divendres, 31 d’octubre de 2008

NOVES ORDENANCES FISCALS: PRECIPITADES I POC IMAGINATIVES


L'Alternativa Baix Gaià va qualificar en el darrer Ple Municipal de precipitades les noves ordenances fiscals perquè no havien estat ni treballades ni debatudes amb temps. De la mateixa manera l'Alternativa les va qualificar de poc imaginatives perquè en un context de crisi que vivim i seguirem patint durant l'any vinent convenen incentius i bonificacions que aquestes ordenances no inclouen. Els impostos tornen a pujar.

dimecres, 29 d’octubre de 2008

L'ALTERNATIVA QÜESTIONA LA MODIFICACIÓ DEL PRESSUPOST


L'Alternativa Baix Gaià va qüestionar en el darrer Ple Municipal la modificació del pressupost que va significar canviar una partida del Patronat de Cultura a un altre lloc. Aquest moviment es va fer sense consultar als membres del Patronat Municipal de Cultura. Si volem participació ciutadana, hem de comptar amb la gent sempre, no només per sortir a la fotografia.

dimarts, 28 d’octubre de 2008

L'ABG PROPOSA CREAR UNA COMISSIÓ D'URBANISME


En el darrer Ple Municipal vàrem proposar crear una comissió de treball -on els partits polítics hi estiguessin representats-, per a poder aprofundir millor en les polítiques d’urbanisme a nivell municipal, considerant que hi han diversos projectes prou importants pel futur de Torredembarra. La regidora d’Urbanisme va agafar el compromís de crear aquest espai de treball.

Pensem que és una qüestió necessària en temps de crisi i que, a més, pot engegar una nova dinàmica de trebal que permeti aportar coses a aquelles candidatures com nosaltres que sempre hem demanat participar.

Els projectes consensuats tindran vida més enllà de la legislatura.
A la imatge podeu veure un nyap al carrer Barcelona.

diumenge, 26 d’octubre de 2008

L'ALTERNATIVA PROPOSA CREAR UNA COMISSIÓ QUE ESTUDIÏ LA DINAMITZACIÓ ECONÒMICA DE LA VILA


En el darrer Ple Municipal de l'Ajuntament de Torredembarra, l'Alternativa Baix Gaià va proposar que es crei una comissió que estudiï fórmules per a dinamitzar econòmicament la Vila. El regidor de l'equip de govern Pere Font va recollir la idea i es farà realitat aquesta aposta de treball conjunt. Felicitem aquesta decisió.
Es tracta d'una idea que l'Alternativa venia proposant de feia temps. De fet, feia anys que alertàvem que l'exclusiva dependència del totxo ens feia molt febles davant futures crisis econòmiques. De la mateixa manera, ja havíem apuntat que el creixement econòmic dels darrers anys s'havia basat en un sistema especulatiu que acabaria petant. Aquest sistema no només és ambientalment insostenible si no que, a més, fa fallida al cap de temps.
Davant d'aquesta situació Torredembarra ha posar-hi molta imaginació i treball col·lectiu. Tenim potencial, serveis, territori, litoral i comunicacions. Ara cal coordinar, planificar i saber vendre el producte. Nosaltres estem disposades i disposats a seure a taula per treballar.
Aigua freda
No cal dir que ha estat un revés l'aprovació de les ordenances fiscals sense haver-hi hagut cap mena de debat i sense la possibilitat de posar incentius fiscals per a diferents sectors. Esperem, però, que la taula per a treballar estigui oberta i que els pressupostos siguin participatius i no retallin les partides socials.

dissabte, 25 d’octubre de 2008

AL CARRER PER LA BIBLIOTECA

L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ REP EL SUPORT DE MOLTS VEÏNS A LA PROTESTA PER LA BIBLIOTECA

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha protagonitzat una acció simbòlica al carrer per a demanar que la Biblioteca Mestra Maria Antònia torni a obrir els dissabtes pel matí i la sala de la Golfa torni a tenir usos polivalents i culturals (llibres, internet, exposicions, premsa, etc.).

