dijous, 19 de juliol de 2012

L'ALTERNATIVA PROPOSA REVISAR EL CADASTRE

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià han proposat al ple municipal que es revisi el cadastre municipal. Ara fa deu anys es va fer la revisió en ple boom immobiliari i el rebut de l'IBI que paguem, després de la seva actualització progressiva, va augmentar enormement. Ara, cal ser justos, el preu de la vivenda ha baixat. Cal revisar el cadastre i rebaixar l'IBI.

19 DE JULIOL I SENSE PRESSUPOST

Els regidors de l'Alternativa han posat damunt la taula al ple municipal la problemàtica de no tenir encara el pressupost municipal pel 2012. Hi seran els famosos lloguers de locals que no s'utilitzen?

EL 0% DE PEL·LÍCULES DEL CINE A LA FRESCA ÉS EN CATALÀ

El regidor ho ha justificat per la demanda dels turistes.

S'HA FET ALGUNA COSA SOBRE EL BANC D'AIGUA NO CONSUMIDA?

L'Ajuntament de Torredembarra no ha fet res amb la nostra proposta. Ni tan sols ha deixat passar al ple municipal una moció al respecte. El Lluís, regidor de l'Alternativa, també ha plantejat la necessitat d'acabar de parlar del reglament de l'aigua.

EL SENYAL DEL RADAR QUEDA MIG AMAGAT ENTRE DOS ARBRES

Després de tanta polèmica, la nova senyalització instal·lada queda mig amagada entre els dos únics arbres que hi ha a l'entrada. Aquest tema ha estat presentat al ple municipal.

L'AJUNTAMENT HA TALAT MÉS DE 20 MORERES A L'AVINGUDA FRANCESC MACIÀ

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià han elevat al ple municipal les queixes que ens han fet arribar diversos veïns respecte les moreres de l'Av. Francesc Macià. Són més de 20 moreres que feien una bona ombra. L'Ajuntament a cimentat el requadre.

PREGUNTES SOBRE ESPORTS AL PLE MUNICIPAL

El Jordi R., regidor de l'Alternativa, ha plantejat al ple problemàtiques, preguntes i dubtes que ens han fet arribar seccions esportives de la vila.

L’UDT EN PERILL?

Volem que es potenciï l’esport base a Torredembarra

L'UDT és una entitat amb 90 anys d'història. En aquest temps ha estat l'entitat que ha aglutinat l'esforç de molts torrencs per promocionar l'esport de base. La diversitat de seccions esportives és un bon exemple de la vitalitat que en molts moments ha aconseguit.

L’ABG està a favor de la promoció de l'esport de base en les diferents modalitats: Natació Sincronitzada, Tennis, Futbol, Aeròbic, Funky, Patinatge Artístic, etc. i està a favor que les mateixes seccions pugin seguir promovent la seva activitat amb un mínim de garanties per la seva supervivència.

1-Ens preguntem per què a hores d'ara encara no s'ha fet un reglament que estableixi els criteris de subvenció objectius per tal que no hi hagi discriminacions ni greuges comparatius.

2-Per què no hi ha una comunicació efectiva de la regidoria d'esports amb els delegats de les diferents seccions que esperen des del mes de febrer una resposta?

3- Per què no s'estableixen les subvencions i instal•lacions que podran utilitzar pel curs vinent? El curs vinent és d'ací a dos mesos. És urgent una resposta perquè les famílies que gaudeixen d'aquests serveis puguin inscriure’s. Cal tenir en compte que els nois i noies que fan secundària, aquest curs inicien la jornada intensiva. Això vol dir que hauran de planificar les seves tardes amb activitats extraescolars. Les esportives són de les que tenen més sol•licituds i cal que l'Ajuntament doni una resposta clara i transparent de quin servei donarà a l'UDT en el seu conjunt.

4- L’ABG es pregunta quin projecte esportiu es persegueix des del govern. Ens temem que les sigles deixin de ser el nom d’una entitat popular, viva, multidisciplinar i històrica de la vila per passar a ser tan sols el paraigües d’una sola secció, deixant al marge la resta.

Promocionar l'esport a infantil-primària i secundària vol dir apostar per totes les seccions en el seu conjunt amb criteris de cultura esportiva.

Es reclama transparència.
Per tot això demanem:

A/ Saber quin pressupost desglossat (secció per secció) s'ha adjudicat pel proper curs?

B/ Saber quines instal•lacions s'adjudicaran a les seccions que fa anys que treballen per difondre la cultura esportiva al nostre poble?

B/ Quin és el projecte què es persegueix per afavorir els objectius esmentats?

C/ Saber si el govern prefereix una UDT diversa, sostenible econòmicament, o vol la reducció a una única secció alterant els estatuts que fins ara havia gaudit aquesta associació de 90 anys d'existència.

En definitiva, volem que el govern informi en primer lloc als interessats i a continuació al poble que espera dels seus representats que actuïn amb equanimitat, sense crear discriminacions que puguin enterbolir en el futur la tasca que molts torrencs/ques estan duent a terme des de fa anys.

Alternativa Baix Gaià
http://alternativatorredembarra.blogspot.com/
alternativabgARROBAgmail.com

PLA LOCAL DE JOVENTUT

Els regidors de l'Alternativa han votat a favor del Pla Local de Joventut 2012-2015.

EL PLE MUNICIPAL ES DÓNA PER ASSABENTAT DE LA REBUDA DELS INFORMES DE L'ACA I LA DG DE PROMOCIÓ DE L'HABITATGE I LA SEVA INCORPORACIÓ AL PP EIXAMPLE/LA RASA

CiU RETIRA LA SEVA MOCIÓ SOBRE EL PACTE FISCAL

Després d'un breu debat i un recés, CiU ha retirat la seva moció sobre el pacte fiscal.

