divendres, 30 de novembre de 2012

ELS BANCS NO PAGUEN NI LA QUOTA DE COMUNITAT DE VEÏNS NI L'IBI

Els bancs (rescatats amb diners dels treballadors) estan expulsant moltes famílies de les seves cases perquè no poden pagar la hipoteca en no tenir feina per la crisi provocada pels bancs. Ara els bancs són propietaris de milers de pisos buits. Doncs bé: els bancs no estan pagant ni la quota de la comunitat de veïns de cada pis ni l'IBI. Són uns cracks! Ara mateix ja deuen 150 milions d'euros.

dimecres, 28 de novembre de 2012

850 VEÏNS DE TORREDEMBARRA JA HAN SIGNAT PER LA REVISIÓ DE L'IBI

La Plataforma que demana la revisió de l'IBI a #Torredembarra ja disposa de 850 signatures. Pots signar a l'@AucaTaverna o a La Traviesa

dilluns, 26 de novembre de 2012

RETALLS DE LES ELECCIONS

 • Els líders de Ciudadanos, passades les eleccions, ja tornen a fer de tertulians en televisions d'extrema dreta malparlant de Catalunya.
 • El diputat per Tarragona de Ciudadanos és militar i viu a Barcelona.
 • Al programa electoral de Ciudadanos no anomenen ni una vegada TARRAGONA ni cap de les seves comarques. 
 • Entre les tres comarques que més voten al PP, en percentatge, de Catalunya hi ha el Tarragonès.
 • Entre les tres comarques que més voten a Ciudadanos de Catalunya hi ha al Tarragonès.
 • El PP va portar centenars d'afiliats d'Espanya als col·legis electorals per fer d'apoderats.
 • Els interventors van denunciar que els del PP van posar paperetes seves als sobres que havien d'estar buits als col·legis electorals.

diumenge, 25 de novembre de 2012

ELS RESULTATS DEFINTIUS

Clicant la imatge veureu els resultats definitius a Torredembarra.

DADES DE PARTICIPACIÓ A LES 18h A TORREDEMBARRA

Gràfica extreta del web de la Generalitat.

DADES DE LA PARTICIPACIÓ

Segons les dades que publica la Generalitat al seu web podem veure que la participació fins al migdia, a Torredembarra, ha augmentat respecte les anteriors eleccions al Parlament. L'augment, a Torredembarra, és del 5.16%, mentre que a Catalunya ha augmentat un 4,59%. La participació a Torredembarra se situa a més d'un 1% per damunt de la mitjana catalana.

MOLTA GENT VOTANT

Hem pogut veure cues per votar. Molta gent pel carrer i prop dels col·legis electorals.
També hem pogut veure una concentració de les Filles de les Fetilleres en contra de la violència masclista.
---
Avui seguirem la nit electoral a l'Auca Taverna (a la plaça de la Vila).

dijous, 22 de novembre de 2012

EL DIARI DE LA TORRE BUSCA EL TORRENC DE L'ANY

Si voleu conèixer els candidats i les candidates podeu clicar aquí. Si voleu conèixer els detalls cal que aneu a aquí. Si voleu votar aneu al web de BaixGaià.cat i al lateral dret trobareu el lloc on votar. És molt fàcil.

PREPARANT EL BUTLLETÍ DEL DESEMBRE

Bon dia. Aquest cap de setmana preparem el butlletí del mes de desembre. Podeu enviar els temes que creieu més importants al nostre correu: alternativabg@gmail.com

dimecres, 21 de novembre de 2012

L'AIGUA

Avui, en primera persona, hem pogut experimentar el caos a Sorea. A algunes famílies se'ls ha aplicat el suposat 40% de bonificació respecte el 60 % de l'augment del consum mínim. A d'altres famílies (empadronades!), no. Aquestes famílies estan reclamant per escrit i se'ls comunica (atenció!): 1.- Que quan es reconegui el 40% no tindrà efecte retroactiu  (tot i ser error seu!) 2.- No saben quan reconeixeran que sí, que estan empadronats i que tenen dret al 40% famós. Això està passant a la Torre, en una empresa que gestiona l'aigua (un bé que és de tots) i que guanya molts diners per fer-ho.

