diumenge, 30 de novembre de 2008

CAL REGULAR EL TRÀNSIT AL NUCLI ANTIC


Els senyals que hi ha a les entrades del nucli antic es contradiuen amb la realitat. Diuen que està prohibit anar amb bicicleta quan el Ple Municipal ha aprovat que es retiri aquest extrem. Els senyals regulen el trànsit de cotxes dins el nucli però en canvi hi entra tothom i s'estaciona a tot arreu. Només cal veure quants vehicles hi ha a la Plaça del Castell, al carrer Ample, al Freginal o l'estat en què es troba el Portal de Padrines. Ara, a més, cal afegir-hi la reobertura al trànsit rodat del carrer Francesc Moragues. Sens dubte, es tracta d'un perill pels vianants del carrer Nou. L'Alternativa va denunciar-ho en el darrer Ple Municipal.

dissabte, 29 de novembre de 2008

L'ENTORN DEL PAVELLÓ, IGUAL


L'Alternativa va preguntar en el darrer ple l'estat de les obres d'adequació de l'entron del pavelló Sant Jordi. L'equip de govern va respondre que s'han fet millores en les goteres que hi havia però que l'entorn continua igual. L'objectiu del govern municipal és tirar endavant amb l'arranjament de l'espai i instal·lar un dipòsit pluvial. L'Alternativa proposa tirar endavant aquestes obres i estudiar bé l'ubicació del dipòsit.

dijous, 27 de novembre de 2008

SOLIDARITAT


"A Torredembarra, 15.000 habitants = 15.000 €. Salvem la vida a la Nicole!
La Nicole és una nena de 3 anys de Torredembarra que pateix una greu malaltia i necessita urgentment un tractament privat que té un cost molt elevat: 15.000 €. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Torredembarra ha decidit donar suport a la família i fa una crida a la ciutadania, empreses i entitats del municipi perquè col·laborin a través del següent número de compte corrent de la Caixa:
2100 0172 19 0200433026
L'Ajuntament de Torredembarra en ple de 20 de novembre de 2008 i per unanimitat ha adoptat el compromís de garantir als pares de la nena l'aportació econòmica esmentada, amb càrrec al pressupost municipal de 2009, en la mesura en què les quantitats recaptades per donacions privades no arribin a l'import necessari. L'Ajuntament també s'ha compromès a demanar al Ministeri de Sanitat i Consum que agiliti el procés de resposta de sol·licitud d'autorització del tractament que pot salvar la vida a la nena." Extret de http://www.torredembarra.cat/

dimecres, 26 de novembre de 2008

dimarts, 25 de novembre de 2008

ALTERNATIVA 374


ALTERNATIVA 374
25 de novembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

LA POBLA DE MONTORNÈS
Ja hem distribuït el Full d’aquest mes. Veieu el bloc. http://abgpoblamontornes.blogspot.com

TORREDEMBARRA
Ens veiem aquest dijous dia 27 a les 21h per a parlar de l’Escorxador. Confirmeu lloc a alternativabg@gmail.com
Veieu al bloc (http://alternativatorredembarra.blogspot.com):
-Hem publicat al Som-hi l’article sobre Turisme.
-L'ABG TORNA A DEMANAR QUE ES PUGUI CIRCULAR AMB BICI PER DALT LA TORRE
-L'ALTERNATIVA A FAVOR DE LA BORSA D'HABITATGE
-L'ALTERNATIVA REIVINDICA LA BIBLIOTECA

LA RIERA DE GAIÀ
L’escola nova de La Riera haurà de seguir esperant www.iniciativarierenca.org

LEC
Convoquem una reunió d’entitats, candidatures, pares, mares, mestres... per a decidir la nostra postura davant la nova Llei d’Educació. Divendres 5 de desembre a les 20h.

PLATJA LLARGA
La Plataforma ha elaborat un document de treball a partir dels coneixements i les aportacions de diferents persones. Si hi voleu participar us podem reenviar aquest document.

