dijous, 30 de juliol de 2009

VARIS

dimecres, 29 de juliol de 2009

MÉS TEMES


COMISSIONS DE TREBALL
Continuem demanant que hi hagin comissions amb contingut, on les organitzacions polítiques poguem portar les nostres propostes. En el darrer ple ho vam demanar i ho tornarem a fer en el proper.

PARC DE BOMBERS
Tenim coneixement que Torredembarra pot acollir un Parc de Bombers permanent els 12 mesos de l'any, sabem que la Generalitat de Catalunya disposa del projecte i dels diners per fer la inversió, però està esperant que l'Ajuntament de Torredembarra faci la cessió de terrenys municipals. Teniu ja els terrenys?, si els teniu, on?, quan fareu la cessió?
RECOLLIDA SELECTIVA
Fer la selectiva crea beneficis a l'ajuntament, beneficis que considerem que s'han de reinvertir en incentivar a la ciutadania per què recicli. Demanem a l'Ajuntament que reposi els contenidors a tots els ciutadans que així ho demanin, així com bosses d'orgànica. Dir que la majoria de les botigues de Torredembarra no disposen de bosses d'orgànica, exceptuant una botiga que ven unes bosses que diuen que són per recollida orgànica i no ho són.

BRUTÍCIA DE LA RASA
Ens han fet arribar que la Rasa, la que fa de frontera amb Altafulla, està més bruta que mai. Us demanem que feu una actuació ràpida, sobretot abans que arribin les pluges d'agost. Hem d'evitar que els pagesos es vegin afectats per la sortida de La Rasa.
PISCINA MUNICIPAL
Els horaris de juliol encara són de l'hivern, fent que la piscina municipal estigui tancada els diumenges. També dir que la piscina de La Pobla és el 50% més barata.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Us felicitem per la campanya publicitària dels Pressupostos Participatius, però ens preocupa l'estat de les propostes que van guanyar, totes estan en estudi.
CENTRE D'ASSISTÈNCIA PRIMARIA (CAP)
Ens van dir que a l'estiu es posarien mòduls prefabricats, no hi son. Considerem que el reforç d'estiu és insuficient.

CONTRACTACIÓ PERSONAL
Proposem crear un reglament de funcionament de les borses de treball. Per evitar dubtes.
FONT "ORNAMENTAL" PLAÇA MOSSEN JOAQUIM BORONAT
Està en un estat lamentable, demanem la recuperació, o bé treure-la.
CARRER DE LA SORT
Senyal que no es pot entrar, que es compleixi!

dimarts, 28 de juliol de 2009

VARIS

El contenidor de plàstic de la plaça de l'Escorxador (com sempre) és ple a vessar, hi ha plàstics pel damunt, pel terra i pel carrer escampats. El contenidor de plàstic de Muntanyans I està igual (de malament). Què hi fa la runa del darrere l'Antina? El pas soterrat que dona a Baix a Mar, venint de la zona del Long Play, sempre està brut i fa pudor. El sortidor de la plaça de les Monges està abandonat de fa molt de temps. Si no es pot arreglar... perquè no hi posem arbres o gronxadors per a la canalla? L'últim bus urbà de la Marítima cap el centre és a les 20h. I del Penedès el darrer és a les 21:45h però és molt més car. A Calafell la T-10 és més barata que la d'aquí.

dilluns, 27 de juliol de 2009

SEGURETAT CIUTADANA

En el darrer ple municipal els regidors de l'Alternativa van posar el tema escabrós de la seguretat ciutadana arran de la notícia que el regidor competent de l'àrea està posant els esforços en perseguir els "manters" -que venen CDs il·legals-. La sensació d'inseguretat ciutadana no ve d'aquesta pobra gent sinó dels grans traficants que operen per dos o tres carrers i places molt cèntriques de la Vila. Aquest personal ha arribat a disparar una pistola de fogueig per a fer amenaces. Si es vol actuar contra la seguretat ciutadana ja saben on cal posar les banyes, entre d'altres llocs.

