dimecres, 28 de juliol de 2010

ALTERNATIVA 431

ALTERNATIVA 431

28 de juliol de 2010
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Notícies fresques del Gaià. Veieu el bloc. Us animem a participar a l’assemblea d’avui de Salvem el Gaià.

TORREDEMBARRA
-Ei, gran èxit del sopar. Més de 100 persones i bona música.
-“Ahir em vaig reunir amb els treballadors de l'empresa que fa la neteja viària a Torredembarra, COSBAPSA. Els treballadors porten dos mesos sense cobrar, i a més l'empresa porta temps sense pagar a la seguretat social, aquesta situació precària els va portar a convocar una vaga indefinida.
De la reunió van sorgir dos temes, el primer i urgent la necessitat de cobrar els treballadors, i el segon que fem en el futur amb el servei. No és el primer cop que l'empresa deixa de pagar les nòmines, i dona la sensació que l'empresa viu una etapa de forta feblesa econòmica que podria repercutir en els treballadors, així com en la qualitat del servei.
Al matí vaig fer gestions per poder disposar de tota la informació possible, així com parlar amb el regidor que gestiona la neteja, el sr. Juan Pérez. Tinc que dir que el regidor va estar des del primer moment a disposició per trobar possibles solucions.
A la tarda es va celebrar una reunió a tres bandes, ajuntament, empresa i treballadors per arribar a un possible acord, finalment s'ha arribat a un acord que avui s'hauria de complir. No avançaré els detalls de la mesura, per respecte al procés i a les part implicades, i espero que la noticia d'avui al final del dia sigui, que els treballadors ja han cobrat el que és seu.” Lluís
-Dijous, 29 de juliol a les 20:30h reunió de l’Alternativa

ALTRES HERBES

28: Reunió pel Correllengua al Bar del Casal. 20h
28: Reunió de Salvem el Gaià a la Perla d’Altafulla 19h
29: Comentari del llibre Memòries d’Adrià. www.sinibald.cat
29: Reunió de l’Alternativa 20:30h
30: Presentació del portal Observador@s del Mar. www.sinibald.cat
30-31: IX Pleniluni (Circ) TDB
31: “Hola als plataformers i plataformeres! Per demanar a la GENERALITAT i al MINISTERI
que canviin la seva política de macroprojectes preservin les platges naturals que van quedant
fem la 7ena CADENA HUMANA a la PLATJA LLARGA L'hem de fer de punta a punta!
Apunta i còrre la veu: Dissabte 31 de JULIOL a les 12 del migdia A partir de les 8 del matí, entre l’Iot i el Mirall d’Estiu (actual aparcament) podeu col•laborar a protegir amb canyes i cordills les dunes que vam netejar de Carpobrotus l’any passat, i una comunitat vegetal de l’antic aigüamoll que es vol recuperar. Estem redactant un MANIFEST amb les nostres peticions per les platges naturals. REMAILEA!!”
31: La Girasol a Nulles.

AGOST
1: Visita guiada als Muntanyans, 9h Cal Bofill, www.gepec.cat/muntanyans
6: Observació astronómica. www.sinibald.cat
6: Festa d’estiu a Vespella de Gaià
6: Inauguració de l’exposició de GROP al Castell de La Nou de Gaià 19h.
13: Conferència sobre peixos. Www.sinibald.cat
14: Observació de peixos. www.sinibald.cat
15: Exposició dels Nois de la Torre (fins 5 de setembre)
21: Inauguració de l’exposició dels Nois de la Torre 19h Pati del Castell
21: Taula rodona sobre castells. Nois de la Torre. Sala de Plens 20h
¿?: Flashmob Dance – Torredembarra
29: 35 pilars a la Torre. Nois de la Torre
29: Darrer dia de l’exposició de Grop a La Nou de Gaià.
30: Inscripció per al curs de vetlladors/es escolars, de 9 a 14h a la Golfa (carrer de la Muralla) Més info: benestarsocial@ajtorredembarra.com

SETEMBRE
4: Festa Major de Torredembarra
5: Visita guiada als Muntanyans, 9h Cal Bofill, www.gepec.cat/muntanyans
11: Darrer dia de l’exposició dels Nois de la Torre.
11: Actuació dels Nois de la Torre
25: Correllengua a Torredembarra.
29: Festa major de Vespella de Gaià

OCTUBRE
17: Consulta sobre la independencia de Catalunya a Tarragona.
29: Inscripció per al curs sobre tractament de la diversitat, de 9 a 14h a la Golfa (carrer de la Muralla) Més info: benestarsocial@ajtorredembarra.com
30: Taula Rodona sobre castells. Nois de la Torre. 20h Sala de plens.
¿: 12 hores de futbol sala. Nois de la Torre.

GENER
11: Darrer dia per a presentar-se al concurs de fotografía del CESM. http://www.sinibald.cat/

b.- “El Pau em reenvia la notícia de la creació del grup “Ni tarragoní ni penedesenc, JO SÓC BAIXGAIANENC/A!” al Facebok, que ho sapigueu, que el cerqueu, si voleu, i que us feu amics/gues! Ei, i que també s’ha creat el grup de l’Associació Cultural La Traviesa al Facebok.”

