dijous, 28 de febrer de 2008

AVUI ENCARTELLADA A ALTAFULLA


Avui a les 20h es farà l'encartellada a Altafulla. Si algú es vol apuntar cal que parli amb el Jordi.

dilluns, 25 de febrer de 2008

TALA D'ARBRES


El bloc del Fantasma del Castillo denuncia aquesta tala d'arbres.

ALTERNATIVA 339


ALTERNATIVA 339
25 de febrer de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Al Casal Popular podeu trobar samarretes pro encausats de Tarragona, 15 publicacions periòdiques, 66 llibres a la biblioteca, fulls per signar pel parc del Gaià, pel dret a decidir, cd dels espremulls, cd del sagal, llibres del cafè de dalt, llibres dels nans de la torre, etc.
-Avui surt a l’Aquí l’article del Jordi sobre el tancament de la biblioteca.
-Avui anirem a donar suport al Lluís que serà al teatre Metropol. Si us apunteu encara queden algunes places als cotxes.

VESPELLA
-L’acte de Vespella va anar molt bé. La foto la va publicar l’Aquí.

CREIXELL
-L’equip de govern (PP i altres) rep el suport extern d’ERC.
-L’equip de govern ha estat denunciat a la sindicatura de comptes.
-Creixell no ha tancat els comptes des del 2005.
-S’ha prohibit a l’oposició poder consultar la documentació.
-ERC va votar en contra de fer una auditoria.
-Diumenge 24 es va fer paradeta informativa al mercadet.

LA POBLA DE MONTRONÈS
-Ja és al carrer el quart butlletí. Consulteu el bloc.

RENAU
L’abg de Renau va sortir al Diari de Tarragona el dia 20 de ferber en motiu del reportatge realitzat sobre el futur del poble i el POUM.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA
25: 19h ACTE A TARRAGONA Teatre Metropol Presentaran els dirigents d´ICV i EUiA, de Tarragona, Lluís Balart i Teresa Fortuny. Intervindran: Lluís Suñé, cap de llista d´ICV-EUiA per Tarragona, Juanma Patón, candidat nº 2, així com els dirigents nacionals d´CV, Joan Saura, i d´EUiA, Fèlix Alonso
26: a les 11h gravació del debat de TV3 a St Joan Despí amb el Lluís.
26: Acte públic al centre cívic l’Estació del Vendrell amb el Lluís 19h
27: 20h Debat de candidats al canal de TV de Reus
28: Tertúlia a Renau per les eleccions generals. 20h
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM
29: 20h Acte JEV al Centre Obrer de Tivissa amb Jaume Bosch i el Lluís

MARÇ
1: Papa Mòbil al mercadet de La Pobla 11-14h
1: 20h acte polític a Altafulla -Biblioteca- Presenta l'acte el Jano
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
1: Acte central de campanya a BCN. El Lluís hi serà.
3: Tallers d’escriptura, de 8 a 11 del vespre, els dies: dilluns i dijous, preu per persona 60€. El telèfon de contacte és el següent: Agnès: 663 94 80 07.
3: 11h Entrevista a Canal Reus amb el Lluís
3: 13h Entrevista a SER TGN amb el Lluís
3: 14h Entrevista a Catalunya Ràdio TGN amb el Lluís
3: 19h Acte electoral a Reus amb el Lluís
3: 20.30h Acte elecoral a Cambrils (seu d'ICV) amb el Lluís
4: Papa Mòbil al mercadet de Torredembarra 10-12h.
5: acte polític a Torredembarra 20h Lloc?
7: 15h Debat a Catalunya Ràdio Tarragona, programa l'Oracle de X. Grasset amb el Lluís
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!
22: Presentació del llibre sobre la Veu del Poble. TDB.
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1929-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...

JUNY
8: Marxa pel Gaià

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

diumenge, 24 de febrer de 2008

PARADA INFORMATIVA A CREIXELL

Avui diumenge s'ha fet una parada informativa d'ICV-EUiA al mercadet de Creixell en motiu de les eleccions generals del proper dia 9 de març. Tanmateix s'ha aprofitat l'avinentesa per informar als veïns de diversos temes municipals. La parada ha comptat amb la presència del regidor de Creixell de Mar Juan Miguel Teruel.

AVUI DIUMENGE, A CREIXELL


LES EPMs DONEN EL SEU SUPORT AL LLUÍS


"Més de 700 signatures pel dret a decidir

M.L.. Torredembarra

Els representants assemblearis territorials del grup polític Entesa de Progrés Municipal (EPM) es van reunir ahir a Torredembarra per donar suport al candidat al Congrés d'ICV-EUA a Tarragona, Lluís Sunyer, (...)" Veieu:


NOTÍCIA I IMATGE DEL PUNT

dimecres, 20 de febrer de 2008

JA ÉS AL CARRER EL SEGON BUTLLETÍ DE LA RIERA

El podeu llegir sencer en aquesta adreça:

ARRIBA LA MARXA PEL DECREIXEMENT


Ja s'han desenvolupat els primers actes de la marxa pel decreixement a Torredembarra organitzats per diferents entitats. A les 21:30 al Casal Municipal de Torredembarra continuarà fent-se una introducció al decreixement: una línea depensament que proposa una reducció i relocalització de les activitats econòmiques, així com una forma de vida basada en la cooperació, la convivència i la comunitat, com a alternativa al capitalisme i a la destrucció del planeta. A continuació els tallers de creació de contrapoder: Proposem un taller de debat plantejat en funció de la realitat de la població, del projectes que ja existeixen, i de les possibilitats de construir-ne de nous o ampliar-los. http://www.tempsdere-voltes.cat/taxonomy/term/75

DECREIXEMENT


dimarts, 19 de febrer de 2008

DIMECRES


LA MARXA PEL DECREIXEMENT ARRIBA A TORREDEMBARRA aquest dimecres 20 defebrer Les entitats i empreses del Baix Gaià que subscrivim convoquem lapoblació a la reflexió al voltant del ritme de creixement dels nostresmunicipis. Hem de repensar el nostre ritme de vida, el nostre nivell deconsum i balafiament de recursos que no són infinits. Donem la benvinguda a la Marxa pel Decreixement i convoquem a lapoblació als actes que es celebraran al casal municipal a partir de les19h amb l'esperança que tinguin la millor de les participacions iempenta. A nivell local podem canviar per millorar, canviar decrèixent. ACTESEl grup d'una desena de ciclistes que recorre Catalunya difonent lanecessitat de decrèixer, té pensat realitzar a Torredembarra elssegüents actes: 11h30' al pas de la Nacional 340 per Muntanyans II, petit acte simbòlicsorpresa relacionat amb l'aigua 18h a la plaça Mossen Boronat, acció simbòlica sopresa de carrer 19h al casal municipal: col·loqui audiovisual sobre la crisi energèticai el frau bancari de la creació del diner 21h30 al casal municipal: taller d'introducció al decreixement des de lolocal Convoquen: www.tempsdere-voltes.cat amb la participació de l'AgrupamentEscolta Els Salats, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, AssociacióMediambiental La Sínia, Ball de Diables de Torredembarra, Coordinadorade Joves de Torredembarra, GEPEC-EdC, GETA, Hostal-Restaurant Can Cues,Pa, vi i xocolata i la Xarxa d'Entitats Salvem el Gaià. Telèfon de contacte: Ramon Ferré 61 61 62 890 Preguem la màxima difusió, moltes gràcies.

