dijous, 27 de març de 2008

ALTERNATIVA 343


ALTERNATIVA 343
27 de març de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
NO AL TRANSVASAMENT:
www.prnoticias.es/content/view/10009483/185/

MUNTANYANS II NO!
L'ABG PROTESTA CONTRA LA URBANITZACIÓ DE MUNTANYANS II EL DIA QUE L'AJUNTAMENT INAUGURA EL PAS SOTERRAT QUE HA PAGAT L'EMPRESA CONSTRUCTORA DEL PLA PARCIAL
L'Alternativa Baix Gaià ha distribuït retalls de premsa sobre Muntanyans II aquest dissabte 22 de març.
El motiu d'aquest acte és la inauguració del pas soterrat que va de Marítima Nord fins Muntanyans II i que ha realitzat l'empresa que desenvolupa el Pla Parcial Muntanyans II.
L'Alternativa Baix Gaià vol demanar d'aquesta manera que es reuneixi d'una vegada les diferents administracions implicades tal i com es van comprometre públicament.
L'ABG qüestiona que el model urbanístic que imposa aquest tipus de pla parcial sigui sostenible ambientalment i social.
L'ABG recorda a totes les parts implicades que l'informe encarregat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya conclou que Muntanyans II és una zona innundable i humida i que, tal com indica la llei 12/85, en una zona humida no s'hi poden construir 550 habitatges.

L’acció va tenir ressò al Diari de TGN, 3-24, acn, punt, avui, etc.
www.3cat24.cat/noticia/265363/tarragones/LABG-es-queixa-que-el-nou-pas-soterrat-de-Torredembarra-lhagi-pagat-la-constructora-de-la-urbanitzacio-de-Muntanyans-II
www.acn.cat/webACN/cercaContinguts.do;jsessionid=809950236336D7E5D9AC1C18FE034C2C
www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2788834
www.avui.cat/article/barcelona/25441/labg/es/queixa/nou/pas/soterrat/torredembarra/lhagi/pagat/la/constructora/la/urbanitzacio/muntanyans/ii.html
ABG
L'Alternativa és una d'agrupació d'electors d'esquerres que recull el bagatge de diferents moviments socials de la comarca, que no se sent representada per cap formació política tradicional, amb ànim d'aglutinar diferents sensibilitats, de fer poble, de fer comarca, de crear noves maneres de fer política, basades en l'organització horitzontal, en l'aportació personal de cadascú segons els seus coneixements, amb assemblees obertes a tota la població, amb un ús de les noves tecnologies que permet compartir la informació entre tots, etc. Participa!

Casal POPULAR
DIVENDRES S’INAUGURA EL CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
Diversos col·lectius torrencs s’han ajuntat per obrir un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política.
El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. Des del seu tancament, els col·lectius que s’hi trobaven han estat dissenyant el que serà el Casal. D’aquesta manera, el local, situat a l’Avinguda Catalunya, 33 de Torredembarra, s’obrire al públic de dimecres a dissabte totes les tardes. A més a més, la sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. Així, per exemple, un grup que està adaptant al teatre una novel·la es troba els dimecres, un grup d’immgrants farà un curs de formació a través d’un sindicat, etc.
La inauguració serà aquest divendres 28 de març a les 20h. Es presentarà l’exposició sobre Numen Mestre i actuarà el duet JoLín.

ALTAFULLA
El 26 de març a les 13.55h (…) Josep Mª Gené ha obert les portes d'Atafulla a la dreta més rància del poble. La moció de censura signada per Gené y Magriñà (PSC), Conchita (PP), JMª Pérez (IDEAL), Fonxo (PAU) i Eva Martínez (AUPA¿?) ha estat registrada, davant de la premsa comarcal, cinc minuts abans de tancar l'ajuntament . (…) El proper divendres, en el darrer ple ordinari presidit per les forces de progrés, es posarà a votació la modificació puntual del POUM perquè el projectat hotel de La Fassina no es converteixi en apartaments (amb volumetria superior). Durant anys, en les diferents comissions d'urbanisme, amb la boca plena tots els regidors/as s'han manifestat a favor d'aquesta modificació que vol tirar enrere un conveni signat per d'aleshores i futur alcalde d'Altafulla JMª Gené i el propietari dels terrenys Sr. Nadal per el qual si en deu anys -compleixen el mes de maig-
no es feia l'hotel el propietari tindria les mans lliures per fer apartaments. El divendres podem contemplar un dels motius reals de la moció de censura.(…)”

ALTRES HERBES

A.-AGENDA
27: EL PROPER DIMECRES A LES 7:30 AL CARRASCLET. (REUS) PASSI DEL DOCUMENTAL DEL JOVE DE TORÀ
27: Sessió informativa a la sala de plens dels PEMUs
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre amb JoLin Avinguda Catalunya 33-Torredembarra 20h Amb la inauguració de l'exposició sobre el personatge de Numen Mestre. El ciutadà-comissari Marc de l'exposició dirà quatre paraules sobre la mateixa. Un membre de l'AJBG farà d'anfitriona/ó i també dirà quatre paraules.
Es presentarà el logo del Casal i les activitats properes. Hi haurà avellanes i moscatell.
28: 18.45h Ple ordinari d'Altafulla
29: 18h Assemblea d'ABG-Altafulla (Centre d'interpretació/museu).
29: representació prèvia d'"EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A." a l'Ametlla de Mar, pel Grup d'Aficionats a l'Art de Torredembarra.
29: Jornada de “Coneixements bàsics per a regidors/es en la política municipal”
Confirmeu la vostra assistència via mail (entesa@entesa-municipal.cat) fins el dimecres 26 de març.
La jornada tindrà lloc a Pallejà durant el matí, i després qui vulgui es pot quedar a dinar (també s’hauria de confirmar per reservar el restaurant).
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)
30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...
Tots els dimarts a les 19h al PIJ-TDB reunió de joves.

