dimecres, 29 de febrer de 2012

ELS AFECTATS PER L'ESTAFA DE LES PREFERENTS CREEN UNA PLATAFORMA

Dies enrere explicàvem que l'Associació d'Usuaris de Bancs i Caixes estaven movent les protestes contra les entitats que s'havien apropiat dels diners de les famílies que havien estalviat alguna cosa. Ara ens arriba la notícia de la creació de la plataforma Estafa Blanca. Aquesta entitat promou protestes davant la Borsa, al congrés de mòbils, etc i l'enviament de cartes als parlamentaris, al defensor del poble europeu, al defensor del client de les caixes, al CNMV, al Parlament Europeu, al Ministre d'Economia, etc.

dimarts, 28 de febrer de 2012

ELIMINEM LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES!

S'han posat en contacte amb nosaltres veïns de la Torre que ens demanen una campanya per demanar l'eliminació de les barreres arquitectòniques dels carrers del municipi. Ens reunirem aquesta setmana. Per un poble en moviment!

dilluns, 27 de febrer de 2012

DISSABTE VA TENIR LLOC LA XIX CALÇOTADA INDEPENDENTISTA DEL BAIX GAIÀ

Dissabte va tenir lloc, com és tradicional, la Calçotada Independentista del Baix Gaià. Enguany es va celebrar la dinovena edició i va comptar amb la presència d'amics i amigues de la Torre, la Pobla, Castelló, Barcelona i altres pobles de la rodalia. Per segon any l'àpat va celebrar-se als jardins de la Traviesa.

dissabte, 25 de febrer de 2012

CONTINUEM REBENT INFORMACIÓ DEL ROBATORI DE LA CAIXA ALS AVIS A TRAVÉS DE LES PREFERENTS

Veieu testimonis a internet. És bonissim el detall: la caixa ofereix als seus clients un prèstam per recuperar els seus diners. I mireu: La Caixa també ha estafat a Cantàbria, Galícia, Euskadi, etc. Aquí a Catalunya, a part de l'Adicae, podeu trobar afectats al facebook.
I més cosetes: Ahir va sortir el tema del radar a Antena 3, ens veiem a la calçotada avui i a la tarda hi ha la manifestació del radar.

dimecres, 22 de febrer de 2012

EL ROBATORI DE LA CAIXA ALS AVIS HA SALTAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Veieu el reportatge de 8TV, veieu l'exemple de dos avis de Roses, veieu les imatges de la tensa concentració a Barcelona, veieu una afectada parlant a TV3, el Consell Comarcal de l'Alt Camp dóna instruccions als veïns afectats, portada al setmanari Directa, a les notícies de TV3, veieu el web del Col·lectiu d'advocats Ronda i el reportatge de RAC1. Ahir al vespre vam distribuir més cartells per Torredembarra.

dimarts, 21 de febrer de 2012

JA SÓN AQUÍ!

Imatge de la concentració aquest vespre (dimarts) a Torredembarra.
Solidaritat amb els estudiants valencians! El cap de la policia titlla als joves adolescents de l'Institut J. LL. Vives de València que protesten contra les retallades "d'enemics". Fins i tot els mitjans de comunicació espanyols es posen les mans al cap. Veieu la crònica de l'Ara. Fernández Díaz admet que la policia ha comès excessos. El SUP, el sindicat de la policia, considera un greu error la càrrega policial. Veieu el vídeo de TV3 d'ahir la nit. Ja circula el nostre butlletí electrònic setmanal 487. El podeu demanar al correu: alternativabg@gmail.com. Avui dimarts concentració de milers d'estudiants a València. Han obert una web per seguir les darreres novetats. Declaracions d'Amnistia Internacional en aquest enllaç. Protestes dels treballadors de Canal 9 per la manipulació informativa.
Aquest vídeo està penjat al web de l'Ara:

