dimarts, 27 de setembre de 2011

NICOLE: EL TEMPS S'ACABA

"Estic amoïnat, porto uns dies -tot l'estiu- ajudant a recollir diners per curar la malaltia de NICOLE, un nena de 6 anys que pateix leucèmia mielomonocítica crònica. Una malaltia que està consumint la seva vida, i que aguanta patint mensualment una sessió de quimioteràpia.


L'estranya, i letal, malaltia que pateix NICOLE es pot curar, tècnicament la medicina esta prou avançada, per retornar-la a ser una nena amb una vida normal. NICOLE necessita un germà, que al seu naixement es pugui extreure les cèl·lules mare per ser utilitzades en el tractament que posteriorment rebrà NICOLE.


Perquè les cèl·lules mare siguin cent per cent compatibles amb NICOLE, cal que els òvuls siguin manipulats genèticament, fet que donaria fortes garanties de la recuperació de la nena.

I aquí sorgeix el principal problema, les lleis de l'estat espanyol no permeten fer modificacions genètiques, primer s'ha de demanar una autorització al Ministeri de Sanitat, i posteriorment, poden ser mesos d'espera, comunicaran la decisió. En la majoria de casos, rebutgen l'autorització.

La única solució per NICOLE es portar a ella i als seus pares a països on les lleis sí permeten fer aquest tipus de tractament. Si ets ric no hi ha problema, però si ets humil, com la majoria de famílies, no disposar de diners pot significar la mort de la teva filla.

El darrer informe mèdic ens recorda que la salut de NICOLE s'està deteriorant a marxes forçades per culpa de la leucèmia, però també ens diu que la quimioteràpia l'està debilitant les seves defenses i que a NICOLE se li està acabant el temps, i que cal actuar amb molta urgència.

La solució està en un hospital de Chicago, els metges aconsellen fer el tractament en aquesta ciutat d'Estat Units. Una solució que és cara, viatge, dos mesos d'allotjament i el tractament. Curar a NICOLE val 25.000€.

NICOLE havia rebut altres tractaments, concretament tres, però van fracassar, i el temps s'acaba.

Davant d'aquesta desesperada situació, un grup de persones de Torredembarra ens vam organitzar per recollir els 25.000€. Durant aquest mesos la Colla castellera els Nois de la Torre van organitzar una jornada amb diverses colles del país, i nosaltres com a col·lectiu vam organitzar un ball popular, i una marató de 24 hores amb la participació de moltes entitats locals. Però de moment hem recollit 10.300€, una xifra que es queda curta davant dels 25.000€ que necessitem.

Estem a una setmana perquè NICOLE i els seus pares marxin a Chicago, és la seva darrera oportunitat, i ens falten 15.000€ per ajudar a salvar a NICOLE. L'ajuntament de Torredembarra ja ens ha dit no avançarà ni un cèntim, i la única solució és fer una crida desesperada per salvar la vida d'aquesta nena de. Una crida a que vingueu als actes que estem preparant per dissabte, i una crida a que, si podeu, col·laboreu econòmicament, no dubteu, la vida de NICOLE val 25.000€

Si voleu més informació, o teniu fórmules per recollir diners: baixgaia.lluis@gmail.com

Gràcies!
Lluís Suñé"
Veieu Tot Tarragona, La Ciutat i el bloc del Lluís.

dilluns, 26 de setembre de 2011

SETMANA DE LA MOBILITAT?

Entre el 22 de setembre i el 29 se celebren a Catalunya centenars d'actes lúdics, pedagògics i reivindicatius per tal de fomentar una mobilitat sostenible i segura. A Torredembarra no hem vist que s'hagi preparat res. En canvi els problemes de mobilitat són força greus. Aquí teniu algunes de les nostres idees sobre mobilitat:

La mobilitat amb vehicles privats és massa elevada. Cal potenciar els serveis ferroviaris, amb unes bones prestacions i una major freqüència de trens. Cal coordinar millor els diferents serveis d’autobús existents.

És un fet evident el creixement urbanístic i de població. Això provoca una saturació de les principals vies de comunicació i un ús abusiu del transport privat. Per tal motiu creiem que cal incentivar el transport públic com el tren o l’autobús. Les dades del creixent ús del bus urbà demostren que amb una bona gestió la ciutadania usa aquest tipus de transport.

Dins la ciutat apostem per uns carrers que facilitin els desplaçaments a peu i en bicicleta, amb aparcaments dissuasoris per als vehicles.

Proposem:
-Afavorir la mobilitat sostenible i segura (Bus urbà, tren, bicicleta, etc.).

