divendres, 30 de maig de 2008

BIG JUMP"1a Informació


La Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua en coordinació amb la PDE i la POT s’ha posat en contacte amb la European River Network (ERN) per organitzar el “Big Jump” per segona vegada a Catalunya. En aquesta segona edició la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua, i tots les organitzacions que en formen part, es coordinarà amb els Minyons Escoltes de Catalunya a fi efecte d’estendre aquesta festa per més rius, torrents, rieres de Catalunya, etc. i també donar al Big Jump 08 una vessant pedagògica. El “Big Jump” és una acció que consisteix en banyar-se als rius d'Europa de forma simultània per reivindicar la qualitat i la quantitat de les seves aigües (vegeu http://www.rivernet.org/bigjump/).

L’objectiu principal del Big Jump és reconciliar a la gent amb els seus rius. El proper 6 de juliol de 2008, ens banyarem simultàniament als rius de tota Europa. A Catalunya volem donar-li a l’acció una vessant reivindicativa, pedagògica i lúdica, pel tal de posar de relleu l’ estat actual dels nostres rius on difícilment ens podem banyar. També, en positiu a les capçaleres, viure el valor natural del riu com espai de gran potencial per a les relacions humanes. El bany és el símbol que mostra el bon estat ecològic del nostres rius.

Ja ens hem posat en contacte amb diversos grups relacionats amb la XNCA (PDE, POT, CCOO, Gent del Ter, Ecologistes en Acció, Projecte Rius, AEMS, DEPANA, ADENC, CEPA, SALVEM GAIÀ, etc) que han mostrat el seu interès a participar-hi. Us demanen que cada grup designi un coordinador per al Big Jump que garanteixi l’assistència dels membres del seu grup al tram de riu en que es celebrarà l’acte i ompliu la fitxa que us adjuntem. Podeu afegir-vos a un dels punts que organitzi una entitat o bé organitzar un punt de bany vosaltres mateixos dins de la campanya general.

La nostra intenció inicial es realitzar cinc accions centrales, organitzades en una conca de cadascuna de les provincies de Catalunya i a les Terres de l’Ebre. En aquests moments estem en contacte amb Salvem Gaià (Tarragona), Gent del Ter (Girona), Ipcena i AEMS (Lleida), PDE (Terres de l’Ebre) i la pròpia XNCA a Barcelona per organitzar els actes centrals. Demanen a tots els grups, organitzacions, famílies, etc que vulguin organitzar un acte o que es vulguin sumar a aquesta festa que es posin en contacte amb nosaltres xcncaigua@gmail.com.

En el cas que us voleu afegir a un dels actes centrals només cal que ho comuniqueu als coordinadors que ben aviat us informarem qui són.

En el cas que voleu organitzar un punt de bany Big Jump, us demanem que designeu un coordinador que serà qui oficialment es farà càrrec de l’acte en nom de la seva entitat i de la XNCA, i que ens retorneu la fitxa omplerta. El coordinador de cada entitat haurà d’organitzar l’accés al riu (punt de trobada, itinerari. etc). Cada participant serà responsable de la seva pròpia seguretat. Cada grup decidirà el tipus d’acció que vol desenvolupar que ha d’incloure necessàriament un bany real o virtual del riu, en funció de l’acció que es vulgui reivindicar. Caldrà fer fotografies i un petit resum de l’acció per tal de penjar-ho a la pàgina web “Big Jump” Europa i posteriorment realitzar una memòria.

El paper de la XNCA serà donar la cobertura necessària l’acció.
- Facilitarem els materials de difusió (flyer, web, etc.) per tal que pugueu convocar el màxim de gent possible;
- Coordinarem les diverses accions que es puguin fer en una mateixa conca intentant concentrar-les als mateixos llocs per aconseguir més participació;
- Convocarem els mitjans de comunicació;
- Tindrem un racó de la nostra pàgina web dedicat a aquest Acte;
- Ens encarregarem de les relacions amb al organització del “Big Jump” a Europa, a on constaran totes les accions que es facin el dia 6 de Juliol

Amb aquesta comunicació volem a més de llançar el procés començar a saber quins grups volen fer accions per ells mateixos i quins altres s’apuntaran a les accions que estan previstes en aquest moment.
Hores d’ara es preveu que hi haurà concentracions a:
- Terres de l’Ebre: PDE i Casa de l’Aigua a l’Ebre
- A Girona: POT-Gent del Ter, GDT emplaçaments a decidir.
- Barcelona: XNCA, Ecologistes en Acció, CCOO, CEPA, ADENC, DEPANA al Llobregat amb emplaçament a decidir.
- Tarragona: Salvem el Gaià el Gaià
- Lleida: Ipcena i AEMS al Segre

El que us demanem és que ens envieu les vostres propostes o us apunteu a un dels grups ja existents el més aviat possible. Al llarg del mes de Juny anirem organitzant els actes fins a concretar-los el més aviat possible. Farem que els punts vermells que surten al mapa adjunt siguin aviat verds i com més millor.

La coordinació general del Big Jump 2008 de Catalunya la desenvolupará en Narcís Prat, President de la XNCA

Us animem a participar a tots.

Coordinadors XNCA

Annelies Broekman 650 332416 i Quim Pérez 647915639
xcncaigua@gmail.com
www. xnca-cat.org"

dijous, 29 de maig de 2008

DIVENDRES 30 A LA SALA DE PLENS


COMUNICAT DE PREMSA 29 DE MAIG DE 2008

L’ABG CONVOCA UN ACTE INFORMATIU PER EXPLICAR LA SEVA POSTURA DAVANT LA NOVA CRISI MUNICIPAL

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha convocat un acte públic de cara a aquest divendres 30 de maig a les 20h per fer balanç del primer any de govern format pel PSC, ERC i GIT.

L’acte, que es farà a la sala de plens de l’Ajuntament torrenc, comptarà amb la participació dels seus dos regidors, Iris Gual i Lluís Suñé, així com de l’Enric Bonan que farà un primer balanç de la política de participació ciutadana i del procés d’elaboració dels PEMUs del nucli antic i de Baix a Mar.

Els regidors faran un balanç de l’actual govern municipal i de la tasca de l’ABG a l’oposició. Tanmateix, també es farà una valoració de l’estat actual de l’Ajuntament i del municipi després de l’inici de la nova crisi.

La presentació anirà a càrrec de Francesc Mercadé.

ALTERNATIVA 353


ALTERNATIVA 353
28 de maig de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Us enviem adjunt el cartell de l’acte d’aquest DIVENDRES 30 DE MAIG A LES 20h A LA SALA DE PLENS per tal que el reenvieu, l’imprimiu, en feu còpies...
-S’han penjat cartells i s’ha fet un vídeo de l’acte (veieu el BLOC).
-Avui dimecres al vespre serem al Casal Popular preparant l’acte.

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat
- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.
-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.
@ El Casal Popular és un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política. El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. La sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. @
-DIJOUS 29 DE MAIG A LES 20:30h ASSEMBLEA D’USUARIS I USUÀRIES DEL CASAL POPULAR.

COMARCAL
-comarcal baix gaià (comarcalbaixgaia@gmail.com)
-“Benvolguts, benvolgudes, Des de la Plataforma en Defensa de l'Ebre volem agrair la participació i implicació de la vostra entitat, associació o plataforma en la lluita per la defensa de l'Ebre.
A continuació us enviem el text d'enhorabona i reconeixement que hem publicat al setmanari "La veu de l'Ebre" amb la relació de les diferents entitats, associacions i plataformes que vau donar suport i que us vau adheir a la manifestació. Des de l'organització de la Manifestació d'aquest passat diumenge 18 de maig a Amposta, volem donar l'enhorabona a tots els ebrencs i ebrenques que hi han participat, als col·lectius de Catalunya, Aragó, País València i de la resta de l'estat espanyol que han assistit o ens han donat el seu suport , al col·lectiu d'artistes de les Terres de l'Ebre que han contribuït a fer d'aquest reivindicació una festa, al món científic per la seua presència donant suport al posicionament contra el transvasament a Barcelona de la PDE i en general a totes i cada una de les persones que han participat desinteressadament en aquest acte contribuint amb el seu granet de sorra a que la veu de les Terres de l'Ebre en contra del transvasament, siga tinguda en compte pels governs autonòmic i estatal.
Una abrçada ester b. pde”

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

MAIG
-29: 0:30h ASSEMBLEA D’USUARIS I USUÀRIES DEL CASAL POPULAR.
30: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)
30: Durant el mes de maig podeu visitar a les antigues escoles de Salomó una exposició de Morera.
30: Curs per a immigrats al Casal Popular Numen Mestre 19h
31: Presentació de la revista del Baix Gaià Cel Obert www.celobert.com.es 12h Cafeteria El Bolero (Pg Marítim-TDB)
31: Festa solidària Passeig de les Palmeres de Tarragona 20h

