dimecres, 31 de desembre de 2008

RECICLATGE

El contenidor de vidre de davant l'IES Ramon de la Torre està trencat. El de paper de la cruïlla Alt de Sant Pere-Lleida, també. Continua mancant un contenidor de reciclatge al carrer Indians.

dimarts, 30 de desembre de 2008

QUI VETLLA PEL ROQUER?

Aquesta imatge de la Punta de la Galera és llastimosa. Tot el Roquer és ple de runa: llaunes, ampolles, bosses de plàstic... A part de preguntar-nos com és possible que hi hagi persones capaces de fer això, també volem qüestionar qui cuida l'espai? Qui el neteja? El seu deteriorament amb els anys és lamentable: s'ha construït quasi tot i a tocar del mar. Fem alguna cosa?

dilluns, 29 de desembre de 2008

L'ENTORN DE LA SÍNIA DE LA VILA

La destrucció del patrimoni torrenc aquests darrers anys ha estat brutal i sense precedents. Curiosament els partits que han ecapçalat els ajuntaments responsables de tal agressió sempre s'han presentat com ni d'esquerres ni de dretes, defensors de la Torre. El seu únic objectiu era treballar per la Torre deien. Aquests eufemismes cauen a terra en veure l'estat de les sínes a Torredembarra. On són les sínes de Muntanyans II? Les sínes eren un símbol d'identitat d'aquest tros de ciment, ara, de món. L'estat de la sínia de la Vila, premonitòriament al costat del cementiri, és un bioindicador de la preocupació dels nostres polítics pel patrimoni torrenc. Després de mesos i mesos amb dues tanques protegint un clot en un dels laterals ara, per fi, el tapen amb pedres. Bé, ja no caurà ningú. Però vet aquí que les tanques blaves queden pel terra. El país de les tanques. N'hi ha per tot arreu, fixeu-vos-hi.

diumenge, 28 de desembre de 2008

ATUREM EL GENOCIDI DE GAZA


BAIX GAIÀ


"Els onze municipis del Baix Gaià signen un conveni per fomentar la ruta dels castells
El projecte contempla també la creació d’una anella verda, un pla de senyalització i la creació d’un portal web." Cliqueu AQUÍ per llegir la notícia sencera del web d'Altafulla Ràdio.

dissabte, 27 de desembre de 2008

L'ALTERNATIVA PRESENTA UN PROJECTE D'ESCORXADOR ALTERNATIU

L'Alternativa fa dies que reclama un projecte més ambiciós per a recuperar l'Escorxador. Es tractaria de recollir les necessitats de les entitats i de la Vila i fer un centre cívic, ocupacional i cultural. Per demostrar que és possible hem redactat i dibuixat un projecte i l'hem fet arribar a l'alcalde de la Vila.

dimarts, 23 de desembre de 2008

MANCA EL CONTENIDOR DE VIDRE

Al carrer Indians fa mesos que manca el contenidor de vidre. El de paper de la cantonada carrer Lleida amb carrer Alt de Sant Pere està trencat.

dilluns, 22 de desembre de 2008

PER AL DEBAT


Podeu adherir la vostra entitat o candidatura i fer arribar esmenes al text a alternativabg@gmail.com

Per un ensenyament públic i de qualitat

Els camins del pensament polític se separen quan convenen canvis d’arrel. Davant la crisi econòmica mundial els líders polítics del planeta es reuneixen per a acordar continuar amb el capitalisme agressiu i amb la reducció dels drets dels treballadors. Per l’altre costat, les entitats socials, els intel·lectuals que qüestionen l’statu quo i les esquerres d’arreu del món demanen posar fi a l’economia basada en un sistema especulatiu i demanen un reforçament de les polítiques socials.

