dijous, 31 de maig de 2012

NOVETATS SOBRE EL RADAR

Les multes tiren endavant. "L’Ajuntament de Torredembarra va retirar les multes del radar mòbil l’octubre de 2011, generant una greu discriminació a la majoria d’afectats. Ahir dimarts va finalitzar el termini d’aturada temporal de les multes: avui es reactiven els processos administratius de totes les multes no pagades." Veieu el comunicat de la PAR.

dimarts, 29 de maig de 2012

dilluns, 28 de maig de 2012

EL CAMÍ DE L'ARBOSSERÀ: ABANDONAT!
En el darrer ple municipal l'equip de govern (CIU+PP+GIT) va votar en contra de la moció per crear un pla de restauració dels nostres camins rurals. Van argumentar que ells la feina ja la fan. Fa uns dies vam inspeccionar bona part dels camins. Vam publicar un vídeo i moltes fotografies. Ahir vam revisar el camí de l'Arbosserà i... sorpresa! També esta abandonat.

I recordeu:
 • Avui dilluns es reuneix a les 20h la comissió de benestar social de l'Alternativa Baix Gaià. CANVI DE LLOC: BAR ASTUT. Hi esteu convidades/ts a participar! alternativabg@gmail.com
I retalls de premsa:
 • Les aules de les escoles públiques pujaran les ràtios per aula fins a trenta alumnes. D'aquesta manera el govern s'estalvia diners que pot invertir en les seves empreses privades (Bankia...).
 • El fracàs escolar a l'ESO passa el 30%. I amb les retallades es deixarà de donar suport als alumnes que més ho necessiten. Parlem?
 • Pugen les matrícules universitàries entre un 66% i un 100% per evitar que els fills dels treballadors i aturats puguin estudiar. Aquest curs ja havien augmentat un 7,6%. Volen posar fi a l'ascensor social per mantenir per sempre els seus privilegis.
 • Pugen el preu de la benzina (ensorrant el sector del transport, pesca, agricultura i fent encarir els preus en general) però el seu president (Brufau) cobra 10,12 milions d'euros.
 • A. Saenz, el banquer indultat pel PSOE, té un pla de pensions de 88 milions d'euros.
 • Això no és crisi: ÉS UNA ESTAFA. Mireu: l'Estat aboca milions d'euros a Bankia i el seu president (J.I. Goirigolzarri) cobra 600.000 euros anuals.
 • Aquesta ESTAFA ha comdemnat a les classes populars a la pobresa. L'Estat espanyol és el quart país europeu amb més diferències entre rics i pobres. La pobresa ja afecta al 19,9% dels catalans. El 51% dels menors de 25 anys està a l'atur.
 • I sobre la corrupció del PP valencià? Han trascendit converses telefòniques del Tauroni que no ens atrevim ni a comentar.
 • I els suborns a un senador del PP per falsejar un informe sobre l'Azerbaidjan. Espectacular!
 • En 20 anys la xarxa de rodalies i regionals de Catalunya ha crescut un quilòmetre! I les autopistes s'han duplicat i els quilòmetres d'alta velocitat s'han multiplicat per 12.)
 • Amnistia Internacional demana a Boi Ruiz (CIU) que no acabi amb el nostre sistema sanitari públic!
 • El Sindicat de Policies de Catalunya ha fet públic un comunicat on assegura que no pagar els peatges no infringeix el codi de circulació. (Retall dedicat als regidors -CIU+PP+GIT-que van votar en contra la moció del "No vull pagar").

diumenge, 27 de maig de 2012

L'ABANDONAMENT TOTAL DE LA SÍNIA DE LA VILA

Ho dèiem el 21 de maig: ha aparegut un nou esboranc a la Sínia de la Vila. Ha passat una setmana i continua igual.

dissabte, 26 de maig de 2012

COL·LAPSE A LA SORTIDA DE L'AUTOPISTA


Una vegada més el col·lapse de la sortida de l'autopista, a Torredembarra, arriba a omplir força metres d'un carril de la via. Es tracta d'un tram on el límit és a 120 km/h. Els cotxes estan quasi aturats deixant tan sols un carril per continuar en sentit Tarragona. L'empresa no hauria obrir les barreres per evitar perills? Com és que no se sanciona a l'empresa?

