dilluns, 31 d’octubre de 2011

HO RECOMANEM!

COM ESTÀ EL PATI!

  • Noves dades de l'atur: 742.000 aturats a Catalunya, el 19,4% de la població activa.
  • Peces-Barba, ex-alt comissionat per al Suport a les Víctimes del Terrorisme i un dels pares de la constitució, va declarar en un congrés que ja no caldrà bombardejar Barcelona per assegurar la unitat d'Espanya.
  • Malgrat la crisi i el nombre de pobres que té Catalunya, el dèficit fiscal amb Espanya continua augmentant.

diumenge, 30 d’octubre de 2011

HO RECOMANEM!

 Ball country solidari al Casal Municipal de Torredembarra, a les set de la tarda, avui diumenge dia 30.

L'ESTAT RESCATA CAIXES I BANCS I ELS SEUS DIRECTIUS ES PUGEN EL SOU!

Els directius de la CAM es van apujar el sou un 542%, els de NovaCaixa Galícia un 200%, els de Cajamadrid un 84%, els de Caixa Catalunya un 104%.

divendres, 28 d’octubre de 2011

BANCA ÈTICA

La banca ètica ha crescut a l'Estat un 22% el 2010.
Triodos a Catalunya ha crescut un 60% des del desembre.

(Els diners públics destinats a rescatar la banca ascendeixen a 4,6 bilions de dolars -diners suficients per eradicar la fam al món-)

Dades extretes de l'Ara de dimarts.

dijous, 27 d’octubre de 2011

LES NOSTRES IDEES PER LA PLAÇA

video
Ja hem entrat per registre el dossier amb les nostres idees per a la remodelació de la Plaça Mn Joaquim Boronat.

DEBAT (?) DE CANDIDATS

Hi va haver debat de candidats de Tarragona per a les properes eleccions a Madrid al col·legi d'advocats. Només van deixar participar a CiU, PP i PSC. Si tenim tres candidats que defensen el mateix sistema, el que ens ha dut a la crisi, quin debat és aquest? Debat pobre, sense idees, sense il·lusió i molt lluny de la realitat.

dimecres, 26 d’octubre de 2011

MULTES ABUSIVES

En el darrer ple municipal vam tornar a treure el tema de les multes indiscriminades que s'estan posant amb un radar a les entrades del municipi. Aquestes multes s'estan posant sense aturar els cotxes i sense informar. Això està provocant que famílies treballadores o en atur estiguin rebent de cop vàreis multes.

dimarts, 25 d’octubre de 2011

EMPRESA PÚBLICA

L'ajuntament es planteja crear una empresa pública municipal. Per a fer-la efectiva ha creat una comissió mixta (tècnics i polítics) per posar les bases de la proposta. Ens hem queixat que a la comissió no hi ha representació de l'oposició. L'alcalde ens ha contestat que "quan ho tingui amanit" ja ens donarà a conèixer la proposta...

dilluns, 24 d’octubre de 2011

LES NOSTRES PROPOSTES PER A LA PLAÇA Mn JOAQUIM BORONAT

Avui pel matí els regidors de l'Alternativa entraran per registre el dossier d'idees elaborat per l'assemblea sota la coordinació del Jordi R.
A més a més, avui dilluns hi ha ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals.

dissabte, 22 d’octubre de 2011

L'ALTERNATIVA PROPOSA

Ja fa molts mesos que el carreró que uneix el carreró de Sant Antoni amb el carrer de la Muralla, on hi ha la Golfa està brut. És una llàstima que un espai tan bonica de la vila estigui en aquest estat. L'Alternativa proposa que es netegi i que es posin les meures necessàries per evitar la seva degradació.

