dimarts, 31 de maig de 2011

UNITAT CONTRA EL FEIXISME

Centenars d'entitats catalanes, entre les quals es troba l'Alternativa Baix Gaià, s'han adherit al manifest d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme davant dels discursos xenòfobs de certs partits polítics amb representació a molts Ajuntaments. Cal desemmascarar aquesta gent, explicar d'on vénen i què volen realment. Feixisme, mai més.

dilluns, 30 de maig de 2011

DIMECRES!

L’ABG CONVOCA UNA ASSEMBLEA OBERTA


L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra convoca una assemblea oberta a tota la ciutadania per a decidir el paper que han de jugar els seus dos regidors aquesta legislatura

L’Alternativa Baix Gaià, que a les eleccions municipals del 22 de maig va obtenir dos regidors, analitzarà la nova situació política municipal amb la participació directa de tots els ciutadans de Torredembarra que ho vulguin. L’Alternativa segueix d’aquesta manera el funcionament assembleari de l’entitat iniciada el 2003, estructurada a partir de les assemblees mensuals obertes, el treball per comissions i l’ús de les noves tecnologies per a fomentar la participació, la socialització de la informació, l’intercanvi de coneixements i l’elaboració col•lectiva de propostes per al municipi. D’aquesta manera, els seus regidors porten la veu de l’assemblea a l’administració local. La convocatòria està prevista per al dimecres 1 de juny a dos quarts de nou del vespre a Cal Maiam, al carrer Santa Rosalia.

Assemblea Oberta de l’ABG
1 de juny de 2011
20:30h
Cal Maiam (C. Santa Rosalia)
Contacte: alternativabg@gmail.com
http://alternativatorredembarra.blogspot.com

EL POBLE INDIGNAT PROPOSA UNA ACCIÓ MASSIVA: AVUI DILLUNS TREURE DEL BANC/CAIXA 155 euros

"Por una democracia real ya.
Ya tenemos preparada la primera acción no violenta de lucha masiva y conjunta. Ayúdanos a difundirla, participa de ella allí donde te encuentres!!!
Los bancos y los especuladores han sido los principales causantes de la crisis por lo que ellos serán el objetivo de nuestro primer ataque no violento.
El próximo Lunes, día 30 de mayo, vamos a manifestar nuestra indignación en contra del abuso que practican los bancos no solo contra els ciudadans de forma independiente sino también contra los estados.
Ponemos hoy en marcha un acto pacífico y sutil, pero lo suficientemente contundente y llamativo como para mostrar con claridad la indignación que sentimos, y también nuestra fortaleza y compromiso para llegar hasta el final. Ponemos hoy en marcha el primer ataque no violento que mostrará al mundo nuestra imaginación, determinación y compromiso para alcanzar el objetivo de ver cumplida nuestra reivindicación final: instaurar una democracia real.
Hacemos un llamamiento a todas aquellas personas que estén de acuerdo con nuestras reivindicaciones, a participar en una retirada masiva de capital de las entidades bancarias el próximo día 30 de mayo.
Si lo estás, te proponemos sacar en un solo movimiento bancario la cantidad de 155 euros de tu cuenta corriente. La operación podrá realizarse a lo largo de todo el día, preferiblemente acudiendo a las sucursales o utilizando los cajeros automáticos (con múltiplos de 10-->150).
El motivo de elegir esa cantidad concreta, es porque debíamos elegir una cifra apreciable y simbólica con la fuerza suficiente con la que demostrar a los bancos que estos movimientos son motivados desde la misma indignación que nos hizo movilizarnos el 15 de mayo.
En cuanto al día 30 de mayo, es porque entendemos que es un plazo razonable para que el mensaje pueda difundirse adecuadamente y llegue al mayor número de personas que nos ayuden a ser lo más efectivos en nuestro ataque no violento en contra de la voracidad de los bancos, en contra del sistema económico instaurado, en contra de los paraísos fiscales, en contra de la especulación y a favor del interés general, de la solidaridad, en definitiva de las personas. Además, en dicha fecha habrá transcurrido 15 días desde el inicio de la movilización, y será otro buen momento simbólico para recordar que nuestro movimiento sólo acaba de comenzar.
El próximo día 30 de mayo, se oirán todas las voces gritando al unísono que otro mundo es posible.
El próximo día 30 de mayo se oirá la voz del pueblo con más fuerza que la de los partidos políticos.
El próximo día 30 de mayo, se podrá contar la indignación del pueblo, la reivindicación activa de una democracia real, en la que se tiene en cuenta a las personas por encima de los intereses económicos, financieros, especulativos... las personas por encima de los mercados.
El próximo día 30 de mayo daremos un paso más hacia un mundo mejor.
Contamos contigo, divulga el mensaje. Participa. Nos seguimos viendo cada día en la plazas."

diumenge, 29 de maig de 2011

PER UNA DEMOCRÀCIA SOCIAL

Idees del Toni B. per una democràcia social:
APUNTS: per a una democràcia participativa, activa, real...

