dimarts, 31 de gener de 2012

AVUI, ONA LA TORRE

Avui dimarts els regidors de l'Alternativa Baix Gaià seran a Ona la Torre. Serà cap a les 20:45h. 107.0!

dilluns, 30 de gener de 2012

ENS ARRIBEN QUEIXES PER L'URBANISME QUE ES VOL IMPULSAR A VESPELA DE GAIÀ

La urbanització massiva i desordenada de Vespella no ha estat un fre per tal que l'Ajuntament hagi posat en marxa la maquinària per tirar endavant nous projectes de construcció. El Ple de l'Ajuntament de Vespella de Gaià va aprovar inicialment el Pla d'ordenació urbanística municipal el 14 de desembre de 2011. Aquesta aprovació inclou "alguns dels suggeriments presentats durant el període d'informació pública de l'avanç del projecte". En la mateixa sessió es va aprovar l'informe de sostenibilitat ambiental.

La documentació de l'expedient es pot consultar a les oficines de l'Ajuntament de Vespella de Gaià, de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores i al web http://www.vespella.altanet.org/ durant un mes.
"Contra aquests acords no es pot presentar cap mena de recurs, per tractar-se d'actes administratius de tràmit no qualificat."
 L'informe d'impacte ambiental es va tornar a posar en marxa aquest passat estiu i es va aprovar, doncs, aquest desembre. L'Alternativa Baix Gaià ja va presentar al·legacions al POUM el 2008. I d'ara fins al mes de maig, en paral·lel, l'Ajuntament impulsarà el procés participatiu per redactar la seva AGENDA 21. Veieu també les consideracions ambientals redactades pel GEPEC el 2009.

dissabte, 28 de gener de 2012

EL "CORRALITO" A TORREDEMBARRA

Fa unes setmanes un company m'explicava que tenia uns diners posats a “plaç fix” per un any. Els diners provenien de la indemnització que va rebre al ser acomiadat. Un any després, l'entitat financera li comunica que les condicions han canviat i que els seus diners no els podrà recuperar fins d'aquí a 10 anys. En cas de treure'ls, ara, perdria el 60%.

Ahir un matrimoni, format per un home de 72 anys i una dona de 71, van venir a veure'm per explicar un cas similar. El director de l'entitat financera els acabava de comunicar que haurien d'esperar 10 anys per recuperar els seus estalvis. La dona, amb els ulls plorosos, deia sentir-se enganyada per l'entitat financera que durant tota la seva vida havia confiat els seus petits estalvis. “On serem d'aquí 10 anys, si ja som vells...”, aquesta era l'afirmació constant. Aquest dos casos coincideixen amb l'entitat financera; “LA CAIXA” del Passeig de la Sort.
A la tarda vaig posar al facebook el cas i demanava si es coneixien més casos a Torredembarra. En poques hores m'havien arribat 12 casos idèntics de veïns i veïnes del municipi. Posteriorment un company m'envia l'enllaç de la web de l'Associació d'usuaris de bancs, caixes i assegurances de Catalunya que confirma la sospita. Algunes entitats financeres han reconvertit els “plaç fix” en “participacions preferents” jugant amb els diners dels estalviadors en inversions d'alt risc.
Ja fa temps que s'insinuava que el “corralito” argentí podria arribar a Catalunya, i em dona la sensació que amb aquests casos tant propers, el “corralito” ja és una realitat. Les entitats financeres van fer creure als estalviadors que els diners els tenien assegurats, quan realment les intencions era utilitzar-los per continuar al joc de la “ruleta russa”, grans beneficis al mínim esforç.
Els propers dies tindré una trobada amb afectats per fomentar l'activisme associat per fer front a aquest robatori. Aquest matrimoni no sap on acudir i em demanen soroll. No els podia dir una altra cosa que... farem soroll i no els deixarem sols!
Revolta't!
Lluís Suñé
Regidor de l'Alternativa Baix Gaià

divendres, 27 de gener de 2012

ENS ARRIBEN QUEIXES DE CLIENTS DE LA CAIXA

Ens arriben queixes de clients de la Caixa que no poden retirar els diners de les participacions que tenien. En parlem? alternativabg@gmail.com

dijous, 26 de gener de 2012

ENS ARRIBEN QUEIXES DELS PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL

Els propietaris dels pisos d'VPO continuen sense rebre resposta a les seves queixes per les deficiències de l'edifici. Fins quan?

