dimarts, 30 de juny de 2009

CAL LLOVET MISTERIÓS

Una gran pancarta al costat de la Biblioteca Mestra Maria Antònia anuncia futurs locals per entitats de la Vila, amb els seus noms. Ho saben aquestes entitats? L'equip de govern, en el darrer ple, va manifestar que s'havia adreçat al promotor del local demanant-li que retirés el logotip municipal ja que no tenia permís per emprar-lo. El logo ja no hi és.

dilluns, 29 de juny de 2009

dissabte, 27 de juny de 2009

VARIS

Al darrer ple municipal vam demanar la retirada de l'anunci d'una promotora que està instal·at en una zona verda del costat de l'IES Torredembarra. Al darrer ple ens vam interessar per la contractació de la "conserge" de l'Ajuntament. Vam fer notar que no existeix encara un sistema de contactació transparent. Al darrer ple vam tornar a queixar-nos del funcionament dels preparatius de la Festa del Quadre. Avui té lloc l'Acte de Sobirania a BCN.

divendres, 26 de juny de 2009

VARIS

Seguim amb atenció i aplaudim la campanya per la poda i la xarxa del compostatge. Avui es fa la cantada d'havaneres en benefici de la restauració de la parròquia de St Pere. A les 22:30h al Port. Els Nois de la Torre sortegen una actuació castellera. Han venut números al Forn Cristià de la Pl. de laVila, entre d'altres. Els còdols del carrer Santa Rosalia continuen arrestats en dependències municipals. Busquen gent per treballar a Ona la Torre.

dijous, 25 de juny de 2009

CALEN INCENTIUS PER RECICLAR

L'Alternativa proposa que les famílies que reciclin correctament rebin a canvi les bosses per l'orgànica de manera gratuïta. El finançament d'aquest incentiu es podria realitzar perquè el fet de reciclar bé permetrà a l'Ajuntament pagar menys diners per la factura de rebuig i pagar menys per les multes de no reciclar l'orgànica.

dimecres, 24 de juny de 2009

OVIEDO ES CARREGA L'ACTUAL ONA LA TORRE

En el darrer ple municipal el regidor encarregat de l'àrea de comunicació va anunciar que en motiu de la revisió del contracte de gestió d'Ona la Torre havien fet fora a l'actual equip de treball. Aquesta decisió tindrà efectes a partir de l'1 de juliol. Mentre, Oviedo i l'equip de govern han contractat a un "assessor" per tal de municipalitar el servei.
Tot i ser una decisió respectable, cal posar en dubte aquelles accions polítiques que van en contra de les coses que ja funcionen en una Vila com la nostra on hi ha tantes coses que no van bé. Cal sospitar, encara que al regidor de comunicació no li agradi, d'una decisió que no ha comptat amb l'aval de cap regidor/a de l'oposició i ni s'ha informat abans a ningú. Les formes. Aquesta clatellada arriba en un moment de consolidació d'Ona la Torre amb 3.000 oients i una trajectòria oberta a la població, a les entitats i a qualsevol iniciativa cultural propera.
Què escoltarem l'1 de juliol al 107.0 de la FM? Música enllaunada? Esterem antents/es.

dimarts, 23 de juny de 2009

ZONA VERDA

Els regidors de l'Alternativa van demanar en el darrer ple la retirada d'un anunci d'una promotora instal·lat en una zona verda del costat de l'IES Torredembarra.

dilluns, 22 de juny de 2009

CAL REVISAR ELS HORARIS DE L'AUTOBÚS

Els regidors de l'Alternativa van defensar en el darrer ple que cal revisar els horaris de l'autobús urbà. L'equip de govern va reconèixer aquesta necessitat.

diumenge, 21 de juny de 2009

VOLEM MÉS INFORMACIÓ

En el darrer ple els regidors de l'Alternativa van demanar a l'equip de govern que es formin comissions de treball per tal de poder conèixer els projectes de les regidories i aportar la nostra opinió. L'alcalde es va comprometre a crear una comissió per regidoria que es reunirà un cop al mes.

dijous, 18 de juny de 2009

AVUI, PLE

Avui a les 20h, ple municipal a Torredembarra. Es pot escoltar en directe a l'Ajuntament i a través d'Ona La Torre (107.0 FM).

dimarts, 16 de juny de 2009

AVUI, ASSEMBLEA

Avui a les 21h tindrà lloc l'assemblea mensual de l'Alternativa. Tothom és convidat a treballar-hi.