dissabte, 17 de novembre de 2012

L'ESCÀNDOL DE L'AIGUA ARRIBA AL CARRER

Aquests dies estan arribant les primeres factures de l'aigua després que es revisessin els trams mínims a favor de l'empresa. A més a més, aquest dijous passat vam tornar a treure el tema al ple municipal. Aquest matí de dissabte hem rebut ja les primeres visites de ciutadans amb la factura a la mà escandalitzats.
Avui també hem pogut escoltar a l'alcalde explicant el ple a través d'Ona la Torre. Déu ni do els arguments i el to que ha emprat. Parlem? L'empresa que gestiona l'aigua torna a fer negoci amb l'aigua que paguem i no consumim. CIU-PP-GIT han augmentat el tram mínim de l'aigua. El dia que vulgui parlem.

divendres, 16 de novembre de 2012

COM ESTAN LES MULTES PER RADAR?

Les multes que no van ser pagades van ser anul·lades. Es va reconèixer que les coses no s'havien fet bé. Però les multes pagades no s'han retornat. Ahir, al ple municipal, l'alcalde va reconèixer que seria molt difícil aconseguir-ho. Uns han pagat i altres no per una actuació incorrecta del control de velocitat. Parlem?

LA BONIFICACIÓ PER RECICLAR BÉ SÓN 12 EUROS?

La bonificació per reciclar bé al nucli antic havia de ser del 10% del total de la factura anual. 12 euros és el 10% del total??? -12 euros és el que apareix en algunes factures. No ens surten els números per enlloc. Algú ens ho pot explicar!?

S'HAN DENUNCIAT A ADIF LES AGRESSIONS ALS ARBRES DE L'AVINGUDA FRANCESC MACIÀ?

L'Ajuntament no ha denunciat a Adif pel cas dels arbres de l'avinguda Francesc Macià. No només això: l'ajuntament va talar tot d'arbres que deien que eren malalts per culpa de les fumigacions.

L'ABG DEMANA A L'ALCALDE QUE REBI A LA PLATAFORMA REACCIONA

Fa unes setmanes diverses persones afectades per la crisi, provocada pels voltors neoliberals que ens manen, van crear Reacciona. Una de les primeres mesures d'aquesta entitat va ser resumir en un document una colla de demandes per a l'administració local. Seguidament, de manera oficial, es va demanar una reunió amb l'alcalde. Encara és hora que els rebi.

dijous, 15 de novembre de 2012

HI HA PROJECTE PER A LA PLAÇA Mn JOAQUIM BORONAT?

La regidora responsable no ha contestat la pregunta però ha admès que no hi ha diners per a més.

EL PAVELLÓ SANT JORDI I EL PAVELLÓ DELS CAUS TENEN LA LLICÈNCIA CORRESPONENT?

Els regidors de l'Alternativa han preguntat al ple municipal per les llicències dels pavellons després de conèixer les notícies de Madrid respecte la coneguda macrofesta que va acabar de manera funesta. L'alcalde ha admès que el pavelló Sant Jordi té algunes mancances que s'han d'arreglar.

L'ALTERNATIVA DEMANA AL REGIDOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA QUE REVITALITZI EL CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT


