dijous, 30 de juny de 2011

ELS BANCS TORNEN A SALVAR METROVACESA

Els bancs tornen a salvar Metrovacesa.
Senyors banquers, recordeu que teniu una caseta de la promotora abandonada a l'entrar a la Torre. Ens dóna molt mala imatge i s'hi van cremar dues criatures. Així que, quan pogueu, us agraïríem que féssiu dissabte,
Atentament,
Gent de la Torre

INFORME SOBRE EL FONS MARÍ DE TORREDEMBARRA

Veieu l'informe sobre el fons marí de Torredembarra elaborat per Silmar. Torredembarra treu un 5 pelat pel que fa a la qualitat de l'aigua.
L’últim informe de l’entitat en el marc del projecte SILMAR, amb una vintena de punts de control, denuncia la degradació de la costa a causa de la construcció d’infraestructures i l’excés d’usuaris.

RETIREN LES CABINES DE TELÈFON ABANDONADES!

Avui hem pogut comprovar com retiraven les cabines abandonades del Camí de l'Era i del carrer Pianola.

dilluns, 27 de juny de 2011

L'AIGUA ÉS UN DRET I NO ÉS UNA MERCADERIA

Veieu què en diuen Enginyeria Sense Fronteres, La Campanya Millor amb Ella i diverses entitats portugueses.

Privatitzar l'aigua. Comerciar amb la vida. from Ingeniería Sin Fronteras on Vimeo.

LA LLEI ÒMNIBUS PERMETRÀ ALS PROPIETARIS DE PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL QUE ES PUGUIN COMPRAR SEGONA RESIDÈNCIA

Veieu la notícia al 3cat24 i les al·legacions del Consell Nacional de Joventut de Catalunya. Els promotors implicats podran instar a la desqualificació dels habitatges de protecció oficial. S'eliminarà el límit d'ingressos màxims per poder optar a pisos de lloguer social. La reforma afavorirà la guetització.

LA LLEI ÒMNIBUS PERMETRÀ QUE LES EMPRESES QUE TRACTEN AMB RESIDUS NO S'HAGIN DE DONAR D'ALTA DEL REGISTRE D'EMPRESES GESTORES DE RESIDUS

Veieu les al·legacions d'Ecologistes en Acció.

LA LLEI ÒMNIBUS PERMETRÀ ENTRAR AMB VEHICLES A MOTOR ALS ESPAIS NATURALS

El Conseller de Territori tindrà la potestat d'autoritzar l'accés motoritzat pe camins de zones naturals. Veieu l'Ecodiari.

diumenge, 26 de juny de 2011

PARADA DE BUS DE LA MARÍTIMA, SENSE HORARIS

La parada del bus urbà de la Marítima Nord no té horaris de cap mena. Haurien d'estar en algun lloc visible. Dissabte al matí la gent que s'hi esperava portava més d'una hora allí.

CABINES DE TELEFÒNICA ABANDONADES

Tot i que ho hem denunciat en diverses ocasions continuen igual. Hi ha cabines de telèfònica abandondades al carrer dels Munts i a la Plaça Semma. Donen mala imatge i demostren un tracte cap aquesta empresa que no lliga amb cap norma d'urbanitat.

dissabte, 25 de juny de 2011

COMISSIÓ PEL FOMENT DEL COOPERATIVISME

S'està preparant una comissió de treball per tal de presentar propostes que afavoreixin el cooperativisme. Creiem que pot ser una bona manera d'afavorir l'emprenedoria, la creació de llocs de treball i la fugida de capital econòmic i humà de la nostra vila. Si us voleu apuntar a treballar en aquesta comissió cal que escrigueu a alternativabg@gmail.com

dijous, 23 de juny de 2011

PUJA EL NOMBRE DE RICS

Segons l'informe sobre la riquesa al món de Lynch i CapGemini explica que el nombre de rics amb més d'un milió d'euros és de 10,9 milions de persones, un 8,3% més que l'any anterior. (Es curiós que aquesta gent estigui tan engrescada en retallar-nos els nostres drets socials-).

LA DESPESA SOCIAL JA ÉS LA MÉS BAIXA DE LA UE-15

Les retallades debiliten el poc desenvolupat estat del benestar. Mas va prometre en campanya electoral que no faria retallades. Veieu l'article de Vicenç Navarro.