ABRIL
2: Reunió de coordinació del Casal Popular 20-21h
4, 5 i 6: Teatre a Torredembarra Casal Municipal El Nus Escènic presenta: EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A. D’Elisa Crehuet Pel grup d’aficionats a l’Art de Torredembarra L’autora assistirà a l’estrena . Horaris de representacions :divendres 4, Abril , 10 nit Dissabte 5 , “ 10 nit Diumenge 6, “ 6 tarda , Les invitacions es podran adquirir el dijous 3 d’abril al local social c/ Capella 6, local 13, de 7 a 9 del vespre i una hora abans de les representacions al Casal Municipal. Preu socis 6 € , no socis 8 €
5: Neteja i safari fotogràfic als muntanyans (www.gepec.org)
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
6: Visita guiada dels Muntanyans www.gepec.org
10: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
11: Permanent de la comarcal de l’Assemblea Comarcal del Baix Gaià a l’Hotel d’Entitats de Creixell (AV. Navarra s/n).
12: Presentació del llibre La repressió franquista a la postguerra. Pilatos, presó de Tarragona 1939-1941 de Josep Subirats Piñana. L’acte començarà a les 19h i es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Mestra Maria Antònia. És una activitat organitzada per l’Associació Cultural Baix Gaià amb el suport de la Biblioteca.
15: Presentació del llibre Els Castellers de Tarragona. Imatges i testimonis ( 1926-2006). Hi ha col·laborat, entre d’altres, el Lluís Balart. 19h
18: Presentació del llibre La Torredembarra republicana i federal. El Centre Republicà Democràtic Federal (1890-1939), editat pel Patronat Municipal de Cultura i escrit per Jordi Suñé Morales. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Mestra Maria Antònia.
19: Seguiment zona de cria del corriol www.gepec.org
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb Plaça de les Monges
20: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA – BARCELONA – A les 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). L’HOME, LA BÈSTIA I LA VIRTUT De Luigi Pirandello
Preu socis: 28,00 € Preu no socis: 32,00 € Reserves : Joan P. – Telèfons 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 02.04.2008
27: Hort del Nap a La Múnia
27: Excursió del GATA pel camí de ronda de Tamarit

MAIG
4: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
10: Seguiment d’insectes i invertebrats als muntanyans www.gepec.org
15: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
17: Mogollops a la Torre A.E. Els Salats
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org

JUNY
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
8: Marxa pel Gaià

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org
16: Festa dels Munts

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

b.- www.cgtcatalunya.cat
www.cgt.es/fesim

dimecres, 26 de març de 2008

NOVETATS

El cartell de divendres:

Notícia al Punt sobre Muntanyans II:
"«Doble joc» de la Generalitat
A.P..
Torredembarra
El projecte d'expropiació i protecció de Clarà-Mar va rebre en el seu moment crítiques dels moviments contraris al pla parcial Muntanyans II en considerar-lo una cortina de fum arran de la negativa del Ministeri de Medi Ambient a adquirir els terrenys afectats per aquest pla parcial, compresos entre la via del tren i l'N-340 a la zona nord de Torredembarra. (...)"
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2791767
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2791768

dissabte, 22 de març de 2008

MUNTANYANS II NO!


COMUNICAT DE PREMSA

L'ABG PROTESTA CONTRA LA URBANITZACIÓ DE MUNTANYANS II EL DIA QUE L'AJUNTAMENT INAUGURA EL PAS SOTERRAT QUE HA PAGAT L'EMPRESA CONSTRUCTORA DEL PLA PARCIAL


 • L'Alternativa Baix Gaià ha distribuït retalls de premsa sobre Muntanyans II aquest dissabte 22 de març.

 • El motiu d'aquest acte és la inauguració del pas soterrat que va de Marítima Nord fins Muntanyans II i que ha realitzat l'empresa que desenvolupa el Pla Parcial Muntanyans II.

 • L'Alternativa Baix Gaià vol demanar d'aquesta manera que es reuneixi d'una vegada les diferents administracions implicades tal i com es van comprometre públicament.

 • L'ABG qüestiona que el model urbanístic que imposa aquest tipus de pla parcial sigui sostenible ambientalment i social.

 • L'ABG recorda a totes les parts implicades que l'informe encarregat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya conclou que Muntanyans II és una zona innundable i humida i que, tal com indica la llei 12/85, en una zona humida no s'hi poden construir 550 habitatges.

LA PLATJA LLARGA, TAMBÉ

"Estan fent malbé els valors naturals de la Platja Llarga entre les CASES i el TÚNEL DE CALA ROMANA.

