dimecres, 27 d’abril de 2011

ACCIÓ PER LA NETEJA DELS CARRERS

 Veieu El Punt i DelCamp.cat.

AVUI DIMECRES!!!

AVUI DIMECRES! ACCIÓ PER EXIGIR UNA SOLUCIÓ ALS PROBLEMES DE NETEJA DELS CARRERS DE LA VILA. ELS TREBALLADORS DE COSBAPSA HAN INICIAT UNA VAGA INDEFINIDA PERQUÈ NO COBREN LES NÒMINES PER PART DE L’EMPRESA. L’ALTERNATIVA PORTA MOLT DE TEMPS INSISTINT AMB LA PRECARIETAT DE L’EMPRESA CONTRACTADA PER L’AJUNTAMENT!


L’ACCIÓ D’AVUI CONSISTIRÀ EN UNA ESCOMBRADA POPULAR A LES 19:30H A LA PLAÇA DE LA VILA! CAL QUE PORTEU ESCOMBRA. PASSA-HO!

Ahir van iniciar una vaga indefinida els treballadors de COSBAPSA, que afecta al servei de la neteja viària. Com recordareu el nostre col•lectiu constantment ha lluitat per dignificar les condicions laborals dels treballadors i en conseqüència en millorar el nefast servei de neteja que rep el municipi. Cal recordar que ara mateix la situació és aquesta:

L'empresa torna a deure sous als treballadors, casi tres mesos.

La nau de l'empresa no té llicència d'activitat econòmica, lavabos, aigua, calefacció i llum.

La maquinària és obsoleta i insuficient.

Es tracta d’una situació que afecta directament a la qualitat del servei.

També cal recordar que l'Ajuntament SÍ que està al corrent del pagament de les factures a l'empresa, i que és l'empresa qui NO PAGA als treballadors.

Actualment l'empresa té embargaments per un valor d'1'5 milions d'euros, fet que la llei de contractació diu que una administració pública no pot contractar una empresa que no estigui al corrent de pagament a la seguretat social, etc.

AL CARRER, recordant que la vaga era evitable si s'haguessin pres les mesures en el seu moment: trencar l'actual contracte, iniciar un concurs públic o bé crear l'Empresa Pública de neteja viària.

dimarts, 26 d’abril de 2011

diumenge, 24 d’abril de 2011

LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT FA UN BALANÇ POSITIU...

La Junta Local de Seguretat fa un balanç positiu de l'any 2010 i té una perspectiva excel·lent perspectiva per al 2011. Ho llegim a la premsa local i quedem estupefactes.
Els robatoris han augmentat. El tràfic de drogues, els camells, la prostitució a través de xarxes mafioses, especulació, ... Tot això no deu anar amb Torredembarra? A Catalunya han augmentat un 69% els robatoris a joieries. El 2008 van augmentar un 120%. A Barcelona han augmentat els atracaments a comerços al llarg del 2010. Els delictes amb fur van augmentar a Catalunya el darrer any, els atracaments van augmentar un 4,6%, les estafes van créixer un 12%, els robatoris de coure han pujat un 139%. A Torredembarra, tot va bé?

LA ROTONDA DE LA MÓRA ÉS UN NYAP

El procés de construcció de la variant a la N-340 el vam seguir amb intensitat. Érem del parer que la variant ja estava construïda, que només calia fer gratuïta l'autopista, que a la curta i a la llarga era una opció més barata socialment i ecològica. Però no, van primar els interessos destructors i es va tornar a esquarterar el territori. Els nusos d'aquesta variant -a la Marítima i a la Móra- són nyaps mal fets, només dissenyats per estalviar quatre calers. El resultat ja el coneixem tots/es: accidents continuats i morts. Ara és curiós com tots els polítics i constructors que van parir aquesta infraestructura es renten les mans i miren cap a una altra banda. Els podeu sentir amb tertúlies catalanes i espanyoles, a ràdios i televisions. Vesteixen amb elegància i s'obliden del poble que un dia els va votar. Quan arriben les eleccions expliquen que són els més ben preparats, que tenen moltes carreres, que els treballadors han de votar-los a ells i no pas a gent de la pròpia classe social. Van orgullosos pel món però aquesta taca ja mai més la podran rentar. La variant és un nyap i la vàreu pagar amb els diners de tothom. Nosaltres farem memòria quan l'oblit intenti fer de detergent d'aquest error històric.