L'ESCÀNDOL DE L'AIGUA

Veieu les nostres respostes al qüestionari del Diari de la Torre.

dijous, 24 de maig de 2012

EL PLA PARCIAL DE LA SORT

El regidor del PP, el senyor Ovideo, membre de l'equip de govern de l'Ajuntament de Torredembarra, va criticar a través dels micròfons d'Ona la Torre el vot negatiu de l'ABG al pla parcial de la Sort. Deia no entendre la nostra postura després d'haver col·laborat a introduir-hi millores. Doncs bé, aquí van les nostres explicacions (que coneix prou bé i que no va dir):
 • L'Alternativa Baix Gaià col·labora sempre que pot a millorar les propostes de l'equip de govern, mani qui mani i sempre que ens deixen. Pensem que les aportacions dels regidors de l'oposició poden ajudar a millorar les projectes. Tot i les millores introduïdes aquest pla parcial respon a un model urbanístic caduc hereu del vigent Pla General d'Ordenació Urbanística. Aquest Pla no té el nostre suport i, hores d'ara, convindria revisar-lo.
 • El model urbanístic del PP no és el nostre. Només cal donar un tomb per Oasis Torredembarra, Muntanyans II o Malla XIII. L'Alternativa defensa un urbanisme que promogui la cohesió social i no pas la creació de guetos. Muntanyans I és un gueto perquè no hi ha barreja social. Allà on no hi ha barreja no hi ha ciutat, ni poble ni res.
 • El model urbanístic del PP és el que s'ha desenvolupat a Torredembarra aquests darrers anys. És agressiu, lleig i promogut-ideat pel sector privat. Nosaltres defensem que les prioritats i les línies mestres les impulsi l'Ajuntament i després la iniciativa privada s'acopli, si vol. El model de Torredembarra va al revés.
 • Ens demanen un acte de fe. Ens diuen que ara no hi consta, que ho votem a favor i que, més endavant, ja introduiran les mesures per protegir el patrimoni històric del pla parcial de la Sort. Doncs bé, anem faltats de fe cap a la seva gestió urbanística. El paisatge de la vila és dantesc. No ho diem només per les estructures de blocs de pisos abandonats, sinó pel patrimoni abandonat, desaparegut o destrossat. Marges de pedra seca, sínies, molí de vent, cal Canterer, etc. Parlem?
 • No es ven ni un pis. El seu model urbanístic va portar-nos a la bombolla immobiliària. Fins que va esclatar! Senyors del PP, s'en recorden de la llei de liberalització del sòl? Havia d'abaratir el preu de l'habitatge! Les seves polítiques sempre han afavorit l'encariment de l'habitatge. Hi qui hi guanya? El sector privat, mai els ciutadans. No es ven ni un pis i vostès promouen noves urbanitzacions com Sínia de Cabeces, terres fèrtils amb bona aigua per cultivar. Parlem?
 • I és cert, de tots els plans parcials desenvolupats aquests darrers anys, el de la Sort és el més important, l'únic que s'hauria d'haver prioritzat. Per què heu tardat tant? Per què heu tirat endavant urbanitzacions lluny del nucli desfent la trama urbana? Si és el més important, esteu segurs que l'esteu desenvolupant de la millor manera possible?

dimarts, 22 de maig de 2012

EL PP CONTINUA AJUDANT ALS BLANQUEJADORS DE DINER NEGRE

 • El PP prepara una nova ajuda al diner negre (en mans de rics que no els van declarar). Veieu el Periódico.
 • Llegim a l'anunci de Solidaritat Catalana que l'AP7, des de Tarragona a Martorell, va tenir una inversió inicial de 42,2 milions d'euros, que l'empresa ha obtingut uns ingressos de 2170 milions d'euros i que l'hem pagat 51 vegades.
 • Article imprescindible de Vicenç Navarro: Alternatives a les retallades (l'Estat retalla 6.000 milions d'euros en sanitat però es podria haver evitat anul·lat la baixada de l'impost de societats de grans empreses i s'haurien recollit 5.300 milions.)
 • Un altre article imprescindible: "Inanició" de Josep Ramoneda sobre l'autoritarisme del nou sistema econòmic.
 • Avui hi ha vaga a l'ensenyament públic per les retallades, l'augment de les taxes universitàries, de les escoles bressol, de l'FP, de les escoles de música, etc. No volen que els fills de les classes populars tinguin estudis. Estan donant tots els diners de les retallades als bancs. Si voleu seguir les novetats de l'Assemblea de Docents del Baix Gaià podeu anar aquí.