JUNY
1: excursió que surt del Casal de la Nou de Gaià a les 8:45 hores, i a la mateixa hora del pàrking de les escoles de la Pobla de Montornès. Ens trobarem a Rubials, i des d'allí Caminarem quatre hores i finalment menjarem a l'ermita de Montornès carn a la brasa. Necessito saber amb anterioritat qui vindrà per encarregar el menjar. El menjar costarà 12 &euros. Cal portar coberts,plat i got i l'entrepà per esmorzar. (Lluís del GATA) tamariu@tinet.cat
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
1: un passeig pel Baix Gaià per Lluís E. i Alfred R - GATA gata@tinet.cat.
1: a les 8 a la sala Zero, fem el segon CONCERT d'aquesta sèrie de tres, amb OSCAR ARBOLES i TUMBUCTÚ. És importantíssim que correu la veu i que vingueu si podeu, perquè a l'anterior va venir poquíssima gent i sinó no podrem fer-ne més. Així que, un banyet a la platja, i a les 8 de la tarda al concert!!! PLATJA LLARGA-TGN
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
7: acte polític i manifestació per la llibertat del Franki. Barcelona a la tarda (ben aviat es confirmarà el lloc i l'hora). Si vols demanar material (txapes, banderes, samarretes) o bé xerrades informatives escriu a sat@terrassa.mesvilaweb.cat Reserva't les dates!! No hi pots faltar!!
En Franki encara està a la presó!!! Franki LLIBERTAT !!!
8: Marxa pel Gaià 10h a Renau-12h al Pantà
13: Possible acte pel Sàhara AJBG al Casal Popular
13: Exposició i Curs Taller de Ceràmica Artística impartit per Maravilla S., a les 19:00h al Castell de la Nou.”
14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ
Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m. Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 € no socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar
15: SORTIDA AL TEATRE EL NUS ESCÈNIC, te previst organitzar una sortida al teatre el proper dia 15 de juny del 2008 per anar a Barcelona al TEATRE COLISEUM a veure COMEME EL COCO NEGRO (La Cubana) Tothom que hi estigui interessat s’haurà apuntar i pagar l’entrada abans del dia 4 de juny del 2008
Preu socis: 37,00 € Preu no socis: 41,00 € Reserves : Joan Porta – Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Diumenge 15-juny - 2.008 a les 4 de la tarde (parada bus ).
15: Coral Xaloc al Ceip Antoni Roig
20: 20:00 hi haurà el debat col·loqui "Baix Gaià; mite o realitat" al castell de la Nou. Després si ho heu reservat amb anterioritat es podria anar a sopar a la Fonda de la Riera, sempre i quan es reservi i pugui ser factible. S'ha de parlar amb en Joan Carles. A.C. LA PLETA tamariu@tinet.cat

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org
16: Festa dels Munts

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- http://ratonesbiblioteca.bogspot.com/ Aquest està dedicat més al món literari. Hem obert un fòrum i pots participar (tu i el que vulgui).
c.- EL BLOC DEL Toni http://bloggdenotastonyg.blogspot.com/
d.- http://www.sarau.cat
e.- http://www.begudescatalanes.cat/
f.- http://www.llibertatfranki.org/
ALTERNATIVA 353
28 de maig de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Us enviem adjunt el cartell de l’acte d’aquest DIVENDRES 30 DE MAIG A LES 20h A LA SALA DE PLENS per tal que el reenvieu, l’imprimiu, en feu còpies...
-S’han penjat cartells i s’ha fet un vídeo de l’acte (veieu el BLOC).
-Avui dimecres al vespre serem al Casal Popular preparant l’acte.

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat
- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.
-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.
@ El Casal Popular és un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política. El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. La sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. @
-DIJOUS 29 DE MAIG A LES 20:30h ASSEMBLEA D’USUARIS I USUÀRIES DEL CASAL POPULAR.

COMARCAL
-comarcal baix gaià (comarcalbaixgaia@gmail.com)
-“Benvolguts, benvolgudes, Des de la Plataforma en Defensa de l'Ebre volem agrair la participació i implicació de la vostra entitat, associació o plataforma en la lluita per la defensa de l'Ebre.
A continuació us enviem el text d'enhorabona i reconeixement que hem publicat al setmanari "La veu de l'Ebre" amb la relació de les diferents entitats, associacions i plataformes que vau donar suport i que us vau adheir a la manifestació. Des de l'organització de la Manifestació d'aquest passat diumenge 18 de maig a Amposta, volem donar l'enhorabona a tots els ebrencs i ebrenques que hi han participat, als col·lectius de Catalunya, Aragó, País València i de la resta de l'estat espanyol que han assistit o ens han donat el seu suport , al col·lectiu d'artistes de les Terres de l'Ebre que han contribuït a fer d'aquest reivindicació una festa, al món científic per la seua presència donant suport al posicionament contra el transvasament a Barcelona de la PDE i en general a totes i cada una de les persones que han participat desinteressadament en aquest acte contribuint amb el seu granet de sorra a que la veu de les Terres de l'Ebre en contra del transvasament, siga tinguda en compte pels governs autonòmic i estatal.
Una abrçada ester b. pde”

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

MAIG
-29: 0:30h ASSEMBLEA D’USUARIS I USUÀRIES DEL CASAL POPULAR.
30: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)
30: Durant el mes de maig podeu visitar a les antigues escoles de Salomó una exposició de Morera.
30: Curs per a immigrats al Casal Popular Numen Mestre 19h
31: Presentació de la revista del Baix Gaià Cel Obert www.celobert.com.es 12h Cafeteria El Bolero (Pg Marítim-TDB)
31: Festa solidària Passeig de les Palmeres de Tarragona 20h

JUNY
1: excursió que surt del Casal de la Nou de Gaià a les 8:45 hores, i a la mateixa hora del pàrking de les escoles de la Pobla de Montornès. Ens trobarem a Rubials, i des d'allí Caminarem quatre hores i finalment menjarem a l'ermita de Montornès carn a la brasa. Necessito saber amb anterioritat qui vindrà per encarregar el menjar. El menjar costarà 12 &euros. Cal portar coberts,plat i got i l'entrepà per esmorzar. (Lluís del GATA) tamariu@tinet.cat
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
1: un passeig pel Baix Gaià per Lluís E. i Alfred R - GATA gata@tinet.cat.
1: a les 8 a la sala Zero, fem el segon CONCERT d'aquesta sèrie de tres, amb OSCAR ARBOLES i TUMBUCTÚ. És importantíssim que correu la veu i que vingueu si podeu, perquè a l'anterior va venir poquíssima gent i sinó no podrem fer-ne més. Així que, un banyet a la platja, i a les 8 de la tarda al concert!!! PLATJA LLARGA-TGN
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
7: acte polític i manifestació per la llibertat del Franki. Barcelona a la tarda (ben aviat es confirmarà el lloc i l'hora). Si vols demanar material (txapes, banderes, samarretes) o bé xerrades informatives escriu a sat@terrassa.mesvilaweb.cat Reserva't les dates!! No hi pots faltar!!
En Franki encara està a la presó!!! Franki LLIBERTAT !!!
8: Marxa pel Gaià 10h a Renau-12h al Pantà
13: Possible acte pel Sàhara AJBG al Casal Popular
13: Exposició i Curs Taller de Ceràmica Artística impartit per Maravilla S., a les 19:00h al Castell de la Nou.”
14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ
Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m. Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 € no socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar
15: SORTIDA AL TEATRE EL NUS ESCÈNIC, te previst organitzar una sortida al teatre el proper dia 15 de juny del 2008 per anar a Barcelona al TEATRE COLISEUM a veure COMEME EL COCO NEGRO (La Cubana) Tothom que hi estigui interessat s’haurà apuntar i pagar l’entrada abans del dia 4 de juny del 2008
Preu socis: 37,00 € Preu no socis: 41,00 € Reserves : Joan Porta – Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Diumenge 15-juny - 2.008 a les 4 de la tarde (parada bus ).
15: Coral Xaloc al Ceip Antoni Roig
20: 20:00 hi haurà el debat col·loqui "Baix Gaià; mite o realitat" al castell de la Nou. Després si ho heu reservat amb anterioritat es podria anar a sopar a la Fonda de la Riera, sempre i quan es reservi i pugui ser factible. S'ha de parlar amb en Joan Carles. A.C. LA PLETA tamariu@tinet.cat

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org
16: Festa dels Munts

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- http://ratonesbiblioteca.bogspot.com/ Aquest està dedicat més al món literari. Hem obert un fòrum i pots participar (tu i el que vulgui).
c.- EL BLOC DEL Toni http://bloggdenotastonyg.blogspot.com/
d.- http://www.sarau.cat
e.- http://www.begudescatalanes.cat/
f.- http://www.llibertatfranki.org/

dimarts, 27 de maig de 2008

30 de MAIG

Cap on va Torredembarra?. Balanç del primer any de govern de PSC-ERC-GIT DIVENDRES - 30 de maig - 20h. A la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra. Organitza: ALTERNATIVA BAIX GAIÀ Informa't: http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

dissabte, 24 de maig de 2008

DIVENDRES 30 A LA SALA DE PLENS


DES DEL PRAT...


Fa uns cinc mesos un grup de persones, fartes d’un sistema alimentari deficitari tant en l’aspecte qualitatiu com comercial, vam decidir organitzar-nos i muntar una cooperativa de consum responsable al Prat. L’objectiu era consumir productes amb certes garanties: una producció sostenible mediambientalment i una comercialització justa per les dues bandes, productor i consumidor, mitjançant la proximitat entre els dos. Per fer-ho, vam posar-nos en contacte amb uns pagesos de Molins de Rei els quals estaven començant un projecte amb altres cooperatives del Baix Llobregat. Vam capbussar-nos-hi de ple, una mica a cegues. Al principi no hi varen faltar dificultats, però poc a poc hem anat engreixant la maquinària. S’ha de reconèixer que no tot són flors i violes ja que no és fàcil organitzar-se, però la recompensa és gran, saludable i justa per tothom.
Tanmateix, no volem quedar-nos en el fet de consumir i prou, volem ser un element actiu dins el nostre entorn i conèixer a gent, debatre i pensar quina seria la millor manera de construir una agricultura no tant agressiva i més en equilibri amb el medi.
Ara ja tenim nom: Cooperativa “Cals Carxofa” i a més, hem estat capaços, entre enciam i bleda, d’organitzar les Primeres Jornades Agroecològiques del Prat de Llobregat, a les quals hi esteu tots i totes convidades. Ens informarem i debatrem sobre transgènics, l’estat de l’agricultura a nivell local, català i europeu, i el cooperativisme creixent en les nostres terres.
La cooperativa és una eina que ens permet ser coherents amb les nostres idees, a més d’ésser un punt comú entre gent molt diferent però amb inquietuds i idees similars a desenvolupar. Per això estem obertes a totes.

