dimarts, 30 de setembre de 2008

ALTERNATIVA 367


ALTERNATIVA 367
30 de setembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Al bloc del Lluís trobareu un post qüestionant la postura de CiU en el cas Muntanyans II.
-Han tornat els contenidors de reciclatge de l’aparcament de cal Serafí, després que el Francesc F., conseller comarcal, s’oferís a mirar-ho. Veient l’efectivitat i l’oferiment si veieu qualsevol anomalia en els contenidors de reciclatge ens ho podeu fer saber per correu (indiqueu nom del carrer i si és possible envieu foto).
-Dimarts 30 de setembre
19h. Els regidors estarem al Casal Numen Mestre fins les 8 del vespre coordinant diversos temes d'acció municipal. Moció mesures econòmiques. Temes sobre urbanisme.
20h. Reunió de treball al Casal Numen Mestre (Comunicació d'ABG) Treballarem mesures organitzatives d'ABG - Torredembarra, començarem en buscar mesures per millorar la comunicació amb la ciutadania (disseny de cartells, comunicats de premsa, TDB, organització d'actes...).
21h. 12 d'octubre, dia de la hispanitat. Hi ha la proposta d'organitzar una botifarrada popular.
Dimecres 1 d'octubre
20h. Reunió de treball al Casal Numen Mestre (Pla Territorial del Camp de Tarragona)
Prepararem al·legacions al Pla Territorial del Camp, convoquem a les candidatures i col·lectius de la comarca. Esperem la vostra assistència i col·laboració!
-Queden les següents samarretes de Salvem el Gaià:
2 unitats 9/11, 1 unitat de 7/8, 1 unitat S, 1 XXL, 3 XL.

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

SETEMBRE
30: 19h Els regidors estarem al Casal Numen Mestre fins les 8 del vespre coordinant diversos temes d'acció municipal.
20h. Reunió de treball al Casal Numen Mestre (Comunicació d'ABG)

OCTUBRE
1: 20h. Reunió de treball al Casal Numen Mestre (Pla Territorial del Camp de Tarragona)
2: Presentació del llibre: “Ni Nadal ni Setmana Santa' 'El Camp: deu anys d'opinió crítica' De Jordi M. a les vuit del vespre, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Tarragona.
3: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 1ª Sessió: Crash. CESM
4: TROBADA BASTONERA a Altafulla -Acte adherit al Gaià Folk-
4: Assemblea Nacional de les EPMs a La Palma de Cervelló
5: Visita guiada pels Muntanyans 8:45h Cal Bofill www.gepec.cat
5: Itinerari per la desembocadura del Gaià 10h Club Marítim d’Altafulla. La Sinia.
5: 12h Cercavila i tast de productes del Baix Gaià a Creixell GF
9: 18h Biblioteca Municipal CINEMA The Queen CESM
10: Espremulls a La Pobla 22h GF
11: Rauxa i Makila a Roda de Berà 22:30h GF
12: Excursió al Pic de la Mola Pleta+AC de la Pobla http://www.tinet.org/~gata/
15: Assemblea mensual oberta de l’Alternativa al Casal Popular Numen Mestre 21h
16: Ple municipal de Torredembarra 20h
17: Badaveus a Vespella GF 22h
17: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 2ª Sessió: Bagdad Café. CESM
18: Lídia Pujol a El Catllar 22:30h GF
18 i 19: 7h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 20:00 h diumenge SORTIDA CULTURAL
Franja de Ponent: Ribagorça. Visitarem Benabarre, Graus, Roda de Isábena, Monestir d’Obarra, Sopeira, Arén i Montanyana. CESM
19: Trobada gegantera a TDB
20: Xerrada i tast de vins a La Nou de Gaià 20h GF
26: Romancec a Renau 18h GF
23: 18H Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Inauguració del curs. Josep Mª S.: La nostra gent gran del segle XXI. CESM
25: 9h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 19:00 h aprox. EXCURSIÓ Al pantà de Riudecanyes, Duesaigües i Camí dels Molins d’Aigua. Recorregut de 14,6 km i un desnivell suau de 250 m. La qualifiquem de dificultat baixa. CESM
30: 18h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Carme Aguilar: Santiago Ramón y Cajal i la petjada d’un Nobel.
31: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 3ª Sessió: Oriente es Oriente. CESM

