. Lloc: Restaurant l'Esmero de Torredembarra.
15: 20h Biblioteca Municipal (carrer Muralla). CONFERÈNCIA Que ens canviarà el canvi climàtic? a càrrec de Javier Sigró, professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Organitzat per la Biblioteca Municipal de Torredembarra
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
17: 9h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ A la Font d’Horta del Parc del Foix i recorregut per la vora del pantà. També visitarem el temple de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana i el castell de Castellet (seu de la Fundació Abertis) CESM
20-21: Xerrada del Gessamí sobre el creixement i la necessitat d'engegar una economia que
complagui les nostres necessitats reals i deixi en pau l'ecosistema que ens sustenta a Tdb
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA
Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM

MARÇ
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
30: Marxa pel Gaià
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
20: Parada de llibres de Tdb

MAIG
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- “Us avanço que avui divendres neix una nova associació a la Nou de Gaià : ASSOCIACIÓ CULTURAL LA PLETA, que tindrà com a objectiu prioritari el foment de la cultura catalana en tots els seus formats i el foment de l'esperit de comarca del Baix Gaià i la defensa del Parc Natural de les Terres del Gaià !!!!” Ll. E.

C.- Ep! Llegiu un article del Jordi sobre cooperativisme en... esperanto!
http://www.enxarxa.com/esperanto/SUNYE%20Historio%20de%20alternativo.pdf

D.- Com veureu a l'email que us copio més avall divendres passat varem

acordar de mirar si era interessant de fer una acció aprofitant que la

caravana de bicicletes creuarà el riu per la nacional, o no. No ho diu

però també vaig tenir una idea i l'Anna pastoreta ja ha fet gestions per veure si en Bigas L. pot filmar la caravana des de l'inici fins al final a nivell de Catalunya. Mireu i veniu els que pogueu aquest

divendres a casa, sereu benviguts/des

ramon

Hola genteta del Baix Gaià!

Aquest divendres passat ens vam reunir l'Anna pastoreta, el Ramón del

GEPEC, el Xavi de l'Almaixera i el Gessamí de Temps de re-voltes a

Torredembarra. Disculpes als de l'AJBaigGaià i altres que haguessiu

volgut assistir, però no us va arribar la convocatòria al vostre mail

col·lectiu. A partir d'ara arreglat! Vam parlar una estona dels continguts/motius d'aquesta inciativa, no m'extendré al respecte ja es pot consultar www.tempsdere-voltes.cat Després vam començar a posar fil a l'agulla de la parada de la Marxa pel decreixement per aquestes terres del 20 al 21 de febrer. En resum així està la cosa:

*Lloc per la xerrada-taller:

Es van plantejar varies possibilitats a sondejar:

1) Casal de Torredembarra:

per la facilitat per obtenir-lo i la possibilitat d'optar entre sala

gran o petita en funció de l'afluència de gent en el moment

2) Ajuntament de Torredembarra:

per la capacitat de convocatòria a públic en general però amb més

dificultat per aconseguir-ho i la "inconveniència" que els pot

provocar a alguns polítics la informació proporcionada (positiu o

negatiu?)

3) Se us acut alguna altra?

*Menjar :

Com que la xerrada-taller pren unes 3 hores es planteja fer-ho al

vespre amb un aperitiu descans pel mig de mitja horeta o 3/4 per a

aguantar el tipu.

El fato es buscará entre pagesos eco i botiguetes de la zona i es

recauda una voluntat entre els assistents per a cobrir gastos.

*Dormir :

El Ramón ha ofert els baixos de casa seva i la Núria també ha ofert la casa on viu. Així que si només som els 5 o 7 permanents ja estaríem

