dimecres, 30 de juny de 2010

dimarts, 29 de juny de 2010

UNA VERGONYA

La sentència del Tribunal Constitucional és una mostra del tracte colonial que l'Estat espanyol manté cap a Catalunya. Ens faran votar en referèndum l'estatutet que ara, a més, han retallat? Amb aquesta sentència Espanya demostra, una vegada més, que no respecta la sobirania del poble. Una vergonya.

dilluns, 28 de juny de 2010

EL CANYADELL, BRUT

La imatge d'aquest estiu de la Platja del Canyadell és espectacular. Té 12 cubells d'escombraries. Tenint en compte que és una platja ben petita, fa riure veure una dotzena de punts de recollida de deixalles, un darrere l'altre. La curiositat és veure la sorra bruta, és a dir que el personal continua tirant les deixalles a terra. La conclusió és que no calien tants punts de recollida i que molts dels usuaris i usuàries de la platja són uns bruts. L'espectacle es completa amb la imatge que tots ja coneixem: on hi havia un bosc ara hi ha cases (la majoria de l'any buides!) i un jardí de gespa ostentós i insultant a tocar de la platja.

diumenge, 27 de juny de 2010

L'ALTERNATIVA PROPOSA (III)

L'Alternativa proposa que l'Ajuntament cobri a les empreses de telefonia mòbil que treballen a Torredembarra, i d'on extreuen uns grans beneficis nets, una taxa d'ocupació de domini públic. L'any 2009 el Tribunal Suprem va donar la raó, per exemple, a l'Ajuntament de Badalona que va aprovar una mesura en aquest sentit. Aquest Ajutament reclamava l'any passat més de dos milions d'euros a aquestes empreses pel període 2005-2008.

dissabte, 26 de juny de 2010

L'ALTERNATIVA PROPOSA (II)

L'Alternativa proposa que l'Ajuntament reclami a ACESA la seva part corresponent d'impostos municipals. El 2007 una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó a la Diputació de Barcelona, que havia presentat una reclamació per l'incompliment del pagament per part d'Acesa de prop de 5,2 milions de l'IBI a una trentena de municipis de Catalunya durant el període 2004-2007. Per aquest motiu, i perquè és de justícia -la resta d'empreses paguen- ACESA hauria de pagar els impostos com tothom.

divendres, 25 de juny de 2010

L'ALTERNATIVA PROPOSA

En temps de crisi cal mirar-se com mai en què ens gastem els calers. Una xifra petita però que serviria per fer coses pel poble se'n va directament a l'SGAE en concepte de cànon digital, és a dir la taxa que paguem de més quan comprem memòries externes, USBs, escàners, fotocopiadores, ordinadors, CDs o DVDs per la possibilitat que tenim de enregistrar-hi música. Amb aquesta taxa, diuen, es compensa als músics per les còpies que deixen de vendre. Doncs bé, tots aquests formats de memòria que empra l'Ajuntament no són per enregistrar música sinó que són per les dades i arxius inerns de l'Ajunament. Altres Ajuntaments ja han reclat a l'SGAE, entre ells Castelló que reclama més de 80.000 euros.

