divendres, 29 de maig de 2009

GAIANADA


INDEPENDENTISTA DEL BAIX GAIÀ"LA GAIANADA"

Aquest dissabte 30 de Maig, a la plaça del Escorxador de Torredembarra:

19:00h. Presentació + xerrada + recital de poesia

20:00h. Cantautor A poc a poc

21:00h. Sopar popular (Ajuda'ns comprant el ticket del sopar anticipadament al "Bar la Torre" o a "Ca l'Astut". (5€))

22:00h. Cantautor Josep Romeu

23:00h. Concert:Libertad kondicional (punk rock)Mindless Band (rock).

Us hi esperem a tots!

web (en construcció):fotolog: http://www.fotolog.com/gaianadabloc: http://lagaianadadelbaixgaia.blogspot.compedra contra tisora (publicació): http://pedracontratisora.blogspot.com

dijous, 28 de maig de 2009

FILADORS

En el darrer ple municipal els regidors de l'Alternativa es van interessar per les obres de l'aparcament del carrer Filadors. Van preguntar a quants treballadors/es s'havia contractat i quan s'acabarà l'obra? L'equip de govern va respondre que farien un seguiment de tot plegat. En el proper ple ho tornarem a preguntar.

dimecres, 27 de maig de 2009

COMISSIÓ DE FESTES...

En el darrer ple vam poder preguntar a la regidora de cultura quantes reunions s'havien fet fins llavors de la comissió de festes (dues), a quantes havia assitit (a cap) i quantes persones van anar a la darrera (4 persones). Divendres passat hi va haver la tercera, esperem que hi anés la Presidenta del Patronat i que fos un èxit. Però al darrer ple no ens vam poder estar de criticar el seu funcionament.

dimarts, 26 de maig de 2009

HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

Els regidors de l'Alternativa van proposar en el darrer ple que en el futur s'estudiïn noves fórmules per tal que els preus dels habitatges protegits no surtin tan cars com els que s'estan fent ara.
UN TOC D'ATENCIÓ
D'altra banda, ens han fet saber que els guanyadors dels concurs dels pisos de protecció oficials, passades unes setmanes, encara no han rebut cap mena d'informació per part de l'Ajuntament. No estaria de més posar-se en contacte i aclarir temes.

dilluns, 25 de maig de 2009

HORTS ECOLÒGICS

Els regidors de l'Alternativa es van interessar en el darrer ple pels Horts Ecològics dels jubilats després que ens arribessin algunes queixes dels usuaris. El regidor de serveis ens va respondre que s'està treballant per solucionar totes les qüestions. Esterem atents/es per tal que tot sigui correcte.

diumenge, 24 de maig de 2009

FRACCIÓ ORGÀNICA

Els regidors de l'Alternativa van preguntar en el darrer ple quan s'augmentaria la freqüència de la recollida de l'orgànica i quan es canviaria l'horari de cara a l'estiu. El regidor de serveis va contestar que s'estava estudiant. També va explicar que després d'un primer anàlisi van poder constatar a la planta del Botarell que l'orgànica que s'està recollint a la Torre és de bona qualitat (un 90%).
UN TOC D'ATENCIÓ
Els resultats i el servei que s'ofereix és molt correcte però ens han arribat en diverses ocasions casos de descuits dels recollidors. Hi ha hagut persones que a l'endemà pel matí, a l'anar a recollir el cubell se l'han trobat ple, encara, d'escombraries. Som conscients que són coses que poden passar i passaran, tots plegats hem de tenir paciència però són situacions que no es poden normalitzar o podrien esdevenir una desil·lusió pels veïns que reciclen.

dissabte, 23 de maig de 2009

DE ZONA VERDA A... APARCAMENT!

La tendència torrenca a convertir zones verdes en grisos aparcaments continua. Ara és el torn de la zona situada entre el carrer Pompeu Fabra i el carrer Dues Parets. Els regidors de l'Alternativa ho van denunciar en el darrer ple. L'equip de govern va respondre que quan s'acabin els aparcaments previstos "parlarem".

divendres, 22 de maig de 2009

PROHIBIT ANAR AMB BICI!