coberts.
*Accions:
Al arribar per muntanyans al migdia-tarda i marxar per la
desembocadura del Gaià a l'endemà al matí es plantegen dues
oportunitats, en marxa, de denunciar agressions a la terra que tots
coneixem molt bé.
Resten per definir detallets com la manera de visibilitzar-ho i la
coordinació amb Temps de re-voltes (pel que fa a l'arribada del convoi
a ritme de pedal desde Vilanova) i convocatòries de mitjans generals
(assumit des de la part del col·lectiu a BCN) i comarcal/locals (part
de la que s'encarregaríeu els d'aquí que els coneixeu millor)
*Difusió:
Desde Temps de re-voltes s'enviará un cartell en format digital per
omplir i difondre amb les convocatòries de cada lloc.
A part va sorgir en la reunió de Reus la idea de fer un cartell de
convocatòries d'accions a nivell del Camp per afavorir la participació
entre les poblacions veïnes.
Bé, crec que no m'he deixat res mes que donar-vos les gràcies per
participar en aquesta re-volta ciclista, i dir-vos que a partir d'ara
probablement no tindré temps per a assistir a les reunions a cada
lloc, la següent serà altre cop al C/Freginals 35 de Torredembarra (al
costat de plaça ajuntament) aquest DIVENDRES 18 a les 19h.
Amb (gesa)mi estem en contacte per mail, o telèfon en cas d'urgències
varies:639006631 i ja ens veurem sobre la marxa...
Salut !”

ARTICLE D'OPINIÓ


Al ple d'ahir no hi van haver gaires sorpreses, el PP i l'Agrupació van recolzar els pressupostos del 2008 i el nou contracte l'aigua. Vull destacar la brillant intervenció de la regidora Mª Dolors Toda, portaveu de l'Agrupació, recolzant el contracte de l'aigua a canvi de revisar les obres del carrer nou, canviant, si cal, l'actual pavimentació. L'equip de govern va acceptar la proposta. Amb aquesta acceptació, l'equip de govern feia un reconeixement explícit que les obres del carrer nou són un nyap. Ha tingut que ser l'ambició d'aprovar el nou contracte de l'aigua, que ha permés que equip de govern es baixés els pantalons, i reconèixer que el carrer nou es una vergonya. Però ara tots ens preguntem, qui pagarà la reconstrucció de les obres del carrer nou? Hauran de pagar els veïns els errors d'aquest equip de govern? Amb aquest reconeixement públic que aquestes obres estan mal fetes, dimitirà algun responsable de l'equip de govern? Vigilarem cada moviment d'aquesta decisió però molt em temo, que finalment aquest compromís no el compliran.
Lluís Suñé

dijous, 17 de gener de 2008

MUNTANYANS II


"dijous, 17 de gener de 2008>
L'alcalde de la Torre, imputat per un delicte contra el medi ambientUna querella incrimina també l'anterior alcalde per la tramitació del pla parcial Muntanyans II"

ARTICLE D'OPINIÓ


"On són les preguntes del Ple?
Segons m'han informat, les preguntes que van fer ciutadans de Torredembarra en el ple del 18 d'Octubre no han quedat recollides a l'acta. I com és això?La versió oficial de l'Ajuntament és que el ple es va acabar just quan van començar les preguntes i per això no hi són. No queda clar que això sigui legal però no té sentit no incloure en l'acta preguntes que es fan dirigides cap al ple.A més aquestes preguntes tenien entrada de registre. Concretament 3 preguntes tenien el següents números: 2007/16034,2007/16035,2007/16036.Però per què no es van incloure?Aquell dia es van fer quatre preguntes al ple. Tres eren sobre Muntanyans II i presentades per en Ramón, jo i en Silvestre. Les repeteixo i les podeu veure en l´imatge.

1. QUINES GESTIONS S'HAN REALITZAT I QUIN RESULTAT HAN TINGUT ENVERS LA SOL.LICITUT DE L'INFORME SOBRE LA ZONA HUMIDA DE MUNTANYANS II?

2. PODEU DESTINAR DINS LA PARTIDA DE PERSONAL UNA QUE SIGUI CONTRACTAR ELS SERVEIS ESPECIALITZATS EN DESPROGRAMACIÓ URBANÍSTICA I/O SUBVENCIONAR ELS 8000 EUROS QUE ESTA COSTANT A LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS L'ADOVCAT CONTRACTAR PER SALVAR MUNTANYANS II?

3.PODEN DESTINAR UNA PARTIDA D'UN O DOS MIL.LIONS D'EUROS A CONTRIBUIR A LA COMPRA DE MUNTANYANS II DELS MES DE 30 PREVISTOS D'INVERSIÓ PER A DEMANAR A LA MINISTRA DE MEDI AMBIENT I EL CONSELLER QUE SUFRAGUIN LA RESTA DE LA DESPESA?

