diumenge, 30 de maig de 2010

LA VIA VERDA: I PERQUÈ NO?

L'any 2006 vam llençar la idea de reconvertir la via que uneix Roda de Berà i Reus, que estava en desús de feia anys, en una via verda. Ja ningú recordava la seva existència més enllà d'alguns veïns i de la gent més gran. A partir de la difussió de la idea (convertir aquest tram en una via verda, un espai on passejar i un atractiu turístic) van començar a sortir a la llum tot de propostes: línia de mercaderies, de passatgers, via verda més línia de passatgers, mercaderies perilloses, etc. Mentre, la via abandonada. És evident que estem d'acord en tenir una línia de tren a l'interior que ajudi a vertebrar el territori... però la faran? Això diuen i així ho han planificat. La realitat, però, és l'abandó total de la via. I perquè no, mentres, una via verda? Adjuntem documents que us poden interessar.

dissabte, 29 de maig de 2010

MUNTANYANS II: UN DESASTRE

La urbanització projectada a la desembocadura del Torrent d'en Gibert, Muntanyans II,  a Torredembarra, està abandonada. Els carrers, tot i que tallats, estan asfatats, les faroles... Doncs bé, davant el seu abandó ja han començat a robar les tapes de ferro de les clavegueres. D'aquesta manera els carrers han esdevingut una cursa d'obstacles massa perillosa. Tot plegat, un desastre. Són massa els terrenys en mans de grans constructores en estat d'abandó. Estan donant una imatge fosca i bruta del municipi i estan posant en perill el veïnat.

dimarts, 25 de maig de 2010

PUDORS

Una veïna ens escriu per les podors que provenen de la rasa que hi ha al costat de l'Antina. Preguntarem.

ARTICLE D'OPINIÓ


Interessant ple municipal
Veig que el darrer ple ha creat força literatura i això està bé. Posicionaments i criteris, alguns confrontats, d'altres amb ganes que trobar consens i alguns fora de joc, per manca d'arguments propis.

El titular del darrer ple podria ser que Torredembarra ha finalitzat el concurs d'escombraries amb èxit, un procés que va aconseguir el suport de totes les formacions polítiques, difícil en els temps que corren. Un procés avalat per la bona feina dels tècnics municipals i per un regidor, en Juan Pérez, que des del primer moment ens va implicar a tots. Un contracte que tindrà una durada de 8 anys.

D'aquest ple també vull recalcar el compromís de la regidoria de Cultura de no retallar el pressupost de les entitats culturals de cara a la Festa Major. És la resposta a la pregunta que vam fer sobre la contractació del sr. David Bisbal per un cost de 30.000€ més l'IVA. Tot i així em pregunto com resoldran la falta d'ingressos a les arques municipals.

Finalment no puc passar de comentar el debat estrella del maratonià ple, la ubicació del Centre d'Alta Resolució (CAR). Recordar que va ser una moció del PSC la que demanava ubicar aquest centre sanitari en terrenys del Pla Parcial La Rasa, al costat del CAP i al costat també del CEIP MIRADES, equipament que la gent de l'Alternativa Baix Gaià ha lluitat a fons per a la seva ubicació.

Una moció que va quedar damunt de la taula i que s'haurà de sotmetre a votació en un ple extraordinari abans de 15 dies. En el ple, CIU va treure uns arguments de darrera hora per frenar la moció, uns arguments que diuen que l'aprovació de la moció podria dificultar la ubicació definitiva del CEIP MIRADES. Evidentment haurem d'analitzar aquests nous arguments.