En aquest context apareix l’esborrany de la Llei d’Educació de Catalunya. Se’ns diu que vol consolidar el model actual tot introduint millores. Es creen les “zones educatives” per a repartir els alumnes amb necessitats educatives especials, es vol obrir les escoles als municipis on s’inscriuen, reforçar el poder dels equips directius, donar més llibertat als centres i es podran crear escoles on s’incloguin els alumnes des de l’Educació Infantil fins la Secundària inclosa. Amb tot es qüestiona que amb l’aprovació de la Llei es perpetuï un doble model educatiu (el públic i el privat/concertat), s’introdueixin formes de gestió privada dels centres, no hi hagi un bon finançament i que el sistema d’avaluació s’assembli massa als models neoliberals fracassats a països com Anglaterra.

En ple debat sobre el futur de les polítiques econòmiques i socials mundials aquesta Llei recorda massa els tics neoliberals dels socialistes catalans i espanyols. Davant de la tramitació de la nova Llei de l’Educació de Catalunya i la situació complexa del nostre país, una colla entitats vam trobar-nos per a debatre sobre el text. Les conclusions a què vam arribar són les següents:

1.- L’educació no pot estar en mans del sector privat. L’educació és un servei públic que ha de garantir el desenvolupament de les persones i no pas el benefici econòmic.
2.- La nova Llei que s’aprovi ha de tenir el màxim suport del conjunt de la comunitat educativa i la societat en general.
3.- Les principals dificultats que travessa l’educació a Catalunya no es solucionaran amb una nova Llei si no s’estableix un bon finançament.
4.- La possible municipalització de l’ensenyament no afavoriria la seva estabilitat i el seu finançament. Malgrat això, creiem que cal apostar per obrir les escoles al municipi on s’inscriuen.
6.- Els centres privats que reben diners públics han d’assumir la seva responsabilitat i funció social d’acceptar tot tipus d’alumnat.

Alternativa Baix Gaià de Renau
Alternativa Baix Gaià de Torredembarra
Iniciativa Rierenca

dissabte, 20 de desembre de 2008

AVUI DISSABTE HEM ESTAT A LA CONCENTRACIÓ PEL TRANSPORT PÚBLIC


video

TOC D'ATENCIÓ AL PATRONAT DE CULTURA


L'Alternativa Baix Gaià va demanar en el darrer Ple Municipal que no es buidi de contingut les reunions de la junta del Patronat Municipal de Cultura. L'Alternativa defensa que ha de ser un òrgan de govern amb poder de decisió i un espai de participació ciutadana real. Tot plegat es planteja ara després de comprovar que els ordres del dia de les darreres juntes han estat quasi merament informatives de les decisions ja preses per la seva presidenta. Polèmiques a banda, com la creació d'una nova comissió de reis sense comptar amb alguns dels seus antics membres, creiem que el Patronat ha de seguir sent un punt de trobada de les entitats i els representants polítics que plegats dinamitzin la vida cultural de la Vila.

La participació ciutadana no està sent el punt més fort d'aquest equip de govern. Cal recordar el que està passant amb el Consell Municipal de Sostenibilitat que, des que és presidit pel regidor del PP, està entrant en un atzucac. Des de l'Alternativa, però, volem destacar que dins l'equip de govern sí que hi ha regidors que estan fent partíceps i donant informació a l'oposició i a la ciutadania. Cultura i Participació ciutadana grinyolen.

divendres, 19 de desembre de 2008

L'ALTERNATIVA PROPOSA CREAR UN CENTRE CÍVIC, OCUPACIONAL I CULTURAL


Al Ple Municipal d'ahir dijous els regidors de l'Alternativa van proposar que l'Ajuntament destinés els dines "ZP" contra la crisi a rehabilitar l'antic Escorxador per a fer-hi un Centre Cívic, Ocupacional i Cultural, d'acord amb les necessitats de les entitats i de la Vila. L'equip de govern va acceptar escoltar les nostres propostes respecte l'Escorxador però té decidit destinar els diners esmentats a fer un aparcament al carrer Filadors. Cal dir que el projecte que tenen damunt la taula sobre l'Escorxador és massa petit i poc ambiciós. Pensem que amb els diners anti crisi de l'Estat es pot redactar un bon projecte que resolgui moltes de les mancances de Torredembarra.

