dimecres, 25 de febrer de 2009

AVUI, ASSEMBLEA

-Avui dimecres, assemblea mensual oberta al Casal Municipal. 21h
-Avui dimecres també serem al Consell Escolar Municipal i a la reunió de Turisme.
-El dijous, Ple Municipal.

dissabte, 21 de febrer de 2009

EL CONSELL DE MINISTRES S'OBLIDA DE LA TORRE

El Pla Rodalies aprovat pel Consell de Ministres espanyol que inclourà quantioses inversions a nivell ferroviari no arribaran a Torredembarra ni al Camp de Tarragona. Els problemes i les mancances, doncs, continuaran.

PROCÉS PER L'ESCORXADOR


Dilluns 23 fem un pas més i ens trobarem per acabar de dissenyar el procés participatiu de recollida d'idees. També serem a la ràdio per parlar-ne. Més info: AQUÍ.

EL REI CARNESTOLTES ES TORNA DE DRETES

El rei Carnestoltes va patir de veritat el dijous gras. Com faré uns versos satírics parlant bé de l'Ajuntament? es deuria preguntar dies abans... I ho va aconseguir! Tot és culpa dels que hi havia abans. Cap crítica a la política de participació! Ni a la gestió del Patronat de Cultura! Ni a l'absència de pressupost pel 2009! Ni... A aquest rei li demanem l'abdicació! Visca la República del Carnaval!
Jordi

NI EL 0,7%

"La societat civil i la classe política responen a la mesura que impediria a les ONG catalanes rebre subvencions del 0,7% de l'IRPF". Veieu la notícia sencera aquí.

dijous, 19 de febrer de 2009

PISTA D'SKATE

Una colla de joves torrencs recull signatures per demanar l'ampliació de la pista d'skate. Ho havíem comentat. Ara, a més, denuncien l'estat d'abandó i de brutícia de les actuals instal·lacions.

dimarts, 17 de febrer de 2009

L'ALTERNATIVA PROPOSA RECUPERAR L'ESCORXADOR COM A CENTRE CÍVIC POLIVALENT


Avui dimarts 17 de febrer ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Torredembarra l'acte públic organitzat per a l'Alternativa per a presentar una proposta per al debat per a recuperar l'antic escorxador. La sessió ha estat presentada per la regidora Iris Gual i ha comptat amb la participació de Jordi Suñé i Jordi Roig. Ha tancat l'acte el regidor Lluís Suñé. Entre els assistents cal destacar membres de diferents opcions polítiques del municipi. A partir d'ara l'Alternativa inicia un procés de recollida d'idees per tal de presentar-les a l'equip de govern.

La proposta
"Des de l’Alternativa feia temps que burxàvem perquè es plantegés seriosament la rehabilitació de l’antic escorxador del carrer del Nord per a donar-li usos socials. És per això que vam elaborar una projecte, amb esbossos, un anàlisi de necessitats d’espais i una proposta de model de gestió. De fet, davant la necessitat de presentar un projecte al Fons Zapatero (Fons Estatal d'Inversió Local), nosaltres vam proposar que fos l’Escorxador qui s’emportés part de la inversió. El motiu no és altre que pensem que amb una bona inversió es pot arribar a aconseguir un edifici que conservi la façana i que inclogui elements moderns i funcionals on es podrien encabir molts espais. La proposta del govern municipal, però, va desestimar la idea i va apostar per l’aparcament del carrer Filadors. Sobre aquest assumpte ja vam apuntar les dificultats tècniques de desenvolupar aquest projecte. En tot cas, esperem que arribi a bon port.En tot cas l’Ajuntament, proposa tirar endavant el tema de l’Escorxador cercant una nova via de finançament extern. A veure si ho aconsegueixen. El seu disseny, però, topa amb la nostra proposta. Per un costat es preveuen menys espais, no ubicar cap entrada al lateral que dóna a la plaça, ni un sostre prou alt per a fer assaigs de castells, ni tampoc es recullen les necessitats d’espais de la població, ni el model de gestió. Per tot plegat, pensem que les nostres aportacions poden ser considerades i tingudes en compte.
Què proposa l’Alternativa? En primer lloc, creiem que cal analitzar la necessitats de les entitats de la Vila. En segon lloc, apostem per un centre cívic, cultural i formatiu polivalent. En tercer lloc, pensem que cal apostar per un model de gestió que permeti convertir l’espai en un lloc dinàmic, amb cafeteria, exposicions, aules per a tallers, etc. És per això, que hem convocat un acte públic on compartir les nostres idees i debatre-les amb tothom. D’aquesta manera recollim aportacions que defensarem a l’Ajuntament. La nostra proposta és oberta al debat. Esperem que després els partits que governen sàpiguen aprofitar aquest treball.
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ"
Si voleu llegir la proposta podeu clicar aquí. Si voleu veure el power point cliqueu aquí.

