dijous, 30 de setembre de 2010

L'AJUNTAMENT NO VA RESPECTAR NI LA VAGA GENERAL

L'equip de govern municipal va convocar per ahir, dia de vaga general per protestar contra la voluntat de l'Estat de no fer pagar la crisi a qui l'ha provocat i sí als treballadors, un ple extraordinari. Les notícies estrambòtiques d'ahir no van acabar aquí. Entre els punts, un que finalment es va retirar era el que pretenia modificar el pressupost traslladant partides importants com les de benestar social per pagar les obres del carrer nou.

dimarts, 28 de setembre de 2010

AVUI I DEMÀ

Avui dimarts a les 20:30h, assemblea de l'Alternativa. Demà aquest bloc farà vaga. Records.

dilluns, 27 de setembre de 2010

MÉS DADES A L'ATZAR

El Cercle Català de Negocis ha calculat que el dèficit fiscal de Catalunya amb l'estat espanyol serà enguany de 22.000 milions d'euros. El dèficit fiscal suposa la pèrdua del 10,2% del nostre PIB. És un dels més elevats del món. Si Catalunya disposés d'aquests diners la Generalitat augmentaria el seu pressupost en un 55,41%.

divendres, 24 de setembre de 2010

ALGUNES DADES A L'ATZAR

  • Els joves d'entre 16 i 24 anys tenen una taxa d'atur del 40%
  • Els darrers 18 es van urbanitzar a l'Estat espanyol 7,7 hectàrees diàries.
  • Segons Greenpeace el litoral català és el més destrossat de la Península. Té quasi el 40% del litoral destruït.
  • Entre els anys 2007 i 2009 es van signar a l'Estat 178.000 execucions hipotecàries. El trieni anterior no van arribar a les 48.000. Les vivendes hipotecades van a subasta i, normalment, se'ls tornen a quedar les immobiliàries vinculades a bancs i caixes. Mentre els antics propietaris continuen pagant. La llei els ampara. A altres països europeus i als Estats Units si una família no paga el banc es queda l'habitatge i el crèdit queda tancat, finit. Aquí la llei ampara als bancs i no a les famílies.
  • Entre el 2000 i el 2007 el percentatge destinat a pagar l'habitatge de les despeses totals d'una família van passar del 12 al 25%.
  • En canvi, tal i com es calcula el PIB, aquest diu haber augmentat a l'Estat un 26% en els últims 8 anys.
  • Els criteris per calcular el desenvolupament de les societats estan basats en criteris caducs que porten a atzucacs -econòmics, financers, mediambientals- com l'actual.

dijous, 23 de setembre de 2010

TOBIN

El 1972 James Tobin, economista americà, que més tard seria premiat amb el Nobel, va proposar grabar les transaccions financeres. La proposta llençada aquests dies parla de crear un impost que grabi el 0,005%. Això suposaria més de 30.000 milions d'euros que es podrien destinar a la consecució dels Objectius del Mileni. I per què no?

dimecres, 22 de setembre de 2010

PER LA UNIFICACIÓ D'AGENDES

L'Alternativa proposa que l'agenda cultural i turística de Torredembarra s'uneixin per aprofitar sinergies i recursos.

dimarts, 21 de setembre de 2010

A FAVOR DELS ESPAIS DE PARTICIPACIÓ

Davant la inoperància efectiva d'alguns òrgans de participació, l'Alternativa proposa revitalitzar aquestes espais, comissions, Patronats i consells. Cal que tinguin poder decisori, cal que comptin amb la informació necessària i amb la presència de tècnics i responsables. Davant la proposta de crear diferents comissions molt específiques, l'Alternativa torna a proposar que l'Ajuntament es doti de comissions que englobin les grans àrees, amb la participació també de l'oposició a fi i efecte de compartir, arribar a grans acords i facilitar la fiscalització de la gestió.

dilluns, 20 de setembre de 2010

AVIAT FARÀ UN ANY DEL CRÈDIT FINALISTA... I RES!

Aviat farà un any de l'aprovació del crèdit per acabar tot d'inversions i infraestructures. Res. Ni s'han realitat les obres més imprortants ni s'han donat explicacions.

diumenge, 19 de setembre de 2010

BUTLLETÍ SETMANAL

Si us voleu subscriure al nostre butlletí electrònic setmanal cal que envieu un correu a alternativabg@gmail.com. És gratuït, ecològic, fàcil de llegir, de guardar, d'esborrar i de reenviar!

dissabte, 18 de setembre de 2010

GESTIÓ DE L'APARCAMENT

L'Alternativa ha donat suport a la moció d'ERC per tal que l'Ajuntament gestioni directament l'aparcament soterrat del carrer Filadors i així poder d'estalviar diners al poble.
A més a més, l'Alternativa considera prioritari definir el futur de la plaça creada damunt l'aparcament ja que la situació actual fa llàstima de veure.