dijous, 18 de desembre de 2008

TOT APUNT PER AL PLE D'AQUESTA NIT


Ahir dimecres al vespre ens vam reunir per a preparar el Ple d'avui dijous. A part de decidir el vot i els arguments de cada punt de l'ordre del dia -s'han deixat el primer: aprovar, si s'escau, l'acta anterior...-, vam recollir les preguntes i els precs dels ciutadans que ho van voler. També podeu participar en aquest procés mensual per correu electrònic (alternativabg@gmail.com). D'altra banda hem editat còpies del cartell de la convocatòria de la CGT de dissabte a les 12h a Tarragona per tota la gent de la Torre que vulgui venir amb naltrus cap allà.

dimecres, 17 de desembre de 2008

AVUI, ASSEMBLEA OBERTA


Avui dimecres a les 21h a la sala de reunions del Casal Municipal tindrà lloc la nostra assemblea mensual oberta. És un espai de debat i de decisió on tothom aporta el que sap per tal que la Vila tiri endavant. És allí on decidim la nostra postura davant dels diferents punts de l'ordre del dia del ple municipal de l'endemà. Tothom hi pot participar. No hi ha carnets, ni quotes. Una assemblea oberta i l'Alternativa, una eina. Us hi esperem.

dimarts, 16 de desembre de 2008

DIUMENGE, BICICLETADA CONTRA EL PANTÀ

Diumenge passat activistes de Repsol Mata van fer una bicicletada contra l'embasament de REPSOL. "Amb aquesta marxa, el col.lectiu Repsolmata denuncia la impunitat ambiental de la companyia, que arrossega passius ambientals per tot el planeta i genera conflictes ambientals silenciats a base de publicitat i d´un servilisme dels ajuntaments tarragonins (...). Els participants de la marxa van refermar la seva solidaritat amb tots els pobles afectats per la companyia, com les organitzacions socials d´Arauca ( Colòmbia) (...).

SALVEM ELS MUNTANYANS


Cartell del concert de nadales que ha organitzat la Plataforma Salvem els Muntanyans per a recollir diners per pagar les despeses que han comportat els dos contenciosos administratius contra el Pla parcial Muntanyans II.

dilluns, 15 de desembre de 2008

DIMECRES, ASSEMBLEA OBERTAL'Alternativa ha convocat de cara a aquest dimecres dia 17 l'assemblea mensual oberta. Hi esteu convidats/des. Més informació: alternativabg@gmail.com. D'altra banda dimecres també hi ha la reunió de veïns del nucli antic amb l'ajuntament per a tractar la qüestió de la recollida d'escombraries. Dijous 18 hi ha ple municipal. I dissabte la concentració pel ferrocarril a Tarragona (12h). Tenim llest el segon esborrany sobre el nostre posicionament davant la Llei d'Educació. Si voleu participar fent esmenes el podeu demanar per correu electrònic.

diumenge, 14 de desembre de 2008

DISSABTE QUE VE, A TARRAGONA

Els amics de la CGT ens fan arribar el dossier de premsa del tancament que van fer a Valls. Es tracta dels primers dos actes d'aquest mes per a denunciar el que està passant amb el ferrocarril a les comarques tarragonines. Entre el recull hi han inclòs aquest acudit del FARO que recull molt bé la situació.
Dissabte que ve, dia 20 de desembre, us animem a assistir a la concentració que han organitzat a l'estació de Tarragona, a les 12h. Naltrus hi serem.

dissabte, 13 de desembre de 2008

ES POT ESTACIONAR O NO? EN QUÈ QUEDEM?

Dissabte 13 de desembre de 2008. Fira de Nadal. Torredembarra. Nucli antic. Senyals de prohibit estacionar en motiu de la Fira. Tothom avisat, des de fa dies. Imatge de dissabte a les 11:45h. Vehicles estacionats, dos d'ells de la policia local. Es pot estacionar? En què quedem?