NOVEMBRE
8: “Estimats companys/es de Salvem el Gaià,
El motiu d’aquest correu és la intenció de unir les nostres mans i forces un mateix dia i en un mateix lloc, les nostres i les de moltes altres associacions, assemblees, plataformes i coordinadores locals i nacionals que lluiten dia rere dia per fer front a la destrucció del territori i l’especulació.
Des de l’eixample de Barcelona, estem preparant una Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori. El indret escollit es davant la Sagrada Família, al carrer Marina de Barcelona, que romandrà tallat al trànsit durant el transcurs de la jornada amb els permisos corresponents que ja han estat atorgats.
La Trobada vol esdevenir un punt d’encontre entre lluites d’arreu dels territoris de parla catalana, ja són moltes les plataformes i entitats que han confirmat la seva assistència, és per això que també hem pensat en vosaltres.
La jornada esta dividida en tres parts, per una banda pretenem fer una Fira d’entitats en la que tots i totes participaríem, al matí a més hi haurien activitats per als més menuts, al mig dia pretenem fer una taula rodona amb l’assistència de tots i totes les persones que vulguin i participin en les entitats per tal de posar en comú les nostres lluites, més tard podríem gaudir de l’actuació del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i per últim acabaríem la jornada amb una paella per a 300 persones a càrrec d’uns companys del País Valencià.
El motor que ens ha portat a engegar aquest projecte és el intent de condemnar un veí de la Sagrada Família per manifestar-se contra l’especulació a la ciutat de Barcelona, són moltes les entitats del barri i del país que estem seguint i donant suport a la campanya que demana l’absolució d’en Jona. La trobada però, a més de denunciar la repressió que pateixen companys i companyes que planten cara a l’especulació i intenten aturar la destrucció del nostre patrimoni natural, pretén ser un altaveu que difongui totes les lluites d’aquells que us hi acosteu i hi participeu com a un agent més de la Fira d’entitats.
La Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori tindrà lloc el dia 8 de Novembre, i com ja hem dit ens agradaria de tot cor que hi participéssiu com a entitat, que portéssiu tot el vostre material, exposicions, que aprofitéssiu l’ocasió per a recollir signatures de totes aquelles persones que sovint ens costa arribar, i sobretot de compartir experiències amb companys i companyes de tot el país.
Us volem donar les gràcies, i demanar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic absoluciojona@joveseixample.cat o al 665456882 per a confirmar la vostra assistència o simplement per compartir la vostra lluita.
Una abraçada, esperem la vostra resposta.
L'especulació és un fet, manifestar-se un dret!
www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.cat”
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

dimecres, 24 de setembre de 2008

VOLEM RECICLAR!


ALTERNATIVA 366


ALTERNATIVA 366
24 de setembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Al darrer ple vam treure el tema de la desaparició de contenidors de reciclatge, la prohibició d’anar en bici per dalt la Torre, etc. Més detalls, al bloc.
-Vam participar a la paradeta del Casal Popular que es va fer a la Fira solar (veieu el bloc).
-A través del bloc hem denunciat l’abandó de tanques per tota la Vila, la destrossa de la història de Torredembarra en pedra, l’aparcament de cotxes públics i privats dels municipals en carrers on està prohibit durant la festa major i l’inici de curs amb barracons de l’escola nova.
-Ens veiem aquest dijous a la reunió de Salvem el Gaià! -Per cert, encara ens queda alguna samarreta per a vendre-.

LA POBLA DE MONTORNÈS
-El dijous 18 de setembre va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de La Pobla de Montornès una conferència molt interessant amb el títol "Què pot fer La Pobla en matèria d’habitatge" que vam organitzar des de l’Alternativa. El ponent va ser Jordi Navarro, director general d’Adigsa a Tarragona. Després d’explicar la Llei d’Urbanisme (2004) i la Llei de l’Habitatge (2007) es va posar de relleu la situació del nostre municipi. El fet que ni l’Ajuntament ni el Consell Comarcal hagin signat cap acord amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge fa que els veïns i les veïnes del nostre poble no tinguin dret a les prestacions i ajudes que ofereix la nova legislació catalana. Així doncs, veient aquesta situació, des de l’Alternativa fem una crida a l’Ajuntament a moure fitxa i cercar un acord amb Habitatge que, per abaratir costos, podria incloure la resta de municipis del Baix Gaià. (veieu el bloc: http://abgpoblamontornes.blogspot.com/)

-El final trist de l’estació de tren de La Pobla va fer que, mentre penjàvem els cartells de l'acte sobre habitatge on sortia aquesta foto, molts veïns i veïnes ens demanessin una còpia. I aquí la teniu. Tal i com us vam prometre deixem aquesta foto al bloc. Per cert, un senyora ens va explicar que havia nascut a l'estació! Quants records. Ara tot a terra i els refugis de la guerra tapiats.

