dimarts, 29 de setembre de 2009

EL BAIX GAIÀ DECIDEIX

Avui dimarts a les 20h a la Biblioteca d'Altafulla tindrà lloc la primera reunió per tal d'organitzar conjuntament el referèndums d'autodeterminació com el d'Arenys de Munt. Tothom hi és convidat.

CONTRA LA CRISI... AUTOBOMBO!

La deriva del Som-hi des que va entrar el nou govern l'ha portat fins a l'extrem del darrer número. Van començar per publicar entrevistes absurdes a regidors, després va arribar el canvi de periodicitat de mensual a bimestral. Finalment, el present número especial, es fa autobombo de l'any del nou govern de la primera a l'última pàgina. En aquest exemplar no només no hi ha espais per entitats sinó que ha desaparegut tota opinió crítica. Els espais dels partits de l'oposició simplement han desaparegut. Tenint en compte el panorama de la premsa escrita torrenca això és un atemptat a la informació. Davant la crisi, s'han d'emprar tots els recursos per mirar de dinamitzar l'economia i incentivar les activitats de tota mena. En aquest Som-hi hem perdut una oportunitat.

diumenge, 27 de setembre de 2009

PDF.CAMP


Dissabte dia 17 d'octubre, la PDF.Camp es torna a mobilitzar
Després del gràn èxit assolit a la concentació del 15 de maig a l'estació de Reus i de la Caminada Popular per la línia Reus-Roda de diumenge 5 de juliol, la PDF.Camp es torna a mobilitzar. En aquesta ocasió, farem un viatge reivindicatiu en ferrocarril regional per la línia Barcelona-Tarragona-Reus-Móra, on denunciarem -poble per poble- la situació actual de les diverses estacions que trobarem a llarg del recorregut.
Des de la PDF.Camp defensem -entre altres mesures urgents- la millora de la prestació de serveis als usuàries/àries en les línies de ferrocarril convencional de Tarragona. Trobem de tot punt injustificable el manteniment de les condicions extremadament precàries en que es troben les estacions del recorregut Tarragona-Móra la Nova.
El viatge reivindicatiu tindrà una durada global d'entre 3 i 4 hores (anada / tornada) i, en arribar a l'estació de Móra la Nova, està prevista l'organització d'un esmorzar popular.

SKATE PARK!

Alternativa Baix Gaià demana que s'ampliï l'Skate Park. Veieu El Punt.

dimecres, 23 de setembre de 2009

PATRIMONI A LA DERIVA

Els dies 25, 26 i 27 de setembre molts pobles de Catalunya participaran a les Jornades Europees del Patrimoni oferint visites guiades i rutes. Conjuntament, a través de la Generalitat, s'h editat un catàleg distribuït per tot el país. Torredembarra no hi és, perdent una nova oportunitat d'ensenyar el nostre patrimoni i donar-nos a conèixer. Avui no parlarem de l'estat del nostre patrimoni arquitectònic, ni del seu estat de desprotecció, ni tampoc del PEMU del nucli antic que no s'ha aprovat mai. Avui, només, mirem la punta del'iceberg del Patrimoni torrenc navegant a la deriva. Una llàstima.

dilluns, 21 de setembre de 2009

URBANISME A LA DERIVA

On és l'Oficina d'Habitage de Torredembarra? Algú ha vist la publicitat? Aquesta és la política d'habitatge social d'aquesta regidoria? Totes les ajudes per a rehabilitar i llogar habitatges que dóna la Generalitat es fan a través d'aquestes oficines. Com no es posin les piles pensarem que en temps de crisi (tampoc) no treballen per l'habitatge social.