DISSABTE QUE VE, A TARRAGONA


El que està passant amb el ferrocarril a les comarques tarragonines és de jutjat de guàrdia. Per aquest motiu l'Alternativa serà dissabte dia 20 de desembre a la concentració que convoca la CGT a l'estació de Tarragona, a les 12h. Si voleu venir amb naltrus escriviu a alternativabg@gmail.com.

divendres, 12 de desembre de 2008

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS


Les propostes que van ser votades en diferents punts de la Vila pels ciutadans de Torredembarra van ser proposades per diferents persones. Una proposta, com mínim, va desaparèixer, però. Es tracta de la proposta de reobrir la biblioteca del nucli antic com a espai polivalent: sala de lectura, internet, exposicions, etc. Perquè no hi era? Això és tallar la participació ciutadana.

dijous, 11 de desembre de 2008

REUNIÓ PER L'ESCORXADOR

Ahir l'Alternativa es va reunir per a treballar les seves propostes per a la rehabilitació de l'Escorxador. Avui continuarem treballant-hi. Recordeu també que avui dijous hi ha reunió de Salvem el Gaià.

dimecres, 10 de desembre de 2008

REUNIÓ PEL TRANSPORT PÚBLIC

Ahir l'Alternativa es va reunir amb la CGT per acordar accions conjuntes per a protestar contra la privatització del sistema ferroviari i la reducció dels serveis. Ben aviat us expliquem les convocatòries.
D'altra banda, avui a les 20h l'Alternativa es reuneix per treballar diversos temes entre els quals destaquen les nostres propostes d'inversions de cara al 2009. Hi esteu convidades/ts.
Com a novetat us hem de dir que hem rebut la convocatòria de Salvem el Gaià i es confirma l'hora de les 19:30h i el lloc, Cal Bofill. Serà demà dijous i tothom que tingui ganes de treballar pel riu s'hi pot acostar.

dimarts, 9 de desembre de 2008

ALTERNATIVA 376


ALTERNATIVA 376
9 de desembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

TORREDEMBARRA
Dimecres passat l’Alternativa va organitzar una conferència sobre la Llei de la Dependència.
La CGT ens demana suport per a defensar el transport públic.
Amplieu aquestes informacions al bloc: http://alternativatorredembarra.blogspot.com

SOLIDARITAT
-“Bones, si teniu un moment, entreu en aquest enllaç i signeu. És una campanya d'Amnistia Internacional per fer pressió internacional en el conflicte del Congo. Gràcies i salut!
www.es.amnesty.org/actua/acciones/republica-democratica-del-congo-ninos-y-ninas-entre-fuegos-cruzados”

ALTAFULLA
Ja és al carrer el Full 86.

LEC
Divendres passat vam fer la jornada de treball sobre educació. Aviat tindrem apunt l’esborrany de conclusions per a fer esmenes.

SALVEM EL GAIÀ
Tenim l’acta de la darrera reunió per a qui la necessiti.

LA RIERA DE GAIÀ
L’escola nova de La Riera haurà de seguir esperant
www.iniciativarierenca.org

ALTRES HERBES
A.-AGENDA
11: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Santiago J, Castella: La Unió Europea després del fracàs de la Constitució CESM
11: Reunió de Salvem el Gaià
11: Comissió de Benestar Social, Sanitat i Polítiques d'Igualtat CMST
12: 20.00 h Sala de Plens PRESENTACIÓ LLIBRE Nova edició Ranxets. La cuina a Torredembarra, a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. CESM
13: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ A Sant Vicenç de Calders des del Vendrell Excel·lents vistes de les vinyes vora al mar i del seu entorn CESM
14: Excursió del GATA Caput Fontis www.tinet.org/~gata/excursions.html
14: Visita guiada gratuïta a la desembocadura del riu Gaià (Tamarit-Tarragona) secretaria@gepec.org
14 Festa Major d'hivern de Renau
14: El Col.lectiu Repsol Mata organitza la “bicicletada-dominguera per visibilitzar els danys d´un pantà construït fa 3 dècades per vampiritzar els recursos naturals de la comarca per la petroquímica de Repsol. Convocatòria: Diumenge 14 Desempbre, 12H. Estació de Tren d´Altafulla 14.30H. Dinar al pantà del Catllar (porta bicicleta, dinar i postres).” http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/358153/index.php
17: Assemblea mensual de l’ABG de Torredembarra
18: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Marta Serrano: El pessebre Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tots els detalls els podeu preguntar a: sinibald@tinet.org
18: Ple Municipal a Torredembarra 20h