RENAU
Renau rebrà tots els diners demanats al PUOSC. Veieu: http://abgrenau.blogspot.com/

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

SETEMBRE
25: Reunió de Salvem el Gaià 19:30h Casal Popular Bones!
”Si va bé a la majoria, reunió de Salvem el Gaià al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra, el proper dijous, 25 de setembre a les 19:30h. Proposta d'ordre del dia:
- Resum de la reunió amb l'ACA
- Preparatius 10 aniversari de Salvem el Gaià
- Proposta de participar el 8 de novembre a la trobada d'entitats que es
farà a BCN que treballen contra la destrucció i especulació del
territori (adjuntem correu electrònic)
- El que s'hagi de comentar.
Salut i Gaià! Hèctor”
26:20h a la Sala de Plens de l’Ajuntament CONFERÈNCIA Desenvolupament del sector portuari de Torredembarra: conseqüències i efectes. Oriol M., oceanògraf, capità-director del Port de Torredembarra CESM
27-28: Exposició “Bernardo i la llum” a La Nou de Gaià. La Pleta. GF
27: Festa dels Diables de La Riera -Acte adherit al Gaià Folk-. www.balldediables.cat
27: Plantada de baladres a la desembocadura del Gaià 11h Hort de la Sínia
28: 10h Fira d’Entitats de La Nou de Gaià al Cercat
28: Espectacle infantil a Salomó Gaià Folk (GF). 12:30h

OCTUBRE

3: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 1ª Sessió: Crash. CESM
4: TROBADA BASTONERA a Altafulla -Acte adherit al Gaià Folk-
4: Assemblea Nacional de les EPMs a La Palma de Cervelló
5: Visita guiada pels Muntanyans 8:45h Cal Bofill www.gepec.cat
5: Itinerari per la desembocadura del Gaià 10h Club Marítim d’Altafulla. La Sinia.
5: 12h Cercavila i tast de productes del Baix Gaià a Creixell GF
9: 18h Biblioteca Municipal CINEMA The Queen CESM
10: Espremulls a La Pobla 22h GF
11: Rauxa i Makila a Roda de Berà 22:30h GF
12: Excursió al Pic de la Mola Pleta+AC de la Pobla http://www.tinet.org/~gata/
17: Badaveus a Vespella GF 22h
17: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 2ª Sessió: Bagdad Café. CESM
18: Lídia Pujol a El Catllar 22:30h GF
18 i 19: 7h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 20:00 h diumenge SORTIDA CULTURAL
Franja de Ponent: Ribagorça. Visitarem Benabarre, Graus, Roda de Isábena, Monestir d’Obarra, Sopeira, Arén i Montanyana. CESM
19: Trobada gegantera a TDB
20: Xerrada i tast de vins a La Nou de Gaià 20h GF
26: Romancec a Renau 18h GF
23: 18H Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Inauguració del curs. Josep Mª S.: La nostra gent gran del segle XXI. CESM
25: 9h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 19:00 h aprox. EXCURSIÓ Al pantà de Riudecanyes, Duesaigües i Camí dels Molins d’Aigua. Recorregut de 14,6 km i un desnivell suau de 250 m. La qualifiquem de dificultat baixa. CESM
30: 18h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Carme Aguilar: Santiago Ramón y Cajal i la petjada d’un Nobel.
31: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 3ª Sessió: Oriente es Oriente. CESM