L’acció ha tingut lloc aquest dissabte 25 d‘octubre de 2008 i s’ha fet davant l’antiga biblioteca de La Golfa, al carrer de la Muralla, la qual va ser tancada per l’anterior equip de govern. Entre llibres i revistes, molts veïns i veïnes s’han apropat per a expressar el seu suport a la demanda. Cal destacar la presència de molts avis i àvies que han insistit en el servei de proximitat que oferia la Biblioteca de La Golfa. De la mateixa manera, també hi ha hagut nens i nenes que s’han queixat del tancament de la Biblioteca Mestra Maria Antònia els dissabtes pel matí, que és un dia de la setmana que no hi ha tantes activitats extraescolars i que permet gaudir de la lectura. La protesta de l’Alternativa continuarà ara amb una recollida de signatures.

dijous, 23 d’octubre de 2008

ALTERNATIVA 370


ALTERNATIVA 370
23 d’octubre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-“L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ SURT AL CARRER PER LA BIBLIOTECA
L’Ajuntament de Torredembarra ha decidit tancar la Biblioteca Mestra Maria Antònia els dissabtes pel matí.
Dissabte dia 25 d‘octubre de 2008 l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra obrirà una biblioteca al carrer de la Muralla per a protestar pel tancament de la Biblioteca Mestra Maria Antònia els dissabtes pel matí. El tancament d‘aquest servei segueix la línia de l’anterior govern que va tancar definitivament la Biblioteca de La Golfa. Amb aquestes mesures es van empetitint els serveis culturals que rep el ciutadà de Torredembarra i va en detriment de l’accés a les noves tecnologies i a la informació per a les persones treballadores. La Biblioteca de La Golfa donava un servei de proximitat que s’hagués pogut ampliar donant polivalència a la sala. I la Biblioteca Mestra Maria Antònia oferia un servei matinal els dissabte que era ideal per a les persones que treballen entre setmana, per als estudiants que fan treballs i per a les persones que venen a passar el cap de setmana a la Vila.
L’acció al carrer de l’Alternativa Baix Gaià facilitarà a tothom un servei de biblioteca al carrer de la Muralla durant aquest dissabte d’11 a 13h.”
-Dimarts 19h. Els regidors estarem al Casal Numen Mestre fins les 8 del vespre coordinant diversos temes d'acció municipal.
-Dimecres, el Toni obre el Casal Popular Numen Mestre de 17 a 19h.
-ARTICLE D’OPINIÓ “Tornen temps difícils. És possible que el món superi la crisi però per als catalans la crisi continuarà igual: l’espoli fiscal es perpetuarà quan el Tribunal tombi el nou Estatut, les veus crítiques seran jutjades per ultratge a Espanya, els mitjans de comunicació espanyolistes s’inventaran campanyes com les que estem patint nosaltres (un diari de ta. encara deia aqueixa setmana passada que havíem promogut una campanya d’apadrinament quan això és totalment fals!), etc. A uns els deixaran manifestar fent apologia del nazisme i en contra dels catalans i als altres ens portaran als jutjats per penjar un acudit o una pancarta (recordeu el cas dels nens de Institut del Morell!). Alfons López Tena acabava un article amb aquestes dades: “la renda dels catalans cau, després de “l’anivellament solidari”, de la posició 3a a la 11a, sota Melilla; cau sis posicions al món entre el 2003 i el 2006 en Índex de Competitivitat; cau en l’Índex de Desenvolupament Humà de les Nacions Unides entre el 2000 i el 2007 de la posició 14 a la 18, mentre Espanya puja de la 21 a la 13. Superem encara (104,6%) la mitjana de renda, en un parell d’anys caurem per sota, inevitable quan en 20 anys hem estat el 16% dels habitants i el 20% del PIB, hem pagat el 24% dels impostos, i rebut el 12% de la despesa pública. (...)”. Mentre assistim perplexes/os i astorades/ts a l’espectacle del 12 d’octubre on un regidor torrenc del partit més minoritari de tots, seguidor de Losantos, parlava en nom de tota la Vila, com si els darrers 70 anys no haguessin existit a la Torre. Jordi”
-“L'oposició de Torredembarra critica la «forma» d'alguns canvis de personal” www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3034358

LA POBLA DE MONTORNÈS
-“L’Alternativa Baix Gaià respon les declaracions de Santamaria
L’alcalde sortint va afirmar al ple de la moció de censura que agraïa el suport de l’ABG.
El passat dissabte onze d’octubre de 2008, a la Pobla de Montornès, es va aprovar la moció de censura presentada per Convergència i Unió amb el recolzament de dos regidors d’ AM-PM. En el seu discurs, el ja ex-alcalde Sr. Santamaria, va agrair la presència i el suport de diferents autoritats, tant del PSC com de ERC, així com el d’Alternativa Baix Gaià. (...)” VEIEU EL COMUNICAT SENCER AL BLOC: http://abgpoblamontornes.blogspot.com

Del Fòrum de les Terres del Gaià
http://www.tottarragona.cat/noticia.php?idnoticia=1313

Salvem el Gaià
http://blocs.tinet.cat/blog/salvem-el-gaia/ Vam participar-hi companys de Creixell, Torre, Riera, La Pobla, etc.