dilluns, 21 de maig de 2012

NOU ESBORANC A LA SÍNIA DE LA VILA

Aquest cap de setmana hem anat a comprovar una denúncia que hem rebut de pagesos de la vila. Es tracta de la Sínia de la Vila, a tocar del cementiri municipal. En una de les cantonades s'han ensorrat unes pedres. L'estat de deixadesa és total i és qüestió de temps que continuem veient fets lamentables com aquest.

diumenge, 20 de maig de 2012

LA CAIXA RETIRA LA PUBLICITAT DE CAFEAMBLLET.COM


I avui diumenge: segon NO VULL PAGAR col·lectiu! Recordem que en el primer les cues de Torredembarra arribaren a l'interior de l'autopista. L'empresa no va obrir les barreres posant en perill els usuaris. Hi ha proves gràfiques a internet. Aquesta setmana l'equip de govern de Torredembarra (CIU+PP+GIT) van votar en contra de donar suport a la campanya.

dissabte, 19 de maig de 2012

VARIS!

 • Us hi heu fixat? Excepte Ona la Torre, cap mitjà de comunicació s'ha fet ressò de la polèmica de les preferents a Torredembarra, l'acte informatiu, el debat al ple municipal, els casos particulars i les històries que hi ha al darrera de cadascuna d'elles. Ens han escrit alguns periodistes de fora la comarca per explicar-nos que en tractar el tema els han retirat la publicitat del seu mitjà (els bancs i caixes). Qui mana aquí?
 • Dimarts 22 de maig hi ha vaga a l'ensenyament públic. S'estan carregant el sistema educatiu que permetia estudiar i desenvolupar una vida plena als fills de les classes populars. Augmentaran les ràtios un 20%, el preu de les matrícules universitàries, el preu de les escoles bressol, el preu de la matrícula de l'FP. La Generalitat retalla un 33% l'aportació a les escoles bressol, l'Ajuntament de Torredembarra n'augmenta el preu i continua llençant cada més més de 6.000 euros en un local infame a la zona de l'Hort de Xanans.
 • Les escoles bressol públiques cobreixen el 36 % de la demanda. A qui beneficia la retallada? A les seves empreses privades. Una bona xarxa d'escoles bressol afavoreix la igualtat d'oportunitats entre gèneres al mercat laboral. Quin model de família defensen els democratacristians?
 • Bon article de Joan Majó a l'Ara. Els que demanaven liberalitzar ara denuncien la poca regulació dels mercats.
 • Antonio Turiel: Cal reconèixer el problema energètic, cal prioritzar el sector primari, cal assegurar la qualitat de l'alimentació i de l'aigua, cal recuperar l'activitat local, cal racionar l'energia.
 • Els casinos d'eurovegas a las Vegas, Macao i Singapur no arriben als 36000 treballadors. Aquí ens han promès més de 275000 llocs de treball. Qui s'ho creu?
 • Els joves catalans estan emigrant. Es calcula que ja són més de 20000 en dos anys. Mas i Rajoy: esteu fracassant.
 • A la Catalunya ocupada per Espanya li pertoquen 12 europarlamentaris. Si fóssim un país lliure ens en pertocarien 15.
 • El PP no paga els 219 milions d'euros que deu a Catalunya però sí que paga els 100000 milions a Bankia.
 • Segons el professor Vicenç Navarro el 75% del frau fiscal el fan les grans fortunes.
 • Espanya és el tercer Estat per la cua en desigualtats de renda.
 • Catalunya té el 67% dels peatges de l'Estat. Madrid, el 4%.

divendres, 18 de maig de 2012

ELS CAMINS RURALS ESTAN ABANDONATS

Ahir hi va haver ple municipal a Torredembarra. L'equip de govern (CIU, PP i GIT) van votar en contra de la moció de l'Alternativa Baix Gaià a favor de restaurar els camins rurals. L'equip de govern va explicar que ells ja fan la feina. Però avui hem anat a veure els camins i estan molt mal conservats. Els marges de pedra seca cauen a terra. Pensem que són part del nostre patrimoni, vies de comunicació que empren els nostres pagesos, un potencial atractiu turístic i una possible eina de creació de llocs de treball. Aquestes fotografies són d'avui divendres:

dijous, 17 de maig de 2012

EL PLE MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA APROVA UNA MOCIÓ SOBRE LES PREFERENTS QUE EVITA QUALIFICAR D'ESTAFA L'ACCIÓ DE LES ENTITATS FINANCERES

La moció aprovada tampoc exigeix res a les entitats financeres de la vila de Torredembarra ni ofereix suport jurídic als afectats.