DEMOCRÀCIA SOCIAL, així resava ja una gran pancarta al memorable concert d’en Raimon en temps de Franco en aquella universitat de Madrid!¡!
 Llistes obertes, als referèndums generals, autonòmics, municipals...
 Transparència del finançament dels partits, tot publicitant sense complexos els lobbies en qüestió...
 Processos participatius en l’elaboració dels diferents programes electorals, voluntàriament cada partit, és clar...
 Processos participatius vinculants en la planificació i projecció de país, vegueries, comarques, ciutats o pobles i barris: plans territorials i plans urbanístics diversos, plans de conca fluvial, agendes 21...
 Vot domèstic telemàtic als ajuntaments, al Parlament, al Congrés, i al Parlament Europeu de forma normalitzada, decidint des dels petits projectes de barri, fins als pressupostos anuals del País...
procés inicialment consultiu, amb percentatges de vot progressivament vinculants...
 Establiment dels mecanismes suficients que garanteixin una praxis moral exemplar en política,
codis deontològics...
 Decidint tanmateix, òbviament, vers la nostra dependència/independència com a nació,
un procés acordat també participativament entre els ciutadans de Catalunya, per sòlid que ha de romandre...
 Refundació de l’ONU, sense drets a vet, amb resolucions socioambientals tanmateix vinculants...
 Nova Cultura de l’Energia, amb l’impuls decidit de la generació distribuïda, i llavors cobrant en ves de pagar el rebut de la llum, l’energia doncs pot ser tanmateix lliure, rentable, competitiva, democràtica, social, neta, eficient, estalviadora, fiable, segura, adaptable, respectuosa, harmònica, ecològica...
sostenible de veritat a tots nivells, veure: http://www.gepec.org/ftp/NCE.pdf

SORTIM AL DIRECTA!

En un article del Directa ens esmenten. Aqui teniu l'enllaç.

dissabte, 28 de maig de 2011

DIMECRES, ASSEMBLEA OBERTA

L'ALTERNATIVA COMDEMNA LES CÀRREGUES POLICIALS DE BARCELONA

L'Alternativa Baix Gaià comdemna l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra d'ahir a Barcelona per la seva desproporcionalitat, violència, indefenció dels ciutadans acampats i per innecessària. L'Alternativa Baix Gaià exigeix resposabilitats als comandaments encarregats dels Mossos així com al mateix conseller Felip Puig. L'Alternativa Baix Gaià ha denunciat en diverses ocasions l'ús injustificat de la violència per part dels cossos de seguretat.

-Recordeu que el poble indignat continua les cassolades a les 20h del vespre a la Plaça de la Vila de Torredembarra-

dijous, 26 de maig de 2011

TU TENS LA PARAULA: DIMECRES 1 DE JUNY A LES 20:30h A CAL MAIAM

Assemblea oberta. Entre tots i totes decidim els vots, les gestions i les intervencions dels nostres dos regidors. Tu tens la paraula! Us esperem dimecres que ve. Tothom és convidat a participar i treballar amb l'Alternativa.

dimecres, 25 de maig de 2011

CONFIRMAT: L'ALTERNATIVA HA ACONSEGUIT DOS REGIDORS A LES MUNICIPALS

Avui pel matí la Junta Electoral del Vendrell s'ha reunit i ha desetimat la petició de l'extrema dreta d'arrabassar un dels dos regidors de l'Alternativa. Finalment PxC no entra a Torredembarra. Recordem que no estan ni empadronats a la Torre! Ara sí, com diuen ells, PRIMER ELS DE CASA!! Endavant amb la lluita!

QUÈ EN PENSEU DE LA TERTÚLIA POLÍTICA D'ONA LA TORRE?