EN COMPTES DE RETALLAR UNA HORA D'ESCOLA ALS XIQUETS, PERQUÈ NO ELIMINEM LES DIPUTACIONS?

Una interessant opinió de l'Andreu Mayayo.

JORDI ROIG A ONA LA TORRE


Retalls de l'entrevista realitzada al regidor de l'Alternativa a Ona la Torre (107-0 FM).

dimecres, 22 de juny de 2011

EN SUPORT ALS GUSSIAIRES

L'Associació de Gussiaires de Baix a Mar porta temps treballant per a la recuperació dels gussis, aquestes petites embarcacions que podeu veure davant de les cases de Baix a Mar, varades a la sorra. Entre els objectius de l'entitat destaca la de donar a conèixer la història del barri de pescadors de Torredembarra i  les tradicions que es perden relacionades amb els gussis i el món de la pesca. Si en voleu saber més coses podeu veure aquest vídeo de TAC 12. Pel que es veu aquesta entitat té problemes amb les administracions per a deixar les embarcacions davant del barri. Des d'aquí, el nostre suport als gussiaires. Creiem que la seva tasca és molt important, la presència de les embarcacions davant del barri, a la sorra, són un reforç de la identitat de Baix a Mar, un atractiu turístic i, a més a més, retenen la sorra que marxa amb el vent.

dimarts, 21 de juny de 2011

EL PREU DEL PACTE


Avui hi ha hagut ple municipal. L'equip de govern ha mostrat les seves cartes. En destaca el sou de l'alcalde i el sou de tres regidors a temps complet i un a mitja jornada. Aquesta xifra augmenta la despesa de l'anterior legislatura i, a més a més, l'alcalde no tenia clar quines persones (regidors/es) ocuparien aquests llocs. Aquesta situació ha destapat que aquest esforç econòmic municipal no està pensat per unes regidories concretes, on es podria fer necessari aquest canvi. A més a més, l'alcaldia aha assumit algunes de les antigues atribucions que tenien algunes regidories.En temps de retallades el nou equip de govern ha sorprès a tothom amb aquesta mesura. Els regidors de l'Alternativa han demanat que es facin públiques les xifres a través dels mitjans de comunicació públics.
A l'arxiu de so podreu escoltar el Jordi Roig fent declaracions a Ona la Torre (107.0 FM) just després del ple.

AVUI DIMARTS, PLE

Avui a les 13:30h hi ha ple municipal.

dilluns, 20 de juny de 2011

AVUI, DILLUNS

Avui dilluns a les 20:30h ens veiem per a preparar el ple municipal de dimarts. Han convocat un ple amb pocs dies d’antelació i en horari laboral. Donem els detalls avui al vespre. Feu córrer la veu, tothom hi és convidat!

dissabte, 18 de juny de 2011

RECOMANEM!
SALVEM EL GAIÀ AL·LEGA CONTRA LA LLEI ÒMNIBUS

Aquí teniu l'enllaç de la notícia.

CIU RETALLA UNA HORA DE CLASSE AL DIA ALS NENS I LES NENES QUE VAN A LES ESCOLES PÚBLIQUES

CiU i PP han pactat a la Generalitat suprimir impostos als més rics i eliminar una hora de classe al dia als nens i les nenes que van a escoles públiques. Els infants han provocat la crisi? Per què no es prenen mesures contra aquells que ens han dut a aquest atzucac? Com és que els banquers més importants del món s'han pujat el sou enguany un 36%? Com és que es permet això? Com és que Alfredo Sáez, conseller del Santander, va cobrar l'any passat 9,1 milions d'euros? Com es permet això? Per què no es s'impulsa un impost a les transaccions financeres?

dissabte, 11 de juny de 2011

L'ALTERNATIVA PROPOSA QUE L'AJUNTAMENT S'OBRI A LES PETICIONS POPULARS QUE DEMANEN UNA DEMOCRÀCIA REAL

Els regidors de l'Alternativa han demanat a l'alcalde de Torredembarra i al seu equip de govern que obrin les orelles i siguin receptius a les demandes populars a favor d'una democràcia real. L'Alternativa vol una política al servei de la gent, una participació activa de la ciutadania i una transparència total en la gestió.
A més a més, els regidors de l'Alternativa han demanat que CiU compleixi les seves promeses d'abans de governar a la Generalitat de salvar Muntanyans II. Ara és un bon moment per a realitzar allò que s'ha promès.
L'Alternativa ha reclamat un treball seriós des de l'àmbit municipal per al reconeixement del dret a l'autodeterminació del poble català.
Finalment, l'Alternativa ha demanat que aquesta sigui una legislatura on es treballi a favor dels que més pateixen els efectes de la crisi, a favor de la diversificació de l'economia local, a favor de l'agilització dels tràmits municipals i de l'eficiència.

