dissabte, 31 de gener de 2009

TRANSPORT PÚBLIC

D'entre les reunions de treball on hem estat aquesta setmana volem destacar la segona trobada de col·lectius del Camp de Tarragona per a crear una plataforma en defensa del transport públic. S'està fent bona feina i de ben segur que es podran presentar alternatives serioses al desmantellament que estem vivint sobretot en l'àmbit del ferrocarril. Dijous que ve, tercera reunió.

divendres, 30 de gener de 2009

QUÈ HI FA AQUEST SEMÀFOR AQUÍ??

Un semàfor abandonat, tort, trist i perdut. Aquesta ovella negra del mobiliari urbà presideix el carrer Nou avisant als vianants de l'estat de la resta de la via pública: un monument a les xapusses!

dijous, 29 de gener de 2009

DISSABTE


"Treurem dits de bruixa (Carpobrotus Edulis) en algunes zones, ja que es tracta d'una planta invasora de les dunes, originària d'Àfrica del sur, que impedeix crèixer a la flora autòctona. Al seu lloc tenim uns preciosos 800 lliris de mar (Pancratium Marítimum) per replantar.
Oganitzem conjuntament l'Associació Ecologista de Tarragona GATA (Grup d'Amics de Toni Anchon) i la Plataforma Salvem la Platja Llarga i el Bosc de la Marquesa, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona aportarà els estris i el Gepec-EdC"

dimecres, 28 de gener de 2009

ROBATORIS

"Els amos de masies de la Torre reclamen més vigilància per combatre els robatoris". Veieu El Punt.

dimarts, 27 de gener de 2009

diumenge, 25 de gener de 2009

L'ENTORN DEL MÈDOL EN MAL ESTAT


L'entorn del Mèdol, entrant per la rotonda de La Móra, es troba en mal estat. Hi ha runa i està mal senyalat. De fet, el senyal que hi havia a la rotonda ja no hi és. Com a patrimoni de la humanitat i antic Auditori Natural de Catalunya inaugurat per Francesc Macià, el Mèdol es mereix molt més.

divendres, 23 de gener de 2009

ENDAVANT AMB EL SERVEI MUNICIPAL D'HABITATGE

En el darrer ple municipal es va aprovar definitivament aquest servei de mediació que permetrà facilitar l'habitatge de lloguer. L'Alternativa ha donat suport a aquest projecte des del principi.

TORREDEMBARRA AMB EL DAVID DE LA FORNAL

En el darrer ple municipal de l'Ajuntament de Torredembarra es va votar la moció de suport al David de la Fornal de Vilafranca que serà empresonat pels seus antecedents d'insumissió al servei militar obligatori.

ARTICLE AL MÒNIC

Per a llegir-lo sencer cliqueu AQUÍ.

dijous, 22 de gener de 2009

CONTINUEN DESAPAREGUTS MOLTS CONTENIDORS DE RECICLATGE


Continuem sense notícies dels contenidors de reciclatge desapareguts i ara, a més, hem pogut comprovar que allà on eren el veïnat hi continua deixant les bosses amb el vidre. Al costat de l'IES Torredembarra, per exemple, aquestes bosses van ser arrabassades i el vidre escampat pel carrer. Per cert, us recordem que avui a les 20h hi ha ple municipal.

dimecres, 21 de gener de 2009

AVUI, ASSEMBLEA


Bon dia. Avui dimecres a les 21h farem l'assemblea mensual oberta per tal de ratrobar-nos, compartir les experiències de les diferents comissions de treball, decidir la nostra postura davant dels punts de l'ordre del dia del ple de l'endemà i recollir les preguntes que es volen fer a l'equip de govern. Tothom hi és convidat.