LES NOSTRES PREGUNTES (sense resposta) SOBRE EL TERCER FIL

-El tercer fil s’instal•larà a l’espai actual que hi ha reservat per Renfe (de valla a valla) o bé caldrà ampliar-lo?

-Circularan mercaderies perilloses? En cas afirmatiu, quines mesures hi ha previstes per evitar accidents greus?

-En ser combois més amples, s’han fet nous estudis sobre les vibracions i el soroll? Tinguem en compte que la majoria del transport es durà a terme a la nit, per tant es pot posar en perill el descans dels veïns.

-Cal recordar que una part de les vies passa per l’espai natural dels Muntanyans, per tant les obres que es facin en aquella zona han de ser molt curoses.

-Per què no es demana cap contraprestació, ja que el tercer fil perpetua les vies i, per tant, el tall entre el nucli i Baix a Mar?

-Per què no es demana el soterrament de les vies, acció viable, aprofitant que encara no s’ha remodelat l’antiga N-340?

-Amb un soterrament de les vies, es podria ubicar al mateix indret, a banda de l’estació de tren, l’estació d’autobusos. Aquest fet suposaria convertir Torredembarra en un node central a la demarcació si més endavant s’estén el servei de rodalies i es posen busos llançadora amb l’Estació del Camp. D’aquesta manera Torredembarra seria un punt clau en la comunicació amb Barcelona, la seva àrea metropolitana, l’aeroport del Prat i l’Estació de l’AVE.

A FAVOR DEL MANTENIMENT DEL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià han votat a favor de la moció d'ERC en defensa del model educatiu català que les retallades de CiU i PP estan desmantellant. (CIU, GIT I PP hi han votat en contra)

A FAVOR DEL MODEL CATALÀ D'INSERCIÓ LABORAL DE LES PERSONES DISCAPACITADES

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià han votat a favor de la moció d'ERC en suport al model català d'inserció laboral de les persones amb discapacitat que s'està desmantellant amb les retallades.

AVUI, PLE MUNICIPAL

Avui dijous hi ha ple municipal. Ahir al vespre vam acabar de preparar la sessió després de dies de treball intens. Estem davant d'una sitació de retallades socials i també democràtiques. És curiós que el govern municipal encapçali les escapçades a la participació quan s'omple la boca de paraules grandiloqüents. La darrera: no deixar passar les mocions al ple municipal. Per què l'Ajuntament no vol crear una borsa d'aigua pagada i no consumida per a les famílies necessitades? No estarà treballant al servei de l'empresa? Per què han aprovat augumentar els consums mínims de l'aigua quan fins ara no es consumien els que hi havien? Qui hi guanya? Qui marca les polítiques a Torredembarra?
Cada cop són més els barris i comunitats de veïns que vehiculen les seves reivindicacions a través de l'Alternativa en no rebre cap resposta dels nostres governants. Aquest vespre, allí estarem.

dimecres, 18 de juliol de 2012

PLAÇA DE L'ESCORXADOR

Ahir ens vam reunir amb els veïns de la plaça de l'Escorxador. Vam redactar i entrar per registre un conjunt de reivindicacions que trobem justes. Esperem que l'equip de govern atengui les seves peticions. Avui en parlarem a l'assemblea que l'Alternativa ha convocat a les 20h a l'Auca.

dimarts, 17 de juliol de 2012

DONEM CORDA AL CATALÀ!

Cursos a l'Escola d'Adults Mar de Lletres (Regidoria d'Ensenyament-Ajuntament de Torredembarra). Inscripcions del 17 de juliol al 14 de setembre, de dilluns a divendres, de 8:30h a les 14h. Patronat Antoni Roig, carrer Alt de Sant Pere. 977640025 ext 881 i 882.

I ja és aquí el Correllengua.

diumenge, 15 de juliol de 2012

DIMECRES, ASSEMBLEA

Dimecres que ve, a les 20h, hi ha l'assemblea de l'Alternativa. Hi sou convidades/ts. Parlarem del tercer fil, de l'esport a la Torre, dels desnonaments, de les preferents i d'altres temes candents a la Torre.

I varis:

dijous, 5 de juliol de 2012

LA SÍNIA DE LA VILA

Ahir vam poder veure membres de la brigada reparant l'esboranc de la Sínia de la Vila. Per fi! Ara cal una restauració global que permeti la seva conservació i l'embelliment de l'entrada al poble. Nosaltres apretarem fort perquè no se n'oblidin.

I...
  • No trobem els horaris d'atenció al públic de l'Ajuntament de Torredembarra a Torredembarra.cat. Ens ajudeu?
  • L'IBI no para de pujar i el preu de la vivenda no para de baixar. Els veïns ens demanen que exigim una revisió del cadastre. Així ho farem!

dimarts, 3 de juliol de 2012

SENSE PRESSUPOSTOS PEL 2012

Entrem al mes de juliol sense el pressupost municipal 2012 aprovat. I això que tenen majoria a la sala de plens!
I temes varis:
  • Demà tindrem el butlletí mensual en paper. Podeu recollir un exemplar a l'Auca (pl. de la Vila).
  • El PP acaba d'expulsar al seu diputat que va donar suport als miners.
  • Unió de Pagesos contra Eurovegas (el macro prostíbul-casino que CiU vol instal·lar al Baix Llobregat).
  • El TSJ valencià prohibeix dir País Valencià al País Valencià.