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

ALTRES HERBES
A.-AGENDA
27: 18.00 h Sala de plens de l’Ajuntament AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Joan J. Pujades: La reforma dels centres històrics CESM
26: “Benvolguts i benvolgudes: Queda convocada la Comissió de Medi Urbà pel proper dimecres 26 de novembre de 2008, a les 20 hores, a la Sala de Juntes de l'Ajuntament de Torredembarra.
oRDRE DEL DIA Lectura i aprovació de l'acta de la sessió ordinària del 28 de maig de 2008. Informació sobre els Plans de Millora Urbana del Nucli Antic i del Barri Marítim. Informació sobre el Pla Parcial La Sort. precs i preguntes. Atentament, El president de la Comissió Enric Bonan Torredembarra, 24 de novembre de 2008”
26: Reunió de Salvem el Gaià amb l’ACA 18h.
27: Reunió ABG-TDB per l’Escorxador 21h
27: Reunió de la Plataforma Salvem la Platja Llarga a l’USTEC TGN
28: Conferència sobre la violència masclista amb la presidenta de l’ICD. Biblio. Altafulla. LINK 20h
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell
30: Recollida de residus a l'espai natural de la punta de la Móra (Tarragona) Pàrking de la Platja Llarga (Tarragona) 10.00 h És imprescindible inscriure's prèviament, litoral@depana.org
30: Excursió del Gata al castell de Pinyana

DESEMBRE
3: Reunió de la Salvem la Platja Llarga 18h
5: Reunió de candidatures, mares, pares, mestres i més per a parlar de la nova llei d’educació 20h Torredembarra
6: I Trobada de Cultura Urbana a Torredembarra (Reg. De Jovetut)
7: Excursió del Gata el camí de sirga del riu Ebre
7: Visita als Muntanyans www.gepec.cat/muntanyans
11: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Santiago J, Castella: La Unió Europea després del fracàs de la Constitució CESM
11: Reunió de Salvem el Gaià
12: 20.00 h Sala de Plens PRESENTACIÓ LLIBRE Nova edició Ranxets. La cuina a Torredembarra, a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. CESM
13: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ A Sant Vicenç de Calders des del Vendrell Excel·lents vistes de les vinyes vora al mar i del seu entorn CESM
13: Acte per a reivindicar l’Escorxador Torredembarra
14: Excursió del GATA Caput Fontis www.tinet.org/~gata/excursions.html
17: Assemblea mensual de l’ABG de Torredembarra
18: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Marta Serrano: El pessebre Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tots els detalls els podeu preguntar a: sinibald@tinet.org
18: Ple Municipal a Torredembarra 20h

FEBRER
15: Plantada d’arbres al Gaià SÍNIA, GATA, SALVEM EL GAIÀ

MARÇ
26: Conferència de Joan M. Thomàs sobre el Franquisme www.sinibald.cat
29: Festa dels 10 anys de Salvem el Gaià

b.- www.decidim.cat

Cal planificar el turisme


Ara que s’ha acabat la temporada turística i que es preparen els pressupostos per l’any vinent és un bon moment per aturar-se i plantejar-se algunes coses, la majoria de les quals, segurament, ja són damunt de la taula de treball dels tècnics. En primer lloc, creiem que cal estudiar la demanda per encertar amb l’oferta: Determinar què volen els turistes, quins hàbits tenen, com és el públic que ve a Torredembarra i perquè no ve la resta de turistes. Cal un estudi de la demanda turística. De la mateixa manera, un pas previ ha de ser la de formar el personal dedicat a donar el servei turístic i conscienciar a les parts implicades que el tracte i la professionalitat són dos aspectes molt importants perquè els turistes tornin.

