dimarts, 31 d’agost de 2010

PROU IMPUNITAT DE LES PROMOTORES IMMOBILIÀRIES!

HAGUÉSSIM POGUT COMBINAR TRADICIÓ I MODERNITAT...

Haguéssim pogut viure en un municipi agradable, amb espais per passejar i oferir-los als visitants. Haguéssim pogut oferir també espais on els joves haguessin desenvolupat els seus projectes professionals. Però varen vendre el poble al totxo...

divendres, 27 d’agost de 2010

CAMPS ABANDONATS

El diferencial entre el preu pagat al pagès i el que paga el consumidor és, de mitjana, un 500%. A Catalunya sol queda un 2,46% de la població activa fent de pagès. El 2001 hi van entrar 478 joves. El 2009 ho van fer 49. La renda agrària des del 2001 ha caigut un 43,7%.

CASES BUIDES, GENT SENSE CASA

A Catalunya hi ha 15.438 famílies a punt de quedar-se sense casa, 3409 viuen al carrer -quantitat que suposa un increment del 27,6% respecte el 2002-.

TOTS ELS PARTITS DE L'UD TORREDEMBARRA

Retall del Més Tarragona.

PREPARATS PEL TURISME? PATRIMONI ABANDONAT

dimarts, 24 d’agost de 2010

CARRERS ABANDONATS

No és l'extraradi d'una gran ciutat. És el carrer del costat de l'Escola Antoni Roig, on aparquen desenes de cotxes els dimarts de mercadet.

dilluns, 23 d’agost de 2010

LES NOSTRES SÍNIES

Torredembarra tenia més de 100 sínies que eren utilitzades des de temps immemorials per regar les hortes. El sistema era ben senzill. L'animal, amb els ulls tapats, anava donant voltes pel tomb i feia anar el mecanisme. La roda girava  i els llivans amb els catúfols arribaven fins on hi havia l'aigua. La pastera recollia el preuat líquid i era transportat fins a la bassa per a regar. Què n'hem fet els seus hereus? Destrossar-les quasi bé totes, humiliar-les (cas Muntanyans II) o, encara pitjor, abandonar-les (casos com els de les imatges).
Podrien esdevenir un tret d'identitat de la vila -cosa que aniria bé, perquè amb l'urbanisme agressiu que hem patit sembla que només ens uneixi el gris del ciment-. I podrien ser un atractiu per al visitant. Ara tan sols sols són una metàfora de com Torredembarra ha tractat el seu patrimoni.

diumenge, 22 d’agost de 2010

PREPARATS PER A REBRE EL TURISME?

Quants anys deu fer que es parla del camí de ronda? Es van carrergar el Roquer, espai emblemàtic dels torrencs i les torrenques. Després va ser el torn del Cap Gros, escapçat amb traïdoria i mentides. Vingueren les grues i destruïren el bosc del Canyadell. I ara l'abandó total. Preparar-se pel turisme no és només oferir un catàleg d'activitats, és també ensenyar un poble endreçat.

PROU PROMESES

Divendres els skaters es van tornar a manifestar davant els incompliments de l'Ajuntament de cercar un espai on patinar. Les multes i les reuises continuen. D'skaters n'hi ha a tot el món però sembla ser que només són un problema aquí. Bé, aquesta és la sensació quan un passeja per Berlín o per Ponferrada. Els joves formen part del paisatge urbà.
El pitjor que ha fet l'alcalde en aquest conflicte no és que no ha fet la feina, crear espais de lleure i educatius pels joves. El pitjor és que no ha donat la cara, explicar les dificultats que hi ha per canviar dinàmiques i incapacitats per cercar solucions econòmiques. Amagar el cap sota l'ala no ens portarà enlloc i, a més, crea una frustració creixent entre la població. Veieu El Punt, el bloc del Francesc, el del Lluís, el portal DelCamp.cat i el de Tarragona21.cat.

divendres, 20 d’agost de 2010

dijous, 19 d’agost de 2010

CAMÍ DE TORREDEMBARRA A ALTAFULLA, DEPLORABLE

Estem preparats per a rebre el turisme? El camí que us presentem va en paral·lel a la variant de la N-340, des de la rotonda que no porta enlloc fins a la zona industrial de Torredembarra. És terme d'Altafulla. Sabem que la Torre no pot donar lliçons a ningú en qüestió de neteja de camins però no ens podem estar de demanar als amics d'Altafulla que netegin aquest tros del seu terme que tenen realment abandonat. No volíem turisme?

dimecres, 18 d’agost de 2010

MUNTANYANS II: NO HA DE DIMITIR NINGÚ?


Veient la dessolació de Muntanyans II -carrers buits, caixes de l'electre destrossades, tapes de ferro robades, forats al terra, arbres desapareguts, asfalt per tot, tanques- els torrencs i les torrenques ens entristim. Vàrem viure mesos i mesos de despropòsits, on les administracions local i la Generalitat es van anar passant la pilota. Parlaven de "drets adquirits"... No ha de dimitir ningú? Veient la canya que estan protagonitzant contra les petites empreses familiars, a base d'inspeccions, un es pregunta si promotores immobiliàries i les seves sòcies (caixes, bancs) no han tingut (i tenen) un tracte de favor per part dels nostres polítics al govern.

dimarts, 17 d’agost de 2010

VATUA L'OLLA: QUINA ROTONDA SENSE CAP VEGETACIÓ!

Quina ment privilegiada, amb vàries carreres, màsters i estades en universitats d'arreu del món, ha dissenyat aquesta rotonda? La vegetació brilla per la seva absència. Un símbol de la nova modernitat torrenca? Vinga, planteu un arbre, que no costa tant! Podeu aprofitar un d'aquests que heu arrencat per obrir carrers on no viu ningú! -Lectors que viviu a fora: És cert, tenim carrers amb blocs de pisos abandonats i carrers oberts en llocs on hi havia camps on ara hi ha deserts, ni cases, només carrers buits, en mal estat-.

dilluns, 16 d’agost de 2010

ON SÓN ELS ARBRES?

On són els arbres talats del costat de la via de tren? Han anat desapareixen sense que fossin reposats. Eren grans i feien ombra. Per aquí sota més llocs on manquen arbres: