dijous, 31 de desembre de 2009

PAS DE PEATONS A SAN CLEMENTE


Els veïns i veïnes del carrer Sant Clemente van participar massivament en un programa d'Ona la Torre. En el transcurs de la tertúlia tots van estar d'acord en demanar públicament que es pinti un pas de peatons entre el seu carrer i cal Llovet.

dimecres, 30 de desembre de 2009

L'ABG REIVINDICA UNA POLÍTICA SOCIAL I LA DINAMITZACIÓ ECONÒMICA


En el transcurs d'una entrevista al regidor de l'Alternativa Lluís Suñé a Ona la Torre, es va reivindicar el paper de l'ABG tot apostant per les polítiques socials que facin més suportable la crisi. De manera paral·lela l'Alternativa defensa la dinamització econòmica com a eina necessària per ensortir-se'n. En aquest sentit, l'Alternativa aposta per la creació d'un viver d'empreses i per l'agilització dels tràmits adinistratius. D'altra banda, es va anunciar que al llarg d'aquest 2010 l'Alternativa insistirà en la rehabilitació de l'antic escorxador i en la regularització de les antenes de telefonia mòbil.
Pacte antitrasfuguisme
En la mateixa entrevista es va anunciar la proposta de l'Alternativa d'elaborar un document contra el transfuguisme per tal que tots els partits que ho vulguin i que es presentin a les properes eleccions municipals pugui adherir-s'hi.

dimarts, 29 de desembre de 2009

LA RENFE


Els regidors de l'Alternativa van preguntar pel projecte dissenyat al voltant de l'estació de tren. Sembla ser que les coses no pinten gaire bé. L'equip de govern va respondre que encara no sabien res oficialment.

dilluns, 28 de desembre de 2009

ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL


En el ple municipal els regidors de l'Alternativa van preguntar al govern si havien fet alguna cosa després de l'aprovacióde la moció que demana la regulació de les antenes de telefonia mòbil. Ens van respondre que sí. I la veritat és que a posteriori se'ns han adreçat veïns/es afectades/ts explicant-nos que des de la moció i des que la polèmica ha saltat als mitjans de comunicació s'han començat a moure coses en diversos sentits. Haurem de seguir pressionant i atentes/s per tal arribar a bon port.

diumenge, 27 de desembre de 2009

2003-2009

El febrer de 2010 farà set anys de la sortida al carrer del primer butlletí en format paper de l'Alternativa. Amb una mitjana d'un butlletí cada dos mesos, fins ara, afrontem el següent any amb força i amb ganes d'esdevenir un espai informatiu mensual on recollir les nostres propostes, activitats i valors. Esperem que sigui una bona eina informativa al servei de tothom. Aquesta aposta va lligada al butlletí setmanal electrònic gratuït que ja supera els 400 números.

dijous, 24 de desembre de 2009

SENSE ELS PRESSUPOSTOS

Una vegada més acabem l'any sense els pressupostos per l'any següent aprovats. Els regidors de l'Alternativa es van interessar per aquest fet i van demanar celeritat i poder participar en la seva elaboració. Esperem que no s'acabin aprovant al mes de maig tal i com va acabar passant amb els anteriors.

dimecres, 23 de desembre de 2009

I L'AIGUA?

Els regidors de l'Alternativa van preguntar en el ple municial de dijous 17 de desembre el contracte de l'aigua després de la ressolució del jutge proposant un aval a l'empresa guanyadora. L'equip de govern va respondre que no tenia notícies noves al respecte.

dimarts, 22 de desembre de 2009

AVUI DIMARTS, PLE

Avui al migdia hi ha ple extraordinari de l'Ajuntament de Torredembarra per aprobar la RLT.

dilluns, 21 de desembre de 2009

AVUI DILLUNS, REUNIÓ

Avui a les 20:30h tenim reunió de l'Alternativa. Tothom hi és convidat a treballar.