Ona la Torre està fent una gran feina. Està molt ben dirigida i ha fet un gran esforç per obrir-se a tota Torredembarra.
Però què en penseu de la tertúlia política que es fa a Ona la Torre els migdies dels dimecres? Què en penseu del fet que els tertulians siguin sempre de la mateixa tendència política? Ja sabem que els tertulians a arreu del món opinen de tot com si sapiguessin de tot. És una característica que no és exclusiva d'aquesta tertúlia, ho és de totes. Però la tendència... No seria millor que hi hagués representants d'altres tendències? ¿O perquè no: que fossin experts d'alguna cosa que tingui a veure amb la ciència política?
Avui dimecres, en aquest programa, s'ha afirmat que cap candidatura municipal ha parlat del tema d'integració. Tertulià i director de l'emissora han assentit aquesta afirmació. Doncs no és veritat: l'Alternativa parla de cohesió social, d'integració i ho fa des de totes les vessants de la política, no només des del benestar social, també des de l'urbanisme, l'esport, la cultura, etc. No passa res: s'han equivocat o han obviat una aposta claríssima com la nostra. Però la lectura política habitual en aquesta tertúlia és parcial? Què en penseu? Escriviu a alternativabg@gmail.com. En parlem.

AVUI, DIMECRES

Avui dimecres, després de la cassolada del poble indignat, hem quedat per a reciclar uns cartells que farem servir per anunciar les assemblees. Tothom hi és convidat! alternativabg@gmail.com

dimarts, 24 de maig de 2011

AVUI, DIMARTS

Esteu totes/s convidades/ts a la reunió de l'Alternativa d'avui dimarts a les 20:30h -després de la cassolada que es va a la plaça de la vila convocada pel poble indignat-. Farem una primera valoració de la nova situació política a Torredembarra i prepararem els primers mecanismes de participació per a fer co-partíceps a tots els nostres votants de la gestió de les dues actes de regidors que hem obtingut. alternativabg@gmail.com

dilluns, 23 de maig de 2011

SOBRE L'ESCOLA MIRADES

Aquí teniu l'enllaç a la notícia de Tv3 sobre l'Escola Mirades: http://www.tv3.cat/videos/3449690

AVUI, DILLUNS

Avui dilluns ens veiem uns quants per a fer neteja del material de campanya que no ens han fet desaparèixer aquests dies de campanya. Quedem a les 21h a la Plaça de la Font. Tothom hi és convidat.

ELS NOSTRES REGIDORS SÓN VOSTRES

L'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra es va presentar a les eleccions municipals de diumenge amb l'objectiu de portar la veu del carrer a la casa de la vila. Els ciutadans han respost a la nostra proposta donant-nos 478 vots (8,77% dels emesos). A partir d'ara el que facin o deixin de fer els regidors depèn de tots/es els 478 ciutadans que han fet possible això. Com ho farem? En breu comencem a plantejar vies de participació i de decisió. Valtros també podeu fer arribar propostes de gestió d'aquestes actes de regidors (alternativabg@gmail.com). Us avancem que posarem a disposició de tothom que tingui ganes de treballar la possibilitat d'assistir a les assemblees, compartirem els documents de treball i emprarem els mitjans electrònics per a tots/es aquells que no pogueu venir sempre. Moltes gràcies a tothom!

dijous, 19 de maig de 2011

DIVENDRES!

Festa de final de campanya


L’Alternativa convoca a les torrenques i als torrencs a gaudir de la festa de fi de campanya a la Plaça de la Vila de Torredembarra

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha organitzat per aquest divendres 20 de maig una festa de fi de campanya ben diferent. Seguint la filosofia participativa de la resta d’actes de campanya d’aquesta candidatura, els protagonistes tornaran a ser els ciutadans que ho desitgin. La Plaça de la Vila, a partir de dos quarts de deu de la nit, acollirà un recital de cançons amb la participació de diferents músics i aficionats de la comarca. Cada intèrpret es farà càrrec de dues cançons. Totes elles es faran en format acústic. Tothom qui ho desitgi pot pujar a l’escenari a cantar. A part dels parlaments, de persones de la candidatures i d’altres ciutadans que donen suport a l’Alternativa, hi haurà un pa amb tomàquet popular. L’Alternativa Baix Gaià convida a tot el poble de Torredembarra a participar-hi.

Divendres, 20 de maig de 2011 // 21:30h // Punt de Trobada: Plaça de la Vila - Torredembarra // Alternativa Baix Gaià

L'ALTERNATIVA PROPOSA:

Promoure convenis de col·laboració entre propietaris de terrenys i persones que vulguin cultivar la terra. D’aquesta manera podem reconvertir terrenys abandonats en llocs fèrtils mentre els seus propietaris no els necessitin. El propietaris guanyen en el fet de tenir els terrenys sense abandonar i els masovers guanyen un espai d’esbarjo i de producció d’aliments per a l’autoconsum. La resta del nostre programa el podeu trobar aquí.