Desconec si hi ha un vuit legal, però l'oposició de Torredembarra hauria de presentar una moció per a que les preguntes al ple siguin incloses en l'acta."

Carles R.

107.0!


No us perdeu avui el ple municipal que retransmetran per ONA LA TORRE! 107.0 FM!

CANVI D'HORA DE DISSABTE!


La reunió prevista per aquest dissabte per tal de preparar les eleccions generals a la comarca canvia d'hora. En comptes de ser a les 12h serà a les 18h al LOCAL de l'Avinguda Catalunya.

dimarts, 15 de gener de 2008

ARTICLE D'OPINIÓ


La incomunicació com a arma política

Resulta incomprensible que les persones que estem en política decidim entrar en la fase de la incomunicació. La feina que ens toca als polítics és escoltar i gestionar la voluntat popular, qui millor que la ciutadania per detectar les deficiències del carrer? A l'Ajuntament de Torredembarra s'està vivint una situació extremadament perillosa, la incomunicació de l'equip de govern vers la ciutadania i els partits de l'oposició es comença a fer evident d'una manera escandalosa. La incomunicació com a arma d'autodefensa fa que es prenguin decisions sense el consens d'una majoria, cal recordar que a Torredembarra el govern està format per PSC (5), ERC (2) i GIT (1), i que la majoria de regidors estem a l'oposició CIU (4), ABG (2), ADT (2) i PP (1). Governar en minoria no hauria de ser cap drama si els regidors del govern treballessin buscant el consens en els grans temes de la ciutat, però considero que no és el cas.
Aquest dijous tenim ple, a les 8 del vespre, un ple que ve marcat per el debat dels pressupostos del 2008, una proposta que ens va arribar el 24 de desembre. L'ABG estàvem preparant una proposta per poder buscar el consens dels pressupostos, però a darrera hora han decidit portar a plenari sense el nostre consens, senyal que ja deuen tenir algun recolzament d'algun regidor de l'oposició. Un pressupost de 28 milions d'euros amb fortes retallades econòmiques per segons què, però mantenint i augmentant altres partides... En fi, no us dono més pistes de l'explicació del nostre vot, us convido a que vingueu al ple de proper dijous a les 20h.
Segueixo parlant d'aquest ple, perquè si no en teníem prou amb un punt tant important com el pressupost municipal, l'equip de govern ha decidit incloure a darrera hora, el polèmic contracte de l'aigua. Un tema que està als jutjats pendent de decisions judicials, ara serà debatut d'urgència aquest dijous, sincerament, no entenc res de res.

Lluís S.

dilluns, 14 de gener de 2008

SUPORT AL SANTI


"Concentració de suport al Santi de Tarragona
Concentració davant del Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Tarragona (Avda. President Companys nº10 TGN) el proper 16 de gener, a les 9:30 del matí.El Juzgado Central de Intrucción núm. 2 de Madrid ha citat aquest dimecres 16 de gener, a les 9:30 del matí al Santi , militant d’Endavant (OSAN) , a declarar davant el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Tarragona. Està requerit en qualitat d’inculpat, acusat de la crema d’una fotografia del cap d’Estat espanyol, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d’octubre a la Plaça de la Font de la capital del Tarragonès. Per aquest motiu, convoquem a una concentració de suport davant els Jutjats de l’ Avda. President Companys nº10 de Tarragona el proper 16 de gener, a les 9:30 del matí.