diumenge, 26 de juliol de 2009

MÀ ESTESA

En el darrer ple municipal vam preguntar si havia arribat el missatge dels actes reivindicatius de la darrera festa del Quadre organitzats pel Col·lectiu els 12 Morterets. Al mateix temps vam agrair a l'equip de govern que permetessin realitzar els actes i posessin totes les facilitats per tal de possibilitar la lliure expressió.
La resposta del govern municipal va ser la d'estendre la mà a fi i efecte de cercar la solució. L'alcalde ja va demanar amb anterioritat a la festa que s'esmenés el fet que diverses entitats no estiguessin representades a la Comissió de Festes. Així ho va fer saber al ple de dijous.
Ara cal passar de les paraules als fets i convertir en realitat la Comissió de Festes oberta de veritat a les entitats i a totes les persones que volen participar en l'organització de la propera festa major. Estarem atentes/s.

dissabte, 25 de juliol de 2009

ENS TRACTEN COM A PORCS

Aquest estiu, de nou, dels transports públics en destaca el tren. El servei continua sent deficient encara que els mitjans de comunicació ja no en parlin. La principal causa del mal servei és que s'ofereixen trens petits, amb pocs vagons, per a transportar centenars de persones. El resultat: vagons plens de gent a reventar per anar de Torredembarra a Barcelona o al revés, patint calor, olors corporals i havent de viatjar assegudes/ts pel terra o abraçats a l'equipatge d'algú per no caure. Ens tracten com a porcs.

divendres, 24 de juliol de 2009

dijous, 23 de juliol de 2009

Que bé s’està a l’oposició?... ai las!


Estar a l'oposició no és cap privilegi, sobretot quan el govern no vol compartir les decisions de futur pel municipi. Estar a l'oposició és portar desenes de propostes -en positiu- i que gairebé totes acabin en un trist calaix. Estar a l'oposició és assabentar-te per la premsa de moltes de les decisions que es prenen a la casa gran. Estar a l'oposició es cremar-te personalment.
Ja està bé d'intentar donar una imatge distorsionada de la gent que estem a l'oposició. Els regidors d'ABG fem el que podem, dins del descontrol que hi ha a l'ajuntament. Dic descontrol, per que se'ns convoca un dilluns a les 9'30 del matí per decidir si volem que la gent es casi a la planta noble del castell, o se'ns convoca per si acceptem que pengin quadres de persones il·lustres del municipi a la Sala de Comissions. Però ens hem d'assabentar pel carrer que aviat tindrem un nou cap de la policia local, o que s'ha contractat gent, etc, etc...
Estar a l'oposició és dur -en aquestes circumstàncies de treball-, però tranquils, si un dia governa l'ABG no es repetirà el model ridícul i lamentable de fer unes comissions -a qualsevol hora i dia de la setmana- sense contingut. No ho tindrem en compte, farem participar activament als regidors de l'oposició en les decisions.
Lluís

dimecres, 22 de juliol de 2009

AVUI DIMECRES, ASSEMBLEA

Avui dimecres a les 21h al Casal Municipal (Sala de Reunions), assemblea de l'Altenativa. Tothom que tingui ganes de treballar amb nosaltres hi és convidat.

dimecres, 15 de juliol de 2009

FESTES I MÉS

Ahir va tenir lloc la revetlla reivindicativa al carrer ample convocada pels 12 Morterets amb una gran participació. Avui, el mateix col·lectiu, ha potagonitzat el vermut. D'altra banda, Salvem el Gaià es reuneix a les set. Continuen els actes de la festa del Quadre. Una hora i quart és el que et pots arribar a esperar a les urgències del CAP de Torredembarra entre setmana i pel matí aquest mes de juliol.