EL PLE MUNICIPAL HA APROVAT EL PROTOCOL DE LA FESTA MAJOR

Es tracta d'un document consensuat prèviament per les entitats que participen de la festa major i aprovat pel Patronat Municipal de Cultura.

L'EQUIP DE GOVERN VOTA EN CONTRA DE LA MOCIÓ DE SUPORT A LA CAMPANYA "NO VULL PAGAR"

CIU, PP i GIT han votat en contra de la moció de suport a la campanya "No vull pagar" que denuncia l'abús i el tracte discriminatori cap a Catalunya amb el tema de les autopistes. La moció presentada per l'ABG no ha prosperat malgrat el suport dels altres partits a l'oposició.

L'EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL VOTA EN CONTRA DE LA MOCIÓ PER RESTAURAR ELS CAMINS RURALS

L'Alternativa Baix Gaià ha presentat una moció a favor de restaurar els camins rurals ja que els marges s'estan caient. La moció demanava crear un pla d'ocupació tot cercant les subvencions pertinents de les administracions superiors. L'equip de govern (CIU+PP+GIT) hi ha votat en contra dient que ja ho fan.

L'ESTAFA DELS BANCS I CAIXES

A sessió informativa de dimarts passat vam poder recollir que fins a vuit entitats financeres de Torredembarra estan implicades amb l'estafa de les preferents.

dimecres, 16 de maig de 2012

dimarts, 15 de maig de 2012

GRAN PARTICIPACIÓ A L'ACTE INFORMATIU D'AVUI

La Caixa és l'entitat financera que ha estafat a més persones de les que han assistit aquest vespre a l'acte de Cal Maiam -a través de les preferents-
Aquests dies anirem explicant el contingut de l'acte, que ha tingut molt de suc.

dissabte, 12 de maig de 2012

DIMARTS, ACTE SOBRE L'ESTAFA DE LES PREFERENTS

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ ORGANITZA UN ACTE INFORMATIU SOBRE L'ESTAFA DE LES ENTITATS FINANCERES A TRAVÉS DE LES PARTICIPACIONS PREFERENTS
PARTICIPARÀ UN REPRESENTANT DE L'ASSOCIACIÓ D'USUARIS DE BANCS, CAIXES I ASSEGURANCES DE CATALUNYA


Al proper ple ordinari es debatrà una moció presentada per l'Alternativa Baix Gaià demanant a l'Ajuntament que expressi la solidaritat pública i institucional als centenars de veïnes i veïns del municipi afectats pel parany de les participacions preferents. La moció també demana crear un servei municipal d'assessorament als afectats i que la corporació es dirigeixi a les entitats financeres per exigir una solució immediata a la situació. La moció és la primera acció a què es va comprometre l'Alternativa Baix Gaià amb les persones afectades, després de diverses reunions.
Per entendre millor què són les participacions preferents, les greus conseqüències que estan generant a moltes famílies torrenques i les possibles solucions, l'Alternativa Baix Gaià ha organitzat un acte informatiu previst per dimarts 15 de maig, a les 8 del vespre, a Cal Maiam, amb la participació d'un membre de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya, entitat que està preparant una demanda contra les entitats financeres. Els assistents podran fer preguntes d'assessorament.
Grup municipal Alternativa Baix Gaià