dimecres, 25 de gener de 2012

DEMÀ DIJOUS, PLE MUNICIPAL

L'Alternativa va preparar ahir la seva intervenció al ple municipal de dijous. Les propostes i les preguntes estan llestes. Les teves propostes (mailto:alternativabg@gmail.com), directes als nostres regidors.

dimarts, 24 de gener de 2012

AVUI DIMARTS, ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA

Ens veiem avui al vespre per tractar els temes candents de la vila. Hi sou convidades/ts a treballar.

dilluns, 23 de gener de 2012

EL SÍNDIC DE GREUGES A TORREDEMBARRA

El dimarts 31 de gener l'equip del Síndic serà a Torredembarra per recollir consultes o queixes per l'actuació de l'administració o d'empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.).

diumenge, 22 de gener de 2012

ALTERNATIVA 485

ALTERNATIVA 485

21 de gener de 2012
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

TWITS
-L'ajuntament de #Torredembarra ha anat a #FITUR a promocionar l'oferta hotelera. #usfelicitofills
-Amb la pujada de l'IBI de l'ajuntament i el 10% del govern espanyol, la gent de #Torredembarra tindrem un fort augment del rebut.

ASSEMBLEA MENSUAL DE L’ALTERNATIVA
El proper dimarts 24 de gener la gent de l'ABG ens trobarem per preparar el proper ple, previst per dijous 26. Esteu convidats/des a participar-hi, hem quedat a les 20'15h a l'Astut.

URBANISME DE TGN TOMBA LES 20 CASES PREVISTES AL FAR
http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=20561 Els regidors de l’Alternativa van votar en contra del projecte presentat anteriorment al ple municipal per l’equip de govern.

ARTICLE D’OPINIÓ
“Benvinguts/des a la lluita!
El passat dissabte, la Plataforma d'Afectats pel Radar va mostrar la seva força al carrer amb una marxa lenta de vehicles. L'acte va durar 45 minuts, l'ambient que es respirava era d'indignació, però també d'alegria de veure com centenars de persones unien esforços per assolir un objectiu. Feia anys que no es veia a Torredembarra un moviment ciutadà organitzat per un objectiu comú.
Mentre fèiem l'acció, em passaven pel cap imatges de la lluita per la gratuïtat de l'autopista. Una lluita de talls de carretera setmanals, durant 10 mesos. Una lluita popular de resistència al clima i, sobretot, a la pressió de les denúncies, via penal, que repartien als caps visibles d'aquelles mobilitzacions. A mi em demanaven 6 anys de presó.
Llavors també havien els detractors d'aquelles mobilitzacions, uns ens acusaven de donar mala imatge al municipi, d'altres de ser uns radicals d'esquerres, uns altres d'antisistema... però al final, el gener de 2000, el govern central va decidir fer gratuïta l'autopista com a mínim, fins a que les infraestructures previstes es fessin.
Aquella lluita va permetre buidar de vehicles l'antiga n-340, sobretot els de gran tonatge, van disminuir les cues i es van reduir els accidents.
Un cop es va aconseguir la gratuïtat de l'autopista, els detractors van callar, van intentar apuntar-se a l'èxit de la llavors Plataforma Baix Gaià, i, com no podia ser d'una altra manera, van començar a ser usuaris de l'autopista lliure de peatges. Amb el radar la història es repeteix.
Benvinguts/des a la lluita!
Lluís Suñé
Regidor de l'Alternativa”

INFORMANT A MALLA XIII
Vam ser a la zona de l'Institut Ramon de la Torre informant als veïns sobre la nostra postura davant l'abandó de casetes de promotores immobiliàries, estructures d'edificis buits i documentació privada escampada per l'entorn.