Dijous Sant van fer un troç, i el proper dimarts al matí hi tornen per acabar-ho.
Així que si podeu no deixeu de venir aquest DIMARTS 26 de març a les 9 a la porta de l'Ajuntamentper donar força quan parlem amb els polítics i tècnics que poden aturar-ho. Al document adjunt expliquem el que està passant.

Per si no s'obre: diuen que no faran el passeig si els mesos propers aquesta zona de la platjas'inclou en un "Catàleg d'Espais verds amb valors naturals" del municipi que faran properament,però tal com ho estan deixant, amb la petita duna convertida en sorra remoguda i sense vegetació,és clar que no entraria a formar part del Catàleg.
L'excusa: soterrar una mànega provisional que només molestava visualment davant les dues primeres cases.

Endavant, una abraçada de
Lola i Montse"

dimecres, 19 de març de 2008

ALTERNATIVA 342


ALTERNATIVA 342
19 de març de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/


0.- L’any 1972 l’ONU va proposar que els països del Nord transferissin al Sud el 0,7% del seu PIB. Més de 30 anys després no s’arriba a assolir el 3,5%. Això sí, el “Tercer Món” destina sis vegades més a pagar el deute extern i els interessos que aquests han generat als països “rics”.

TORREDEMBARRA
CASAL POPULAR:
L’exposició sobre Numen Mestre serà coordinada pel ciutadà-comissari Marc.
A la inauguració hi haurà avellanes (Rosa) i Moscatell (Anna). També música (Jordi i qui s’apunti) i algú dirà unes paraules (trien els joves). Queda pendent trobar dissenyador/a pel cartell.
Ja tenim logo (Oriol) i ara s’ha d’adaptar al plafó del carrer.
El mes que ve organitzem un acte sobre els transgènics.
COL·LABORA!
“Ja sabeu que cada mes s'ha d'abonar el lloguer del nostre Casal... Us recordo el número de compte que té L'ABG: LA CAIXA 2100-0172-12-0200421336. Gràcies per la vostre col·laboració.” Anna
TRANSVASAMENT
-http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=1&fil=72739, 3-24, Ona la Torre, El Punt i altres. COMUNICAT DE PREMSA 16 de març de 2008
L’ABG DE TORREDEMBARRA NO VOL EL TRANSVASSAMENT D’AIGUA A BARCELONA
Davant la decisió de diferents administracions d’estudiar la possibilitat de portar aigua del subsòl del Camp de Tarragona cap a Barcelona en motiu de la sequera que venim patint, l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra vol fer públiques les següents consideracions:
El Camp de Tarragona té un dèficit d’aigua tan important que està subministrant aigua corrent a partir del transvasament de l’Ebre.
El 100% de l’aigua del riu Gaià és emprada per usos agrícoles i industrials deixant el tram del Catllar fins a la desembocadura totalment sec des del 1975.
L’expansionisme urbanístic suposa un model agressiu amb el medi i és insostenible des del punt de vista ambiental i social.
Després d’anys emprant els recursos hídrics de l’Ebre els nostres aqüífers tornen a recuperar-se. L’ABG considera que si hem arribat a un punt que ens sobra l’aigua al Camp de Tarragona cal que retornem l’aigua a l’Ebre i establim d’una vegada el cabal ecològic al riu Gaià.
Des de l’ABG creiem que no podem transvasar més aigua per donar suport a l’urbanisme difús que promou aquesta societat que malversa els recursos que són de tots.
No creiem que el desenvolupament d’un territori hagi d’anar en detriment d’un altre. És per això que reclamem el dret del Camp de Tarragona a disposar dels seus propis recursos hídrics per a desenvolupar-se i crear les condicions favorables que facilitin la màxima qualitat de vida dels seus veïns.
MUNTANYANS II
-Reunió urgent de l’Alternativa per dijous 20 de març a les 20h per a preparar una acció contra muntanyans II. PASSA-HO! –Al Casal Popular Numen Mestre.
NOU ESCÀNDOL A MUNTANYANS II:
La Plataforma Salvem els Muntanyans ha denunciat als mitjans de comunicació que el permís de l'ACA per a canalitzar el torrent ha arribat quan les obres estan quasi acabades!
Muntanyans II recibe autorización de la ACA para canalizar el torrente
El informe de la Agència Catalana de l'Aigua da un espaldarazo casi definitivo a la urbanización. Sólo las cuestiones judiciales pendientes dejan una ligera esperanza (...)"
http://www.diaridetarragona.com/dtgn/noticia.php?id=23532&sec=1
-El darrer ple municipal va destapar qui havia escampat la mentida sobre la posició de l'ABG davant els pressupostos del 2008. Com sabeu la posició de l'ABG és contrària als pressupostos per molts motius entre els que destaquen que no aposten per polítiques socials. En canvi, una publicació torrenca havia dit que nosaltres vam oferir el nostre vot a favor si es retirava la partida de turisme, la qual cosa és totalment falsa. Gràcies a la intervenció de diversos regidors en el darrer ple es va destapar el cas: Gassull havia fet córrer aquesta mentida.
-divendres, 14 de març de 2008>
Electrifiquen Muntanyans sense que la Generalitat convoqui la comissió promesa
A.P.. Torredembarra
La urbanització del pla parcial Muntanyans II a Torredembarra continua prenent forma sense que la Generalitat posi en marxa la comissió anunciada el novembre passat per estudiar la protecció de l'espai. La companyia Fecsa Endesa va anunciar ahir que s'encarregarà d'electrificar la nova urbanització, on es preveuen 550 habitatges (...)"
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2779276
.L'esborrany dels PEMUs és un nyap
D'entre les perles que hem pogut llegir en destaquen unes quantes:
Proposa tornar a donar circulació de cotxes al carrer Nou
Pels carrers Sabó i Safarieg s'hi podrà circular amb cotxe (encara que no hi passen!)
El Portal de Psdrines passa a dir-se portal de la Vila (!)
Entre els equipaments que es citen s'obliden de l'Ajuntament Vell, la Golfa i cal Maiam.
Citen la placeta que hi ha entre els carrers Sabó i Safareig... PERÒ NO N’HI HA CAP!
Entre les places que inventarien s’obliden de les de la Vila i de la Font (!).
S’ha exclòs el carrer del Rosari quan hi havia un acord de ple d’incloure’l dins el PEMU.
Les fitxes de les cases a catalogar són poques i amb dades insuficients.
S’ha exclòs cal Bofill del PEMU, però surt entre les fitxes de catalogació (...).
-"El jutge suspèn cautelarment l'adjudicació del concurs de l'aigua a Torredembarra
L'Ajuntament presentarà un recurs d'apel·lació al TSJC
A.P.. Torredembarra
El jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona va notificar ahir a l'Ajuntament de Torredembarra la suspensió cautelar de l'adjudicació del concurs per a la gestió de l'aigua i el clavegueram al municipi. La decisió s'ha pres per demanda de l'empresa perdedora en la licitació, Sorea, que va presentar un recurs contra la decisió del ple presa al gener (...)"
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2780767

