dijous, 25 de març de 2010

PRESSUPOSTOS 2010

Dimarts, 30 de març a les 20:15h, reunió per preparar propostes pels pressupostos municipals.

dimarts, 23 de març de 2010

Parada de bus davant del Centre de Rehabilitació

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ ACORDA AMB L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA LA CREACIÓ D'UNA PARADA DEL BUS URBÀ DAVANT DEL CENTRE DE REHABILITACIÓ

L'Alternativa Baix Gaià ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Torredembarra per crear una nova parada del bus urbà davant del Centre de Rehabilitació. Aquest centre, que està ubicat a l’avinguda de Francesc Macià, 80 al barri de Baix a Mar, no disposa de llocs per aparcar vehicles privats i l'autobús urbà té la parada més propera a 200 metres, dificultant l'accés de les persones usuàries, persones que majoritàriament assisteixen al centre per problemes de mobilitat física (recuperació d'operacions, accidents...)

Les patologies que reben tractament al Centre de Rehabilitació Torredembarra són: àlgies de l’aparell locomotor (raquis, espatlla, genoll...), patologies crònico-degeneratives com l’artrosi, deformitats del raquis en adolescents (escoliosi, cifosi, isquios curts...), patologies posttraumàtiques no complicades, fractures simples monofragmentàries tractades ortopèdicament, contusions i esquinços d’extremitats i contusions i esquinços del raquis (fuetada cervical...).

Alternativa Baix Gaià +info: alternativabg@gmail.com

dilluns, 22 de març de 2010

CAP DE SETMANA AMB MOLTA ACTIVITAT

Neteja del riu Gaià amb el Fem Dissabte del Projecte Rius. II Jornades d'Estudi i Difussió de les Terres del Gaià. I altres.

diumenge, 21 de març de 2010

CAL UN SEGUIMENT DE LES SUBVENCIONS

L'Alternativa va proposar al ple municipal que l'Ajuntament no perdi cap oportunitat d'aprofitar les subvencions ofertades per les administracions superiors. En motiu de la crisi estan apareixen moltes línies d'ajudes interessants per la Vila. Com exemple podríem esmentar les destinades a assesorar les empreses del municipi.

dissabte, 20 de març de 2010

PER UNA NOVA PARADA DEL BUS

L'Alternativa va proposar al ple municipal que el bus urbà pari davant del centre de rehabilitació que hi ha a Baix a Mar si els/les usuaris/es ho demanen. El regidor encarregat va respondre's que així es faria.

divendres, 19 de març de 2010

PER UNA GESTIÓ PÚBLICA

El servei que estem revent de recollida d'escombraries és tan deficitari que no podíem fer altra cosa que fer un nou concurs públic per a la seva gestió. Ara bé, l'Alternativa proposa que durant aquests anys s'estudiï la possibilitat de recuperar la gestió i fer-la pública.

dimarts, 16 de març de 2010

dilluns, 15 de març de 2010

dimecres, 10 de març de 2010

JOVENT I VEÏNAT PER L'SKATE PARK

Veieu Del Camp.cat, Tac12 i El Diari de Tarragona. Dimecres 10 de març va tenir lloc la manifestació d'skaters, pares, mares i veïnat per demanar la construcció d'un skate park. L'acte reivindicatiu, convocat per l'Alternativa Baix Gaià, va omptar amb la presència de més de 100 persones. L'acte va transcórrer sense incidents i amb els joves molt animats picant amb l'skate a terra com a protesta per les promeses incomplertes. Els joves van demanar que es construeixi un equipament que permetria practicar aquest esport amb garanties. Amb la construcció de l'skate park s'evitarien les concentracions massives de patinadors a les places dures del municipi, ocasionant greus perjudicis als veïns i veïnes.
La jornada de dimecres va començar dues hores abans dela manifestació a la Plaça de Cal Llovet, un indret on els joves es concentren habitualment. Allí un equip de TVC va voler agafar imatges dels joves patinant i declaracions de pares/mares del nens i nenes. El veïnat va fer acte de presència explicant les molèsties que ocasionava el soroll dels patins. Finalment, alguns d'aquests veïns van ser presents a la manifestació per demanar l'skate park.
En aquests darrers dies s'havien donat casos d'agressions contra els joves  amb llançament d'objectes i líquids des dels balcons. També la policia havia intervingut requisant skates i amenaçant amb multes als joves, la majoria dels quals són menors d'edat. Fa uns mesos els joves van presentar més de 300 signatures de suport a favor de l'equipament i l'Ajuntament s'havia compromès a tirar-ho endavant.


AVUI DIMECRES!

dimarts, 9 de març de 2010

L'ALTERNATIVA DEMANA UN TRACTE DIGNE PER ALS USUARIS I LES USUÀRIES DE LA LÍNA D'AUTOBÚS TORREDEMBARRA-TARRAGONA

Ja fa massa temps que els autobusos Penedès que cobreixen la línia Torredembarra-Tarragona van plens a vessar. Tot sovint s'amunteguen persones dretes i assegudes per tots els racons. La situació està arribant al seu límit quan alguns autobusos han de deixar a terra a gent que no hi cap. El sindicat UGT ha denunciat la situació al Síndic de Greuges. Des de llavors l'empresa ha reforçat el servei en alguna hora punta però la situacó dista molt de ser l'aconsellable. Aquesta situació és encara més greu si tenim en compte el servei ferroviari que estem rebent des d'uns anys ençà. Volem uns transports públics de qualitat.