-Crear un pla de mobilitat per als vianants que prioritzi als peatons i a les bicicletes, que doni respostes a les dificultats amb les persones amb problemes de mobilitat.

-Ampliar la zona de peatonalització a la zona de la Plaça Mossèn Joaquim Boronat i planificar una futura zona peatonal amb un circuit circular. Cal fer un projecte global.

-Potenciar els aparcaments dissuasoris per tal que els desplaçaments siguin preferiblement a peu. Crear més bonificacions per a l’aparcament del Filadors i obrir-lo les 24 hores. Crear la figura del lloguer barat per al veïnat de la zona de l’aparcament del Filadors.

-Crear nous aparcaments per a bicicletes.

-Establir acords amb els municipis de la rodalia i administracions pertinents per tal de crear camins paral•lels a les carreteres per a bicicletes i peatons.

-Dissenyar rutes prioritàries per a bicicletes que uneixin el nucli antic, Baix a Mar, Clarà i els Munts.

-Fomentar les rutes amb bicicleta que ja tenim a Torredembarra.

-Arranjar els camins segons les necessitats dels usuaris de la terra i les possibilitats d’usos turístics (rutes a peu, amb Bicicleta Tot Terreny, etc.).

-Potenciar la Ronda Verda del Baix Gaià.

-Potenciar el bus urbà: coordinar els horaris amb el tren i amb les altres línies d’autobusos, compliment d’horaris, etc.

-Coordinar amb la resta de pobles del Baix Gaià les parades, horaris, abonaments i bitllets únics dels busos urbans respectius i transport públic en general. Crear un consorci permanent que coordini aquests serveis.

-Renovar els vehicles municipals per altres que siguin més ecològics en cas que convingui renovar-los.

-Donar més suport a l’educació per a la mobilitat i la seguretat viària que es fa als centres educatius.

-Fer les gestions necessàries per tal que l’estació de tren de Torredembarra es dignifiqui i disposi de tots els serveis necessaris que garanteixin la seguretat i la sanitat necessàries.

-Garantir que l’estació de tren disposi de places d’aparcament per a tot tipus de vehicle per tal de facilitar l’ús del transport públic i dissuadir l’ús de transport privat. Rehabilitar l’espai situat entre l’estació de tren i l’auditori. Hi ha d’haver arbrat i aparcament.

-Reclamar des de l’Ajuntament l’ampliació de la freqüència de trens per anar a Barcelona i al Camp de Tarragona.

-Vetllar que els nous carrers que s’obrin o tots aquells que es reformin garanteixin una amplada òptima i els rebaixos de les voreres per a passar-hi caminant, amb el cotxet de la canalla o la cadira de rodes.
Cal prioritzar les actuacions urbanístiques que tinguin unes majors possibilitats  d’integració a la ciutat i de mobilitat. Elaborar un pla estratègic consensuat per tal de definir i programar les actuacions urbanístiques futures.

dissabte, 24 de setembre de 2011

DISSABTE PEL MATÍ

Avui es parla a la plaça: Es comenten les paraules d'un membre de l'equip de govern de l'ajuntament de Torredembarra en contra del model d'immersió lingüística. Es comenta que ens veurem tots als actes per la Nicole de dissabte que ve, dia 1 d'octubre (els actes d'avui s'han aplaçat per la pluja).

L'ATUR TORNA A PUJAR A TORREDEMBARRA

Les darreres dades mensuals mostren com l'atur a Torredembarra ha tornat a pujar. Al darrer ple municipal els regidors de l'Alternativa van esperonar a l'equip de govern i al conjunt de regidors a cercar respostes a aquesta greu crisi. La regidora Paqui Falguera va explicar les inciatives de formació que s'estan promovent des de la seva regidoria i els convenis amb la Fundació Onada. El regidor de Promoció Econòmica, Ignasi Duran, va explicar les accions que s'estan desenvolupant conjuntament amb els empresaris torrencs. Pere Font va explicar el cas de Tarragona on es fomenta l'emprenedoria. També es van explicar les accions realitzades des del Punt Òmnia. El mateix regidor va explicar que s'estan fent treballs per un disseny futur de la promoció econòmica local. Cal, però, una sèrie de coses que no s'estan fent. Es podria fer un pla de dinamització local? Es podria fer una "Torredembarra Activa" per promoure la creació d'empreses? Es podria assessorar als emprenedors? Es podria fomentar el cooperativisme de treball?

divendres, 23 de setembre de 2011

LES FONTS NO VAN

Els regidors de l'Alternativa van fer d'altaveu de les protestes del veïnat que troba a faltar un bon manteniment de les fonts públiques. Concretament, les de l'Escorxador i les de la Font no funcionen.