NOVEMBRE
8: “Estimats companys/es de Salvem el Gaià,
El motiu d’aquest correu és la intenció de unir les nostres mans i forces un mateix dia i en un mateix lloc, les nostres i les de moltes altres associacions, assemblees, plataformes i coordinadores locals i nacionals que lluiten dia rere dia per fer front a la destrucció del territori i l’especulació.
Des de l’eixample de Barcelona, estem preparant una Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori. El indret escollit es davant la Sagrada Família, al carrer Marina de Barcelona, que romandrà tallat al trànsit durant el transcurs de la jornada amb els permisos corresponents que ja han estat atorgats.
La Trobada vol esdevenir un punt d’encontre entre lluites d’arreu dels territoris de parla catalana, ja són moltes les plataformes i entitats que han confirmat la seva assistència, és per això que també hem pensat en vosaltres.
La jornada esta dividida en tres parts, per una banda pretenem fer una Fira d’entitats en la que tots i totes participaríem, al matí a més hi haurien activitats per als més menuts, al mig dia pretenem fer una taula rodona amb l’assistència de tots i totes les persones que vulguin i participin en les entitats per tal de posar en comú les nostres lluites, més tard podríem gaudir de l’actuació del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i per últim acabaríem la jornada amb una paella per a 300 persones a càrrec d’uns companys del País Valencià.
El motor que ens ha portat a engegar aquest projecte és el intent de condemnar un veí de la Sagrada Família per manifestar-se contra l’especulació a la ciutat de Barcelona, són moltes les entitats del barri i del país que estem seguint i donant suport a la campanya que demana l’absolució d’en Jona. La trobada però, a més de denunciar la repressió que pateixen companys i companyes que planten cara a l’especulació i intenten aturar la destrucció del nostre patrimoni natural, pretén ser un altaveu que difongui totes les lluites d’aquells que us hi acosteu i hi participeu com a un agent més de la Fira d’entitats.
La Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori tindrà lloc el dia 8 de Novembre, i com ja hem dit ens agradaria de tot cor que hi participéssiu com a entitat, que portéssiu tot el vostre material, exposicions, que aprofitéssiu l’ocasió per a recollir signatures de totes aquelles persones que sovint ens costa arribar, i sobretot de compartir experiències amb companys i companyes de tot el país.
Us volem donar les gràcies, i demanar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic absoluciojona@joveseixample.cat o al 665456882 per a confirmar la vostra assistència o simplement per compartir la vostra lluita.
Una abraçada, esperem la vostra resposta.
L'especulació és un fet, manifestar-se un dret!
www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.cat”
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

b.- La Carme comenta si algú li interessa una col·lecció dels primers números de Perspectiva Escolar -contesteu aquest correu, si és el cas-.

c.- web del Gaià Folk: http://gaiafolk.webnode.com

dimarts, 23 de setembre de 2008

ELS CONTENIDORS NO VAN SER CREMATS

Fa dies vam denunciar des d'aquest espai la desaparició de diferents contenidors de reciclatge. El cas més sonat és el de l'aparcament de cal Serafí on van ser retirats per Santa Rosalia i no els han tornat a posar. Doncs bé, al ser preguntat el regidor de Serveis en el darrer ple per aquest tema va respondre que alguns havien estat cremats. No neguem aquest extrem però si podem dir que els contenidors de l'aparcament esmentat no van ser cremats. Es van deixar aparcats al carrer Begònia -on no hi viu cap veí i on hi ha dos illes de reciclatge al costat: cantonada Begònia-Av Sant Jordi i cantonada Comarques Catalanes-Av. Sant Jordi. Amb tot no critiquem el regidor pel fet de no saber-ho. Però aquest cas, precisament, és degut al mal servei que rebem des de l'empresa que ens gestiona el reciclatge i no de l'incivisme.

dilluns, 22 de setembre de 2008

AVIAT AIXECARAN LA PROHIBICIÓ DE CIRCULAR AMB BICI PEL NUCLI

Segons el regidor de Serveis, arran d'una pregunta dels regidors a l'oposició de l'Alternativa, les senyals que prohibeixen circular amb bici pel nucli seran retirades. Es tracta d'una decisió presa fa temps, a proposta de l'Alternativa, que fins ara no s'ha fet realitat. Deixarem uns dies de marge i si no cumpleixen l'acord seguirem protestant. Ens ha arribat la proposta, per exemple, d'edita una enganxina amb aquesta imatge...

diumenge, 21 de setembre de 2008

L’ABG ORGANITZA UN ACTE INFORMATIU SOBRE HABITATGE

El dijous 18 de setembre va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de La Pobla de Montornès una conferència molt interessant amb el títol "Què pot fer La Pobla en matèria d’habitatge". El ponent va ser Jordi Navarro, director general d’Adigsa a Tarragona. Després d’explicar la Llei d’Urbanisme (2004) i la Llei de l’Habitatge (2007) es va posar de relleu la situació del nostre municipi. El fet que ni l’Ajuntament ni el Consell Comarcal hagin signat cap acord amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge fa que els veïns i les veïnes del nostre poble no tinguin dret a les prestacions i ajudes que ofereix la nova legislació catalana. Així doncs, veient aquesta situació, des de l’Alternativa fem una crida a l’Ajuntament a moure fitxa i cercar un acord amb Habitatge que, per abaratir costos, podria incloure la resta de municipis del Baix Gaià.