CIU de moment ha posar damunt de la taula els arguments que els fa pensar que el CEIP MIRADES es pot perdre aprovant aquesta moció. Si realment fa perillar l'equipament, s'hauran de buscar noves ubicacions. I si la moció no afectés al procés d'ubicació de l'escola, el principal argument contrari a la moció, entenc que CIU i el conjunt de l'actual equip de govern donaria suport a la moció.
Lluís
Regidor de l'Alternativa
La crònica de l'Azahara Palomares al diari El Punt

dissabte, 22 de maig de 2010

FRACCIÓ ORGÀNICA

Continua desaparegut el contenidor d'orgànica de l'aparcament de cal Serafí. Cap explicació als veïns. El supermercat de l'Avinguda Catalunya continua sense vendre boses per a la recollida de la fracció orgànica.

diumenge, 16 de maig de 2010

CONTENIDORS D'ENVASOS

Els contenidors d'envasos són plens a vessar, bruts, amb deixalles pel voltant. El de l'Institut Torredembarra, al costat, es va cremar fa un munt de dies i no l'han substituït. La foto està extreta del bloc: http://torredembarraincivica.blogspot.com

dissabte, 15 de maig de 2010

REIVINDIQUEM L'ENTORN RURAL

Comunicat. Veieu El Punt, Tac 12, Notícies TGN, Diari de Tarragona.
L'ALTERNATIVA REIVINDICA L'ENTRON RURAL DE LA VILA
L'Alternativa Baix Gaià, a proposta de una colla de joves, ha organitzat aquest el matí de dissabte una neteja popular de la partida dels Caus

Aquest disabte dia 15 de maig, a les 10 del matí, davant del Pavelló "Els Caus", ha començat una neteja popular dels terrenys que envolten al Pavelló dels Caus de Torredembarra. Es tracta d'una antiga zona agrícola en estat d'abandó. Una trentena de veïns i veïnes han participat a la convocatòria i han netejat l'entorn. Entre les deixalles s'hi han pogut trobar cadires, pneumàtics, ampolles, dues barques, plats de dutxa de la platja, lones, etc.
Amb aquesta iniciativa s'ha volgut posar de manifest la deixadesa del nostre entorn rural i les possibilitats que tenen aquests espais com a atractiu de lleure pels vilatans i per les famílies que visiten Torredembarra.

Entre els objectius de la neteja cal destacar, també, la voluntat de conscienciar a l'administració local de la necessitat de posar mesures que aturin la degradació, així com conscienciar a la ciutadania de què l'entorn rural pertany a tots i que és responsabilitat comuna que es respecti.
Els convocants han demanat a l'Ajuntament de Torredembarra que concreti mesures com:  • Fer una campanya de conscienciació entre la població.  • Detectar i netejar els abocadors il·legals  • Incrementar la vigilància i denunciar a les persones que fan abocaments il·legals.  • Senyalitzar àmpliament que està prohibit embrutar, així com fer constar les sancions.  • Obligar als propietaris privats a què tinguin nets els seus terrenys.  • Potenciar l'us els camins rurals creant rutes senyalitzades.  • Fer un llistat de terrenys rurals o zones verdes, per reconvertir-los en horts i fer cessions temporals a persones que vulguin utilitzar-los.  • Promoure acords amb propietaris per tal de donar un us social als terrenys abandonats: crear una xarxa d'horts urbans, facilitar la restauració de marges i casetes de pedra seca, etc.

AVUI, DISSABTE

Avui dissabte, a les 10h. Hi serem una miqueta abans per si voleu anar pujant. Fins ara!
Veieu el web d'Altafulla Ràdio. La convocatòria ha tingut un ampli ressò a Ona la Torre, amb entrevista inclosa.

MÉS SOBRE L'ORGÀNICA

Han desaparegut els contenidors d'orgànica de l'aparcament de cal Serafí, on fan el mercadet dels dimarts. No s'ha donat cap explicació als veïns que en fan ús cada dia. Potser es llencen massa impropis? Cap explicació.

divendres, 14 de maig de 2010

PROBLEMES PER TROBAR BOSSES PER L'ORGÀNICA

Si el 5 de maig denunciàvem que el supermercat de l'Avinguda Sant Jordi no disposava de bosses per l'orgànica avui hi afegim el supermercat del carrer Francesc Moragues.