2007-2011

Aquests dies ha aparegut un article d'opinió en un diari comarcal sobre la política municipal. Sobre l'Alternativa es diu que aquesta legislatura no ha volgut entrar a cap govern municipal. Podeu matisar aquesta opinió veient alguns articles d'aquests anys on resumíem els nostres intents de bastir governs municipals forts, democràtics i transparents (una reflexió de 2010, article de 2009, un article de 2007 i un altre article-crònica del 2007). En no poder dissenyar plans de mandat i formes de govern que respectessin uns mínims no vam poder entrar a governar. Ens podíem haver equivocat. Però el temps ens ha donat la raó. (Per veure un resum del que hem fet aquests quatre anys podeu clicar aquí).

dimarts, 17 de maig de 2011

L'ALTERNATIVA PROPOSA LA CREACIÓ D'UNA TAULA D'ENTITATS


L'Alternativa Baix Gaià proposa crear un ens de coordinació de les entitats de Torredembarra. En ella hi podrien estar representades totes i cadascuna de les entitats actives de la vila. Les seves funcions, a part de les que decideixi la mateixa Taula d'Entitats, incloria la coordinació de les activitats que totes elles desenvolupen i l'intercanvi de coneixements. Seria una bona eina per a la creació de noves sinergies entre les associacions.

L'Alternativa també proposa:-Posar a disposició de les entitats tot el suport material i de personal per a organitzar activitats de solidaritat, intercanvi i coneixement amb altres pobles del món.

-Donar totes les facilitats a les entitats per a què desenvolupin les seves activitats.
-Potenciar les activitats de les entitats col•laborant en la seva difusió.
-Coordinar els espais a disposició de les entitats.
-Coordinar les activitats que organitzen les entitats.
-Organitzar un gran festival de les entitats de la vila, on puguin actuar els grups musicals, de dansa, de conta-contes, etc. que inclogui una fira on es puguin donar a conèixer. (Veieu també l’apartat de participació ciutadana)
I a més a més:

-Fomentar les classes de català com a eina d’integració a la societat torrenca i catalana. Organitzar cursos de català a tots els barris, a totes les dependències municipals i privades necessàries, a les fàbriques, a totes les entitats i associacions de veïns que ho demanin. Fomentar el programa de Parelles Lingüístiques de català i d’altres idiomes.

-Promoure les entitats. Donar facilitats per a què les associacions puguin donar a conèixer les seves activitats. Cal aprofitar el potencial de les entitats com a element integrador. Donar a conèixer les entitats a les diferents comunitats que viuen a Torredembarra. Facilitar espais i crear espais polivalents. Fomentar els punts de trobada.
-Desenvolupar mesures per a controlar la colònia de gats de la vila. Donar suport a les entitats que s’hi dediquen.
-Crear el museu del mar (veure l’apartat d’Agricultura i Pesca) en col·laboració amb les diverses entitats vinculades amb la pesca, el mar i el litoral.
-Coordinar el conjunt d’activitats educatives –públiques, privades i de les entitats- per tal de potenciar-les i donar-les a conèixer al conjunt de la població. Editar anualment una agenda educativa en format digital. Distribuir-la a través del web torredembarra.cat i a través de correu electrònic. Coordinar els espais municipals on es desenvolupen tasques educatives.
-Rehabilitar l’Escorxador com espai polivalent, cívic, formatiu, ocupacional i per a les entitats.
-Elaborar una programació anual pel teatre de cal Maiam, amb la participació de les entitats, amb la possibilitat de gaudir d’activitats culturals i de disposar d’un nou espai de reunió per a les associacions.
Aquí teniu l'enllaç a la resta del programa.

CAL MAIAM

Cal Maiam és una sala municipal ubicada al carrer Santa Rosalia, cantonada amb el carrer Gibert. Durant mesos ha estat en obres per tal de reavilitar-la. L'altre dia vam fer-hi un acte públic. Vam poder comprovar les greus deficiències de construcció. Ha cobrat l'empresa per fer-ho malament? Els responsables de fer el seguiment de l'obra encara no han dimitit? Si obres la porta la guixeta no es veu, les tasses del lavabo dels hòmens són massa altes, l'escenari no és mòbil tal i com estava previst, des del galliner si seus no veus l'escenari, etc.