dissabte, 19 de setembre de 2009

PER UNA AGENDA D'EDUCACIÓ DE TORREDEMBARRA

L'Alternativa va tornar a proposar en el darrer ple crear una agenda anual amb tota la informació referent a cursos, tallers, estudis reglats i demés que s’ofereixen a la Vila. Torredembarra s'està convertint en una petita ciutat amb un gran potencial humà i cultural. A més dels estudis reglats que cursen els joves des de l'educació infantil fins el batxillerat, hi ha nombroses entitats culturals, acadèmiques i fins i tot l'Ajuntament des de les regidories o des del Patronat de Cultura que al llarg de l'any organitzen cursos de tota mena: des de ioga a balls de saló, passant per classes d'idiomes, tallers ocupacionals, català per a nouvinguts, teatre, dansa, graduat escolar per adults, manualitats, gralles,... tant per a infants com per a adults. D'altra banda, tot i aquesta gran oferta, moltes vegades la informació no arriba als destinataris. Quan ens interessa algun d'aquests cursos no sabem on dirigir-nos ni quin és el període d'inscripció, ni quins requisits es necessiten i aquesta falta d'informació fa que aquests recursos estiguin desaprofitats. Des de l'Alternativa Baix Gaià proposem que la regidoria d'educació vertebri d'alguna manera tota aquesta informació i en faci difusió. Seria molt interessant tenir una base de dades amb tots els cursos que es fan al nostre municipi, començat pels ensenyaments reglats que ofereixen els Centres d'Educació Infantil i Primària i els Instituts d'Ensenyament Secundari de la nostra vila, amb tota l'oferta de Cicles Formatius i Programes de Transició al Treball. També les Llars d'Infants, públiques i privades, que hi ha a la vila. Així com els cursos que ofereix l'Escola Municipal de Música.En aquesta agenda d'educació també hi ha d'haver l'oferta privada de les acadèmies d'idiomes, dansa, teatre, reforç escolar... i les entitats culturals que organitzen cursos pels seus associats o oberts al públic, com el Grup de Dones o els Grallers.Convé recollir cada curs les places que ofereixen, les dates d'inscripció, els requisists de matrícula, els preus, etc.Tota aquesta informació pot estar disponible a la Web de l'Ajuntament o editada en forma de llibret. Només cadria actualitzar-la anualment i seria una eina molt útil per a tota la població. Des de l'ABG animem a la Regidoria d'Educació que faci seva la proposta i reculli i difongui tota aquesta informació com més aviat millor, i si pot ser abans del període de preinscripció als centres escolars (març-abril de 2008). Creiem que seria una bona iniciativa que es podria incloure dins el Pla Educatiu d’Entorn i que ajudaria a assolir els seus objectius d’integració, d’ensenyament continuat, d’arrelament, de cohesió, d’inclusió i de coordinació. Altra informació relacionada amb EDUCACIÓ cliqueu aquí.

diumenge, 13 de setembre de 2009

ARENYS DE MUNT

Avui diumenge una representació de l'Alternativa serà a Arenys per donar suport a la consultar i per conèixer l'experiència i poder-la fer a Torredembarra. Els regidors de l'ABG són membres de decidim.cat, la plataforma de càrrecs electes per l'autodeterminació.

dissabte, 12 de setembre de 2009

COMENÇA UN NOU CURS

Comença un nou curs ple de reptes. La llosa de la crisi serà sens dubte el pal de paller de les propostes que llançarem aquests propers mesos. La crisi econòmica i financera, però té unes arrels massa profundes a casa nostra: la manca de finançament dels Ajuntaments per part de les administracions superiors ha fet dependre els pressupostos municipals del totxo. I l'espoli fiscal a què ens sotmet l'imperi espanyol permet que en aquest país hi hagi autopistes de pagament, serveis socials deficitaris i demés. A Catalunya hi ha més pobres que habitants tenen moltes comunitats autònomes espanyoles. Quin país del món pot aguantar l'espoli del 10% del seu PIB durant dècades?
Per tant les nostres propostes posaran l'accent en la cerca imaginativa de recursos i activitats que permetin moure l'economia torrenca. Però no deixarem de banda de portar propostes per tal que anem a l'arrel dels problemes que massa sovint escapen dels límits administratius del municipi. Però com a ciutadans de ple dret d'aquest tros de món les posarem damunt la taula, amb la humiltat que convingui, però amb la valentia de dir les coses pel seu nom.

dijous, 10 de setembre de 2009

AVUI, MARXA DE TORXES!

Avui dia deu, dijous, a les 22:30h hem quedat a la Plaça de les Monges. Tenim una trentena de torxes. Si en teniu, porteu-ne. Fem una crida a tothom a sortir al carrer a protestar pels darrers atacs contra les iniciatves per l'autodeterminació del nostre poble. El cas d'Arenys de Munt ha fet vessar el got. El representant de la fiscalia era un antic candidat de la Falange. Han prohibit la consulta i han enviat la Falange a manifestar-se. El món al revés. Avui, tothom al carrer.

dimecres, 9 de setembre de 2009

LA BOTIGA DE LA FESTA MAJOR

Ara que s'ha acabat la festa major és el moment de tornar a la "normalitat", cadascú la seva. Després de xalar i ballar grans i petits, ens queden algunes reflexions al tinter. Ens centrarem amb la botiga de la festa major. Cada any s'instal·lava a la Plaça de la Vila. Es donaven programes i es venia material de les entitats i del Patronat. Era molt visible. Enguany s'ha instal·lat en una casa del carrer de la Muralla. Pensem que s'ha perdut visibilitat i, per tant, efectivitat. Pense'm-hi de cara l'any vinent.

dimarts, 8 de setembre de 2009

dilluns, 7 de setembre de 2009

CONTENIDORS


C/dels garrofers-C/Vall d'Aran
Hi ha alguns contenidors que fa massa temps que són trencats o brutíssims. El veïnat paguem per rebre un bon servei. L'empresa hi guanya diners...