dijous, 24 de juny de 2010

SOBRE LA CRISIS

Amb la crisi guanyen els de sempre
Ara que els líders de la darrera onada neoliberal, amb George Bush al capdavant, havien passat a un segon pla semblava que podíem viure una primavera plena de reformes que ajudessin a controlar aquest capitalisme violent i immoral. Però, res. El pensament únic controla quasi tots els mitjans de comunicació fent que els ciutadans esdevinguem executors de les seves idees econòmiques i polítiques. Però alguna escletxa a la premsa ens permet conèixer dades que fan pensar. Les citem tot seguit i que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.
El catedràtic de polítiques públiques de la UPF i professor de la Johns Hopkins University Vicenç Navarro ha publicat que Catalunya té una despesa pública social d’un 17,8% del seu PIB, quan la mitjana de la UE-15 (els 15 Estats europeus amb una riquesa semblant a la nostra) és del 27%. El percentatge de treballadors que Catalunya que treballen als serveis públics a Catalunya (sanitat, educació, serveis socials, escoles bressol i serveis domiciliaris a persones amb dependència) és el 8,23% de la població activa. En canvi, la mitjana a la UE-15 supera el 15%. Malgrat aquest subdesenvolupament català en matèria de despesa social, el seu nivell de riquesa és superior a la mitjana europea (!). Catalunya, a més, té un dèficit fiscal amb Espanya que es correspon a un 6,55% del PIB català. Tal i com Navarro explica, si aquesta quantitat s’invertís en despesa social podríem passar del 17% actual al 23%.
A la UE hi ha 84 milions de pobres, dels quals el 10,7% són a l’Estat espanyol. En aquest Estat hi ha 9 milions de pobres (el 23% de la població total). En dos anys la xifra ha crescut en un milió de persones.
El govern espanyol diu que aturarà les prejubilacions però les caixes preveuen retallar les seves plantilles entre un 15 i un 20%  (uns 15.000 treballadors) sobretot a partir de prejubilacions.
Els bancs espanyols han guanyat el primer trimestre de 2010 3.888 milions d’euros. El professor del Departament d’Economia Aplicada de la UAB Arcadi Oliveres explicava que quan Gordon Brown va suggerir la idea de gravar l’especulació financera, tal i com ja havia proposat el Nobel d’economia J. Tobin, va rebre la visita ràpida i inesperada del Secretari del Tresor dels USA per treure-li del cap la idea. Oliveres aclareix que l’americana Goldman Sachs és la banca especuladora per excel·lència i alguns dels seus exdirectius ocupen llocs destacats a la Secretaria del Tresor dels Estats Units.
El mateix Oliveres compara els 10.500 milions d’estalvi -que té lloc a l’Estat espanyol retallant de les pensions i del sou dels funcionaris- amb la xifra quasi semblant que l’Estat ha hagut de pagar per rescatar Caja Castilla-La Mancha. Aquesta caixa, en comptes de passar a mans públiques, ha estat regalada a Caja Asturias. No perdem de vista la xifra de l’estalvi espanyol. Aquesta xifra és molt semblant als 9.000 milions d’euros que Espanya haurà de pagar (en forma de crèdit) a Grècia per al seu rescat (per a què Grècia pugui pagar crèdits anteriors, contrets amb banques alemanyes i franceses, que havia demanat per a comprar armes a empreses d’aquests dos Estats). Els experts avaluen el frau fiscal a Espanya en 80.000 milions d’euros. Si aquesta xifra es pogués recaptar les pensions podrien pujar un 80%.
El catedràtic d'història contemporània de la UB Andreu Mayayo explicava que el vessament de cru al Golf de Mèxic (100.000 barrils diaris) supera cada tres dies el que va produir el 1989 l’Exxon Valdez. Ja en portem 20. Per cert, l’empresa petroliera BP va participar en el finançament de les campanyes electorals de demòcrates i de republicans en les darreres eleccions.
Acabem. En plena crisi mundial el patrimonis superiors a un milió de dòlars han crescut a Espanya en un 12,5%.

dimecres, 23 de juny de 2010

PROHIBIT FER SURFF?

Està prohibit fer surff a la platja de Torredembarra? Es pot anar amb motos d'aigua i no es pot fer surff? Per què les persones aficionades al surff de Torredembarra han d'anar a Altafulla?

dimarts, 22 de juny de 2010

PER UN NOU MODEL DE LLAR DE JUBILATS

Els regidors de l'Aternativa van proposar en el darrer ple municipal que s'estudiï la possibilitat de reconvertir la idea tradicional de llar de jubilats amb la de centre cívic, tal i com s'està fent a molts barris i municipis de Catalunya. D'aquesta manera, en un mateix espai podrien conviure i compratir espais i experiències persones de diferents edats. Cal que aquest espai pugui garantir totes les necessitats dels avis i àvies i, a l'hora, pugui donar cabuda a les activitats que interessen a les altres generacions. Aquest espai cívic ompliria un buit social i cultural que el nostre municipi necessita. Tanmateix, l'Alternativa proposa que es crei una comissió que estudiï amb detall el tema de la llar de jubilats a fi efecte de cercar la millor solució amb un consens ampli.

