diumenge, 22 de març de 2009

DESTRUINT PATRIMONI

Quan els regidors de l'Alternativa van posar el crit al cel en el darrer ple per l'enderrocament d'una casa antiga del nucli antic, la regidora d'urbanisme va respondre que l'acció era totalment legal. Destruir el patrimoni d'un poble pot ser legal amb la llei a la mà. Potser sí... Però les administracions tenen instruments per a protegir i ajudar a recuperar aquells elements patrimonials que són o poden esdevenir referents identitaris d'un lloc o atractius turístics d'una vila com la nostra. O algú es pensa que vindran turistes a visitar els nostres horribles blocs de pisos? El PEMU del nucli antic continua amagat al calaix i mentre anem patint noves agressions LEGALS al patrimoni. Hi ha altres fórmules legals per a protegir el patrimoni. De què ens serveix tenir una regidoria de patrimoni? Com la regidoria d'urbanisme es pot inhibir en un cas com aquest escudant-se amb la legalitat? La legalitat ha d'estar al servei de la col·lectivitat i tirar a terra el patrimoni és enfonsar un futur on la diversificació econòmica pugui comptar també amb un turisme cultural. La regidora d'urbanisme hauria d'esforçar-se molt en aquest tema si no vol que comencem a sospitar que empra la LEGALITAT per enfonsar aquesta ciutat.
Jordi

divendres, 20 de març de 2009

CAL UN PLA DE GESTIÓ DE LA ZONA ESPORTIVA

Els regidors de l'Alternativa van defensar ahir al Ple Municipal la confecció d'un Pla de Gestió de la Zona Esportiva. D'altra banda, l'Alternativa va tornar a denunciar l'absència de les actes dels plens anteriors, la destrucció d'una altra casa antiga del nucli antic, la desaparició del PEMU de dalt la Torre, la voluntat d'urbanitzar la Sínia de Cabeces abans que la Sort, la despesa energètica de les instal·lacions municipals i de l'enllumenat d'urbanitzacons deshabitades, etc. D'altra banda, l'Alternativa va felicitar al regidor Juan Pérez per l'esforç en la recollida selectiva porta a porta.

dimecres, 18 de març de 2009

L'ABG VOTA NO ALS PRESSUPOSTOS DE CULTURA

A la darrera reunió del Patronat Municipal de Cultura de Torredembarra es van votar els pressupostos del 2009. No cal dir que no han estat uns pressupostos participatius ni que tampoc se'ns han fet arribar amb gaire antel·lació per a poder-los estudiar i fer propostes. Ja hem denunciat en anteriors ocasions el funcionament del Patronat. L'aprovació d'aquests pressupostos confirma la deriva de Cultura.
D'altra banda, dilluns l'Alternativa es va reunir per a estudiar els pressupostos de l'Ajuntament. Serà dijous al Ple Municipal quan es "debatran" i es votaran. Allí estarem. Dimecres, a les 21h, farem l'assemblea mensual al Casal Municipal. Tothom que vulgui col·laborar amb nosaltres hi és convidat.

dimarts, 17 de març de 2009

CASA ANTIGA, A TERRA

Una vegada més. Després que la legislatura anterior assistisim a un degoteig constant d'agressions al patrimoni històric torrenc, res a canviat. Aquesta vegada el torn ha estat la casa antiga que feia cantonada entre el carrer del Rosari i el carrer Capella/Pl. de les Monges. Si destruïm el nostre nucli antic no esperem que després vingui turisme a visitar els nostres horribles blocs de pisos. El curiós del cas és que els partits de dretes es presenten a les eleccions dient que no són ni d'esquerres ni de dretes, que només volen "treballar pel poble". Destruir el poble, el seu patrimoni, no es treballar pel poble: és destruir-lo.

dissabte, 14 de març de 2009

ALTERNATIVA 388


ALTERNATIVA 388
14 de març de 2009
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
TORREDEMBARRA
-Dilluns 16, reunió de pressupostos. 21h
-Dimecres 18, assemblea mensual 21h
-Hem creat una comissió per tractar els temes de sanitat. Estem recollint valoracions sobre el funcionament del CAP. Hem obert aquest correu per a rebre idees i queixes: abgsanitat@hotmal.com
-Llegiu l'article del Toni G. sobre Sanitat: “El passat dimarts dia 10 apareixia un article al Diari de Tarragona parlant de la Sanitat a Torredembarra (el podeu llegir en aquet post). Ara es veu que és un tema interessant i que tothom el tenia present.(...)” http://bloggdenotastonyg.blogspot.com/
-Amplieu aquestes informacions al bloc: http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

LA POBLA DE MONTORNÈS
Estem treballant temes de transport públic, residus i patrimoni. Serem al dinar de Salvem el Gaià.

BAIX GAIÀ I MÉS
Neix la Plataforma per un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp
www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1234
Ja tenim espai al Facebook de l'Alternativa Baix Gaià. Apunta't!
Informeu-vos de tots els detalls del dinar de Salvem el Gaià al seu bloc: http://blocs.tinet.cat/blog/salvem-el-gaia