Pla Territorial
Veieu el ressò de les al·legacions al Pla Territorial al bloc de la Torre.

Urbanisme
Molt interessant: http://permesverd.blogspot.com/

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

26: Romancec a Renau 18h GF
23: 18H Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Inauguració del curs. Josep Mª S.: La nostra gent gran del segle XXI. CESM
23: Darrer dia per a presentar al·legacions al Pla Territorial.
24: GF a La Nou de Gaià
25: 9h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 19:00 h aprox. EXCURSIÓ Al pantà de Riudecanyes, Duesaigües i Camí dels Molins d’Aigua. Recorregut de 14,6 km i un desnivell suau de 250 m. La qualifiquem de dificultat baixa. CESM
25: Acció per la biblioteca 11-13h
26: GF a Renau (http://gaiafolk.webnode.com)
30: 18h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Carme Aguilar: Santiago Ramón y Cajal i la petjada d’un Nobel.
31: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 3ª Sessió: Oriente es Oriente. CESM

NOVEMBRE
8: “Estimats companys/es de Salvem el Gaià,
El motiu d’aquest correu és la intenció de unir les nostres mans i forces un mateix dia i en un mateix lloc, les nostres i les de moltes altres associacions, assemblees, plataformes i coordinadores locals i nacionals que lluiten dia rere dia per fer front a la destrucció del territori i l’especulació.
Des de l’eixample de Barcelona, estem preparant una Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori. El indret escollit es davant la Sagrada Família, al carrer Marina de Barcelona, que romandrà tallat al trànsit durant el transcurs de la jornada amb els permisos corresponents que ja han estat atorgats.
La Trobada vol esdevenir un punt d’encontre entre lluites d’arreu dels territoris de parla catalana, ja són moltes les plataformes i entitats que han confirmat la seva assistència, és per això que també hem pensat en vosaltres.
La jornada esta dividida en tres parts, per una banda pretenem fer una Fira d’entitats en la que tots i totes participaríem, al matí a més hi haurien activitats per als més menuts, al mig dia pretenem fer una taula rodona amb l’assistència de tots i totes les persones que vulguin i participin en les entitats per tal de posar en comú les nostres lluites, més tard podríem gaudir de l’actuació del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i per últim acabaríem la jornada amb una paella per a 300 persones a càrrec d’uns companys del País Valencià.
El motor que ens ha portat a engegar aquest projecte és el intent de condemnar un veí de la Sagrada Família per manifestar-se contra l’especulació a la ciutat de Barcelona, són moltes les entitats del barri i del país que estem seguint i donant suport a la campanya que demana l’absolució d’en Jona. La trobada però, a més de denunciar la repressió que pateixen companys i companyes que planten cara a l’especulació i intenten aturar la destrucció del nostre patrimoni natural, pretén ser un altaveu que difongui totes les lluites d’aquells que us hi acosteu i hi participeu com a un agent més de la Fira d’entitats.
La Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori tindrà lloc el dia 8 de Novembre, i com ja hem dit ens agradaria de tot cor que hi participéssiu com a entitat, que portéssiu tot el vostre material, exposicions, que aprofitéssiu l’ocasió per a recollir signatures de totes aquelles persones que sovint ens costa arribar, i sobretot de compartir experiències amb companys i companyes de tot el país.
Us volem donar les gràcies, i demanar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic absoluciojona@joveseixample.cat o al 665456882 per a confirmar la vostra assistència o simplement per compartir la vostra lluita.
Una abraçada, esperem la vostra resposta.
L'especulació és un fet, manifestar-se un dret!
www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.cat ”
15: Assemblea Nacional d'EPM a La Palma de Cervelló alternativabg@hotmail.com
13: Acte Públic 'Llei de La Dependència'. Sala de Plens de l'Aj. de Torredembarra
13: Vaga a l’ensenyament públic
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap. Veieu el programa al bloc del Jordi: http://antropologiaimes.blogspot.com ULL!
La inscripció val 12 euros. Si a més us voleu quedar a dinar dissabte cal pagar 19 euros més. El número de compte és Centre d'Estudis del Gaià 2100.165.69.0200096837 (al tríptic està equivocat perquè hi ha un nombre de més).
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