CABINA ABANDONADA AL CARRER DELS MUNTS

Al carrer dels Munts hi ha una cabina abandonada. Dóna molta mala imatge. Ja ho hem denunciat en anteriors ocasions. Com és que no es treu? Totes les empreses poden abandonar els seus trastes al mig del carrer? O només les empreses grans?

PER SANT JORDI VAM SER A LA PLAÇA DE LES MONGES

 Vam repartir el butlletí, vam ensenyar l'esborrany de programa electoral, vam repartir punts de llibres i vam parlar amb molta gent. Bon ambient!

dijous, 21 d’abril de 2011

MÉS DE 1000 VISITES AL MES

! Aquest espai virtual rep més de 1.000 visites mensuals. No dubteu en fer ús d'aquest racó de món per a difondre les vostres notícies. Escriviu a alternativabg@gmail.com

I ELS LOCALS DE CAL LLOVET?!

L'any 2008 es va signar, segons es va explicar al darrer ple municipal, un contracte de lloguer, sense dret a compra, per boi 6000 euros per uns locals a tocar de la biblioteca. No s'han ocupat mai i la propietat reclama els diners a l'Ajuntament. Torredembarra votarà als responsables d'aquests desgavells? Som-hi: infomarció!

QUÈ PASSA AMB EL LOCAL DE CLARÀ?

Esteu al cas que l'actual equip de govern ha llogat, amb dret a compra, un local a Clarà, a la zona de la Masia? Sabíeu que el tema no va passar pel ple municipal? En temps de crisi, llogar un local que encara s'ha d'arranjar...

QUÈ EN PENSEU DEL PROGRAMA DE RÀDIO DE L'ALCALDE?

L'alcalde de Torredembarra disposa d'un programa setmanal a Ona la Torre. Dura 30 minuts. Es repeteix en altres hores. Rep preguntes dels ciutadans i del mateix director de la ràdio. A part, l'alcalde apareix de quan en quan en altres programes de ràdio.
Què en penseu del seu programa? Creieu que l'objectiu inicial d'explicar-se, reslodre dubtes, generar confiança, il·lusió, projectes s'ha mantingut?

DONAR A CONÈIXER LES COMISSIONS DE FESTES

L'Alternativa va plantejar en el darrer ple municipal la necessitat de difondre més l'obertura del plaç d'inscripcions a les diferents comissions de festes per tal que el màxim de nombre de persones que vulguin col·laborar ho puguin fer.

SILENCI AMB EL NYAP DELS PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL

Els pisos de protecció oficial construït a la zona de cal Xitot -masia enderrocada per la voràgine del totxo que vam patir aquests darrers anys-, a l'actual Av. Lluís Companys. tenen greus deficiències. L'Alternativa va tornar a preguntar al ple municipal per les solucions que planteja l'equip de govern.

Casetes d'immobiliàries, abandonades i perilloses!

Al ple de dimarts vam preguntar per les gestions que s'han fet per retirar les perilloses casetes abandonades de les immobiliàries repartides per tot el municipi, vestigi d'una economia agressiva i que la crisi ha esborrat. Vam recordar que el juny del 2010, tres nens van estar apunt de perdre la vida dins d'una d'aquestes casetes. Amb les respostes de l'equip de govern va quedar clar que no han fet res per retirar-les, quan l'alcalde s'havia compromès amb les famílies dels nens que faria retirar almenys la caseta on va haver l'accident. Des de l'Altarnativa Baix Gaià no descartem alguna acció per denunciar una situació que considerem vergonyosa i perillosa.

dimarts, 19 d’abril de 2011

MESURES D'ESTALVI!

Davant la liquidació de pressupost de 2010, l'Alternativa ha posat damunt la taula que l'Ajuntament no ha fet prou esforç per a contenir la despesa. Així, per exemple, malgrat que s'ha retallat el sou als treballadors municipals, s'han donat gratificacions extraordinàries a treballadors d'àrees que funcionen força malament. A més a més, l'Alternativa ha demanat un esforç de contenció per a aquest any.

PLA D'USOS

L'Alternativa ha votat a favor del pla d'usos de la platja però ha demanat que s'apliqui correctament ja que l'any passat no es va fer complir en la seva totalitat.