dimarts, 20 de gener de 2009

AMNISTIA INTERNACIONAL HA VISITAT GAZA

"Israel's use of white phosphorus against Gaza civilians "clear and undeniable"
London.- Amnesty International delegates visiting the Gaza Strip found indisputable evidence of widespread use of white phosphorus in densely populated residential areas in Gaza City and in the north. "Yesterday, we saw streets and alleyways littered with evidence of the use of white phosphorus, including still burning wedges and the remnants of the shells and canisters fired by the Israeli army," said Christopher Cobb-Smith, a weapons expert who is in Gaza as part of a four-person Amnesty International fact-finding team."White phosphorus is a weapon intended to provide a smokescreen for troop movements on the battlefield," said Cobb-Smith. "It is highly incendiary, air burst and its spread effect is such that it that should never be used on civilian areas”. (...)". Veieu la notícia sencera clicant AQUÍ.

PEL CONGO, ACTUA!

"República Democrática del Congo: niños y niñas entre fuegos cruzados
Niños soldados de Uganda en apoyo de grupos armados congoleños © APGraphicsBank
Desde 1998, en el prolongado conflicto de la República Democrática del Congo han muerto ya más de cinco millones de personas y mas de 30.000 niños y niñas han sido reclutados como soldados. La crisis humanitaria y de derechos humanos se ha agravado terriblemente en las últimas semanas y ha intensificado los problemas de los niños y niñas.(...)". Ves a Amnistia Internacional.

diumenge, 18 de gener de 2009

MÉS RESSÒ DE LA CONCENTRACIÓ

Veieu Tot Tarragona, el bloc de la Cua del Lleó, Pobleviu.cat, Llibertat.cat, Tinet.cat i el bloc de l'Alternativa.

HO HEM ACONSEGUIT!

El llastimós estat de la Sínia de la Vila es veia empitjorat per un clot que hi havia envoltat per unes tanques blaves municipals. Fa unes setmanes es va tapar el forat amb pedres i es van tirar les tanques pel terra. Ara, per fi, les tanques s'han retirat.

ON SÓN ELS CONTENIDORS DE VIDRE?


1.- Un contenidor de davant l'IES Ramon de la Torre (C/ Camí del Moro) està trencat.
2.- Manca encara el contenidor de vidre del carrer Indians.
3.- Cruïlla carrer Lleida-carrer Alt de Sant Pere hi ha un contenidor trencat.
4. Han desaparegut els contenidors de vidre de la cantonada Av Sant Jordi-Av Comarques Catalanes i de fora l'IES TORREDEMBARRA

RESSÒ DE LA CONCENTRACIÓ

Veieu El Punt, Agència Catalana de Notícies i Vilaweb.

dissabte, 17 de gener de 2009

TORREDEMBARRA ES TORNA A CONCENTRAR PER DEMANAR LA FI DE LA VIOLÈNCIA A GAZA


Torredembarra ha viscut avui dissabte una nova jornada de protesta per la massacre que s'està produint a la Franja de Gaza. Es tracta de la segona convocatòria consecutiva que avui ha anat a càrrec de la Plataforma Baix Gaià - Pau a Palestina i que agrupa a diferents entitats del Baix Gaià. Després del minut de silenci s'ha llegit un nou manifest en el qual s'ha tornat a demanar la pau a Palestina i el respecte per les resolucions de l'ONU.

