divendres, 21 de setembre de 2012

Vam denunciar al #pletorre que persones de #Torredembarra han deixat de medicar-se per no poder pagar. Resposta: "no tenim competències"
Vam denunciar al #pletorre el greuge de les persones que van pagar les multes del #radartorre. Resposta: compromís de resoldre el problema
Al #pletorre vam demanar visitar el local de Clarà, el que paguem 7.000€ mensuals. Resposta: cares de poker i silenci per part del govern :-)
Vam denunciar al #pletorre que les bonificacions per reciclar no són reals i no s'estan aplicant. Molta publicitat, poca efectivitat!
L'aj, vota en contra de moció de l'ABG sobre la creació d'un BANC D'AIGUA SOLIDARI, acumulant els excedents de l'aigua pagada, no consumida
Vam demanar al #pletorre l'eliminació dels càrrecs de confiança, i reduir la despesa dels complements i gratificacions als treballadors.

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ VOTA NO ALS PRESSUPOSTOS 2012 DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA


 0.- La major part d’aquest pressupost ja ha estat executat per tant la funció de “pressupostar”, preveure ingressos/despeses, del document que s’ha de discutir i votar serà quasi nul. Això no és seriós. Però veient el mes en què estem si que podem tenir una dada important que ens agradaria saber: Quin percentatge de morositat està tenint l’Ajuntament amb el pagament de l’IBI? Si baixem el preu i posem facilitats per pagar més famílies podran fer front a aquest deure.
INGRESSOS
1-                 La part més gruixuda dels ingressos prové: Augments/increments d’impostos directes com ara l’IBI, el servei de l’aigua, la recollida d'escombraries. Cal destacar l’elevada previsió d’ingressos via sancions de trànsit i zona blava.
2-                 Els ingressos previstos pel pagament d’impostos han baixat respecte l’any passat. Parlem?
DESPESES
3-      Trobem a faltar una partida per planificar la promoció econòmica i la creació d’ocupació.
4-      Detectem una elevada despesa en personal, com en els anteriors exercicis. Continua sent la partida de més gruix (tot i les retallades que manen les administracions superiors).
5-      No trobem una correspondència entre els complements de productivitat amb els servei que s’està donant als ciutadans. Volem parlar d’aquestes “productivitats” i d’aquestes “gratificacions” pressupostades. Si s’ha reduït activitat econòmica de la vila, s’han aturat urbanitzacions, l’obra pública està sota mínims (auditori, escorxador  abandonats), com és que es paguen sobresous? Quina justificació tenen en aquests temps de crisi profunda?
6-      No té cap mena de justificació que en els temps que estem l’Ajuntament de Torredembarra estigui pagant sous de càrrecs de confiança creats pels partits que governen. Demanem que s’eliminin tots.
7-      L’exemple més clar és el d’urbanisme. No s’ha executat el projecte de renovació/dignificació plaça de les Monges/Joaquim Boronat tot i que va ser aprovat pel ple municipal de Torredembarra. La renovació es va votar ara fa un any. En un ple se’ns va dir que no hi havia pressupost per tirar-ho endavant. No entenem que amb els plusos d’urbanisme no s’hagi desenvolupat el disseny, per tirar-ho endavant el més aviat possible.
8-      Brossa orgànica: En un mitjà de comunicació local se’ns felicita als veïns i veïnes per l’increment de recollida orgànica. En canvi al pressupost no veiem reflectida a la partida d’ingressos que suposa pel poble aquest esforç que s’ha iniciat per reciclar la brossa orgànica. En canvi, aquests ingressos si que es pressuposten en el cas del paper i el vidre. Tampoc veiem desglossat la despesa que suposa les bonificacions per a les famílies que reciclen bé de la zona on es fa el porta a porta. Es té en compte aquesta despesa? Queda inclosa dins algun altre ítem?
9-      Deixalleria. S’han començat a pagar les partides endarrerides. En anteriors pressupostos ja s’havia assignat aquest deute. On van anar a parar les partides assignades en els darrers 3 anys? Volem recordar el mal servei de la recollida del reciclatge que ens va oferir el Consell Comarcal a través d’una empresa privada durant una colla d’anys.
10-  Impostos. Telefonia mòbil. El poble està sembrat d’antenes de telefonia. Quin impost s’aplica a aquestes companyies que fan ús de l’espai local i poden treure beneficis milionaris de manera anual. En el desglossat del pressupost no trobem  pas cap previsió d’ingrés en aquest sentit. Les empreses grans han de pagar. Les classes populars ho estan fent!
11-  121.000 euros per mantenir l’aparcament del carrer Filadors que no fa servir ningú: Parlem?
12-  I els lloguers dels locals que no es fan servir? Futura caserna de la policia local i la masia de l’Hort de Xanans... parlem?
13-  I la despesa telefònica? 160.000 euros, cal? A qui s’està trucant? El poble està aturat...

