dilluns, 30 de novembre de 2009

I L'ESCOLA NOVA?

Els regidors de l'Alternativa van preguntar en el darrer ple municipal per l'escola nova. El motiu és que actualment es troba ubicada en mig d'un aparcament de cotxes, amb barracons. Darrerament hi ha hagut moviments. Es va intentar requalifiar una zona verda, per exemple. Però les famílies afectades esperen solucions. Insistim en el fet que requalificar zones verdes o emprar-les per posar-hi aparcaments no són bones solucions urbanístiques ni socials.

diumenge, 29 de novembre de 2009

I EL ROQUER?

El Roquer, abandonat, brut, deixat i pendent del famós camí de ronda ha viscut un petit moment d'alegria. Per fi s'ha retirat el dipòsit de gas de darrere El Port. Arran d'això els regidors de l'Alternativa, en el darrer ple, van proposar que l'Ajuntament demanés al Port que adecentés la zona ja que està plena de brutícia i d'aparells abandonats.

dissabte, 28 de novembre de 2009

INSISTIM: LES ANTENES!

Un mes després de l'aprovació de la moció per a reglar les antenes de telefonia, els regidors de l'Alternativa van tornar a preguntar pel tema. L'Alternativa demana que la moció no quedi tancada en un calaix.

divendres, 27 de novembre de 2009

PEL FRACCIONAMENT DE L'IBI

Els regidors de l'Alternativa van proposar en el darrer ple que l'IBI es fraccioni encara més del que s'està fent enguany.

dijous, 26 de novembre de 2009

ON SÓN ELS ARBRES?

Els regidors de l'Alternativa van preguntar en el darrer ple on són els arbres que van desapareixen del carrer Pompeu Fabra i de l'antiga N-340 a l'alçada de l'estació de tren. Ens van repospondre que ben aviat plantarien més arbres. Estarem ametents...

dimecres, 25 de novembre de 2009

dimarts, 24 de novembre de 2009

CARRER SANTA ROSALIA: ABANDONAT

L'estat del carrer Santa Rosalia és una mena de bioindicador de l'estat del patrimoni històric torrenc. És la mostra evident de com els darrers governs municipals han tractat el nucli antic de la Vila. L'asfaltat esperpèntic i eternament provisional del Joan Güell o del carrer Mjor són de trist record per a tothom. Però el que està passant al Santa Rosalia ja fa vessar el got. On hi havia el cinema, un bloc de pisos xabòlic amb habitatges fins a la planta baixa. La "caixeta", a cal Maiam, remodelada per dins i però emblanquida per fora tan sols. La placa que recordava que el carrer havia guanyat un dels concursos d'engalanar carrers dels anys 70 ja va desaparèixer. Tot de cotxes amuntegats. I ara, els còdols, fora. O mig fora: hi ha mig carrer que en té i l'altre que no. D'això ells en diuen consens. Els regidors de l'Alternativa ho van tornar a posar a damunt de la taula en el darrer ple municipal davant l'astorament de l'equip de govern. I el PEMU sense aprovar.

dilluns, 23 de novembre de 2009

CANVIS EN LA SELECTIVA

Els regidors de l'Alternaiva Baix Gaià van mostrar favorables a la proposta de tencar amb el servei de recollida del reciclatge que està duent a terme e Consell Comarcal perquè el servei és nefast.

dissabte, 21 de novembre de 2009

EN 6 ANYS L'IBI HA PUJAT EL 100%!

L'exemple és un habitatge del nucli antic. El 2003 pagava 140 euros i el 2009 ha pagat 280. Això és un abús.

El Ple Municipal aprova la creació de la comissió per l’Escorxador

Per unanimitat totes les regidores i regidors de l’Ajuntament de Torredembarra han votat a favor que es creï una comissió per estudiar les necessitats de les entitats i les possibilitats de rehabilitar l’Escorxador pel poble. Aquesta decisió obre les portes a cercar una solució per aquest element del nostre patrimoni que actualment està totalment abandonat i, a l’hora, pot venir a omplir una funció social importantíssima.

dijous, 19 de novembre de 2009

APUNTEU A L'AGENDA!


VARIS

El Baix Gaià va endavant. Veieu El Punt. Al Passeig de la sort, a l'entrada de l'"aparcament" del darrere l'edifici Apolo hi ha una senyal que promou els comerços de la Torre. Està torta, bruta i en mal estat. Ja no promociona gaire cosa en aquest estat. Cal que es tregui o s'arregli. Aui hi ha ple municipal al vespre. Els contenidors de reciclatge continuen fent llàstima. Aquest cap de setmana hem pogut observar el que hi ha al carrer Pere Badia, de paper, vessan cartró per tot arreu, brut, tot en mal estat.

dimarts, 17 de novembre de 2009

AVUI DIMARTS, ASSEMBLEA

Avui dimarts a les 20:15h assemblea oberta mensual de l'Alternativa Baix Gaià. Hi sou convidades/ts.

dijous, 12 de novembre de 2009

AVUI!


Reunió de Salvem el Gaià a La Perla, de la comissió provisional de Torredembarra Decideix al Casal, presentació de la campanya de l'energia solar a l'Ajuntament i reunió amb el Pere Garriga a ca L'Astut.

dimarts, 10 de novembre de 2009

PER LA REGULACIÓ DE LES ANTENES

El passat 2 de novembre es va constituir a la sala de reunions del Casal Municipal una comissió per fer un seguiment de la moció aprovada en el darrer ple sobre les antenes de telefonia. Aquesta moció, presentada pels regidors de l'Alternativa Baix Gaià, va ser aprovada amb una sèrie d'esmenes que han completat el redactat inicial. L'Alternativa no vol que aquesta moció quedi al calaix i demana que es desenvolupi. És per això que es va convocar una reunió oberta al Casal d'on ha sortit una comissió de treball. Entre les conclusions de la reunió cal destacar la de demanar informació sobre les antenes que existeixen al municipi i la d'informar al veïnat sobre les accions que es vagin duent a terme. No cal dir que la resposta del sector de la telefonia ha estat contundent i ja s'ha mogut per demanar que la seva llibertat total continuï en el nostre terme. Si voleu més informació us podeu adreçar als nostres regidors o al correu alternativabg@gmail.com

diumenge, 8 de novembre de 2009

ELS TRENS NO VAN

Continuen els retards amb la circulació dels trens de Torredembarra a Tarragona. L'estació continua amb estat llastimós.

dissabte, 7 de novembre de 2009

ON SÓN ELS ARBRES DEL CARRER POMPEU FABRA???!


On són els arbres talats del carrer Pompeu Fabra??! Fins i tot, han enrajolat el forat on anava l'arbre! No en pensen plantar cap? És un nyap.

NETEJA DEL FONS MARÍ i MÉS

Avui a les 10h s'inicia una nova edició de la neteja del fons marí torrenc impulsat per l'ajuntament de la Torre. Avui es fa a cal Bofill la Trobada de Cultura Urbana. Avui s'acaba el correllengua a Perpinyà. Dijous tindrà lloc una reunió convocada per una comissió i oberta a totes les entitats per a preparar la consulta d'autodeterminació a Torredembarra. És a les 20h al Casal.