dimarts, 14 de juliol de 2009

BROSSA ORGÀNICA

Fa uns dies explicàvem que una coneguda cadena de botigues venia a la Torre bosses per l'orgànica com si fossin compostables i... no ho són! També hem explicat la nostra proposta d'ajudar a la gent que recicla: l'Ajuntament hauria d'assumir el cost de les bosses per l'orgànic tenint en compte que si la Torre recicla l'administració s'estalvia diners. No pot ser que els que reciclen perdin calers i els que no recicle, no. També hem denunciat la desaparició dels cubells. Ara cada casa en té un cubell de colors diferents i n'hi ha que ja no en té cap. Espectacle galdós: carrers plens de merda amb bosses i bossetes a partir de les nou del vespre. Un espectacle. Avui més novetats: quasi cap establiment del nucli té bosses per a l'orgànica!! I un dels llocs que en té les ven a 2,45 euros. Resultat: la gent, cada cop més, utilitza bosses de plàstic per a l'orgànica... MÉS: Al final del Carrer Eduard Benot, passada la fusteria fins al local dels Nois de la Torre, a vegades no passen a recollir les escombraries, per la qual cosa el matí arriba feliç i ple de brossa pel carrer. Les famílies nombroses NO TENEN PROU AMB EL MINI CUBELL D'ORGÀNICA. Pensem-hi!
Bona festa del Quadre! -Els llocs on no es pot aparcar en motiu de les festes són plens de cotxes...-.

dilluns, 13 de juliol de 2009

CABAL ECOLÒGIC!

Ahir es va fer el Big Jump al Gaià convocats per SALVEM EL GAIÀ. Veieu el vídeo de TVC.

dissabte, 11 de juliol de 2009

PISCINA D'HIVERN!?

Diumenge dia 5 de juliol. Calor. Molta calor. La piscina municipal, tancada. Cap rètol, cap explicació. Dalt la cafeteria ho aclareixen: encara fan horari d'hivern! Mateix dia, una hora després, La Pobla de Montornès: piscina oberta, bon tracte humà, entrada quasi a meitat de preu (1,80 euros). QUÈ ESTÀ PASSANT A LA TORRE?

dijous, 9 de juliol de 2009

ALTERNATIVA 397


Subscriu-te al butlletí setmanal i gratuït de l'Alternativa!


ALTERNATIVA 397
9 de juliol de 2009
Butlletí Setmanal de l'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ


LA RIERA DE GAIÀ
Així doncs, Vespella es suma al llistat de municipis del Baix Gaià que han dignificat la Casa de la Vila, com ara Altafulla, La Nou de Gaià, Torredembarra o el Catllar, modernitzant les instal·lacions, adaptant-les a les noves normatives d’accessibilitat per a les persones i als plans de seguretat i salut dels treballadors i treballadores. La Riera segueix sent un cas a part i demostra una vegada més que viu d’esquenes a tots aquests canvis. Les poques reformes que s’hi ha fet durant els vint-i-sis anys de govern convergent no han canviat cap dels aspectes més negatius, com la mala accessibilitat, les condicions d’il·luminació, ventilació i superfície mínima per a cada treballador i treballadora, la dolenta distribució dels espais, etc. Elements bàsics com els serveis ( bé, el servei perquè només hi ha un lavabo) són d’un altre segle i d’una imatge lamentable i impròpia d’un ajuntament. (...) http://blocs.tinet.cat/blog/iniciativa-rierenca


RENAU
Ja fa dos anys de les eleccions municipals i comença a ser hora doncs de fer una petita anàlisi de les coses que han passat al nostre poble.És evident que la situació política de Renau ha sofert un canvi important, com a resultat de la candidatura presentada per nosaltres (ABG de Renau). Els ciutadans de Renau tenen ara una alternativa real en qui dipositar el seu vot. Per això creiem que una alternativa real ha arribat a Renau aquestes últimes eleccions. (...)

BAIX GAIÀ
-"Hola. A tall d'informació: divendres passat a Repsol en la jornada de valoració del conveni de col·laboració entre el DMAH i l'AEQT, en Jesús Loma-Ossorio, vicepresident de l'AEQT, va defensar l'ús de l'aigua provinent de les depuradores per a ús industrial i així poder alliberar cabals. Posteriorment, la Maria Comellas, va comentar que el DMAH volia que baixés aigua pel Gaià i que volien arribar a un acord amb Repsol perquè fos possible. Una abraçada. Julià"
-"El Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat la moció a favor de la unitat de conca del Gaià. Unicament he fet jo exposició mencionant la necessitatque més enllà de l'errada tècnica era important que el consell aprovés per unanimitat la moció de Salvem el Gaià per defensar la unitat de la conca delGaià i a favor del parc natural de les Terres del Gaià." Francesc F.
-LA PDF RECLAMA EL TREN PÚBLIC I DESCENTRALITZAT http://pdf-camp.blogspot.com/