RECULL DE PREMSA
Del Més Costa Daurada.

dimarts, 21 d’octubre de 2008

AVUI, A TARRAGONA


Avui l'Alternativa Baix Gaià i totes les entitats que hem redactat conjuntament al·legacions pel Pla Territorial les presentem a Política Territorial. Hem quedat a les 17h a la Plaça dels Carros. T'hi esprem!

diumenge, 19 d’octubre de 2008

AHIR VAM SER A MONTFERRI

Dissabte a la tarda vam participar al VIII Fòrum de les Terres del Gaià junt amb altres veïns dels municipis de la conca del riu.
Molt interessant, molta gent i un poble preciós. Al final, visita guiada a l'obrador de la cervesa artesanal del poble.

divendres, 17 d’octubre de 2008

DISSABTE, ACCIÓ DE SALVEM EL GAIÀ I MÉS!

Ep, demà dissabte et necessitem, Salvem el Gaià, demà dissabte 18 a les 12h, presentarà les seves al·legacions al Pla Territorial (Protecció del litoral, Parc Natural, Cabal Ecològic). Serà a la desembocadura del Gaià. Uns quants activistes arribarem amb un veler d’Ecologistes en Acció.Porta la samarreta de Salvem el Gaià! Cal que siguem colla!

dimarts, 14 d’octubre de 2008

DIMECRES, ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA


ALTERNATIVA 369


ALTERNATIVA 369
13 d’octubre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Dimarts 19h. Els regidors estarem al Casal Numen Mestre fins les 8 del vespre coordinant diversos temes d'acció municipal.
-“Cosetes...
Dimarts 14, a les 20h, ens tornarem a veure al Casal Numen Mestre de Torredembarra. Serà la darrera reunió de debat del Pla Territorial.
Divendres 17, al matí, entregarem el document a l'administració
Tots els col·lectius i entitats que vulguin subscriure el document, ho poden fer:
Donant suport al document íntegre. Donant suport parcial al document (si hi ha algun col·lectiu o entitat que no comparteix algun suggeriment o al·legació, la pot retirar i recolzar la resta. Salut! Lluís” Si voleu rebre l’esborrany cal que contesteu aquest correu.
-Dimecres, el Toni obre el Casal Popular Numen Mestre de 17 a 19h.
-Hem difós a través del bloc la notícia de TVC que esmenta Muntanyans II.
-L’Iris va ser a la pujada del Pic de la Mola organitzada per ERC de La Pobla. http://irisgual.blogspot.com/
-El Carles ha escrit la seva crònica del darrer Ple http://carlesrico.blogspot.com
-El Lluís va ser present a la darrera reunió de la Plataforma pel Dret a Decidir.

LA POBLA DE MONTORNÈS
Veieu una imatge de les pancartes del dia de la moció de censura al bloc:
http://abgpoblamontornes.blogspot.com