COMARCAL
Hi ha convocada una reunió de la permanent de la comarcal de cara al dia 11 d’abril a Creixell. En Fèlix proposa avançar-la al 29 de març dissabte pels fets d’Altafulla. Coincideix amb les jornades de Pallejà. Cal que decidim què fem.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

22: Acció contra Muntanyans II 10h
22: Presentació del llibre LA VEU DEL POBLE. Més de cent anys de tradició coral a Torredembarra de Jordi Suñé i David Morlà. Edita: Armats de Torredembarra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra. L’acte es farà a les 20:30h al Pati del Castell dels Icard.
27: EL PROPER DIMECRES A LES 7:30 AL CARRASCLET. (REUS) PASSI DEL DOCUMENTAL DEL JOVE DE TORÀ
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre amb JoLi Avinguda Catalunya 33-Torredembarra 20h Amb la inauguració de l'exposició sobre el personatge de Numen Mestre. El ciutadà-comissari Marc de l'exposició dirà quatre paraules sobre la mateixa. Un membre de l'AJBG farà d'anfitriona/ó i també dirà quatre paraules.
Es presentarà el logo del Casal i les activitats properes. Hi haurà avellanes i moscatell.
29: representació prèvia d'"EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A." a l'Ametlla de Mar, pel Grup d'Aficionats a l'Art de Torredembarra.
29: Jornada de “Coneixements bàsics per a regidors/es en la política municipal”
Confirmeu la vostra assistència via mail (entesa@entesa-municipal.cat) fins el dimecres 26 de març.
La jornada tindrà lloc a Pallejà durant el matí, i després qui vulgui es pot quedar a dinar (també s’hauria de confirmar per reservar el restaurant).
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)
30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...
Tots els dimarts a les 19h al PIJ-TDB reunió de joves.

ABRIL
4, 5 i 6: Teatre a Torredembarra Casal Municipal El Nus Escènic presenta: EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A. D’Elisa Crehuet Pel grup d’aficionats a l’Art de Torredembarra L’autora assistirà a l’estrena . Horaris de representacions :divendres 4, Abril , 10 nit Dissabte 5 , “ 10 nit Diumenge 6, “ 6 tarda , Les invitacions es podran adquirir el dijous 3 d’abril al local social c/ Capella 6, local 13, de 7 a 9 del vespre i una hora abans de les representacions al Casal Municipal. Preu socis 6 € , no socis 8 €
5: Neteja i safari fotogràfic als muntanyans (www.gepec.org)
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
6: Visita guiada dels Muntanyans www.gepec.org
10: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
12: Presentació del llibre La repressió franquista a la postguerra. Pilatos, presó de Tarragona 1939-1941 de Josep Subirats Piñana. L’acte començarà a les 19h i es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Mestra Maria Antònia. És una activitat organitzada per l’Associació Cultural Baix Gaià amb el suport de la Biblioteca.
18: Presentació del llibre La Torredembarra republicana i federal. El Centre Republicà Democràtic Federal (1890-1939), editat pel Patronat Municipal de Cultura i escrit per Jordi Suñé Morales. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Mestra Maria Antònia.
19: Seguiment zona de cria del corriol www.gepec.org
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb
20: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA – BARCELONA – A les 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). L’HOME, LA BÈSTIA I LA VIRTUT De Luigi Pirandello
Preu socis: 28,00 € Preu no socis: 32,00 € Reserves : Joan P. – Telèfons 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 02.04.2008
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
4: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
10: Seguiment d’insectes i invertebrats als muntanyans www.gepec.org
15: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org

JUNY
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
8: Marxa pel Gaià

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

b.- AJUDA AL GEPEC: CAMPANYA 100 x 100
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=867

MUNTANYANS II NO!