CANVIS A LA BROSSA

En el darrer ple municipal es van aprovar els plecs de clàusules per fer un nou concurs públic per a la gestió integral de les escombraries. Els regidors de l'Alternativa es van abstenir. El motiu és que valorem molt positivament que es vulgui posar fi a aquests anys de precarietat i de servei deficitari però la nostra aposta era per una empresa pública o mixta que facilités el control ciutadà i polític de la gestió. En aquests anys tan dolents hauríem d'haver après la lliçó...

diumenge, 20 de desembre de 2009

CONCA DEL GAIÀ


En el darrer ple municipal es va aprobar per unanimitat la moció a favor de demanar a la Generalitat la inclusió de Torredembarra i les seves rieres a la conca del Gaià. El pla de l'Agència Catalana de l'Aigua preveu posar Torredembarra a la conca del Foix. Aquesta proposta de canvi va ser una reivindicació dels representants de l'Alternativa i d'altres col·lectius en el procés participatiu que es va fer al Gaià per part de l'ACA per tal d'implantar la normativa europea en aquesta matèria.

divendres, 18 de desembre de 2009

dijous, 17 de desembre de 2009

DISSABTE: SOLIDARITAT!


PLE

Avui dijous hi ha ple municipal. D'altra banda dissabte molt possiblement convoquem una encesa d'espelmes de solidaritat amb el poble saharaui. Quan tinguem detalls ho posem al bloc.

dimecres, 16 de desembre de 2009

ANTENES I ALTRES PROPOSTES


Cliqueu al damunt de la imatge per veure retalls del Punt i del Diari de Tarragona d'aquesta setmana.

dimarts, 15 de desembre de 2009

PER A L’OCUPACIÓ I LA SOSTENIBILITAT LOCAL

L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DE TORREDEMBARRA PRESENTA UNA MOCIÓ DEMANANT LA INCLUSIÓ DE CLÀUSULES SOCIALS ALS PROJECTES DEL FONS ESTATAL PER A L’OCUPACIÓ I LA SOSTENIBILITAT LOCAL


Conscients que l'actual situació econòmica està portant a moltes persones a l'atur, l'Alternativa Baix Gaià considera que és important que l'Ajuntament de Torredembarra prioritzi els diners del FONS ESTATAL per a crear llocs de treball cap als sectors socials amb més risc d'exclusió. L'ABG parla de dones, de joves i de persones amb limitacions físiques i/o psíquiques. Són persones que per la seva situació, ja en èpoques normals, tenen dificultats per accedir a un lloc de treball digne. És per això que l'Altenativa proposa una moció que garanteixi que el 50% de les persones que s'hagin de contractar a través del projecte finançat pel FONS ESTATAL siguin persones amb risc d'exclusió social.

A més a més, l’Alternativa Baix Gaià demana al conjunt de forces polítiques torrenques, i especialment al partits del govern local, un consens per aprovar el projecte, o els projectes, que garanteixin el major nombre de llocs de treball al llarg de l'any 2010, entenent que justament el FONS ESTATAL és un instrument per generar llocs de treball temporals mentre no se superi l'actual situació de crisi econòmica.

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dilluns, 14 de desembre de 2009

SÍ!

Ahir una representació de l'Alternativa va ser a Constantí donant suport a la consulta.

diumenge, 13 de desembre de 2009

VIVER D'EMPRESES


En el nostre programa electoral una de les propostes que plantejàvem era crear un Viver d'Empreses al municipi. Era una de les propostes que volíem desenvolupar en cas de governar. Com tots sabeu la delicada situació política del municipi, i els pactes a la brava, van fer que l'ABG no hagi pogut governar -malgrat el creixement en vots i regidors en les passades eleccions municipals-, i per tant el projecte del Viver d'Empreses, com d'altres projectes que considerem engrescadors per dinamitzar l'economia local, es va quedar en el tinter. Ara hem decidit començar a treballar per fer un esborrany de com podria ser aquest Viver d'Empreses. L'ABG ha creat una comissió específica per aquest tema.