Citat un veí de Tarragona per cremar una fotografia del rei

En Santi, veí de Tarragona, de 23 anys i militant de l’organització independentista Endavant(OSAN), ha estat requerit en qualitat d’inculpat, acusat de la crema d’una fotografia del cap d’Estat espanyol, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d’octubre a la Plaça de la Font de la capital del Tarragonès.
Quan es podia pensar que això s'havia acabat, tornem-hi. La corrua de noms de militants independentistes encausats segueix. En Santi va rebre a mitjans d'aquesta setmana una notificació oficial per citar-lo a declarar per la crema d'una il·lustració del monarca espanyol el passat 18 d'octubre a Tarragona. En l'acte, on van assistir vora dues-centes persones, Santi va identificar-se amb nom i document d'identitat per cremar tot seguit un dibuix del monarca espanyol. Segons van manifestar en aquell moment les organitzacions convocants, cremar un dibuix en comptes d'una fotografia no té les mateixes consideracions legals. Això, ja es veurà.
I l'Estat, ha arreplegat el guant en aquest joc de força. Alerta Solidària, l'organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista, i l'Assemblea d'Endavant de Tarragona van acordar de no fer pública l'acusació sobre en Santi fins passades les Marxes de Torxes que s'organiten al Camp, on a Alcover i Tarragona marxaran per reclamar la llibertat dels presoners polítics catalans. La reacció de l'Assemblea però és de sorpresa, donat que ha estat el mateix Jutjat d'Instrucció espanyol qui ha fet pública als mitjans de comunicació la citació. La declaració d'en Santi, tindrà lloc el proper 16 de gener al Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona a dos quarts de deu del matí. Amb aquesta, segons Alerta Solidària "ja són 24 les persones represaliades per expressar lliurement el seu rebuig a la màxima autoritat de l'estat espanyol".Fins el moment, Alerta Solidària i l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) han mostrat "el rebuig" a la decisió de l'Audiència Nacional i segons en Jordi, militant d'Endavant de Tarragona "això demostra que a Tarragona alguna cosa s'està gestant, un projecte que es consolida, i contra aixòdeuen pensar que una bona multa tocarà els collons". De fet, el termini de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per decidir si jutja o no els encausats que han anat a declarar a Madrid, fa dies que està exhaurit. Fet que fa la citació en aquests moments més incompresible encara.Per les organitzacions convocants de la concentració en solidaritat amb els encausats l'acció "representa el dret més elemental a la dissidència i la llibertat d'expressió". Per això, animen a la gent del Camp a organitzar-se i seguir de prop les convocatòries que es faran. En Santi, malgrat tot, segons comenta un company resta tranquil i tant sols molest perquè això pot distorsionar la seva activitat militant." extret de http://www.endavant_tgn.da.ru/

FÒRUM SOCIAL


Actes del Fòrum Social Català a Tarragona
Durant el darrer Fòrum Social Mundial (FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l’any 2008, enlloc d’organitzar una nova trobada mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint amb i com a resposta a la trobada del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, en la que es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial. Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el Dia d’Acció Global, 26 de gener de 2008.
A Catalunya més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener. A més, des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori català.
A Tarragona, hom preveu, el dia 20 de gener, al Balcó del Mediterrani, a partir de les 10 del matí, una àgora oberta amb debats sobre l'FSCat i els diferents moviments i/o col·lectius que hi participem, tallers, jocs, actuacions musicals i un dinar popular i sostenible. El dinar val 3,00 euros i atès el component sostenibilitat tindrem gots reciclables que portarà el Cau Alverna i preguem que tothom porti el seu plat i coberts.
L’àgora s’estructura en els quatre eixos de l’FSCat. El temps dedicat a cada eix serà de 45 minuts. Cada eix tindrà ponències de alguna de les entitats participants, un presentador i moderador i un torn de paraules. Les ponències no han de passar de 7 minuts i les paraules de 3 minuts.
Els eixos són:
1- Lluites estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics. Habitatge, precarietat, educació, salut, gènere, discriminació i dret a la diferència, migracions, dret a la ciutadania... Intervindran, si més no, la CGT i la IAC.
2- Lluites estratègies i campanyes en defensa del territori. Medi ambient, sobirania alimentària, territori, agricultura, recursos naturals, consum... Intervindran, si més no, GEPEC i la Plataforma Salvem la Platja Llarga.
3- Lluites i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal. Relacions nord-sud, desarmament, deute, desenvolupament, reforma de les institucions internacionals, gènere, migracions... Ponències de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i de la Campanya Qui Deu a Qui?
4- Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica. Poder, repressió, mitjans de comunicació, drets dels pobles, cultura, memòria històrica, laïcisme, religió, educació... Ponències del Col·lectiu Catalunya i d’USTEC.
Posteriorment, els diferents col·lectius participarem a les diferents activitats de l’FSCat a Barcelona, entre les quals hi ha 48 seminaris, tallers, l’Assemblea de Moviments Socials i una manifestació.Podeu saber-ne més i veure el programa del fòrum a la pàgina web del Fòrum Social Català http://forumsocialcatala.org/A la web de l'FSCat hi ha els llistats d'entitats i col·lectius adherits/des. A Tarragona ens estem veient la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, Comité Oscar Romero, CGT, Coordinadora d'ONG's, Entrepobles, GEPEC, IAC, Qui deu a qui, SETEM... Si hi ha més col·lectius interessats es poden posar en contacte mitjançant l'adreça fscattarragona@moviments.net