dilluns, 18 de febrer de 2008

ALTERNATIVA 338


ALTERNATIVA 338
18 de febrer de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

US RECOMANEM:
Divendres es presenta el llibre de Sánchez Cervelló
L’Associació Cultural Baix Gaià presenta aquest divendres 22 de febrer a les 20h a la sala de plens de l’Ajuntament de Torredembarra el llibre ¿Porqué fuimos derrotados? Las divergencias republicanas y otras cuestiones. Es tracta d’una obra escrita pel professor de la URV Josep Sánchez Cervelló que ha aconseguit resumir els motius de la derrota republicana a la darrera guerra civil utilitzant moltes fonts d’informació entre les que cal destacar el fins ara inèdit fons del general Vicente Rojo Lluch.
L’acte serà presentat per Jordi S., autor del llibre Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra (1895-2004) que va ser prologat pel mateix Sánchez Cervelló.

TORREDEMBARRA
-Èxit de la presentació del darrer llibre de l’Andreu Mayayo al Casal Popular Numen Mestre.
-Van entrevistar a l’autor via telèfon el mateix divendres.
-La notícia prèvia ha sortit a l’Aquí i al Més Costadaurada.
-Horaris d'obertura del Casal Popular Dijous i Divendres de 18h a 19.30h i Dissabte de 19.30 a 21h. Hi haurà més dies d’obertura però s’han de concretar: dimecres de 17 a 19.
-La tertúlia de l’Emero va sortir a Ona la Torre i al Punt.
-Us convoquem a l’ASSEMBLEA MENSUAL oberta DE L’ABG-TORREDEMBARRA a les 21h del dimecres 20 al Casal Popular Numen Mestre.

VESPELLA
-Diumenge vam ser, com cada any, a l’homenatge als republicans enterrats a les fosses comunes de Mas d’en Blanch. Mireu les fotos al bloc.
-Per aquest motiu ens han entrevistat a Ona La Torre. HAN PENJAT A LA SEVA WEB, EL HOMENATGE A VESPELLA: WWW.LA GAVILLA VERDE.org

LA RIERA DE GAIÀ
“El nou edifici de l'escola de la Riera” http://www.iniciativarierenca.org/

ELECCIONS GENERALS
-Bon DIA. Dissabte ens vam reunir i vam elaborar la següent proposta de dates per les generals. Ens mancarien les propostes de Riera, Roda i Catllar. A veure què us sembla:
1.- Recollir signatures pel manifest de suport.
2.-23 de febrer: Papa Mòbil a la parada de bus de Vespella 12-14h FERRAN i JORDI
2.- 24 de febrer: Papa Mòbil al mercadet de Creixell (Petit piscolavis, pancarta, tríptic, gent de la comarca informant, el cap de llista potser s'hi pot passar una estona, etc.) 12-14h JUAN MIGUEL
3.- 28 de febrer: Tertúlia a Renau. 20h ROBERT
4.- 1 de març: Papa Mòbil al mercadet de La Pobla 11-14h MONTSE
5- 1 de març: 19h acte polític a Altafulla -Biblioteca- Presenta l'acte el JANO.
6.- 4 de març: Papa Mòbil al mercadet de Torredembarra 10-12h. MONTSE
7.- 5 de març: acte polític a Torredembarra 20h Lloc?

a) S’accepten esmenes.
b) Ens cal dos persones per acte que es comprometin amb la infraestructura i que no falti de res. Contesteu aquest correu per a dir quin dia comptem amb valtros. Hem posat amb negreta els que ja han confirmat.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

20: ASSEMBLEA MENSUAL oberta DE L’ABG-TORREDEMBARRA 21h AV. CAT. 33
20: 21:30 Casal Municipal de Torredembarra Es farà una introducció al decreixement: una línea de
pensament que proposa una reducció i relocalització de les activitats econòmiques, així com una forma de vida basada en la cooperació, la convivència i la comunitat, com a alternativa al capitalisme i a la destrucció del planeta. A continuació els tallers de creació de contrapoder: Proposem un taller de debat plantejat en funció de la realitat de la població, del projectes que ja existeixen, i de les possibilitats de construir-ne de nous o ampliar-los.
DECREIXEMENT A NIVELL MUNICIPAL 19:00 Casal Municipal de Torredembarra
C/ Capella Col·loqui i audiovisual: La crisis energètica Els combustibles fòssils estan arribant al seu pic del fluxe de producció i durant els propers anys, primer el petroli, després el gas i després el carbó començaran a declinar. La solució és a més de la transició cap a energies renovables, aturar el creixement i reduir el nivell de consum energètic actual. Podem fer-ho de manera sobtada quan ja no quedi cap altra sortida, o conscienciar-nos ara i organitzar l’alternativa. i després: El frau bancari de la creació del diner
11:00 Muntanyans II Carretera N340 a Torredembarra Acció de protesta contra Muntanyans II a la carretera nacional 340, a l'alçada de l'obra ilegal. Torredembarra.
18:00 Plaça Mossen Boronat Plaça Mossen Boronat (de les Monges) de Torredembarra. Acció
simbòlica a carrer sorpresa. http://www.tempsdere-voltes.cat/taxonomy/term/75
21: Ple municipal TDB
21: La gent que està recorrent Catalunya en bicicleta pel DECREIXEMENT arriba a Tarragona aquest dia, i la seva primera escala és la Platja Llarga, on la rebrem amb una performance i una pancarta que dirà: 'SALVEM EL LITORAL DEL CREIXEMENT'. 12h a la Platja Llarga, per la zona de l'Iot.
21: 13 hores a Ona La Torre entrevista als impulsors dels Tallers d’Escriptura
22: xerrades, bicicletada per Tarragona i festa pel decreixement a TGN
21: 0h Inici campanya electoral
22: presentació del llibre de Josep Sánchez Cervelló a la sala de plens de l’Aj Torredembarra
23: Papa Mòbil a la parada de bus de Vespella 12-14h
24: Papa Mòbil al mercadet de Creixell (Petit piscolavis, pancarta, tríptic, gent de la comarca informant, etc.) 12-14h
23: Expo a La Nou de Gaià Marta Balañá: 'Batecs de llum i foscor'. Pintura
Jordi Morera: 'Trajecte'. Pintura, collage i fusta. Com a coordinadors de l´exposició, estarem encantats amb la seva visita el dia de l´inauguració, 23 de febrer a les 19,00 h al Castell de la Nou.
23: Permanent de les EPMs al Casal Popular Numen Mestre 11h
23: Acte d’Amics del Gaià 10:45h Pl. Major de la Riera. sinia@siniadelgaia.com
24: Sortida al TEATRE ROMEA BARCELONA 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). TIRANT LO BLANC De Joanot Martorell . Direcció: Calixto Bieito . Preu socis: 30,00 € Preu no socis: 34,00 € Reserves : Joan P. Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Data límit per pagar les reserves :6-Febrer-2.008
26: a les 11h gravació del debat de TV3 a St Joan Despí amb el Lluís.
28: Tertúlia a Renau. 20h
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM
29: 20h Acte JEV al Centre Obrer de Tivissa amb Jaume Bosch i el Lluís