c.- “Ja està a la venda el llibre Siberut l'illa dels homes flor escrit per Marta Alonso i amb fotos de Robert Adserà. Editat per l'URV. Per la tardor esperem fer la presentació. Salut i força”

d.- “Bones. Al blog de Salvem el Gaià hi trobareu la nota de premsa que em adreçat avui als mitjans de comunicació en referència a l'acord entre l'ACA i REPSOL per l'establiment d'un cabal ambiental al curs baix del riu Gaià. http://blocs.tinet.cat/blog/salvem-el-gaia Salut i Gaià! Hèctor”

e.- L’Oriol reenvia aquesta Enquesta sobre el Referèndum que us pot interessar: http://www.lavanguardia.es/lv24h/20100608/53941914000.html

dimarts, 27 de juliol de 2010

PROTESTA DELS TREBALLADORS DE LA NETEJA

Ahir dilluns els treballadors de la neteja viària de l'empresa COSBAPSA van protagonitzar una protesta a les escales de la Plaça del Castell perquè fa dos mesos que no cobren. L'empresa fa mesos que tampoc paga la seguretat social.

dilluns, 26 de juliol de 2010

dissabte, 17 de juliol de 2010

PRESSUPOST 2010: Primera part

Aquesta és la introducció del nostre argumentari sobre el pressupost 2010

ARGUMENTARI PRESSUPOST MUNICIPAL 2010

Estem al mes de juliol, i avui l'Ajuntament de Torredembarra debat el pressupost d'enguany, quan, en condicions normals, en un ajuntament normal, el pressupost estaria aprovat a finals del 2009.
Un ple convocat ahir 13 de juliol, amb caràcter d'urgència i extraordinari, i anunciat en una comissió el passat divendres. Un ple convocat 24 abans i amb una proposta econòmica per estudiar i per tindre un criteris. Aquesta rapidesa de convocatòria, fa que els regidors no puguem treballar amb la qualitat se'ns exigeix com a regidors.

Cert és que el mes de febrer vam parlar de pressupostos, i l'Alternativa Baix Gaià va portar diversos punts que consideràvem imprescindibles per, com a mínim, donar un vot d'abstenció:

Primer: Vam demanar un pressupost que fos real en el capítol d'ingressos, una previsió d'ingressos que s'ajustés a l'actual realitat econòmica, preveient una baixada important en l'impost de la construcció conegut com a ICIO. Considerem que no fer-ho, pot fer que s'acabi l'any amb un important, i perillós, dèficit.

Cal recordar que l'any passat l'ABG ja va dir que el pressupost del 2009 podria acabar amb dèficit, i així va ser.

La proposta que ens fa aquest govern, es torna a reiterar en fer una previsió d'ingressos que considerem irreal, sobretot amb la previsió de l'impost de la construcció, i que, en conseqüència, preveiem que quan s'acabi l'any el dèficit pot ser, un cop més, important.

Segon: Vam demanar que el pressupost en el capítol d'inversions, no es tingués que demanar més crèdits, i assumir, que si l'actual situació financera no permet durant un temps fer masses inversions en equipaments, doncs senzillament no es fan i no passa rés. Evitant així augmentar un endeutament que ja comença a fer por, vostès haurien de ser valents i assumir aquesta realitat. Tenim por que en el futur, tenint en compte com està anant els ingressos a les arques municipals, tinguem dificultats per pagar els crèdits que actualment té l'ajuntament de Torredembarra.

Però a la vostra proposta de pressupost continueu mantenint la possibilitat de demanar crèdits per un valor aproximat de 4 milions d'euros.

Tercer: Us vam demanar que el capítol 1, el capítol de personal, es revisés al detall les partides de les gratificacions. Considerem que en aquest punt es podria haver intentat normalitzar algunes situacions salarials que ens assemblen escandaloses. Demanàvem també un esforç de contenció global del pressupost, cosa que no veiem reflectida.

En definitiva veiem un pressupost molt similar als darrers que s'han presentat, en el que no reflecteix la greu realitat econòmica que viu Torredembarra i que no reflecteix les propostes que en el seu moment va fer l'Alternativa Baix Gaià.

Aquest pressupost ens confirma que l'Ajuntament no té cap full de ruta, ni pel present, ni pel futur més immediat. Aquest pressupost endeutarà encara més als ciutadans de Torredembarra, i no cal ser gaire espavilat per preveure que al final seran els ciutadans els que hauran d'assumir, mitjançant l'augment d'impostos, les decisions d'aquest equip de govern.

dimarts, 13 de juliol de 2010

AVUI DIMARTS

Avui dimarts, a les 20:30h, assemblea de l'Alternativa. Tothom hi és convidat a treballar. Confirmeu l'assistència a alternativabg@gmail.com

dilluns, 5 de juliol de 2010

BUTLLETÍ DE L'ALTERNATIVA

JULIOL 2010                                                                   

dissabte, 3 de juliol de 2010

XIFRES

Si sumem les notícies publicades en aquest espai i al bloc antic superem la xifra de 1700 entrades. Al grup de correu superem la cinquantena d'inscripcions. A l'SCRIBD tenim més de 20 documents a la vostra disposició.15 persones s'han fet amics del nostre bloc. El nostre butlletí electrònic, setmanal i gratuït arriba a més de 200 subscriptors/es. El nostre Facebook supera els 1200 amics i amigues. El nostre canal al youtube té una quinzena de vídeos. El nostre espai web rep més de 600 vites al mes.

divendres, 2 de juliol de 2010

L'ESCORXADOR

Des de fa mesos una comissió presidida per la regidora Iris Gual treballa de valent per recuperar per al poble l'antic escorxador. La lentitud del procés té a veure amb els tràmits administratius que s'allarguen quasi sempre de manera exagerada. Esperem que el procés arribi a bon port.

dijous, 1 de juliol de 2010

PUBLICITAT A ONA LA TORRE

L'Alternativa Baix Gaià va proposar en el darrer ple municipal que Ona la Torre ofereixi la possibilitat a les empreses de fer publicitat. D'aquesta manera s'aconseguirien uns ingressos que no farien depedre a l'emisora exclusivament de fons públics. Altres ràdios properes ofereixen aquest servei amb força èxit.