AVUI, DIMARTS

Estarem al MERCAT d'11h fins a les 13h i a la PLAÇA DE LA FONT de 18 a 20h.
T'hi esperem!!!

VOLS CANTAR O TOCAR?

diumenge, 15 de maig de 2011

JO VOTARÉ A L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Aquí teniu el fragment d'una de les intervencions de dijous passat, a cal Maiam:

"Dijous, 12 de maig de 2011

Cal Maiam
Acte electoral de l’Alternativa Baix Gaià

Jo votaré a l’Alternativa Baix Gaià.

Perquè treballa pel poble, perquè defensa la terra els 4 anys de la legislatura i no només els 15 dies de campanya electoral.
Perquè ens demana el vot però també ens demana la nostra participació i la nostra opinió.
Jo votaré a l’Alternativa Baix Gaià.
Perquè la Torre és diversa i és l’Alternativa qui té un plantejament més seriós i integrador de ciutat.
Perquè creu que cal apostar per allò que ens uneix i no per allò que ens separa, perquè creu amb les arrels d’aquest poble però també creu que Torredembarra és un poble viu.
Votaré a l’Alternativa Baix Gaià.
Perquè són els únics que durant tots aquests anys han defensat un urbanisme i una política a favor de la cohesió social.
Aquest poble es va vendre a les grans constructores que es van omplir les butxaques i que han fotut el camp quan ha arribat la crisi deixant el poble abandonat.
Doncs, mireu, jo votaré a l’Alternativa Baix Gaià.
Perquè crec que és la millor manera de contestar aquesta gent. És l’opció més valenta que es presenta a les eleccions.
No ens enganyem, les causes de la crisis són globals i sovint des del municipi poca cosa podem fer. Recordem la fallida financera, l’economia especulativa, etc. L’Alternativa poc podrà fer davant les polítiques globals neoliberals. Però d’una cosa podem estar segurs: L’Alternativa no ajudarà als que s’han enriquit i destrossat el poble. Estarà amb la gent, amb els emprenedors, amb les entitats, amb la cultura i fent xarxa amb els projectes dels pobles de la rodalia. L’Alternativa Baix Gaià no serà mai amic d’especuladors i corruptes.
Hem de treballar per un poble unit, divers, viu, cohesionat, amb projectes.
Per això votaré a l’Alternativa.
Cal treballar pel cabal ecològic del riu Gaià
Tinc amics i amigues a altres candidatures. S’hi presenten amb ganes de treballar pel poble des d’aquí el meu reconeixement. Valoro més aquesta gent valenta, capaç d’organitzar-se, que no pas el derrotisme, que també respecto.
Doncs bé, cap de les altres 10 candidatures treballarà per salvar muntanyans II.
I això sí, això només ho planteja l’Alternativa Baix Gaià.
Hi ha moltes candidatures que diuen que es presenten per a treballar pel poble, i han governat anteriorment. En canvi, ens aquests darrers 15 anys hem vist destruir desenes d’elements del nostre patrimoni històric. I jo els pregunto: qui s’estima la Torre, després la destrueix?
Ens han enganyat tants anys que ja no ens creiem res.
Ens demanen que paguem més impostos i ho fem, pel poble. Però sabeu quan paguen les grans empreses com Abertis o les de telefonia mòbil per treballar a Torredembarra?
Bé, salut, ja ho sabeu,
jo votaré a l’Alternativa!"

LA CARTA!

Aquesta és la carta que rebreu aquests dies a casa vostra. Per a llegir-la només cal clicar al damunt!

PROPERES ACTIVITATS

Diumenge a les 18h instal·lació de plafons.
Dilluns a les 18h parada informativa a la Plaça de les Monges

EL TRÍPTIC!

TRÍPTIC

PRIMERA FALCA!