MARÇ
1: Papa Mòbil al mercadet de La Pobla 11-14h
1: 19h acte polític a Altafulla -Biblioteca- Presenta l'acte el Jano
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
1: Acte central de campanya a BCN. El Lluís hi serà.
3: Tallers d’escriptura, de 8 a 11 del vespre, els dies: dilluns i dijous, preu per persona 60€. El telèfon de contacte és el següent: Agnès: 663 94 80 07.
3: 11h Entrevista a Canal Reus amb el Lluís
3: 13h Entrevista a SER TGN amb el Lluís
3: 14h Entrevista a Catalunya Ràdio TGN amb el Lluís
3: 19h Acte electoral a Reus amb el Lluís
3: 20.30h Acte elecoral a Cambrils (seu d'ICV) amb el Lluís
4: Papa Mòbil al mercadet de Torredembarra 10-12h.
5: acte polític a Torredembarra 20h Lloc?
7: 15h Debat a Catalunya Ràdio Tarragona, programa l'Oracle de X. Grasset amb el Lluís
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!
22: Presentació del llibre sobre la Veu del Poble. TDB.
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1929-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...

JUNY
8: Marxa pel Gaià

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

B.- “Hola a tots, Ja ha començat la marxa en bicicleta per les comarques de Catalunya!!
(podeu trobar tota la informació a www.tempsdere-voltes.cat). Quan s'acabi aquesta marxa, al mes d'abril, començarem una marxa pels barris de Barcelona. Tal com s'haurà fet per tota Catalunya, es realitzaran xerrades i tallers als barris on trobem moviments que vulguin recolzar i organitzar la/les jornada/es (també hi ha informació sobre les activitats a la pàgina de tempsdere-voltes). Per organitzar aquesta marxa per Barcelona, hem convocat una reunió aquest dimecres dia 13 a les 19:30h a l'infoespai. Es preveu tractar els següents temes: - Distribuició dels barris entre les persones que vulguin col·laborar a l'organització. (Encarregar-se d'un barri significarà bàsicament prendre contacte amb els col·lectius, associacions, etc. del barri per proposar-los difondre/allotjar les activitats de la marxa i coordinar-ho).
- Actualització del calendari de la marxa. (El calendari d'activitats s'actualitza a mesura que es van concretant les dates amb als diferents col·lectius). - Preparació de material que pugui ser útil per la marxa (cartells...). (Es podrà aprofitar gran part del material preparat per, i elaborat durant, la marxa a Catalunya). - Altres temes que es proposin
Aquella gent que no pugui assistir a la reunió, però que estiguin interssats
en participar a l'organització de la marxa, envieu-nos un correu a aquesta
adreça perquè sapiguem amb quanta gent comptem.
Aquells que coneguin col·lectius que estiguin interessats en acollir les
activitats de la marxa, manteniu-nos informats a la llista de correu o a
aquesta adreça. Durant tota l'organització de la marxa, per fixar dates en el calendari
d'activitats, podeu escriure directament a aquesta adreça perquè nosaltres
l'actualitzem. barcelona@tempsdere-voltes.cat

C.- “si us sembla bé el lprojecte ens donarieu un cop de mà amb el vostre vot!!
Hola a tothom , Com bé sabeu, El Casal Despertaferro de Reus està construïnt la nova seu social: una Casa del Poble, un Casal com els d'abans, per a persones amb inquietuds socials i nacionals, seu d'entitats i nucli agitador d'idees i activitats. Cultura, esport, solidaritat, llengua, ecologisme, internacionalisme, oci alternatiu... El projecte és molt ambiciós. Actualment, donada la gran quantitat d’activitats que es realitzen, la quantitat de socis que formen part del Casal, els col•lectius de la ciutat que en participen, etc. l’actual seu se’ns ha quedat molt petita. Volem, a més a més, fer un salt qualitatiu i quantitatiu de l’activitat generada i ens és essencial disposar d’una millor infrastructura, gaudir de sales de reunions, de despatxos, d’un punt de trobada per al dia a dia... La fase 2 del projecte de construcció de la casa al centre de Reus, que just comença aquest any 2008, és la més complexa i que requereix més inversió. Aquest any, entra alguna altra subvenció a la que ens presentarem, hi ha el programa de l'Obra Social de Caixa Tarragona TUAJUDES, el qual requereix la participació activa dels clients de la pròpia Caixa Tarragona . Amb aquest correu, us demanem que, si vosaltres sou clients de Caixa Tarragona o ho són els vostres amics o familiars i ens voleu ajudar a fer realitat aquesta iniciativa , de l'1 de març al 30 d'abril del 2008, podeu decidir els projectes que voleu ajudar a fer realitat. Trobareu els passos a seguir per votar a la web www.tuajudes.com El codi de votació del nostre projecte és el 321. Podeu veure la fitxa del projecte anant a http://www.tuajudes.com/votar/index_refresca_filtre?lang=ca&page=2 i seleccionant als desplegables 'Baix Camp' i 'Cultura', a la segona pàgina de resultats. Us agrairem que difoneu aquesta informació a tota la gent que cregueu que li pot interessar el nostre projecte. Entre totes i tots construïrem aquest nou espai de llibertat! CASAL DESPERTAFERRO CLUB ESPORTIU DESPERTAFERRO Reus, febrer del 2008

