dissabte, 30 de gener de 2010

divendres, 29 de gener de 2010

LES BRUIXES NO FAN VAGA CONTRA EL CATALÀ

Els cinemes d'Altafulla no faran vaga dilluns contra la llei del català al cinema. Us podeu informar al bloc d'ERC de La Riera de Gaià: http://larieradegaia.blogspot.com/

ACTIVITAT DEL PIJ

Queda oberta la inscripció per a la esquiada a Vall Nord els propers dies 19, 20 i 21 de febrer. Més informació al vostre Punt D'Informació Juvenil: http://pijtorredembarra.blogspot.com/.

25 D'ABRIL

El ple municipal de Torredembarra va apovar la moció presentada per Torredembarra Decideix per donar suport a la consulta d'autodeterminació que tindrà lloc a la Vila el proper 25 d'abril. L'Alternativa hi va votar a vor i va demanar a l'Ajuntament el màxim suport i que faci una crida a la participació. Més informació: http://torredembarradecideix.blogspot.com

dijous, 28 de gener de 2010

Curs de monitor/a de menjador i manipulació d'alimentsCurs de monitor/a de menjador i manipulació d'aliments organitzat la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Torredembarra. Es durà a terme del 15 de febrer al 2 de març. Les inscripcions tindran lloc els dies 8 i 9 de febrer. Extret de www.torredembarra.cat.

dimecres, 27 de gener de 2010

UN ESPAI DIGNE PER A L'ESCOLA NOVA

L'escola nova, el CEIP Torredembarra, batejada a partir de març d'enguany amb el nom de Mirades, ja funciona,  té alumnes i una àmplia activtat. Està ubicada en un aparcament a tocar de la zona esportiva municipal. En comptes d'un edifici té barracots. El 100% dels seus espais són barracots. Per acabar-ho d'adobar com no hi havia lloc definitiu per a l'escola, tots els partits polítics de Torredembarra, excepte l'Alternativa Baix Gaià, van votar a favor de requalificar la zona verda del costat de l'Institut Ramon de la Torre, la coneguda Malla XIII, i instal·lr l'escola allí en un futur proper
L'Alternativa proposa ubicar l'escola en un espai central del muncipi. La nostra proposta ferma és posar l'escola al futur pla parcial de la Sort, el qual hauria de ser un pla prioritari abans de desenvolupar altres plans parcials inútils, com el de la Sínia de Cabeces, que vindrien a engrandir el terme urbà de manera disgregada, menjant-se un munt de territori a canvi de ben poca cosa. La nostra proposta es basa en fer les cessions de terrenys per equipaments -en aquest cas per a l'escola- abans que no es desenvolupi el pla parcial de la Sort. Una vegada planificat, es poden cedir els terrenys si les parts imlicades es posen d'acord. En el futur, quan es desenvolupi el pla parcial esmentat, l'escola ja estarà feta.
El que no podem permetre de cap de les maneres és que una part de la població no tingui una escola com tothom i que es perdi una altra zona verda.

SOBRE LA NOVA CRISI DE GOVERN

L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ CELEBRA LA DECISIÓ DE L'ALCALDE DE RETIRAR LES COMPETÈNCIES A LA REGIDORA DECLARADA TRÀNSFUGA PER LA COMISSIÓ DEL PACTE ANTITRAFUGUISME I DEMANA SERENITAT A LES FORCES POLÍTIQUES PER A FER GOVERNABLE TORREDEMBARRA
Tot i que els darrers esdeveniments que s’han succeït a la vida política municipal no són responsabilitat de l’Alternativa Baix Gaià, aquest col·lectiu es veu en la necessitat de fer una crida a la serenitat per tal de fer governable l’Ajuntament.
Cal dir que l’Alternativa va participar en les negociacions per formar un govern de majoria progressista, passades les eleccions municipals del 2007. En el seu moment l’ABG va presentar una proposta de mínims, basats en la TRANSPARÈNCIA, la PARTICIPACIÓ, la PLANIFICACIÓ I la COORDINACIÓ. Després de dies de negociacions, l’Alternativa va ser exclosa del procés i es va quedar a l'oposició sense possibilitats de participar en el nou govern. Aquest va quedar format pel PSC, l’ERC i el GIT, sumant un total de 8 regidors. A l'oposició van restar CIU, l'AGRUPACIÓ, PP i l’ABG (9 regidors).
La precarietat del pacte inicial, amb un govern en minoria des de l'inici, la posterior marxa del regidor del GIT, la retirada de competències de la, fins aquell moment, regidora del PSC, la sra. Laura Pradeda, i, finalment, la marxa dels dos regidors d'ERC, van fer que el PSC es quedés en solitari, quedant a l'oposició 13 dels 17 regidors del consistori.
Quan es va formar el següent govern municipal, l’Alternativa Baix Gaià no va entrar per dos motius bàsics:
  • Per ideologia, l’ABG és una organització d'esquerres i catalanista, fet que fa incompatible fer pactes de govern amb organitzacions espanyolistes com el Partit Popular -cal recordar que l'actual estatut està pendent d'una sentència del Tribunal Constitucional, gràcies al recurs presentat per aquest partit-.
  • Per ètica, l’ABG no comparteix fer pactes de govern amb regidors trànsfugues.
  • Per projecte, l’ABG defensa la creació d’un govern municipal obert a la participació ciutadana real, que projecti a la Vila cap el futur, amb cohesió social i amb una economia diversificada.
L’Alternativa celebra la decisió de l'alcalde de Torredembarra de retirar les competències a la regidora Laura Pradeda, després del dictamen fet per la Comissió del Pacte Antitransfuguisme. Aquesta decisió retorna a una certa normalitat la situació política a Torredembarra.
La retirada de competències a la regidora Laura Pradeda ha comportat que l'actual equip de govern quedi en minoria, fet que sembla que ja ha fet sonar les alarmes de desgovern. Des de l'Alternativa Baix Gaià es demana tranquil·litat i serenitat a les forces polítiques torrenques i un esforç per garantir la governabilitat.
L’Alternativa exigeix al govern municipal un veritable esforç per a la recerca de recolzaments en els principals temes que afecten a la ciutadania, un esforç que passa per crear espais de treball en comú, entre els partits de l'oposició i del govern, intentant que les propostes que arribin als plens ho facin amb el màxim consens possible.