Els regidors de l'Altrnativa van denunciar al ple la prohibició d'anar amb bicicleta per dalt la Torre. El regidor de serveis va contestar que han desaparegut les enganxines que tapaven la prohibició i que en dos setmanes (com a molt) tot tornarà a estar com abans o millor. Tanmateix, l'Alternativa demana a l'Ajuntament i a la població en general que es fomenti i s'usi la bicicleta com mitjà de transport i com a eina de lleure i d'esport.

dijous, 21 de maig de 2009

EL CARRER NOU, ENCARA

Els regidors de l'Alternativa s'han fet ressò al ple muncipal de les preguntes i qüestions recollides a la darrera assemblea oberta. Entre elles cal destacar les relacionades amb el carrer Nou. En primer lloc, l'Iris ha posat damunt la taula que l'equip de govern no va convidar als nostres regidors a participar a la reunió informativa realitzada dimarts amb els veïns i comercians de la zona. La regidora d'urbanisme s'ha excusat i ha contestat una per una i amb detall totes les nostres preguntes. Aquí teniu un petit resum: l'obra no ha estat recepcionada, hi ha problemes amb els pluvials i el clavegueram, a l'estiu s'estudiaran possibles solucions per al paviment i després de l'estiu començaran les obres per esmenar alguns errors de l'obra.

diumenge, 17 de maig de 2009

SALVEM EL GAIÀ: 10 ANYS REIVINDICANT EL CABAL ECOLÒGIC

Avui Salvem el Gaià ha fet una demostració de força convocant a unes 200 persones a diferents activitats reivindicatives. L'excursió, seguida per un centenar de persones, ha sortit des de la desembocadura i ha arribat puntualment a El Catllar on s'han fet diferents parlaments. Cal destacar la participació de l'actor Fermí Fernández.
Seguidament, el dinar s'ha realitzat a la Torre d'en Guiu. Els cuiners han estat els membres de la la Penya Gastronòmica, les amanides han anat a càrrec del grup de Consum La Senalla, la verdura era ecològica i de Bonastre, el vi de Bràfim, les cerveses de Torredembarra (Estraperlo) i de Montferri (Clandestines), les coques de La Riera de Gaià i les taronges ecològiques de La Safor. S'han venut desenes de samarretes i s'ha regalat als assistents una xapa pels deu anys de Salvem el Gaià. Entre els assistents cal destacar la presència de veïns de diversos punts de la conca del riu: Vila-rodona, Altafulla, Renau, etc. L'acte ha estat amenitzat per la Gaià River Dixie. Que Repsol i l'administració prenguin nota: VOLEM EL CABAL ECOLÒGIC!

AVUI, TOTHOM A EL CATLLAR!


De les convocatòries del dia d'avui per a reivindicar de nou el cabal ecològic del riu Gaià cal destacar la que tindrà lloc a les 13h a la Torre d'en Guiu, a El Catllar. No hi podem faltar!

dissabte, 16 de maig de 2009

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC I DE QUALITAT


DIVENDRES 15 DE MAIG: CONCENTRACIÓ DE LA PDF.CAMP A L’ESTACIÓ DE FERROCARRIL DE REUS
El passat 3 de març es va constituir pública i formalment la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Public i de Qualitat del Camp de Tarragona.
La PDF.Camp va néixer amb l’objectiu de reunir diversos grups socials (entitats, associacions), partits polítics i sindicats, aixa com també ciutadans/es i usuaris/àries que de manera individual o col·lectiva vulguin contribuir a promoure –mitjançant accions de mobilització- una millora substancial del servei ferroviari al Camp de Tarragona (trens, estacions, freqüències), mantenint la titularitat pública sobre infrastructures / serveis i apostant decididament pel servei de Rodalies i Regionals enfront l’Alta Velocitat.
La PDF.Camp treballa per fomentar un debat públic obert sobre el transport ferroviari, implicant la ciutadania en quantes iniciatives de mobilització siguin necessàries per assolir els objectius anteriorment esmentats. Aquest plantejament fa necessària una presencia constant al carrer dels/les activistes de la PDF.Camp, amb propostes concretes d’acció que contribueixin a ampliar el seu àmbit d’influència. Es tracta d’assolir una massa crítica suficient mitjançant la incorporació flexible a la mobilització de les persones que diàriament fan servir aquest mitjà de transport que és patrimoni de totes i tots.
La PDF.Camp es projecta, doncs, com a una plataforma d’usuaris/àries, de caràcter obert, on la mobilització ciutadana assoleix centralitat. Les accions i iniciatives de mobilització ciutadana acordades fins al moment són:

Ø PROPERS DOS MESOS: Repartiment massiu d’octavetes a les estacions de ferrocarril del Camp de Tarragona, amb el manifest fundacional, el logotip i el calendari d’accions de mobilització.