divendres, 10 de juny de 2011

PER UNA DEMOCRÀCIA REAL

Document elaborat pel Toni B. "Els APUNTS democràtics pretenen crear debat, bo si en feu copi-pega, i guai si en feu la màxima difusió arreu dels 4VENTS, pengeu a tots els blogs, mailings, facebocks... Dins mateix dels APUNTS.doc hi figuren alguns enllaços que també tela!"

ALTERNATIVA 469

ALTERNATIVA 469

10 de juny de 2011
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

-Vídeo d’Arcadi Oliveras al nostre bloc, molt interessant!
-Article sobre una alternativa a les retallades, al nostre bloc!
-Us recomanem el Mercat d’Intercanvi que farà a la Torre el 19 de juny!
-Promocionem aquest butlletí electrònic entre les torrenques i els torrencs que no el coneixen!
-Veieu el post sobre la tertúlia d’Ona la Torre!
-Novetats del concurs de l’aigua i del nou equip de govern. Veieu el bloc!
-Veieu l’article de Vicenç Navarro sobre els impostos (baixos) als rics. Al nostre bloc!
-Veieu el vídeo i el comunicat de l’assemblea oberta de l’Alternativa.
-Adjuntem l’esborrany de butlletí del mes de juny. Som-hi: envieu esmenes!
-“Proposo una Jornada de Treball de l’Alternativa per tal d’elaborar un comunicat de suport a les reivindicacions per una democràcia real i una pluja de propostes per als àmbits municipal i comarcal. Es tracta d’un moment històric en què, per fi, molta gent ha sortit al carrer per denunciar allò que nosaltres i molts altres col•lectius feia anys que dèiem. S’estan elaborant propostes molt interessants i s’està donant veu a economistes que fins ara estaven defenestrats pels mitjans de comunicació i el pensament únic. Penso que nosaltres podem aportar coses en l’àmbit municipal i comarcal, l’espai més proper als ciutadans, un espai públic on es poden aconseguir moltes coses i on és tan necessari com en les altes instàncies. Tenim moltes propostes, fa molts anys que hi donem voltes. Doncs proposo ordenar idees, afegir-ne de noves i ... socialitzar-les! Cal aconseguir una democràcia real i una ciutadania activa que mai més torni a abandonar la cosa pública per dedicar-se únicament a consumir. Què en penseu? Quan quedem?” J.
http://alternativatorredembarra.blogspot.com