TORREDEMBARRA
-Amplieu aquestes informacions al bloc: http://alternativatorredembarra.blogspot.com
-Greenpeace denuncia al seu informe anual Destrucció a tota costa la situació de Muntanyans II.
-Hem pogut comprovar com una cadena de botigues ven a Torredembarra bosses per la fracció orgànica que no són compostables. Les venen com si ho fossin i simulen el tamany de les reals. Estan enganyant als veïns/es.
-Veient l'estat d'execució de les propostes dels pressupostos participatius dels darrers anys (la majoria diu que estan en estudi) cal començar a preguntar-se si cal participar en els pressupostos participatius. Ens prenen el pèl? Dues propostes, que no sigui dit:1.- Convertir l'antic escorxador en un centre cívic cultural i ocupacional polivalent.2.- Recuperar el refugi de la guerra civil que hi ha a la plaça de la Font ara que s'han de tornar a aixecar les rajoles.
-Després que l'expansió immobiliària ens portés a l'actual atzucac, l'equip de govern municipal ha decidit apagar l'incendi amb més foc: Més pisos, encara que a la Vila n'hi hagi de buits. Mes pisos, encara que això vulgui dir acabar amb la zona d'hortes de la Sínia de Cabeces. Hereus d'un pla general agressiu, els actuals governants no pensen en modificar ni un mil·límetre la passió devastadora dels predecessors. Quan ja no quedi un bri de terra on passejar o on plantar un enciam que no vagin a queixar-se que no ve turisme. Podeu llegir la notícia al Punt.
-Una gran pancarta al costat de la Biblioteca Mestra Maria Antònia anuncia futurs locals per entitats de la Vila, amb els seus noms. Ho saben aquestes entitats? L'equip de govern, en el darrer ple, va manifestar que s'havia adreçat al promotor del local demanant-li que retirés el logotip municipal ja que no tenia permís per emprar-lo. El logo ja no hi és.
-Al darrer ple municipal vam demanar la retirada de l'anunci d'una promotora que està instal·at en una zona verda del costat de l'IES Torredembarra. Al darrer ple ens vam interessar per la contractació de la "conserge" de l'Ajuntament. Vam fer notar que no existeix encara un sistema de contactació transparent. Al darrer ple vam tornar a queixar-nos del funcionament dels preparatius de la Festa del Quadre. Avui té lloc l'Acte de Sobirania a BCN.
-Seguim amb atenció i aplaudim la campanya per la poda i la xarxa del compostatge.
-L'Alternativa proposa que les famílies que reciclin correctament rebin a canvi les bosses per l'orgànica de manera gratuïta. El finançament d'aquest incentiu es podria realitzar perquè el fet de reciclar bé permetrà a l'Ajuntament pagar menys diners per la factura de rebuig i pagar menys per les multes de no reciclar l'orgànica.
-En el darrer ple municipal el regidor encarregat de l'àrea de comunicació va anunciar que en motiu de la revisió del contracte de gestió d'Ona la Torre havien fet fora a l'actual equip de treball. Aquesta decisió tindrà efectes a partir de l'1 de juliol. Mentre, Oviedo i l'equip de govern han contractat a un "assessor" per tal de municipalitar el servei. Tot i ser una decisió respectable, cal posar en dubte aquelles accions polítiques que van en contra de les coses que ja funcionen en una Vila com la nostra on hi ha tantes coses que no van bé. Cal sospitar, encara que al regidor de comunicació no li agradi, d'una decisió que no ha comptat amb l'aval de cap regidor/a de l'oposició i ni s'ha informat abans a ningú. Les formes. Aquesta clatellada arriba en un moment de consolidació d'Ona la Torre amb 3.000 oients i una trajectòria oberta a la població, a les entitats i a qualsevol iniciativa cultural propera.
-Els regidors de l'Alternativa van demanar en el darrer ple la retirada d'un anunci d'una promotora instal·lat en una zona verda del costat de l'IES Torredembarra.
-Els regidors de l'Alternativa van defensar en el darrer ple que cal revisar els horaris de l'autobús urbà. L'equip de govern va reconèixer aquesta necessitat.
-En el darrer ple els regidors de l'Alternativa van demanar a l'equip de govern que es formin comissions de treball per tal de poder conèixer els projectes de les regidories i aportar la nostra opinió. L'alcalde es va comprometre a crear una comissió per regidoria que es reunirà un cop al mes.