Ø 15 DE MAIG: Concentració reivindicativa a l’estació de Reus, a les 19,00h contra la disminució dels serveis, tant a aquesta estació com al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

Ø 13 DE JUNY: Viatge reivindicatiu en tren Regional entre Tarragona y Mora la Nova, com a acció de protesta per la para protestar por la disminució de serveis a les estacions de la Ribera d'Ebre i el Priorat, denunciant l’estat d’abandó de les estacions y la precarització dels serveis en aquesta línia..

Ø 5 DE JULIOL: Caminada reivindicativa per la Línia Reus-Roda de Bara, per exigir la seva reobertura i la seva integració a la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona (connectant per ferrocarril l’aeroport de Reus, l’estació de l’AVE) i aprofitant-la com a By-pass de Mercaderies Perilloses.

MANIFEST FUNDACIONAL

ALS USUARIS I CIUTADANS, LEGÍTIMS PROPIETARIS DEL FERROCARRIL

El Camp de Tarragona es troba en unes condicions precàries de mobilitat tot i ser la segona àrea de en nombre de desplaçaments a Catalunya. El territori no està ben comunicat i per tant mal vertebrat. Les infrastructures ferroviàries realitzades i les proposades a curt termini no responen a les necessitats reals de la població.

Per altre banda, els governs europeus han tendit a cedir davant els grans interessos privats portant a terme polítiques de traspàs de la gestió dels serveis públics cap al mercat privat. La subordinació del sector públic als criteris de la gestió privada comporta una reducció de costos que incideix directament sobre la qualitat del servei ferroviari. Les negatives conseqüències d’aquest model de gestió són previsibles:

Reducció d’inversions a costa de la seguretat
Augment de les tarifes i increment del cost públic
Degradació de la qualitat del servei.

Es tracta de fets comprovats i no d’opinions. A la pràctica, aquest model promou la submissió del sector públic als interessos de la gestió privada, subordinant-hi també la satisfacció de les necessitats de transport de les persones. Implica, alhora, una tendència cap a l’elitització en la prestació de serveis, substituint el concepte de ciutadà-usuari –que és un subjecte de drets- per la d’un client mediatitzat per la capacitat de pagament.

L’ALTERNATIVA D’UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL, SEGUR I SOSTENIBLE

PÚBLIC: Orientat a la satisfacció de les necessitats de transport de les persones.
SEGUR: Amb la seguretat com a primer criteri, no subordinat a cap altre.
SOSTENIBLE: Que prioritzi el respecte pel medi ambient.
ASSEQUIBLE: Amb tarifes que garanteixin l’accés al conjunt de la ciutadania.
ACCESSIBLE: Atent a les persones amb mobilitat reduïda, cotxes de nens, bicicletes i equipatges.
DE QUALITAT: Que sigui respectuós amb l’usuari i que mantingui personal necessari –tant als trens com a les estacions de les comarques de Tarragona- per a una adequada atenció al públic: informació, venda de bitllets, seguretat, sales d’espera, etc.
DIGNE: Amb una dotació suficient de recursos per a l’adequació dels edificis de viatges.
EFICAÇ: Priotitzant la satisfacció de les necessitats de transport, augmentant la freqüència de trens de Mitjana i Llarga Distància i la coherència d’horaris, facilitant una millor vertebració del territori.

Per avançar en aquest model, des del Camp de Tarragona comencem reclamant, com a mesures urgents:

La triplicació dels trens de Mitjana Distància fins a Flix i Montblanc i la duplicació dels trens de Tortosa.
La reobertura immediata de la línia Reus-Roda de Barà, en ordre a la vertebració del Baix Gaià i la connexió ferroviària eficient de les comarques de Tarragona amb l’aeroport i l’estació de l’AVE, així com un by-pass de mercaderies perilloses que en l’actualitat realitzen els trajectes i maniobres pels nuclis urbans de Tarragona.
Implementar una xarxa de rodalies el Camp de Tarragona.
Millorar la prestació de serveis als usuaris/àries en les línies de ferrocarril convencional de Tarragona

Reclamem, així mateix, l’obertura d’un debat públic rigorós i transparent sobre el futur del ferrocarril, que analitzi la seva situació actual i proposi solucions a les necessitats reals de la societat.