ALTRES HERBES
11: Cassolada per una democràcia real ja.
11: Presa de possessió de l’acta de regidors de l’Alternativa
11: “El motiu d’aquesta circular és donar-vos a conèixer, a tothom que vulgui col•laborar que el proper dissabte 11 de juny d’enguany, que hi haurà una campanya especial de donació de sang , organitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits, amb la col•laboració d’Escoltes Catalans l’A.E. Els Salats, Associació de Donants de Sang del Tarragonès i el suport de la regidoria de Sanitat, Per donar assistència als més de 18.000 llits, repartits en més de 115 centres sanitaris, d’aquesta àrea d’influència, es necessiten recollir 1000 donacions de sang cada dia. Tothom que estigui interessat en realitzar aquesta donació us podeu dirigir a: DIA: 11 DE JUNY DE 2011 HORA: DE 10 A 14 HORES LLOC: A LA FUNDACIÓ PERE BADIA, c. de Pere Badia, 2 – 4 Es la 1a vegada que col•laboraran nens pertanyents a l’Associació Els Salats. Així mateix, des d’aquesta Regidoria us demanem que féu extensiva aquesta informació. Atentament, La regidora delegada de Sanitat”
11: “EL CAMP SOM PAÏSOS CATALANS! VINE A LA FESTA! concert a Maspujols, dissabte 11 de juny A partir de les 23h, vine a la pista poliesportiva de Maspujols! - Cataskà (ska, Valls) - DJ Kuru (Tarragona) - Confluència DJs (Reus) No t'ho pots perdre! L'entrada és gratuïta!!! Ho organitza: Esquerra Independentista del Camp Acte emmarcat a la campanya SOM PAÏSOS CATALANS -- Assemblea de Joves La Guspira www.ajlaguspira.blogspot.com”
12: “Germinal” diumenge 12 de juny a les 18h Un jove aturat es fa miner i descobreix la misèria, l'alcoholisme, les relacions sexuals sòrdides .., un món d'homes condemnats al patiment pel capital. Així és com es compromet amb la lluita socialista. De sobte, una baixada dels sous provoca una terrible vaga que serà durament reprimida per l'exèrcit, malgrat tot, ell manté l'esperança que tota aquesta sang no s'hagi vessat en va Organitza: Centre d’Estudis Sinibald de Mas i Col•lectiu Independentista del Baix Gaià “La Gaianada” http://lagaianadadelbaixgaia.blogspot.com lagaianada.baixgaia@gmail.com www.sinibald.cat
12: “Benvolguts, Ens posem en contacte per fer-te arribar la informació relativa al 4art. Festival de Dansa i Teatre de Centrescènic, Escola de Dansa i Teatre de Torredembarra. Cada dos anys Centrescènic, celebra un Festival de Dansa i Teatre. Per la filosofia pedagògica de l’escola és important que aquest acte tingui el format, les característiques i les condicions tècniques i espaials d’un espectacle teatral, ja que serveix a l’alumnat de taller de pràctiques escèniques, important i imprescindible per a completar els estudis tècnics que realitzen a l’escola. El diumenge 12 de Juny es fan dues funcions una a les 18h i l’altra a les 21h. Creiem, doncs, important que el Festival serveixi com a colofó del treball que l’alumne a fet a l’escola. US HI ESPEREM!!! Venda d’entrades a la secretaria de l’Escola.Adjunt trobaràs l'arxiu amb el cartell. Per a reservar entrades et pots posar en contacte per telèfon (977.64.57.06) o mail, o passant per l'Escola de dilluns a divendres de 17 a 20h. Esperem que sigui del teu interès. Si ho creieu interessant us agrairíem que en féssiu difusió als vostres contactes. Una salutació i moltes gràcies, Centrescènic, Escola de Dansa i Teatre de Torredembarra www.cemtrescenic.com”
16: “El primer acte de la fira, especialment pensat pel teixit associatiu de Torredembarra, serà el dijous dia 16 de juny a les 19.30 al Bar La Traviesa. Es projectarà el documental IN TRANSITION (Pobles en Transició) i posteriorment hi haurà una xerrada amb Ton Dalmau (membre de Vilanova en Transició). La idea del documental és mostrar les iniciatives que s’estan generant a tota Europa per treballar per pobles més sostenibles. Després en Ton ens parlarà de com ho estan fent a Vilanova des de fa dos anys i amb la gent que hi ha allà si hi ha disponibilitat quedarem un altre dia per poder crear un grup de “Torredembarra en Transició”. SIC: "De que va aixó? Després de veure altres exemples s’intenten crear diferents comissions sobre temes urgents al poble com per exemple: horts urbans per tothom, bancs de temps, mercats d’intercanvi, educació, economia sostenible… Tot dependrà de l’interès dels participants. En els temps que estem vivint i amb el recent moviment d’indignats creiem que tenim que actuar d’alguna manera. Ocupar les places és força positiu però ara toca crear moviment amb passes fermes."
17: Rebec 2011. Assemblea de Joves Independentistes del Baix Gaià
18: Trobada solar a Torredembarra
18: Fira Agroecològic “El Sedàs” a Torredembarra
Tots els dissabtes: Mercat agroecològic a Torredembarra.
19: Trobada de membres i antics membres de DEL GRUP D'AFICIONATS A L'ART DE LA TORRE 12 H a l`'Església de Clarà.
23-26: Festes de Sant Joan a Baix a Mar de Torredembarra.
24: www.flama.cat