LES PRIMERES PARAULES DE L'ACTE DE DIJOUS PASSAT

"Bona nit a tothom,

Abans de començar aquest acte públic de l’Alternativa Baix Gaià permeteu-me que expressi el nostre condol, des de Torredembarra, a la ciutat de Lorca, a Múrcia, que ha patit un terratrèmol causant la mort de diversos veïns.
Ara sí. Anem a començar aquest acte públic de l’Alternativa Baix Gaià.
En primer lloc, agrair la vostra presència. Esperem que les coses que expliquem siguin del vostre interès. Ja sabeu que ens teniu a la vostra disposició sempre, no només els 15 dies de campanya electoral.
Avui parlaran unes quantes persones. Algunes formen part de la candidatura i d’altres, no, però avui estan aquí per donar suport a la nostra proposta municipal.
L’Alternativa Baix Gaià es presenta a les eleccions del 22 de maig amb un programa electoral ecologista, que proposa una gestió transparent al servei de les persones. I es presenta amb una llista de gent ben diversa, com diversa és Torredembarra. Aquesta colla de gent que formen la candidatura, com bé sabeu, viuen a Torredembarra i s’estimen el nostre poble. Fa molts anys que treballen des de diferents entitats i plataformes per la cultura i en defensa de la nostra terra i dels nostres drets.
Engeguem.
Us presento a..."

dissabte, 14 de maig de 2011

AVUI DISSABTE HEM ESTAT AL ROQUER

Neteja popular del Roquer de Torredembarra


Aquesta acció té l’objectiu de denunciar la deixadesa municipal respecte aquest espai natural emblemàtic de la nostra vila

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha organitzat aquest dissabte 14 de maig una acció de denúncia que ha consistit en la neteja del Roquer, el penya-segat situat entre el Port Esportiu i la Platja del Canyadell. Es tracta d’un espai emblemàtic que es troba totalment abandonat i que rep cada cap de setmana moltes visites de torrencs i turistes. És un espai emblemàtic que els torrencs han estimat i gaudit durant dècades. Només cal recordar que totes les seves parts tenen un nom popular, com el Codolar, el Rellotge o la Punta de la Galera.
Tot i ser un espai ben concorregut, es troba abandonat i brut. L’Alternativa ha denunciat públicament en diverses ocasions aquesta situació. És per això que aquest col•lectiu ha protagonitzat una neteja de l’espai. Es tracta d’una neteja que no és capaç de realitzar el nostre Ajuntament o que, simplement, no hi ha voluntat política de fer-ho.
L’Alternativa proposa dignificar l’espai i desenvolupar la ronda del Roquer. L’Alternativa Baix Gaià defensa la necessitat d’invertir en la imatge del poble en general ja que en l’actualitat està bastant degradada. Cal invertir en revitalitzar espais potencials molt interessants com el nucli antic, els Munts o propi el Roquer.
L’Alternativa proposa una gestió del litoral conjunta, on s’inclogui l’EIN dels Muntanyans, les platges, el Roquer i el Canyadell. L’Alternativa proposa convertir el litoral en un atractiu turístic. L'estat d'abandó del Roquer ha de fer reconsiderar la política duta a terme en aquest espai. Entre els Muntanyans, la platja i el Roquer, juntament amb el potencial del barri marítim, Torredembarra té una bona eina per donar-se a conèixer. Cal aprofitar els recursos, les experiències realitzades, desenvolupar el camí de ronda, aprofitar les entitats expertes en el tema que té el municipi i evitar que destruccions com la del Canyadell tornin a succeir. L’Alternativa pensa que ara és un bon moment per posar-se a treballar i potenciar el que ja s'està fent.

EL NOSTRE PROGRAMA ELECTORAL

PROPOSTA 2011-2015

divendres, 13 de maig de 2011

DISSABTE!

Neteja popular del Roquer de Torredembarra

Aquesta acció té l’objectiu de denunciar la deixadesa municipal respecte aquest espai natural emblemàtic de la nostra vila

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha organitzat per al dissabte 14 de maig de 2011 a les 11 del matí una acció de denúncia que consistirà en la neteja del Roquer, el penya-segat situat entre el Port Esportiu i la Platja del Canyadell. Es tracta d’un espai emblemàtic que es troba totalment abandonat i que rep cada cap de setmana moltes visites de torrencs i turistes. És un espai emblemàtic que els torrencs han estimat i gaudit durant dècades. Només cal recordar que totes les seves parts tenen un nom popular, com el Codolar, el Rellotge o la Punta de la Galera.
Tot i ser un espai ben concorregut, es troba abandonat i brut. L’Alternativa ha denunciat públicament en diverses ocasions aquesta situació. És per això que aquest col•lectiu protagonitzarà demà una neteja de l’espai. Es tracta d’una neteja que no és capaç de realitzar el nostre Ajuntament o que, simplement, no hi ha voluntat política de fer-ho.
L’Alternativa proposa dignificar l’espai i desenvolupar la ronda del Roquer. L’Alternativa Baix Gaià defensa la necessitat d’invertir en la imatge del poble en general ja que en l’actualitat està bastant degradada. Cal invertir en revitalitzar espais potencials molt interessants com el nucli antic, els Munts o propi el Roquer.
L’Alternativa proposa una gestió del litoral conjunta, on s’inclogui l’EIN dels Muntanyans, les platges, el Roquer i el Canyadell. L’Alternativa proposa convertir el litoral en un atractiu turístic. L'estat d'abandó del Roquer ha de fer reconsiderar la política duta a terme en aquest espai. Entre els Muntanyans, la platja i el Roquer, juntament amb el potencial del barri marítim, Torredembarra té una bona eina per donar-se a conèixer. Cal aprofitar els recursos, les experiències realitzades, desenvolupar el camí de ronda, aprofitar les entitats expertes en el tema que té el municipi i evitar que destruccions com la del Canyadell tornin a succeir. L’Alternativa pensa que ara és un bon moment per posar-se a treballar i potenciar el que ja s'està fent.
Dissabte, 14 de maig de 2011 // 11h // Punt de Trobada: Plaça del Peig (Mirador) // Alternativa Baix Gaià