Estem davant d’un pressupost sense idees, sense propostes agosarades per ajudar a les famílies que pitjor ho estan passant, ni mesures extraordinàries per ajudar als emprenedors i les emprenedores.
És un pressupost continuista, que arriba tard, que no retalla despeses innecessàries (gratificacions, productivitats, lloguers de locals tancats, càrrecs de confiança, etc.) i no s’adapta a la realitat.
Evidentment, no tindrà el suport dels regidors de l’Alternativa ni de l’assemblea de l’ABG.

divendres, 14 de setembre de 2012

ARTICLE PEL SOM-HI


L’Ajuntament, curs 2012-2013: “Qui dia passa any empeny”

L’ABG ha dedicat els seus esforços a donar punts de vista constructius per millorar aspectes del poble. Són aspectes que tots els partits reconeixen que cal treballar-hi, com per exemple aquells relacionats amb l’urbanisme.
També hem posat el dit en la llaga en aquells temes relacionats amb la crisi econòmica. És el cas de les preferents, per exemple. També és el cas dels afectats pel radar. El mèrit d’haver ajudat a resoldre un greuge que afectava a molts ciutadans és de la PAR (Plataforma d’Afectats pel Radar), que ha aconseguit unir a centenars de torrencs i torrenques per lluitar contra una injustícia. Nosaltres tan sols hem donat veu o buscat vies mediadores per resoldre un conflicte que calia arrranjar.
Encetem un curs polític i esperem que de les experiències anteriors tots/es n’haguem après. L’ABG seguirà reivindicant la participació ciutadana i la transparència, ara més que mai.
            En uns moments en que la ciutadania ho demana, en què les aspiracions com a país van més enllà del que estableix la reglamentació estatutària, cal que l’administració local sigui un ens més proper al ciutadà. També l’oposició. En canvi, el mes d’agost ha passat sense pena ni glòria, sense cap reunió, ni comissions d’estudis. L’ABG troba a faltar la resposta àgil i eficaç.
            Veiem dos petits exemples que, tot i ser anecdòtics, demostren quin paper se’ns atorga a l’opossició:
            1r. Darrer ple. Demanem ser escoltats en el cas de les moreres tallades a l’avinguda Francesc Macià, per aclarir conceptes i per no repetir barrabassades mediambientals. Vam tenir l’entrevista un mes després. El problema queda pendent de resoldre, ja que ens hem quedat amb 22 arbres menys i caldrà, un dia o altre, replantar-los.
            2n. Demanem al darrer ple que el senyal de radar camuflat entre dos arbres que hi ha a l’entrada del poble sigui col·locat uns metres més enllà per tal que el sigui més visible. Se’ns contesta que en prenen nota. Passa un altre mes i a dia d’avui el senyal està al mateix lloc.
            Són petits detalls que demostren que el paper de l’oposició (que representa un nombre considerable de ciutadans) és objectivament menystingut. I això va en prejudici de la tasca de govern. És clar que també hi ha altres aspectes positius i els diaris locals ja els remarquen prou.
            En el curs que encetem l’ABG seguirà apostant per plantejar solucions als problemes que van sorgint, en una crisi de les més dures que es recorden. Sabem que organitzacions com Càritas s’han posat a la feina i tenen el recolzament de l’administració local. Potser caldrà fer un pas més i implicar tothom que pugui.
            El país es prepara per fer un clam unànime per la nostra plena  sobirania i cal que les nostres institucions locals estiguin a l’alçada.
            L’ABG seguirà demanant adequar-nos a la realitat. La realitat diu que el valor dels habitatges està baixant i caldrà revisar a la baixa el cadastre. Hi ha gent que pateix per pagar l’IBI i caldrà donar una sortida, abans no arribem a un índex de morositat massa elevat. De la mateixa manera caldrà treballar perquè cap persona es quedi sense aigua per no poder pagar-la. La realitat diu que els estafats per les preferents, que no són pocs al nostre poble, han de tenir una solució digna, perquè en cas contrari el sistema financer quedarà en entredit sine diae. La desconfiança seguirà fent estralls.
            Per acabar, escoltant els balls parlats, se’ns fa evident que la classe política també té la pròpia crisi. Necessitem millorar!
            Si alguna cosa ens demostra la Festa Major és que la unió de totes les associacions i la participació ciutadana fan poble. És un exemple que hauríem de seguir en altres àmbits.
            Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer via correu (alternativabg@gmail.com). 
Jordi R./ABGdimecres, 12 de setembre de 2012

