divendres, 29 de juny de 2012

L'ALTERNATIVA TORNA A DEMANAR QUE ES RETIRIN LES BARRAQUES DE LES IMMOBILIÀRIES ABANDONADES I LES ESTRUCTURES DE BLOCS DE PISOS A MIG FER

Ahir per la tarda, diversos membres de l'Alternativa Baix Gaià van voler protestar de nou per l'abandonament de barraques d'immobiliàries i blocs de pisos a mig fer. Aquestes estructures, propietat de promotores, bancs i caixes, estan donant una molt mala imatge de la vila i provoca un greuge comparatiu cap a la resta de ciutadans. Els veïns de Torredembarra no poden tenir les nostres propietats d'aquesta manera en canvi ells sí. L'Alternativa no parar de denunciar aquesta situació fins que no es netegin els terrenys de la porqueria provocada per l'especulació i la bombolla immobiliària. Fem dissabte!

dijous, 28 de juny de 2012

ENS ARRIBEN QUEIXES DELS MUNTS

Al carrer dels Pins hi ha aquesta estructura abandonada. Els veïns es queixen per la mala imatge, pel perill d'incendi i pels mosquits que hi ha.

dimecres, 27 de juny de 2012

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA A LES ENTITATS FINANCERES TORRENQUES QUE NEGOCIÏN AMB LES FAMÍLIES EN PERILL DE DESNONAMENT

L'assemblea de l'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra va decidir el passat 20 de juny plantar cara a la violència que estan exercint bancs i caixes locals en contra dels veïns que estan enganxats per la hipoteca. Davant d'aquesta greu situació l'Alternativa proposa que les entitats arribin a acords amb els propietaris per tal d'evitar enviar al carrer a les famílies afectades. Properament l'Alternativa organitzarà un acte informatiu per tal d'assessorar i unir als afectats.

I retalls dels mitjans de comunicació:

dimarts, 26 de juny de 2012

VEÏNS DELS MUNTS ENS DEMANEN QUE ELS AJUDEM

El carrer Martineta és ple de mosquits. Hi ha una mosquitada de por. Els dos restaurants que hi ha no saben què més fer. Per sota hi passa el col·lector d'aigües residuals. Què està passant? Ho preguntarem i informarem!

I retalls de premsa:
 • El número dos del Ministerti d'Economia espanyol (F.J. Latorre) va treballar per  Wyman, un dels auditors "independents" contractats pel Ministeri per saber el forat dels bancs. Tampoc s'ha desvelat el nom del comitè que presidira FJL.
 • CiU vol privatitzar el peatge del Cadí, que està donant beneficis econòmics per a la Generalitat.
 • Els jugadors de la roja tenen 300.000 cadascun. També se'ls aplicarà una amnistia fiscal. Parlem?
 • Reportatge del 30 Minuts sobre la crisi del totxo.
 • "L'Ajuntament de Tarragona destina 12.600 euros a fer un bust del president Mas"

I enllaços per rumiar:

dilluns, 25 de juny de 2012

AIGUA

Avui el ple de l'Ajuntament de #Torredembarra aprovarà, definitivament, la pujada del 40% dels consums mínims obligatoris d'aigua. Servei o negoci?
VEIEU UNA CRÒNICA DEL PLE A BAIXGAIÀ.CAT, PART DELS NOSTRES ARGUMENTS AL FACEBOOK DEL LLUÍS i el ressò de la nostra proposta de crear EL BANC DE L'AIGUA QUE NO ES CONSUMEIX PER A LES FAMÍLIES QUE NO PODEN PAGAR: EFEVerde i EcoDiari.