IMATGES DE L'ACTE PÚBLIC!


VAM SER DAVANT DEL CAP

NO A LES RETALLADES!

PENJANT PANCARTES!

PENJANT PLAFONS!

dimecres, 11 de maig de 2011

DIJOUS!

Dijous, acte central de campanya


L’Alternativa Baix Gaià presenta les seves propostes en un acte públic a cal Maiam
Dijous 12 de maig de 2011 a les 20:15h tindrà lloc l’acte central de la campanya electoral de l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra. Aquest acte públic comptarà amb la intervenció de diversos veïns que expressaran el seu suport a la candidatura de l’Alternativa així com els parlaments de membres de la llista electoral. Clourà l’acte Lluís Suñé, candidat a l’alcaldia a les properes eleccions municipals. A més a més, es projectarà un vídeo amb propostes de l’Alternativa Baix Gaià.
L’Alternativa Baix Gaià es presenta a les eleccions del 22 de maig amb un programa electoral ecologista -que proposa una gestió transparent, al servei de les persones- i amb una llista de gent ben diversa, com diversa és Torredembarra. Les persones que formen la candidatura viuen a Torredembarra i fa molts anys que treballen des de diferents entitats i plataformes per la cultura i en defensa de la terra i dels drets socials.

dimarts, 10 de maig de 2011

DIMECRES, DAVANT DEL CAP!

Protesta contra les retallades a la sanitat


L’Alternativa Baix Gaià ha convocat per demà dimecres una protesta davant del CAP de Torredembarra per les retallades en sanitat
L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha convocat per demà dimecres un acte de protesta al Centre d’Atenció Primària davant l’anunci de la Generalitat de Catalunya de retallar la despesa sanitària. L’Alternativa ha denunciat en diverses ocasions la precarietat d’alguns serveis que s’ofereixen des del CAP. És per això que l’Alternativa proposa dotar dels serveis necessaris al Centre i no pas impulsar retallades. A més a més, cal tenir present que la despesa sanitària no és la causant de l'actual crisi econòmica sinó la fallida del sistema financer i l'economia especulativa que l'Alternativa ha criticat contínuament. Per acabar amb la crisi cal anar a l'arrel dels problemes i no pas retallar drets socials.
L’Alternativa proposa que es reconegui el servei de capitalitat que està donant el CAP, a bona part del Baix Gaià, i les fluctuacions de població que fan que el servei es col·lapsi en les temporades d’estiu. És necessari que l’Ajuntament lideri aquestes demandes i que faci un esforç per a coordinar els diferents transports públics per tal de facilitar el trasllat de ciutadans sense fer ús del cotxe.

Dimecres, 11 de maig de 2011
18h
Davant del CAP
Passeig Lluís Companys

RETALL DEL PUNT

Sobre l'acció contra les casetes abandonades de les promotores immobiliàries aquí teniu el retall del Punt.

dilluns, 9 de maig de 2011

DIMARTS, AL MERCADET

A partir de les 11 del matí ens trobareu al mercadet!

AVUI DILLUNS, A LA PLAÇA Mn JOAQUIM BORONAT

Avui ens veiem a la parada informativa de la Pl. de les Monges, a les 18h!