AHIR EL CASAL POPULAR ES VA TRASLLADAR A LA FIRA

Ahir dissabte les entitats del Casal Popular Numen Mestre vam muntar una parada informativa a la Fira Solar i de Consum Responsable organitzada per Ecologistes en Acció.

divendres, 19 de setembre de 2008

PARADA INFORMATIVA DEL CASAL

Aquesta parada informativa està oberta a totes les entitats que hi volgueu deixar la vostra informació per a repartir.

TORREDEMBARRA, EL PAÍS DE LES TANQUES

Aquesta tanca que veieu és al mig del Parc de Cal Llovet...
Per cert, les dos tanques de la Sínia de la Vila que estan abandonades des de fa més d'un any... encara hi són!

dijous, 18 de setembre de 2008

LA HISTÒRIA DE TORREDEMBARRA

La història de Torredembarra en pedra es troba en un estat lamentable.D'altra banda continua desaparegut el contenidor groc de la cruïlla carrer Lleida-Alt de Sant Pere. També ha desaparegut el de vidre de la cantonada Gibert-Indians.

Avui dijous hi ha ple a la Torre. Si algu no hi va us animem a a anar a l'acte de La Pobla.

dimecres, 17 de setembre de 2008

JA NO HI ÉS!

El contenidor groc de la cruïlla del carrer Lleida amb el carrar Alt de Sant Pere, que duia un munt de dies col·lapsat, ha estat retirat. Tornarà? S'ha informat als veïns i a les veïnes? Què faran amb el plàstic que acumulen a les cases?


dimarts, 16 de setembre de 2008

ES POT APARCAR O NO?

Una de les estampes de la Festa Major ha estat la del carrer Eduard Benot on era prohibit aparcar però estava ple de cotxes dels municipals (vehicles públics i privats). Cal predicar amb l'exemple!

dilluns, 15 de setembre de 2008

INICI DE CURS AMB BARRACONS

Els barracons en una escola són sinònim de manca de previsió. Però el fet que tota una escola siguin barracons i que, a més, s'hagin instal·lat en un aparcament ja és massa. Aquí teniu una imatge de l'aparcament de la zona de l'hort de l'Oca convertida en una escola improvitzada. Per quan l'escola nova?

diumenge, 14 de setembre de 2008

ALTERNATIVA 365


ALTERNATIVA 365
14 de setembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

Ep! Preparats? Doncs aquesta setmana ens veiem a La Pobla (dijous), Renau (dissabte) i la Torre (dissabte tarda).

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Ens veiem a l’assemblea del dimecres 17 de setembre a les 21h. Tothom hi és convidat.
-Un treball del Jordi Sa. inclòs dins el Recull de Treballs 9 del Centre d’Estudis esmenta l’Alternativa. Us el recomanem!
-L’11 de setembre am participar a l’acte alternatiu a l’oficial que es va fer a la Torre de la Vila (veieu el bloc del Lluís). També ens vam adherir a la manifestació del Camp que es va fer a Reus.
-Hem denunciat l’estat de la Sínia de la Vila, l’abandó de tanques en diferents punts del municipi i la desaparició dels contenidors de reciclatge de l’aparcament de cal Serafí (Veieu el bloc).
-Dijous hi ha ple. Si no aneu a La Pobla, no hi falteu.
-Dissabte, a part de ser a Renau, serem a la Torre col·laborant amb la paradeta del Casal Popular Numen Mestre. A les 9h hi serem per muntar-la. Després ens haurem de tornar per parelles al llarg de tot el dia. Demà dilluns començarà a circular el full per inscriure’s als torns. També ho podeu fer contestant aquest correu. Recordar que la parada serà interdisciplinar: Gaià, Senalla, Muntanyans II, etc. Per tant, s’accepta nou material.

C0MARCAL
Assemblea del dia 20 a Renau. 11-13h Tothom hi és convidat. Mitja hora abans ja hi haurà ambient. No dubteu en portar material del vostre municipi per a compartir. A l’acabar farem la foto de la família.