En segon lloc, cal apostar per la diversificació de l'oferta. Fer recerca de nous àmbits de desenvolupament, diferents del sol i platja, així com intentar trencar amb l'estacionalitat. El recurs del litoral s’ha de completar amb una oferta que inclogui valors culturals, comercials i de lleure. Per a fer-ho, caldrà un treball conjunt amb les parts implicades i, sens dubte, el projecte d’etiqueta turística de Baix Gaià afavorirà aquest procés. Aquesta nova aposta representa una suma de valors als que ja tenim i que podrà oferir territori, rutes, esports, castells i valors naturals que seran un atractiu per al turisme més familiar i sostenible.

En tercer lloc, cal coordinar l’oferta d’allotjament intentant unificar la promoció i a l’hora detectar els dèficits i cercar solucions. En el mateix sentit cal catalogar camins rurals, ampliar els camins condicionats i marcats, enllaçar-los amb els camins que hi ha a la comarca i donar-los a conèixer. Cal catalogar els elements del paisatge rural que ens queden (marges de pedra seca, casetes, etc.) perquè seran un valor afegit per a les rutes i les passejades. En aquest sentit cal tirar endavant el projecte de fer un museu de la Torre i un altre del mar. Seran elements per oferir als turistes i també un espai on els torrencs i les torrenques podran conèixer el seu passat o recordar com era la Vila abans, els seus oficis, les seves fàbriques, etc. Cal posar el patrimoni romà a les agendes de les rutes tarragonines. Cal preparar alguns refugis de la guerra civil, d’acord amb els propietaris, per tal de fer visites guiades periòdiques. Cal reforçar les visites guiades existents (Muntanyans, nucli antic, etc.) amb més publicitat. Es poden incorporar noves rutes (indians, patrimoni industrial, etc.). Cal fomentar les festes també fora de la temporada d'estiu (castanyada, cap d'any, carnestoltes, etc.). Cal coordinar-se amb la resta de regidories per tal d’oferir un millor servei, omplir els buits que manquen, arranjar la Vila per atendre als visitants, protegir definitivament el patrimoni arquitectònic i natural, etc.

Finalment, pensem que el Patronat de Turisme ha de ser un ens de gestió però també de participació ciutadana que inclogui tots els sectors implicats. En aquest sentit, cal reivindicar la recuparació de l’esperit del Centre d’Iniciatives i Turisme de Torredembarra que durant anys va desenvolupar una gran tasca a favor del sector. Totes les actuacions que proposem seran un impuls per al turisme però també per a la qualitat de vida de les torrenques i els torrencs. L’equip de gvern de l’Ajuntament de Torredembarra pot comptar amb nosaltres per a desenvolupar aquestes i altres idees que tenim.

Toni Garcia i Iris Gual

Alternativa Baix Gaià

dilluns, 24 de novembre de 2008

L'ABG TORNA A DEMANAR QUE ES PUGUI CIRCULAR AMB BICI PER DALT LA TORRE


L'Alternativa va tornar a preguntar a l'equip de govern quan retirarà les senyals de prohibició d'anar amb bicicleta pel nucli antic. El regidor Juan Pérez va contestar en el darrer ple que en menys de dues setmanes això serà un fet.

diumenge, 23 de novembre de 2008

L'ALTERNATIVA A FAVOR DE LA BORSA D'HABITATGE


El Ple Municipal de dijous va aprobar per fi una proposta que l'Alternativa fa temps que defensava. Es tracta de la borsa d'habitatge en conveni amb ADIGSA i la secretaria general del Departament d'Acció Social i Ciutadania. Aquest acord permetrà que els torrencs i les torrenques puguin gaudir de les ajudes en aquesta matèria que s'estan oferint des de la Generalitat. L'Alternativa proposa, a més, fer extensiu aquest acord a la resta de municipis de Baix Gaià.