MARÇ
1: Plantada d’arbres al Gaià SÍNIA, GATA, SALVEM EL GAIÀ
26: Conferència de Joan M. Thomàs sobre el Franquisme www.sinibald.cat
29: Festa dels 10 anys de Salvem el Gaià

b.- “AQUEST NADAL REGALA CONTES DE NATURA
Des de l'Associació Mediambiental "La Sínia" creiem que és original regalar contes de natura per Nadal i Reis. El conte de "La tortuga Berta i la cosina Flori" apropa als nens a les tortugues d'aigua i a conèixer que passa en els espais naturals quan conviuen animals exòtics i de casa nostra.
El conte de "En Joan i el secret de l'Hort de la Sínia" narra les peripècies d'un pagès alhora de conrear hortalisses fins a descobrir el secret: L'agricultura ecològica.
Amb la compra d'aquests contes col·labores amb els projectes que la nostra entitat porta a terme a l'Hort de la Sínia, parc agroecològic del Gaià, i a l'espai natural de la Desembocadura del riu Gaià.
PREUS: 1.- "La tortuga Berta i la cosina Flori"............6 euros. 2.- "En Joan i el Secret de l'Hort de la Sínia".......... 6 euros. I si els compres tots dos només et costaran 10 euros. Per més informació, posa't en contacte amb nosaltres a: sinia@siniadelgaia.com

c.- http://cervesesestraperlo.blogspot.com/

d.- http://ungranplaer.blogspot.com/

e.- Els Punts d'Informació Juvenil del Baix Gaià elaboren una campanya de prevenció sobre la SIDA www.altafullaradio.com/index2.php?mod=14&acc=not&blo=0&n=267&idi=cat

JA ES POT CIRCULAR AMB BICICLETA!

Després de molts mesos de què ens prohibissin circular amb bici pel nucli antic de dalt la Torre, hem aconseguit poder tornar a fer-ho. Ha estat una lluita llarga que hem fet arribar al ple municipal en diverses ocasions. Felicitacions a tothom i visca la bici i l'anar a peu. Xino xano.

LA CGT ENS DEMANA SUPORT PER A DEFENSAR EL TRANSPORT PÚBLIC


El Sindicat Ferroviari de la CGT està preparant diferents mobilitzacions al llarg del desembre en defensa del transport públic ferroviari, les condicions laborals de les seves treballadores i la qualitat del servei que ofereixen a la ciutadania. Les comarques del Camp, són unes de les més afectades per la política d'ADIF, i per aquest motiu, seran escenari d'aquestes mobilitacions que es concreten en un tancament de delegats de la CGT a l'Estació de Valls i una concentració de treballadores i usuàries a Tarragona. D'aquesta forma, pretenen reclamar la necessitat d'obrir un debat públic i institucional sobre el futur del ferrocarril, davant la retallada de serveis a les nostres comarques, la privatització de determinats serveis,...A continuació us reproduïm el document on analitzen la situació actual de la política ferroviària a les nostres comarques, els arguments i propostes per resoldre aquesta situació, així com les mobilitzacions preparades.Ens dirigim a tu per a cridar la teva atenció sobre les diferents responsabilitats que tots tenim en les conseqüències que per al futur del ferrocarril està tenint l'actual política de transports. El fracàs de les polítiques econòmiques liberalitzadores del mercat i, amb això, privatitzadores de les ocupacions i els Serveis Públics, és un fet inqüestionable. (...)
• L'augment de la freqüència de trens de Mitjana i Llarga Distància i la coherència d'horaris, que permeti una millor vertebració del territori, establint al seu torn una xarxa de rodalies del Camp, que uniria de manera circular per les línies existents en l'actualitat, entre Tarragona-Vila-seca-Reus-Alcover-LaPlana-Picamoixons-Valls-Salomó-Nulles-Brafim-Roda de Barà-Sant Vicenç de Calders-Torredembarra i Altafulla, triplicant la freqüència en les destinacions de Tortosa, Mora la Nova i Montblanc.
• Reobertura immediata de la línia Reus-Roda de Barà, que, a més de reforçar la xarxa de rodalia abans proposada, permetria connectar eficientment per tren les Comarques de Tarragona amb l'aeroport i l'estació de l'AVE, així com el Baix Gaià, permetent també connectar un By-pass de mercaderies perilloses que en l'actualitat realitzen els trajectes i maniobres pels nuclis urbans de Tarragona. Reclamem l'obertura d'un debat públic i institucional sobre el futur del ferrocarril, un debat rigorós i transparent que analitzi la seva situació actual i proposi solucions a les necessitats reals de la societat, i reclamem de l'organització a la qual representa el suport explícit a un ferrocarril que ha de ser públic, social, segur i sostenible. A més en aquests últims dies a Tarragona hem iniciat una nova campanya en defensa del servei públic ferroviari mitjançant el repartiment de fulles informatives en totes les estacions del Camp durant el mes de novembre i desembre. (...)
Veieu el text sencer a http://www.pobleviu.cat/