Salut i bon profit!

DIUMENGE..

CICLE DE CINEMA.
PROJECCIÓ "EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA"
Irlanda....la lluita per la independència

Amb aquesta pel·lícula l'AJBG continua amb el Cicle de Cinema on volem tractar temes que estan a l'ordre del dia i que creiem interessants. Ho fem a través del cinema perquè el setè art ens pot despertar inquietuds que portem dins i a la vegada ens pot donar més detalls i punts de vista.
Animem a tothom a venir, a veure el film, a debatir posteriorment, a donar la seva opinió, a pensar...
Entre totes i tots volem conèixer realitats d'aquest món on vivim més o menys properes.
Tot moment és bo per reflexionar.

Diumenge 25 de Maig a les 18:30h
al Casal Popular Numen Mestre (Avd/ Catalunya,33)

Organitza: Assemblea de Joves del Baix Gaià

divendres, 23 de maig de 2008

ALTERNATIVA 352

ALTERNATIVA 352

23 de maig de 2008

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/


TORREDEMBARRA

-Nova crisi a l’equip de govern psc-erc-git.

-Per això convoquem una reunió de l’ABG dimecres 28 de maig a les 21:30h al Casal Popular Numen Mestre.

EPM

“Bones, l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), organitza aquest dissabte, al matí, una jornada de formació sobre la nova Llei de la Dependència. Si esteu interessats, podeu respondre amb un missatge al mail de l'Entesa, o al meu mateix. Apa, feu-lo correr Salut! Hola a tots i totes, Us recordem la Jornada sobre la Llei de la Dependència per el proper dissabte 24 de maig a Arenys de Munt (adjuntem mapa, al planell Ajuntament hi ha marcat un pàrking municipal públic i gratuït, tot i que, si no plou, es pot trobar aparcament a la mateixa Riera) D’altra banda, també us demanem que, els possibles dubtes que podeu tenir, ens els feu arribar en el transcurs de la setmana vinent, al correu entesa@entesa-municipal.cat. Us agrairíem que ens confirméssiu la vostra assistència fins el proper dijous 22 de maig al telèfon i correu que us facilitem a continuació: JORNADA DE FORMACIÓ I DEBAT “LA LLEI DE DEPENDÈNCIA” Horari: 11 a 13.30 Lloc: Sala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt Inscripcions: al Telf. 664757047 Jackie e-mail entesa@entesa-municipal.cat · Us quedeu a dinar? si no Fins aviat,”

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE


-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat

- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.

-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.

@ El Casal Popular és un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política. El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. La sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. @

PLATJA LLARGA

-“Hola a la Plataforma des de la Plataforma! 5 coses: - Aquest diumenge 25 de maig fem una activitat a la Platja Llarga, juntament amb l'Assoc. Excursionista GATA, DEPANA, etc.. Anem a recollir Carpobrotus edulis (ungla de lleó), una espècie invasora que impedeix el creixement de les plantes autòctones de les dunes i la reraduna. A les 10 del matí a l’IOT. - El DIUMENGE 1 de JUNY, a les 8 a la sala Zero, fem el segon CONCERT d'aquesta sèrie de tres, amb OSCAR ARBOLES i TUMBUCTÚ. És importantíssim que correu la veu i que vingueu si podeu, perquè a l'anterior va venir poquíssima gent i sinó no podrem fer-ne més. Així que, un banyet a la platja, i a les 8 de la tarda al concert!!! - Demanar disculpes perquè teníem uns 100 emails sense contestar, i se'ns ha espatllat l'ordinador, o sigui que igual es quedaran sense contestar. - La setmana passada vam estar en la Subdelegació de Costes per veure si seguien amb la idea d'aplicar al bosc de la Marquesa i Waikikis l'horrible projecte que ja ens van ensenyar a Madrid fa dos anys, i que podeu veure a: http://www.moviments.net/platjallarga/CamiRonda.html i la resposta va ser que està a punt d'aprovar-se, juntament amb un pla de gestió de l'espai protegit (protegit!!?). Així que hem pensat que tornarem a canviar de nom la plataforma. Com sembla que el Turó de Mas Rabassa més o menys s'està salvant, deixarem de cridar-nos Plataforma “Salvem la Platja Llarga i el Turó de Mas Rabassa”, per a dir-nos: ”Salvem la Platja Llarga, la Waikiki i Rocaplana” - Hem obert un Compte corrent per si algú vol/pot col·laborar en l'aspecte econòmic. És el 0182-1238-67-0201568389 del BBVA. Hem intentat una banca ètica, però complicava molt fer ingressos, i com que no seran cifres massa grans... I res més per avui. Salutacions a totes i tots!” Lola i companyia

COMARCAL

-comarcal baix gaià (comarcalbaixgaia@gmail.com)

-“Felicitats de tot cor pel vostre posicionament. Salutacions, Lluís E.”

-“Entre las entidades que han participado estaban la Plataforma Metropolitana de Barcelona en contra de los Trasvases, la Plataforma en Oposición a los Trasvases de Girona, la Plataforma en contra del Trasvase del Segre, la Plataforma del Baix Gaià y los opositores al trasvase Júcar-Vinalopó.” www.elfarodemurcia.info/noticia.asp?ref=101656

-“Entre las entidades y movimientos que participaron en la manifestación estaban la Plataforma Metropolitana de Barcelona en contra de los Trasvases, la Plataforma en Oposición a los Trasvases de Girona, la Plataforma en contra del Trasvase del Segre, la Plataforma del Baix Gaià, los opositores al trasvase Júcar-Vinalopó o el movimiento en contra del recrecimiento del embalse de Yesa.” www.diariodelaltoaragon.es/noticias/detalle.php?id=286154

-“Entre las entidades y movimientos que participaron en la manifestación estaban la Plataforma Metropolitana de Barcelona en contra de los Trasvases, la Plataforma de Oposición a los Trasvases de Girona, la Plataforma del Segre, la del Baix Gaià,” www.elperiodicodearagon.com/noticias/noticia.asp?pkid=410899

-Mireu les fotos de la mani al bloc.

TERRES DEL GAIÀ

-Mireu al bloc la declaració de Vespella.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

MAIG

23: Curs per a immigrats al Casal Popular 19-21:30h

29: Noves mobilitzacions per demanar la llibertat immediata i incondicional d'en Franki:20h Concentració massiva davant de l'ajuntament de Terrassa. Hi ha ple municipal: han de sentir el nostre crit de Llibertat! Gent de tots els barris, pobles i ciutats: aquest també és el vostre acte!!!Plogui o nevi....
30: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org
24:9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ

Al Pla de Santa Maria. Visita guiada per la ruta de la Capona (barraques, cossiols, arneres, marges, corrals de pedra en sec) i itinerari històric (l’església romànica de Sant Ramon i poble de Santa Maria). Amb cotxe fins el Pla de Santa Maria.Dificultat baixa. Recorregut total 6 km. Desnivell mínim. Socis: 4,00 € No socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar www.sinibald.cat

25: Clean up the Med per Gata

25: Cicle de cinema de l’ASSEMBLEA DE JOVES al Casal Popular 18:30h

25: “Continuem la restauració de marges de pedra seca, activitat al que queden convidats a participar els membres del Consell de Sostenibilitat. Per tal d'anar-hi tots plegats amb els cotxes s'ha proposat que el punt de trobada sigui la plaça de l'Escorxador a les 10 del matí. Donat que la trobada conclourà amb una sardinada per tots els assistents, cal confirmar l'assistència abans del divendres 23 de maig de 2008 per correu electrònic o per telèfon a Cal Bofill. (Preu aproximat per persona 8 €. Els nens la meitat. Places limitades). Recordem als assistents que cal portar tots els coberts (forquilla, plats, gots, tasses, etc.).” (…)

25: a la Platja Llarga, juntament amb l'Assoc. Excursionista GATA, DEPANA, etc.. Anem a recollir Carpobrotus edulis (ungla de lleó), una espècie invasora que impedeix el creixement de les plantes autòctones de les dunes i la reraduna. A les 10 del matí a l’IOT. –

26: Curs per a immigrats al Casal Popular 19h

27: Casal Popular Obert de 20-21h

28: 17-19hh Reunió del Comitè d’Empresa de la Fàbrica Recasens al Casal Popular Numen Mestre

28: 19h Curs per a immigrats al Casal Popular

28: 21:30h Assemblea de l’ABG-Torredembarra al Casal Popular

29: Assemblea d’usàries i usuaris del Casal Popular Numen Mestre 20:30h

30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)

30: Durant el mes de maig podeu visitar a les antigues escoles de Salomó una exposició de Morera.

30: Curs per a immigrats al Casal Popular Numen Mestre 19h

31: Presentació de la revista del Baix Gaià Cel Obert www.celobert.com.es

31: Festa solidària Passeig de les Palmeres de Tarragona 20h

JUNY

1: excursió que surt del Casal de la Nou de Gaià a les 8:45 hores, i a la mateixa hora del pàrking de les escoles de la Pobla de Montornès. Ens trobarem a Rubials, i des d'allí Caminarem quatre hores i finalment menjarem a l'ermita de Montornès carn a la brasa. Necessito saber amb anterioritat qui vindrà per encarregar el menjar. El menjar costarà 12 &euros. Cal portar coberts,plat i got i l'entrepà per esmorzar. (Lluís del GATA) tamariu@tinet.cat
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org

1: un passeig pel Baix Gaià per Lluís E. i Alfred R - GATA gata@tinet.cat.