L'escorxador i la biblioteca

D'altra banda l'Alternativa apretarà fort aquests mesos de debat de pressupostos per tal que la biblioteca Mestra Maria Antònia torni a obrir els dissabtes, la Biblioteca de la Golfa es reobri i l'Escorxador es rehabiliti com Centre Cívic Formatiu i Ocupacional.

dissabte, 22 de novembre de 2008

L'ALTERNATIVA REIVINDICA LA BIBLIOTECA


L'Alternativa Baix Gaià va tornar a demanar al Ple Municipal la reobertura de la Biblioteca Mestra Maria Antònia els dissabtes pel matí. Aquesta proposta també la va portar a la darrera junta del Patronat Municipal de Cultura. La regidora corresponent va informar que la solució passa pels pressupostos que s'han d'aprovar. L'Alternativa presentarà properament una proposta de pressupost que inclogui el finançament necessari per reobrir la Biblioteca tot el dissabte sencer. D'altra banda, l'Alternativa continua reivindicant la reobertura la Biblioteca de la Golfa.
Un mes en moviment
Aquestes propostes provenen de les dues darreres assemblees mensuals de l'ABG. La de dimecres va decidir un calendari de treball que inclourà una acció per l'Escorxador, participar a les reunions de Salvem el Gaià, anàlisi dels pressupostos de 2009, etc. L'Alternativa convida a tothom a participar-hi.

dimarts, 18 de novembre de 2008

DIMECRES, ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA


ALTERNATIVA 373


ALTERNATIVA 373
18 de novembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Dimecres a les 20:30h assemblea mensual oberta a la Sala de Reunions del Casal Municipal.
-Hem redactat un conjunt de mesures per a treballar el turisme a Torredembarra.

GAIÀ
Reunió dijous dia 20 a Cal Bofill.

EPM
Vam assistir a l’assemblea de dissabte. Veieu el bloc del Lluís: http://lluissunye.blogspot.com

LA POBLA DE MONTORNÈS
Tenim el nou Full apunt de sortir al carrer.

ALTRES HERBES
A.-AGENDA
19: Debat a Ona la Torre en motiu del desè aniversari dels talls de carretera per l’autopista gratuïta.
19: Assemblea mensual ABG-TDB 21h
19: Sortida amb tren CE 14.39h estació Torredembarra. Tornada 21.25h VISITA GUIADA
a l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques. A continuació passeig pel Born i visita a Santa Maria del Mar. CESM
20: Ple municipal a la Torre
20: Reunió de Salvem el Gaià a Cal Bofill
7-21: Exposició homenatge aPujol Muntané. Biblioteca Mestra Maria Antònia
21: 19:00 h Sala Reunions del casal Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Deconstrucció de la parella, tercera sessió Anillos de oro CESM
22: Diada del Bal de Diables de la Torre.
23: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ Pels voltants del Montmell.
Anirem en cotxe fins a l’àrea de lleure del Montmell CESM
24 al 27: de 19 a 22 h a Cal Bofill CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la Caja de Ahorros del Mediterráneo 4a. Edició CESM
27: 18.00 h Sala de plens de l’Ajuntament AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Joan J. Pujades: La reforma dels centres històrics CESM
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell
30: Recollida de residus a l'espai natural de la punta de la Móra (Tarragona) Pàrking de la Platja Llarga (Tarragona) 10.00 h És imprescindible incriure's prèviament, litoral@depana.org

DESEMBRE
11: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Santiago J, Castella: La Unió Europea després del fracàs de la Constitució CESM
12: 20.00 h Sala de Plens PRESENTACIÓ LLIBRE Nova edició Ranxets. La cuina a Torredembarra, a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. CESM
13: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ A Sant Vicenç de Calders des del Vendrell Excel·lents vistes de les vinyes vora al mar i del seu entorn CESM
18: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Marta Serrano: El pessebre Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tots els detalls els podeu preguntar a: sinibald@tinet.org

MARÇ
26: Conferència de Joan M. Thomàs sobre el Franquisme www.sinibald.cat

b.- TERRES DEL GAIÀ
Èxit de les Jornades:
www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3068176
www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3063286
http://antropologiaimes.blogspot.com

dimarts, 11 de novembre de 2008

ALTERNATIVA 372


ALTERNATIVA 372
11 de novembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-Hem proposat reforçar la promoció dels Muntanyans: “Muntanyans, una eina (també) per a promoció de la vila”.
-L’Alternativa, a favor de l’ensenyament públic: “Dijous, al carrer per l'ensenyament públic i de qualitat
Torredembarra”.
-Hem denuncia l’escampada de tanques que hi ha per la Vila: “El país de les tanques”
-Hem denunciat l’estat dels arbres del Carrer Ferran de Querol: “Quin dia quedem per a esporgar els arbres?”