ALTRES HERBES
A.-AGENDA
9: 8 del vespre a la Perla d'Altafulla. Reunió per parlar del Big Jump, marxa pel litoral, etc. Salvem el Gaià
9: Reunió del Col·lectiu Els 12 Morterets al Carrer Ample TDB 20:30h
10: Presentació del llibre Miquel Mestre Avinyó, 20h TDB
10: Presentació de la samarreta de la FESTA MAJOR DE TDB 22h i més actes.
11: Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments a la Riera de Gaià PROGRAMA D'ACTES - dia 11 de juliol de 200910'30H - Taller de Confecció de versos satírics amb Fermí Fernàndez i Oriol Grau12'30H - Des de la Plaça, Cercavila de la Diablada Boliviana a càrrec del Ballet Folklòrico Boliviano Sayariy-Usus de Barcelona A continuació representació del "Relato" a l'escenari de la Plaça Major 18'30h - Des de les Escoles Inici de les Cercaviles de Foc amb els Balls de Diables 19'30h - Representació dels parlaments dels Balls de Diables 24h - A la Pista, ball i cloenda amb el grup Fundación no hay Manera Balls de Diables participants: Torredembarra, Tarragona, El Vendrell, L’Arboç, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sitges (colla Vella), Sant Quintí de Mediona, La Riera de Gaià. Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom. Demanem a aquelles persones que vulguin assistir al taller del matí que ens avisin, ja que volem fer una previsió.
11: Marató benèfica www.gepec.cat/muntanyans
11: Trobada de Balls de Cavallets a TDB 18:30h
12: Big Jump al Gaià 11h La Riera de Gaià http://blocs.tinet.cat/blog/salvem-el-gaia
12: Diada castellera a TDB 18h
13: Balls countries a la Torre http://countryandwesternlife.blogspot.com/ 20h
14: Tertúlia: Les veus de Baix a Mar
14: Cercavila 18h TDB
15: Festa del Quadre TDB
18-19: "Benvolguts/des, Us explico l'activitat del 18 i 19 de Juliol, anomenada GORGS, GORGUERTS I GORGUES DELS PORTS DE BESEIT : Quedem el dissabte 18 de juliol a les 18:00 a l'estàtua dels despullats de la Rambla Nova de Tarragona. Ens repartim els cotxes cap a Horta de Sant Joan. Arribem a les 20:00 a l'Alberg "Els Olivers" d'Horta de Sant Joan i deixem lo fato a les habitacions, per sopar a les 21:00 a l'Alberg.A les 22:00 anem a la plaça major d'Horta a ballar balls populars del FESTCAT ; jota, polques, sardana curta, balls de grups....després a dormir a l'Alberg,.... l'endemà a les 8:00 ens aixequem, esmorzarem a l'Alberg a les 9:00 i després agafarem el cotxe per anar aBeseit, i d'allí anirem al riu Ulldemó o al Matarranya,... l'excursió consisteix en banyar-nos pel riu, i caminar, alsGORGS, GORGUERTS, GORGUINES I GORGUES portarem entrepans per dinar al riu, en acabar tornarem a Beseit a beurela merescuda birreta,....després tornem a Tarragona,... La mitja pensió a l'Alberg ; sopar, dormir i esmorzar val =35,50 €, que ja pagareu a l'Alberg. Cal portar : tratge de bany, protecció solar, tovallola, barret, sabates de trèking que es puguinmullar,.... m'heu de dir si voleu que us facin a l'Alberg l'entrepà del diumenge per dinar, o el voleu portar vosaltres,...., i per reservar-vos la plaça a l'Alberg,... SALUT I GATA Lluís E. Gata" tamariu@tinet.cat
25: VIII TROBADA SOLAR i del canvi climàtic a Torredembarra. www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article12199
25: Marxa per la conservació del litoral. Nova cadena humana a tot el llarg de la PLATJA LLARGA !!! per demanar la preservació del nostre litoral: QUE ENS QUEDIN ALGUNES PLATGES BEN NATURALS!! El PROGRAMA de l'acte reïvindicatiu serà el següent: - 9:00 CONCENTRACIÓ AL PÀRKING DE LA PLATJA DEL MIRACLE. INICI DE LA MARXA REINVINDICATIVA PER SALVAR EL LITORAL TARRAGONÍ !!!!! DES DE LA PLATJA DEL MIRACLE A LA PLATJA LLARGA !!!!
AGOST
3: MERLETS DE CREYXELL "Quatre anys de Merlets de Creyxell" a les 19.00h al Casal Municipal, inauguració de l’exposició
" Recull de fotografies del fons fotogràfic de Merlets de Creyxell" fotos antigues i actuals seguidament es portarà a terme la Conferencia i és projectarà L’audiovisual LA VIDA DE LES BARRAQUES DE PEDRA SECA que és una projecció d’imatges, comentades en directe, i per a tots els públics, a càrrec de la periodista penedesenca Rosa V. M. L’audiovisual explica les utilitats d’aquestes construccions, i ofereix testimonis de persones que expliquen les seves experiències. I tot seguit presentació de les bases del 4art Concurs de fotografia adults i el 3er Concurs de fotografia infantil i juvenil
"El Patrimoni desconegut de Creixell" . Patrimoni arquitectònic rural , Art de la pedra seca, Patrimoni naturalPatrimoni festiu social i etnològic de Creixell Fem Pinya, Fem poble l’exposició restarà oberta fins el dia 9 d’agost de les 18.00h fins a les 21.00h"
SETEMBRE
17-30: Exposició sobre la història de l'estelada a Torredembarra (Org. Alternativa Baix Gaià)
OCTUBRE
2: Inici de la Marxa Mundial per la Pau
http://marxamundial.info
4: Concurs de castells de Torredembarra