1: a les 8 a la sala Zero, fem el segon CONCERT d'aquesta sèrie de tres, amb OSCAR ARBOLES i TUMBUCTÚ. És importantíssim que correu la veu i que vingueu si podeu, perquè a l'anterior va venir poquíssima gent i sinó no podrem fer-ne més. Així que, un banyet a la platja, i a les 8 de la tarda al concert!!! PLATJA LLARGA-TGN

5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat

7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org

7: acte polític i manifestació per la llibertat del Franki. Barcelona a la tarda (ben aviat es confirmarà el lloc i l'hora). Si vols demanar material (txapes, banderes, samarretes) o bé xerrades informatives escriu a sat@terrassa.mesvilaweb.cat Reserva't les dates!! No hi pots faltar!!
En Franki encara està a la presó!!! Franki LLIBERTAT !!!

8: Marxa pel Gaià 10h a Renau-12h al Pantà

13: Possible acte pel Sàhara AJBG al Casal Popular

13: Exposició i Curs Taller de Ceràmica Artística impartit per Maravilla S., a les 19:00h al Castell de la Nou.”

14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ

Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m. Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 € no socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar

15: SORTIDA AL TEATRE EL NUS ESCÈNIC, te previst organitzar una sortida al teatre el proper dia 15 de juny del 2008 per anar a Barcelona al TEATRE COLISEUM a veure COMEME EL COCO NEGRO (La Cubana) Tothom que hi estigui interessat s’haurà apuntar i pagar l’entrada abans del dia 4 de juny del 2008

Preu socis: 37,00 € Preu no socis: 41,00 € Reserves : Joan Porta – Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Diumenge 15-juny - 2.008 a les 4 de la tarde (parada bus ).

15: Coral Xaloc al Ceip Antoni Roig

20: 20:00 hi haurà el debat col·loqui "Baix Gaià; mite o realitat" al castell de la Nou. Després si ho heu reservat amb anterioritat es podria anar a sopar a la Fonda de la Riera, sempre i quan es reservi i pugui ser factible. S'ha de parlar amb en Joan Carles. A.C. LA PLETA tamariu@tinet.cat

JULIOL

6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST

3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

16: Festa dels Munts

SETEMBRE

20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE

14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- PRODUCTES ECOLÒGICS AL BAIX GAIÀ:

www.panvinoychocolate.com - info@panvinoychocolate.com

c.- Un noi del carrer Ample busca feina com a tècnic informàtic. Si sabeu d’alguna cosa contesteu aquest mail. Gràcies.

d.- http://www.todosconelsahara.com/

e.- “Web del Parlament Europeu,
www.europarl.cat
Aquest lloc web és una traducció calcada, perfecta i impecable de la web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida. Ho sembla, però no és el web oficial.

Malgrat que el web autèntic està traduït a més de vint llengües europees, moltes de les quals amb molt menys parlants que el català (*), el Parlament Europeu ha denunciat el plagi i vol fer tancar la versió catalana. Si fins ara no s'ha tancat és simplement perquè s'han quedat sorpresos de les moltes visites que ha rebut.

Per tant, passeu -si us plau- aquesta informació als vostres contactes: com més visites més possibilitats hi ha que s'ho repensin!

* Llengües com el letó, l'estonià, el finès o l'eslovè, així com el maltès -amb només uns 300.000 parlants- tenen estatus de llengua oficial a Europa. En canvi el català amb uns 9.500.000 parlants i sent la desena llengua europea en importància, no té cap reconeixement en l'àmbit europeu.
Salutacions”

f.- “Guia didàctica "Entre l’anonimat i la resistència. (Dones i franquisme)" Editada per la Secció d’Ensenyament de la CGT de Ponent
www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1774”

g.- www.decideixodecidir.cat

h.- “Us fem arribar comunicat de la Secció d'Ensenyament de la CGT del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre contra els centres d'acolliment temporal d'alumnes nouvinguts que el Departament d'Educació de la Generalitat vol impulsar a Reus i també a Vic. www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1862 Secretaria Comunicació CGT Catalunya”

i.- www.festacj.org

j.- COL·LABORA AMB BAIX GAIÀ . NET! www.baixgaia.net/col%C2%B7laborar/

K.- EL BLOC DE LA BELÉN
http://elpaladindelareina.blogspot.com/

ALTERNATIVA 352

23 de maig de 2008

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA

-Nova crisi a l’equip de govern psc-erc-git.

-Per això convoquem una reunió de l’ABG dimecres 28 de maig a les 21:30h al Casal Popular Numen Mestre.

EPM

“Bones, l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), organitza aquest dissabte, al matí, una jornada de formació sobre la nova Llei de la Dependència. Si esteu interessats, podeu respondre amb un missatge al mail de l'Entesa, o al meu mateix. Apa, feu-lo correr Salut! Hola a tots i totes, Us recordem la Jornada sobre la Llei de la Dependència per el proper dissabte 24 de maig a Arenys de Munt (adjuntem mapa, al planell Ajuntament hi ha marcat un pàrking municipal públic i gratuït, tot i que, si no plou, es pot trobar aparcament a la mateixa Riera) D’altra banda, també us demanem que, els possibles dubtes que podeu tenir, ens els feu arribar en el transcurs de la setmana vinent, al correu entesa@entesa-municipal.cat. Us agrairíem que ens confirméssiu la vostra assistència fins el proper dijous 22 de maig al telèfon i correu que us facilitem a continuació: JORNADA DE FORMACIÓ I DEBAT “LA LLEI DE DEPENDÈNCIA” Horari: 11 a 13.30 Lloc: Sala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt Inscripcions: al Telf. 664757047 Jackie e-mail entesa@entesa-municipal.cat · Us quedeu a dinar? si no Fins aviat,”

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE

-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat

- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.

-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.

@ El Casal Popular és un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política. El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. La sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. @

PLATJA LLARGA

-“Hola a la Plataforma des de la Plataforma! 5 coses: - Aquest diumenge 25 de maig fem una activitat a la Platja Llarga, juntament amb l'Assoc. Excursionista GATA, DEPANA, etc.. Anem a recollir Carpobrotus edulis (ungla de lleó), una espècie invasora que impedeix el creixement de les plantes autòctones de les dunes i la reraduna. A les 10 del matí a l’IOT. - El DIUMENGE 1 de JUNY, a les 8 a la sala Zero, fem el segon CONCERT d'aquesta sèrie de tres, amb OSCAR ARBOLES i TUMBUCTÚ. És importantíssim que correu la veu i que vingueu si podeu, perquè a l'anterior va venir poquíssima gent i sinó no podrem fer-ne més. Així que, un banyet a la platja, i a les 8 de la tarda al concert!!! - Demanar disculpes perquè teníem uns 100 emails sense contestar, i se'ns ha espatllat l'ordinador, o sigui que igual es quedaran sense contestar. - La setmana passada vam estar en la Subdelegació de Costes per veure si seguien amb la idea d'aplicar al bosc de la Marquesa i Waikikis l'horrible projecte que ja ens van ensenyar a Madrid fa dos anys, i que podeu veure a: http://www.moviments.net/platjallarga/CamiRonda.html i la resposta va ser que està a punt d'aprovar-se, juntament amb un pla de gestió de l'espai protegit (protegit!!?). Així que hem pensat que tornarem a canviar de nom la plataforma. Com sembla que el Turó de Mas Rabassa més o menys s'està salvant, deixarem de cridar-nos Plataforma “Salvem la Platja Llarga i el Turó de Mas Rabassa”, per a dir-nos: ”Salvem la Platja Llarga, la Waikiki i Rocaplana” - Hem obert un Compte corrent per si algú vol/pot col·laborar en l'aspecte econòmic. És el 0182-1238-67-0201568389 del BBVA. Hem intentat una banca ètica, però complicava molt fer ingressos, i com que no seran cifres massa grans... I res més per avui. Salutacions a totes i tots!” Lola i companyia

COMARCAL

-comarcal baix gaià (comarcalbaixgaia@gmail.com)

-“Felicitats de tot cor pel vostre posicionament. Salutacions, Lluís E.”

-“Entre las entidades que han participado estaban la Plataforma Metropolitana de Barcelona en contra de los Trasvases, la Plataforma en Oposición a los Trasvases de Girona, la Plataforma en contra del Trasvase del Segre, la Plataforma del Baix Gaià y los opositores al trasvase Júcar-Vinalopó.” www.elfarodemurcia.info/noticia.asp?ref=101656

-“Entre las entidades y movimientos que participaron en la manifestación estaban la Plataforma Metropolitana de Barcelona en contra de los Trasvases, la Plataforma en Oposición a los Trasvases de Girona, la Plataforma en contra del Trasvase del Segre, la Plataforma del Baix Gaià, los opositores al trasvase Júcar-Vinalopó o el movimiento en contra del recrecimiento del embalse de Yesa.” www.diariodelaltoaragon.es/noticias/detalle.php?id=286154

-“Entre las entidades y movimientos que participaron en la manifestación estaban la Plataforma Metropolitana de Barcelona en contra de los Trasvases, la Plataforma de Oposición a los Trasvases de Girona, la Plataforma del Segre, la del Baix Gaià,” www.elperiodicodearagon.com/noticias/noticia.asp?pkid=410899

-Mireu les fotos de la mani al bloc.

TERRES DEL GAIÀ

-Mireu al bloc la declaració de Vespella.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

MAIG

23: Curs per a immigrats al Casal Popular 19-21:30h

29: Noves mobilitzacions per demanar la llibertat immediata i incondicional d'en Franki:20h Concentració massiva davant de l'ajuntament de Terrassa. Hi ha ple municipal: han de sentir el nostre crit de Llibertat! Gent de tots els barris, pobles i ciutats: aquest també és el vostre acte!!!Plogui o nevi....
30: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.