LA POBLA DE MONTORNÈS
El 18 de setembre farem una conferència sobre habitatge. 20h. Més detalls al nostre bloc: http://abgpoblamontornes.blogspot.com/

LA RIERA DE GAIÀ
Hem tret el 3r butlletí. El podeu consultar al nostre bloc. També hi trobareu un reportatge sobre el Molí. www.iniciativarierenca.org/

VESPELLA
Veieu al bloc de Vespella la informació sobre la carretera que ha sortit a la premsa. http://abgvespella.blogspot.com/

CATLLAR
L’Ajuntament va aprovar el pla director d’abastament d’aigua. Veieu: www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2965230

ALTAFULLA
Veieu els detalls de la crisi de l’IBI al web http://abg.cat/

RODA DE BERÀ
L’Ajunment es querella contra l’equip de govern anterior. Veieu: www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2993171

CREIXELL DE MAR
L’oposició critica la concessió de pisos tutelats. Veieu: www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2979359

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

SETEMBRE
18: Ple Municipal de Torredembarra
18: Conferència sobre habitatge. ABG-POBLA DE MONTORNÈS 20h
19: 19h Expo del III Concurs Fotogràfic sobre Creixell. Sala de Plens. Els Merlets
20: Trobada solar i del consum responsable a la Torre
27: Festa dels Diables de La Riera -Acte adherit al Gaià Folk-.
28: 10h Fira d’Entitats de La Nou de Gaià al Cercat

OCTUBRE
4: TROBADA BASTONERA a Altafulla -Acte adherit al Gaià Folk-
4: Assemblea Nacional de les EPMs a La Palma de Cervelló

NOVEMBRE
Curs sobre consum responsable
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

TORREDEMBARRA, EL PAÍS DE LES TANQUES

N'hi ha de grogues, n'hi ha de blaves, de públiques, de privades, útils i inútils, en bon estat i en mal estat. Hi ha tanques per tot el municipi. Algunes estan abandonades (com les de la imatge, a l'aparcament de cal Serafí) i d'altres es fan servir una vegada a la setmana (però es deixen en un racó de carrer tots els dies). Proposem que es faci un inventari, es numerin, es recullin les que no s'utilitzen i s'estudiï minimitzar les que han d'estar al carrer només unes hores a la setmana.

dissabte, 13 de setembre de 2008

LA SÍNIA DE LA VILA PORTA ANYS ABANDONADA

Després que durant molt temps aquesta sínia donés tanta alegria i vida a la Torre ara resta abandonada. El greuge no és només sentimental sinó que és una oportunitat perduda -està en un estat que permet la seva conservació, és en un espai estratègic, etc.-. A més a més, la cirereta són les tanques de color blau. Van servir per aïllar un esboranc fa més d'un any. I allí s'han quedat les tanques! A veure si aquest nou equip de govern és capaç, com a mínim, d'arranjar el forat i retirar les tanques.

divendres, 12 de setembre de 2008

ON SÓN ELS CONTENIDORS?

Els contenidors de reciclatge van desaparèixer en motiu de la festa major de l'aparcament de cal Serafí. Amb puntualitat empresarial va reaparèixer el contenidor de roba. Però on són els de plàstic, vidre i paper? Amb aquesta deixadesa han deixat sense aquest servei a una bona part del nucli antic.
D'altra banda el contenidor de plàstic del carrer Alt de Sante Pere (cantonada amb carrer Lleida) està ple des de fa un munt de dies!dijous, 11 de setembre de 2008

ARTICLE D'OPINIÓ11 de setembre de 2008

Ens tracten com a una colònia. No ens volen i practiquen amb despit l’espoli fiscal. I ho patim tots/es: els que ens sentim catalans, els que se senten colombians, argentins, espanyols, etc.

L’estelada simbolitza la lluita per la independència. Es tracta d’una lluita que no tindria sentit si visquéssim en un món solidari, on no hi hagués oligarquies que visquessin de l’espoli. L’estelada, doncs, continua onejant amb més força que mai per fer saber a tothom que volem la justícia social.

Jordi S.

diumenge, 7 de setembre de 2008

ALTERNATIVA 364

ALTERNATIVA 364

7 de setembre de 2008

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

-L’Iris va participar a la neteja del fons marí de la Torre.

-La premsa local no ha fet referència a la campanya iniciada pels mitjans de comunicació per l’acudit famós. Aquesta ferma postura demostra que els mitjans de comunicació que es van inventar la campanya no han aconseguit dividir el nostre poble.