D.- “a veure si entre tots i totes podem fer que un obrer sigui català de l'any (passa'l) CAL DONAR-LOS UN ESGLAI AL CAPITAL I ACONSEGUIR QUE EL COMPANY MERCADER, UN OBRER, QUEDI FINALISTA ENTRE ELS 10 CATALANS DE L'ANY MERCADER CATALÀ DE L'ANY!!!! vota, vota i vota fins al dia 14 de febrer i passa la proposta als teus contactes de correu, de sms,... cal aconseguir-lo, que s'espanti l'ajuntament i el capital Saturnino Mercader, president del Comitè d'Empresa de TMB i membre del Comitè de Descansos, va entrar ahir a formar part de la llista dels nominats a català de l'any. Entre els nominats hi apareixen, a proposta del públic, les personalitats que més han destacat l'any 2007. Saturnino Mercader ha destacat per la seva lluita com a treballador de TMB, reclamant els dos dies de descans, o donant suport al CSA Can Vies de Sants. De fet, és una de les persones que va solidaritzar-se amb el centre social durant el judici. Mercader va ser expedientat per TMB arran de la vaga d'autobusos, acusant-lo de punxar les rodes d'un vehicle el dia 23 de gener a la sortida de les cotxeres de la Zona Franca. 'El Català de l'Any' és un concurs que organitzen conjuntament TV3 i El Periodico, i té diverses fases. En la primera fase, l'actual, es fan les nominacions. Qualsevol persona pot ser nominada via SMS, trucada telefònica, o mitjançant la pàgina web del concurs. Aquesta fase acaba el 14 de febrer. La segona fase, del 14 de febrer al 26 de març, servirà per deixar només tres finalistes, i finalment els 27 i 28 de març es decidirà el guanyador. http://www.cataladelany.cat/index.php

DIMECRES


DISSABTE


TARRAGONA


DIVENDRES


PER LES TERRES DEL GAIÀ


Declaració de La Nou de Gaià
2 de Febrer de 2008Preludi

Castell de la Nou de Gaià.
Les cinc de la tarda d’una tarda clara, ventosa i freda.
Mentre ens esperàvem que hi fóssim tots, hem sortit a la balconada del castell i
ens hem deixat embadalir per les vistes del Baix Gaià que s’estenien davant nostre, que és el mateix panorama que es veu des de La Pleta, nom de l’associació cultural recentment constituïda al nostre poble, i que d’alguna manera ha exercit d’anfitriona d’aquesta trobada.
Potser per la meravella del paisatge, o potser per la gran quantitat de cares noves que anaven arribant (ningú sabia d’on sortien), o potser perquè malgrat la rasca que feia, al lluny s’albirava ja l’avançament imparable de la primavera, al cap d’una estona hem entrat dins la sala amb un sentiment d’optimisme, i no n’hem sortit fins dues hores més tard, una mica enfredorits, però amb aquesta sensació de trempera una mica més inflada, i que la vida finalment és breu, i que és ara o mai que hem de fer alguna cosa per la nostra terra.

De tot el que s’ha dit i del que no s’ha dit (perquè no hem sabut com dir-ho, o simplement perquè no calia dir-ho), n’hem extret aquesta mena de declaració més aviat general i poc tècnica, acotada per una sèrie de punts que haurien pogut ser catorze o vuit, però que al final han estat deu.

Primer,
testimoniar, atès el gran nombre gent que ens hem reunit avui, mescla de cares conegudes i cares noves, així com el nivell de participació i de passió del debat, i sobretot les amples rialles prèvies i posteriors, la bona salut del Fòrum de les Terres del Gaià.

Segon,
recordar que no obstant aquesta bona salut, en realitat no estem ni a les beceroles del nostre gran objectiu d’aconseguir el reconeixement del Parc Natural de les Terres del Gaià.

Tercer,
reconèixer que allò que guia el Fòrum potser és un cert esperit romàntic, o idealista, i tot i que està molt bé que sigui així, i a més és necessari, tenint en compte la dificultat dels reptes que ens plantegem, convindria al mateix temps afegir-hi un plus de major pragmatisme.


Quart,
acordar que una de les primeres coses que s’hauria de fer per aplicar aquest pragmatisme, seria la de buscar noves vies per escampar d’una manera pedagògica i entenedora els plantejaments del Fòrum a tota la societat civil.
Fins que en tot aquest tinglado no s’impliquin pares i mares i fills, comercials i botiguers, mestres i mestresses i pagesos, gent d’aquí i gent d’allà, el tren on ens hem enfilat, no agafarà una velocitat real.Cinquè,
establir que una via òptima, i fins ara poc explorada, per difondre entre la gent la necessitat del Parc Natural, és la via de la cultura sobretot en la seva vessant més lúdica. Està bé fer marxes reivindicatives, fòrums de tota mena, i si convé xerrades al col·legis, però atès que som mediterranis i que amb un parell de glops de vi i un mos de coca de ceba el cap ens rutlla amb més claredat, es tractaria també d’organitzar activitats més festives, o si més no, d’aprofitar les tradicions ja arrelades a la comunitat, des de festes majors a llangonissades populars, i a poc a poc anar creant consciència.


Sisè,
acordar que evidentment hi ha moltes altres més vies però que ara no cal dir per no fer-ho massa llarg, i sobretot per no donar pistes aquells que defensin altres coses.


Setè,
convenir que malgrat totes aquestes possibilitats, vivim una època de profunds individualismes, on tothom va a la seva i ningú mira per ningú; una època de desencant i escepticisme davant del poder de les forces econòmiques de sempre.


Vuitè,
reconèixer, tanmateix, que paral.lelament a aquest desencís general hi ha una creixent sensibilització ambiental deguda a l’agonia progressiva del planeta, o si no volem ser tan dramàtics, al canvi climàtic, que juntament amb una certa crisi precisament d’algunes de les forces econòmiques de sempre (millor no dir-ne el nom), ens haurien de fer veure que estem davant d’una oportunitat única per canviar certes coses.


Novè,
assenyalar que allò que ens guia finalment no és només un tarannà purament ecologista, ni molt menys il.luminat (denominació que fan servir alguns per escarnir-nos), sinó sobretot un esperit humanista, en el sentit que allò que ens importa de debò, molt més que la preservació d’un riu, un animaló o quatre plantes, és l’ésser humà, que és per la pervivència i benestar d’aquest que ens ocupem d’aquells.


Desè
remarcar, per últim, com deia Martí i Pol, que tot està per fer i tot és possible.

diumenge, 17 de febrer de 2008

HOMENTAGE ALS REPUBLICANS ENTERRATS A VESPELLA


Avui una quarentena de veïns han assistit a l'acte d'homenatge als republicans enterrats a les fosses comunes de Mas d'en Blanc, a Vespella de Gaià. Pere Abadia i Lluís Suñé, entre d'altres, han dirigit unes paraules als congregats.