PROPOSTA DE MANIFEST PER AVUI A LA TARDA


Podeu enviar esmenes a alternativabg@gmail.com


Plaça del Castell, Torredembarra, Països Catalans, 17 de gener de 2008

Pau a Palestina
21 dies de bombardejos indiscriminats i assassins

Els morts a la Franja de Gaza superen l’escandalosa xifra de 1150. 1150 persones que han trobat la fi de les seves vides sota el foc d’un combat injust i cruel. Mentre, el món espera tranquil·lament si avui Israel decideix un alto el foc unilateral o continua arrasant cases i carrers.
En aquest conflicte es parla del contraban d’armes pels palestins però es comenta ben poc que els més de 300 nens morts s’han aconseguit amb armes venudes per Estats occidentals com l’espanyol. Aquesta mirada hipòcrita l’estem patint tots els dies des d’alguns mitjans de comunicació catalans que desvien el debat cap el pretès suport dels pacifistes del país a alguna de les opcions enfrontades.
Els que estem aquí concentrats ho fem per exigir la fi de la violència a Palestina i per demanar que s’apliquin les resolucions de l’ONU. No podem acceptar de cap manera que es vulgui eliminar tot un poble en nom de la seguretat d’un altre. El dret a existir del poble palestí és igual de legítim que qualsevol altre.
Aquests dies també hem hagut de sentir com alguns “intel·lectuals” acusaven les persones que es manifestaven en contra de la massacre que s’està produint a Gaza de desentendre’s de la resta de conflictes armats que hi ha arreu del món. Res més lluny de la realitat. Ens solidaritzem des del Baix Gaià amb tots els pobles del món que pateixen la barbàrie de la guerra i exigim a la comunitat internacional una aposta decidida per la pau i el diàleg.
Avui, a la Plaça del Castell, volem denunciar que l’exèrcit israelià no està deixant entrar ajuda humanitària a Gaza i ha bombardejat hospitals i edificis de l’ONU produint més patiment i morts del tot innecessàries.
Que s’acabi la violència i que tot el món pugui viure en pau.
Com dirien els nostres amics gallecs: guerra, “nunca mais”!

AVUI, CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA


Veieu Vilaweb, Cultura i Pau, Racó Català i el bloc de l'Alternativa.

divendres, 16 de gener de 2009

SOLIDARITAT AMB EL DAVID DE LA FORNAL


MOCIÓ CONTRA L'EMPRESONAMENT DE DAVID SÀNCHEZ, VEÍ DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
ANTECEDENTS DE FETS
A quarts de tres de la matinada del dia 6 de gener es va detenir en David de l’Associació Cultural La Fornal de Vilafranca del Penedès, quan sortia del seu lloc de treball. Sense informar-lo sobre el motiu de l’arrest, el van traslladar a la comissaria de Vilafranca, on li van negar l’assistència d’un advocat. Hi passà la nit, fins que el van traslladar al jutjat de guàrdia de la vila on, finalment, després de gairebé deu hores de desinformació, li van comunicar el motiu de la detenció i de l’empresonament immediat.
(...)" Veieu el text sencer al bloc del Lluís i la notícia a Altafulla Ràdio.

dijous, 15 de gener de 2009

DISSABTE, TOTHOM A LA PLAÇA!


COMUNICAT DE PREMSA

ENTITATS I COL.LECTIUS DELS POBLES DEL BAIX GAIÀ ES CONSTITUEIXEN COM A PLATAFORMA BAIX GAIÀ – PAU A PALESTINA

Arrel de l’assassinat massiu, indiscriminat i continuat dels ciutadans palestins que viuen a Gaza, diverses entitats i col.lectius del Baix Gaià han creat una plataforma ciutadana per tal d’unir-se al clam popular que demana l’aturada immediata de la massacre.

La Plataforma convoca una concentració de cara al proper 17 de gener, després que dissabte passat ja es fes una primera protesta a Torredembarra amb l’assistència d’unes 200 persones.

La Plataforma s’afegeix d’aquesta manera a la crida a favor de la Pau i en contra de tot tipus de violència a la Franja de Gaza. La Plataforma demanarà amb la propera concentració una sortida dialogada del conflicte i l’aplicació de les resolucions de l’ONU.

Els actes de dissabte inclouen una concentració a les sis de la tarda a la Plaça del Castell i una conferència de Mayoub Saleh a la sala de plens de l’Ajuntament de Torredembarra.