SOM ESCOLA!

Els regidors de l'Alternativa van presentar al darrer ple la moció de SomEscola.cat en contra de la sentència del TSJC en contra del model d'escola catalana. La moció recorda que la Llei d'Educació de Catalunya i el conjunt de la comunitat educativa dóna suport a la immersió lingüística. El PP hi va votar en contra (també van votar en contra del Correllengua i, per cert, van fer ús dels arguments de la carverna mediàtica). A més a més, l'Alternativa es va sumar a la moció conjunta de tots els partits a favor de la immersió lingüística per tal que l'Ajuntament pugui fer pública una declaració institucional.

CAL MÉS INFORMACIÓ AL POBLE DEL SERVEI DE MEDIACIÓ D'HABITATGE SOCIAL

Els regidors de l'Alternativa van demanar a l'equip de govern, en motiu de la renovació del conveni de la borsa d'habitatge social, que es faci més publicitat d'aquest servei i dels seus resultats a través dels mitjans de comunicació locals.

PLAÇA "DELS FILADORS"

La plaça de damunt l'aparcament sorterrat del carrer Filadors ha quedat un nyap. Era previsible. No hi havia cap projecte per regenerar la zona, obrir el nucli antic, crear una plaça arbrada, porxada, oberta al poble. Ara es projecta la llar de jubilats. És una intenció lloable. Però projectar coses concretes quan encara no es té una idea global comdemna l'espai a l'ostracisme. Aniran sortint bolets i perdrem una nova oportunitat de desenvolupar un urbanisme humà. Llar de jubilats, sí. Urbanisme improvitzat, no. Així ho vam explicar al darrer ple. (Tall de veu emès per Ona la Torre:)

PER L'ARRANJAMENT DE LA PLAÇA Mn JOAQUIM BORONAT

Els regidors de l'Alternativa van portar al ple una proposta de millora de la Plaça Mn Joaquim Boronat que vam enllestir a la nostra darrera assemblea i que feia temps que treballàvem. Es tracta d'un projecte de treball en dos fases. La primera hauria de permetre enretirar la font-sortidor abandonada des de fa anys i guanyar espai per la canalla i altres usos. En una segona fase, caldrà elaborar un projecte global, amb el màxim consens possible -tal i com va demanar en el mateix ple el PSC-, i remodelar la plaça. La moció es va aprovar per unanimitat.

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIAL ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANANT UN PROJECTE, I EXECUCIÓ, DE MILLORA DE LA PLAÇA MOSSÈN JOAQUIM BORONAT


ANTECEDENTS DE FET

Atès que la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, anomenada popularment com a plaça de les Monges, és una de les places més utilitzades en actes cívics, actuacions infantils, ballades de sardanes i ús quotidià pels avis, infants i pares.

Atès que fa més de 3 anys que té la font inutilitzada, que ha perdut la funció per la qual va ser creada, que ocupa una bona part de la plaça i que els més petits s’hi enfilen, juguen amb el risc de patir accidents.

El ple de l'Ajuntament de Torredembarra, ACORDA:

PRIMER: Que es faci una primera intervenció per desmuntar la font i ocupar aquest espai amb elements lúdics on pugui jugar la canalla.

SEGON: Que es reprengui el projecte integral de fer una intervenció global per tal que al pressupost de 2012 hi figuri la partida corresponent.

TERCER: Que aquest projecte contempli els usos actuals i altres potencials que s’hi poden encabir.

QUART: Que es facin els passos perquè els edificis en ruïnes adjacents a la plaça recuperin un mínim d’imatge urbana.

Torredembarra, setembre de 2011
Tall de so extret d'Ona la Torre

PER UNA XARXA D'ESPAIS ON ANUNCIAR LES ACTIVITATS DE LES ENTITATS

Els regidors de l'Alternativa van presentar una moció elaborada a la darrera assemblea mensual del col·lectiu sobre la necessitat d'impulsar una xarxa d'espais on publicitar les activitats de les entitats. A part de la moció cal destacar les aportacions d'altres partits. CiU va proposar crear una comissió que estudiï el tema i ERC va demanar que, a més a més, es tingui en compte que cal entejar periòdicament els espais que ja tenim. Finalment, el regidor Pere Font va recordar una iniciativa de Promoció Econòmica consistent en la instal·lació d'espais informatius en alguns comerços. La moció es va aprovar per unanimitat.

