divendres, 5 de març de 2010

L'ALTERNATIVA DEMANA A LES ADMINISTRACIONS QUE RECONSIDERIN LA SEVA POSTURA DAVANT MUNTANYANS II

L'Alternativa Baix Gaià reitera la seva demanda de què no es construeixi a la desembocadura del Torrent del Gibert. Es tracta d'una petició àmpliament coneguda i que té un gran suport social. Fins i tot el cas és en terreny judicial per la iniciativa presa per la Plataforma Salvem els Muntanyans. Entre els arguments a favor de salvar aquest terreny a tocar l'EIN dels Muntanyans destaquen els ecològics (innundabilitat, connector biològic, etc.) i els socials (urbanisme extensiu, guetització de luxe, inseguretat, etc.).
L'exemple de la temptesta Xynthia
França ha viscut unes innundacions en terrenys a tocar de la costa del Departament de la Vendée que han provocat més de 50 morts. El pas de la tempesta Xynthia ha deixat un rastre de destrucció que es podria haver previst: un informe del 2007 ja alertava del risc d'innundacions.
Aquesta ha de ser una lliçó per al nostre territori i no permetre mai més que es construeixi en zones d'alt risc d'innundació. Ara és un bon moment per a què les administracons implicades canviïn la seva postura respecte Muntanyans II.
-La imatge és d'un municipi de la costa francesa-