Dissabte 17 de gener

18h. Concentració a la Plaça del Castell
18’15h. Conferència a càrrec del ciutadà palestí, Mayoub Saleh “Orígen i situació actual del conflicte palestí”

PLATAFORMA BAIX GAIÀ – PAU A PALESTINA
......................
Veieu Altafulla Ràdio, Palestina.cat, el bloc del Lluís, de la Núria, del Jordi Solé, del Cesc, de la Dolors i del Tafaner,

DESAPAREIXEN CONTENIDORS DE VIDRE

Han desaparegut els contenidors de reciclatge de vidre de la cantonada Av. Comarques Catalanes-Av. Sant Jordi i del costat de l'IES TORREDEMBARRA.

dimecres, 14 de gener de 2009

AVUI, ENGANXADA DE CARTELLS


Avui dimecres a les 20h hem quedat a la Plaça de la Font per anar a penjar els cartells de la concentració de dissabte. Tothom hi és convidat!

CANVI DE DATA

La reunió de l'Alternativa prevista per avui dimecres es farà d'aquí set dies a les 21h. Recordeu que demà dijous hi ha assemblea de Salvem el Gaià a Cal Bofill a les 20h.

dilluns, 12 de gener de 2009

ARTICLE ENVIAT AL MÒNIC EL 10 DE GENER


Reptes per al 2009
Encetem un nou any que serà difícil per a tothom en motiu de la crisi econòmica global. Des de Torredembarra cal que fem les coses ben fetes per tal de sortir d’aquesta situació el més ràpid possible. Damunt la taula hi ha temes pendents de resoldre com el Pla Parcial de la Sort, els PEMU's de Baix a Mar i de la Torre, les obres del carrer Antoni Roig, la rehabilitació de l’Escorxador, l’arranjament de l’entorn del Pavelló, el funcionament participatiu del Patronat de Cultura, la reobertura de la Biblioteca Mestra Maria Antònia els dissabtes pel matí, la reobertura de la biblioteca de la Golfa, l’ampliació de l’skate park, l’organització d’una festa de cap d’any per als joves amb els mitjans que es mereixen, donar a conèixer a la població la Llei de la Dependència, l’aprovació dels pressupostos del 2009, l’anul·lació de la urbanització que es vol construir damunt la desembocadura del Torrent d’en Gibert, la recollida selectiva dels residus, la revitalització de la participació ciutadana, la creació del full de ruta per a dinamitzar i fomentar l’economia, etc. Per a tot plegat i més, l’equip de govern, pot comptar amb la nostra col·laboració. Si, per contra, les línies d’actuació van en un altre sentit la nostra feina serà fiscalitzar i informar al poble, com sempre hem fet.
Mentre, aquests darrers mesos hem qüestionat l’estat de neteja del Roquer, de l’entorn de la Sínia de la Vila i la desaparició de les sínies de Muntanyans II. Hem presentat un projecte de rehabilitació de l’Escorxador per tal que pugui esdevenir un centre cívic formatiu, ocupacional i cultural polivalent. Hem criticat la gestió de la participació ciutadana d’aquest govern municipal. Hem demanat que es tingui cura d’arranjar l’entorn del pavelló per tal d’evitar noves inundacions. També hem proposat la creació d’una comissió d’urbanisme -per tal de cercar transparència i consens- i la creació d’una comissió que estudiï la dinamització econòmica de la Vila. D’altra banda, des de l’Alternativa hem donat suport a la creació de la Borsa d’Habitatge i la iniciativa d’eliminar la prohibició de circular amb bicicleta per dalt la Torre. També hem seguit informant amb actes com el de la Llei de la Dependència i la protesta pel tancament de la Biblioteca els dissabtes pel matí.
Més enllà de Torredembarra, ens hem posicionat en contra de la pujada del bitllet de tren, hem participat als actes contra la privatització dels serveis ferroviaris, hem qüestionat la nova Llei d’Educació que s’està tramitant i hem participat a les convocatòries contra el genocidi de Gaza.

