dijous, 29 de març de 2012

FELIP PUIG ENS ALERTA DELS PIQUETS INFORMATIUS I NO DIU RES DEL ROBATORI DE LA CAIXA ALS AVIS A TRAVÉS DE LES PREFERENTS

Vinga, som-hi, una mica de música per la gent que avui donarà la cara contra l'onada neoliberal que vol acabar amb l'estat del benestar i que ens aboca a una crisi profunda.

dijous, 22 de març de 2012

VARIS!

celebra el Dia Mundial de l'aigua augmentant els consums mínims. Abans 36m3 trimestrals, ara 60m3 bimestrals.

El Reglament de l' no obliga a indemnitzacions a l'usuari en cas d'interrupció del subministrament.

El reglament de l' no preveu cap mecanisme per aturar la tallada de subministrament a les famílies amb dificultats econòmiques.

Avui comissió per fer el Reglament de gestió de l'aigua . Els de l'ABG ens hem "currat" un 1er paquet de propostes

I ara resulta que hem de rescatar les autopistes madrilenyes… vía

entrega al el control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat.

dilluns, 19 de març de 2012

AVUI, REUNIÓ SOBRE L'AIGUA

En el ple de dijous es va aprovar la creació d'una Comissió d'Estudi per la redacció del REGLAMENT DEL SERVEI D'ABASTAMENT D'AIGUA POTABLE i la redacció del REGLAMENT DEL CLAVEGUERAM DEL MUNICIPI DE TORREDEMBARRA. En aquests reglament es marca la gestió de l'aigua dels propers 25 anys -drets i obligacions de l'empresa i consumidors, manteniment de la xarxa, etc-. Ens han fet arribar els esborranys i als grups municipals ens han convocat a la primera reunió de la comissió el proper dimarts al migdia. Us proposem veure'ns avui dilluns a les 8 del vespre per parlar sobre el tema (alternativabg@gmail.com).

dissabte, 17 de març de 2012

CIU, PP I GIT VAN VOTAR EN CONTRA DE DEBATRE LES MOCIONS DELS CAMINS RURALS I DE L'ESTAFA DE LA CAIXA ALS AVIS DE TORREDEMBARRA A TRAVÉS DE LES PREFERENTS

El govern de vota en contra de la urgència de les nostres mocions. Una tenia a veure amb la necessitat de restaurar els camins rurals i l'altra era de suport amb les famílies afectatades per l'estafa de la Caixa.

divendres, 16 de març de 2012

dijous, 15 de març de 2012

L'ASSEMBLEA DE L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ ACORDA INICIAR UNA CAMPANYA PER DENUNCIAR EL ROBATORI DE LA CAIXA ALS AVIS DE LA TORRE

El dimecres 14 de març va tenir lloc l'assemblea mensual oberta de l'Alternativa Baix Gaià. D'entre els temes tractats destaca el cas de l'estafa de les preferents perpetrat per la Caixa i altres entitats bancàries. Entre els assistents a l'assemblea vam poder escoltar famílies afectades i casos extrems com la parella a l'atur que ha aconseguit un préstec de la Caixa per poder arreglar el calentador de l'aigua. Curiosament, aquesta entitat financera s'ha quedat amb els seus estalvis i els hi vol tornar.
L'assemblea va acordar el sentit dels vots dels regidors de l'Alternativa al ple municipal d'avui. També es van recollir arguments, precs i preguntes.
L'Alternativa va editar una revista especial per a l'assemblea. L'adjuntem en aquest post.
D'altra banda, ja circula per la xarxa el butlletí setmanal de l'ABG número 488. Si us voleu subscriure gratuïtament només cal escriure a alternativabg@gmail.com. El butlletí mensual en paper, el número 58, ja és al carrer.

dimecres, 14 de març de 2012

AVANCEN ELS TRÀMITS PER ANUL·LAR BONA PART DE LES MULTES

"Els representants de l'ajuntament ens van mostrar un informe fet per una empresa d'enginyeria, especialitzada en infraestructures en seguretat viària. L'informe confirma que les antigues T-214, T-210 i N-340 tenen característiques de carretera convencional i aconsella un augment de la velocitat.
La Policia local, basant-se amb l'informe d'enginyeria, ha preparat una “Proposta de senyalització determinativa dels límits de velocitat en zones i àrees de trànsit primari de Torredembarra”. Amb aquest informes, alcaldia ha fet un decret que, a grans trets, diu:  (...) Quedaran automàticament anul·lades totes les multes, de 18 de juliol fins al 16 d'octubre de 2011, que no estiguin pagades. (...) Els representants de la PAR van defensar a la reunió que l'efecte retroactiu de la mesura, s'apliqui a tot el 2010 i 2011. (...)
Esperarem el dilluns 19 per comprovar que apliquen les mesures anunciades. (...)" Extret del comunicat de la PAR.

dimarts, 13 de març de 2012

LA GENERALITAT PRIORITZARÀ ELS AJUNTAMENTS QUE MANCOMUNIN SERVEIS

En temps de crisi convé racionalitzar la despesa. Però l'Alternativa ja ho deia molt abans de la crisi. Ho deia quan les coses anaven bé però ja detectàvem una despesa irracional, unes ànsies de tenir-ho tot. Ara la Generalitat premiarà als ajuntaments que ajuntin esforços. Pensem-hi. Veieu també que altres pobles ja s'han posat a treballar: Llagostera i rodalies, Puigcerdà i rodalies, etc. Baix Gaià, fem un pas més?

dilluns, 12 de març de 2012

DIMECRES, ASSEMBLEA!

