divendres, 19 de febrer de 2010

Una proposta per a donar suport municipal a l’agricultura ecològica

ECOMERCATS A TORREDEMBARRA
Per l’administració pública la producció i alimentació ecològica té un paper essencial en les estratègies de desenvolupament sostenible i consum responsable. Així, la Producció Agrària Ecològica (PAE) participa eficientment en el desenvolupament rural, minimitza l’impacte ambiental de l’activitat productiva, disminueix a llarg termini, les despeses de producció, augmenta la competitivitat del sector agrícola i ramader i proveeix d’aliments sans i d’alta qualitat a la població

Hi ha altres aspectes, a banda dels polítics, tècnics i ambientals, que justifiquen la necessitat de recolzar la PAE i és que des de principis de S.XX, existeix un moviment social en creixement, que demana un canvi de model que asseguri la protecció mediambiental, el benestar animal, la qualitat de l’alimentació, la salut i la justícia social.

Existeix doncs una oportunitat d’establir llaços directes entre productor i consumidor, en la que es permeti per una banda la viabilitat econòmica de les explotacions agropecuàries i per altra satisfer la demanda del consumidor d’un producte determinat.

Des de l’Ajuntament és necessari donar suport a les iniciatives per recuperar el sòl agrícola o en estat d’abandó. Per tal que les persones que es dediquen al món de la pagesia tinguin una oportunitat de poder vendre els seus productes ecològics i fer-los més accessibles a la ciutadania es proposa l’organització d’un ecomercat. 
Si voleu llegir la proposta sencera cliqueu aquí.

dimecres, 17 de febrer de 2010

AVUI DIMECRES

Aui dimecres a les 20:30h assemblea mensual de l'Alternativa. Tothom hi és convidat. alternativabg@gmail.com

diumenge, 14 de febrer de 2010

MUNTANYANS

"El dia 14 de Febrer es realitza la reforestació anual dels Muntanyans.
L'organitza el GATA i GEPEC.
Aquest any, l'indret proposat és un prat de reraduna situat entre el Gaianet i ClaraMar dels Muntanyans.
Les dues espècies escollides per a la realització d'aquesta plantació
són :
Jonc (Juncus acutus)
Tamariu (Tamarix canariensis)
L'hora i punt de trobada és a les 10h a Cal Freu. A les 11h es farà una parada per esmorzar i recobrar energies, fins les 13:30 que és quan s'acabarà l'activitat més o menys.
Cal que portar esmorzar, cantimplora d'aigua, guants, alguna aixadeta
i ganes de plantar.
Ideal per anar amb canalla."

dissabte, 13 de febrer de 2010

SIGNATURES PER LES ZONES VERDES

Es recullen signatures per la zona verda de la Malla XIII. Aquesta zona ha estat requalifcada i desapareixerà. Veieu el retall d' El PUNT i de DelCamp.cat.

divendres, 12 de febrer de 2010

EL PLA TERRITORIAL, A DEBAT

Després de presentar una colla d'al·legacions al Pla Territorial del Camp de Tarragona, aquest document ja ha estat aprovat. Algunes de les nostres propostes han estat tingudes en compte i d'altres no. Per tal d'analitzar-ho vam convocar una reunió oberta a la sala de reunions del casal municipal de Torredembarra. Aviat donarem detalls de les conclusions a què vam arribar.

dimecres, 10 de febrer de 2010

VOLEM ZONES VERDES

Les víctimes del desgovern dels darrers anys han estat les persones. Els espais on havíem de gaudir del nostre temps de lleure eren les zones verdes i han estat arraconades, requalifiades o convertides en aparcaments. El darrer episodi és la zona verda de l'IES Ramon de la Torre. El veïnat recull firmes. L'Alternativa va demanar al ple una solució per aquest tema.

dilluns, 8 de febrer de 2010

L'IBI FRACCIONAT

Quan ho vam proposar ens van dir que això era ben difícil. I al final ho van fer: l'IBI es va fraccionar en dos cops. Vam seguir insistint: hem d'anar més lluny. I ara l'IBI ja es pot pagar en tres cops. Veieu el retall de El Punt.

diumenge, 7 de febrer de 2010

ON SÓN ELS PEMUs?

Els regidors de l'Alternativa van preguntar al ple municipal per l'estat dels Plans Especials de Millora Urbana. En concret, van demanar que s'acceleressin els tràmits del que afecta al nucli antic. Des que va començar el procés participatiu fins ara, que es troba en un moment d'estancament, s'han produït diverses agressions al patrimoni arquitectònic històric torrenc.

dissabte, 6 de febrer de 2010

BRAMS

CARRER NOU?