JULIOL
10: III aniversari de la cervesa Estraperlo, Torredembarra.
15: Festa del Quadre
Tot el mes: “Benvolguts, Ens posem en contacte per fer-te arribar la informació relativa als cursets per a la primera quinzena de juliol de 2011 de Centrescènic, Escola de Dansa i Teatre de Torredembarra. Adjunt trobaràs els arxius amb tota la informació. Per a qualsevol dubte et pots posar en contacte per telèfon (977.64.57.06) o mail, o passant per l'Escola de dilluns a divendres de 17 a 20h. Esperem que sigui del teu interès. Si ho creieu interessant us agrairiem que en fessiu difusió als vostres contactes. Una salutació i moltes gràcies, Centrescènic, Escola de Dansa i Teatre de Torredembarra www.cemtrescenic.com”

SETEMBRE
10-11: Batalla del Mar, Torredembarra
24-25: Segona Fira d’Indians a Torredembarra

OCTUBRE
2: VIII Concurs de Castells de Torredembarra.
7-8: III Fira de la Cervesa, Torredembarra
15: Mobilització dels indignats a nivell europeu

DESEMBRE
11: Cursa Baix Gaià

ARCADI OLIVERES

UNA ALTERNATIVA A LES RETALLADES

Per un impost a les activitats financeres. Veieu l'article de David Lizoain.

dimecres, 8 de juny de 2011

MOLT RECOMANABLE!

LA TELEVISIÓ ALTERNATIVA

Ja coneixeu el canal del Youtube de l'Alternativa? Cliqueu aquí. 26 vídeos en xarxa.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ!

Cada setmana, des de l'any 2003, enviem un butlletí electrònic a totes les torrenques i tots els torrencs que ho desitgen. És gratuït, ecològic i en català. Hi trobareu una interessant agenda comarcal amb totes les activitats de les entitats del Baix Gaià. Ja som 225 subscrits! Entre tots/es escrivim el butlletí. T'hi apuntes? Escriu a: alternativabg@gmail.com

FES-TE SEGUIDOR DEL NOSTRE BLOC!

Aquí al lateral trobareu el lloc on clicar. Ja som 15 que seguim d'aquesta manera les novetats diàries del bloc de l'Alternativa.

DE DRETES

Abans de res, reiterar les nostres felicitacions a Ona la Torre, la seva direcció i els seus treballadors. La feina s'està fent molt bé. Parlem d'un programa en concret. Ja vam parlar en aquest bloc de la tertúlia política d'Ona la Torre, emesa els dimecres al migdia. Avui, una altra perla: cap dels tres tertulians ha sabut diferenciar les dretes i les esquerres. Un d'ells ha etzibat que són termes del segle XIX. Els tres pensaven el mateix: no hi ha diferències entre dretes i esquerres. Un d'ells ha afegit: el PP és de centre-dreta... No havíem quedat que dretes-esquerres eren termes caducs? Ara el PP és de centre-dreta? En temps de pensament únic, de festival neoliberal... només ens faltava escoltar aquesta classe magistral a tres veus. Proposem que s'enriqueixi aquesta tertúlia amb alguna persona que pensi diferent. Quin problema hi hauria?


Al servei de qui ha d'estar el servei de l'aigua? Qui ha de gaudir dels beneficis que genera el servei de l'aigua? Al servei de qui ha d'estar l'urbanisme impulsat des de l'Ajuntament? La tertúlia política de l'emisora de ràdio municipal ha d'afavorir el pensament únic o ha d'informar i fomentar l'esperit crític? Què en penseu que els rics del nostre país paguin el 20% dels impostos que pagarien a Suècia i els treballadors, en canvi, estiguem pagant el 78%? Les dretes i les esquerres pensen igual en aquests temes?

dissabte, 4 de juny de 2011

REDUINT IMPOSTOS ALS RICS...