dijous, 20 d’octubre de 2011

L'ALTERNATIVA PROPOSA RECUPERAR LA FESTA DE L'ARBRE

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià han fet arribar a la regidora densenyament una proposta per escrit per a recuperar la festa de l'arbre. Es tracta d'una festa que ja s'havia celebrat a la nostra vila en diferents èpoques.
"Proposta per a la realització de la Festa de l’Arbre i la seva recuperació en els centres de primària
ABG
Antecedents
El programa d’ABG defensa un urbanisme més sostenible en tots els àmbits on es puguin anar implantant.
Una tasca que històricament s’ha realitzat al municipi de Torredembarra ha estat celebrar la Festa de l’Arbre. Els arbres del passeig de l’Estació i voltants en són una bona mostra.
A l’annex que adjuntem hi ha la biografia de l’impulsor, a nivell català, del tarragoní Rafael Puig i Valls l’any 1898-1899 a Barcelona.
Aquesta festa es va estendre posteriorment per la resta del’Estat.
La celebració de la Festa de l’Arbre, malauradament, ha tingut dalts i baixos.
Ara és temps de recuperació de valors positius i és primordial que l’educació que des de les escoles i els centres educatius s’imparteix, vagin acompanyats de gestos no solament simbòlics, sinó reals per construir una ciutat més verda i sostenible.
A partir de la recuperació de la Festa de l’Arbre es podria millorar i endreçar el nostre poble en aquells espais que pugin ser considerats espais verds a mig realitzar, o rotondes on els arbres s’hagin assecat, els perímetres que limiten amb les zones agrícoles, les entrades de Torredembarra, etc.

Sol•licitem:
A la Regidoria d’Ensenyament, que paral•lelament al Pla Educatiu d’Entorn, o fins i tot lligant-ho, ofertar als centres educatius de primària la celebració conjunta d’una setmana on realitzar la festa de l’arbre amb la plantada d’un nombre proporcional per cada escola.
Per dur-ho a terme d’una forma coherent i ben programada caldria la col•laboració de la Regidoria de Medi Ambient perquè des dels serveis tècnics assenyalessin els llocs adients i les espècies convenients. Estudiar també quines serien les dates més apropiades i adecuades a la climatologia que necessiten els plançons a plantar.
Des de l’ABG seguim apostant perquè la tasca formativa que els/les mestres realitzen dia a dia tinguin suports des la casa de la vila amb accions que ens enriqueixin col•lectivament. Per això, i perquè estem convençuts que si seguim posant la llavor que els nostres avantpassats van plantar a Torredembara, de ben segur que deixarem als nostres hereus un poble més sostenible i equilibrat amb l’espai natural que l’envolta.
Quedem a la vostra disposició per col•laborar en el cas que aquesta proposta segueixi endavant.
Cordialment.
Lluís S. / Jordi J R. - ABG"

dimecres, 19 d’octubre de 2011

L'ALTERNATIVA VOL UN AJUNTAMENT OBERT, TRANSPARENT I PARTICIPATIU

Ahir va haver reunió de l'Alternativa. Bon ambient, moltes idees. Es van retocar les nostres propostes per a la Pl. Mn Joaquim Boronat, es va parlar de la campanya de multes iniciada per l'Ajuntament, del contracte de neteja dels centres educatius, de les ordenances fiscals, de la brutícia del carreró de la Golfa, etc.
Van ser comentades les paraules de l'alcalde emeses en una entrevista d'Ona la Torre on afirmava que l'oposició està enfadada perquè no pot prendre les decisions per l'equip de govern. Això, almenys en el nostre cas, no és així. L'Alternativa ha posat damunt la taula la necessitat de crear una administració oberta, participativa i transparent, on l'oposició pugui aportar idees i fiscalitzar l'acció de govern. En canvi, el govern només ens ofereix poder participar en comissions menors com la de protocol. Això és el que ens fa alçar el crit el cel. Això i altres mesures, és clar, com la d'anar treient poder al ple municipal.

dilluns, 17 d’octubre de 2011

CONDOL A LA FAMÍLIA DE CELESTÍ SALORT

L'Alternativa vol fer arribar el seu condol a la família i als amics de Celestí Salort -primer alcalde de Torredembarra des de la represa democràtica-. Avui a les 9h es farà i un ple extraordinari per acordar el dol oficial.

diumenge, 16 d’octubre de 2011

dilluns, 10 d’octubre de 2011

CURSOS DE CATALÀ

"La Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Torredembarra i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen nous cursos de català per a adults. .

Els nivells i mòduls que s'oferten són: Intermedi 2 i Suficiència 2..
Les persones interessades poden formalitzar la seva preinscripció del 10 al 18 d'octubre, de dos quarts de nou del matí a les dues de la tarda..
Cal que es dirigeixin a la Regidoria d'Ensenyament, ubicada a l'edifici del Patronat Antoni Roig, al carrer Alt de Sant Pere, 35..
Per a més informació, es pot contactar amb la Regidoria al telèfon 977 64 00 25, extensions 882 o 883..
Les places per a aquests cursos són limitades." Extret de http://www.torredembarra.cat/