L'AVE APUNTA AL BAIX GAIÀ

L'Ave, de nou, apunta al Baix Gaià. I per res de bo, és clar. Aquest tros de món, trinxat per desenes d'infraestructures, amb un riu xuclat per REPSOL, amb un servei deficitari de transport públic, amb una estació de tren ruïnosa, sense cap gran inversió de les administracions supramunicipals, és als ulls dels planificadors un erm on dibuixar línies que esdevindran noves barreres, camps de conreus abandonats, pobles partits, boscos esmarcits. Ara un ramal des de Tarragona cap a l'AVE, pel Baix Gaià, és clar. No quedarem callats. (El retall és de El Punt)

dijous, 13 de maig de 2010

PER UN LOCAL D'ASSAIG

Els regidors de l'Alternativa han canalitzat les demandes d'una colla de formacions musicals de la Vila. Després de diverses reunions i de clarificar les demandes, es va aconseguir una reunió amb el regidor corresponent que, a més, es va mostrar obert a cercar una solució a la manca d'espais per assajar. (El retall és del Diari de Tarragona)

dimecres, 12 de maig de 2010

BUTLLETÍ DE L'ALTERNATIVA

MAIG 2010                                                            

dimarts, 11 de maig de 2010

TOT A PUNT PER DISSABTE

Tot a punt per dissabte. Una mica abans de les 10h  serem a la zona de la partida dels Caus per preparar-ho tot. Tindrem pancarta grafitera anunciant l'acció de neteja, eines, vehicle i molta gent que ens ha dit que vindrà a col·laborar. Tot i que signem el cartell, aquesta acció és una iniciativa que parteix d'una colla de joves que van a l'Institut. Estaven tips de veure com l'entorn rural del municipi s'anava degradant sense que ningú fes res i ens van venir a trobar. Junts hem preparat aquesta acció que esperem sigui un èxit. Volem reclamar més civisme a la ciutadania, més implicació a l'administració i que s'estudiï la possibilitat de reconvertir l'entorn rural en una eina social on poder treballar els camps, passejar, conèixer el nostre patrimoni i oferir un atractiu turístic més. Els preus dels poductes agrícoles s'han ensorrat i els pagesos han hagut d'abandonar els camps. Els voltors especuladors han arrassat propietats i han començat edificis que no han acabat. El resultat el patim ara: degradació del nostre entorn. Proposem que l'administració lideri acords amb els propietaris que tenen terrenys abandonats per tal de cercar usos socials. Els petits hortets es poden estendre i els camins arranjats, es poden restaurar les sínies, els marges i les casetes de pedra seca. Es poden senyalitzar els camins i es pot tenir un entorn cuidat.

dimecres, 5 de maig de 2010

VARIS

-Avui dimecres a les 20h renió de treball de l'Alternativa.
-El Fraga de l'Avinguda Sant Jordi no ven bosses per l'orgànic.
-El camí que uneix Altafulla i la Torre que va en paral·lel a la variant s'ha convertit en un abocador.

dilluns, 3 de maig de 2010

GRAN ÈXIT DE LA MARXA PEL GAIÀ

Es fa difícil calcular quantes persones han participat a la Marxa. Hi ha hagut persones que han fet un tram i d'altres que l'han fet senera. Segurament són més de 100. El que sí es segur és que l'organització va ser perfecta, l'ambient immillorable, el paisatge preciós i la rebuda als pobles emocionant. Felicitats per a Salvem el Gaià!

diumenge, 2 de maig de 2010

LA MARXA PEL GAIÀ JA ÉS A RENAU

Ahir a la tarda una cinquantena de marxaires van arribar a Renau on la Penya Gatsronòmica va prepar un fideuejat. Avui se surt cap El Catllar. El dinar serà a l'Hort de la Sínia. I a les sis, el X Fòrum a l'Ajuntament de la Torre. La foto és del tram de riuque hi ha entre Aiguamúrcia i Vila-rodona.