24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org
24:9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ

Al Pla de Santa Maria. Visita guiada per la ruta de la Capona (barraques, cossiols, arneres, marges, corrals de pedra en sec) i itinerari històric (l’església romànica de Sant Ramon i poble de Santa Maria). Amb cotxe fins el Pla de Santa Maria.Dificultat baixa. Recorregut total 6 km. Desnivell mínim. Socis: 4,00 € No socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar www.sinibald.cat

25: Clean up the Med per Gata

25: Cicle de cinema de l’ASSEMBLEA DE JOVES al Casal Popular 18:30h

25: “Continuem la restauració de marges de pedra seca, activitat al que queden convidats a participar els membres del Consell de Sostenibilitat. Per tal d'anar-hi tots plegats amb els cotxes s'ha proposat que el punt de trobada sigui la plaça de l'Escorxador a les 10 del matí. Donat que la trobada conclourà amb una sardinada per tots els assistents, cal confirmar l'assistència abans del divendres 23 de maig de 2008 per correu electrònic o per telèfon a Cal Bofill. (Preu aproximat per persona 8 €. Els nens la meitat. Places limitades). Recordem als assistents que cal portar tots els coberts (forquilla, plats, gots, tasses, etc.).” (…)

25: a la Platja Llarga, juntament amb l'Assoc. Excursionista GATA, DEPANA, etc.. Anem a recollir Carpobrotus edulis (ungla de lleó), una espècie invasora que impedeix el creixement de les plantes autòctones de les dunes i la reraduna. A les 10 del matí a l’IOT. –

26: Curs per a immigrats al Casal Popular 19h

27: Casal Popular Obert de 20-21h

28: 17-19hh Reunió del Comitè d’Empresa de la Fàbrica Recasens al Casal Popular Numen Mestre

28: 19h Curs per a immigrats al Casal Popular

28: 21:30h Assemblea de l’ABG-Torredembarra al Casal Popular

29: Assemblea d’usàries i usuaris del Casal Popular Numen Mestre 20:30h

30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)

30: Durant el mes de maig podeu visitar a les antigues escoles de Salomó una exposició de Morera.

30: Curs per a immigrats al Casal Popular Numen Mestre 19h

31: Presentació de la revista del Baix Gaià Cel Obert www.celobert.com.es

31: Festa solidària Passeig de les Palmeres de Tarragona 20h

JUNY

1: excursió que surt del Casal de la Nou de Gaià a les 8:45 hores, i a la mateixa hora del pàrking de les escoles de la Pobla de Montornès. Ens trobarem a Rubials, i des d'allí Caminarem quatre hores i finalment menjarem a l'ermita de Montornès carn a la brasa. Necessito saber amb anterioritat qui vindrà per encarregar el menjar. El menjar costarà 12 &euros. Cal portar coberts,plat i got i l'entrepà per esmorzar. (Lluís del GATA) tamariu@tinet.cat
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org

1: un passeig pel Baix Gaià per Lluís E. i Alfred R - GATA gata@tinet.cat.

1: a les 8 a la sala Zero, fem el segon CONCERT d'aquesta sèrie de tres, amb OSCAR ARBOLES i TUMBUCTÚ. És importantíssim que correu la veu i que vingueu si podeu, perquè a l'anterior va venir poquíssima gent i sinó no podrem fer-ne més. Així que, un banyet a la platja, i a les 8 de la tarda al concert!!! PLATJA LLARGA-TGN

5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat

7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org

7: acte polític i manifestació per la llibertat del Franki. Barcelona a la tarda (ben aviat es confirmarà el lloc i l'hora). Si vols demanar material (txapes, banderes, samarretes) o bé xerrades informatives escriu a sat@terrassa.mesvilaweb.cat Reserva't les dates!! No hi pots faltar!!
En Franki encara està a la presó!!! Franki LLIBERTAT !!!

8: Marxa pel Gaià 10h a Renau-12h al Pantà

13: Possible acte pel Sàhara AJBG al Casal Popular

13: Exposició i Curs Taller de Ceràmica Artística impartit per Maravilla S., a les 19:00h al Castell de la Nou.”

14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ

Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m. Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 € no socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar

15: SORTIDA AL TEATRE EL NUS ESCÈNIC, te previst organitzar una sortida al teatre el proper dia 15 de juny del 2008 per anar a Barcelona al TEATRE COLISEUM a veure COMEME EL COCO NEGRO (La Cubana) Tothom que hi estigui interessat s’haurà apuntar i pagar l’entrada abans del dia 4 de juny del 2008

Preu socis: 37,00 € Preu no socis: 41,00 € Reserves : Joan Porta – Telèfons 977.64.07.08 – 977.64.00.63 Diumenge 15-juny - 2.008 a les 4 de la tarde (parada bus ).

15: Coral Xaloc al Ceip Antoni Roig

20: 20:00 hi haurà el debat col·loqui "Baix Gaià; mite o realitat" al castell de la Nou. Després si ho heu reservat amb anterioritat es podria anar a sopar a la Fonda de la Riera, sempre i quan es reservi i pugui ser factible. S'ha de parlar amb en Joan Carles. A.C. LA PLETA tamariu@tinet.cat

JULIOL

6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST

3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

16: Festa dels Munts

SETEMBRE

20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE

14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- PRODUCTES ECOLÒGICS AL BAIX GAIÀ:

www.panvinoychocolate.com - info@panvinoychocolate.com

c.- Un noi del carrer Ample busca feina com a tècnic informàtic. Si sabeu d’alguna cosa contesteu aquest mail. Gràcies.

d.- http://www.todosconelsahara.com/

e.- “Web del Parlament Europeu,
www.europarl.cat
Aquest lloc web és una traducció calcada, perfecta i impecable de la web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida. Ho sembla, però no és el web oficial.

Malgrat que el web autèntic està traduït a més de vint llengües europees, moltes de les quals amb molt menys parlants que el català (*), el Parlament Europeu ha denunciat el plagi i vol fer tancar la versió catalana. Si fins ara no s'ha tancat és simplement perquè s'han quedat sorpresos de les moltes visites que ha rebut.

Per tant, passeu -si us plau- aquesta informació als vostres contactes: com més visites més possibilitats hi ha que s'ho repensin!

* Llengües com el letó, l'estonià, el finès o l'eslovè, així com el maltès -amb només uns 300.000 parlants- tenen estatus de llengua oficial a Europa. En canvi el català amb uns 9.500.000 parlants i sent la desena llengua europea en importància, no té cap reconeixement en l'àmbit europeu.
Salutacions”

f.- “Guia didàctica "Entre l’anonimat i la resistència. (Dones i franquisme)" Editada per la Secció d’Ensenyament de la CGT de Ponent
www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1774”

g.- www.decideixodecidir.cat

h.- “Us fem arribar comunicat de la Secció d'Ensenyament de la CGT del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre contra els centres d'acolliment temporal d'alumnes nouvinguts que el Departament d'Educació de la Generalitat vol impulsar a Reus i també a Vic. www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1862 Secretaria Comunicació CGT Catalunya”

i.- www.festacj.org

j.- COL·LABORA AMB BAIX GAIÀ . NET! www.baixgaia.net/col%C2%B7laborar/

K.- EL BLOC DE LA BELÉN
http://elpaladindelareina.blogspot.com/

dimecres, 21 de maig de 2008

DECLARACIÓ DE VESPELLA


DECLARACIÓ DE VESPELLA DE GAIÀ
PER LES TERRES DEL GAIÀ

¯
VII Fòrum
dissabte 17 de maig de 2008

Podem ser optimistes. Possibilistes. Tot i les amenaces i preocupacions, altrament lògiques, el que inicialment sols era un horitzó llunyà, ara ja va esdevenint una idea que progressivament va agafant forma, un objectiu compartit.

S’avança, si més no tècnicament, en solucions pel decreixement de la presa de Repsol i en la recuperació del cabal i règim ecològic del riu i, sorgeixen noves iniciatives de preservació del territori, com la nova Reserva Natural al Torrent de Salomó-Vespella, el Parc Agrari al Baix Gaià, el Parc de Vinya i Paisatge al Baix Penedès, les Anelles Verdes tarragonines... Figures de protecció totes elles que, juntament amb d’altres ja consolidades, com la Xarxa Natura 2000, progressivament van implementant l’anhelat Parc Natural de les Terres del Gaià.

Tanmateix cada vegada creix la difusió de la proposta, tant entre la societat d’aquestes Terres, com en els mitjans de comunicació d’abast més enllà de Catalunya, neixen idees altament engrescadores com les Ies. Jornades d’Estudi i Divulgació de les Terres del Gaià per a la propera tardor a Santes Creus, s’editen diferents llibres de temàtica diversa centrats en aquest territori, s’hi incrementen les adhesions a la campanya d’ajuntaments, entitats, persones...

I el temps sembla al nostre favor, creix la sensibilitat ambiental arreu; la sequera actual ha posat en primer pla l’atenció cívica vers els nostres rius i aqüífers, i el desenvolupament sostenible s’entén ja en una major dimensionalitat.

Aviat, un any o altre serà realitat el Parc Natural de les Terres del Gaià, és clar!
Solament és qüestió de temps, quan la Generalitat, corresponsablement, reculli el nostre testimoni.

Endavant, sempre endavant, amb el procés iniciat, participadament, amb il·lusió i amor,
per les nostres vostres Terres del Gaià.

divendres, 16 de maig de 2008

ALTERNATIVA 351


ALTERNATIVA 351
16 de maig de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-L’ABG PLANTEJA QUE CALEN MESURES PER SOLUCIONAR EL PROBLEMA DE L’HABITATGE.
Vam començar a desenvolupar aquest tema a la darrera assemblea mensual i ho vam anunciar al darrer ple. Properament donarem a conèixer les idees que estem elaborant per tal de cercar solucions.
-“Diumenge 18 de maig anirem a la MANIFESTACIÓ d’Amposta amb autocar. Sortirem de Torredembarra (correus) a les 9 del matí i tornarem a les 5 de la tarda.”
-S’ha acabat el període de gratuïtat del tren entre Sant Vicenç i BCN. El Baix Gaià s’ha quedat sense compensacions.
-Dissabte 17 a les 12h pintada de la pancarta de la manifetsació de diumenge. Al Casal Popular.