Els darrers 15 anys s'ha reduït els impostos dirigits als rics. Els Estats han necessitat endeutar-se. Els bancs dels rics s'han beneficiat de la jugada.  Els rics no només han deixat de pagar impostos sinó que, a més, guanyen diners amb el deute dels Estats. La concentració de diners en mans dels rics ha fet disminuir el consum i, per tant, ha fet reduir els llocs de treball. El 20% de la renda a l'Estat la tenen els rics (l'1% de la població). Els rics no inverteixen en les àrees productives, sinó que ho fan en les especulatives, on encara guanyen més diners. Amb aquestes inversions provoquen bombolles que acaben esclatant. Els rics, a través de les seves agències avaluadores, creen una percepció d'alt risc i així els Estats han de pagar alts interessos. Els bancs espanyols posseeixen el 52% del deute de l'Estat i, a l'hora, reben diners del Banc Central Europeu a un interès més baix. Amb aquests diners compren bons públics que tenen una rendibilitat molt més alta. Mentre ells es fan super-rics als treballadors i aturats ens estrenyen el cinturó. Un treballador manual ja paga el 78% dels impostos que pagaria si visqués a Suècia. En canvi un ric no paga ni el 20% del que pagaria en aquest altre Estat.
Veieu l'article sencer de Vicenç Navarro.
I veieu també altres entrades d'aquest bloc que us poden interessar: sanitat, aigua i despesa social.

dijous, 2 de juny de 2011

AHIR VA TENIR LLOC L'ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L'ALTERNATIVA

 Veieu DelCamp..cat.
L’Alternativa Baix Gaià va celebrar la seva assemblea oberta


L’Alternativa treballarà els propers 4 anys amb esperit constructiu i crític per Torredembarra

L’Alternativa Baix Gaià va celebrar el dimecres u de juny al vespre la primera assemblea oberta a la ciutadania de la vila de després de les eleccions municipals. En aquesta reunió es va decidir continuar amb la tasca de portar la veu del carrer a la casa de la vila, treballar propostes que puguin ajudar al municipi a tirar endavant, dialogar amb l’equip de govern per tal d’introduir millores a les seves propostes i fiscalitzar l’acció de govern des d’un punt de vista crític. De la mateixa manera, l’assemblea es va marcar com a objectiu prioritari la d’obrir a tot el poble de Torredembarra la possibilitat de participar aquesta legislatura de la gestió dels dos regidors de l’Alternativa. Els vots i arguments dels regidors als plens seran consensuats en assemblea. D’aquesta manera es continuaran amb les eines de participació i de decisió de l’entitat –l’assemblea oberta mensual, el correu electrònic setmanal i el treball per comissions amb tots els veïns i veïnes que ho desitgin- i s’exploraran noves vies de socialització de la informació i de debat. L’Alternativa pretén mantenir viva la política municipal a nivell de carrer per tal que no quedi tancada a les parets de l’administració local. De la mateixa manera l’Alternativa seguirà participant en els moviments socials de la comarca per tal d’aconseguir millores en l’entorn més proper.

L’Alternativa demanarà a CiU, partit guanyador de les darreres eleccions municipals, quines seran les seves línies d’actuació en el proper mandat i quina serà la seva predisposició al diàleg per tal de treballar els temes candents de la vila.

A l’assemblea del passat dimecres també es va decidir elevar una queixa al conjunt de les candidatures que es van presentar a les municipals perquè no es van respectar els espais habilitats per enganxar cartells. Tot de mobiliari urbà va ser empastifat per alguns partits que després diuen defensar la imatge de Torredembarra. Aquests espais continuen bruts i alguns d’ells han esdevingut cartelleres de discoteques.

En el mateix sentit l’Alternativa fa una proposta de reflexió al conjunt de candidatures les per les milionàries despeses d’algunes campanyes electorals. És totalment innecessària aquest malbaratament de recursos i més en temps de crisi. L’Alternativa proposa que a les properes eleccions es pacti prèviament un màxim de despesa i que els números siguin públics.

L’Alternativa fa una crida al nou govern municipal per tal que posi fi a la pràctica de posar a dit a treballar a l’Ajuntament a persones vinculades amb els partits polítics.

Finalment, l’assemblea va decidir fer una crida a la participació a la ciutadania a través del Consell Municipal de Sostenibilitat i també proposar al nou govern la creació d’un secretariat d’entitats, sense representació política, on es coordinin les activitats de les associacions del poble.

Contacte: alternativabg@gmail.com

dimecres, 1 de juny de 2011

INDIGNEM-NOS!

El "Diccionario Biográfico Español" ha rebut una subvenció pública de 5,8 milions d'euros i ha servit, entre d'altres, per parlar bé del dictador Francisco Franco. En fa una defensa ideològica, una tergiversació històrica i inclou afirmacions que no són veritat. L'entrada sobre Franco ha estat redactada per Luis Suárez, president de l'Hermandad del Valle de los Caídos! Pagat amb diners públics!