dilluns, 15 de juny de 2009

POCA VOLUNTAT DE CONTENCIÓ

La setmana passada hi va haver el ple extraordinari per aprovar definitivament els pressupostos. Nosaltres vam votar que no. Entre els nostres arguments hi ha aquest:

CAPÍTOL 1 – DESPESES DE PERSONAL
La diferència entre el pressupost de l'any 2008 amb la proposta per l'any 2009 és de 1.142.494,49 més. Es cert que el personal dels dos patronats han estat inclosos, però malgrat aquesta dada considerem que és excessiu l'augment de la partida de personal. Veiem que segons en quines àrees no hi ha voluntat de contenció, en canvi intenten fer aplicar la contenció no obrint l'ajuntament ni la biblioteca els dissabtes.
La suma global de les partides com:
Complementàries personal Alcaldia
Laboral Alcaldia
Bàsiques serveis personal
Complementàries serveis personal
Retribucions complements d'urbanisme
Laboral d'urbanisme
la diferència del 2008 al 2009 és de 278.980,77 més. Molt poca voluntat de contenció en matèria de personal veiem.

divendres, 12 de juny de 2009

ULL AMB L'ACA!

Continuen retallant l'àmbit de les Terres del Gaià. No han fet cas a les peticions que s'han fet arribar des d'aquests pobles ni les mocions aprovades. No parlem del cas de Salamó. Les rieres de Torredembarra, Creixell i Roda queden adscrites ara al Consell de Conca del Foix, i les rieres de la Platja Llarga, Savinosa, Arrabassada i Miracle adscrites al Consell de Conca del Francolí. És increïble la manca de sensibilitat cap aquest territori.
Sembla ser que en els nous estatuts de l'ACA (Veieu l'annex) queda definit el nou Consell de Conca del Gaià on s'exclou les rieres de la Torre, Creixell i Roda. El més fort és que ens adscriuen al Foix que fins fa dos dies no sabíem ni on era aquest riu! Aquests pobles ens sentim vinculats al Gaià, ens dóna identitat i dóna nom als projectes de futur que tenim en marxa (Parc Cultural, Pla Estratègic, Ruta de Castells, etc.).
El cas és que ja vam fer arribar les nostres queixes quan es va fer el procés participatiu per a desenvolupar la Directiva Marc de l'Aigua (UE). En aquest procés es va intentar separar el Baix Gaià en dos: un vinculat al Gaià i l'altre al Foix. En principi es van acceptar les esmenes i fins es va arribar a fer una sessió de treball d'aquest procés a Torredembarra. I ara, gerro d'aigua freda. Si es confirma aquest extrem: Un "0" per l'ACA!

dijous, 11 de juny de 2009

VÀRIES

Avui dijous a partir de les 18h donació de sang al Casal Municipal, A les 20h reunió al Casal Municipal, per reclamar que la Festa Major es faci a la Plaça del Castell i els carrers que l'envolten. Vilaweb i El Punt han denunciat una possible tupinada a les darreres eleccions. El Peccat preveu subvencionar un equipament cultural a Torredembarra. I ahir a la tarda ens van notificar que avui dijous, a les 13'30h, hi haurà un Ple Extraordinari amb un punt a l'ordre del dia: "Proposta de resolució de les al.legacions presentades contra l'acord d'aprovació inicial del Pressupost General de la Corporació per a l'exercici 2009, i l'aprovació definitiva del Pressupost General i dels seus annexos."

dimecres, 10 de juny de 2009

AQUESTS DOS ANYS...