L’any  passat celebràvem el 10è aniversari del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. Aquest Consell ha estat una eina de participació de primer ordre dins del organigrama d’aquest Ajuntament. Els seus orígens remunten a l’Agenda 21 i a la Carta d'Aalborg que va suposar l’inici de la Campanya Europea de Ciutats i Poblacions Sostenibles. Aquest Consell, durant aquests anys, ha treballat de valent, tot i els alts i baixos. El seu lema "pensar globalment, actuar localment" ha animat moltes persones d’aquest poble a implicar-se. Durant la campanya electoral tots els partits cantàvem les virtuts d’aquest òrgan. Cal renovar la confiança.
Actualment les diferents comissions pateixen un desgast. Diferents motius poden haver concorregut a aquest cansament. A les comissions que he pogut assistir aquests darrers mesos, la concurrència va minvant i he escoltat diverses opinions per transferir càrrecs de presidència i/o secretaria.
Entenc que hi ha persones que durant molts anys han col·laborat voluntàriament i han posat moltes hores d’esforç per aprovar propostes i ara comencin sentir el cansament.
També percebo els cansament dels voluntaris que de mica en mica van deixant la participació en no veure fruits palpables d'aquest esforç col·lectiu. El Consell de Sostenibilitat és una experiència de participació de milers de municipis arreu del territori nacional i europeu. L'ABG creu que no el podem deixar morir.
Per això demanem a la regidoria de participació ciutadana que se cerqui la manera d’establir una comunicació més directa amb les diferents comissions. Cal veure quines necessitats tenen per renovar l’esperit amb què es va iniciar l’experiència.
També cal valorar els fruits que la feina feta, que és lenta però palpable.
Pensem amb la reparació del nostre patrimoni paisatgístic, del litoral o el paisatge urbà. Pensem amb l’ajut per col·laborar amb les entitats que treballen pels més desvalguts. Etc.
Per tot això demanem que des de la regidoria de Participació Ciutadana es faci una avaluació de la situació actual, comissió per comissió... però també que s’estableixin mecanismes de transversalitat. És a dir, només que es realitzés una reunió bi/trimensual del regidor amb totes les comissions per veure quines propostes s’estan treballant, sabent que són consultives, per tal d’animar i potenciar el treball voluntari dels participants al Consell, permetria mantenir el contacte necessari i veure quins projectes de futur es podrien prioritzar.
Tot i que la crisi no ens deixi fer volar coloms, si més no podem aprofitar "l'aturada" per recopilar projectes, establir prioritats i decidir en el futur quins són els més urgents de realitzar. Preguem doncs no deixar decandir el CMST fins a l’extenuació. Després serà més difícil d’aixecar-lo.
Sr. Oviedo té encara bona part de la legislatura per establir les línies per tal que aquest Consell remunti el vol. Vostè té  la capacitat suficient per tirar.lo endavant.
Altra cosa és si políticament o per motius de temps vostè ho consideri oportú o no. Nosaltres creiem que paga la pena seguir confiant en la participació d’aquests ciutadans i que en una època de crisi no només econòmica, sinó dels valors de la solidaritat i de participació, en una època que el 40% de la gent ha deixat de votar i els costa de creure en la classe política, no podem menystenir aquests òrgans de participació. 

El regidor de participació ha contestat que aquesta argumentació és falsa i que li agradaria que li presentéssim les persones que diuen aquestes coses que de segur que ell els hi pot retreure més coses a ells que no pas al revés (sic).

Els regidors de l'Alternativa han seguit argumentant que s'ha buidat de contingut del CMST. Hem de pensar que l'equip de govern ja no ha passat pel CMST el "projecte" de les Monges, la reforma de la "zona verda" del carrer Lleida, el nou reglament de l'aigua, el nou local de la policia local, etc. 

El regidor de "participació" ha acabat admetent que ells tenen un concepte diferent del CMST i de la participació.

L'ALTERNATIVA DENUNCIA L'AUGMENT DEL PREU DE L'AIGUA (A FAVOR DE L'EMPRESA PRIVADA QUE LA GESTIONA)

L'Alternativa ha tornat a posar damunt la taula la necessitat de crear un banc d'aigua no consumida (i sí pagada!) per tal que sigui destinada a les famílies necessitades.

S'ha augmentat un 60% els consums mínim de l'aigua obligatori. 

L'equip de govern va emetre un comunicat que deia que hi hauria un 40% de descompte en la factura de l'aigua. Però no es va explicar que augmentaven els mínims.

Dels 12 metres cúbics d'abans s'ha passat als 20 metres cúbics d'ara.

Els ciutadans hem de pagar un munt d'aigua que no consumim i que l'empresa empra per tornar a fer negoci.

D'un dret ciutadà s'ha fet un negoci.

L'alcalde, ara mateix al ple municipal, diu que no és cert res del que diu l'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ en aquest assumpte.

L'alcalde explica que, a més, el cànon de l'ACA pot tornar a pujar. És un tema que no depèn de l'àmbit municipal.

El reglament de l'aigua s'ha aprovat amb els vots favorables de CIU-PP-GIT i PSC. ERC s'ha abstingut i l'ABG hi ha votat en contra.