Aquest vídeo és del Periódico:

dilluns, 20 de febrer de 2012

L'ASSOCIACIÓ D'USUARIS DE BANCS I CAIXES DEMANDA JUDICIALMENT A LA CAIXA

L'Associació d'Usuaris, l'ADICAE, ha denunciat a la Caixa i les altres entitats bancàries que estan implicades amb el corralito de les preferents. Aquesta entitat ha editat un díptic informatiu pels afectats i ha promogut mobilitzacions aquestes darreres setmanes a diferents ciutats. La propera convocatòria és a Vilafranca del Penedès. Ahir diumenge l'Ara va publicar un reportatge sobre aquest robatori. En ell s'explica que  "bancs i caixes també han vist una oportunitat única de reforçar el seu capital amb la transformació de les participacions preferents en accions." Els propietaris de les preferents podrien arribar al milió de persones a tot l'Estat.
La setmana passada l'Alternativa va penjar el seu darrer butlletí on aquest tema era el titular principal. Misteriosament, van desaparèixer molts dels exemplars distribuïts pel centre. No patiu, en tenim més. Quina por tenen els banquers? Vàreu donar tota la informació als avis que portaven els seus diners a la vostra oficina?

diumenge, 19 de febrer de 2012

DEMANEU LA REDUCCIÓ DE LA TAXA D'ESCOMBRARIES

Ho posen difícil. En comptes que la feina dels inspectors de la recollida selectiva serveixi per alguna cosa ens afaran anar a omplir una instància i a portar papers que ja tenen. És així, la burocràcia.
El dia 29  de febrer és el darrer dia per solicitar la reducció de la taxa d'escombraries en cas de reciclar correctament al nucli antic. La bonificació és del 10%. Per aconseguir-ho no n'hi ha prou de superar les inspeccions nocturnes de les nostres escombraries. Cal, a més, una mena de gimkama: "•Presentar una instància a l'Ajuntament sol·licitant aquesta reducció de la taxa. •Adjuntar una còpia de l'últim rebut pagat de la taxa d'escombraries corresponent a l'any 2011." Pensem que no caldria una instància si ells ja saben qui recicla bé. I pensem que no caldria portar còpia de l'últim rebut perquè ells també el tenen! És clar que, d'aquesta manera, segur que s'estalvien haver de bonificar a moltes famílies que no jugaran a la gimkama. I la gent gran? Creieu que han de fer aquest circuït per aconseguir una bonificació? I la gent que treballa, no ho podria fer via internet? Per cert, hem trobat molt curiosa la (des-)informació que que hi ha al web municipal del porta a porta:
.

dissabte, 18 de febrer de 2012

PUGEN EL BITLLET DEL TREN

Anar i tornar a Barcelona val 12, 30 euros, més d'un trenta per cent que fa cinquanta dies. Diuen que els manquen diners però CiU i PP han aprovat la reforma de TV3 per treure la publicitat que hi ha. D'aquesta manera la Generalitat deixarà d'ingressar molts diners. L'estacío de tren i el seu entorn continuen en mal estat. Els retards i el confort dels trens són lamentables.

divendres, 17 de febrer de 2012

QUI FA EL MANTENIMENT DE LES RUTES?

Aquesta imatge és d'ahir dijous. El plafó es troba a la zona de les Crehuetes. Porta molt de temps així. Qui fa el manteniment de les rutes per BTT?

dijous, 16 de febrer de 2012

MANIFESTACIÓ: 25 DE FEBRER

El 25 de febrer la Plataforma d'Afectats pel Radar es manifestaran per Torredembarra. La PAR ha arribat als 1900 membres.

dimecres, 15 de febrer de 2012

AVUI DISTRIBUÏM EL BUTLLETÍ

Ens veiem avui dimecres a les 20:30h per distribuir el butlletí de l'abg del mes de febrer. alternativabg@gmail.com. Hi sou convidades/ts!

dimarts, 14 de febrer de 2012

ON SÓN ELS INCENTIUS FISCALS PER ALS QUE RECICLEN?