GAIÀ
“s'ha publicat al BOE el Conveni amb l'Estat que estableix les partides pressupostàries per al cicle integral de l'aigua a Catalunya (en virtut de la disposició addicional tercera de l'Estatut). En l'apartat de noves actuacions hi figura el següent:
CAT.
Conexión del sistema CAT con embalse de Riudecanyes
0,25 Meuros
CAT.
Conexión del sistema CAT con embalse del Gaià
0,15 Meuros”

LA RIERA DE GAIÀ
L’escola nova de La Riera haurà de seguir esperant
http://blocs.tinet.cat/blog/iniciativa-rierenca

ALTRES HERBES
A.-AGENDA
15: Assemblea Nacional d'EPM a La Palma de Cervelló alternativabg@hotmail.com
12: “Comissió de Medi Litoral, 20 hores, a la Sala de Juntes de l'Ajuntament
ORDRE DEL DIA Lectura i aprovació de l'acta de la sessió ordinària del 21 de maig de 2008.
Problemàtica dels abocaments al carrer Martineta. Informació sobre la retirada de la Bandera Blava a la platja de Torredembarra. Instal·lació del sistema de retenció de sorra a la platja Wind-protec.
Papereres del Passeig Marítim. Qüestions sobrevingudes. Precs i preguntes. (...)” CMST
13: Vaga a l’ensenyament públic
13: 18.00 h Sala de plens de l’Ajuntament AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Manuel Sanromà: L’Astronomia de cada dia CESM
14: 18.00 h Sala Reunions del casal Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Deconstrucció de la parella, segona sessió Domicilio conyugal CESM
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap. Veieu el programa al bloc del Jordi: http://antropologiaimes.blogspot.com ULL! La inscripció val 12 euros. Si a més us voleu quedar a dinar dissabte cal pagar 19 euros més. El número de compte és Centre d'Estudis del Gaià 2100.165.69.0200096837 (al tríptic està equivocat perquè hi ha un nombre de més).
16: Concert d’orgue a la Parròquia de Sant Pere OMOB
19: Assemblea mensual ABG-TDB 21h
19: Sortida amb tren CE 14.39h estació Torredembarra. Tornada 21.25h VISITA GUIADA
a l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques. A continuació passeig pel Born i visita a Santa Maria del Mar. CESM
20: Ple municipal a la Torre
7-21: Exposició homenatge aPujol Muntané. Biblioteca Mestra Maria Antònia
21: 19:00 h Sala Reunions del casal Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Deconstrucció de la parella, tercera sessió Anillos de oro CESM
22: Diada del Bal de Diables de la Torre.
23: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ Pels voltants del Montmell.
Anirem en cotxe fins a l’àrea de lleure del Montmell CESM
24 al 27: de 19 a 22 h a Cal Bofill CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la Caja de Ahorros del Mediterráneo 4a. Edició CESM
27: 18.00 h Sala de plens de l’Ajuntament AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Joan J. Pujades: La reforma dels centres històrics CESM
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell
30: Recollida de residus a l'espai natural de la punta de la Móra (Tarragona) Pàrking de la Platja Llarga (Tarragona) 10.00 h És imprescindible incriure's prèviament, litoral@depana.org