divendres, 5 de desembre de 2008

Jornada de Treball i Debat sobre la nova Llei d'Educació de Catalunya.


Jornada de Treball i Debat sobre la nova Llei d'Educació de Catalunya.
Tothom hi és convidat: Mares, pares, mestres, etc.
Som a temps de canviar el seu redactat? Què podem fer hores d'ara? Què suposarà aquesta llei?, etc.
Divendres, 5 de desembre a les 20h., a la Sala de reunions del Casal Municipal del carrer Capella. TORREDEMBARRA.

LLEI DE LA DEPENDÈNCIA I LLEI D'EDUCACIÓ

Podeu llegir la notícia sencera clicant AQUÍ.

dijous, 4 de desembre de 2008

POLÍTIQUES SOCIALS A DEBAT


“Que la crisi no sigui l’excusa per a retallades socials”
L’Alternativa Baix Gaià va organitzar un acte sobre la Llei de la Dependència

“Què pot fer Torredembarra per a desplegar la Llei de la Dependència?” va ser el títol de la conferència organitzada per l'Alternativa Baix Gaià amb Assumpta Falgueras, responsable de polítiques socials de l’Entesa de Progrés Municipal.L'acte va lloc dimecres a les 20h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra i va servir per apropar la Llei de la Dependència a la població. Lluís Suñé, regidor de l’Alternativa, va presentar l’acte i va demanar un esforç a tothom per tal que la crisi no sigui l’excusa per a retallar la despesa social.
Jornada de treball sobre l’educació
D’altra banda, l’Alternativa Baix Gaià ha convocat una jornada de treball per a parlar sobre la futura Llei d’Educació (LEC). Es tracta d’una reunió oberta a mares, pares, mestres i demés que servirà per a definir la postura de l’Alternativa davant la polèmica LEC i decidir quines mesures podem emprendre per tal d’intentar millorar l’ensenyament. Serà divendres 5 de desembre a les 20h a la Sala de Reunions del Casal Municipal de Torredembarra.

http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

dimecres, 3 de desembre de 2008

ATUREM LA GUERRA DEL CONGO!

CARTA A L'ONU:
“Benvolguts,

Us escrivim des de Torredembarra, una població del Baix Gaià, de la costa dels Països Catalans.Us enviem amb humilitat però amb una ferma convicció aquesta carta per demanar-vos que feu tot el possible per aturar la indiscriminada violència que s'està patint al Congo. Estem astorades/ts per les notícies que ens arriben dels interessos miners del "primer món" i de les massacres que s'hi estan produint. Ens arriben també notícies que qüestionen el paper de l'ONU al lloc i dels interessos que mouen la guerra. Davant del genocidi que s'està produint estem convençudes i convençuts que podeu fer molt més del que esteu fent. Us demanem que avui no abandoneu els vostres luxosos depatxos si abans no heu tirat endavant tot el que sigui necessari per posar fi a aquesta injustícia.Compteu amb nosaltres per col·laborar en tot allò necessari per aturar aquesta ignomínia.Rebeu una salutació des de Torredembarra,