Ens van dir que les famílies que separessin l'orgànica ho notarien al rebut de la brossa. Això ha passat? Creiem que no. També es va començar donant bosses compostables per a l'orgànic, per als que reciclaven bé. Encara es donen? S'ha perdut aquesta ajuda? alternativabg@gmail.com

diumenge, 12 de febrer de 2012

L'ALTERNATIVA PROPOSA ENDREÇAR L'ENTRADA A L'EIN DELS MUNTANYANS

L’entrada a l'Espai d'Interès Natural dels Muntanyans, a dia d’avui, no ha estat planificat. Quan decidim iniciar el recorregut, tenim diverses possibilitats. Un dels objectius dels diferents municipis que comparteixen l’EIN Muntayans hauria de ser donar una millor visibilitat i acondicionar l’entrada. Actualment tenim diverses localitzacions possibles i a estudiar. Fins i tot es podria començar a pensar en un centre d’interpretació mancomunat.
Què ens trobem?
De forma natural, a Torredembarra , s’ha establert l’entrada sota el pont de Clarà, al costat de Cal Freu.
Actualment l’entrada per Torredembarra-Clarà és un aparcament alegal, sense cap mena de planifiació que converteix l’espai en un terreny de ningú, on els visitants s’adapten, segons èpoques de l’any i condicions metereològiques. Els dies de pluja es produeixen bassals. I queda, com a zona inundable que és, plena de diversos tolls.
Aquest espai també gaudeix de la instal•lació d’una petita estació meteorológica. L'únic arbre (una morera) queda al mig de la zona i dona testimoni de l’abandó de l’espai.
Allà, Costes ha abandonat l’espai i el consistori amaga el cap sota l’ala per no aixecar la llebre.
Els deficits de funcionalitat i integració al paisatge són evidents. El fet que aquesta situació s’hagi allargat en el temps demostra que a la complexitat de la llei de costes, s’afegeix que no tenim prou clar què fer, quan i com.
Des de l'ABG volem obrir un camí de reflexió per dur-ho a les dues administracions, la local i la Central. Deixar l’espai a lús de l’usuari sota el paràmetre del campi qui pugui, malmet la integració paisatgística que aquest espai hauria de tenir. No resol el problema i dóna una imatge deteriorada que repercuteix en àmbits estètics i de serveis al turisme.
Condicions actuals
Aquest espai té un ús limitat la major part de l’any. Serveix d'aparcament no regulat. Quan arriba el bon temps té un ús intens, especialment els caps de setmana. A l’agost es pot col•lapsar perquè no hi ha ningú que ho reguli.
Plantejament i possibilitats
Nosaltres creiem que amb un disseny paisatgístic adequat (ús de plantes autòctones+Petit quiosc per difondre els valors de l’espai i educació cívica+places limitades amb estacionament regulat i en caps de setmana de pagament) es podria dignificar l'espai.
Donaríem una primera solució que comportaria una dignificació de l’EIN Muntanyans en el seu conjunt.
Podem trobar un projecte que s’ajusti a llei, seguint els objectius de la mateixa i estaríem donant un plus a l’Espai Natural i un ús racional per a les persones que decideixen visitar-lo. De retruc l’enllaç amb el barri de Baix a Mar guanyaria en la reforma urbanística que properament s’iniciarà.
Nosaltres pensem que això és possible i necessari si el projecte contemplés:
-Protecció de la Ribera del Mar (es pot ampliar l’espai actualment existent)
-Garantir l’ús public del mar.
-Respecte al paisatge, medi ambient i patrimoni. Regular l’ús racional.
-Mantenir la qualitat de la ribera en el seu conjunt.
Creiem que això és possible. Com a mínim milloraria la situació actual.
Creiem que és positiu donar idees i que pot ajudar a desencallar aquest assumpte. Deixar de fer-ho és una irresponsabilitat per part de tots.
Si s’han pogut fer camins de ronda, aparcaments a tocar de platja (Roda de Berà) quan la llei de Costes ja havia entrat en vigor, també s’hauria de poder realitzar un projecte respetuós que doni resposta a una zona d’acollida i entrada a l’Espai Natural.
L'ABG, en el cas que es volgués tirar endavant aquest plantejament obert, aportaria un esborrany virtual per poder-ne parlar.
Som conscients de la problemàtica legal (llei de costes) i de les dificultats financeres en el moment actual. Però ordenar-ho és obligació de les diverses adminsitracions. Si s’aconseguís milloraria l’Espai Natural i de retruc Baix a Mar que podria tenir un enllaç/passeig cap a l’espai de l'EIN –Muntanyans.