Fem una crida a tota la societat per defensar, units:

UN FERROCARRIL DE TOTS I TOTES PER A TOTS I TOTES

divendres, 15 de maig de 2009

ARA, SALOMÓ
-Ona la Torre, Altafulla Ràdio, Indymedia i Ecodiari s'han fet ressò del comunicat-
COMUNICAT DE PREMSA
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DENUNCIA LA INTENCIÓ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DE REDUIR L'AREA PROTEGIDA PER XARXA NATURA 2000 AL TERME MUNICIPAL DE SALOMÓ
Des de l'Alternativa Baix Gaià volem denunciar la intenció del Govern de la Generalitat de reduir l'àrea protegida per Xarxa Natura 2000 en el terme municipal de Salomó (Baix Gaià). Considerem que la declaració que fan de "correcció dels límits en aquest sector sense valor natural" és tan desafortunada com incerta.
Una Xarxa Natura 2000 que ja limitava molt els espais protegits per garantir els connectors biològics. Considerem que qualsevol modificació de la XN 2000 ha d'anar encaminada a ampliar els territoris protegits, però mai a reduir-los. És més, el temor és que ara es pot crear un perillós precedent que podria permetre en el futur anar reduint els territoris protegits, segons les necessitats (interessos urbanístics) del moment. Volem recordar que aquest espai està inclòs dins de la proposta de crear el Parc Natural de les Terres del Gaià.
Des de l'Alternativa Baix Gaià anunciem que presentarem al·legacions a la proposta de modificar els límits de Xarxa Natura 2000 i que iniciem una campanya tot buscant la complicitat i el suport popular dels ciutadans.
Rebutgem el model econòmic que promociona el trinxament del territori, un model caduc que ens ha portat a una crisi econòmica sense precedents i a desdibuixar el patrimoni natural del Baix Gaià.
Més informació:
http://mediambient.gencat.cat/cat/ciutadans/participacio_publica/nov/xn2000.jsp
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dijous, 14 de maig de 2009

Xarxa Natura 2000 i Salomó


Ahir ens vam reunir les diferents candidatures de l'Alternativa de la comarca per a valorar la retallada de la zona protegida a Salomó. El motiu és que està en exposició pública una modificació de la Xarxa Natura 2000 a diversos punts de Catalunya i una de les retallades correspon al terme de Salomó. El Departament de Medi Ambient ho justifica així:
"7. Modificació de l’espai Riu Gaià (ES5140019). Els límits d’aquest espai de la xarxa Natura 2000 al municipi de Salomó incorporen un sector totalment vinculat als usos urbans, molt proper al nucli. La correcció dels límits en aquest sector sense valor natural suposa una modificació de la superfície total de l’espai del 0,8%."
Ara hem entrat en un període en què es poden fer al·legacions. Hi ha un termini de 20 dies des de la publicació al DOGC (7/5/2009). Per a més informació cliqueu AQUÍ.

A FONS...................................

De què serveixen el processos participatius si després es modifiquen buscant l'interès d'uns quants? Em faig aquesta pregunta després de rebre diversos correus electrònics queixant-se de les intencions del Govern de la Generalitat de modificar els límits protegits per Xarxa Natura 2000 en el terme municipal de Salomó (Baix Gaià). Ara creuen convenient modificar l'àrea protegida perquè consideren que no té cap valor ecològic i perquè consideren que està massa prop del nucli. Una Xarxa Natura 2000 que ja limitava molt els espais protegits per garantir els connectors biològics. Qualsevol modificació de la XN 2000 ha d'anar encaminada a ampliar els territoris protegits, però mai per reduir-los. És més, el temor és que ara es pot crear un perillós precedent que podria permetre en el futur anar reduint els territoris protegits, segons les necessitats (interessos urbanístics) del moment.


Lluís S.

dimecres, 13 de maig de 2009

NO A AQUESTS PRESSUPOSTOS

UN PRESSUPOST AMB RETARD QUE POSSIBLEMENT NO REFLECTEIXI EL QUE HA PASSAT ELS PRIMERS 4 MESOS DE L'ANY
Avui estem a 12 de maig, gairebé han passat 4 mesos i mig des que va començar l'any. Aquest fet té coses negatives però també alguna de positiva, per exemple poder disposar de les dades reals dels primers quatre mesos de l'any. Dades que ens permetrien apuntar millor en els conceptes del pressupost, sobretot en matèria d'ingressos. Així doncs, us hem de dir que trobem a faltar els documents amb les dades reals dels quatre primers mesos de l'any. Si voleu llegir l'article sencer cliqueu AQUÍ.