ALTERNATIVA BAIX GAIÀ CONVIDA AL POBLE DE TORREDEMBARRA A PARTICIPAR A L'ASSEMBLEA OBERTA

El proper dimecres 14 de març, a les 20h al bar del Casal Municipal, hi ha convocada una assemblea oberta de l'Alternativa Baix Gaià. Els regidors explicaran la feina que han estat fent durant el darrers mesos. Informaran dels punts, i es decidiran els vots, que hi ha a l'ordre del dia del proper ple municipal. També es recolliran precs i preguntes per fer al plenari.
En els darrers mesos la feina del grup municipal ha estat molt intensa, malgrat estar a l'oposició. L'ABG ha activat i participat en moviments populars del municipi, moviments organitzats per assolir objectius concrets i col·lectius.
L'Alternativa té clar que el model clàssic d'organització política està arribant a la seva fi i que la desconfiança de la ciutadania cap a les seves institucions és absoluta. L'ABG vol ser un instrument útil per les persones, per organitzar-se i fomentar lluites justes.
A l'assemblea es decidiran propostes per treballar, a fons, en els propers mesos, com per exemple:
  • Informació de la feina que feta per l'Alternativa durant el darrers mesos.
  • Es debatran els punts del Ple de l'ajuntament. També es recolliran precs i preguntes.
  • Campanya per demanar un pla d'eliminació de barreres arquitectòniques i de millora de la mobilitat.
  • Una moció, i campanya, per demanar a l'ajuntament millorar els camins rurals del municipi.
  • Una moció demanant a l'ajuntament que es solidaritzi públicament, amb els afectats per l'estafa d'algunes entitats financeres retenint els seus estalvis. A Torredembarra, la majoria són persones grans.
  • Proposta per demanar que s'accelerin les tramitacions de les peticions d'obra menor.
  • Proposta de moció per demanar la creació d'una Oficina d'Assessorament a l'Emprenedor, i als comerciants existents al nostre municipi.
  • Propostes per el Pressupost 2012. On retallem?, quines partides s'han de reforçar?
Si voleu rebre informació del nostre col·lectiu o participar en les nostres reunions de treball temàtiques: alternativabg@gmail.com. També ens podeu trobar de 6 a 8 de la tarda, de dilluns a divendres, al despatx del grup municipal a l'ajuntament.

diumenge, 11 de març de 2012

SOLIDARITAT AMB SÍRIA

"...Aquestes protestes pacífiques uneixen el poble per sobre de les diferències religioses o ètniques.
El govern sirià està massacrant els participants en les protestes contra la dictadura. La repressió és ferotge i els morts ja es compten per milers. Víctimes que lluitaven per la llibertat i per acabar amb un règim dictatorial.
El país ha esta governat per lleis marcials i per un partit únic que s’ha encarregat d’enriquir el seu entorn proper a base de corrupció i repressió a qualsevol dissidència. (...)" Veieu el text sencer a Sodepau. Veieu el web d'Amnistia Internacional.

dissabte, 10 de març de 2012

SOLIDARITAT AMB EL SAHEL

"El Sahel és una extensa regió d'Àfrica, caracteritzada per la seva aridesa i per la calor sufocant del seu clima de transició entre el desert del Sahara i el tròpic.

Aigua pel Sahel (APS), fundada l'any 1991, sense personal remunerat ni despeses d'infrastructura administrativa, destina pràcticament el 100% dels fons recaptats al Sahel.
Financem cooperatives i associacions rurals que són les protagonistes dels diversos projectes hidràulics que ells mateixos han elaborat.
Creiem que és fonamental la participació de les poblacions autòctones en la construcció, manteniment i gestió dels pous finançats. Organitzem activitats arreu de Catalunya per tal de sensibilitzar a la gent de la realitat de la vida quotidiana dels pobles del Sahel. Pensem que la solidaritat consisteix en caminar junts i aprendre dels pobles on enviem ajuts." Extret del web d'Aigua pel Sahel.

dimarts, 6 de març de 2012

DISSABTE ES VAN MANIFESTAR ELS AFECTATS PER L'ESTAFA DE LES PREFERENTS

Dissabte es van manifestar 800 persones a Barcelona. Veieu el Periódico i l'Ara. Veieu el tall de veu a la Cadena Ser:
Mataró ha creat un registre d'afectats per l'estafa de la Caixa. Els afectats de Burgos s'han organitzat. La imatge està extreta del web d'Estafa Blanca. Segons l'Ara Emprenem, la Caixa va guanyar 975 milions d'euros l'any 2011.

dissabte, 3 de març de 2012

L'ENTRADA DE CLARÀ: PARLEM?

Aquesta és l'entrada a Torredembarra venint de la carretera de la Pobla de Montornès. Convindria que aquest cartell vell, brut i desfassat es canviés, no?

dijous, 1 de març de 2012

L'ENRIC

Aquest mes, al Diari de la Torre, trobareu un article del Jordi Salvat sobre l'Enric.