AVUI

"ABG de Torredembarra presenta avui el projecte de reconversió de l’edifici de l’antic escorxador". Veieu Altafulla Ràdio.

DNI

La recollida del DNI a Torredembarra s'està fent al tercer pis de l'antic Ajuntament, a la Plaça de la Vila, on ara hi ha la policia local. No hi ha ascensor i la gent gran es queixa de tantes escales. No hi ha cap altre lloc més accessible?

diumenge, 15 de febrer de 2009

L'ALTERNATIVA PROPOSA UN ESPAI PER A LES ENTITATS AL SOM-HI

Idees per a la comunicació

La complexitat social del nostre municipi és una realitat conseqüència del tipus d’urbanisme extensiu promogut per les administracions públiques, a les migracions, als canvis econòmics i la proximitat de dues grans metròpolis com ho són Barcelona i Tarragona. Davant d’aquest fet la necessitat d’establir vies de comunicació entre l’Ajuntament i els ciutadans és més evident que mai.

És per això que des de l’Alternativa pensem que cal:
  • Reforçar els serveis i la informació del web www.torredembarra.cat.
  • Ampliar els serveis que ofereix Ona la Torre amb espai a internet.
  • Reservar un espai fix al Som-hi per a les entitats que organitzen activitats de la mateixa manera que els partits polítics tenen les seves columnes mensuals.

    ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dissabte, 14 de febrer de 2009

RESIDUS

"Torredembarra implanta la recollida porta a porta al nucli antic i es planteja provar la pneumàtica". Extret del Punt.

divendres, 13 de febrer de 2009

OPINIÓ

Estic content per l'expectació que ha creat el treball que han fet companys i companyes d'ABG respecte a la proposta de rehabilitació de l'Escorxador. Es tracta d'una proposta que s'ha fet des del treball col·lectiu. L'acte de presentació que farem el proper dimarts serà l'inici d'un procés participatiu on demanarem a la societat civil i al teixit associatiu la seva ajuda per millorar la proposta que presentem. Però la feina d'ABG no es centra únicament amb l'Escorxador. Estem treballant molts altres temes que considerem imprescindibles per Torredembarra i que al llarg de l'any anirem exposant a la ciutadania.
Tot això ho fem per que considerem que a Torredembarra ens falta una fàbrica de les idees. Considerem que treballem sense planificar i sense pensar globalment el futur del municipi en tots els àmbits. Torredembarra necessita urgentment crear aquesta fàbrica d'idees, amb taules i espais de treball, que busquin consens per planificar i prioritzar el futur. Nosaltres ja ho estem fent.
Des del meu bloc animo a la ciutadania a formar part d'Alternativa Baix Gaià. Us animo a formar part de les nostres comissions de treball. Porteu les vostres preocupacions, les vostres il·lusions, les vostres propostes per millorar el poble que vivim i estimem. No esperem que ens facin la feina, fem-la!


Lluís S.

BENESTAR SOCIAL SENSE INFORMACIÓ

Un mes després que ho denunciéssim en aquest bloc l'espai web de Benestar Social continua sense cap informació ni adreça de contacte.

dimarts, 10 de febrer de 2009

ARTICLE ENVIAT AL MÒNIC EL 10-2-09

L’Escorxador pel poble
Des de l’Alternativa feia temps que burxàvem perquè es plantegés seriosament la rehabilitació de l’antic escorxador del carrer del Nord per a donar-li usos socials. És per això que vam elaborar una projecte, amb esbossos, un anàlisi de necessitats d’espais i una proposta de model de gestió. De fet, davant la necessitat de presentar un projecte al Fons Zapatero (Fons Estatal d'Inversió Local), nosaltres vam proposar que fos l’Escorxador qui s’emportés part de la inversió. El motiu no és altre que pensem que amb una bona inversió es pot arribar a aconseguir un edifici que conservi la façana i que inclogui elements moderns i funcionals on es podrien encabir molts espais. La proposta del govern municipal, però, va desestimar la idea i va apostar per l’aparcament del carrer Filadors. Sobre aquest assumpte ja vam apuntar les dificultats tècniques de desenvolupar aquest projecte. En tot cas, esperem que arribi a bon port.