diumenge, 13 de gener de 2008

BALANÇ DE LA PRIMERA SETMANA DE CASAL POPULAR


Tot i que encara el local que compartim diverses entitats a l'Avinguda Catalunya, 33, no ha estat inaugurat ja porta una setmana funcionant. La valoracio que en fem és molt positiva. De set dies el local ha acollit un total de 6 reunions. De cara a la setmana que entra hi ha previstes ja 5 reunions i cal destacar que el dijous s'ha demanat la sala pel Taller d'escriptura però estarà ocupada per la reunió de coordinació del casal. Això és una mostra de l'èxit de la iniciativa. Veient l'experiència caldrà trobar un biombo per a separar la sala en dos parts quan coincideixin reunions. Si voleu fer ús de la sala només cal reservar-la enviant un correu a jsmbaixgaia@hotmail.com.

dissabte, 12 de gener de 2008

ALTERNATIVA 332


ALTERNATIVA 332
12 DE GENER de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-PER UNA AGENDA D'EDUCACIÓ DE TORREDEMBARRA: Ressò DE la nostra proposta al Més Costa Daurada, Més Tarragona i Ona La Torre
-“és una bona idea. és una forma de seguir participant amb propostes constructives i que donin servei al poble. En aquest cas pot servir com a eina informativa..sobretot als nouvinguts...en aquest sentit s'hauria de realitzar en diversos idiomes. Requerirà, si acullen la proposta, per coordinar les diferents regidories i potenciar el pla entorn....” jordi r.
-“si voleu maquetar un revista, l' indesign (abreviatura idd) per a mac és el millor. Per a PC jo he treballat amb Illustrator (d'adobe, ve en el mateix paquet que Photosop), però ja fa un temps. Si vols li pregunto....” X.
-“Depana considera que la platja de Muntanyans i La Punta de La Móra estan en situació crítica Mirades és un llibre quasi fotogràfic on l’entitat ecologista Depana, a partir d’una idea original del fotògraf Francesc Muntada, fa una tria de dotze espais naturals que malgrat l’alt valor ecològic, estan en una situació crítica a causa de l’excés d’urbanització i també dels efectes que pot comportar el canvi climàtic a les zones costaneres.

La Punta de la Móra pot tenir un cop definitiu si les urbanitzacions amb l’obertura de la variant i dissenyades en el que seu dia es va anomenar La Móra II tiren endavant. Només la protecció exhaustiva i el control restringit d’accés a zones que no siguin de pas pot donar esperança a la zona on es proven les platges de Roca Plana i Waikiki. Respecte a la platja de Muntanyans també la pressió urbanística i humana que representarà la construcció de Muntanyans II pot fer perillar aquest espai. La falta de sensibilitat dels successius governs municipals i la passivitat dels grups polítics i gran part de la ciutadania -Pla General i Pla Parcial- on per cert en aquest darrer ningú va fer al·legacions ha fet que es busquin solucions per elevació i que en Muntanyans II aconseguirem la ampliació de la zona protegida però no -per el que es veu- la paralització de les obres.” www.abg.cat
- Tot i que l'espai que tenim és reduït hem decidit posara dispoció d'artistes i col·lectiu tota una paret on poder exposar. Dijous 17 de gener, a la reunió de coordinació del casal, posarem damunt la taula les primeres propostes. Per tant, tots els que tingueu alguna idea, contacte o ganes d'ensenyar el vostre treball escriviu-nos a jsmbaixgaia@hotmail.com.