dilluns, 21 de juny de 2010

L'ALTERNATIVA REIVINDICA LA ZONA VERDA DEL CARRER LLEIDA

L'Altertiva Baix Gaià va tornar a reivindicar la zona verda del carrer Lleia-carrer Rodes que actualment funciona d'aparcament gratuït. Cal recordar que el comproméís original era que, una vegada s'acabés l'aparcament del carrer Filadors, aquest esdevindria una zona verda útil i real. La resposta de l'equip de govern és que caldrà parlar-ne. La nostra postura serà la de fermesa en aquest assumpte. Creiem que les zones vedes són totalment necessàries per a una bona qualitat de vida i que la Torre té un dèficit evient en aquesta matèria.
D'altra banda, els regidors de l'Alternativa van reclamar en el darrer ple que el carrer Filadors torni a tenir el mateix sentit de circulació que tenia abans d'iniciar les obres de l'aparcament soterrat.

diumenge, 20 de juny de 2010

MASLLORENÇ DECIDEIXUna representació de l'Alternativa ha visitat avui el municipi de Masllorenç, on se celebra la consulta sobre la independència de Catalunya. Tal i com hem fet en les altres onades de consultes, des de l'Alternativa hem volgut mostrar el nostre suport a aquest exercici de democràcia participativa visitant els municipis protagonistes. En anteriors ocasions hem estat a Arenys de Munt, Constantí i Sant Jaume de Frontanyà.
Masllorenç ha recollit un 10% del vot anticipat i espera arribar al 60% de participació.

dissabte, 19 de juny de 2010

dijous, 17 de juny de 2010

QUÈ ÉS AIXÒ?

Que és aquest traste que estan instal·lant al carrer Eduard Benot? Quedarà aquí, a la vorera (!) per sempre? No es pot soterrar? Això és dinamitzar el nucli antic: tancar la biblioteca, destrossar el carrer Nou cada dia més i posar trastes com aquest? En comptes d'aquest armari hi podrien posar un banc per seure!

PLE MUNICIPAL

Avui dijous a les 20h hi ha ple municipal a Torredembarra.
Salut i República!

dimecres, 16 de juny de 2010

TRES ANYS SENSE ACCIÓ DE GOVERN

Queda poc menys d'un any per a les properes eleccions municipals, hauran estat quatre anys de pactes i contrapactes entre les diferents formacions polítiques, exceptuant l'Alternativa Baix Gaià. Quatre anys amb governs en minoria numèrica i amb inexistents plans d'acció de govern, tant des de les inversions en equipaments, com en política econòmica -estalvi, dinamització econòmica, ...-, passant per les polítiques que ens faci a la gent de Torre tenir la sensació real que anem tots a una i amb ganes que sigui un referent de la comarca i del país. (...) Llegiu la resta de l'article aquí.

dilluns, 14 de juny de 2010

dissabte, 5 de juny de 2010

ATUR

Torredembarra avui té 1.383 persones aturades, un 25% més que ara fa just un any. Són dades de l'observatori de l'atur de la Generalitat de Catalunya. Fent comparatives de municipis amb certes similituds som dels municipis on l'atur ens colpeja amb especial violència. Penseu en quins són els motius de la nostra feblesa davant d'aquesta crisi...

dimecres, 2 de juny de 2010

BUTLLETÍ DE L'ALTERNATIVA

JUNY 2010                                                            

24 de JULIOL

El 24 de juliol l'Alternativa Baix Gaià organitza un sopar a la fresca, al carrer, amb música en directe. Durant l'acte hi hauran uns expositors que intentaran reflectir la feina de l'organització en els darrers anys, la feina dels dos regidors i dels companys/es que formen part de l'assemblea, companys/es que amb el seu treball i esforç, fan que l'Alternativa ompli les quatre parets del consistori de propostes. La gent de l'Alternativa tenim la necessitat de comunicar i explicar la feina, i serà gràficament en aquesta exposició al carrer, mentre sonen refrescants notes de rumba catalana. Una proposta, la del sopar, que està quallant de manera interessant, i les previsions fan pensar que serem un bon grapat de ciutadans que omplirem el Carrer Ample.
Us convidem a participar i a formar part d'una festa que ens ha de permetre eixamplar i consolidar una teranyina ciutadana, que ens ha de servir per fer front els reptes més immediats de Torredembarra.
PREU: 6€ CONFIRMACIONS: alternativabg@gmail.com

dimarts, 1 de juny de 2010