diumenge, 17 de juny de 2012

DIMECRES, ASSEMBLEA DE L'ALTERNATIVA

Dimecres, 20 de juny de 2012, a les 20h, hi ha l'assemblea oberta i mensual de l'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra. Hi podeu participar, col·laborar, retransmetre, etc. Tothom que vulgui treballar serà benvingut. Serà a l'Auca Taverna, a la plaça de la Vila. Tractarem els següents punts:
1.- Radar.
2.- Política de l'equip de govern de llogar locals estranys.
3.- La ubicació del circ.
4.- Les urgències del CAP.
5.- La nova sentència sobre Muntanyans II.
6.- Preus abusius de les llars d'infants públiques.
7.- Les reivindicacions de la Marítima Sud.
8.- Els desnonaments que estan protagonitzant els bancs i caixes de Torredembarra.
9.- L'estafa de les preferents.
10.- Informe Silmar sobre el mal estat de l'aigua de la platja de Torredembarra.
11.- La nova factura de l'aigua.
12.- Les casetes abandonades de les promotores immobiliàries.
13.- Les antenes de telefonia mòbil.
14.- Camins abandonats.
15.- L'abandonament de la sínia de la vila.
16.- Qualsevol altre que volgueu proposar!

alternativabg@gmail.com

dissabte, 16 de juny de 2012

ELS VEÏNS S'ORGANITZEN

Davant la manca d'informació per la ubicació del circ a la zona de darrere l'INS Ramon de la Torre, els veïns han decidit organitzar-se. Ben aviat, la primera reunió oficial. Fem poble! Salutacions!

divendres, 15 de juny de 2012

QUEIXES PEL FUNCIONAMENT DE LES URGÈNCIES DEL CAP

Ens continuen arribant queixes per les deficiències del servei d'urgències del CAP-Torredembarra. Es tracta d'un servei privatitzat que gestiona Santa Tecla. Molts veïns ens comenten que per les urgències marxen directament a Tarragona. Per què no ens movem per exigir un bon servei sanitari pel Baix Gaià? Fem una carta explicant el motius? Parlem? alternativabg@gmail.com

I veieu alguns retalls de premsa:
 • PP i CiU van votar en contra de la compareixença de Dívar per donar compte dels seus viatges de plaer pagant el poble.
 • Pineda va aprovar la moció per reclamar l'IBI a la concessionària de l'autopista (la majoria de regidors de Torredembarra va votar-hi en contra en el darrer ple).
 • CiU-PP volen que els nostres joves de classe treballadora paguin més per estudiar a les universitats públiques. L'Observatori del Sistema Universitari ha fet un estudi on demostra que els nostres estudiants ja paguen molt més que els espanyols.
 • Article genial del Toni Cruanyes al Punt (preferents, les mentides del govern, etc.).
 • El Ministre Guindos diu que no veu resposnabilitats al cas Bànkia.

dijous, 14 de juny de 2012

PROTESTES PER LA UBICACIÓ DEL CIRC

Els veïns de la zona de darrere l'INS Ramon de la Torre s'han posat en contacte amb l'Alternativa després que l'Ajuntament no donés resposta a les seves preguntes. L'origen del problema, de nou, és la desinformació. El circ pot estar a tocar dels blocs de pisos? Poden tenir animals? Per què no s'havia netejat mai el solar abandonat i ara sí? Com es pot tenir un solar en perill d'incendiar-se durant anys en mig del municipi? Com es pot tenir un focus de mosquits com aquell solar provocant malalties i molèsties entre els veïns? Es posarà la fira de l'estiu allí? Esperem les respostes.

dimecres, 13 de juny de 2012

NOVETATS A MUNTANYANS II

Veieu el retall de l'Agència Catalana de Notícies i el Diari de Tarragona (que explica l'origen de les novetats). I el seguiment de la roda de premsa d'avui realitzada pel Diari de la Torre. Una sentència del TSJC ha donat la raó a un particular. Ara s'haurà de tornar a començar el procés d'exposició pública ja que abans no es va fer.