ALTAFULLA
-“Fil Directe amb l’Alcalde. Dimecres a les 8 del vespre per Altafulla Ràdio
Altafulla Ràdio torna a la seva programció habitual i aquest dimecres 9 de gener, Fil Directe amb l’alcalde d’Altafulla. Qualsevol pregunta la poden formular a través del telèfon en directe 977 65 06 93 o bé per correu electrònic fildirecte@altafullaradio.com
El primer dimecres de mes és un bon moment per repassar amb Francesc Farré, alcalde d’Altafulla, la actualitat del poble i qüestions tan interessants com: La biblioteca, la cavalcada, la policia, la neteja, l’estació de RENFE, la sorra de la platja, el futur de la zona del Bond Beach, els Jocs del Mediterrani, protecció civil, l’autobús 9...” www.abg.cat
-Si la setmana passada informàvem que el Robert de Renau seria a la reunió per a preparar les eleccions generals (que es farà a Torredembarra el dia 19 de gener a les 12h al local de l’Avinguda Catalunya),ara us informem que el Jano d’Altafulla també ha confirmat la seva assistència.
TERRES DEL GAIÀ
“bones! com va? acabo d'actualitzar l'agenda i obrir una pàgina amb les propostes de mascota fins ara presentades: http://www.quelcom.net/terresdelgaia/accions/ciutadanes/lludriga.html
D'altra banda, segueix sense aparèixer la persona que em pugui relevar en el disseny i gestió de la web, a veure si apareix aviat!?!?!?? petons, salut i lucidesa * n”

SALVEM EL GAIÀ
“Hola a Tothom!! El proper dissabte 2 de febrer, al Casal de la Nou de Gaià tindrà lloc el VIè Fòrum per les Terres del Gaià a les 17 hores. Com a Salvem el Gaià, ens hem de reunir aviat per parlar sobre la Marxa del proper 30 de març i decidir
entre tots quines samarretes volem (us faig arribar amb arxiu adjunt com és el model, encara que es veu malament, és de color verd fosc). Podríem trobarnos a les 16 o 16,30 hores al Casal del la Nou el mateix dia 2, abans del Fòrum i parlar de
tot això. Esperant resposta. Per un bon any 2008!! Salut! Diana”

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

GENER
12: Organització del local TDB11h
12: Lluís a Centelles
13: Lluís a Banyeres del Penedès
13: Reunió de l’AJBG al LOCAL 17-20h
15: Assemblea preparatòria de la Campanya Som lo que sembrem :
- Es convoca a totes les persones i entitats interessades a col·laborar,
especialment de les comarques de Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp,
Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Baix Penedès. Al Local de la CGT de Reus : Raval de Sta. Anna, 13 2n ., a les 19 h.
16: Assemblea mensual oberta de l’ABG-TDB 21h al LOCAL de l’Av Catalunya, 33.
16: 9:30 Jutjats (Av. President Companys), Tarragona Concentració en solidaritat amb el Santi, militant d'Endavant de Tarragona, que serà jutjat al Jutjat d'Instrucció núm. 4 per ordre de l'Audiencia Nacional, per haver cremat una imatge que representava el rei Juan Carlos I, en una concentració el passat 18 d'octubre en solidaritat amb el Jaume R i l'Enric S
17: Ple municipal TDB
17: Reunió de coordinació del casal popular. 20:30h
19: Reunió comarcal per a preparar les eleccions generals 12h al LOCAL de tdb
19- 27 Fòrum Social Català (FSCat) www.forumsocialcatala.cat
27: Sortida al TEATRE VICTÒRIA A les 4 de la tarda , BOSCOS ENDINS musical de Dagoll Dagom . Joan Lluis Bozzo Joan P. –Telèfons 977.64.07.08 –977.64.00.63 NUS
27: 9.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ CULTURAL Vil·la romana de Centcelles, Pont del Diable i circuit pel Parc Ecohistòric del Pont del Diable. CESM