Els regidors de l'Alternativa van interessar-se en el ple municipal per l'estat del carrer Nou entre d'altres qüestions vm preguntar per la seva futura estètica i si es reobrirà al trànsit de cotxes. L'Ajuntament no té ni dates de finalització ni decisions preses sobre l'estètica.

divendres, 5 de febrer de 2010

PER L'AMPLIACIÓ DE L'SKATE PARK

Els regidors de l'Alternativa van preguntar al ple municipal pel compromís d'arranjar i ampliar l'skate park. L'alcalde va respondre que els compromisos no s'han pogut complir per problemes d'agenda. Malgrat això, va fer públic que el compromís continuava endavant.

dijous, 4 de febrer de 2010

INSISTIM!

Els regidors de l'Alternativa van tornar a preguntar al ple municipal per les plaques nominatives d'aparcament de minusvàlids. El regidor de l'equip de govern encarregat, José Oviedo, va respondre que en breu ho tindrien tot enllestit. Esterem amatents.

dimecres, 3 de febrer de 2010

L'AIGUA, UN DRET

Aquests dies s'estan posant en contacte amb nosaltres famílies a qui han tallat el subministrament d'aigua als seus habitatges. Són famílies que estan patint cruelment els efectes de la crisi econòmica. Quedar-se sense feina i finalment sense subsidi fa que aquestes famílies no puguin assumir el pagament dels serveis bàsics, sense esmentar la possible pèrdua de l'habitatge, si estan de lloguer o hipotecats fins a les celles.

Em consta que els Ajuntaments estan fent un esforç per pal·liar, en certa mesura, aquesta dramàtica situació -dies enrere vaig estar a Benestar Social de Torredembarra per a un cas concret de subministrament d'aigua- però també és cert que els ajuntaments els resultarà difícil poder assumir la situació durant massa temps.

En el cas de l'aigua em resulta insultant que empreses amb grans beneficis, puguin tenir l'estómac de tallar l'aigua a una família amb dificultats, empreses privades que tenen el servei en concessió i que al final de l'any surten a la premsa dient quants milions d'euros han guanyat i quants beneficis han repartit entre els seus directius.

L'accés a l'aigua és un dret universal de les persones i les administracions no podem permetre que el capitalisme pugui utilitzar-la per fer rics a uns quants. L'aigua com a element que garanteix la vida ha de ser gestionada per l'administració, fent pagar el preu just i suficient per garantir un bon servei.
 
Aquests dies on el propietaris de l'aigua són capaços de deixar a les persones sense ella, reclamo una revolta contra aquestes empreses, una revolta contra la privatització d'un bé que ens pertany a tots, l'aigua. 
Lluís Suñé
Regidor de l'Alternativa

dimarts, 2 de febrer de 2010

MARÍTIMA NORD

Dissabte 30 de gener vam estar visitant la Marítima Nord, vam parlar amb veïns i veïnes, vam repartir el nostre butlletí i vam marxar amb un llistat de necessitats del barri. A les imatges, gent de l'ABG fent-se la foto de família i una companya, veïna del barri, fent declaracions a la tele reclamant la millora del servei del transport públic i la millora de l'enllumenat a la parada de l'autobús.
Una bona experiència. Veieu el vídeo de TAC 12 clicant aquí.

dilluns, 1 de febrer de 2010

NO VOLÍEM APARCAMENTS?

L'Ajuntament de Torredembarra, amb el vot en contra de l'Alternativa, va portar a la Comissió d'Urbanisme de Tarragona la proposta de poder utilitzar les plantes subterrànies per a activitats comercials. Per nosaltres suposava la fi d'uns espais dedicats a aparcaments de cotxes en un muncipi on hi ha un dèficit evident de places. La Comissió d'Urbanisme va analitzar la proposta i va introduir una interessant esmena: tots els locals subterranis dedicats a fins comercials han d'estar vinculats a la planta baixa del damunt, amb els mateixos usos i empresa. D'aquesta manera es tanca la porta a la possibilitat d'habilitar aparcaments o subterranis aïllats a aquestes finalitats. De totes maneres, pensem que la prioritat ha de ser habilitar aparcaments subterranis. És per això que al ple es va ratificar l'esmena d'Urbanisme sense el nostre suport.