En tot cas l’Ajuntament, proposa tirar endavant el tema de l’Escorxador cercant una nova via de finançament extern. A veure si ho aconsegueixen. El seu disseny, però, topa amb la nostra proposta. Per un costat es preveuen menys espais, no ubicar cap entrada al lateral que dóna a la plaça, ni un sostre prou alt per a fer assaigs de castells, ni tampoc es recullen les necessitats d’espais de la població, ni el model de gestió. Per tot plegat, pensem que les nostres aportacions poden ser considerades i tingudes en compte.

Què proposa l’Alternativa? En primer lloc, creiem que cal analitzar la necessitats de les entitats de la Vila. En segon lloc, apostem per un centre cívic, cultural i formatiu polivalent. En tercer lloc, pensem que cal apostar per un model de gestió que permeti convertir l’espai en un lloc dinàmic, amb cafeteria, exposicions, aules per a tallers, etc. És per això, que hem convocat un acte públic on compartir les nostres idees i debatre-les amb tothom. D’aquesta manera recollim aportacions que defensarem a l’Ajuntament. La nostra proposta és oberta al debat. Esperem que després els partits que governen sàpiguen aprofitar aquest treball.
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

RETORNEN ELS CONTENIDORS

Aquesta setmana hem pogut comprobar que dos dels contenidors de vidre desapareguts han retornat al seu lloc: cruïlla Av. Sant Jordi- Comarques Catalanes i exterior de l'IES Torredembarra. Més detalls: cliqueu AQUÍ.

dilluns, 9 de febrer de 2009

DIVENDRES, ESCORXADOR

Ben aviat donem detalls. Us podem avançar que aquest divendres a les 20h farem un acte públic per parlar de l'antic escorxador.

diumenge, 8 de febrer de 2009

OPINIÓ

Crisi... però...
Tarragona-Torredembarra, tornada amb autobús. Els dos joves del darrere obren el mòbil i a tot volum escolten música molestant a tothom. Tot el viatge, ningú els diu res. Jo observo. Al meu costat una jove parla per telèfon sorollosament TOT el trajecte. Hi ha crisi... però n'hi ha que encara no ho saben.
Jordi

dissabte, 7 de febrer de 2009

SANITAT

Arran de les preguntes que ens formulàvem al bloc i en el darrer butlletí electrònic ja hem rebut correus de persones que volen col·laborar i fer una reunió per compartir informació. Així doncs, aviat anunciarem la data i el lloc. -Si voleu rebre el butlletí electrònic, setmanal i gratuït cal que escriviu a alternativabg@gmail.com-.

divendres, 6 de febrer de 2009

CARNAVAL

"El Patronat Municipal de Cultura obre les inscripcions per a participar al Carnaval". Veieu www.torredembarra.cat.

dijous, 5 de febrer de 2009

CAP problema?

Diuen que al CAP de Torredembarra no hi ha vacuna antitetànica des de fa un any. Això és possible? Algú en sap algun cosa? Nosaltres vam escriure a la direcció fa temps demanant informació i mai ens van contestar...

dimecres, 4 de febrer de 2009

ADESLAS RETALLA SERVEIS A TORREDEMBARRA?

Els abonats a Adeslas de Torredembarra hauran notat que ja no poden fer-se els anàlisi de sang al Centre Mèdic i que tan sols queda anar a la farmàcia -un cop a la setmana-. És així? Algú té més informació? Adeslas no en dóna.

dimarts, 3 de febrer de 2009

REUNIONS DE LA SETMANA


Avui a les 21h ens trobarem la comissió que treballa les propostes per a l'escorxador. I dijous serem a la reunió de Salvem el Gaià (20h) i l'assemblea pel transport públic (19:30h). Tots els detalls a alternativabg@gmail.com.

dilluns, 2 de febrer de 2009

I RENFE QUÈ?

D'entre els estralls de la ventada de fa dos dissabtes s'ha comentat ben poc l'afectació als trens. El que no s'ha dit gens és que Renfe no va donar informació als usuaris i les usuàries i la que va donar va ser incorrecta. Van ser molts els torrencs atrapats a Sants aquell dia. Els van fer anar d'una andana a una altra i... res. Van haver de tornar amb transport privat cap a la Torre. Els mitjans de comunicació no ho han denunciat. No hi ha responsables d'aquest tracte inhumà?

diumenge, 1 de febrer de 2009

ÈXIT DEL CONCERT PER LA PAU


Ahir dissabte va tenir lloc el concert per la Pau a Palestina. Va comptar amb la col·laboració desinteressada de molts grups i amb l'assistència d'un nombrós públic. A la Violeta d'Altafulla també es van poder veure paradetes com les de l'EIC. Bon ambient i compromís.