ARTICLE D'OPINIÓ


El nou edifici de l'escola de la Riera
Durant les darreres setmanes, per no dir mesos, la qüestió de les noves escoles ha estat tema de conversa de molts pares i mares. La preocupació però, es va fer més palesa en el moment que vam comprobar que als pressupostos del 2008 de la Generalitat de Catalunya no hi sortia la construcció de l'esperada escola. Per aquest motiu, vam fer les corresponents consultes al grup municipal d'Iniciativa per Catalunya i concretament, al diputat Daniel Pi, per conèixer de primera mà la situació d'aquesta obra tant necessària pel nostre poble. I la resposta ha estat força esperançadora. Encara que no s'hagi inclòs als pressupostos d'enguany, pel fet sobretot que hi ha una alta demanda de nous centres i hi ha d'altres municipis que han fet els deures abans (com és el cas de la Pobla de Montornés, al qual s'ha assignat més de 2,5 milions d'euros per al nou centre) el Govern de la Generalitat de Catalunya, està estudiant la possibilitat que es pugui incloure la construcció de la nova escola dins dels propers acords del Govern per encàrrec a l'Institut Català de Finances.

El problema de la falta d'espai a les escoles i la solució ja arriba tard. De fet, els moviments importants es van fer en el darrer any de la legislatura passada i només pensant en les eleccions municipals que s'acostaven. Cal recordar, que la Comissió d'Urbanisme de Tarragona va aprovar el Pla Urbanístic de la Riera, on entre d'altres, hi havia la requalificació dels terrenys de la nova escola, tres dies abans de les eleccions de 27 de maig. Tot aquest procés de les escoles s'havia d'haver engegat ja fa forces anys. De fet, a principis d'aquest segle i des de diferents entitats, ja s'havia començat a avisar que es feia necessària la construcció d'una nova escola, que assumís la demanda de més espai. Aquest procés lògic si que l'han fet d'altres municipis del Baix Gaià, com Salomó, el Catllar, Altafulla, Torredembarra i recentment la Pobla de Montornés, que ens els darrers anys han fet els deures i ara tenen escoles adaptades a les noves necessitats dels seus municipis.
Iniciativa Rierenca

dissabte, 16 de febrer de 2008

PLE ABSOLUT A LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MAYAYO

COMUNICAT DE PREMSA 16/2/2008

Ple absolut a la presentació del darrer llibre d’Andreu Mayayo

Divendres 15 de febrer va tenir lloc al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra la presentació del llibre Josep Solé Barberà. La veu del PSUC editat per L’Avenç. L’acte va ser presentat per Francesc Mercadé i per Lluís Suñé, candidat per les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre per la coalició ICV-EUiA. L’autor va destacar la personalitat i l’agitada vida política de Solé Barberà que va ser militant del Bloc Obrer Camperol i després del PSUC. Va ser un destacat advocat de resistents antifranquistes i de sindicalistes. Va participar directament als esdeveniments de la transició i va ser diputat a Corts per les comarques tarragonines. Mayayo va explicar que el primer acte públic que va poder realitzar Solé Barberà durant la transició va ser a Torredembarra el gener de 1977.
L’Alternativa Baix Gaià vol destacar la presència entre el públic de membres de diferents entitats polítiques torrenques. Aquest és un fet habitual darrerament i és una mostra de normalitat política que facilita el debat i l’intercanvi d’idees.
Després de la presentació l’autor del llibre va compartir taula per a sopar a Ca la Padrina amb antics companys de Solé Barberà a Torredembarra.

dijous, 14 de febrer de 2008

TALLER D'EXPRESSIÓ ESCRITA


DIUMENGE, A VESPELLA


COMUNCAT DE PREMSA 14/II/2008
Diumenge, homenatge als republicans enterrats a les fosses de Vespella

Aquest diumenge 17 de febrer de 2008 a les 11 del matí tindrà lloc l’homenatge anual que es fa als republicans enterrats a les fosses comunes de Vespella de Gaià. L’edició d’enguany, organitzada per diferents veïns del Baix Gaià, es farà a Mas d’en Blanc (Vespella) on hi ha diverses fosses comunes. S’esperen diverses intervencions entre les quals destaca la del candidat a les eleccions generals d’ICV-EUiA del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Contacte: ........696 363 328 (Lluís)

TOT APUNT PER DIVENDRES A LES 20:30hdimarts, 12 de febrer de 2008

COMUNICAT DE PREMSA


COMUNICAT DE PREMSA 12/2/2008

L’ABG organitza la presentació del darrer llibre d’Andreu Mayayo

Divendres 15 de febrer tindrà lloc al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra la presentació del llibre Josep Solé Barberà. La veu del PSUC editat per L’Avenç. L’acte, que comptarà amb la presència de l’autor, serà presentat per Francesc Mercadé i per Lluís Suñé, candidat per les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre per la coalició ICV-EUiA. Entre els assistents es preveu que no hi faltin antics companys de Solé Barberà de Torredembarra que havien participat en els moviments democràtics de la transició.

L’acte començarà a dos quarts de nou del vespre. El Casal Popular Numen Mestre és un local situat a l’Avinguda Catalunya, 33 i és compartit per diverses entitats. Aquest local serà inaugurat oficialment molt aviat (28 de març al vespre).

Josep Solé i Barberà (1913-1988) “format a l’Ateneu Enciclopèdic Popular i a la Universitat de Barcelona, va ser dirigent estudiantil universitari, milità al Bloc Obrer i Camperol i presidí, l’any 1936, la formació de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya. A l’esclat de la guerra va formar part del Comitè Antifeixista de Reus, fou nomenat Jutge de Primera Instància i s’incorporà a l’Exèrcit Popular com a comissari polític. Després de passar cinc anys de presó i cinc més de desterrament a la Manxa, va poder tornar a Barcelona i exercir la seva professió esdevenint un dels principals advocats dels presos polítics. Va arribar a ocupar el primer lloc al rànquing dels advocats que més detinguts van defensar davant el Tribunal d’Ordre Públic. Fou, en representació del PSUC, un dels principals artífexs dels organismes i les plataformes unitàries de l’oposició antifranquista catalana. Vinculat estretament a CCOO i a la Unió de Pagesos, va ser Diputat a Corts per Tarragona (1977-1982) i membre de la “Comissió dels Vint”, que redactà l’avantprojecte de l’Estatut de Sau (1978).”

ALTERNATIVA 337


ALTERNATIVA 337
11 de febrer de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Èxit del II Sopar amb l’Alternativa
www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2733474
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/2008/02/labg-omple-lesmero.html
-Divendres hi ha la presentació del darrer llibre de l’Andreu Mayayo al Casal Popular Numen Mestre. Una colla de gent té la intenció de convidar-lo a sopar en acabar. En Cesc ja ha fet arribar la proposta a l’Andreu. Si algú de valtros es volgués apuntar cal contestar aquest mail amb antel·lació.
-El divendres serem una hora abans al Casal Popular per a preparar-ho tot.
-Els companys/es de la Plataforma pel Dret a Decidir ens proposen participar, junt amb altres entitats, a la mesa de recollida de signatures que es posarà davant tots els col·legis electorals el proper 9 de març. Cal que contesteu aquest correu indicant la vostra disposició horària per aquell dia.
-Horaris d'obertura del Casal Popular Dijous i Divendres de 18h a 19.30h i Dissabte de 19.30 a 21h. Hi haurà més dies d’obertura però s’han de concretar. Cal que indiqueu si voleu comprometre-us a estar un dia a la setmana per parelles al Casal.