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

14: 19h. Els regidors estarem al Casal Numen Mestre fins les 8 del vespre coordinant diversos temes d'acció municipal.
14: a les 20h, ens tornarem a veure al Casal Numen Mestre de Torredembarra. Serà la darrera reunió de debat del Pla Territorial.
17: Entregarem les al·legacions al Pla Territorial a l'administració
15: Assemblea mensual oberta de l’Alternativa al Casal Popular Numen Mestre 21h
16: Ple municipal de Torredembarra 20h
16: “Bones! El proper 16 d'octubre, a les 19:30 de la tarda, reunió de Salvem el Gaià al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra. Punts a tractar: - Si ja la coneixem, parlarem de la resposta de la petr. - Contactes amb enguinyers sense fronteres - Al·legacions Pla Territorial - Festa del 10è aniversari - Allò que faci falta. Salut i Gaià!
Hèctor”
17: Badaveus a Vespella GF 22h
17: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 2ª Sessió: Bagdad Café. CESM
18: Lídia Pujol a El Catllar 22:30h GF
18: VIII Fòrum de les Terres del Gaià - Montferri - Benvolgudes/guts: Amb la present us convoquem al proper Fòrum de les Terres del Gaià i van vuit. Es celebrarà el proper 18 d'octubre a Montferri (Alt Camp, Mig Gaià) al Casal, al C/ Major. És on està el bar i el Casal del Barça. A les 17h.
Després de donar-nos la benvinguda i presentar-nos, parlarem dels següents temes:
1. El Parc Natural de les Terres del Gaià: Breu resum dels Fòrums i situació actual
Persona que presenta el punt: Toni B. Durada del punt: 20 min.
2. Actualització de notícies dins de la campanya de Salvem el Gaià: On va
l'aigua del Gaià? Persona que presenta el punt: Hèctor H. / Montserrat G.
Durada de la presentació: 20 min.
3. Pla Territorial del Camp de Tarragona: Presentació d'al·legacions
Persona que presenta el punt: Robert A. Durada de la presentació: 20 min.
4. Presentació de les Primeres Jornades de divulgació i estudi del Gaià
Persona que presenta el punt: Un representant del Centre d'Estudis del Gaià
Durada de la presentació: 10 min.
5. Una breu reflexió conjunta del profitós camí recorregut pel Fòrum, tot i
que fa pujada i trobem trampes. Persona que presenta el punt: Antoni R.
Durada de la presentació: 30 min. Més informació: ardca@tinet.org
http://terresdelgaia.alvent.net/ http://blocs.tinet.cat/blog/salvem-el-gaia
Per una Gaià Viu! Fòrum de les Terres del Gaià”
18 i 19: 7h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 20:00 h diumenge SORTIDA CULTURAL
Franja de Ponent: Ribagorça. Visitarem Benabarre, Graus, Roda de Isábena, Monestir d’Obarra, Sopeira, Arén i Montanyana. CESM
19: Trobada gegantera a TDB
20: Xerrada i tast de vins a La Nou de Gaià 20h GF
26: Romancec a Renau 18h GF
23: 18H Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Inauguració del curs. Josep Mª S.: La nostra gent gran del segle XXI. CESM
23: Darrer dia per a presentar al·legacions al Pla Territorial.
24: GF a La Nou de Gaià
25: 9h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 19:00 h aprox. EXCURSIÓ Al pantà de Riudecanyes, Duesaigües i Camí dels Molins d’Aigua. Recorregut de 14,6 km i un desnivell suau de 250 m. La qualifiquem de dificultat baixa. CESM
25: Acció per la biblioteca 11-13h
26: GF a Renau (http://gaiafolk.webnode.com)
30: 18h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Carme Aguilar: Santiago Ramón y Cajal i la petjada d’un Nobel.
31: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 3ª Sessió: Oriente es Oriente. CESM

NOVEMBRE
8: “Estimats companys/es de Salvem el Gaià,
El motiu d’aquest correu és la intenció de unir les nostres mans i forces un mateix dia i en un mateix lloc, les nostres i les de moltes altres associacions, assemblees, plataformes i coordinadores locals i nacionals que lluiten dia rere dia per fer front a la destrucció del territori i l’especulació.
Des de l’eixample de Barcelona, estem preparant una Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori. El indret escollit es davant la Sagrada Família, al carrer Marina de Barcelona, que romandrà tallat al trànsit durant el transcurs de la jornada amb els permisos corresponents que ja han estat atorgats.
La Trobada vol esdevenir un punt d’encontre entre lluites d’arreu dels territoris de parla catalana, ja són moltes les plataformes i entitats que han confirmat la seva assistència, és per això que també hem pensat en vosaltres.
La jornada esta dividida en tres parts, per una banda pretenem fer una Fira d’entitats en la que tots i totes participaríem, al matí a més hi haurien activitats per als més menuts, al mig dia pretenem fer una taula rodona amb l’assistència de tots i totes les persones que vulguin i participin en les entitats per tal de posar en comú les nostres lluites, més tard podríem gaudir de l’actuació del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i per últim acabaríem la jornada amb una paella per a 300 persones a càrrec d’uns companys del País Valencià.
El motor que ens ha portat a engegar aquest projecte és el intent de condemnar un veí de la Sagrada Família per manifestar-se contra l’especulació a la ciutat de Barcelona, són moltes les entitats del barri i del país que estem seguint i donant suport a la campanya que demana l’absolució d’en Jona. La trobada però, a més de denunciar la repressió que pateixen companys i companyes que planten cara a l’especulació i intenten aturar la destrucció del nostre patrimoni natural, pretén ser un altaveu que difongui totes les lluites d’aquells que us hi acosteu i hi participeu com a un agent més de la Fira d’entitats.
La Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori tindrà lloc el dia 8 de Novembre, i com ja hem dit ens agradaria de tot cor que hi participéssiu com a entitat, que portéssiu tot el vostre material, exposicions, que aprofitéssiu l’ocasió per a recollir signatures de totes aquelles persones que sovint ens costa arribar, i sobretot de compartir experiències amb companys i companyes de tot el país.
Us volem donar les gràcies, i demanar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic absoluciojona@joveseixample.cat o al 665456882 per a confirmar la vostra assistència o simplement per compartir la vostra lluita.
Una abraçada, esperem la vostra resposta.
L'especulació és un fet, manifestar-se un dret!
www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.cat”
15: Assemblea Nacional d'EPM a La Palma de Cervelló
13: Acte Públic "Llei de La Dependència". Sala de Plens de l'Aj. de Torredembarra
13: Vaga a l’ensenyament públic
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