PP-GIT-CIU VOTEN EN CONTRA DE LA MOCIÓ D'ERC A FAVOR DE MANTENIR ELS SUPÒSITS PER PODER AVORTAR

Ara mateix al ple municipal. Fins hores d'ara hem sentit els arguments vergonyosos del PP en contra del dret a decidir de Catalunya i de les dones.

SI PAGUEM UNA AIGUA QUE NO CONSUMIM... PER QUÈ NO ENS LA QUEDEM I LA DONEM A QUI LA NECESSITA. L'EMPRESA QUE GESTIONA L'AIGUA ESTÀ TALLANT EL SUBMINISTRAMENT A MOLTES FAMÍLIES. PARLEM?

Ahir al vespre l'assemblea de l'Alternativa Baix Gaià va decidir refermar la seva proposta del BANC D'AIGUA NO CONSUMIDA. A veure quina excusa posen avui els polítics que treballen al servei de l'empresa i no pas pel poble.

dimecres, 14 de novembre de 2012

ELS MOSSOS D'ESQUADRA AGREDEIXEN UN NEN DE TARRAGONA

http://www.324.cat/video/4335930/Carrega-policial-a-Tarragona

L'Alternativa Baix Gaià condemna aquesta agressió (i la que li fan a la noia just després) i demana que es depurin responsabilitats ja.

LES DIFERÈNCIES ENTRE RICS I POBRES ÉS DE LES MÉS ELEVADES D'EUROPA

No ho diu Vicenç Navarro. Ho diu un estudi de la Caixa. !!!

REPSOL RECONEIX UNS BENEFICIS DE 1796 MILIONS D'EUROS MENTRE MANTÉ EL TRAM FINAL DEL RIU GAIÀ SEC I COM SI FOS UNA CLAVEGUERA

Veieu el retall de notícia aquí.

L'ÀREA METROPOLITANA DE BCN DÓNA A AGBAR LA GESTIÓ DE L'AIGUA SENSE CONCURS

Veieu la notícia a l'Ara.

REACCIONA CRITICA LA PUJADA D'IMPOSTOS

Avui dimecres Reacciona ha protagonitzat una acció de protesta al carrer. En primer lloc els seus activistes s'han dirigit a Base per denunciar la nova pujada d'impostos municipals. Seguidament s'han traslladat a l'ajuntament per fer arribar les seves propostes a l'alcalde. Cal dir que l'alcalde no els ha rebut. Seguidament s'ha anat fins a Sorea i la Caixa.
Veieu la crònica a BaixGaià.cat. Ona la Torre també n'ha fet un bon reportatge per a les notícies del migdia.

DES QUE EL PP GOVERNA


·         Els ERO s’han incrementat un 88%.
·         L’atur registrat ha crescut un 12%.
·     Els acomiadaments procedents fruit de canvi de modificacions de condicions de treball s’han incrementat un 180%.
·         La fuga de capital dels rics és de 300.000 milions d’euros, el 27% del PIB.

Des de l’inici de la crisi:
·         A Catalunya s’han destruït més de 500.000 llocs de treball.
·         En només 3 anys, 500.000 catalans ha passat a ser considerats pobres.
·         L’atur ha superat a Catalunya el 20% i a l’Estat espanyol el 24%. 
·    El 26% dels nens viuen en llars per sota del llindar de la pobresa. Només ens superen Romania i Bulgària. 

dimarts, 13 de novembre de 2012

JORNADES DE LLUITA PELS NOSTRES DRETS SOCIALS

Avui a les 19h concentració a la plaça del Castell (convoca la CUP). Avui a la tarda tancada a una escola de Roda de Berà. Demà dimecres vaga general. S'hi han afegit els treballadors del transport urbà i de la recollida d'escombraries, entre d'altres. Al matí hi ha concentració de REACCIONA davant Base en contra de la pujada d'impostos de CIU-PP-GIT. Al vespre assemblea de l'ABG per valorar la vaga i tractar temes urgents.

dilluns, 12 de novembre de 2012

PRIMERES DADES TORRENQUES SOBRE EL SEGUIMENT DE LA VAGA GENERAL DE DIMECRES

Avui els treballadors de les empreses torrenques s'han començat a reunir per a preparar la vaga general de dimecres. Ens arriben dades de participació elevades en alguns sectors. Els ciutadans tenim ganes de dir prou al desmantellament de l'estat del benestar.

dissabte, 10 de novembre de 2012

AVUI AL VESPRE COMENÇARÀ A CIRCULAR EL NOSTRE BUTLLETÍ ELECTRÒNIC NÚMERO 503


aquí teniu un retall del butlletí. si el voleu rebre sencer escriviu a: alternativabg@gmail.com
.......................................
ALTERNATIVA 503
10 de novembre de 2012
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

450 veïns i veïnes ja han signat per la revisió de l’IBI
Signa el manifest per a revisar l’IBI a l’Auca i a la Traviesa.