ALTRES HERBES
A.-AGENDA
MARÇ
15: Excursió a Stes Creus www.sinibald.cat
16: Reunió de pressupostos. 21h
18: Assemblea mensual 21h
16: Inici de la recollida de la fracció orgànica a Torredembarra.
19: Vaga a l’ensenyament públic
19: Dijous 19 de mar・ 20 h. Al Museu d'Art Modern de Tarragona (C. Sta. Anna 8, Tarragona) Presentaci・del llibre de divulgaci・ El Francol・ un corrent de vida de Txiqui Lez (textos i fotografies) editat per MEDITERRàNIA-CIE
20: Cinema www.sinibald.cat
26: Aula d’Extensió Universitària Biblioteca Mestra M. Antònia www.sinibald.cat
27: Presentació del llibre La repressió franquista a la postguerra. Pilatos, presó de Tarragona de Josep Subirats. 19h
28: Fem dissabte! Campanya de neteja dels nostres rius del Projecte Rius
Punt de trobada: A les 11 del matí, al punt on el Gaià es creua amb el camí d’Altafulla i Ferran.
Salvem el Gaià - Hort de la Sínia. Col·laboren: Aj. de Tarragona i Altafulla
29: Caminada Popular des de la desembocadura del Gaià fins el Catllar. A les 8 del matí, sortirà un autobús des del Catllar. A les 8:30, iniciarem la caminada des de la desembocadura
Arribada al Catllar a les 12:30. Tot seguit, davant de la Torre d’en Guiu, Lectura del Manifest i acció reivindicativa. A les 14:00, dinar a la Torre d’en Guiu. Amb el suport de: Ajuntament del Catllar.
ABRIL
18: Taula Rodona “Els nostres rius, problemàtiques i perspectives”
19: Excursió “Els marges de pedra seca del Baix Gaià” GATA www.tinet.org/~gata
MAIG
2-3: Cap de setmana de solidaritat. Fundació Vicent Ferrer. TDB.
28-31: fic-cat.cat
JUNY
7: Eleccions europees
OCTUBRE
4: Concurs de castells de Torredembarra


C.- “Com ja sabeu, la Plataforma Salvem els Muntanyans hem engegat un procés judicial per a la no edificació de Muntanyans II. Això ens costa diners i tu, si ets client de Caixa Tarragona, ens pots ajudar a pagar d'una manera molt senzilla:Caixa Tarragona deixa triar als seus clients amb què destinarà els diners que l'entitat té per a l'obra social. De quina manera? Diferents entitats han presentat projectes. La Plataforma també. I ara els clients podeu votar fins a tres projectes.Nosaltres et demanem que votis el nostre projecte 812! I RECORDEU QUE PER VOTAR NO PERDEU NI PUNTS NI DINERS!” www.tuajudes.com/votar www.tuajudes.com/votarMoltes gràcies de nou! SI US PLAU, REENVIEU AQUEST CORREU I FEU-NE DIFUSIÓ Plataforma Salvem els Muntanyans.”

Si us voleu subscriure al butlletí setmanal i gratuït de l'Alternativa escriviu alternativabg@gmail.com

divendres, 13 de març de 2009

DIARI DE TARRAGONA


TRANSPORT PÚBLIC

Ahir vam ser a l'assemblea de la Plataforma pel transport públic del Camp. D'altra banda, dilluns convocarem una reunió per analitzar els pressupostos municipals i dimecres, l'assemblea mensual.

dijous, 12 de març de 2009

LA SALUT A DEBAT

L'Alternativa Baix Gaià ha constituït una comisió de treball per tractar tots els temes relacionats amb la salut. Per aquest motiu ha obert un correu electrònic per a rebre propostes i queixes d'aquest àmbit.

dissabte, 7 de març de 2009

APAGUEM LES NUCLEARS

"Benvolguts/des companys/es,
Diferents col·lectius de les Terres de l'Ebre han impulsat la campanya "Apaguem les Nuclears" (podeu trobar tota la informació a http://www.apaguemlesnuclears.cat). L'any 2010 i 2011 finalitzen les llicències d'explotació de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, i per aquest motiu, ara és més important que mai pressionar els polítics perquè no renovin aquestes llicències i d'una vegada per totes es tanquin aquestes centrals. Cal recordar que són les que registren més incidents/accidents de tot l'Estat. Per tal de desenvolupar aquesta campanya a la vegueria del Camp, el proper DISSABTE 7 DE MARÇ A LES 5 DE LA TARDA AL CASAL DESPERTAFERRO DE REUS (C/ SANT ELIES, 8 1r) es farà una assemblea entre tots els col·lectius interessats en participar en aquesta campanya, en la qual membres de la Plataforma explicaran l'estat actual de la campanya i les línies a desenvolupar al llarg d'aquesta. Així doncs, us hi esperem a tots/es! Si no podeu assistir-hi però teniu interès en participar en aquesta campanya, envieu un correu a casal@pobleviu.cat i on farem saber a l'inici de la trobada. Gràcies per la vostra atenció. Salut! Campanya "Apaguem les nuclears!"
Casal Despertaferro"

AVUI!

Aquest dissabte 7 de març hi haurà un acte per a celebrar el Dia Internacional de la Dona a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra:
19h Conferència d'Anna Meregallí, Secretària Nacional de polítiques per a la igualtat d'UGT
19'30h Taula rodona amb regidores i ex-regidores de l'Ajuntament
No hi falteu!

29 de MARÇ!


dilluns, 2 de març de 2009

VARIS!

-Ahir es va fer la diada del bull.
-Diumenge es va fer la plantada d'arbres pel Gaià.
-Dissabte es va fer la calçotada independentista.
-Dijous passat hi va haver ple:
.Es va denunciar la retallada de les intervencions.
.Vam demanar que es posin al dia l'aprovació de les actes dels plens.
.Vam preguntar per l'estat de les obres del carrer nou.
.Vam demanar que la campanya de sensibilització de la selectivacontinuï més temps.
.Vam votar a favor de la moció pel dret a decidir.
.Vam votar a favor de les festes de foc en el context de la normativa europea.
.Vam votar a favor de la creació d'una comissió permanent de comptes (el govern municial va acabar acceptant fer-ho d'aquí sis mesos).
.Vam preguntar per l'estat de les obres i el model de gestió de l'auditori.
.Vam preguntar per la factura de l'aigua.