Alternativa Baix Gaià-Torredembarra

alternativabg@gmail.com http://alternativatorredembarra.blogspot.com”

dimarts, 2 de desembre de 2008

ALTERNATIVA 375


ALTERNATIVA 375
2 de desembre de 2008
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

TORREDEMBARRA
-Vam participar a la taula rodona dels 10 anys dels talls de carretera per l’Autopista Gratuïta.
-El Cesc va participar a l’espai de blocs d’Ona la Torre.
-El Toni ha picat a l’ordinador el resum de la reunió de Turisme a la que va anar i ens va explicar a la darrera reunió. Si el voleu el podeu demanar per correu.
-Aquesta és la setmana per a votar els pressupostos participatius.
-Hem fet una crida a emprar la deixalleria.
-En el darrer ple vam defensar la regulació del trànsit al nucli antic, l’arranjament de l’entorn del pavelló, hem donat suport a la campanya per a salvar a la Nicole.
-Ens vam reunir per a preparar l’acte per a reivindicar l’Escorxador.
-ACTE LLEI DE LA DEPENDÈNCIA
Dimecres 3 de desembre, a les 8 del vespre - Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra
-Divendres, 5 de desembre a les 20h reunió per a parlar de quina postura hem de tenir davant la nova Llei d’Educació. Al Casal Municipal.
Amplieu aquestes informacions al bloc: http://alternativatorredembarra.blogspot.com

SOLIDARITAT
“Benvolguts,
Us escrivim des de Torredembarra, una població del Baix Gaià, de la costa dels Països Catalans.
Us enviem amb humilitat però amb una ferma convicció aquesta carta per demanar-vos que feu tot el possible per aturar la indiscriminada violència que s'està patint al Congo. Estem astorades/ts per les notícies que ens arriben dels interessos miners del "primer món" i de les massacres que s'hi estan produint. Ens arriben també notícies que qüestionen el paper de l'ONU al lloc i dels interessos que mouen la guerra.
Davant del genocidi que s'està produint estem convençudes i convençuts que podeu fer molt més del que esteu fent. Us demanem que avui no abandoneu els vostres luxosos depatxos si abans no heu tirat endavant tot el que sigui necessari per posar fi a aquesta injustícia.
Compteu amb nosaltres per col·laborar en tot allò necessari per aturar aquesta ignomínia.
Rebeu una salutació des de Torredembarra, Alternativa Baix Gaià-Torredembarra alternativabg@gmail.com http://alternativatorredembarra.blogspot.com”

VESPELLA DE GAIÀ
CONTINUEN LES EXTRACCIONS A LA CANTERA! http://abgvespella.blogspot.com

LEC
Convoquem una reunió d’entitats, candidatures, pares, mares, mestres... per a decidir la nostra postura davant la nova Llei d’Educació. Divendres 5 de desembre a les 20h.

ALTRES HERBES
A.-AGENDA
3: Reunió de la Salvem la Platja Llarga 18h
3: ACTE LLEI DE LA DEPENDÈNCIA a les 8 del vespre - Sala de Plens de l'Ajuntament de Torred.
5: Reunió de candidatures, mares, pares, mestres i més per a parlar de la nova llei d’educació 20h Torredembarra
6: I Trobada de Cultura Urbana a Torredembarra (Reg. De Joventut)
7: Excursió del Gata el camí de sirga del riu Ebre
7: Visita als Muntanyans www.gepec.cat/muntanyans
11: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA Santiago J, Castella: La Unió Europea després del fracàs de la Constitució CESM
11: Reunió de Salvem el Gaià
12: 20.00 h Sala de Plens PRESENTACIÓ LLIBRE Nova edició Ranxets. La cuina a Torredembarra, a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic. CESM
13: 9.00 h aparcament Mañé i Flaquer. Tornada 17 h aprox EXCURSIÓ A Sant Vicenç de Calders des del Vendrell Excel·lents vistes de les vinyes vora al mar i del seu entorn CESM
13: Acte per a reivindicar l’Escorxador Torredembarra
14: Excursió del GATA Caput Fontis www.tinet.org/~gata/excursions.html
14: Visita guiada gratuïta a la desembocadura del riu Gaià (Tamarit-Tarragona) secretaria@gepec.org
14 Festa Major d'hivern de Renau
17: Assemblea mensual de l’ABG de Torredembarra
18: 18.00 h Biblioteca Municipal AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITARIA Marta Serrano: El pessebre Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM) Tots els detalls els podeu preguntar a: sinibald@tinet.org
18: Ple Municipal a Torredembarra 20h