b.- “Miquel C., l'informàtic del Segrià que va traduir fa alguns mesos
la web del Parlament Europeu a la llengua catalana, ha afegit a la web
traduïda Europarl.cat, la traducció de la nova televisió en línia que
ha estrenat l'Europarlament fa poques setmanes, EuroparlTV. En el seu
dia l'estrena de la traducció de la pàgina web del Parlament Europeu
va significar pel jove del Segrià les 'amenaces' de diversos
responsables de l'Europarlament de denunciar-lo per haver infringit
els drets d'autor, i el van instar a tancar la pàgina web,cosa que el
jove no va fer.
http://www.europarl.cat/tv-EN_PROVES/signa_ca.php”

dilluns, 6 d’octubre de 2008

ALTERNATIVA 368


ALTERNATIVA 368
6 d’octubre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Dimarts 19h. Els regidors estarem al Casal Numen Mestre fins les 8 del vespre coordinant diversos temes d'acció municipal.
-Dimecres, reunió pel Pla Territorial al Casal Popular Numen Mestre
-“Hola a tots i totes, Ahir el Plenari del Districte d'Horta-Guinardó va aprovar (amb el vot en contra del PP, clar) dedicar el nom d'una nova plaça al barri de La Teixonera, a NUMEN MESTRE, como sabeu, militant del PSUC fusilat en 1949 juntament amb Joaquim Puig i Pidemunt, Angel Carrero, i Pere Valverde. Un altre lloc viu per a la memòria... Salut! Fèlix”.
-Hem demanat a l’Ajuntament que hi torni a haver pressupostos participatius. Veieu el bloc.
-Aquesta setmana surt el butlletí en paper.

LA POBLA DE MONTORNÈS
-El dia 11, moció de censura de CIU i dos trànsfugues. Veieu el bloc: http://abgpoblamontornes.blogspot.com

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

OCTUBRE
7: Concentració a Tarragona contra les 65 hores 19.00h, ESTÀTUA DELS DESPULLATS, Rambla Nova,
Convoca: Campanya contra les 65 hores
8: “Reunió Pla Territorial del Camp Dimecres 8 d'octubre, a les 20h, al Casal Numen Mestre de Torredembarra Incorporació d'al.legacions de nous municipis Al.legacions mobilitat de Camp
Salut i lluita! Lluís S. Alternativa Baix Gaià EPM - Torredembarra”
9: 18h Biblioteca Municipal CINEMA The Queen CESM
10: Espremulls a La Pobla 22h GF
11: Rauxa i Makila a Roda de Berà 22:30h GF
15: Assemblea mensual oberta de l’Alternativa al Casal Popular Numen Mestre 21h
16: Ple municipal de Torredembarra 20h
16: “Bones! El proper 16 d'octubre, a les 19:30 de la tarda, reunió de Salvem el Gaià al Casal Popular Numen Mestre de Torredembarra. Punts a tractar: - Si ja la coneixem, parlarem de la resposta de la petr. - Contactes amb enguinyers sense fronteres - Al·legacions Pla Territorial - Festa del 10è aniversari - Allò que faci falta. Salut i Gaià!
Hèctor”
17: Badaveus a Vespella GF 22h
17: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 2ª Sessió: Bagdad Café. CESM
18: Lídia Pujol a El Catllar 22:30h GF
18 i 19: 7h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 20:00 h diumenge SORTIDA CULTURAL
Franja de Ponent: Ribagorça. Visitarem Benabarre, Graus, Roda de Isábena, Monestir d’Obarra, Sopeira, Arén i Montanyana. CESM
19: Trobada gegantera a TDB
20: Xerrada i tast de vins a La Nou de Gaià 20h GF
26: Romancec a Renau 18h GF
23: 18H Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Inauguració del curs. Josep Mª S.: La nostra gent gran del segle XXI. CESM
25: 9h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 19:00 h aprox. EXCURSIÓ Al pantà de Riudecanyes, Duesaigües i Camí dels Molins d’Aigua. Recorregut de 14,6 km i un desnivell suau de 250 m. La qualifiquem de dificultat baixa. CESM
30: 18h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Carme Aguilar: Santiago Ramón y Cajal i la petjada d’un Nobel.
31: 18h Biblioteca Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Conèixer l’altre, Interculturalitat, 3ª Sessió: Oriente es Oriente. CESM