dimarts, 8 de maig de 2012

ARTICLE D'OPINIÓ

AJUNTAMENT, CRISI i AIGUA

La xifra d’aturats a la població de Torredembarra no ha deixat de créixer. Segons l’IDESCAT, el 2011 vam arribar als 1.466 aturats. Trobem afortunada la idea que han endegat des de la Biblioteca Mestra Maria Antonia anomenada “l'Espai Biblioteca Anticrisi”. La finalitat és orientar i ajudar els usuaris en l’atur. Recordem que el passat mes de juliol l’ABG vam entregar un dossier a la Regidoria de Promoció Econòmica per iniciar plans de foment del cooperativisme de treball i d’assessorament als emprenedors. A dia d’avui no hem obtingut cap resposta.
Queden tres anys de mandat per impulsar mesures de foment de l’ocupació. L’ABG insisteix amb la necessitat de prioritzar accions que ajudin a crear llocs de treball com per exemple una oficina d’ajut i assessorament a l’emprenedor, l’arranjament de la plaça Mn. Joaquim Boronat o la rehabilitació dels camins rurals.
Per contra les mesures que ens arriben des de l’administració tenen un efecte contrari. El ple extraordinari del 30 d’abril, per exemple, va aprovar la derogació i modificació d’ordenances que regulen les taxes de subministrament d’aigua. A la sala de plens hi ha 3 persones de públic i Ona la Torre. El procés de participació ciutadana d’elaboració i aprovació d’aquestes ordenances ha estat nul. I la participació de l’oposició ha estat impossible: Ens van donar els números uns minuts abans de començar el ple. El més greu de tot és que el govern municipal ha donat carta blanca a Sorea. Ara podran cobrar 240 metres cúbics d’aigua anuals encara que no els gastem. Recordem que els consums mínims obligatoris fins ara eren de 144 m3. El 80% de les famílies torrenques ja no consumien ni els mínims antics. El govern aplicarà una rebaixa del 40% als empadronats, xifra que coincideix amb el que s’augmenta per tal de disfressar l’abús. Cal recordar el greuge comparatiu amb els que ens visiten i ens aporten ingressos com a turisme de segona residència. La llei no és igual per a tothom? . Ras i curt: l’Ajuntament promou ara el malbaratament d’un bé escàs com és l’aigua i el benefici de l’empresa privada que gestiona l’aigua.
Després d’anys fent pedagogia d’estalvi d’aigua i sostenibilitat, la companyia subministradora i l’Ajuntament han esborrat, en un ple d’urgència i en dia de pont, tota la feina feta pel Consell Municipal de Sostenibilitat

Aquestes mesures s’han pres d’esquenes al poble. En temps de crisi augmentar els mínims i disfressar-los de descompte no és aigua clara.

diumenge, 6 de maig de 2012

LA PLATAFORMA VA TORNAR A SORTIR AL CARRER

La prohibició de la darrera caravana i les amenaces llençades a través de la premsa van animar a la gent a sortir al carrer a manifestar-se pacíficament. La Plataforma d'Afectats pel Radar va recordar les conclusions de l'informe del RACC: les vies estaven mal senyalades. Els ciutadans esperen una resposta definitiva. Veieu la Vanguardia i DelCamp.cat.

dissabte, 5 de maig de 2012

VARIS!

 • L'HABITATGE HA PERDUT UN 25% DEL SEU VALOR DES DEL 2007. (Ara, 15-II-2012) L'IBI el continuen pujant cada any en base a una revisió cadastral de fa uns anys. Parlem?
 • L'IRPF per persona del 2011 a Torredembarra és de 20.070 euros (100 euros menys que el 2010). Altafulla té una mitjana de 27.815. (Diari de Tarragona, 2-II-2012)
 • La reforma laboral del PP dispara els EROs en un 47% (Ara, 21-II-2012)
 • P. Krugman (premi Nobel d'economia): "La bombolla immobiliària espanyola es va inflar sobretot gràcies als enormes préstecs dels bancs alemanys als espanyols." (Ara, 22-IV-2012)
 • M. Gavaldà (ambientòleg): "Tots els pobles haurien de tenir sobirania sobre els seus recursos i decidir per quin model energètic aposten" (Ara, 22-IV-2012)

ACTE PÚBLIC SOBRE L'ESTAFA DE LES PREFERENTS

Ja tenim data per l'acte informatiu amb el afectats per les participacions preferents. Serà el 15 de maig, a les 20h a Cal Maiam (Torredembarra). Partciparà un representant de l'Associació d'ususaris de bancs, caixes i assegurances de Catalunya. Explicarà quins són el productes tòxics i quines accions jurídiques tenen previstes. Els afectats podran fer preguntes d'assessorament.

dimecres, 2 de maig de 2012

CIU I PP...

"La taxa d'atur se situa en el 22,16% a Catalunya al primer trimestre del 2012, amb un total de 836.900 desocupats, segons l'EPA. Per edats, l'atur arriba al 50,12% per al col.lectiu de 16 a 24 anys, se situa en el 20,29% per al grup de 25 a 54, i en el 16,39% per a la franja de 55 anys i més". Extret d'Idescat.

dimarts, 1 de maig de 2012

L'AJUNTAMENT APROVA PUJAR ELS CONSUMS MÍNIMS PER FOMENTAR EL MALBARATAMENT DE L'AIGUA TRANSVASSADA DE L'EBRE AFAVORINT D'AQUESTA MANERA A L'EMPRESA QUE GESTIONA EL SERVEI

#Torredembarra passa de 144m3 de consum mínim obligatori a l'any, a 240m3. Polítiques transvasistes al servei de l'empresa. Amb els mínims anteriors el 80% de la població no els consumia. Veieu Ona la Torre.