MARÇ
1: Plantada d’arbres al Gaià SÍNIA, GATA, SALVEM EL GAIÀ
26: Conferència de Joan M. Thomàs sobre el Franquisme www.sinibald.cat
29: Festa dels 10 anys de Salvem el Gaià

AQUEST DIMECRES A LA SALA DE PLENS

Què pot fer Torredembarra per a desplegar la Llei de la Dependència?
L'Alternativa Baix Gaià organitza una conferència amb Assumpta Falgueras

L'acte, que tindrà lloc dimecres 3 de desembre a les 20h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra, servirà per apropar la Llei de la Dependència a la població de Torredembarra. L'Assumpta Falgueras, responsable de polítiques socials d'EPM, explicarà el contingut de la Llei i què és el que pot fr Torredembarra per a desplegar aquesta Llei. La conferència és oberta a tothom i serà presentada pel regidor de l'Alternativa Lluís Suñé.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

"VOTACIÓ POPULAR
III PROCÉS DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2008

VOTA PER DECIDIR A QUÈ ES DESTINEN ELS DINERS PÚBLICS
El procés de participació ciutadana en matèria de Pressupostos Participatius culminarà aquest mes de desembre amb el calendari previst per escollir quines són les propostes que es volen presentar definitivament a l’Ajuntament per tal que es puguin incorporar als pressupostos municipals del 2009.
La novetat d’enguany és que, a més de la consulta sobre petites i mitjanes inversions que corresponen a les propostes recollides en aquest procés, els ciutadans podran tornar a opinar sobre les grans inversions que es van incloure al pla de legislatura i que caldrà replantejar.
Un cop rebudes les propostes, valorades tècnica i econòmicament, s’ha elaborat una butlleta que s’ha dividit en dos apartats. Un primer apartat inclou les gran inversions i un segon apartat on s’han incorporat les petites i mitjanes inversions. La ciutadania tindrà que escollir tres propostes de cada apartat.
Calendari de votacions
Les procés de votacions es realitzarà de l’1 al 5 de desembre. Punts fixes on poder votar:
* Ajuntament de Torredembarra
*Patronat de Turisme
*Patronat de Cultura
*Punt d’Informació Juvenil (PIJ)
*Biblioteca municipal
*Biblioplatja
Respecte als punts mòbils, està previst poder recollir votacions en els següents llocs:
* Dimarts 2 de desembre, al mercat setmanal. Parquing Mañé i Flaquer de 10 a 13 h.
* Dimecres 3 de desembre, al CAP (Centre d’Atenció Primària) de 10 a 13 h.
Les votacions estan obertes a tothom i només caldrà facilitar a la butlleta el nom, cognoms i DNI. En aquest punts podran votar els majors de 18 anys. No és requisit indispensable està empadronat a Torredembarra ja que es vol conèixer l’opinió també de les persones vinculades amb el municipi, encara que sigui a través de les segones residències.
Els resultats es donaran a conèixer a mitjans de desembre.
És necessària la participació ciutadana perquè això sigui possible."

dilluns, 1 de desembre de 2008

I SI RECICLEM?

La deixalleria també és oberta els diumenges pel matí! No ens espatlleu els caps de setmana...
-Matalassos al carrer de la Galera-.