MOCIONS APORVADES I...OBLIDADES!
Són ja diverses les mocions aprovades per l'Ajuntament de Torredembarra presentades per l'Alternativa Baix Gaià. Moltes d'elles s'han aprovat per unanimitat. Però després no s'han complert. On són els espais per informar als barris, cartelleres ordenades on els col•lectius i l'administració poden penjar els seus cartells? Què passa amb les antenes de telefonia mòbil instal•lades damunt de blocs de pisos? No havíem de posar ordre? Etc.

L’ALTERNATIVA PROPOSA CELEBRAR ELS 20 ANYS DE LA PROTECCIÓ DELS MUNTANYANS
Veiem la necessitat de donar a conèixer Torredembarra de cara enfora a través dels valors dels Muntanyans. També veiem la necessitat que la gent de Torredembarra conegui, valori i gaudeixi de l’espai natural. És per això que proposem aprofitar l’oportunitat de celebrar els 20 anys de la seva protecció amb l’organització d’actes lúdics, científics i de divulgació a través del GEPEC, les administracions, les entitats de la vila, centres educatius i les empreses. Creiem que una implicació generalitzada, sense precedents, donant una importància especial a la celebració, podria ajudar difondre els Muntanyans. Algunes activitats que es podrien:
• Visites guiades destinades a les entitats. Una visita, una entitat, adaptant-se als seus interessos.
• Crear un centre de rebuda dels visitants dels muntanyans amb un informador/a, pafons, un audiovisual, plafons, possibilitat de llogar audioguies, guies, etc.
• Potenciar les visites guiades mensuals que organitza el GEPEC amb més publicitat.
• Crear un espai setmanal fix a Ona la Torre i al Som-hi sobre els Muntanyans durant 12 mesos.
• Organitzar un congrés científic sobre les zones humides –tots els internacionals que han passat pels muntanyans, becaris, doctorands, etc. Podrien explicar els seus estudis i treballs-.
• Organitzar tallers infantils a l’estiu.
• Organitzar un grup científic de joves (11-17 anys) que s’encarreguin d’estudiar, vetllar per l’espai i difondre els seus valors. Etc.

TWITTER
Segueix el Lluís a Twitter: @LluisSunye

BLOC
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/

ALTRES HERBES

a.- agenda (...)

dissabte, 21 de gener de 2012

ARTICLE D'OPINIÓ

Benvinguts/des a la lluita!

El passat dissabte, la Plataforma d'Afectats pel Radar va mostrar la seva força al carrer amb una marxa lenta de vehicles. L'acte va durar 45 minuts, l'ambient que es respirava era d'indignació, però també d'alegria de veure com centenars de persones unien esforços per assolir un objectiu. Feia anys que no es veia a Torredembarra un moviment ciutadà organitzat per un objectiu comú.
Mentre fèiem l'acció, em passaven pel cap imatges de la lluita per la gratuïtat de l'autopista. Una lluita de talls de carretera setmanals, durant 10 mesos. Una lluita popular de resistència al clima i, sobretot, a la pressió de les denúncies, via penal, que repartien als caps visibles d'aquelles mobilitzacions. A mi em demanaven 6 anys de presó.
Llavors també havien els detractors d'aquelles mobilitzacions, uns ens acusaven de donar mala imatge al municipi, d'altres de ser uns radicals d'esquerres, uns altres d'antisistema... però al final, el gener de 2000, el govern central va decidir fer gratuïta l'autopista com a mínim, fins a que les infraestructures previstes es fessin.
Aquella lluita va permetre buidar de vehicles l'antiga n-340, sobretot els de gran tonatge, van disminuir les cues i es van reduir els accidents.
Un cop es va aconseguir la gratuïtat de l'autopista, els detractors van callar, van intentar apuntar-se a l'èxit de la llavors Plataforma Baix Gaià, i, com no podia ser d'una altra manera, van començar a ser usuaris de l'autopista lliure de peatges. Amb el radar la història es repeteix.
Benvinguts/des a la lluita!
Lluís Suñé
Regidor de l'Alternativa

dissabte, 14 de gener de 2012

EL DIARI HA PUBLICAT UNA NOTÍCIA DE LA MARXA

Aquí teniu l'enllaç. I veieu el tall de veu de Catalunya Informació d'ahir. Veieu la Vanguardia, Cadena Ser, Tarragona 21, DelCamp.cat, Antena 3, El Punt i el Periódico.