Alternativa Baix Gaià
alternativabg@gmail.com
http://alternativatorredembarra.blogspot.com

EL NADAL A LA TORRE


Cal reflexionar de com ha anat el Nadal a Torredembarra. En primer lloc, cal aplaudir els èxits, com el concert de la Coral Santa Rosalia o les Nadales pel carrer amb la Xaloc i els Borregaires. Darrera aquestes bones iniciatives hi ha el Patronat de Cultura amb el suport de les entitats respectives. Però quins són els punts foscos? Diversos. Esmentem-ne alguns: la creació d'una comissió de reis sense tenir en compte que ja n'hi havia una, l'hora d'arribada dels reis dalt la Torre, la infraestructura de la festa pel jovent, etc. A qui toqui, que prengui nota, parli amb les parts afectades i solucioni amb joia aquests entrebancs.

PAU A PALESTINA 2

Aquest matí hem començat a rebre adhesions a la Plataforma. Les farem públiques dijous al matí en un comunicat de premsa.
Hem consultat amb l'Ajuntament de Torredembarra per utilitzar la Sala de plens, no hi ha cap inconvenient.
Mayoub S. ha confirmat que pot fer la conferència.
Un grup de música de La Pobla de Montornès vol organitzar un concert solidari a Altafulla, ens demanen que la Plataforma formi part de l'organització de l'acte. La data està per definir.
Al vespre us enviem la proposta del cartell. Si no hi han propostes que alterin la proposta d'acte, el calendari per dissabte és el següent: Dissabte 17 de gener 18h Concentració a la Plaça del Castell - 18'15h Conferència a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra, a càrrec del ciutadà palestí Mayoub S.

PAU A PALESTINA

Arran de la concentració de dissabte a la Plaça del Castell, es va decidir crear una plataforma per a reclamar la fi del conflicte armat a Palestina. Abans de res cal decidir entre tots i totes unes quantes coses:

PROPOSTA NOM DE LA PLATAFORMA
Plataforma Baix Gaià - Pau a Palestina

PROPOSTA PRIMERA ACCIÓ CONJUNTA
Dissabte 17 de gener
18h Concentració a la Plaça del Castell i fer 3 minuts de silènci
18’10h Conferència del torrenc i palestí, Mayoub Saleh. A la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra.
Orígen del conflicte
Situació actual

Esperem suggeriments i idees
Per adhesions a la Plataforma: jsmbaixgaia(ARROBA)hotmail.com

dissabte, 10 de gener de 2009

UNES 200 PERSONES ES CONCENTREN A TORREDEMBARRA PER LA PAU A PALESTINA

Unes dues-centes persones s'han concentrat a la Plaça del Castell de Torredembarra per demanar la pau a Palestina. Entre els presents cal destacar la presència de regidors de diferents partits polítics, el mateix alcalde de Torredembarra i representants de diferents entitats. L'acte s'ha inciat amb unes paraules del regidor Lluís Suñé. Seguidament un representant palestí ha agraït als concentrats el seu gest de solidaritat. Després del minut de silenci s'ha llegit el manifest. Entre les conclusions del text llegit cal destacar la petició al govern de l’Estat Espanyol perquè aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel i que la comunitat internacional intervingui en el conflicte fent respectar les resolucions de l’ONU. Finalment, s'han fet contactes a fi i efecte de crear una plataforma local mentre duri el conflicte a la Franja de Gaza.

EL BLOC DEL CARLES ES FA RESSÒ


MANQUEN MENYS DE 4 HORES


Volem fer arribar el nostre agraïment per avançat a totes les persones que han col·laborat en la difusió de la concentració, a l'Ajuntament de Torredembarra per facilitar-nos el permís per ocupar la plaça i pel seu suport, a les entitats que ens han fet arribar la seva adhesió i als mitjans de comunicació que han esmenat la convocatòria. A tots, moltes gràcies perquè amb la vostra acció demostreu que no us és indiferent la injustícia.

INFORMACIÓ PER AQUESTA TARDA


-En cas de neu o pluja l'acte es farà igualment.

-Cal portar espelmes.

-La concentració és a les 18h a la Pl. del Castell.

-Mitja hora ans serem al carrer del Forn ultimant els preparatius.