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat
- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.
-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.
@ El Casal Popular és un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política. El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. La sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. @
-“(…) Qui s'apunta a la Comissió Pro Exposició de Roses a Torredembarra? Fins aviat” Cesc
-“CICLE DE CINEMA. PROJECCIÓ "BLOODY SUNDAY" Irlanda....Del conflicte a la guerra civil Amb aquesta pel·lícula l'AJBG encetem un Cicle de Cinema amb el que volem tractar temes que estan a l'ordre del dia i que creiem interessants. Ho fem a través del cinema perquè el setè art ens pot despertar inquietuds que portem dins i a la vegada ens pot donar més detalls i punts de vista. Animem a tothom a venir, a veure el film, a debatir posteriorment, a donar la seva opinió, a pensar... Entre totes i tots volem conèixer realitats d'aquest món on vivim més o menys properes. Tot moment és bo per reflexionar. Diumenge 18 de Maig a les 17:30h al Casal Popular Numen Mestre (Avd/ Catalunya,33) Organitza: Assemblea de Joves del Baix Gaià”

SALVEM EL GAIÀ!
-El vídeo del Big Jump supera les 2500 visites http://es.youtube.com/watch?v=5Nwh7d8HaPc
Bones,
-“El divendres 9 va sortir publicada al diari El Punt la notícia sobre la reunió del dijous entre l'ACA i el Consell Comarcal del Tarragonès.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticiap_idcmp=2849250 Per parlar d'això i de l'acció del dia 8 de juny, dèiem de trobar-nos a Vespella de Gaià, el dia del VII
Fòrum una hora abans, o sigui, el dissabte 17 de maig a les 4 de la tarda al Casal Municipal (edifici de color blau a Masos de Vespella).
Fem el cafè, parlem de tot plegat i a les 5 baixem a Mas d'en Planes....us sembla bé? Parlarem amb el Francesc F., per a veure si pot venir i explicar-nos millor lo de la reunió amb l'ACA. Si no pot venir, mirarem de quedar amb ell abans perquè ens faci el resum...
Salut i Gaià!”
-En Toni B. ha elaborat un dossier amb algunes consideracions a tenir en compte per a reestablir el cabal ecològic. El podeu demanar contstant aquest correu.

COMARCAL
-comarcal baix gaià (comarcalbaixgaia@gmail.com)
-divendres, 16 de maig de 2008 L'ABG es declara antitransvasament i vol transparència en l'ús del pou de Renau http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2858052

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

MAIG
17: 12h Pintada de la pancarta de l’ACBG al Casal Popular
17: Reunió de Salvem el Gaià al Casal de Vespella 16h
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ 17H AL MAS D'EN PLANA DE VESPELLA DE GAIÀ .....solament tots plegats podrem assolir el Parc Natural de les Terres del Gaià!¡! participant implementant divulgant assistint opinant fent Allò que hom vol preservar: http://terresdelgaia.alvent.net/cartografia.html
Per què: http://terresdelgaia.alvent.net/declaracions/infobasik-PNTGaia.pdf
Qui ho vol: http://terresdelgaia.alvent.net/suport.html
De lo qual parlarem aquest dia: http://terresdelgaia.alvent.net/accions/ciutadanes/pelVIIeForum.doc
Qüestions organitzatives: "KALEIDOSCOPIO - As. Cultural de Vespella"
977 655 149
17: Mogollops a la Torre A.E. Els Salats amb l’actuació de l’Hort del Nap
17: Darrer dia per veure l’exposició de Grop a la Biblioteca de Torredembarra (comença el 25 d’abril)
17: “Us comuniquem que iniciem de nou la restauració de marges de pedra seca, activitat al que queden convidats a participar els membres del Consell de Sostenibilitat. Per tal d'anar-hi tots plegats amb els cotxes s'ha proposat que el punt de trobada sigui la plaça de l'Escorxador a les 10 del matí. Donat que la trobada conclourà amb un dinar per tots els assistents, caldria confirmar l'assistència abans del divendres 16 de maig de 2008 per correu electrònic o per telèfon a Cal Bofill. (Preu aproximat per persona 11 €. Els nens la meitat. Places limitades). Recordem als assistents que cal portar tots els coberts (forquilla, plats, gots, tasses, etc.). Cordialment, La Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal”
18: Festa de la Batalla de Torredembarra
18: Sortida al teatre TEATRE BORRÀS – BARCELONA A les 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). EX La comèdia de l’any Amb: Àngels Gonyalons i Abel Folk Preu socis: 34,00 € Preu no socis: 38,00 € Reserves : Joan P – Telèfons 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 07.05.2008
18: Autobús des de Torredembarra per anar a la manifestació d’Amposta
18: 17:30h passi de Cinema al Casal Popular AJBG
19: Tertúlia a Ona la Torre d’entitats en motiu del primer aniversari de la ràdio. 18:30h
19: Curs per a immigrats al Casal Popular 19-21:30h
20: Casal Popular Obert 20-21h
20: Assaig de teatre amb alumnes de l’IES al Casal Popular 18-19h
20: Reunió de la Xarxa de consum La Senalla al Casal Popular 21:30h
21: Curs per a immigrats al Casal Popular 19-21:30h
23: Curs per a immigrats al Casal Popular 19-21:30h
30: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org
24:9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ

Al Pla de Santa Maria. Visita guiada per la ruta de la Capona (barraques, cossiols, arneres, marges, corrals de pedra en sec) i itinerari històric (l’església romànica de Sant Ramon i poble de Santa Maria). Amb cotxe fins el Pla de Santa Maria.Dificultat baixa. Recorregut total 6 km. Desnivell mínim. Socis: 4,00 € No socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar www.sinibald.cat
25: Clean up the Med per Gata
30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)
30: Durant el mes de maig podeu visitar a les antigues escoles de Salomó una exposició de Morera.

JUNY
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
1: un passeig pel Baix Gaià per Lluís E. i Alfred R - GATA gata@tinet.cat.
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
8: Marxa pel Gaià
14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ

Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m. Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 € no socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org
16: Festa dels Munts

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- http://www.pobleviu.cat/
c.- “VENDO MOTO...BMW R-100-S AÑO 1979 (3500 €). itv, PASADA. MALETAS ORIGINALES KRAUSER. PERFECTO ESTADO. 3500 €. JOAN S - 609633851.”
c.- “Enviem els enllaços web per accedir a l'articulat de l'avantprojecte de Llei d'Educació de Catalunya i al butlletí de la Federació d'Ensenyament de CGT analitzant-ne el contingut.

http://www.cgtcatalunya.cat/cgtense/IMG/pdf/Articulat_LEC-280408.pdf http://www.cgtcatalunya.cat/cgtense/IMG/pdf/LEC-articulat_0508-color.pdf

d.- Les notícies del cap de setmana passat al Camp: www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1077

divendres, 9 de maig de 2008

ALTERNATIVA 350


ALTERNATIVA 350
9 de maig de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-“Diumenge 18 de maig anirem a la MANIFESTACIÓ d’Amposta amb autocar. Sortirem de Torredembarra (correus) a les 9 del matí i tornarem a les 5 de la tarda. PREU: 17 euros Important: Fer la confirmació i el pagament aquesta setmana. Per pagament i confirmació: alternativabg@hotmail.com 696 363 328 – Lluís Fes córrer aquest missatge!!!”

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat
- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.
-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.
-“Amics - Al casal tenim un connector d'antena de TV que funciona. Ahir vaig estar fent proves amb un selector de TDT i el projector i no hi ha cap problema de sintonització. Tenim TV!. El problema és que s'ha de montar el projector per a veure-la. Si algú pot aconseguir un aparell de TV que ho digui. Salut!” F.
-CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
MAIG DE 2008

LA SENALLA S’INCORPORA AL PROJECTE DEL CASAL POPULAR NUMEN MESTRE

A la darrera assemblea mensual del Casal Popular Numen Mestre es va incorporar una nova entitat al projecte. Es tracta del grup de consum La Senalla (Baix Gaià) -lasenalla@gmail.com- que està començant a organitzar-se.
D’altra banda, en aquesta assemblea també es van prendre les següents decisions:
· Fer les gestions oportunes per portar al Casal l’exposició del riu Gaià.
· Obrir durant el mes de maig el Casal els dimarts de 20 a 21h i els dimecres de 17 a 19h.
· Emprar l’apartat de correus 223 per a rebre la correspondència.
· Canviar de dia l’assemblea mensual d’usuàries i usuaris. A partir d’ara serà cada darrer dijous de mes a les 20:30h.
· Oferir als usuaris i usuàries del Casal únicament productes ecològics.
· Reenviar massivament el decàleg “El Baix Gaià lliure de transgènics”.
· Tots els diumenges es reenviarà el calendari d’activitats de la setmana que aculli el Casal Popular.
· El Casal Popular serà un dels punts de venta de les samarretes de Salvem el Gaià.
· El Casal Popular és un dels punts de recollida de signatures per la ILP contra els transgènics.
· El Casal Popular convida a totes les entitats veïns i veïnes a participar a les seves activitats i assemblees.