AVUI DIMECRES

Avui dimecres 27 de gener, a les 20'15h, tenim l'assemblea mensual.

dimarts, 26 de gener de 2010

PROPOSEM QUE LA PLAÇA DEL FILADORS SIGUI PORXADA I CÍVICA

L'Alternativa proposa que la plaça de damunt de l'aparcament soterrat del carrer Filadors sigui una plaça de qualitat, porxada, per a la gent, el comerç i amb alguns equipaments. Per a fer-ho cal un disseny previ per tal que no es vagi improvitzant i donant llicències d'obres tal i com com està passant ara mateix. Proposem un concurs d'idees i que la plaça aculli un porxo tot al seu voltant, un espai per a jugar, bancs i una zona amb ombra on poder-hi fer fires. També proposem que els equipaments municipals es destinin a promoure activitats culturals com ara espais per als artistes, per a crear i vendre la seva obra. Tot allò que sigui improvitzar ens conduirà a perdre una oportunitat d'ampliar el nucli antic, d'aturar la construcció massiva de blocs de pisos lletjos i de convertir en inòspita una gran plaça. Cal invertir en una plaça de qualitat. Nosaltres tenim idees i ens oferim a treballar i compartir.

dimecres, 20 de gener de 2010

dimarts, 19 de gener de 2010

NORMALITAT DEMOCRÀTICA A TORREDEMBARRA


Ahir l'alcalde de Torredembarra va retirar les competències a la regidora declarada trànsfuga. El govern es queda en minoria, una situació present en molts municipis catalans. No cal fer sonar les campanes d'ingovernabilitat. Ara venen dies i mesos en què tots haurem de posar un punt de responsabilitat política per tal que Torredembarra pugui avançar. I això vol dir que el govern haurà de fer un esforç per a buscar el consens de l'oposició, per tal de tirar endavant els temes importants del municipi, com també caldrà fortes dosis de col·laboració per part del partits que estem a l'oposició.
Torredembarra ja ha tingut dos governs dins d'aquest cicle de quatre anys. Entre tots them d'evitar un tercer, sobretot pensant en la ja més que feble credibilitat que tenim les organitzacions polítiques davant de la ciutadania.
Caldrà doncs que immediatament l'equip de govern posi damunt de la taula aquells temes imprescindibles per fer governable Torredembarra, i ara mateix estic pensant en el pressupost municipal del 2010.
Lluís Suñé
Regidor de l'Alternativa

dissabte, 16 de gener de 2010

MONTCLARÀ


El darrer plànol comercial editat per Infociudad encara inclou una zona verda que està quasi tota plena de cases. L'espai està situat entre el Camí del Pou, Pere Romeu, Camí del Moro i Garrigues. Cal que comencem a acceptar la realitat i pintem de gris-ciment els nostres mapes.

divendres, 15 de gener de 2010

DIVENDRES

Avui divendres a les 19h, reunió de l'Alternativa. Tothom hi és convidat. alternativabg@gmail.com

dijous, 7 de gener de 2010

CARRER PIRINEU


Aquesta és una imatge extreta del bloc http://torredembarraincivica.blogspot.com. Es tracta del tram final del carrer Pirineu on persones amb poca sensibilitat es dediquen a abandonar deixalles.

dimecres, 6 de gener de 2010

CARRER TARRAGONA


Aquesta imatge està extreta del bloc torrenc http://hemiparesiainfantilnerea.blogspot.com. En el seu darrer post denuncia la retirada de les plaques nominatives i aquest cas extrem d'insal·lar-hi, fins i tot, els contenidors de rebuig.