ENTREVISTA A ONA LA TORRE


En motiu de la convocatòria d'avui dissabte la ràdio local va entrevistar dijous a un representant palestí i veí de Torredembarra, al professor de la URV Josep Sánchez Cervelló i al Lluís com a portaveu de l'organització.

CONVOCATÒRIA PER SMS


Aquest matí estem reenviant un missatge per sms convocant a tothom a la concentració. Tu també ho pots fer!

PROPOSTA DE MANIFEST


PER LA PAU A PALESTINA!
L’exèrcit d’ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d’aquest nou acte de barbàrie ha causat centenars de morts i ferits, incloent-hi un nombre indeterminat d’infants. Aquest últim bany de sang de civils palestins, tot i ser el més despietat, no és el primer, ni suposa un canvi de lògica en l’estratègia de colonització israeliana. De moment només s’han fet diversos pronunciaments no vinculants per part de diversos organismes internacionals que no han estat escoltat. Cal destacar que les decisions de l’ONU que sí són vinculants han estat sistemàticament ignorades pels diversos governs israelians.

Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d’un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar-se, encerclat per l’exèrcit israelià i amb les fronteres d’Egipte tancades.

Davant d’aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea. En lloc de pressionar el govern d’Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra i incompliment sistemàtic del dret internacional, el passat 9 de desembre els governs europeus van decidir enfortir les relacions comercials de la Unió Europea amb l’Estat d’Israel, sense condicionar aquest acord a la presa de mesures cap a una pau justa a la regió, que respecti els valors propis de la democràcia i dels drets humans.

El govern d’Israel, encoratjat també per la manca de crítica nord-americana, ha entès el missatge d’aprovació i actua en conseqüència. Fins i tot a casa nostra, els departaments de Vicepresidència i d’Innovació, Universitats i Empresa, han posat el seu gra de sorra aquestes darreres setmanes protagonitzant visites a Israel amb l’objectiu “d’impulsar les relacions econòmiques amb Israel”, obviant així els reiterats informes de l’ONU que equiparen el règim d’ocupació israelià amb l’apartheid sud-africà, i que reclamen a la comunitat internacional incrementar la pressió política i econòmica vers l’Estat d’Israel.

Les organitzacions que signen el manifest "Prou complicitat amb la massacre del poble palestí" ens neguem a l’exercici deshonest i immoral d’equiparar les parts en conflicte. La desproporció de víctimes és aclaparadora. Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí. És per això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya. Per això reclamem:

- Que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel.
- Que la comunitat internacional intervingui en el conflicte fent respectar les resolucions de l’ONU.


RESSÒ AL BLOC DE L'ALEIX DEL LLUÇANÈS

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/119368

divendres, 9 de gener de 2009

MÉS RESSÒ

Avui Ona la Torre ha tornat a donar la notícia de la concentració. El Diari de Tarragona també ha inclòs un breu.

PASSA-HO!


RESSÒ AL PAÍS VALENCIÀ

http://espaipaisvalencia.org

RESSÒ A RACÓCATALÀ.CAT


RESSÒ A SODEPAU

www.sodepaz.es

LA CUA S'AFEGEIX

http://lacuadelleo.blogspot.com/

MÉS RESSÒwww.palestina.cat

RESSÒ DE LA CONVOCATÒRIA


www.pobleviu.cat
ELS FETS DE TARRAGONA I REUS

"Avui al matí, les tres detingudes de Tarragona han realitzat una roda de premsa per explicar els fets succeïts el passat dimecres. Han denunciat que l'Ajuntament està criminalitzant-los, així com les diferents agressions rebudes per parts dels agents de la Guàrdia Urbana, el que ha motivat que hagin presentat denúncies contra els agents per agressions, amenaces, coaccions i negació d'auxili, segons ha explicat l'advocat Hèctor Álvarez. El mateix advocat ha denunciat que la Guàrdia Urbana "ha detingut les víctimes per justificar els seus delictes i que les baixes presentades per quatre agents són una coartada i un engany". Per la seva banda, els tres jóvens de l'Assemblea de Maulets de Reus han emès un comunicat desmentint la versió del Consistori en que deia que van requisar pots d'esprai, cartells i material per enganxar els cartells, el que consideren que és la mostra d'un intent de criminalització per part de l'Ajuntament. A més, han recordat que la Guàrdia Urbana els va confiscar una cinquantena d'adhesius sense cap justificació i sense rebre una còpia de l'acta d'incautació. (...)" Extret de www.pobleviu.cat.