VESPELLA
-Diumenge serem, com cada any, a l’homenatge als republicans enterrats a les fosses comunes de Mas d’en Blanch. Serà a les 11h.
-“He PENJAT LA CONVOCATORIA DE VESPELLA , A LA AGENDA REPUBLICANA DE WWW.LAREPUBLICA.ES/agenda” Joan
-Hi ha cartells a casa del Jordi. Els ha fet el Cesc.

RENAU
La resposta d’ABG Renau a l’alcaldessa ha sortit a l’Aquí, al Pobleviu.cat i al Punt.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2732714

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

13: Dimecres 13 de febrer. Taula rodona: la recuperació de la memòria dels refugis de la Guerra Civil Arxiu Històric-Reus, a 1/4 de 9 del vespre Del 23 de gener al 15 de febrer es podrà veure una mostra de documents relacionats amb els bombardeigs a Reus i la construcció de refugis ORGANITZA: ARXIU Municipal de Reus
14: Vaga contra el nou projecte de llei d’educació
14: El Lluís serà fent campanya per la Sénia i comarca.
14: lluita de coixins “Hola amics i amigues de tarragona i voltants! Som un grup de gent amb una gran proposta per portar endavant: les mogudes! Hem participat en algunes organitzades per altres companys que han tingut molt d'èxit i són una porta oberta a la imaginació i el bon rotllo.Recordeu aquells cartells de regalo abraçades?doncs, be proposem una lluita de coixins el 14 de febrer de 2008. Regles:
1. Dir-li a tothom.
2. Buscar-te un bon coixí i arribar uns minuts abans al lloc que us direm amb el coixí amagat sota la roba( rotllo embarassat/ada o simulant la panxa cervesera, penseu que com ha passat Carnaval tot s'hi val).
3. A l'hora indicada treu el teu coixí i ja pot començar la lluita!
4. No li donis a cap persona que no porti coixí o que dugui una càmera(si t'ho demana si!)Dóna-li ració doble a aquell que és burli, o vulgui fer propaganda, viral o no.
5. No deixis cap rastre al Camp d'Honor, almenys recull el que t'ha caigut!
6. Disfruta, trenca en mal rotllos i passa un bon moment amb aquells que coneixes i aquells que no.
7. Tu mateix, pots venir o no.
8.Jo, compto amb tots vosaltres. HORA: PER DETERMINAR(US AVISAREM 24 HORES ABANS) LLOC: PER DETERMINAR(US AVISAREM 24 HORES ABANS) REENVIEU L'E-MAIL ALS VOSTRES CONTACTES!
15: Presentació del darrer llibre d’Andreu Mayayo al Casal Popular Numen Mestre. 20:30h
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
16: E Lluís serà fent campanya a les Borges del Camp
17: 9h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ A la Font d’Horta del Parc del Foix i recorregut per la vora del pantà. També visitarem el temple de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana i el castell de Castellet (seu de la Fundació Abertis) CESM
17: Caminada reivindicativa per l’Anella Verda de Tarragona
17: Acte per la memòria històrica a VESPELLA DE GAIÀ
17: El Lluís serà fent campanya a Valls i participant en una calçotada.
20: ASSEMBLEA MENSUAL oberta DE L’ABG-TORREDEMBARRA 21h AV. CAT. 33
20-21: Xerrada del Gessamí sobre el creixement i la necessitat d'engegar una economia que complagui les nostres necessitats reals i deixi en pau l'ecosistema que ens sustenta a Tdb. www.tempsdere-voltes.cat *Accions:

Al arribar per muntanyans al migdia-tarda i marxar per la

desembocadura del Gaià a l'endemà al matí es plantegen dues

oportunitats, en marxa, de denunciar agressions a la terra que tots

coneixem molt bé.
21: Ple municipal TDB
22: presentació del llibre de Josep Sánchez Cervelló a la sala de plens de l’Aj Torredembarra
23: Expo de Morera a La Nou de Gaià
23: Acte d’Amics del Gaià 10:45h Pl. Major de la Riera. sinia@siniadelgaia.com
24: Sortida al TEATRE ROMEA BARCELONA 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). TIRANT LO BLANC De Joanot Martorell . Direcció: Calixto Bieito . Preu socis: 30,00 € Preu no socis: 34,00 € Reserves : Joan P. Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Data límit per pagar les reserves :6-Febrer-2.008
26: a les 11h gravació del debat de TV3 a St Joan Despí amb el Lluís.
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM

MARÇ
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
3: Tallers d’escriptura, de 8 a 11 del vespre, els dies: dilluns i dijous, preu per persona 60€. El telèfon de contacte és el següent: Agnès: 663 94 80 07.
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!
22: Presentació del llibre sobre la Veu del Poble. TDB.
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1929-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ a Torredembarra
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...

JUNY
8: Marxa pel Gaià

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

Tots els divendres a les 21h assaig dels Nois de la Torre. Carrer Freginal.

dilluns, 11 de febrer de 2008

15 de FEBRER


ARA ENS ATUREM

Ara ens aturem una estona i viatgem a l'espai virtual del Joan de Tarragona. Mirem pel seu balcó del meditarrani i escoltem la seva música. A vegades, amb tanta feina, ens oblidem del més important. Ara no. Ara ens aturem, mirem, escoltem i saludem al Joan. Records! (http://quenothitrobis.blogspot.com/)

Jordi

diumenge, 10 de febrer de 2008

PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA DEL LLUÍS


Ahir dissabte a la sala d'actes de la COOPERATIVA OBRERA DE TARRAGONA es va presentar la candidatura d'ICV-EUiA al congrés que encapçala el Lluís Suñé. L'acte, que va omplir la sala desenes de persones que donen suport al candidat, va comptar amb la participació de Raül Romeva (http://blocs.mesvilaweb.cat/raulromeva), en Jordi Solé responsable de Joves Esquerra Verda de Tarragona i en Lluís Balart, entre d'altres. De la Torre i van ser el Josep, la Susanna, el Gerard, les Annes, el Toni i altres.

DRET DE DECIDIR


Els companys/es de la Plataforma pel Dret a Decidir ens proposen participar, junt amb altres entitats, a la mesa de recollida de signatures que es posarà davant tots els col·legis electorals el proper 9 de març. Si voleu participar cal que envieu un correu a jsmbaixgaia@hotmail.com.