dimarts, 12 de maig de 2009

AVUI, PLE MUNICIPAL

Ahir a la nit va tenir lloc una multitudinària assemblea per a preparar el ple municipal d'avui. Els pressupostos que es presenten per a ser aprovats han sofert alguns retocs i, per tant, molta de la feina que vam fer dies enrera ens ha servit. Les valoracions les donarem a conèixer avui al migdia i demà mateix les trobareu al bloc i al vostre correu si ens ho demaneu (alternativabg@gmail.com). A la reunió d'ahir també vam repassar l'agenda d'activitats entre els quals cal destacar la sessió de treball pel Parc Cultural del Baix Gaià de dimecres (19h-Casal Municipal), el dinar de Salvem el Gaià (Diumenge, El Catllar), l'exposició de cara a l'11 de setembre i les convocatòries de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril. També vam comentar la situació del Patronat de Cultura i l'aparcament que es prepara a la zona del Parc Infantil.

dilluns, 11 de maig de 2009

AVUI ASSEMBLEA, DEMÀ PLE MUNICIPAL

"L'aprovació del pressupost 2009 va acompanyat de la proposta de demanar un nou crèdit a llarg termini per un valor aproximat de 2'5 milions d'euros. Aquest crèdit farà que l'endeutament per persona pugi fins a un 121%, 11 punts per damunt del que contempla la llei -cal deixar clar que és absolutament legal aquesta mesura-.
Malgrat la legalitat considero que estem creant una situació perillosa per el
futur
, ja que l'actual context de crisi econòmica està provocant menys ingressos a les arques municipals, i els crèdits, amb crisi o sense, s'hauran de tornar amb els seus interessos. A qui haurem d'estrènyer encara més el cinturó en els propers anys?"


"Avui (dijous 7 de maig) l'actual equip de govern ens ha donat la proposta del pressupost municipal d'enguany, un pressupost que porta un important retard per la seva aprovació -cal recordar que estem al mes de maig-. La part que em sap més greu és l'hora que convoquen el ple extraordinari per debatre els pressupostos, a les 13h del proper dimarts. Entenc que és una hora dolenta per els regidors que treballem i sobretot una hora dolenta per els homes i dones que treballen i que voldrien assistir a un ple tant important pel seu contingut.
He demanat poder canviar l'hora del ple -jo mateix es justament el dimarts un dels dies més complicats laboralment-, en fi... pocs canvis a la vista."
Lluís S.

diumenge, 10 de maig de 2009

SALVEM EL GAIÀ, 17 DE MAIG

Ja podeu trobar tiquets pel dinar a la Llibreria Miquel de Torredebarra!

"Benvolguts/des,
En referència A LA MARXA PEL RIU GAIÀ del 17 de Maig, explicar-vos com funciona : Entre 8:00 i 8:15 al Buffet lliure d'Altafulla. Prenem un cafè al Buffet Lliure i els conductors dels cotxes anem al Catllar a deixar els cotxes i tornem al Buffet. Cap a les 9:00 anem a la desembocadura del riu Gaià, i des d'allí cap a les 9:15-9:30 comencem a caminar seguint el riu Gaià cap a la Riera de Gaià, i després ens parem a esmorzar al nucli d'Ardenya. Allí esmorzem (cal portar entrepans). Després seguim caminant per arribar al Parc Municipal de la Torre d'en Guiu del Catllar cap els volts de les 12:30. A les 13:00 farem una acció reinvindicativa a FAVOR DE LA RECUPERACIÓ DEL CABAL ECOLÒGIC DEL RIU GAIÀ, i la lectura del Manifest. A partir de les 14:00 comença la PAELLA DE CALÇOTS acompanyat de productes de la Terra, tot amenitzat per la formació musical GAIÀ RIVER DIXIE. El dinar pels adults val 12 € i pels xiquets 8 €. CAL PORTAR PLATS, GOTS I COBERTS, per tal de minimitzar els residus. També vendrem samarretes de SALVEM EL GAIÀ !!!! Moltes gràcies per participar i col·laborar salut i Terres del Gaià Lluís Gata i Salvem el Gaià." Lluís E.

divendres, 8 de maig de 2009

TORNA A ESTAR PROHIBIT... ANAR AMB BICI!