CARTELLS I PANCARTA A LLOC

Ahir a la nit vam enganxar els cartells i la segona pancarta.

SOLIDARITAT AMB EL DAVID DE VILAFRANCA!


DEL DAVID DE LA FORNALManifest de suport al David de Vilafranca
"A quarts de tres de la matinada del 6 de gener es va detenir el David de l'Associació Cultural La Fornal de Vilafranca del Penedès en un desplegament policial desproporcionat quan sortia del seu lloc de treball. Un gran nombre de Mossos d'Esquadra l'esperaven fora de La Fornal per detenir-lo, sense informar sobre el motiu de l'arrest, i per traslladar-lo a la comissaria de Vilafranca, on li van negar l'assistència d'un advocat. Allà passà la nit, fins que el van traslladar als jutjats de guàrdia de la vila on finalment, després de gairebé deu hores de desinformació, va ser comunicat del motiu de la detenció i de l'empresonament immediat.La detenció i l'execució d'ingrés a presó es basa en una ordre de recerca i captura dictada el mes de maig del 2008, la qual no havia estat notificada, per una sentència condemnatòria relativa a la manifestació antifeixista del 12 d'octubre de 1998.Malgrat que la seva pròpia legislació estableix que no es pot ingressar a presó amb una pena inferior a dos anys, han rescatat uns antecedents, ja cancel·lats, per insubmissió per tal de poder segrestar el David de La Fornal.Persecució política contra més de deu anys de lluitaHan passat deu anys des d'aquells fets del 12 d'octubre del 98. Deu anys en els quals en David ha seguit treballant en diferents àmbits polítics i socials de Vilafranca, on la seva militància és àmpliament coneguda per ser una de les persones que regenta la seu social de l'Associació Cultural La Fornal. La seva activa militància es remunta a abans, a la lluita contra el Servicio Militar Obligatorio, en què participà prenent compromís en l'opció per la insubmissió, fet pel qual va ser condemnat.Són aquests anys de lluita i compromís els que han situat en David en la lògica de la persecució política i els que expliquen la llista d'aberracions que ara ha d'afrontar:- Considerar com antecedents penals la seva condemna per insubmissió. Un delicte que quedà abolit del Codi Penal en fer-se efectiva la victòria d'aquelles persones que, com en David, s'exposaren a la presó pels seus ideals.- Voler empresonar-lo pels fets del 12 d'octubre del 98. Fets ja jutjats, que suposaren una condemna inferior a 2 anys i, per tant, incompatibles amb la privació de llibertat. Fets superats ja fa deu anys, i superats també per la continuada denúncia del feixisme. Gràcies a la lluita d'aquell llunyà 12 d'octubre del 98 i dels anys posteriors, els feixistes han estat arraconats a dalt de Montjuïc, victòria parcial dels qui, com en David, segueixen exigint la fi de la complicitat amb el feixisme i la impunitat de què gaudeixen.- Enviar-lo a la presó per la poc creïble incapacitat policial de localitzar-lo. I és que després de diversos mesos d'estar oficialment en recerca i captura, ningú no ha notificat a en David aquesta situació, tot i ser cada dia darrera la barra de La Fornal i estar, com un independentista més, contínuament al carrer en mobilitzacions de tot tipus.Les al·legacions presentades in extremis pels advocats han permès a en David un termini de 10 dies per a ingressar voluntàriament a la presó, termini que expira el dia 16 de gener.Avui, deu anys més tard d'aquells fets del 12 d'octubre del 98, i a menys de dos anys de la prescripció del delicte, en David ha estat detingut, a quarts de tres de la matinada de la nit de Reis, a la sortida de l'Associació Cultural La Fornal.Avui, conscients que el que viu en David només es pot entendre per la dinàmica de persecució política, conscients que el que es pretén és castigar una persona exemplar en la seva dedicació als altres i a multitud de lluites polítiques i socials, els col·lectius i persones sotasignants exigim que s'aturi el seu procés d'empresonament.