NOU ESCÀNDOL A MUNTANYANS II:
La Plataforma Salvem els Muntanyans ha denunciat als mitjans de comunicació que el permís de l'ACA per a canalitzar el torrent ha arribat quan les obres estan quasi acabades!

dimarts, 18 de març de 2008

MUNTANYANS II NO!

"Muntanyans II recibe autorización de la ACA para canalizar el torrente
El informe de la Agència Catalana de l'Aigua da un espaldarazo casi definitivo a la urbanización. Sólo las cuestiones judiciales pendientes dejan una ligera esperanza (...)"
http://www.diaridetarragona.com/dtgn/noticia.php?id=23532&sec=1

ELECCIONS...

No paren d'arribar-nos casos de gent que va anar a votar i no va trobar damunt la taula les butlletes d'Iniciativa-Verds. El darrer cas que ens han explicat va succeir a L'Antina on el votant va haver de reclamar als apoderats i a la mesa per poder trobar les butlletes corresponents.

VA SER GASSULL

El darrer ple municipal va destapar qui havia escampat la mentida sobre la posició de l'ABG davant els pressupostos del 2008. Com sabeu la posició de l'ABG és contrària als pressupostos per molts motius entre els que destaquen que no aposten per polítiques socials. En canvi, una publicació torrenca havia dit que nosaltres vam oferir el nostre vot a favor si es retirava la partida de turisme, la qual cosa és totalment falsa. Gràcies a la intervenció de diversos regidors en el darrer ple es va destapar el cas: Gassull havia fet córrer aquesta mentida.

diumenge, 16 de març de 2008

NO AL TRANSVASAMENT!

COMUNICAT DE PREMSA 16 de març de 2008
L’ABG DE TORREDEMBARRA NO VOL EL TRANSVASSAMENT D’AIGUA A BARCELONA

Davant la decisió de diferents administracions d’estudiar la possibilitat de portar aigua del subsòl del Camp de Tarragona cap a Barcelona en motiu de la sequera que venim patint, l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra vol fer públiques les següents consideracions:

 • El Camp de Tarragona té un dèficit d’aigua tan important que està subministrant aigua corrent a partir del transvasament de l’Ebre.
 • El 100% de l’aigua del riu Gaià és emprada per usos agrícoles i industrials deixant el tram del Catllar fins a la desembocadura totalment sec des del 1975.
 • L’expansionisme urbanístic suposa un model agressiu amb el medi i és insostenible des del punt de vista ambiental i social.
 • Després d’anys emprant els recursos hídrics de l’Ebre els nostres aqüífers tornen a recuperar-se.
 • L’ABG considera que si hem arribat a un punt que ens sobra l’aigua al Camp de Tarragona cal que retornem l’aigua a l’Ebre i establim d’una vegada el cabal ecològic al riu Gaià.
 • Des de l’ABG creiem que no podem transvasar més aigua per donar suport a l’urbanisme difús que promou aquesta societat que malversa els recursos que són de tots.
 • No creiem que el desenvolupament d’un territori hagi d’anar en detriment d’un altre. És per això que reclamem el dret del Camp de Tarragona a disposar dels seus propis recursos hídrics per a desenvolupar-se i crear les condicions favorables que facilitin la màxima qualitat de vida dels seus veïns.

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dissabte, 15 de març de 2008

SALVEM EL GAIÀ!


CONCURS DE L'AIGUA

"El jutge suspèn cautelarment l'adjudicació del concurs de l'aigua a Torredembarra
L'Ajuntament presentarà un recurs d'apel·lació al TSJC
A.P.. Torredembarra
El jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona va notificar ahir a l'Ajuntament de Torredembarra la suspensió cautelar de l'adjudicació del concurs per a la gestió de l'aigua i el clavegueram al municipi. La decisió s'ha pres per demanda de l'empresa perdedora en la licitació, Sorea, que va presentar un recurs contra la decisió del ple presa al gener (...)"
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2780767

divendres, 14 de març de 2008

MUNTANYANS II NO!

"divendres, 14 de març de 2008>
Electrifiquen Muntanyans sense que la Generalitat convoqui la comissió promesa
A.P.. Torredembarra
La urbanització del pla parcial Muntanyans II a Torredembarra continua prenent forma sense que la Generalitat posi en marxa la comissió anunciada el novembre passat per estudiar la protecció de l'espai. La companyia Fecsa Endesa va anunciar ahir que s'encarregarà d'electrificar la nova urbanització, on es preveuen 550 habitatges (...)"
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2779276

PEMU

L'esborrany dels PEMUs és un nyap

D'entre les perles que hem pogut llegir en destaquen unes quantes:

 • Proposa tornar a donar circulació de cotxes al carrer Nou
 • Pels carrers Sabó i Safarieg s'hi podrà circular amb cotxe (encara que no hi passen!)
 • El Portal de Psdrines passa a dir-se portal de la Vila (!)
 • Entre els equipaments que es citen s'obliden de l'Ajuntament Vell, la Golfa i cal Maiam.
 • Citen la placeta que hi ha entre els carrers Sabó i Safareig... PERÒ NO N’HI HA CAP!
 • Entre les places que inventarien s’obliden de les de la Vila i de la Font (!).
 • S’ha exclòs el carrer del Rosari quan hi havia un acord de ple d’incloure’l dins el PEMU.
 • Les fitxes de les cases a catalogar són poques i amb dades insuficients.
 • S’ha exclòs cal Bofill del PEMU, però surt entre les fitxes de catalogació (...).

dijous, 13 de març de 2008

DIMECRES: NOUS RETARDS A RENFE!