DIVENDRES, AL CASAL POPULAR NUMEN MESTREDIUMENGE, A VESPELLA


A les 11 del matí.

dissabte, 9 de febrer de 2008

AVUI TOTHOM A TARRAGONA


PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA DEL LLUÍS

Acte de presentació de la candidatura que encapçala Lluís Suñé a Tarragona
12h Acte públic de presentació de la candidatura d’ICV-EUiA a les eleccions al congrés dels diputats. Dissabte, 9 de febrer, a Sala d’actes de la Cooperativa Obrera de Tarragona (c/ Fortuny 23). Intervindran: Lluís Suñé, cap de llista; Juan Manuel Patón, número 2; Amparo Pérez, número 3; i Raül Romeva, diputat al parlament europeu.

L'ABG OMPLE L'ESMERO

COMUNICAT 9/2/08

L’ABG OMPLE L’ESMERO AMB EL SEU II SOPAR-TERTÚLIA

Ahir divendres dia 8 de febrer l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra va organitzar el segon “Sopars amb l’Alternativa”. Aquesta ocasió el ponent va ser l’escriptor Matthew Tree que va parlar sobre les religions tot presentant el seu darrer llibre La vida després de Déu. L’acte va comptar amb la presència d’una cinquantena de persones que van omplir el local de El Esmero de l’Avinguda Montserrat. El presentador va ser en Francesc Mercadé i entre els assistents cal destacar la presència de Lluís Suñé candidat a les eleccions generals. L’objectiu d’aquestes tertúlies són oferir un espai de debat i de cultura sobre temes candents.

divendres, 8 de febrer de 2008

MATTHEW TREE PASSARÀ PER ONA LA TORRE


Avui divendres, abans del sopar tertúlia, Tree serà a Ona la Torre. Pel que fa al sopar el nombre d'inscrits supera l'anterior. Encara queden places. Us podeu apuntar trucant al mòbil que surt al cartell.

dijous, 7 de febrer de 2008

ALTERNATIVA 336


ALTERNATIVA 336
7 de febrer de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Encara queden places per al sopar de divendres amb el Matthew Tree. Us podeu apuntar contestant aquest correu o trucant al Cesc 656 260 662
_ C.P. Han començat a arribar donacions de llibres i cessions temporals. Per tot plegat, durant el temps que sigui necessari, el Josep O. S’encarregarà de registrar les entrades.
-Dimecres 6 de febrer es va reunir la coordinadora del casal popular i va decidir el següent:
.El Casal Popular s’anomenarà C.P. Numen Mestre.
.S’inaugurarà oficialment el 28 de març.
.Cal cercar un disseny per al cartell-plafó que hi ha a l’entrada. Hi ha de posar el nom del local. Si teniu idees les podeu enviar per correu.
.El 19 d’abril es farà un acte conjunt sobre els trangènics.
.Diumenge 10 de febrer l’AJBG farà un cartell provisional amb el nom del Casal per al vidre.
.Es vol obrir el Casal cada dia. És per això que necessitem que tothom digui quina predisposició horària regular té per encarregar-se per parelles d’obrir el local. S’oferiran els següents serveis: taula de treball, ordinador, biblioteca, refrescos, exposicions, possibilitat de reunir-se.
.La primera exposició serà sobre Numen Mestre.
.Els col·lectius que formem part del Casal estudiarem la possibilitat de participar a la taula de recolllida de signatures pel dret a decidir prevista per al 9 de març davant tots els col·legis electorals de Catalunya. Cal que respongueu dient la vostra opinió i disposició horària si s’escau.

SALVEM EL GAIÀ
-Al Casal Popular de l’Av. Catalunya podeu trobar fulls per a fer-se socis de Salvem el Gaià. I podeu adherir la vostra entitat contestant aquest correu.

RENAU
El darrer comunicat ha apargut a l’Aquí i a WWW.pobleviu.cat
Després d'uns mesos obert a les esmenes, els tècnics que treballen en el Pla Territorial del Camp, estant redactant la proposta que en les properes setmanes s'obrirà a consulta pública per tal de ser esmenada. Aquest Pla, que pretén marcar les línies de dinamització del territori a mitjà termini ha aixecat una gran expectació, ja que, afecta àmbits estratègics de l'economia com és urbanisme o infraestructures. El portaveu d'Alternativa Baix Gaià a Renau, ha emès un comunicat en que s'exclama pel fet que l'alcaldessa d'aquesta població hagi comentat públicament [El Punt 28 de gener] que ha mantingut converses amb els redactors del Pla i que aquests han recollit "favorablement les seves demandes". Robert Adserà, regidor d'aquesta població, ha exigit davant d'aquest fet que es facin públiques les persones i institucions que han mantingut "converses" amb els redactors del Pla i exigeix que s'aturin l'aprovació dels POUM abans no s'aprovi el Pla Territorial.
Les declaracions d'Adserà posen al descobert possibles irregularitats en el procés de redacció del Pla, el que anul·laria de facto el procés participatiu que es dugué a terme, mitjançant un període de suggerències, per recollir l'opinió de tots els col·lectius socials implicats en l'aprovació d'aquest Pla. A més, l'alcaldessa de Renau hauria reconegut públicament l'exercici d'influències per part de membres de les administracions vers els redactors d'aquest Pla. No obstant, Adserà mostra el seu "respecte a la ingent tasca dels tècnics redactors del DPTOP".
Un altre dels fets que alerta el regidor és que s'està tramitant a Renau, igual que en moltes poblacions del Camp, l'aprovació dels POUM, és a dir, dels Plans d'Ordenació Urbanística Municipal, en els quals s'estableix la distribució del sòl del terme municipal, i per tant, les zones de creixement. El fet que s'aprovin abans que el Pla Territorial, significa que no hauran de regir-se a les noves exigències que representi el Pla, i per tant, que puguin dur a terme operacions que a curt termini siguin declarades il·legals.

TERRES DEL GAIÀ
-Una de les conclusions del FÒRUM celebrat dissabte a La Nou de Gaià és que el seu successor es realitzaria en una població del litoral associat a les Terres del Gaià. Així doncs, Torredembarra serà l'anfitriona d'aquest FÒRUM obert i participatiu que debat el futur d'aquest territori cercant la via que faci possible aturar la urbanització massiva.
-Al Casal Popular de l’Av Catalunya 33 podeu signar a favor del Parc Natural de les Terres del Gaià i fulls per adherir la vostra entitat.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