Aquests dos anys Alternativa Baix Gaià no ha pogut entrar a formar part de cap govern per motius molt diversos. El primer govern era una proposta de majoria de regidors amb actes de partits polítics d’esquerres. Un govern format per PSC, ERC i GIT, però que no es van donar les circumstàncies perquè ABG formés part d’aquest govern. Veníem de dos anys i mig de molt desgast, sense compartir moltes de les decisions que s’havien pres en els anys de govern. El Pla Parcial Muntanyans II, la gestió del carrer nou, no voler estalviar els diners que entraven del boom de la construcció, polítiques urbanístiques que anaven en contra del que nosaltres defensàvem, la desorganització i incomunicació entre les regidories que formàvem part d’aquell govern… Teníem suficients motius per demanar garanties que si formàvem un nou govern seriem capaços de corregir aquests temes i d’altres que no compartíem. No va poder ser i ens vam quedar a l’oposició, veient com un equip de govern feble -estaven en minoria- tenien dificultats per avançar.
En poc temps vam veure com aquell govern es desfeia, com anaven marxant del govern –ERC en dos temps-. Finalment una regidora del PSC marxava amb l’acta donant l’alcaldia a CIU. En aquell moment es formava, damunt del paper ideològic, un govern de centre-dreta.
Aquests dos anys ABG ha treballat des de l’oposició fent propostes constants per canviar la tendència trista i grisa, de la política municipal. Amb les nostres propostes hem obert debats socials importants que estaven en silenci. Tothom ha parlat de la proposta de fer un Centre Cívic a l’antic Escorxador perquè nosaltres vam presentar una proposta, els partits polítics han parlat de la sanitat pública a Torredembarra quan ABG va fer públic el malestar de molts ciutadans de les limitacions dels serveis del CAP. Vam ser els que vam demanar el fraccionament de l’IBI, els que vam aconseguir que les bicicletes circulin pel barri vell...
ABG ha estat solidària amb el món quan ha tocat, Torredembarra va sortir al carrer en solidaritat amb el poble palestí cridats pels cartells d’ABG. ABG ha estat solidària amb els homes i dones que treballen per l’alliberament nacional i represaliats per les lleis espanyoles, el cas de Franki és un exemple. Hem denunciat el suport institucional del Departament de Cultura de la generalitat de Catalunya cap a empreses que financen organitzacions feixistes, hem fet bandera de la lluita contra les polítiques transvasistes, hem organitzat fronts comuns per demanar un transport públic digne i de qualitat … Que carai, ens mullat i molt, en defensa d’aquest territori i del nostre poble en concret.
Però aquests dos anys també hem fet micropolítica, aquella que no surt als diaris i que en un poble com el nostre, afectat greument per la crisi econòmica, tant necessària és. Aquest és el cas de desenes de persones que han vingut a demanar-nos assessorament, suport i informació per poder resoldre problemes que afecten el dia a dia -impostos, neteja dels carrers, seguretat ciutadana, mosquits-...
Alternativa Baix Gaià és un instrument al servei del seu poble, un instrument humil, sense grans estructures, però amb dones i homes conscients que cada pas endavant, per petit que sigui, és un avenç en la defensa del territori i de la dignitat de les persones. Som gent d’esquerres i catalanes, tenim diferents colors de pell, d’orígens i defensem la llibertat i la dignitat des de la pluralitat.

Lluís Suñé

Regidor de l'Alternativa

dimarts, 9 de juny de 2009

AVUI, ASSEMBLEA

Avui dimarts a les 21h assemblea de l'Alternativa a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra. Tothom hi és convidat a treballar.

divendres, 5 de juny de 2009

LA NETEJA DELS CARRERS

Aquests dies ha saltat a la premsa la situació dels treballadors de COSBAPSA, que és l'empresa encarregada de netejar els carrers de la Torre. Pel que es veu els treballadors cobren tard i a molts d'ells no se'ls paga l'antiguitat. A més a més, trobem a faltar d'un temps ençà algun dels seus treballadors als nostres carrers. És només una sensació?

dijous, 4 de juny de 2009

CAL REDUIR LA DESPESA TELEFÒNICA!

El pressupost del 2008 establia 90.000 € de despeses telefòniques, però finalment es van pagar 131.190 €. Per aquest 2009 la proposta de consum és de 120.000€. Segons el pressupost entenem que no hi ha prevista cap mesura per reduir aquesta important despesa.

dimecres, 3 de juny de 2009

CAL UN PLA D'ESTALVI ENERGÈTIC (2)

El 2008 la partida de consum d'enllumenat públic estava dotada de 340.000€, finalment el consum va ser de 367.151€. Enguany s'ha pressupostat la quantitat de 370.000€. Insistim, no ens fa cas ningú, però ho repetim; cal un Pla d'Estalvi Energètic. Això farà estalviar molts diners al poble de Torredembarra.

dimarts, 2 de juny de 2009

CAL UN PLA D'ESTALVI ENERGÈTIC

El 2008 inicialment estava pressupostada una despesa de 120.000€ en l'enllumenat d'immobles municipals i finalment la despesa va pujar a 171.788 €. El pressupost d'enguany contempla una despesa de 172.000. Aquesta xifra ens indica que l'actual govern no es planteja el que l'ABG defensa des de fa temps: un Pla d'Estalvi Energètic que faria reduir de manera important la partida. Un exemple, al municipi de Pallejà (Baix Llobregat) van decidir posar reguladors de llum -quan hi ha llum solar suficient no permet encendre els llums-. Amb aquesta mesura, adoptada el 2007, han rebaixat de manera importat el rebut.