DIMECRES, SKATE PARK!

Avui dimarts a les 19h és la reunió per a preparar tots els detalls. L'espurna que ha fet saltar de nou les alarmes és la requisa d'skates per part de la policia a skaters de la Vila. Ens veiem avui i demà per demanar solucions.

dilluns, 8 de març de 2010

CAL ACABAR AMB LES DESIGUALTATS

Dissabte 6 de març va tenir lloc l'acte del dia de la dona treballadora. Va ser impulsat per la Gaianada i van participar diverses entitats entre les quals hi havia l'Aternativa.

TORREDEMBARRA DECIDEIX, ENDAVANT

Dissabte 6 de març es va presentar a la sala gran del Casal Municipal l'Associació Torredembarra Decideix amb una gran assistència de públic.

dissabte, 6 de març de 2010

CAL ARRANJAR ELS TERRENYS DE LA ZONA DE L'HORT DE L'OCA

L'Alternativa torna a demanar que s'arrangiun els terrenys abandonats per una immobiliària que hi ha a a zona de l'Hort de l'Oca. Els veïns s'han posat en contacte amb els regidors de l'Alternativa per tal de fer arribar les seves queixes a l'Ajuntament. A part que aquesta situació dóna molta mala imatge a l'entrada de la Vila, és un perill, tal i com va poder veure a la darrera festa major quan va tenir lloc un petit incendi.
L'Alternaiva demana que es facin arranjar aquests terrenys als seus propietaris i que, fins i tot, es miri d'arribar acords amb aquests per tal que els terrenys puguin tenir un ús social.

FORA ANUNCIS DE LES ZONES VERDES!

L'Alternativa ha demanat en diverses ocasions que es retiri l'anunci d'una immobiliària que hi ha a la zona verda del costat de l'Institut Torredembarra. Per ara, ni cas. I de pas que restaurin el panell que indica els camins per a fer en BTT que està cremat desde fa un munt de temps.

divendres, 5 de març de 2010

L'ALTERNATIVA DEMANA A LES ADMINISTRACIONS QUE RECONSIDERIN LA SEVA POSTURA DAVANT MUNTANYANS II

L'Alternativa Baix Gaià reitera la seva demanda de què no es construeixi a la desembocadura del Torrent del Gibert. Es tracta d'una petició àmpliament coneguda i que té un gran suport social. Fins i tot el cas és en terreny judicial per la iniciativa presa per la Plataforma Salvem els Muntanyans. Entre els arguments a favor de salvar aquest terreny a tocar l'EIN dels Muntanyans destaquen els ecològics (innundabilitat, connector biològic, etc.) i els socials (urbanisme extensiu, guetització de luxe, inseguretat, etc.).
L'exemple de la temptesta Xynthia
França ha viscut unes innundacions en terrenys a tocar de la costa del Departament de la Vendée que han provocat més de 50 morts. El pas de la tempesta Xynthia ha deixat un rastre de destrucció que es podria haver previst: un informe del 2007 ja alertava del risc d'innundacions.
Aquesta ha de ser una lliçó per al nostre territori i no permetre mai més que es construeixi en zones d'alt risc d'innundació. Ara és un bon moment per a què les administracons implicades canviïn la seva postura respecte Muntanyans II.
-La imatge és d'un municipi de la costa francesa-

L'ALTERNATIVA PROPOSA QUE L'AJUNTAMENT ES PRESENTI AL PROJECTE IMPULS

Es tracta d'una proposta que podria donar uns 31 llocs de treball durant sis mesos
La Generalitat de Catalunya finança als ajuntaments la contractació de persones aturades, en un pla per pal·liar temporalment els efectes de la crisi. En aquest pla del foment del treball a Torredembarra pot crear 31 llocs de treball amb una durada de 6 mesos. Per tal que això sigui possible l'ajuntament haurà de preparar una proposta ocupacional amb urgència i presentar la sol·licitud a la Generalitat.

Aquest pla d'ocupació no és per a fer grans obres -ni teatres, ni piscines, ni auditoris, etc...- Es tracta que 31 famílies de Torredembarra puguin disposar d'uns ingressos durant sis mesos, a canvi d'un treball. Amb el que es pot fer o no, la proposta de la Generalitat ja ho reflecteix clarament en la seva proposta.

L'Alternativa proposa crear un pla de millora dels nostres carrers i places, -arranjant voreres, pintant de nou els senyals del terra, ...-, netejar abocadors il·legals, etc. Són moltes les petites coses que es podrien fer amb aquest pla d'ocupació. Demanem a l'ajuntament que sigui eficient i que presenti el més ràpidament possible una proposta. Demanem també que tots els regidors i les regidores puguin col·laborar en el disseny de la proposta.
Més informació: http://lluissunye.blogspot.com  

dimecres, 3 de març de 2010

ON SÓN ELS PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL?

Els regiors de l'Alternativa van preguntar al ple municipal què és el que havia fallat aquests darrers anys com perquè Torredembarra s'hagués quedat tant enrere amb el tema dels pisos de protecció oficial. Alguna cosa s'ha fet malament i cal que algú assumeixi responsabilitats.

dimarts, 2 de març de 2010

AVUI DIMARTS:

Avui dimarts a les 20h reunió de l’Alternativa per a elaborar propostes per als pressupostos municipals. alternativabg@gmail.com