dimarts, 7 de febrer de 2012

AVUI I DEMÀ

Avui dimarts els regidors de l'Alternativa seran a Ona la Torre.
Demà dimercres es reuneix la comissió de benestar social de l'Alternativa, a les 19h. Hi podeu participar assistint a la reunió o abocant idees al document de treball que tenim entre mans. En un cas i en l'altre cal escriure a alternativabg@gmail.com.
Demà dimercres surt al carrer el butlletí de febrer de l'Alternativa.
Ja circula per internet el butlletí setmanal de l'Alternativa, el número 486!

dilluns, 6 de febrer de 2012

ON ÉS EL PRESSUPOST PEL 2012?

Catalunya està en recessió. Els ajuntaments tenen dificultats per garantir els serveis. La Generalitat està retallant serveis tant sensibles com la sanitat. La majoria les administracions han fet previsió dels ingressos i de la despesa del 2012, per evitar sorpreses desagradables a finals d'any. L'Ajuntament encara no ha presentat l'esborrany del pressupost municipal i ens preguntem si a Torredembarra som diferents a la resta -finances sanejades, previsió de forts ingressos (ens preguntem de què)-. Perquè si no és així, no entenem la passivitat per fer un gest de fermesa alhora d'aprovar el pressupost d'enguany. Demanem que el pressupost faci un fort esforç de contenció amb la despesa, tenint en compte que la ciutadania enguany haurà de fer un sobreesforç per poder pagar les taxes i impostos.

diumenge, 5 de febrer de 2012

RUNA ALS CAMINS DE LA RONDA VERDA

Alguns punts de la ronda verda del Baix Gaià tenen abocaments de runa. Aquesta imatge és de Rubials, al camí que porta a Salomó. S'ha de netejar i la gent ha de deixar de malmetre el nostre entorn!

dissabte, 4 de febrer de 2012

NO ABANDONEM ELS NOSTRES CAMINS!

Els regidors de l'Alternativa van demanar a l'equip de govern que tingui més cura dels nostres camins rurals i que no es deixin perdre més les subvencions que hi ha per arranjar aquestes vies de comunicació cap els terrenys agrícoles.

Cada dos anys s’oferten fons i subvencions per tal de fer tasques de manteniment, restauració i acondicionament dels camins rurals.
Molts d’aquests camins que comuniquen la Torre amb els pobles veïns són marges de pedra seca, patrimoni que es va malmetent i que tenim obligació de conservar. Demanem el màxim d’interès per part de l’ajuntament per donar els passos i acollir-se aquestes subvencions.
Disposar d’aquests fons ens permetria donar feina a través de plans d’ocupació, mitjançant aules taller, com ja s’està fent en municipis propers. Poder tenir endreçat el territori, ajudarà a planificar i reactivar rutes que donin a conéixer el patrimoni agrícola-paisatgístic al turisme que ens visita.

divendres, 3 de febrer de 2012

SÍ AL MERCADET ECOLÒGIC

En el darrer ple municipal els regidors de l'Alternativa van demanar una major implicació de l'equip de govern per impulsar el mercadet ecològic.
La societat està demanant, cada cop més, consumir productes que tinguin la garantia que s’han produit ecològicament, sense pesticides, ni adobs químics. Els productes de proximitat cada cop tenen més demanda.