PREUS ABUSIUS DE LES LLARS D'INFANTS

Enguany la matrícula de les escoles bressols  municipals ha passat de zero euros a 100. A més a més la quota mensual és de 170 euros. Ens comenten que a Altafulla paguen 100. El motiu de l'increment és la retallada en ensenyament públic que ha impulsat CiU. L'equip de govern municipal, en comptes de paliar la deriva neoliberal de la Generalitat, ha decidit pujar de preu l'ensenyament de 0-3 anys. Els diners es podien haver tret de despeses mensuals totalment supèrflues que actualment s'estan donant. Parlem?
(Ens veiem avui dimecres a les 20h a la plaça de la Vila, que torna l'Auca!)

dimarts, 12 de juny de 2012

TIRA ENDAVANT LA VIA JUDICIAL EN EL CONFLICTE DEL RADAR

Ara fa dues setmanes la Plataforma d'Afectats pel Radar de Torredembarra feia públic un comunicat per denunciar l'atzucac del conflicte en no retirar les multes, l'Ajuntament. En el mateix text es denunciava una retirada selectiva de multes. Des de llavors, l'equip de govern ha continuat tancat en banda i sense fer declaracions públiques sobre el cas. Mentre, la PAR ja té recollides les dades i els diners de les persones afectades que aniran als jutjats a denunciar aquest abús.

dilluns, 11 de juny de 2012

RECOLLIM LES REIVINDICACIONS DELS BARRIS

Fa uns dies que ens han vingut a veure d'un barri de la Torre per intentar canalitzar les seves queixes. Ho han intentat primer directament amb l'Ajuntament però no els han escoltat. Són problemes de mobilitat, residus i rates. Estarem al seu costat per solucionar-ho.

diumenge, 10 de juny de 2012

STOP DESNONAMENTS!

 • A Torredembarra bancs i caixes estan desnonant famílies. Dimarts ens van fer arribar la proposta de crear un moviment ciutadà per aturar els processos. Aquests bancs i caixes aguanten gràcies a les injecccions de diner públic, endeutades per especular amb els diners dels estalviadors, en canvi no dubten a deixar al carrer a famílies senceres. Plantem cara, o callem?
 • Ja és a la xarxa el nostre butlletí electrònic setmanal, el número 495. Us podeu subscriure de manera gratuïta enviant un correu a alternativabg@gmail.com.
 • Ja és al carrer el nostre butlletí mensual en format paper. Si el voleu rebre al vostre correu electrònic de manera puntual i gratuïta només cal escriure a alternativabg@gmail.com.
 • I el 20 de juny, assemblea mensual. A participar!

divendres, 8 de juny de 2012

LA QUALITAT DE L'AIGUA DEL MAR I ALTRES!

dijous, 7 de juny de 2012

UNA FAMÍLIA CONSUMEIX 14 METRES CÚBICS I LI COBREN 36 (BEN AVIAT SERAN MOLTS MÉS)

Aquests dies han arribat les factures de l'aigua. Les quotes encara són les antigues. Un pis normal de Torredembarra està gastant uns 14 metres cúbics al trimestre però està pagant els mínims, que són 36. Ben aviat s'aplicaran les noves tarifes que passaran a ser bimestrals i amb uns mínims molt més elevats.

dimecres, 6 de juny de 2012

RESCATAR UNA AUTOPISTA VAL 100 I FER UNA VARIANT 300: SENYORS DE CIU I DEL PP, PARLEM?

L'Ateneu Popular Garriguenc ha presentat un estudi on es detalla que rescatar l'autopista Montblanch-Lleida valdria 100 milions d'euros. Fer la variant (paral·lela a l'autopista!) valdrà 300. Parlem?

dilluns, 4 de juny de 2012

CASETES DE PROMOTORES IMMOBILIÀRIES ABANDONADES

Ho estem denunciant des de l'inici de l'esclat de la bombolla immobiliària: Tenim el poble ple de casetes de promotores abandonades que donen una imatge llastimosa del municipi. No entenem com es pot permetre des de l'Ajuntament una pràctica que a la gent normal i corrent no ens deixarien fer ni de broma. A la zona de l'INS Ramon de la Torre n'hi ha dues!

diumenge, 3 de juny de 2012

TORREDEMBARRA AQUEST MATÍ

Per què es permet que alguns rics donin aquesta imatge tan pobre de la nostra vila? Aquí teniu l'antiga Pirelli.