Viatge de Torredembarra a Tarragona. Dimecres, cap a les 17h:
 • El tren va ple fins dalt.
 • Hi ha gent entre vagó i vagó.
 • Fa pudor a suat i la gent està cansada.
 • Hi ha dos guàrdies de seguretat dalt el tren.
 • A mig viatge la porta s'obre en sec i amb l'ajuda d'un guarda s'aconsegueix tancar la porta sense cap ferit.
 • La porta no acaba de tancar...

Viatge de Tarragona a Torredembarra. Dimecres, cap a les 20h:

 • El tren arriba amb uns 20 minuts de retard.
 • L'espenedor de bitllets no funciona.
 • Tampoc funciona el marca-abonaments.
 • El caixer automàtic sí que funciona (!)
 • El bitllet és 15 cèntims és car que si agafes l'autobús...

Una vergonya!

dimarts, 11 de març de 2008

ALTERNATIVA 341


ALTERNATIVA 341

11 de març de 2008

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

BAIX GAIÀ

-La marca turística “Baix Gaià” va endavant:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=488934&idseccio_PK=1051&h=


TORREDEMBARRA

-Ja és al carrer el nostre nou butlletí trimestral. El podeu consultar al bloc.

-ASSEMBLEA MENSUAL DEL CASAL POPULAR NUMEN MESTRE 12-8-08 20h

Esborrany de l'ordre del dia:
1.- Inauguració del local 28 de març
2.- Cartell-plafó de l'entrada on s'ha de pintar el logo del Casal
3.- Acte sobre els transgènics 19 d'abril
4.- Lloguer
5.- Expo sobre Numen Mestre
6.- Xarxa d’intercanvi i cooperativa de consum
7.- Revista El Timbal
8.-...

- RENFE CONTINUA FATAL

Avui dimarts, tornar de Tarragona cap a la Torre seguia sent una proesa:
Retard dels trens.
Els espenedors de bitllets no funcionaven.
El marca-abonaments, tampoc.
Cues per comprar el bitllet de manera manual.
I dins el tren...
Brutícia.
Seients trencats.
No ha passat el revisor.
Quina vergonya!
-Dimecres, 12 de març a les 21h assemblea oberta mensual de l’abg-Torredembarra!

ALTAFULLA

-Ja és al carrer el nou full.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

10-13: 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.

12: Comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius ampliada a la resta de persones que formen part del consell pel proper 20 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra.

12: Assemblea mensual oberta del Casal Popular Numen Mestre 20h

12: 21h ASSEMBLEA MENSUAL oberta DE L’ABG al Casal Popular Numen Mestre

13: Ple municipal a Torredembarra

14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell

15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!

15-19: Camp de treball per setmana santa als muntanyans (www.gepec.org)

16: Inauguració de la Biblioteca Municipal

22: Presentació del llibre LA VEU DEL POBLE. Més de cent anys de tradició coral a Torredembarra de Jordi Suñé i David Morlà. Edita: Armats de Torredembarra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra. L’acte es farà a les 20:30h al Pati del Castell dels Icard.

28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre

29: representació prèvia d'"EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A." a l'Ametlla de Mar, pel Grup d'Aficionats a l'Art de Torredembarra.

29: Jornada de “Coneixements bàsics per a regidors/es en la política municipal”

Confirmeu la vostra assistència via mail (entesa@entesa-municipal.cat) fins el dimecres 26 de març.

La jornada tindrà lloc a Pallejà durant el matí, i després qui vulgui es pot quedar a dinar (també s’hauria de confirmar per reservar el restaurant).

30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...

Tots els dimarts a les 19h al PIJ-TDB reunió de joves.

ABRIL

4, 5 i 6: Teatre a Torredembarra Casal Municipal El Nus Escènic presenta: EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A. D’Elisa Crehuet Pel grup d’aficionats a l’Art de Torredembarra L’autora assistirà a l’estrena . Horaris de representacions :divendres 4, Abril , 10 nit Dissabte 5 , “ 10 nit Diumenge 6, “ 6 tarda , Les invitacions es podran adquirir el dijous 3 d’abril al local social c/ Capella 6, local 13, de 7 a 9 del vespre i una hora abans de les representacions al Casal Municipal. Preu socis 6 € , no socis 8 €

5: Neteja i safari fotogràfic als muntanyans (www.gepec.org)

TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià

12: Presentació del llibre La repressió franquista a la postguerra. Pilatos, presó de Tarragona 1939-1941 de Josep Subirats Piñana. L’acte començarà a les 19h i es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Mestra Maria Antònia. És una activitat organitzada per l’Associació Cultural Baix Gaià amb el suport de la Biblioteca.

18: Presentació del llibre La Torredembarra republicana i federal. El Centre Republicà Democràtic Federal (1890-1939), editat pel Patronat Municipal de Cultura i escrit per Jordi Suñé Morales. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

19: Seguiment zona de cria del corriol www.gepec.org

19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.