EL BAIX GAIÀ LLIURE DE TRANSGÈNICS!
Els cultius transgènics estan contaminant les plantacions ecològiques!
Les multinacionals han passat a controlar les llavors i els pagesos i els territoris han perdut autonomia!
Els conreus Bt provoquen resistència als antibiòtics i la pròpia UE ha prohibit l’ús del Blat de moro 176 de Syngenta a partir del 31 de desembre del 2004. A l’Estat Espanyol n’hi ha més de 30.000 hectàrees !
Catalunya és un paradís per les multinacionals biotecnològiques (6.000 hectàrees de blat de moro BT )!

Què pots fer des del Baix Gaià?

1.- Informa’t!
www.youtube.com/watch?v=ZLl0JA5gzm0
2.- Llegeix!
http://edualter.org/material/transgenicos/queson.html
www.consum.cat/temes_de_consum/alimentstransgenics/index.html
3.- Reenvia aquest correu a tots els teus contactes!
4.- Publica aquest decàleg a la revista del teu municipi o de la teva entitat!
5.- Fes-te soci de la Xarxa de Consum La Senalla (Baix Gaià)! -lasenalla@gmail.com-
6.- Consumeix productes ecològics!
7.- Proposa al menjador de la l’escola dels teus fills/es que utilitzin productes ecològics!
8.- Afegeix als enllaços del teu bloc, facebook... aquest LINK: www.transgenicsfora.org
9.- Signa la Iniciativa Legislativa Popular: www.somloquesembrem.org!
10.- Adhereix la teva entitat a la Plataforma Transgènics Fora!
------------------------------------------------------
CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
Avinguda Catalunya, 33 Torredembarra
Apartat de Correus 223
-Assemblea mensual cada darrer dijous de mes a les 20:30h-

@ El Casal Popular és un espai de trobada, intercanvi d’experiències, d’activitat cultural i de reflexió política. El Casal Popular és hereu de la tradició societària torrenca que darrerament va tenir L’Auca com a emblema. La sala de reunions pot ser demanada per qualsevol entitat que vulgui participar al Casal. @

SALVEM EL GAIÀ!
-“Salvem el Gaià s'oposa que l'aigua del pou de Renau vagi a Barcelona”
(www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2841701)
-“La zona de Tarragona d'on s'extraurà l'aigua per Barcelona està sobreexplotada
Un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua de 2006 també assegura que aquesta àrea està «especialment protegida»
E.P. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) té declarats els aqüífers del Baix Francolí i del Gaià i els seus al·luvials com zones «especialment protegides» i «sobreexplotades». Atenent «a la seva vulnerabilitat front les extraccions i les contaminacions, es considera que en l'actualitat ja es troben en un nivell d'explotació que no permet increments».”
(www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2825332)

COMARCAL
Dijous va tenir lloc la comarcal per a parlar del transvasament de Renau i de l’Ebre. Vam decidir demanar una reunió amb l’ACA i donar el nostre suport a la manifestació d’Amposta (18 maig) i Tarragona (10 maig).

RENAU
-Ona la Torre es va fer ressò del comunicat de Renau (transvasament per sempre del pou de Renau a BCN). També el Punt.

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

MAIG
10: Seguiment d’insectes i invertebrats als muntanyans www.gepec.org
10: la festa del Comerç Just, el 10 de maig a la Rambla Nova.
10: Manifestació a Tarragona d’Unió de Pagesos contra el transvassament
10: A LES 7 DE LA TARDA L’HOTEL D’ENTITATS de Creixell La Sra. Walfida Pérez Martín Membre “Del cuerpo de ayudantes de archivos, bibliotecas y museos” i coordinadora de la secció d'Arqueologia subacuàtica (1968-1980) del MNAT. Ens parlarà de: "TROBALLES ARQUEOLÒGIQUES AL LITORAL TARRAGONÍ" BARÀ, CREIXELL, TORREDEMBARRA DOTZE ANYS D'ARQUEOLOGIA SUBAQUATICA(1968-1980)
10: “Aprendràs a utilitzar les mans i a treballar amb diferents tècniques
de massatge, coneixent-ne les seves utilitats en la vessant més relaxant.
El curs l’impartirà la Irene Berasategui. Fisioterapeuta. Dates: 10 i 24 de maig de 10 a 13h. Lloc: Casal Despertaferro, c/ Sant Elies, 8 1r Places limitades. Inscripcions: activitatscasaldespertaferro@pobleviu.cat Preu: 15 euros (destinats a la col.laboració de la construcció del noucasal).”
10: a les 18h. MANIFESTACIÓ per exigir la immediata posada en llibertat del Franki Pl. Universitat de BCN (Divendres 9 de Maig 19h Concentració davant l'Ajuntament de Sabadell Divendres, 9 de maig, a les 20'30 hores, davant dels Jutjats, Valls, Alt Camp.) http://www.alertasolidaria.org/
11: 10.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer VISITA CULTURAL a Torredembarra amb motiu de la visita l’Institut d’Estudis Penedesencs. Visita pel centre històric de Torredembarra, guiada per l’historiador Javier Garcia Puerto; Passeig Marítim, port i roquer. Dinar al restaurant del Club Marítim. Trobada de confraternització amb els companys de Vilafranca del Penedès. Socis: 15,00 € No socis: 20,00 € Inclou dinar i visites guiades www.sinibald.cat
13: Reunió del grup de consum La Senalla al Casal Popular 21:30h
14: Assemblea mensual de l’ABG al Casal Popular 21h
15: Ple municipal a Torredembarra
15: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ 17H AL MAS D'EN PLANA DE VESPELLA DE GAIÀ .....solament tots plegats podrem assolir el Parc Natural de les Terres del Gaià!¡! participant implementant divulgant assistint opinant fent Allò que hom vol preservar: http://terresdelgaia.alvent.net/cartografia.html
Per què: http://terresdelgaia.alvent.net/declaracions/infobasik-PNTGaia.pdf
Qui ho vol: http://terresdelgaia.alvent.net/suport.html
De lo qual parlarem aquest dia: http://terresdelgaia.alvent.net/accions/ciutadanes/pelVIIeForum.doc
Qüestions organitzatives: "KALEIDOSCOPIO - As. Cultural de Vespella"
977 655 149
17: Mogollops a la Torre A.E. Els Salats amb l’actuació de l’Hort del Nap
17: Darrer dia per veure l’exposició de Grop a la Biblioteca de Torredembarra (comença el 25 d’abril)
18: Festa de la Batalla de Torredembarra
18: Sortida al teatre TEATRE BORRÀS – BARCELONA A les 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). EX La comèdia de l’any Amb: Àngels Gonyalons i Abel Folk Preu socis: 34,00 € Preu no socis: 38,00 € Reserves : Joan P – Telèfons 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 07.05.2008
18: Autobús des de Torredembarra per anar a la manifestació d’Amposta
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org
24:9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ
Al Pla de Santa Maria. Visita guiada per la ruta de la Capona (barraques, cossiols, arneres, marges, corrals de pedra en sec) i itinerari històric (l’església romànica de Sant Ramon i poble de Santa Maria). Amb cotxe fins el Pla de Santa Maria.Dificultat baixa. Recorregut total 6 km. Desnivell mínim. Socis: 4,00 € No socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar www.sinibald.cat
25: Clean up the Med per Gata
30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)
30: Durant el mes de maig podeu visitar a les antigues escoles de Salomó una exposició de Morera.

JUNY
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
1: un passeig pel Baix Gaià per Lluís E. i Alfred R - GATA gata@tinet.cat.
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
8: Marxa pel Gaià
14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ
Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m. Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 € no socis: 8,00 € Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org
16: Festa dels Munts

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- www.todosconelsahara.com

c.- “Google ha sacado un nuevo buscador para ayudar a repoblar el amazonas y los bosques de todo el mundo. Se llama www.ecoogler.com , funciona igual que el buscador google.com y cada vez que lo usemos se donará 1 hoja (muchas hojas hacen un árbol). ES MUY IMPORTANTE QUE LO PASES ya que no nos cuesta nada y AYUDAMOS MUCHO. PÁSALO”
d.- “Hola, Escolteu a n'en Jordi Basté a RAC1 sobre el tema d'en Franki. Es pot parlar més alt, però no tant clar..... www.e-noticies.com/pop/multimedia/?iddoc=38275&indice=0

dijous, 8 de maig de 2008

PASSA-HO!


EL BAIX GAIÀ LLIURE DE TRANSGÈNICS!
Els cultius transgènics estan contaminant les plantacions ecològiques!
Les multinacionals han passat a controlar les llavors i els pagesos i els territoris han perdut autonomia!

Els conreus Bt provoquen resistència als antibiòtics i la pròpia UE ha prohibit l’ús del Blat de moro 176 de Syngenta a partir del 31 de desembre del 2004. A l’Estat Espanyol n’hi ha més de 30.000 hectàrees !
Catalunya és un paradís per les multinacionals biotecnològiques (6.000 hectàrees de blat de moro BT )!

Què pots fer des del Baix Gaià?

1.- Informa’t!
www.youtube.com/watch?v=ZLl0JA5gzm0
2.- Llegeix!
http://edualter.org/material/transgenicos/queson.html
www.consum.cat/temes_de_consum/alimentstransgenics/index.html
3.- Reenvia aquest correu a tots els teus contactes!
4.- Publica aquest decàleg a la revista del teu municipi o de la teva entitat!
5.- Fes-te soci de la Xarxa de Consum La Senalla (Baix Gaià)! -lasenalla@gmail.com-
6.- Consumeix productes ecològics!
7.- Proposa al menjador de la l’escola dels teus fills/es que utilitzin productes ecològics!
8.- Afegeix als enllaços del teu bloc, facebook... aquest LINK: http://www.transgenicsfora.org/
9.- Signa la Iniciativa Legislativa Popular: http://www.somloquesembrem.org/!
10.- Adhereix la teva entitat a la Plataforma Transgènics Fora!
------------------------------------------------------
CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
Avinguda Catalunya, 33 Torredembarra
Apartat de Correus 223
-Assemblea mensual cada darrer dijous de mes a les 20:30h-

dissabte, 3 de maig de 2008

ALTERNATIVA 349


ALTERNATIVA 349
2 de maig de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Veieu la nostra adhesió a la campanya pel decreixement: www.tempsdere-voltes.cat/ca/adhereix/collectius
-El 18 de maig anirem a la manifestació d’Amposta contra el transvassament. Serà pel matí i ens quedarem a dinar.