B.- "Documental sobre les mobilitzacions contra Bolonya a Barcelona! Documental sobre les mobilitzacions contra Bolonya! Feu-lo circular! http://blip.tv/file/2224626 Pau."
c.- www.somloquesembrem.org

dimecres, 8 de juliol de 2009

DESTRUCCIÓ A TOTA COSTA


Greenpeace denuncia al seu informe anual Destrucció a tota costa la situació de Muntanyans II. D'altra banda, hem pogut comprovar com una cadena de botigues ven a Torredembarra bosses per la fracció orgànica que no són compostables. Les venen com si ho fossin i simulen el tamany de les reals. Estan enganyant als veïns/es. Reiterem la nostra petició: que l'Ajuntament regali a les famílies qu reciclen les bosses per l'orgànica.

dimarts, 7 de juliol de 2009

VARIS

Un col·lectiu està fent una crida per omplir d'estelades del pas del Tour de França. El Consell Comarcal ha aprovat la moció de Salvem el Gaià a favor de la unitat de la onca del riu després que l'ACA hagi posat mig Baix Gaià a la conca del... Foix!

dissabte, 4 de juliol de 2009

PRESA DE PÈL?

Veient l'estat d'execució de les propostes dels pressupostos participatius dels darrers anys (la majoria diu que estan en estudi) cal començar a preguntar-se si cal participar en els pressupostos participatius. Ens prenen el pèl? Dues propostes, que no sigui dit:
1.- Convertir l'antic escorxador en un centre cívic cultural i ocupacional polivalent.
2.- Recuperar el refugi de la guerra civil que hi ha a la plaça de la Font ara que s'han de tornar a aixecar les rajoles.

dijous, 2 de juliol de 2009

CAL TRANSPORT PÚBLIC!

Diumenge es reivindicarà de nou la racuperació de la via de tren de Roda a Reus. L'Azagra n'ha publicat aquest dibuix al Jueves.

dimecres, 1 de juliol de 2009

MÉS DEL MATEIX

Després que l'expansió immobiliària ens portés a l'actual atzucac, l'equip de govern municipal ha decidit apagar l'incendi amb més foc: Més pisos, encara que a la Vila n'hi hagi de buits. Mes pisos, encara que això vulgui dir acabar amb la zona d'hortes de la Sínia de Cabeces. Hereus d'un pla general agressiu, els actuals governants no pensen en modificar ni un mil·límetre la passió devastadora dels predecessors. Quan ja no quedi un bri de terra on passejar o on plantar un enciam que no vagin a queixar-se que no ve turisme. Podeu llegir la notícia al Punt.