dissabte, 12 de desembre de 2009

TORREDEMBARRA DECIDEIX


La societat civil torrenca s'està organitzant per tal d'organitzar la consulta d'autodeterminació. El Francesc de l'Alternativa hi participa activament, entre d'altres veïns i veïnes. Recullen adhesions i persones que vulguin fer de voluntàries. Avui una delegació de l'Alternativa serà a Sant Jaume de Frontanyà en un acte de suport a les consultes organizat per decidim.cat.

http://torredembarradecideix.blogspot.com/.

divendres, 11 de desembre de 2009

RETIREN LES MATRICULES DE PERSONES AMB MOBILITAT REDUIDAL'Ajuntament va decidir retirar les plaques nominatives que reservaven plaça d'aparcament per a persones amb minusvalies, incomplint l'ordenança vigent al nostre municipi. Vam transmetre el malestar generat per la decisió i vam arribar a un acord per tornar a col·locar les plaques i iniciar una revisió de l'ordenança. Un acord que no ha estat aplicat -de que serveixen les reunions i els acords?-. L'ABG ha fet un comunicat de premsa denunciant l'incompliment de l'ordenança. Se n'han fet ress``o diversos mitjans entre elquals hi ha Noticies TGN (imatge) i el Diari de Tarragona. No ens aturarem fins veure les plaques al seu lloc.

dijous, 10 de desembre de 2009

MALLA XIII

ZONA VERDA MALLA XIII


L'ABG va ser l'única organització política que va votar en contra del canvi de zona verda del Pla Parcial Malla XIII (Pirelli), per la zona d'equipaments del Pla Parcial Muntanyans II. Aquests dies veïns i veïnes de la Malla XIII s'han reunit amb els regidors d'ABG per mostrar el descontent de la reducció de la zona verda fins a un 90%. Depenent del suport dels ciutadans que viuen en aquesta zona, no descartem augmentar la pressió política en aquest tema.

dimecres, 9 de desembre de 2009

ANTENES DE TELEFONIA MÒBILFa un mes i mig que es va aprovar un moció presentada per l'ABG que demanava la regulació de les antenes de telefonia mòbil al nostre municipi. Va ser recolzada per unanimitat. Les darreres setmanes hem mantingut reunions amb veïnes i veïns preocupats pels possibles efectes a la salut per les ones emeses per les antenes. Això ens ha permès crear un front ampli de ciutadans que s'uneixen a la petició de l'ABG, fet que ens obliga a exigir a l'Ajuntament l'aplicació immediata de la moció.

dimarts, 8 de desembre de 2009

ESCORXADOR


CENTRE CÍVIC I OCUPACIONAL

S'ha iniciat, ara sí, el procés per a recuperar l'edifici de l'antic escorxador a través de la comissió creada en el darrer ple i que l'Iris Gual, regidora d'ABG, té la responsabilitat de tirar endavant. Un edifici que també ajudarà a resoldre el dèficit d'espai per la colla castellera Nois de la Torre, adequant part de l'edifici a les necessitats de la colla. La voluntat de l'ABG és aconseguir la unanimitat entre les forces polítiques, així com el consens amb el teixit social i cultural de municipi. El projecte de l'escorxador no ha de ser una obra on s'hagi de córrer per a fer inauguracions electoralistes, volem el consens i el treball ben fet.

dilluns, 7 de desembre de 2009

CAL ARRANJAR ELS TERRENYS ABANDONATS


La crisi ha deixat un paisatge dessolador a Torredembarra. Cases a mig construir que han estat abandonades o terrenys delimitats per a iniciar les obres sense que ningú hi treballi. Amb això s'han viscut situacions perilloses com el petit incendi dels dies de la festa major en un d'aquests espais abandonats prop de la UDT. Per la seva perillositat i perquè donen una imatge negativa de la Vila cal exhigir als seus propietaris/es que arrangin aquests espais.