7: El Lluís serà a Montblanc 19h en un acte polític
8: El proper "Sopars amb l'Alternativa" estarà presidit per l'escriptor Matthew Tree, a partir de 2/4 de 9 del vespre. Lloc: Restaurant l'Esmero de Torredembarra.
9: Acte de presentació de la candidatura que encapçala el Lluís a Tarragona 12h Acte públic de presentació de la candidatura d’ICV-EUiA a les eleccions al congrés dels diputats Dissabte Sala d’actes de la Cooperativa Obrera de Tarragona (c/ Fortuny 23). Intervindran: Lluís Suñé, cap de llista; Amparo Pérez, número 3; i Raül Romeva, diputat al parlament europeu.
11: 10h Debat de candidats on estarà el Lluís. Cambra de Comerç.
11-17: Setmana Cultural de l’Escola Municipal de Tdb
13: Dimecres 13 de febrer. Taula rodona: la recuperació de la memòria dels refugis de la Guerra Civil Arxiu Històric-Reus, a 1/4 de 9 del vespre Del 23 de gener al 15 de febrer es podrà veure una mostra de documents relacionats amb els bombardeigs a Reus i la construcció de refugis ORGANITZA: ARXIU Municipal de Reus
14: Vaga contra el nou projecte de llei d’educació
14: El Lluís serà fent campanya per la Sénia i comarca.
15: 20h Biblioteca Municipal (carrer Muralla). CONFERÈNCIA Que ens canviarà el canvi climàtic? a càrrec de Javier Sigró, professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Organitzat per la Biblioteca Municipal de Torredembarra
15: Presentació del darrer llibre d’Andreu Mayayo al Casal Popular Numen Mestre. 20:30h
16: Comissió de Treball de l’ACBG A CREIXELL
16: E Lluís serà fent campanya a les Borges del Camp
17: 9h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). EXCURSIÓ A la Font d’Horta del Parc del Foix i recorregut per la vora del pantà. També visitarem el temple de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana i el castell de Castellet (seu de la Fundació Abertis) CESM
17: Caminada reivindicativa per l’Anella Verda de Tarragona
17: Acte per la memòria històrica a VESPELLA DE GAIÀ
17: El Lluís serà fent campanya a Valls i participant en una calçotada.
20: ASSEMBLEA MENSUAL oberta DE L’ABG-TORREDEMBARRA 21h AV. CAT. 33
20-21: Xerrada del Gessamí sobre el creixement i la necessitat d'engegar una economia que complagui les nostres necessitats reals i deixi en pau l'ecosistema que ens sustenta a Tdb. www.tempsdere-voltes.cat *Accions:

Al arribar per muntanyans al migdia-tarda i marxar per la

desembocadura del Gaià a l'endemà al matí es plantegen dues

oportunitats, en marxa, de denunciar agressions a la terra que tots

coneixem molt bé.
21: Ple municipal TDB
22: presentació del llibre de l’Andreu Mayayo a Torredembarra AL CASAL POPULAR
23: Expo de Morera a La Nou de Gaià
24: Sortida al TEATRE ROMEA BARCELONA 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). TIRANT LO BLANC De Joanot Martorell . Direcció: Calixto Bieito . Preu socis: 30,00 € Preu no socis: 34,00 € Reserves : Joan P. Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Data límit per pagar les reserves :6-Febrer-2.008
26: a les 11h gravació del debat de TV3 a St Joan Despí amb el Lluís.
29: 20h Sala de plens, 1r pis, de l’Ajuntament (Castell) CONFERÈNCIA Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló a càrrec de Lluís Català Massot, catedràtic de l’IES Torredembarra. Servirà per a preparar la visita a la Colònia Güell de l’endemà CESM

MARÇ
1: 8.30 h aparcament del Porxo (carrer Mañé i Flaquer). VISITA GUIADA A la Colònia Güell (fàbrica, habitatges i cripta) de Santa Coloma de Cervelló. CESM
3: Tallers d’escriptura, de 8 a 11 del vespre, els dies: dilluns i dijous, preu per persona 60€. El telèfon de contacte és el següent: Agnès: 663 94 80 07.
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!
16: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...
22: Presentació del llibre sobre la Veu del Poble. TDB.
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre
30: Marxa pel Gaià
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1929-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ a Torredembarra
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

dimecres, 6 de febrer de 2008

ABG-RENAU A L'AQUÍ i a POBLEVIU.CAT


Després d'uns mesos obert a les esmenes, els tècnics que treballen en el Pla Territorial del Camp, estant redactant la proposta que en les properes setmanes s'obrirà a consulta pública per tal de ser esmenada. Aquest Pla, que pretén marcar les línies de dinamització del territori a mitjà termini ha aixecat una gran expectació, ja que, afecta àmbits estratègics de l'economia com és urbanisme o infraestructures. El portaveu d'Alternativa Baix Gaià a Renau, ha emès un comunicat en que s'exclama pel fet que l'alcaldessa d'aquesta població hagi comentat públicament [El Punt 28 de gener] que ha mantingut converses amb els redactors del Pla i que aquests han recollit "favorablement les seves demandes". Robert Adserà, regidor d'aquesta població, ha exigit davant d'aquest fet que es facin públiques les persones i institucions que han mantingut "converses" amb els redactors del Pla i exigeix que s'aturin l'aprovació dels POUM abans no s'aprovi el Pla Territorial.Les declaracions d'Adserà posen al descobert possibles irregularitats en el procés de redacció del Pla, el que anul·laria de facto el procés participatiu que es dugué a terme, mitjançant un període de suggerències, per recollir l'opinió de tots els col·lectius socials implicats en l'aprovació d'aquest Pla. A més, l'alcaldessa de Renau hauria reconegut públicament l'exercici d'influències per part de membres de les administracions vers els redactors d'aquest Pla. No obstant, Adserà mostra el seu "respecte a la ingent tasca dels tècnics redactors del DPTOP".Un altre dels fets que alerta el regidor és que s'està tramitant a Renau, igual que en moltes poblacions del Camp, l'aprovació dels POUM, és a dir, dels Plans d'Ordenació Urbanística Municipal, en els quals s'estableix la distribució del sòl del terme municipal, i per tant, les zones de creixement. El fet que s'aprovin abans que el Pla Territorial, significa que no hauran de regir-se a les noves exigències que representi el Pla, i per tant, que puguin dur a terme operacions que a curt termini siguin declarades il·legals.

dilluns, 4 de febrer de 2008

14-15 de NOVEMBRE


Santes Creus serà la seu del I Congrés sobre les TERRES DEL GAIÀ

El Congrés es dividirà en tres àmbits de treballs (passat, present, futur). Hi haurà ponències i comunicacions. També hi haurà lloc per al lleure amb un apartat gastronòmic i musical. És una iniciativa de La Sínia, el Centre d'Estudis del Gaià, el Gepec i el Gata.

17 de MAIG


Torredembarra acollirà el VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
Una de les conclusions del FÒRUM celebrat dissabte a La Nou de Gaià és que el seu successor es realitzaria en una població del litoral associat a les Terres del Gaià. Així doncs, Torredembarra serà l'anfitriona d'aquest FÒRUM obert i participatiu que debat el futur d'aquest territori cercant la via que faci possible aturar la urbanització massiva.

15 de FEBRER