A Europa hi ha la tendència consolidada dels mercadets ecològics que completen la xarxa de supermercats. Fins i tot, alguns supers (Suissa/França/Alemanya...) els han integrat dins de la seva superfície. A la Torrre, a l’estiu un col•lectiu va impulsar un mercadet de producció ecològica. Va enriquir la vida social del nucli antic i l’oferta comercial.
Ens consta que s’estan fent esforços i agraïm els constactes que han hagut per estudiar la implantació i ubicació d’aquesta nova activitat econòmica.
L'ABG demana que es recolzi aquest tipus de comerç. Ho veiem com una oportunitat per diversificar l’oferta comercial. Demanem que des de les regidories de Promoció Econòmica i Governació es donin totes les facilitats perquè aquesta activitat es vagi consolidant i en el futur pugui ampliar la seva oferta.
Ofertar productes ecològics conreats a les Terres del Gaià beneficia indirectament a la resta del comerç de la Torre, ja que amplia la clientela potencial. El turisme troba en aquest plus l’oferta que ja gaudeix en els seus països d’origen.

ABG, demana que es faci l’esforç perquè aquest recolzament arribi a la pagesia emprenedora que decideis vendre directament al nostre poble. Cal més que mai, en època de crisi, explorar camins que generin riquesa en el sentit econòmic i social del terme.

dijous, 2 de febrer de 2012

CAL QUE ES REVISIN ELS PLANS URBANÍSTICS

En el darrar ple municipal els regidors de l'Alternativa van posar damunt la taula la necessitat de revisar els plans urbanístics que estan per desenvolupar.
Urbanisme de Tarragona ha suspès temporalment el pla de millora urbana que pretenia construir 20 habitatges al Far de la Punta de la Galera de Torredembarra.

La noticia de premsa ens informava que Agustí Serra, director General d’Urbanisme, havia explicat que el projecte presentat pel consistori torrenc és “massa homogeni i que no té en compte les característiques naturals de l’entorn que un plantejament urbanístic ha detenir”.
L'ABG, que havia votat en contra d’aquest pla, coincideix aquest cop amb els criteris esmentats.
Arran d'aquesta situació volem fer una reflexió sobre l'urbanisme del futur proper de la nostra vila:
La crisi és una oportunitat per canviar el model de creixement urbanístic basat exclusivament en paràmetres especulatius. De Muntanyans II i de la Malla XIII n’hem d’aprendre la lliçó. Tenim el deure i la responsabilitat de deixar a les generacions futures un urbanisme adequat a l’entorn i al patrimoni natural. Cal rectificar.
Per això demanem:
Que es revisin els plans urbanísitics que només contemplaven un creixement a l'infinit. Demanem que els plans parcials que es desenvolupin a partir d'ara, com el de “La Sínia del Cabeces”, s'adeqüin a l’entorn natural per tal de preservar el màxim del Patrimoni Natural de la Torre. Podem construir arrasant tot el que ha estat patrimoni de segles o podem construir preservant allò que ens identifica com a poble. Podem construir contra el paisatge o integrant estratègies que contemplin les zones agrícoles i urbanes. L’urbanisme contemporani contempla aprofitar el màxim els recursos naturals i realitzar plans urbanístics sostenibles i consensuats. La ciutadania de Torredembarra, mitjançant el CMST ha d’opinar sobre els plans pendents d’execució i els nous plans que es puguin disenyar en el futur..
L'ABG demanem que es constitueixi una comisió d’estudi “ad hoc” per tal que es vagin revisant succesivament els plan parcials pendents de realització amb inclusió dels valors de preservació, integració i sostenibilitat del territori.

dimecres, 1 de febrer de 2012

INFORME DEMOLIDOR DEL RACC

El RACC ha fet públic un informe que demostra que les vies on s'han posat centenars de multa de radars estan mal senyalitzades. Veieu Tarragona21.cat.