I retalls de premsa:
 • La pressió popular ha fet que Arelio Izquierdo accepti revisar la seva indemnització de Bancaja. Ei, no baixem la guàrdia, que això no és crisi, és una estafa.
 • Rajoy no vol buscar els culpables de Bankia.

dissabte, 2 de juny de 2012

SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE SIRIA

TEXT DE LA PLATAFORMA ATUREM LA GUERRA
"Les protestes i revoltes populars, que estan sacsejant tots els països autocràtics d’Àfrica del Nord i del Proper Orient, representen una esperança de canvis que mereixen el suport de totes les persones compromeses amb els valors de la democràcia i la justícia social.
Totes aquestes legítimes protestes han estat reprimides amb duresa per part dels seus governs, i en alguns casos, amb massacres d’una magnitud insòlita. És el cas de Síria on la població civil és víctima de la repressió des de fa dècades i que ara s’ha intensificat arran de les protestes iniciades fa un any. La situació s’ha complicat i s’ha fet més difícil per a la població civil com a conseqüència dels combats entre les forçes repressives del règim i l’anomenat Exèrcit Sirià Lliure.
Afegint-se a la repressió governamental, duta a terme amb tota la força de què és capaç un estat despòtic, i a l’activitat armada de l’esmentat Exèrcit Sirià Lliure, han aparegut també diferents grups armats de procedència diversa (jihadistes, mercenaris i instructors militars al servei d’Arabia Saudí, Qatar, França, Israel, els EUA, etc.) que estan atiant el foc d’una situació ja de mena explosiva. Aquesta pot desembocar en una guerra civil i potser, fins i tot, en una guerra regional a gran escala. Per altra part, totes les potències (Rússia, la Xina, els EUA, França, Gran Bretanya, Israel, l'Iran, …) anteposen els seus interessos econòmics i geostratègics a qualsevol altra consideració i aprofiten l’avinentesa per treure tot el profit que poden amb independència del patiment que això pot provocar a la població de Síria.
Davant d’aquesta situació tan greu i perillosa, la Plataforma Aturem la Guerra condemna tant la repressió del règim d’Al Assad com els atacs de qualsevol procedència contra la població civil. Així mateix demana al govern espanyol, la UE i l’ONU que facin tot el posible per afavorir una solució negociada al conflicte que, en tot cas, hauria de respectar el següents punts:
1) Sortida d’Al Assad del poder
2) Investigació seriosa i rigorosa sobre els crims contra la humanitat comesos a Síria per tots els actors armats implicats en el conflicte.
3) Inici d’un procés constituent obert i plural que porti a la implantació d’una democràcia amb justícia social i soberania plena per al poble sirià.
4) Cap ingerència políticomilitar estrangera i respecte estricte al prinicipi de la lliure determinació dels pobles.
5) Embargament d‘armes al règim d’Al Assad i cap ajut militar a la resta d’actors armats.
6) En el cas de la imposició de sancions al règim tirànic d’Al Assad, exigim que aquestes no afectin el gruix de la població, i sí, en canvi, els responsables directes de la repressió i de les accions militars.
7) Compliment de tot el que està previst al Dret Intrernacional Humanitari per protegir i assistir la població civil."

I ALTRES RETALLS:
-El ministeri de l'Interior premia amb un ascens el cap de policia que va dir que els estudiants valencians eren l'"enemic" VEIEU L'ARA.
-"La policia espanyola conclou que CDC es va finançar amb donatius d'empreses adjudicatàries" VEIEU L'ARA.
-"Polèmica per la retirada de l'acreditació a un periodista que reclamava més grups catalans al Primavera Sound" VEIEU L'ARA.
-El PP estudia desprotegir les dunes. VEIEU LA CADENA SER.