divendres, 17 de setembre de 2010

PER LA GESTIÓ PÚBLICA DE L'AIGUA

L'Alternativa proposa que la gestió del servei d'aigües a Torredembarra sigui públic. Davant la judicialització del procés per adjudicar la gestió a una nova empresa i davant les propostes empresarials que preteten obtenir grans beneficis del que hauria de ser simplement un bé públic ben gestionat, l'Alternativa proposa que l'aigua segui gestionada per una empresa pública.

dijous, 16 de setembre de 2010

MOCIÓ SOBRE LA PUBLICITAT

Avui a les 20h hi ha ple municipal. L'Alternativa presenta una moció per tal que Ona la Torre inclogui entre la seva programació falques publicitàries d'empreses. D'aquesta manera s'aconseguiria un finançament extern de la ràdio municipal i a l'hora s'oferiria al comerç la possibilitat de donar-se a conèixer.

dimecres, 15 de setembre de 2010

dimarts, 14 de setembre de 2010

L'ALTERNATIVA PROPOSA

L'Alternativa sempre ha defesat el reforç i manteniment de la xarxa de camins tradicionals de Torredembarra i de la resta del Baix Gaià. De la mateixa manera, l'Alternativa ha criticat durament la desaparició de camins a mans de noves infraestructures. Ara l'Alternativa fa un pas més i proposa crear camins-carrils bici paral·lels a les carreteres que uneixen la vila amb els pobles limítrofs. Es tracta de vies que ja estan sent utilitzades per ciclistes, peatons, persones que van a comprar, als càmpings o a treballar. Cal apostar per donar seguretat als usuaris i usuàries i oferir un nou espai recreatiu a la població d'aquí i a la visitant. Les  vies necessàries i factibles són: Torredembarra-Creixell, Torredembarra-Altafulla i Torredembarra-La Pobla de Montornès. De la mateixa manera, l'Alternativa proposa l'adequació dels camins que uneixen el municipi amb La Nou de Gaià i La Riera de Gaià, així com l'impuls de la via verda.

diumenge, 12 de setembre de 2010

OFERTES DE TREBALL

Ahir llegíem a la premsa comarcal, en format de breu, que un Ajuntament del Tarragonès oferia una plaça de treball. A tots els interessats la nota animava a entrar al seu web municipal per conèixer les bases i requisits. Aquest exercici de transparència no l'hem pogut gaudir a Torredembarra. Ens agradaria que les ofertes de treball, a part dels butlletins oficials, sortissin publicades a la premsa local i comarcal. No cal dir que ens oposem a qualsevol contracte a dit. Volem anar més enllà: que qualsevol concurs públic que ofereixi places de treball a l'Ajuntament o entitat associada (Patronats, etc.) sigui visiblement publicitat.

dimecres, 8 de setembre de 2010

dimarts, 7 de setembre de 2010

CAL FER COMPLIR LA LLEI

Ara fa un mes vam entrar un recurs de reposició per demanar que es repetís la votació del pressupost del 2010. A data d'avui ja ha acabat el termini per convocar un ple extraordinari per votar el recurs, un pas obligatori segons la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del procediment administratiu comú. Malgrat les lleis, les normatives i el respecte als regidors de la corporació, ni ple convocat, ni resposta. Tant sols silenci.

La setmana passada vam fer consulta al secretari accidental, el titular estava de vacances, i ens va comunicar que a secretaria no tenen constància de res, ni del recurs, ni del possible informe, ni de la convocatòria del ple.

dijous, 2 de setembre de 2010

L'ajuntament es nega a buscar una solució als joves patinadors de Torredembarra

Segons les declaracions de l'Alcalde de Torredembarra a la ràdio municipal i al diari El Punt, l'Ajuntament no vol fer l'equipament promès als joves patinadors. Aquesta confirmació ens la temíem des de feia temps, així com també negar-se a buscar una ubicació temporal perquè els joves puguin patinar sense molestar als veïns, a canvi d'evitar concentrar-se en les places que actualment utilitzen per patinar i que tants problemes de soroll estan comportant als veïns d'aquests indrets.


Els problemes de convivència continuaran. Seguirem criminalitzant als joves adolescents perquè fan soroll i molesten. Tot perquè no es vol buscar una solució de moment barata, un racó d'aquest poble on es pugui patinar.
Imatges de la darrera manifestació.

dimecres, 1 de setembre de 2010

PISOS PER VENDRE

A Catalunya hi ha 80.001 pisos per vendre, segons l'Associació de Promotors de Barcelona.