ELS NOIS DE LA TORRE: UNA LLIÇÓ D'INTEGRACIÓ

Diumenge els torrencs i les torrenques vam poder gaudir d'una gran diada castellera gràcies als Nois de la Torre. El motiu era recollir diners per ajudar a la família de la Nicole i va ser un èxit. Davant les propostes d'exclusió social que proposen alguns partits, la societat civil, amb els Nois com a exemple, s'organitza amb ànim d'integració, sense mirar el color de la pell, ni el lloc d'origen de les persones. Els Nois de la Torre van donar ahir una altra grandíssima lliçó d'integració.

PRIMER DEBAT: LA NOSTRA PROPOSTA INTEGRADORA

Divendres 6 de maig va haver el primer debat organitzat pel Centre d'Estudis Sinibald de Mas. La polèmica va estar servida amb la presència i els parlaments d'un grupuscle d'extremadeta que es presenta a les eleccions municipals i que no havíem vist mai pel poble. Més enllà d'aquest incident, l'Alternativa va poder explicar el seu model d'integració basat en el respecte de la diversitat però també per l'aposta ferma per la cultura i la llengua catalana. L'única manera que tenim com a col·lectivitat de gaudir del present i de projectar-nos cap al futur, amb cohesió social, és la difsussió dels nostres valors patrimonials, la nostra història, la nostra cultura popular i la nostra diversitat. Sense unes arrels profundes, però vives, estarem al marge dels fluxos de la globalització i veurem com passen de llarg i esdevenim una simple ciutat dormitori. Cal valorar la nostra especificitat per poder gaudir-la i a l'hora vendre de cara enfora coses que les altres ciutats no tinguin.

dissabte, 7 de maig de 2011

PER UNA ESTACIÓ EN CONDICIONS!

Per un transport públic de qualitat


L’Alternativa Baix Gaià ha protestat davant de l’estació de tren pel seu lamentable estat

L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha convocat per avui dissabte 7 de maig de 2011 a les 12h un acte de protesta pel lamentable estat de l’estació de tren. Es tracta d’un edifici construït a finals del segle XIX que es troba actualment en pitjor estat que llavors. De la mateixa manera, l’entorn que envolta l’estació s’ha anat deteriorant i ofereix una imatge força deteriorada. L’Alternativa porta molt de temps reclamant a l’Ajuntament que lideri la demanda popular que exigeix un servei ferroviari de qualitat. No tan sols això, l’Alternativa ha proposat en diverses ocasions un projecte integral per al tram l’antiga N-340 que passa per la trama urbana de la vila.
Paral•lelament, l’Alternativa Baix Gaià ha informat al veïnat sobre les seves propostes en matèria de transport i mobilitat.

ELS BANCS DE DAVANT L'ESTACIÓ ESTAN ABANDONATS

VAM ESTAR A L'ENGANXADA DEL PRIMER CARTELL

VAM SORTIR A TAC 12

divendres, 6 de maig de 2011

dilluns, 2 de maig de 2011

ACCIÓ CONTRA LES CASETES D'IMMOBILIÀRIES ABANDONADES

L’Alternativa denuncia l’estat d’abandó de les casetes de les promotores immobiliàries
L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha denunciat amb una acció reivindicativa l’estat d’abandó de moltes casetes de promotores immobiliàries que hi ha escampades pel municipi. Ja fa temps que aquest col•lectiu torrenc reclama una acció contundent per part de l’administració local. Cal recordar que els propietaris de les casetes i de molts terrenys abandonats van fugir amb l’arribada de la crisi “deixant una imatge molt lamentable de la nostra vila”, denuncien des de l’Alternativa. A més a més, aquests espais són un perill. Només cal tenir present que en aquest mateix lloc dos nens es van cremar ara fa uns mesos. L’Ajuntament ha no ha complit la seva promesa de fer arranjar la caseta esmentada.
L’acció, que ha tingut lloc a l’aparcament de la zona esportiva –davant del cementiri municipal-, ha consistit en la senyalització de perill i la instal•lació d’una pancarta. Molts usuaris de la zona esportiva s’han acostat al lloc per expressar el seu suport a la protesta.

diumenge, 1 de maig de 2011

DILLUNS!

LA MARXA PER LES TERRES DEL GAIÀ JA ÉS A L'ARGILAGA


Aquí teniu un retall de la jornada d'ahir. La Marxa, organitzada per Salvem el Gaià, continua avui diumenge. No dubteu en afegir-vos avui: A les 9h a l'Argilaga, a les 10:30h al Catllar... i a les 17h acte final a la desembocadura del riu. Quan trobeu als marxaires pregunteu pel Lluís Estamariu que us informarà dels detalls tècnics i d'intendència.