diumenge, 6 de desembre de 2009

SOBRE LA PREMSA D'EXTREMA DRETA


Navegant per internet podem trobar premsa digital d'extrema dreta ubicada a Catalunya. N'hi ha una de Barcelona en concret que llegeix assíduament el nostre humil bloc. Fins aquí tot correcte. El que ja no ho és tant és tergiversar les notícies, emprar un llenguatge groller i insultant i encara menys EMPRAR LES NOSTRES IMATGES SENSE PERMÍS! A més de fatxes, lladres! Salutacions.

dissabte, 5 de desembre de 2009

PREPARANT EL BUTLLETÍ DEL DESEMBRE


La setmana que ve ja tindrem al carrer i a internet una nova edició del nostre butlletí on podreu trobar les darreres notícies vinculades a Torredembarra. Si voleu participar-hi cal que escrigueu a alternativabg@gmail.com. Si el voleu rebre en pdf al vostre correu també ens ho podeu demanar.

divendres, 4 de desembre de 2009

L'IBI DE LA TORRE HA PUJAT MÉS QUE A CAMBRILS


Fa uns dies el Diari de Tarragona es feia ressò que Cambrils ha pujat en 12 anys un 96% l'IBI. Doncs bé, Torredembarra l'ha pujat un 100% en sis anys.

dijous, 3 de desembre de 2009

RETIREN LES PLAQUES PER PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA


L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT RETIRANT LES PLAQUES NOMINATIVES (MATRÍCULES) DE LES PLACES PER VEHICLES RESERVADES A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
Alternativa Baix Gaià, aprofitant que el 3 de desembre és el DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT, vol donar a conèixer que l'Ajuntament de Torredembarra ha pres una decisió contrària als valors de la defensa dels interessos de persones amb mobilitat reduïda.
Actualment Torredembarra té una ordenança en vigència que garanteix als ciutadans amb mobilitat reduïda poder disposar d'una plaça d'aparcament nominativa (amb la matrícula del vehicle), sigui davant del domicili o al lloc de treball.
Aquesta ordenança ha permès que prop de 40 ciutadans puguin fer ús d'aquestes places. Fa dues setmanes, diferents usuaris es van posar en contacte amb l’ABG per comunicar que les matrícules que certificaven l’ús dels seus vehicles en aquestes places havien estat retirades sense cap tipus d'avís per part de l'ajuntament.
L’Alternativa Baix Gaià es va reunir amb el regidor responsable de l'àrea de Governació i amb el Cap de la Policia Municipal per transmetre el malestar generat per aquesta decisió. També se'ls va comunicar que hi ha una ordenança municipal que garanteix aquest servei i que amb la retirada de les matrícules s'estava incomplint el seu contingut. De la reunió va sortir un acord:
· Tornar a posar les plaques.
· Iniciar una comissió de treball política i tècnica per valorar la possible modificació de l'actual ordenança.
Aquests acords han quedat anul·lats aquesta setmana dient que primer volen fer la revisió de l'ordenança.
L’Alternativa Baix Gaià demana que és rectifiqui, que les plaques tornin a ser col·locades i que es posin mesures de control de l'ús d'aquestes places per evitar que hi hagin usos fraudulents.
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ - EPM

dimecres, 2 de desembre de 2009

dimarts, 1 de desembre de 2009

CARRER SANTA ROSALIA: CONSENS?

En el darrer ple municipal vam preguntar per la deixadesa visible del carrer Santa Rosalia i la desaparició dels còdols a un tram de carrer. Ens van respondre que la destrossa havia estat feta amb el consens dels veïns. Doncs bé, hem parlat amb dues famílies del carrer i ens han informat que no han estat consultades. Per tant: de consens res de res!