L'ESTACIÓ DE TREN DE TORREDEMBARRA ESTÀ TAN ABANDONADA QUE ELS COMBOIS LLARGS NO CABEN A L'ANDANA

El dimarts 11 de setembre, quan els manifestants torrencs arribaven a la vila amb tren des de Barcelona, el darrer vagó va quedar fora de l'andana ja que no cabia dins de l'estació. El primer viatger va caure al buit, produint.-se una ferida a la cama. Per acabar-ho d'adobar el maquinista va tancar les portes quan encara baixava gent del tren. Una persona que ajudava a baixar el cotxet d'una criatura va quedar travat a la porta per l'alçada del braç. En deixar anar el cotxet aquest va ser agafat al vol pels que eren baix. La gent que volia baixar a la Torre es va quedar tancada al tren fins que es va obrir una porta per on van poder marxar. Els viatgers afectats van registrar una queixa per escrit a l'estació de tren. L'abandó de l'estació és tal que un dia passarà una desgràcia.

dimarts, 11 de setembre de 2012

11 de SETEMBRE de 2012

El poble de Catalunya camina cap a la independència. Els motius van més enllà del dret a decidir que tenim com a nació. Ens trobem dins un Estat ineficaç que maltracta econòmicament a Catalunya. Aquest darrer aspecte ha fet vessar el got de la paciència dels catalans. Mai hi havia hagut tants independentistes. Espanya ha afavorit amb el seu espoli la presa de consciència del país.
Les persones que avui es manifestaran formen part del teixit associatiu, cultural i polític de Catalunya. Són la nostra riquesa humana més important. Aquest fet assegura la continuïtat del pas donat avui. El poble de Catalunya camina cap a la independència, amb tot el dret del món.

dilluns, 10 de setembre de 2012

DIMECRES DIA 19, REUNIÓ

"Dimecres 19 a les 20h, a l'Auca, inici de la campanya de l'IBI." Ll. S.

PARLEM?

"6 parcs temàtics... això serà el Camp de Tarragona... Ens han d'explicar la lletra petita del projecte per poder opinar... De moment, ja fa ferum d'especulació pura i dura.... No hi ha calés per crear empreses productives i d'investigació i sí per sextuplicar PORT-AVENTURA?.... D'on sortirà l'aigua del macrocomplex? Abans de començar dissenyaran un transport public i de rodalies per tot el Camp de Tarragona? Invertiran en ensenyament perquè la generació que puja pugui trobar feina de qualitat en aquests parcs temàtics? La Caixa principal impulsora... solucionarà el tema pendent de les preferents? Quina taxa pagaran els iots i creuers que aparquin al port de Tarragona... en concepte de reciclatge de brossa? ..." J.R.

diumenge, 9 de setembre de 2012

RADAR

"Avui he vist el senyal del Radar que hi ha entrant des de la Riera que ja no està amagat entre els arbres. Feia dos mesos que li havia demanat al consistori que tingués cura d'aquests detalls..." Jordi R.

dimarts, 4 de setembre de 2012