20: Parada de llibres de Tdb

20: Sortida al teatre TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA – BARCELONA – A les 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). L’HOME, LA BÈSTIA I LA VIRTUT De Luigi Pirandello

Preu socis: 28,00 € Preu no socis: 32,00 € Reserves : Joan P. – Telèfons 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 02.04.2008

27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG

10: Seguiment d’insectes i invertebrats als muntanyans www.gepec.org

17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ

23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org

JUNY

8: Marxa pel Gaià

SETEMBRE

20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE

14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

RENFE CONTINUA FATAL

Avui dimarts, tornar de Tarragona cap a la Torre seguia sent una proesa:
 • Retard dels trens.
 • Els espenedors de bitllets no funcionaven.
 • El marca-abonaments, tampoc.
 • Cues per comprar el bitllet de manera manual.

I dins el tren...

 • Brutícia.
 • Seients trencats.
 • No ha passat el revisor.

Quina vergonya!

diumenge, 9 de març de 2008

A Torredembarra, enguany ICV amb 358 vots recull els millors resultats en molts anys!


Iniciativa ha pujat a Torredembarra per tercer cop consecutiu. ICV-EUiA rep aquest esforç fet des del municipalisme torrenc. Si el 2004 el percentatge va ser de 3,61 % ara s'ha arribat fins el 5,12%. Malgrat tot, felicitats!

A LA TORRE... AMB BICI A TOT ARREU!LA JUNTA ELECTORAL ATURA LA RECOLLIDA DE SIGNATURES PEL DRET A DECIDIR.

Avui astorats i perplexes hem contemplat com agents de la Guàrdia Civil feien complir una decisió de la Junta Electoral Provincial que deia que no es podia realitzar la recollida de signatures pel dret a decidir. Primer han actuat a La Pobla, després s'han dirigit a la Torre, han passat per La Riera i han continuat la ruta.

La Junta electoral ha intentat evitar una expressió popular a favor de què es convoqui una consulta democràtica sobre el futur del nostre país. Malgrat aquest entrebanc, el camí iniciat per a què aquest tros de món tingui el màxim de serveis socials i totes les llibertats reconegudes no té aturador perquè aquest poble s'ha posat a caminar.

3 VOLTES REBEL!

En motiu del 8 de març l'Assemblea de Joves del Baix Gaià va enganxar dues pancartes i va distribuir una poesia en suport paper de la Maria Mercè Marçal.

dissabte, 8 de març de 2008

NO AL TRANSVASSAMENT!

La decisió de l'Ajuntament de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Aigua de portar l'aigua del subsòl del Camp de Tarragona cap a Barcelona en cas d'emergència és un transvassament encobert. Els nostres aqüífers sunterranis just s'han començat a recuperar i no s'ha solucionat el cas del riu Gaià que des del 1975 se'l manté sense ni una sola gota d'aigua. Una vergonya!

Jordi S.

dimecres, 5 de març de 2008

dimarts, 4 de març de 2008

El veterà "TdB", dóna pas a la nova publicació renovada "l'alternativa"Avui, l'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra (ABG) treu a la llum pública la seva publicació en format paper. El veterà "TdB" surt avui totalment remodelat. La nova publicació: "L'alternativa" compta amb un disseny modern i minimalista, la mateixa tipografia i fotografies configuren el disseny. Aquest no compta amb els elements classics com filets per a separar els articles, els blocs es confegeixen per si sols sense superflus elements ornamentals. Aquest tractament gràfic està molt d'acord amb l'estil franc, directe i clar de l'ABG. "L'alternativa" vol inserir-se, comunicativament parlant, en el teixit social de Torredembarra. L'ABG, com a entitat política, i amb l'ajut d'aquesta eïna, continuarà amb més força els seus passos tant en el camp de l'activisme polític, social com també cultural. Recolzats amb un bloc informàtic molt actiu: http://alternativatorredembarra.blogspot.com els membres de l'ABG registren actualment un dels més alts nivells d'activitat en una formació política local a Torredembarra, només comparable, salvant la distància temporal, amb l'activitat que van tenir els membres dels oviments socials i polítics que van protagonitzar la transició als anys setanta a la Torre. Alternatius, endavant!

LA COLOMERA, ENDAVANT!


UN CAP TERCERMUNISTA?


El sistema de donar hores per a visitar amb el metge de capçalera és ben curiós al CAP-TORREDEMBARRA. Donen hores de 8 a 9 del matí per al mateix dia, mai per a l'endemà. Però quan són les 8:20h ja no queden hores per donar. Així pots estar diversos dies intentant que et donin hora. Quan et queixes et diuen que vagis a urgències! Però amb les proves a la mà que ha de revisar el teu metge de capçalera, com has d'anara urgències?!

dilluns, 3 de març de 2008

DESTROSSANT TERRITORI, MATANT ARBRES
Aquest ajuntament, avui per avui, no és sostenible. Destrossa els arbres de l'hort del nap, davant caprabo, i les moreres/10 moreres, de 40 anys cadascuna, enlloc de trasplantar-les les talen... La pregunta és: serveix d'alguna cosa tenir una regidoria de medi ambient que ens convida a participar en un consell de sostenibilitat etc.etc.. per acabar talant arbres que són patrimoni del poble?