Després que insistíssim en la necessitat de permetre anar amb bici per dalt la Torre, l'Ajutament va tapar les pohibicions amb unes enganxines blanques que, amb el pas del temps, ja no hi són. Torna a estar prohibit! Nosaltres proposem apostar per l'anar a peu, en bici i skate dins del nucli, amb seny esclar.

dimecres, 6 de maig de 2009

CAP aparcament

Ja no es pot aparcar a la zona del CAP. Unes tanques impedeixen el pas als dos aparcaments que hi havia: sense avís previ, sense alternatives i en un espai de serveis sanitaris prioritaris. Un punt negatiu per a la sanitat torrenca.

dimarts, 5 de maig de 2009

CONTRASTOS

Aquest cap de setmana hem estat testimonis del saber fer d'entitats i regidors que han omplert el cap de setmana d'activitats: Inauguració del camp de gespa, concert a la Traviesa, partit de la Torre contra el Gandesa, fira del mar, etc. El contrast ha estat la zona del Long Play: un matalàs abandonat davant l'ex discoteca, tanques "protectores", contenidor de reciclatge a vessar, etc. Aquest espai demana més atenció perquè és una de les portes d'entrada al Barri, entre d'altres motius.dilluns, 4 de maig de 2009

10 ANYS DE SALVEM EL GAIÀ!

La pluja va fer que s'hagués d'aplaçar el dinar reivindicatiu dels 10 anys de Salvem el Gaià. Ja ha començat a circular el nou cartell i la data triada és el 17 de maig.

No hi podem faltar
El cas del Gaià és dels temes que fa posar la pell de gallina: com la política institucional i l'empresa privada han donat l'esquena a tota una comarca. Fa 10 anys la història d'aquests pobles va començar a canviar quan una sèrie de col·lectius es van unir per a reclamar dignitat per aquest tros de món. No ha estat fins aquests darrers mesos en què s'ha treballat de valent des de l'administració. Siguem ben conscients que si ho han fet és perquè la societat civil d'aquests 11 municipis van dir prou i han agafat el Gaià com a tret d'identitat.

17 de maig
El 17 de maig no pot ser un dia festiu: no tenim res a celebrar (encara). Cal que torni a ser un dia reivindicatiu que serveixi per a fer saber que el Baix Gaià vol el cabal ecològic i que el riu esdevingui un veritable connector biològic.

diumenge, 3 de maig de 2009

ESMENEM

Ahir dèiem que la Comissió de Festes encara no s'havia reunit. Doncs bé, la mateixa Presidenta del Patronat de Cultura ens envia un comentari per dir que es va reunir dimecres dia 29. Queda recollit i esmenat. Però això és el que li hem contestat:
"El que no és correcte és no convidar a les persones de l'any passat a participar-hi. El que no és correcte és no convidar per carta a les entitats a participar-hi. Tot plegat no era tan difícil: cada any s'havia fet. I tampoc és correcte deixar gent fora de la Comissió de Festes que té ganes de participar i de col·laborar. Li demanem que abans de fer un escrit s'informi perquè parlar per parlar no és correcte. La seva manera de gestionar Cultura no és correcte, Torredembarra no s'ho mereix."

dissabte, 2 de maig de 2009

ESCÀNDOL A CULTURA

Ja hem comentat en aquest bloc el que està passant amb la Comissió de Festes. Ara, a més, podem confirmar que:

  • Encara no s'ha reunit cap vegada!
  • No s'ha convidat a participar-hi als membres de l'any passat com sempre s'havia fet!
  • No s'ha convidat a les entitats a formar-ne part com cada any havia passat!

divendres, 1 de maig de 2009

BAIX GAIÀ, ENDAVANT!

Són diverses les iniciatives engegades des de les administracions per tal de posar en marxa el Baix Gaià. Per un costat hi ha l'Agrupació de Municipis Turístics del BG, que ja fa temps que treballa i que té diferents iniciatives en marxa. Hi ha el Parc Cultural del BG, presentat a Roda de Berà el passat dijous. Al darrere, a part de l'Agrupació de Municipis hi ha el Consell Comarcal i l'ICODE. Han estat aquestes institucions les que també estan promovent l'elaboració d'un pla estratègic per al BG, que recentment es va presentar una proposta a Creixell. La valoració és molt positiva ja que amb tot plegat es cerca optimitzar els recursos, donar a conèixer aquest racó de món, atreure turisme, diversificar l'economia i donar als seus habitants una millor qualitat de vida. Properament hi haurà sessions de treball per tal d'implicar a la societat civil de la comarca. Apunteu-vos a l'agenda la data del 13 de maig perquè segurament tindrà lloc una sessió de treball al voltant del Parc Cultural del BG. D'altra banda, a Reus, a la Fira, el dijous dia 7 es presentarà la cuina patrimonial del BG. Sens dubte, la conclusió és que la crisi ens ha enxampat al BG treballant per sortir-ne. Felicitats a totes les parts implicades i ... a treballar!