AVUI DIMARTS, PLE

Avui a les 20h.

dilluns, 11 d’abril de 2011

GENERAR CONFIANÇA PER CREAR OCUPACIÓ

CREAR UN PLA ESTRATÈGIC PER GENERAR CONFIANÇA ENTRE ELS INVERSORS, EMPRENEDORS I EMPRESARIS AJUDANT A REDUIR L'ATUR AL MUNICIPI


1466 persones del municipi estan a l'atur, segons les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat, moltes d'elles provinents del sector de la construcció

Davant d'aquesta situació cal un ajuntament que assumeixi que Torredembarra és un municipi afectat greument per la crisi, que la construcció ja no tornarà amb la força que hi era, que hi ha centenars de famílies en situació econòmica extrema i que calen mesures urgents per reconduir aquesta situació. Cal apostar per crear un Pla Estratègic que generi confiança als inversors, emprenedors i empresaris. Cal apostar per crear Tallers de Formació, per tal de reciclar laboralment a les persones aturades del municipi.

A grans trets, aquests són els principals eixos que caldria desenvolupar en matèria del foment del treball:

Facilitar que els emprenedors puguin obrir el seus negocis a Torredembarra, assessorant i fent els tràmits àgils i ràpids. Recordem que actualment els tràmits duren entre 3 i 4 mesos.

Recuperar la Torredembarra industrial. Cal recordar que el municipi era un referent industrial els anys 70 del segle XX. I ara és imprescindible crear escenaris adients que ajudin al retorn d'una economia productiva que generi llocs de treball. Cal reinventar el polígon industrial, ampliant-lo, i oferir a les indústries del país la possibilitat d'instal·lar-se al municipi, cedint terrenys i facilitant els tràmits. Oferir als emprenedors locals i empresaris terrenys, sota cessió i amb les mateixes condicions que les empreses grans, per a què puguin desenvolupar la seva activitat econòmica. Totes aquestes facilitats s'han de fer a canvi que prioritzin la contractació d'aturats i aturades de Torredembarra.

Crear el Viver d'Empreses, amb l'objectiu de fomentar nous projectes empresarials. Cal fomentar el Cooperativisme, com a mesura alternativa a l'actual model d'empresa que es deslocalitza. Volem empreses que arrelin al territori, que tinguin responsabilitat social. En temps de crisi cal incitar a les persones, sobretot qui no té feina, a crear nous projectes empresarials. Des de l'ajuntament cal impulsar formació, l'assessorament i suport logístic a les persones que vulguin iniciar un projecte empresarial en el nostre municipi.

Reinventar la indústria del turisme. No comparteixo les polítiques de turisme que es porten a terme. Cal actualitzar els serveis i fer polítiques per tal que, en el futur, grups inversors trobin atractiu fer un hotel al municipi. Cal rebutjar hotels gegantins, sense identitat i amb possibles i greus impactes tant visuals, com ecològics. El Núcli Antic és un diamant en brut sense polir. Calen polítiques que animin a fer inversions als immobles d'aquesta zona, respectant les façanes i el patrimoni històric, fomentant la implantació d'un comerç respectuós, amb varietat, que inclogui serveis de restauració i d'allotjament amb identitat i qualitat.

Formar laboralment a les aturades i aturats. La crisi ens fa acostar a la xifra de 1.500 persones a l'atur. Un percentatge alt prové del sector de la construcció, una economia que difícilment tornarà amb la força d'anys anteriors. És per això que cal crear tallers de formació laboral, que ajudin posteriorment a les persones aturades a ampliar les seves possibilitats de trobar feina. Aquesta mesura és urgent.
Lluís

dissabte, 9 d’abril de 2011

divendres, 8 d’abril de 2011

DISSANTE, ALS MUNTS

T'hi esperem. Recull el nostre butlletí, vine a petar la xerrada, porta propostes, comentem l'actualitat i més coses. Fem poble!

dimecres, 6 d’abril de 2011

QUAN PARLEM DELS BLOCS ABANDONATS?

Parlem d'un tema tabú al nostre municipi: Què fem dels blocs de pisos abandonats?

EL ROQUER, ABANDONAT

Aquesta és una imatge del Roquer ahir. Està ple de trastes i de brossa. Ja ho hem denunciat en diverses ocasions. Està pitjor que mai.

dilluns, 4 d’abril de 2011