dijous, 30 d’abril de 2009

Proposta per fer una fira d'intercanvi


Segur que a casa tenim moltes coses que ja no utilitzem però que estan en bon estat i segur que dos carrers més amunt hi ha un veí que necessita alguna cosa de les que tu tens a casa. Creiem que seria una bona idea fer una Fira de d'Intercanvis a Torredembarra, fins i tot fent-la extensiva a tot el territori del Baix Gaià. Ara ve el bon temps, aprofitem-ho!
Us deixem amb alguns enllaços...
Fira d'Intercanvis de Girona
Mercats d'Intercanvis de Canet
Intercambia.net

dimecres, 29 d’abril de 2009

RESIDUS

En el darrer ple municipal els regidors de l'Alternativa van proposar que és necessari estudiar bonificacions per als barris de Torredembarra que reciclen. D'altra banda també vam posar damunt la taula el cas de carrers que no tenen el porta a porta i, sense avisar, se'ls va retirar el contenidor per la proximitat al nucli antic (Rosalí Rovira i Mañé i Flaquer).
Dues cosetes més de residus: S'ha distribuït el primer número del butlletí del porta a porta on s'informa que s'està reciclant més del 80% al nucli antic http://portaaportanucliantic.blogspot.com/. Ja s'ha reposat el contenidor d'envasos de la Plaça de l'Escorxador que s'havia cremat.

dimarts, 28 d’abril de 2009

OFICINA D'HABITATGE

Tot i que fa dies que funciona l'Oficina de la Torre no ho sap gaire gent. És per això que en el darrer ple vam demanar que es faci una campanya publicitària per donar-la a conèixer. L'equip de goven ens va respondre que per ara no hi ha pressupost per a fer-ho però sí que està previst.

dilluns, 27 d’abril de 2009

COMISSIÓ DE FESTA MAJOR

Fa dos plens municipals vam preguntar a la responsable de cultura com estava l'organització de la festa major. Se'ns va dir que aviat es convocaria al poble per a fer una nova comissió de festes. I en el darrer ple vam preguntar com estava el tema de la comissió. El cas és que hem sabut que la convocatòria es va fer tan sols amb uns cartells penjats pel carrer. No s'ha convocat a les entitats a formar-ne part i el pitjor del cas és que molta gent s'ha quedat sense poguer-hi entrar. Segons sembla la llista per a formar-ne part s'ha tancat i ja no s'obre. Quina por hi ha a que hi hagi molta gent interessada a contribuir a fer les millors festes possibles?

diumenge, 26 d’abril de 2009

NICOLE

Els regidors de l'Alternativa van votar a favor de la proposta d'ajudar a la família de la Nicole a pagar les despeses del seu tractament.

dissabte, 25 d’abril de 2009

ELS NOSTRES MONUMENTS EN MALES MANS

L'Alternativa va presentar una moció en el darrer ple, de la mateixa manera com s'ha fet en altres municipis, demanant que el Departament de Cultura retiri el contracte per portar la seguretat de certs monuments del Camp i Terres de l'Ebre a una empresa vinculada a l'extrema dreta. L'equip de govern hi va votar en contra amb l'excusa que no és competència seva.

divendres, 24 d’abril de 2009

A FAVOR D'UNA EMPRESA MUNICIPAL DE SERVEIS

L'Alternativa va votar a favor de la mocó que proposa crear una empresa municipal de serveis per diferents motius: pels beneficis fiscals que comportaria,la possibilitat de vendre serveis, reequilibrar el pressupost municipal, etc. La moció va ser rebatuda per l'equip de govern perquè, diuen, ja hi estan treballant.

dijous, 23 d’abril de 2009

PLAÇA DE L'ECORXADOR

Aquesta imatge és del diumenge dia 12 i llavors ja feia dies que no teníem contenidor de plàstic per haver-se cremat. Encara resta igual.

dimecres, 22 d’abril de 2009

A FAVOR D'UN SERVEI D'AIGUA PÚBLIC

L'Alternativa va votar a favor de la moció de municipalitzar el servei d'aigua. La moció defensava crear una comissió i realitzar un estudi. Creiem que caldria fer el mateix amb els residus. L'equip de govern va votar en contra amb l'excusa que la sentència del conflicte de l'aigua aviat sortirà.

dimarts, 21 d’abril de 2009

A FAVOR DEL MERCAT MUNICIPAL


L'Alternativa Baix Gaià va donar el suport a la moció que demanava estudiar crear un mercat municipal. La proposta va ser rebutjada pel vot en contra de l'equip de govern i per l'abstenció d'ERC per creure que cal desenvolupar abans el POEC.