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL ALTERNATIVA BAIX GAIÀ PER DEMANAR L'AMPLIACIÓ D'ESPAIS PÚBLICS PERQUÈ LES ENTITATS DE TORREDEMBARRA PUGUIN ANUNCIAR LES SEVES ACTIVITATS

ANTECEDENTS DE FET

Atès que Torredembarra és un municipi amb una xarxa d'entitats vives que organitzen actes durant tot l'any.

Atès que hi ha l'ORDENANÇA MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA REGULADORA DE LA PUBLICITAT DINÀMICA I INSTITUCIONAL que regula l'ús públic de la publicitat, i que permet sancionar a persones, entitats o empreses que enganxin cartells fora dels llocs permesos.

Atès que en els darrers anys s'han anat reduint els espais públics on poder posar publicitat.

Atès que la manca d'espais està fomentant que molta publicitat es posi en llocs que embruten la imatge dels carrers del municipi.

El ple de l'Ajuntament de Torredembarra, ACORDA:

PRIMER: Preparar una xarxa d'espais públics que garanteixi la presència de publicitat i anuncis d'entitats, col•lectius i empreses en tots el barris i nuclis del municipi.

SEGON: Publicar a la revista municipal la xarxa d'espais públics.

TERCER: Comunicar a entitats, col•lectius i empreses la xarxa d'espais públics per posar publicitat.

QUART: Quan l'ampliació d'espais públics sigui efectiva, aplicar l'ORDENANÇA MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA REGULADORA DE LA PUBLICITAT DINÀMICA I INSTITUCIONAL.

CINQUÈ: Garantir, amb els serveis municipals, el manteniment dels espais.

Torredembarra, setembre de 2011
So extret d'Ona la Torre:

A FAVOR DEL CORRELLENGUA

L'Alterantiva va votar a favor de la moció del Correllengua que demana el suport municipal als actes que prepara la Comissió del Correllengua de Torredembarra.

AL COSTAT DELS EXPROPIATS DE L'A-27

Els regidors de l'Alternativa van votar a favor, al darrer ple municipal, de la moció presentada per ERC en suport als pagesos expropiats per l'autovia A-27. Els seus terrenys van ser expropiats per l'Estat i no han cobrat. Aquesta autovia és la projectada entre Reus i Montblanc. L'obra està parada i els terrenys malmesos.

PER UN REGLAMENT D'ÚS DE CAL MAIAM

Els regidors de l'Alternativa van votar al ple municipal del dia 22 de setembre a favor que s'elabori un reglament per usar la sala polivalent de cal Maiam, del carrer Santa Rosalia.

dijous, 15 de setembre de 2011

TEMES VARIS

Ahir ens vam retrobar la gent de l'Alternativa i tota la gent del poble que va voler. Vam tractar diversos temes. Vam preparar mocions i vam fer pluja d'idees de temes candents. Els que volgueu afegir-vos als debats i a la redacció de projectes per a la nostra vila només cal que ens escrigueu (alternativabg@gmail.com) i compartim els documents de treball que tenim en marxa.

dilluns, 12 de setembre de 2011

AVUI DILLUNS!

"A Torredembarra i Altafulla així com a altres pobles del Baix Gaià es fan concentracions avui dilluns a les 19h davant dels ajuntaments a favor de la immersió lingüística! Que no ens tallin la llengua!" A La Riera de Gaià, també.

diumenge, 11 de setembre de 2011

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

El model d'escola a Catalunya es basa en la integració de tot l'alumnat, parli la llengua que parli, vingui d'on vingui. Si els tribunals i els partits espanyolistes volen la separació dels nens i nenes segons la seva llengua materna és perquè, directament, volen atemptar contra la cohesió social del nostre país. Ara, més que mai, cal reivindicar l'ús social del català i la nostra voluntat de ser un sol poble. Ens veiem als actes en defensa del català!

dijous, 8 de setembre de 2011

DIMECRES!

Benvolguts/des amics i amigues de l'Alternativa,
Ja hem passat la Festa Major i això vol dir que retornem a l'activitat política municipal. Dimecres 14 de setembre, a les 20'30h, farem l'ASSEMBLEA MENSUAL a la Sala de reunions del Casal Municipal. Hi sou convidades/ts.
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

dimarts, 6 de setembre de 2011

INSISTIM

Veieu l'informe sobre el fons marí de Torredembarra elaborat per Silmar. Torredembarra treu un 5 pelat pel que fa a la qualitat de l'aigua. Per què?
L’últim informe de l’entitat en el marc del projecte SILMAR, amb una vintena de punts de control, denuncia la degradació de la costa a causa de la construcció d’infraestructures i l’excés d’usuaris.