ÉS A PUNT DE FINALITZAR LA MARXA LENTA

La marxa lenta de la PAR és a punt de finalitzar. L'acció ha estat una bona mostra de la indignació ciutadana. Hem pogut veure famílies senceres i persones ben diverses denunciant aquesta injustícia. Hem pogut veure molts mitjans de comunicació cobrint la notícia. Els cotxes es dispersaran aviat.

LA MARXA LENTA ESTÀ SENT UN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ

La marxa lenta ha estat convocada per la Plataforma d'Afectats pel Radar per protestar per les multes massives en trams de vies que fins fa poc eren carreteres. Aquests trams estaven mal senyalitzats i en multar als conductors no se'ls avisava fins al cap de mesos. D'aquesta manera molts conductors han acumulat diverses multes.

dijous, 12 de gener de 2012

ELS ADVOCATS HAN PRESENTAT ELS ARGUMENTS JURÍDICS

Avui pel matí, a la Plaça del Castell, els advocats que representen a la Plataforma d'Afectats pel Radar han presentat els arguments jurídics que permeten retirar les denúncies del polèmic radar.

dilluns, 9 de gener de 2012

INFORMANT A LA MALLA XIII

La setmana passada vam ser a la zona de l'Institut Ramon de la Torre informant als veïns sobre la nostra postura davant l'abandó de casetes de promotores immobiliàries, estructures d'edificis buits i documentació privada escampada per l'entorn.

divendres, 6 de gener de 2012

MOCIONS APROVADES I... OBLIDADES!

Són ja diverses les mocions aprovades per l'Ajuntament de Torredembarra presentades per l'Alternativa Baix Gaià. Moltes d'elles s'han aprovat per unanimitat. Però després no s'han complert. On són els espais per informar als barris, cartelleres ordenades on els col·lectius i l'administració poden penjar els seus cartells? Què passa amb les antenes de telefonia mòbil instal·lades damunt de blocs de pisos? No havíem de posar ordre? Etc.

dijous, 5 de gener de 2012

L'ALTERNATIVA PROPOSA CELEBRAR EL XX ANIVERSARI DE LA PROTECCIÓ DELS MUNTANYANS

PROPOSEM CELEBRAR EL XX ANIVERSARI DE LA PROTECCIÓ DE L’EIN DELS MUNTANYANS


Veiem la necessitat de donar a conèixer Torredembarra de cara enfora a través dels valors dels Muntanyans. També veiem la necessitat que la gent de Torredembarra conegui, valori i gaudeixi de l’espai natural. És per això que proposem aprofitar l’oportunitat de celebrar els 20 anys de la seva protecció amb l’organització d’actes lúdics, científics i de divulgació a través del GEPEC, les administracions, les entitats de la vila, centres educatius i les empreses. Creiem que una implicació generalitzada, sense precedents, donant una importància especial a la celebració, podria ajudar difondre els Muntanyans. Algunes activitats que es podrien:

• Visites guiades destinades a les entitats. Una visita, una entitat, adaptant-se als seus interessos.

Crear un centre de rebuda dels visitants dels muntanyans amb un informador/a, pafons, un audiovisual, plafons, possibilitat de llogar audioguies, guies, etc.

Potenciar les visites guiades mensuals que organitza el GEPEC amb més publicitat.

• Crear un espai setmanal fix a Ona la Torre i al Som-hi sobre els Muntanyans durant 12 mesos.

• Organitzar un congrés científic sobre les zones humides –tots els internacionals que han passat pels muntanyans, becaris, doctorands, etc. Podrien explicar els seus estudis i treballs-.

• Organitzar tallers infantils a l’estiu.

• Organitzar un grup científic de joves (11-17 anys) que s’encarreguin d’estudiar, vetllar per l’espai i difondre els seus valors. Etc.