DESEMBRE
11: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Santiago J, Castella: La Unió Europea després del fracàs de la Constitució CESM
12: 20.00 h Sala de Plens PRESENTACIÓ LLIBRE Nova edició Ranxets. La cuina a Torredembarra, a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. CESM
13: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ A Sant Vicenç de Calders des del Vendrell Excel·lents vistes de les vinyes vora al mar i del seu entorn CESM
18: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Marta Serrano: El pessebre Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tots els detalls els podeu preguntar a: sinibald@tinet.org

MARÇ
26: Conferència de Joan M. Thomàs sobre el Franquisme www.sinibald.cat

b.- Canals al youtube del l’EIC i de el SEPC del Camp:
www.youtube.com/user/EIelCamp
www.youtube.com/user/sepcelcamp

C.- “De cara als mesos de novembre i desembre us proposo la següent distribució de convocatòries:
Novembre
1r dimecres.........Aigua, Residus i Energia
2n dimecres........Medi Litoral
3r dimecres.........Permanent
4t dimecres.........Urbà
Desembre
1r dimecres...... Medi rural, agrícola i Forestal
2n dimecres..... Benestrar social i polítiques d'igualtat
3r dimecres..... Permanent
Els quart i cinquè dimecres són els dies 24 i 31 de desembre, inhàbils per a reunions.
Per tal de procedir a la convocatòria, necessitem que ens feu arribar amb uns dies d'antel·lació la relació de temes que vulgueu tractar. Aquest mateix correu s'enviarà, també, als i les regidores del govern per si volen exposar alguns dels seus projectes a la comissió corresponent. Si no disposem de cap tema per tractar, la convocatòria no es realitzaria, raó per la qual us encoratjo a fer-nos arribar els vostres suggeriments a l'adreça de correus següent: cmst@torredembarra.cat (...)” CMST

D.- ARTICLE INTERESSANT: UN PLA D'ACOMIADAMENTS A CATALUNYA I EL GOVERN ZP
Espanya ataca amb Nissan Alfons López Tena / Notari. President del Cercle d'Estudis Sobiranistes / info@cercleestudissobiranistes.cat http://paper.avui.cat/article//dialeg//145010/espanya/ataca/amb/nissan.html

E.- ARTICLE INTERESSANT: “Bancs, governs, ciutadans Arcadi Oliveres / Professor del departament d'economia aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau de Barcelona / arcadi.oliveres@uab.cat
http://paper.avui.cat/article/dialeg/145012/bancs/governs/ciutadans.html

MUNTANYANS, UNA EINA (TAMBÉ) PER A PROMOCIÓ DE LA VILA


L'Alternativa Baix Gaià proposa reforçar la promoció de l'Espai d'Interès Natural dels Muntanyans com a atractiu natural i turístic de la nostra Vila. La promoció ha d'anar acompanyada per l'establiment de totes les mesures de protecció necessàries per al seu bon manteniment. De la mateixa manera cal evitar tota urbanització que l'aïlli encara més de l'interior. És de vital importància que el Torrent d'en Gibert no desaparegui i la urbanització Muntanyans II no tiri endavant.

L'EIN dels Muntanyans atreu cada any a centenars de famílies que venen a descobrir la platja natural. De la mateixa manera, són molts els estudiants universitaris de Catalunya i d'Europa que venen als Muntanyans a investigar.

La promoció dels Muntanyans ha d'anar acompanyada d'una proposta per al conjunt del nostre litoral (Roquer, platges, Muntanyans, Baix a Mar, etc.) que inclogui un museu del mar i un consens amb les parts implicades.