EL GAIÀ PASSANT PER QUEROL

Aquesta imatge l'ha enviat el Jordi de Querol.
Quan podrem veure aquesta imatge al Baix Gaià?
Fins quan se seguirà incomplint la Normativa Marc de l'Aigua?

dilluns, 20 d’abril de 2009

PEL FRACCIONAMENT DEL REBUT DE L'IBI

Tot Tarragona
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA EL FRACCIONAMENT DEL REBUT DE L’IBI A TORREDEMBARRA

Davant de l’actual situació de crisi econòmica, amb les dificultats que està creant a les famílies, l'ABG considera necessari que l’Ajuntament de Torredembarra faciliti el pagament del rebut de l’IBI. Aquesta proposta la va llençar el grup municipal d’ABG en el ple del passat dijous. La resposta per part de l’equip de govern és que no tenien previsió de fer-ho.

Considerem que davant l’actual context econòmic, l’Ajuntament de Torredembarra hauria de prendre mesures per facilitar el pagament dels impostos municipals, garantint a final d’any que la majoria de ciutadans hauran pogut exercir l’obligació dels seus pagaments.

Davant de l’actitud passiva de l’Ajuntament de Torredembarra preveiem que enguany seran moltes les famílies que no podran pagar l’impost de l’IBI, generant més angoixa a les famílies afectades i produint una disminució d’ingressos a les arques municipals.

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

LES ACTES DEL PLE


Després de mesos de denunciar que els plens municipals començaven sense aprovar les actes anteriors, vam tenir l'oportunitat de llegir-ne dues. El cas, però, és que vam detetcar-hi errors i no es van poder donar per bones.

dissabte, 18 d’abril de 2009

SALVEM LA PLATJA LLARGA

Imatge d'aquest matí de la concentració per la Platja LLarga just en l'espai on es vol construir l'aparcament. L'acte ha estat organitzat per la Plataforma Salvem la Platja Llarga.

AVUI!
divendres, 17 d’abril de 2009

UN PLE BEN CURIÓS

Aquests propers dies anirem desgranant què va donar de si el darrer ple municipal. Per començar cal destacar el paper dels partits davant temes com l'empresa de seguretat Levantina, vinculada a un dirigent de la ultra dreta; la moció per a crear una empresa pública de serveis o la nostra proposta de poder fraccionar el pagament dels impostos municipals. Si no vàreu sentir el ple -diumenge a la tarda el repeteixen per Ona la Torre- us avancem que hi ha teca i que si no us voleu indignar cal que us desconecteu.

dijous, 16 d’abril de 2009

TOT LLEST PER AL PLE MUNICIPAL

Ahir dimecres es va reunir l'assemblea de l'Alternativa. Entre d'altres temes vam decidir els nostres vots per als diferents punts de l'ordre del dia del ple municipal. També vam recollir les preguntes que ens han arribat de diferents barris del municipi, vam repartir les Paneroles per a distribuir i els cartells del Gaià de dissabte per enganxar.

dimecres, 8 d’abril de 2009

MUNTANYANS II AQUEST MATÍ

Una bassa, com sempre. La imatge d'un model urbanístic caduc que els nostres governants s'entesten a mantenir. Muntanyans II: Més de 500 habitatges. Sínia de Cabeces: Més de 1000 habitatges. Davant d'una crisi provocada per l'especulació i la bombolla immobiliària Torredembarra segueix apostant pel totxo. Les urbanitzacions lluny del nucli són insostenibles ambientalment i social. Però Torredembarra en tindrà més...

divendres, 3 d’abril de 2009

Pla de Barris, tenim projecte per presentar?


Ja tenim la sisena convocatòria del Pla de Barris, un pla fomentat per la Generalitat Catalana per recuperar i revitalitzar els barris dels nostres pobles. Els projectes es poden finançar fins al 75% del cost. Torredembarra té previst presentar alguna proposta? Estem preparats per presentar propostes?


Actuacions que poden ser finançades:
Per poder obtenir finançament del Fons de foment del programa de barris i àrees urbanes d’atenció especial, d’acord amb l’article 7.2 de la Llei 2/2002, els projectes que es presentin han de preveure intervencions en algun dels camps següents:
La millora de l’espai públic i la dotació d’espais verds.
La rehabilitació i l’equipament dels elements col·lectius o comuns dels edificis.
La provisió d’equipaments per a l’ús col·lectiu.
La incorporació de les tecnologies de la informació en els edificis.
El foment de la sostenibilitat del desenvolupament urbà, especialment pel que fa a l’eficiència energètica, l’estalvi en el consum d’aigua, i el reciclatge de residus.
L’equitat de gènere en l’ús de l’espai urbà i dels equipaments.
El desenvolupament de programes que comportin una millora social, urbanística i econòmica del barri.
Torredembarra té previst presentar alguna proposta? Estem preparats per presentar propostes? Hi ha projectes de futur? Per cert, és justament el fet de fer política -de sempre- a les cantonades i des de la foscor dels passadissos que Torredembarra no avança.

Lluís S.

Veieu l'article sencer a: http://lluissunye.blogspot.com/

dijous, 2 d’abril de 2009

2 D'ABRIL I SENSE PRESSUPOSTOS

L'Ajuntament de Torredembarra continua navegant sense una direcció clara. Som al 2009 des de fa 90 dies i no tenim ni els pressupostos aprovats ni els comptes de l'any passat. Esperem que ben aviat se solucioni aquesta situació.