Enviar adhesions a: suportdavid@gmail.com


CONVOCATORIES Dimecres 7 de gener , 8 del vespre Assemblea del grup de suport a Barcelona al CSO Can Vies de Sants Divendres 9 de gener, 8 del vespre Manifestació a Vilafranca del Penedès (Davant de l'Ajuntament) Dimarts 13 de gener, 8 del vespre Acte informatiu a Vilafranca del Penedès (Lloc per confirmar)"

dijous, 8 de gener de 2009

AVUI DIJOUS, ENGANXADA DE CARTELLS


Avui a les 20h hem quedat a la Plaça de la Font per iniciar l'enganxada de cartells per la concentració de dissabte. També col·locarem la segona pancarta.

LA RIERA DE GAIÀ TAMBÉ ES MANIFESTA

Dissabte hi ha concentració a la Plaça Major de La Riera de Gaià, a la Plaça del Castell de Torredembarra, a BARCELONA, a VALÈNCIA, a PALMA, MOLINS DE REI, BADIA DEL VALLÈS,
MATARÓ, CERVERA, TARRAGONA, CALAFELL, AMPOSTA, ELX DE BAIX VINALOPÓ, FIGUERES, etc.

PER L'AMPLIACIÓ DE L'SKATE PARK


Els joves demanen l'ampliació de l'skate park

Fa dies que els més joves de la Vila demanen a tothom la signatura per la recollida que estan fent per demanar que es compleixi la segona fase de la pista d'skate. Si cliqueu AQUÍ us podeu descarregar el full de signatures. Quan el tingueu ple ens el podeu fer arribar i... endavant!

PAU A PALESTINA!


El Baix Gaià amb Palestina
Dissabte, concentració a Torredembarra per la pau a Gaza


Dissabte 10 de gener a les 18h a la Plaça del Castell de Torredembarra tindrà lloc la concentració a favor de la pau a Palestina. El que es pretén amb aquest acte és adherir-se als moviments socials internacionals que estan reclamant una solució dialogada del conflicte que permeti posar fi al genocidi de Gaza. L'acte, obert a tothom, consistirà en un encesa d'espelmes i amb la lectura d'un manifest.
Qui es vulgui adherir a la concentració ho pot fer adreçant-se a alternativabg@gmail.com o trucar al 696 363 328.

CONTACTE:
alternativabg@gmail.com
696 363 328
http://alternativatorredembarra.blogspot.com
-La imatge és la pancarta que hem penjat a l'entrar a la Vila per l'aparcament de cal Serafí-.

dimecres, 7 de gener de 2009

DISSABTE, CONCENTRACIÓ

Aquí teniu el nostre correu electrònic per adhesions, idees i demés: alternativabg@gmail.com.
Qualsevol eina de difusió de la concentració serà benvinguda. PASSA-HO!

BENESTAR SOCIAL SENSE INFORMACIÓ?

Per què a l'espai web de Benestar Social està buit? Per què no hi ha els horaris, les adreces, els serveis i el correu electrònic? Per què l'espai de Promoció Econòmica té dades i Benestar Social no?

DISSABTE, CONCENTRACIÓ A TORREDEMBARRA?

La gent de l'Alternativa estem rumiant de fer una concentració en contra del genocidi de Gaza aquest dissabte a les 18h a la Plaça Mn Joaquim Boronat. Què us sembla la idea? Voleu adherir la vostra entitat? alternativabg@gmail.com