-Sergi S. Posa de relleu la injustícia de la campanya de l’estiu: www.esquerra.cat/documents/en106-web-1.pdf

-Estem maquetant el butlletí que sortirà properament.

-Ens veiem a l’assemblea del dimecres 17 de setembre a les 21h. Tothom hi és convidat.

C0MARCAL

Hem canviat la data de la comissió de treball per a preparar l’assemblea del dia 20 a Renau. La comissió es reunirà el dimarts 9 de setembre a les 19h al Casal Popular Numen Mestre.

LA POBLA DE MONTORNÈS

El 18 de setembre farem una conferència sobre habitatge.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

SETEMBRE

9: Reunió de la comarcal ACBG 19h Casal Popular NM

8: “assemblea preparatòria de la manifestació unitària del Camp de l'11 de Setembre a Reus, aquest proper DILLUNS 8 DE SETEMBRE A 2/4 DE 8 DEL VESPRE AL CASAL DESPERTAFERRO DE REUS. Comentar-vos també que una hora abans (2/4 de 7 del vespre) es farà la roda de premsa de presentació de la manifestació. Demanem a tothom que pugui venir en aquesta hora a participar-hi.
Casal Despertaferro”

8: Festa Major de la Pobla

11: Manifestació a Reus i a Barcelona www.pobleviu.cat. Actes institucionals a la Torre. Hort del Nap a La Múnia (17:30h)

13: Festa major d’Altafulla

15: Darrer dia per presentar els abstracts de les comunicacions pel congrés de les Terres del Gaià (fegaia.blogspot.com).

17: Assemblea de l’ABG de Torredembarra 21h

18: Ple Municipal de Torredembarra

18: Conferència sobre habitatge. ABG-POBLA DE MONTORNÈS

19: 19h Expo del III Concurs Fotogràfic sobre Creixell. Sala de Plens. Els Merlets

20: III ASSEMBLEA ACBG A RENAU

20: Trobada solar i del consum responsable a la Torre

27: Festa dels Diables de La Riera -Acte adherit al Gaià Folk-.

28: 10h Fira d’Entitats de La Nou de Gaià al Cercat

OCTUBRE

4: TROBADA BASTONERA a Altafulla -Acte adherit al Gaià Folk-

4: Assemblea Nacional de les EPMs a La Palma de Cervelló

NOVEMBRE

Curs sobre consum responsable

14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.

b.- “Ep, em comenta el Joan R. que té algunes fotos seves de la festa major de la Torre al Va de Nens” J.

c.- “La Senalla ja està fent compres cooperatives de productes de qualitat i ecològics. Us recomano vivament que us hi associeu!” J.

d.- L’Agrupació de Ball Populars de Torredembarra ha editat un nou conte i un opuscle sobre els gegants.

e.- “Benvolguts/des, Qui estigui interessat en tenir un gatet de 4 mesos, o més d'un, li puc proporcionar ja que en tinc quatre; un és totalment negre, i els altres tres són barreja de blanc i negre. Jo ja m'ofereixo a portar-vos-el a casa vostra. Moltes gràcies i salutacions, Lluís E.”

f.- “Buenas a todos: El próximo curso dará comienzo el sábado 20 de septiembre y finalizará el 20 de diciembre (ambos días inclusives). El precio no ha variado, será de 30 euros el trimestre a abonar en su totalidad el primer día de clase. (Salvo casos excepcionales que nos soliciten abonarlo de alguna otra manera). Todo aquel de vosotros que quiera apuntarse al nuevo curso deberá devolverme este mail con los siguientes datos (en el caso de que conozcáis a alguien que quiera apuntarse, enviadle este mismo correo o, en caso de que no dispusiera de correo electrónico, añadid sus datos junto a los vuestros). Datos a rellenar:
Nombre: Apellidos: Dirección: Teléfono de contacto (fijo y móvil): Dirección de correo electrónico:
Curso a realizar este año: (iniciación o beginners): El horario de las clases será:
Iniciación al country (con nuevas coreografías): de 19 a 20 horas. Beginners: de 20.30 a 21.30 horas
Y, si nadie nos dice lo contrario, se realizarán en el gimnasio del CEIP L'Antina (como el año pasado). Un abrazo a todos y hasta el día 20. Belén” baoyim@hotmail.com