BAIX GAIÀ ÉS COMARCA!


"Baix Gaià, nova comarca de Gent del Camp
Acabada la votació sobre si havíem de crear la comarca del Baix Gaià i separar-la del Tarragonès els resultats han estat:41 vots a favor (71%) 16 vots en contra (28%)Per tant ara ja hi ha una nova secció pels blocs del Baix Gaià."

diumenge, 2 de març de 2008

Els actes d'aquest cap de setmana
Roda de premsa a Muntanyans II
Parada informativa al mercadet de La Pobla de Montornès


Acte públic a la Biblioteca d'Altafulla

ALTERNATIVA 340


ALTERNATIVA 340
2 de març de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Hem denunciat a través del Som-hi el tancament de la biblioteca del nucli antic.
-Avui diumenge a les 13h serem a Muntanyans II donant suport a la roda de premsa del Lluís. Hi sou tots/es convidats/des.
-L’Ajuntament a talat tots els arbres dels terrenys del futur auditori.
-Dijous, acte públic del Lluís al Bar del Casal de Torredembarra. Tothom hi és convidat. 20h

LA POBLA DE MONTORNÈS
Ahir dissabte vam muntar una paradeta informativa al mercat.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

2: Roda de premsa a Muntanyans II 13h
3: Tallers d’escriptura, de 8 a 11 del vespre, els dies: dilluns i dijous, preu per persona 60€. El telèfon de contacte és el següent: Agnès: 663 94 80 07.
3: 11h Entrevista a Canal Reus amb el Lluís
3: 13h Entrevista a SER TGN amb el Lluís
3: 14h Entrevista a Catalunya Ràdio TGN amb el Lluís
3: 20h Acte electoral a Reus amb el Lluís teatre Bràvium
16h Entrevista a Canal Català Tarragona
20.30h Acte electoral a Cambrils amb el Lluís
3: 20.30h Acte elecoral a Cambrils (seu d'ICV) amb el Lluís
4: Papa Mòbil al mercadet de Torredembarra 10-12h.
12h Acte al Parc Natural del Delta de St Jaume d'Enveja/ Deltebre amb el Lluís
19h Acte a La Ràpita amb el Lluís
19h Acte a Vila-seca amb el Lluís (Societat El Fénix)
5:
12h Trobada amb junta CATAC (c/ Francesc Bastos 16) amb el Lluís
19h Acte central Terres de l'Ebre a La Ràpita amb el Lluís (Centre Cívic El Maset c/ Perot el cantautor s/n)

6: acte polític a Torredembarra 20h Bar del Casal

12.30h Entrevista Onda Cero (Rambla Nova 38, TGN) a Lluís
20h Acte a Torredembarra amb Raul Romeva (Bar del Casal, c/ Capella) i el Lluís


7: 15h Debat a Catalunya Ràdio Tarragona, programa l'Oracle de X. Grasset amb el Lluís
10-13 19 a 22 h Cal Bofill, sala polivalent i observatori mòbil CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la CAM i promogut pel Centre d’Estudis.
19h Acte reivindicatiu als barris de Tarragona amb el lluís
21h Final de campanya a la Vaqueria (TGN)
9: Eleccions generals
14: Presentació de l’opuscle de Setmana Santa a Torredembarra 20:30 Pati Castell
15: Ara, com fa 5 anys.... NO a la guerra!
22: Presentació del llibre sobre la Veu del Poble. TDB.
28: Inauguració del Casal Popular Numen Mestre
29: representació prèvia d'"EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A." a l'Ametlla de Mar, pel Grup d'Aficionats a l'Art de Torredembarra.
30: 8:56 h estació RENFE Torredembarra EXCURSIÓ De Tarragona a Torredembarra seguint la línia de la costa. Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)

ABRIL
4 i 5: a les 10 de la nit i 6 d'abril a les 6 de la tarda funcions d'estrena de l'obra d'Elisa Crehuet "EL NADAL DE TOTPERCÀ S.A." al Casal Municipal de Torredembarra a càrrec del Grup d'Aficionats a l'Art. Organitza El Nus Escènic.
TALAIA SONORA 8.0 VESPELLA. primavera 2008. Vespella de Gaià
12: Presentació del llibre “Pilatos, 1929-1941” Biblioteca Municipal de Torredembarra. 19h
18: Presentació del llibre sobre els republicans a Tdb
19: Acte informatiu sobre els trangènics al Casal Popular Numen Mestre.
20: Parada de llibres de Tdb
27: Hort del Nap a La Múnia

MAIG
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.30: Campanya 35 Boscos a la Desembocadura del riu Gaià, reforestació de bosc de ribera organitzada entre altres per l’Hort de la Sínia, el Gata, Salvem el Gaià, Fundació Paisatge i Territori,...

JUNY
8: Marxa pel Gaià

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

AVUI DIUMENGE, RODA DE PREMSA DEL LLUÍS A MUNTANYANS II

Tots hi sou convidats. Ens veiem a les 13h.

dissabte, 1 de març de 2008

AVUI, LA POBLA DE MONTORNÈS I ALTAFULLA


Avui serem a La Pobla d'11 a 14h al Mercadet. Els de la Torre hem quedat a les 10:30h al Casal Popular Numen Mestre. I al vespre serem a Altafulla. A les 19h serem a la biblioteca preparant tot el material.