divendres, 25 de febrer de 2011

DILLUNS, MOBILITAT

Ahir dijous vam realitzar un reunió de treball per tractar temes de cultura. Molta gent, molt bon ambient i moltes idees. Dilluns ens trobem per tractar temes relacionats amb la mobilitat (20:30h). També podeu col·laborar des de casa: demaneu-nos l'esborrany del programa i envieu-nos propostes d'esmenes. Tothom hi és convidat! alternativabg@gmail.com

dijous, 24 de febrer de 2011

ENQUESTES EN TEMPS DE CRISIS?

Cal gastar diners públics en enquestes amb la que està caient? Truquen per telèfon dient que fan una enquesta per a l'Ajuntament... T'aturen pel carrer dient que fan una enquesta per a la Generalitat... Cal?

dimecres, 23 de febrer de 2011

PREINSCRIPCIONS!

Divendres s'acaben les preinscripcions a les escoles públiques del municipi. Fem poble!

DIJOUS, CULTURA

Ahir dimarts vam enllestir l'apartat d'educació del programa de l'Alternativa. Continuarem la fenya dijous a les 20h per tractar temes relacionats amb cultura. No hi falteu!

diumenge, 20 de febrer de 2011

DILLUNS, 21 DE FEBRER

Dilluns seguirem treballant el programa. Ens centrarem en medi ambient. Hi sou convidats a treballar. A les 20h.

dissabte, 19 de febrer de 2011

JORNADA DE TREBALL

Avui dissabte a les 11h a la sala de reunions del Casal Municipal farem una jornada de treball per a preparar el programa electoral. Hi sou convidats i convidades!

dijous, 17 de febrer de 2011

A FAVOR DE LES MOCIONS DEL CMST

El ple municipal a donat compte de les mocions del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra a favor de reduir les bosses de plàstic i a favor d'implantar mesures d'estalvi energètic al'Ajuntament. Aquestes mocions van ser aprovades pel CMST el passat 13 de desembre. L'Alternativa veu molt positives aquestes mocions.

DESENCÍS AMB EL TEMA DE L'ESCORXADOR

L'Ajuntament de Torredembarra ha aprovat modificar la volumetria que afecta a la zona de l'antic escorxador. Aquest és un pas més cap a la rehabilització d'aquest espai públic. Malgrat aquesta bona notícia, els regidors de l'Alternativa han denunciat la lentitud del procés. Si fins ara s'havien argumentat motius tècnics, el ple municipal va poder descobrir que era decisió de l'alcalde deixar de banda temporalment aquest projecte. Després d'un procés participatiu, amb partits i entitats, el següent pas era fer un concurs d'idees, el qual ja estava preparat per a fer-se públic. Però no es va fer.
El cas no acaba aquí. Els regidors d'ERC han denunciat al ple municipal que l'equip de govern ha canviat el destí de la partida del PUOSC que havia d'anar a l'Escorxador.

LEO BASSI

Leo Bassi promou PPleaks.com, un espai web on es recullen els casos de corrupció de la dreta.
Més de 13.000 salaris es podrien haver pagat si no haguessin promogut la xarxa de corrupció coneguda amb el nom de Gurtel.

AVUI DIJOUS

Ple Municipal a les 20h.

JA ESTAN AQUÍ

CiU ha abolit el codi ètic de la policia. Ha dimitit el president del seu Comitè d'Ètica.
CiU ha abolit el programa d'actuació conjunta contra la violència masclista.
CiU ha abolit l'àrea de Participació Ciutadana (que va rebre un premi de l'ONU el 2008).
CiU ha designat un alt càrrec d'AGBAR com a director de l'Agència Catalana de l'Aigua.
CiU tira endavant amb la concertació d'escoles que segreguen a nens i nenes.
CiU va proposar salvar Muntanyans II i... res!

SENSE URGÈNCIES DE PEDIATRIA?

Ens arriben més queixes del nostre Centre d'Atenció Primària. Ens diuen que no hi ha urgències servei de pediatria, que fan mala cara quan portes la teva criatura. Què en sabeu?

REGAL, ORANGE... I EL CATALÀ

Moltes grans empreses que operen a Torredembarra, com Regal i Orange, no ofereixen cap dels seus serveis d'atenció als clients en català. De fet, si parles en català a Orange la màquina et penja. A Regal pots triar l'atenció en català però la persona que t'atén no l'entén.

dimarts, 15 de febrer de 2011

DISSABTE

MÉS QUEIXES DEL CAP

Ens segueixen arribant queixes del CAP, sobretot de les Urgències on molts dels metges que atenen no entenen ni el català.
L'Alternativa proposa crear mecanismes de control ciutadà dels serveis públics, també dels sanitaris.

dijous, 3 de febrer de 2011

DAVANT LA BRUTÍCIA, RESPOSTES CIUTADANES

Ja fa massa temps que l'Ajuntament paga una empresa per a netejar els carrers que no cumpleix en efectius i ni maquinària. Sempre sota mínims i sense pagar als treballadors durant mesos. A més a més, Torredembarra és un niu d'incívics. L'aspecte dels carrers, doncs, és lamentable. Només cal passejar qualsevol dia pels carrers del nucli antic.
Han començat les tensions entre els ciutadans. Veïns que recriminen a atres veïns que abandonin les defecacions dels seus animals al mig del carrer que són de tots -la policia no ho fa-, veïns que recriminen a altres veïns que abandonin les seves escombraries en mig del carrer o a la porta del costat o entaforada dins una paperera.
La imatge més emblemàtica és la dels cartellets instal·lats per veïns/es en papereres on els incívics normalment abandonen les seves escombraries. Hi escriuen coses com aquesta: "Això és una paperera! No un contenidor!" I no us perdeu el cartellet que posa "Ja sabem qui sou i que esteu llençant la brossa al sostre de la casa". I què en penseu d'alguns veïns incívics del carrer Lluís Companys que amunteguen les bosses d'escombraries allà on hi havia abans els contenidors?