CASAL POPULAR NUMEN MESTRE
-Si et vols apuntar a la llista de correu del Casal i participar el les tasques d’organització has d’enviar un correu a: dmgralla@tinet.cat
- Si ja ets del grup de correu enviat un mail a casalpopularnumenmestre@baixgaia.com ho reben tots els membres.
-El local és obert els dimarts de 20-21h i els dimecres de 17-19h.
-El 29 d’abril es van fer tasques de manteniment de l’ordinador i es va començar a preparar l’antena de TV.
-Arran de l’acte fet al Casal va sortir la idea de fer un decàleg per a reenviar a tothom. Això que teniu a sota és un esborrany. Envieu esmenes responent aquest correu:
EL BAIX GAIÀ LLIURE DE TRANSGÈNICS!
Els cultius transgènics estan contaminant les plantacions ecològiques!
Les multinacionals han passat a controlar les llavors i els pagesos i els territoris han perdut autonomia!
Els conreus Bt provoquen resistència als antibiòtics i la pròpia UE ha prohibit l’ús del Blat de moro 176 de Syngenta a partir del 31 de desembre del 2004. A l’Estat Espanyol n’hi ha més de 30.000 hectàrees !
Catalunya és un paradís per les multinacionals biotecnològiques (6.000 hectàrees de blat de moro BT )!
Què pots fer des del Baix Gaià?
1.- Informa’t!
www.youtube.com/watch?v=ZLl0JA5gzm0
2.- Llegeix!
http://edualter.org/material/transgenicos/queson.html
www.consum.cat/temes_de_consum/alimentstransgenics/index.html
3.- Reenvia aquest correu a tots els teus contactes!
4.- Publica aquest decàleg a la revista del teu municipi o de la teva entitat!
5.- Fes-te soci de la Xarxa de Consum La Senalla (Baix Gaià)!
6.- Consumeix productes ecològics!
7.- Proposa al menjador de la l’escola dels teus fills/es que utilitzin productes ecològics!
8.- Afegeix als enllaços del teu bloc, facebook... aquest LINK: www.transgenicsfora.org!
9.- Signa la Iniciativa Legislativa PopulaR: www.somloquesembrem.org!
10.- Adhereix la teva entitat a la Plataforma Transgènics Fora!
CASAL POPULAR NUMEN MESTRE

SALVEM EL GAIÀ
“La Xarxa d'Entitats Salvem el Gaià, reunits en assemblea el dimecres, 30 d'abril, vam decidir per unanimitat donar ple suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i declarar-nos com a entitat antitransvasista. També donem ple suport al manifest d'Unió de Pagesos.
Per altra banda, Salvem el Gaià vol denunciar la concessió d'aigua que l'ACA atorga a EMATSA, d'un milió de metres cúbics anuals del Pou de Renau i demana als Ajuntament implicats, Renau, Salomó, el Catllar, La Riera de Gaià, Tarragona (Ferran i Tamarit) i Altafulla i la resta del Baix Gaià, que s'hi posicionin en contra. (...)”

COMARCAL
“Bon dia a tothom, Us convoquem el proper dijous dia 8 de maig a les 20:00 h. al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra (Av. Catalunya).
El motiu d'aquesta reunió urgent, és la publicació al DOG de la cessió de 1.000.000 de m3 d'aigua del pou de Renau, per enviar a Barcelona, sense especificar que sigui per una situació d'emergència i sense data de caducitat. En Robert ens demana que ens posicionem com a Assemblea Comarcal, sobre aquest tema.
També hem de decidir si donem suport conjunt a la moció de la Unió de Pagesos en defensa dels aqüifers i la pagesia al camp de Tarragona.
I per últim si ens adherim a la manifestació convocada pel 18 de maig per la Plataforma en Defensa de l' Ebre, sota el lema 'Els transvasaments no són la solució'.
Els tres punts són importants i la vostra assitència també. Tot aquell que no pugui assistir pot votar i opinar per correu electrònic a montseintruder@hotmail.com.
Us esperem,
Montse

RODA DE BERÀ
“La crisis destapa fiascos urbanísticos
Los nuevos desarrollos son 'barrios fantasma' por el parón de ventas y obras
LLUÍS P. - Barcelona - 28/04/2008
Todavía no han aparecido grandes Seseñas en Cataluña. Pero la crisis inmobiliaria, que las propias empresas admiten que azota más fuerte de lo previsto, ha convertido en fiascos proyectos para los que sus promotores auguraban grandes éxitos. En pleno boom, eso sí. Las ventas se han desplomado más del 40%, según el Instituto Nacional de Estadística. Esta caída, junto a la necesidad de las empresas de echar el freno a su actividad, ha convertido en un auténtico páramo a barrios y urbanizaciones.
Roda de Barà es una localidad pequeña. Apenas tiene 6.300 habitantes, aunque en verano se multiplican al menos por cinco. En el núcleo antiguo, en el pueblo, hay multitud de pisos con el cartel de se vende. La oferta inmobiliaria abunda. Pero eso no es nada con lo que tiene que llegar. La N-340 separa el casco urbano de lo que los ecologistas de la zona, agrupados en Alternativa Baix Gaià, consideran "un verdadero monstruo". (…) www.elpais.com/articulo/cataluna/crisis/destapa/fiascos/urbanisticos/elpepiespcat/20080428elpcat_1/Tes

RENAU
“1.000.000 m3 d’aigua de Renau cap a Barcelona
Recentment ha sortit publicat al DOGC una concessió per extreure del pou de Renau 1.000.000 de m3 d’aigua l’any. Una concessió d’aigua de l’aqüífer del Gaià, que no menciona pas ni la temporalitat ni cap excepcionalitat, per tant no estem parlant d’una concessió en cas d’emergència, sinó d’un transvasament sense ni tant sols data de caducitat. (...)” http://abgrenau.blogspot.com

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

MAIG
4: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
10: Seguiment d’insectes i invertebrats als muntanyans www.gepec.org
7: Assemblea mensual del Casal Popular Numen Mestre 20h
8: Assemblea Comarcal del Baix Gaià 20h Casal Popular Numen Mestre
10: la festa del Comerç Just, el 10 de maig a la Rambla Nova.
11: 10.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer VISITA CULTURAL
a Torredembarra amb motiu de la visita l’Institut d’Estudis Penedesencs. Visita pel centre històric de Torredembarra, guiada per l’historiador Javier Garcia Puerto; Passeig Marítim, port i roquer. Dinar al restaurant del Club Marítim. Trobada de confraternització amb els companys de Vilafranca del Penedès. Socis: 15,00 € No socis: 20,00 € Inclou dinar i visites guiades www.sinibald.cat
15: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
17: VII FÒRUM PER LES TERRES DEL GAIÀ
17: Mogollops a la Torre A.E. Els Salats
17: Darrer dia per veure l’exposició de Grop a la Biblioteca de Torredembarra (comença el 25 d’abril)
18: Festa de la Batalla de Torredembarra
18: Sortida al teatre TEATRE BORRÀS – BARCELONA A les 4 de la tarda, passeig de La Sort (parada bus). EX La comèdia de l’any Amb: Àngels Gonyalons i Abel Folk Preu socis: 34,00 € Preu no socis: 38,00 € Reserves : Joan P – Telèfons 977.64.07.08 Data límit per pagar les reserves : 07.05.2008
23: Acte públic per valorar el primer any de govern de PSCERCGIT.
24: Neteja i safari fotogràfic per muntanyans www.gepec.org
24:9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ
Al Pla de Santa Maria. Visita guiada per la ruta de la Capona (barraques, cossiols, arneres, marges, corrals de pedra en sec) i itinerari històric (l’església romànica de Sant Ramon i poble de Santa Maria). Amb cotxe fins el Pla de Santa Maria.
Dificultat baixa. Recorregut total 6 km. Desnivell mínim. Socis: 4,00 €
No socis: 8,00 €
Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar www.sinibald.cat
30: Darrer dia per a veure l’expo col·lectiva de Grop a ca la Padrina (des del 23 d’abril)

JUNY
1: Visita guiada dels muntanyans www.gepec.org
5: Aula d’extensió universitària a la Biblioteca 18h www.sinibald.cat
7: Visita a l’Hort de la Sínia www.gepec.org
8: Marxa pel Gaià
14: 9.00 h aparcament del carrer Mañé i Flaquer Tornada: aprox. 18:00 h. EXCURSIÓ
Al Mirador de la Pena (997 m), excel·lent panoràmica, dins del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet
Les Masies (Espluga de Francolí) i per la tarda visita al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. Amb cotxe fins a les Masies de l’Espluga de Francolí. Dificultat: mitjana, desnivell 467 m.
Recorregut: 10 km. Es recomana portar calçat adequat. Socis: 4,00 €
No socis: 8,00 €
Cal inscripció. Prendre esmorzar i dinar

JULIOL
6: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org

AGOST
3: Visita guiada als muntanyans www.gepec.org
16: Festa dels Munts

SETEMBRE
20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

NOVEMBRE
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus

B.- www.calmacarro.cat/adhesions/manifest.htm

C.- “Acabo de firmar una petición pidiendo al G8, la ONU y la UE que actúen de inmediato para resolver la crisis alimentaria mundial. Pensé que te gustaria unirte a nosotros: www.avaaz.org/es/global_food_crisis/tf.php?cl_tf_sign=1”