DIJOUS, AL CARRER PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT
EPM

http://www.entesa-municipal.cat/

PEL DRET A DECIDIR


dissabte, 8 de novembre de 2008

TORREDEMBARRA, EL PAÍS DE LES TANQUES

N'hi ha per tot arreu. Us les trobareu escampades, tirades, rovellades o pintades. D'avegades s'esperen una setmana sencera a ser utilitzades per tallar el trànsit i a vegades fa anys que són abandonades (Sínia de la Vila, aparcament de cal Serafí...).
Aquesta imatge és al costat del parc de Cal Llovet, on ara hi ha la biblioteca que tanca els dissabtes pel matí.

dilluns, 3 de novembre de 2008

ALTERNATIVA 371


ALTERNATIVA 371
3 de novembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
Subscriu-te gratuïtament, si vols

TORREDEMBARRA
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
-“Protestes a Torredembarra pel tancament de la biblioteca els dissabtes” www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3042471
Veïns de la Torre reclamen la reobertura de la Biblioteca Maria Antònia
-NOVES ORDENANCES FISCALS: PRECIPITADES I POC IMAGINATIVES
-L'ALTERNATIVA QÜESTIONA LA MODIFICACIÓ DEL PRESSUPOST
-L'ABG PROPOSA CREAR UNA COMISSIÓ D'URBANISME
-L'ALTERNATIVA PROPOSA CREAR UNA COMISSIÓ QUE ESTUDIÏ LA DINAMITZACIÓ ECONÒMICA DE LA VILA (Veieu el bloc).

VESPELLA
Veieu l’article sobre la nova urbanització del LAGO DE VESPELLA al bloc del Carles: http://carlesrico.blogspot.com

ALTAFULLA
Ja és al carrer el Full 85. El podeu descarregar a www.abg.cat

PLA TERRITORIAL
“Entitats del Tarragonès demanen limitar el creixement a la comarca i protegir-ne espais naturals”
www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3043735