FEBRER
2: Possible reunió de SALVEM EL GAIÀ a La Nou 16h
2: 17h. el VIè Fòrum per les Terres del Gaià a la Nou de Gaià
8: El proper "Sopars amb l'Alternativa" estarà presidit per l'escriptor Matthew Tree, a partir de 2/4 de 9 del vespre. Lloc: Restaurant l'Esmero de Torredembarra.
15: 20h Biblioteca Municipal (carrer Muralla). CONFERÈNCIA Que ens canviarà el canvi climàtic? a càrrec de Javier Sigró, professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Organitzat per la Biblioteca Municipal de Torredembarra
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
17: 9h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ A la Font d’Horta del Parc del Foix i recorregut per la vora del pantà. També visitarem el temple de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana i el castell de Castellet (seu de la Fundació Abertis) CESM
20-21: Xerrada del Gessamí sobre el creixement i la necessitat d'engegar una economia que
complagui les nostres necessitats reals i deixi en pau l'ecosistema que ens sustenta a Tdb
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA
Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM

MARÇ
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
30: Marxa pel Gaià
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
20: Parada de llibres de Tdb

MAIG
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

B.- “AVUI A LES QUATRE DEL MATÍ HA MORT A REUS LA NOSTRA PEPITA SALORT, L´ÚNICA ALEGRIA QUE TINC ES QUE LI VAIG PODER FER UN PETIT HOMENATGE DES DE LA SÍNIA, HO HAVIA DE CRIDAR ALS QUATRE VENTS PERQUÈ EM FA TAN DE MAL...” A.

C.- “Avui teníem classe, bé doncs m´acaben de trucar per dir-me que ni avui, ni probablement el dilluns podrem fer classe ja que resulta que estan canviant el parquet. La gràcia és que avui plou, i ja veureu com això serà la segona part d´una altre cagada...” A.

D.- “calendari de reunions previstes fins el mes de juny de 2008, per tal pugueu participar de les reunions que tindran lloc a la Sala de Comissions de l’Ajuntament de Torredembarra de 20 a 22h. Trobareu l’ordre del dia i la còpia de l’acta de la darrera reunió penjats a la pàgina web corresponent a la vostra comissió de treball una setmana abans de la reunió ( http://cms-torredembarra.blogspot.com ). Les reunions de la Comissió d'Economia Municipal i Pressupostos Participatius estan previstes els dimecres següents: 13 de Febrer 12 de març 9 d’abril 14 de maig”

E.- “Benvolguts/des companys/es, Com molts sabreu, fa uns mesos diferents col·lectius de l'esquerra independentista de les comarques del Camp fam formalitzar l'Esquerra
Independentista del Camp, una estructura per coordinar-se i indagar lluites de forma conjunta. Una d'aquestes primeres campanyes, és la de "Gent del Camp! Aturem
l'ofensiva del ciment!", la qual pretén incidir en tres grans àmbits: l'habitatge; l'energia i les infrastructures; i el desenvolupament urbanístic i territorial. L'objectiu d'aquesta campanya és introduir en l'opinió públic el debat d'una forma transversal, analitzant
aquestes qüestions des d'un punt de vista de territori, de justícia social, d'identitat...
i alhora aglutinar forces des de tots els àmbits de treball que participen en aquestes lluites. Per aquest motiu, us convoquem a una assemblea oberta a totes les
entitats, plataformes i col·lectius de les nostres comarques el proper divendres 11 a 2/4 de 9 del vespre al Casal Despertaferro de Reus (C. Sant Elies, 8 1r). En aquesta trobada us volem explicar de forma més complerta en que consisteix l'EIC i aquesta iniciativa i oferir-vos dinàmiques de treball conjuntes tenint presents les particularitats de cada entitat i col·lectiu. Agraïnt d'avançat la vostra atenció i assitència, rebeu una cordial i
fraternal salutació. Per qualsevol dubte o suggeriment podeu contactar amb naltros
mitjançant el telèfon 676 86 66 77 (Xavi). Confirmeu la vostra assistència mitjançant el correu electrònic, i en especial, el nombre de persones del vostre col·lectiu, ja que, estem preparant un pica-pica per tal de poder debatre de forma més distesa en acabar
l'assemblea, i per tant, haurem de fer una previsió del menjar a comprar. Salut! Esquerra Independetista del Camp”

F.- “En aquest enllaç podeu baixar-vos el primer número del quadern verds de debat de l' Associació Els Verds Esquerra Ecologista. També podeu demanar un exemplar enviant les vostres dades al correu electrònic info@elsverds-catalunya.cat http://www.elsverds-catalunya.cat/blocs/detall/55///primer-numero-dels-quaderns-verds-de-debat”