NOVEMBRE
8: “Estimats companys/es de Salvem el Gaià,
El motiu d’aquest correu és la intenció de unir les nostres mans i forces un mateix dia i en un mateix lloc, les nostres i les de moltes altres associacions, assemblees, plataformes i coordinadores locals i nacionals que lluiten dia rere dia per fer front a la destrucció del territori i l’especulació.
Des de l’eixample de Barcelona, estem preparant una Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori. El indret escollit es davant la Sagrada Família, al carrer Marina de Barcelona, que romandrà tallat al trànsit durant el transcurs de la jornada amb els permisos corresponents que ja han estat atorgats.
La Trobada vol esdevenir un punt d’encontre entre lluites d’arreu dels territoris de parla catalana, ja són moltes les plataformes i entitats que han confirmat la seva assistència, és per això que també hem pensat en vosaltres.
La jornada esta dividida en tres parts, per una banda pretenem fer una Fira d’entitats en la que tots i totes participaríem, al matí a més hi haurien activitats per als més menuts, al mig dia pretenem fer una taula rodona amb l’assistència de tots i totes les persones que vulguin i participin en les entitats per tal de posar en comú les nostres lluites, més tard podríem gaudir de l’actuació del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i per últim acabaríem la jornada amb una paella per a 300 persones a càrrec d’uns companys del País Valencià.
El motor que ens ha portat a engegar aquest projecte és el intent de condemnar un veí de la Sagrada Família per manifestar-se contra l’especulació a la ciutat de Barcelona, són moltes les entitats del barri i del país que estem seguint i donant suport a la campanya que demana l’absolució d’en Jona. La trobada però, a més de denunciar la repressió que pateixen companys i companyes que planten cara a l’especulació i intenten aturar la destrucció del nostre patrimoni natural, pretén ser un altaveu que difongui totes les lluites d’aquells que us hi acosteu i hi participeu com a un agent més de la Fira d’entitats.
La Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori tindrà lloc el dia 8 de Novembre, i com ja hem dit ens agradaria de tot cor que hi participéssiu com a entitat, que portéssiu tot el vostre material, exposicions, que aprofitéssiu l’ocasió per a recollir signatures de totes aquelles persones que sovint ens costa arribar, i sobretot de compartir experiències amb companys i companyes de tot el país.
Us volem donar les gràcies, i demanar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic absoluciojona@joveseixample.cat o al 665456882 per a confirmar la vostra assistència o simplement per compartir la vostra lluita.
Una abraçada, esperem la vostra resposta.
L'especulació és un fet, manifestar-se un dret!
www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.cat”
15: Assemblea Nacional d'EPM a La Palma de Cervelló
13: Acte Públic "Llei de La Dependència". Sala de Plens de l'Aj. de Torredembarra
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap.
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

B.- Mireu com viatja la cervesa Estraperlo:
http://bostoncinco.com/estraperlo/estraperlo_viatgera.htm

dissabte, 4 d’octubre de 2008

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS


L'Alternativa Baix Gaià va demanar en el darrer ple que la regidoria d'hisenda que torni a impulsar uns pressupostos participatius. El regidor va respondre que, malgrat el poc temps per a preparar-ho, intentaria fer alguna cosa. Esterem atents/es. D'altra banda, l'Alternativa va proposar que els nous pressupostos, malgrat la crisi econòmica, no baixessin la inversió en benestar social.