ALTRES HERBES
A.-AGENDA

7:18.00 h Sala Reunions del casal Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA
Cicle: Deconstrucció de la parella, primera sessió Kramer contra Kramer CESM
8: Reunió de la Comissió per estudiar les esmenes al Pla Estratègic d’EPM.
8: “Estimats companys/es de Salvem el Gaià,
El motiu d’aquest correu és la intenció de unir les nostres mans i forces un mateix dia i en un mateix lloc, les nostres i les de moltes altres associacions, assemblees, plataformes i coordinadores locals i nacionals que lluiten dia rere dia per fer front a la destrucció del territori i l’especulació.
Des de l’eixample de Barcelona, estem preparant una Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori. El indret escollit es davant la Sagrada Família, al carrer Marina de Barcelona, que romandrà tallat al trànsit durant el transcurs de la jornada amb els permisos corresponents que ja han estat atorgats.
La Trobada vol esdevenir un punt d’encontre entre lluites d’arreu dels territoris de parla catalana, ja són moltes les plataformes i entitats que han confirmat la seva assistència, és per això que també hem pensat en vosaltres.
La jornada esta dividida en tres parts, per una banda pretenem fer una Fira d’entitats en la que tots i totes participaríem, al matí a més hi haurien activitats per als més menuts, al mig dia pretenem fer una taula rodona amb l’assistència de tots i totes les persones que vulguin i participin en les entitats per tal de posar en comú les nostres lluites, més tard podríem gaudir de l’actuació del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i per últim acabaríem la jornada amb una paella per a 300 persones a càrrec d’uns companys del País Valencià.
El motor que ens ha portat a engegar aquest projecte és el intent de condemnar un veí de la Sagrada Família per manifestar-se contra l’especulació a la ciutat de Barcelona, són moltes les entitats del barri i del país que estem seguint i donant suport a la campanya que demana l’absolució d’en Jona. La trobada però, a més de denunciar la repressió que pateixen companys i companyes que planten cara a l’especulació i intenten aturar la destrucció del nostre patrimoni natural, pretén ser un altaveu que difongui totes les lluites d’aquells que us hi acosteu i hi participeu com a un agent més de la Fira d’entitats.
La Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori tindrà lloc el dia 8 de Novembre, i com ja hem dit ens agradaria de tot cor que hi participéssiu com a entitat, que portéssiu tot el vostre material, exposicions, que aprofitéssiu l’ocasió per a recollir signatures de totes aquelles persones que sovint ens costa arribar, i sobretot de compartir experiències amb companys i companyes de tot el país.
Us volem donar les gràcies, i demanar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic absoluciojona@joveseixample.cat o al 665456882 per a confirmar la vostra assistència o simplement per compartir la vostra lluita.
Una abraçada, esperem la vostra resposta.
L'especulació és un fet, manifestar-se un dret!
www.absoluciojona.org
absoluciojona@joveseixample.cat”
8: Sardanes a la Torre
9: Actuació castellera de Festa Major de St. Martí a Altafulla amb Castellers d'Altafulla
11: Pilar de 4 pujant per les escales. 2/4 11 h. De l'ajuntament d'Altafulla fins a l'església. Castellers d’Altafulla. Sant Martí.
15: Assemblea Nacional d'EPM a La Palma de Cervelló alternativabg@hotmail.com
13: Acte Públic "Llei de La Dependència". Sala de Plens de l'Aj. de Torredembarra
13: Vaga a l’ensenyament públic
13: 18.00 h Sala de plens de l’Ajuntament AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Manuel Sanromà: L’Astronomia de cada dia CESM
14: 18.00 h Sala Reunions del casal Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Deconstrucció de la parella, segona sessió Domicilio conyugal CESM
14-15: Congrés sobre les Terres del Gaià a Santes Creus. Actuació de l’Hort del Nap. Veieu el programa al bloc del Jordi: http://antropologiaimes.blogspot.com ULL! La inscripció val 12 euros. Si a més us voleu quedar a dinar dissabte cal pagar 19 euros més. El número de compte és Centre d'Estudis del Gaià 2100.165.69.0200096837 (al tríptic està equivocat perquè hi ha un nombre de més).
16: Concert d’orgue a la Parròquia de Sant Pere OMOB
19: Assemblea mensual ABG-TDB 21h
19: Sortida amb tren CE 14.39h estació Torredembarra. Tornada 21.25h VISITA GUIADA
a l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques. A continuació passeig pel Born i visita a Santa Maria del Mar. CESM
20: Ple municipal a la Torre
7-21: Exposició homenatge aPujol Muntané. Biblioteca Mestra Maria Antònia
21: 19:00 h Sala Reunions del casal Municipal ESPAI DE DEBAT, AMB CINEMA Cicle: Deconstrucció de la parella, tercera sessió Anillos de oro CESM
22: Diada del Bal de Diables de la Torre.
23: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ Pels voltants del Montmell.
Anirem en cotxe fins a l’àrea de lleure del Montmell CESM
24 al 27: de 19 a 22 h a Cal Bofill CURS D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA A càrrec de la Caja de Ahorros del Mediterráneo 4a. Edició CESM
27: 18.00 h Sala de plens de l’Ajuntament AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Joan J. Pujades: La reforma dels centres històrics CESM
30: Excursió a La Mola. 8:30h Club Esportiu Muntanyenc Creixell

DESEMBRE
11: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Santiago J, Castella: La Unió Europea després del fracàs de la Constitució CESM
12: 20.00 h Sala de Plens PRESENTACIÓ LLIBRE Nova edició Ranxets. La cuina a Torredembarra, a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. CESM
13: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ A Sant Vicenç de Calders des del Vendrell Excel·lents vistes de les vinyes vora al mar i del seu entorn CESM
18: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Marta Serrano: El pessebre Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tots els detalls els podeu preguntar a: sinibald@tinet.org

-ARTICLE INTERESSANT AL PUNT: “El paisatge i les energies alternatives. Un fals debat”

SIGNA PER LES BIBLIOTEQUES


Si voleu signar us podeu descarregar el full clicant AQUÍ i deixar-lo a l'Ajuntament a nom de l'Alternativa.

LES AL·LECGACIONS AL PLA TERRITORIAL


Per veure el pdf cal que cliqueu AQUÍ.
(La foto és del Carles).

DARRERES PUBLICACIONS DE L'ALTERNATIVA