Per un acord amb els supermercats
Estem preparant una moció per tal que l’Ajuntament arribi a un acord amb els establiments comercials que tiren el menjar caducat als contenidors d’escombraries. Voleu participar a revisar el text que presentarem? Contesteu aquest correu i endavant!

Volem els nostres impostos a l’Agència Tributària de Catalunya
L’Alternativa presentarà una moció per tal que l’Ajuntament pagui L’IRPF I L’IVA A L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA. Vols revisar el text i posar cullerada?

I més temes
Centrarem el proper ple en temes com la situació de les multes del radar, la pujada d'impostos (IBI), el pla de dinamització econòmica, el Banc d'Aliments, el Banc d'aigua, les polítiques de suport a les persones que han deixat de medicar-
se per manca d'ingressos, la situació de la zona verda del C/Lleida... Són molts els temes que estem treballant!
Necessitem la teva col·laboració per continuar fent una oposició coherent i de qualitat. Et convidem a que participis a la propera assemblea, dimecres 14 de novembre a l'Auca Taverna.
Mostrem al govern de CIU i PP la cara més amarga per l'actual situació econòmica i social de Torredembarra, però també demostrem-los que tenim alternatives i propostes per pal·liar la greu situació. Som la segona força política més votada al nucli antic, tenim voluntat de continuar ampliant la nostra presència i ganes de ser encara més útils a la societat que representem. Participa!

1583 aturats/des a Torredembarra

Noves dades de l'atur: 1583 aturats/des. Són dos quarts de sis de la tarda i cap polític ha dimitit per aquesta vergonya sense precedents.

Sobre les bonificacions per reciclar bé

En aquest bloc i al ple municipal ens hem fet ressò de l'impagament per part de l'Ajuntament de la bonificació per reciclar bé a les famílies que ho van demanar del nucli antic. Doncs bé, aquests dies estem rebent la factura bimestral de Sorea. Fixeu-vos a l'apartat "Brossa". En algunes factures hi hem pogut llegir "Bonificació Ajuntament Brossa 2011". L'import és de -12,45 euros. Serà la bonificació per reciclar bé? A la factura no hi ha cap altra explicació. A Torredembarra.cat no hi ha cap informació al respecte.

divendres, 9 de novembre de 2012

1583 aturats/des a Torredembarra

Noves dades de l'atur: 1583 aturats/des. Són dos quarts de sis de la tarda i cap polític ha dimitit per aquesta vergonya sense precedents.

Sobre les bonificacions per reciclar bé

En aquest bloc i al ple municipal ens hem fet ressò de l'impagament per part de l'Ajuntament de la bonificació per reciclar bé a les famílies que ho van demanar del nucli antic. Doncs bé, aquests dies estem rebent la factura bimestral de Sorea. Fixeu-vos a l'apartat "Brossa". En algunes factures hi hem pogut llegir "Bonificació Ajuntament Brossa 2011". L'import és de -12,45 euros. Serà la bonificació per reciclar bé? A la factura no hi ha cap altra explicació. A Torredembarra.cat no hi ha cap informació al respecte.

14 de NOVEMBRE

Centrarem el proper ple en temes com la situació de les multes del radar, la pujada d'impostos (IBI), el pla de dinamització econòmica, el Banc d'Aliments, el Banc d'aigua, les polítiques de suport a les persones que han deixat de medicar-
se per manca d'ingressos, la situació de la zona verda del C/Lleida... Són molts els temes que estem treballant!

Necessitem la teva col·laboració per continuar fent una oposició coherent i de qualitat. Et convidem a que participis a la propera assemblea, dimecres 14 de novembre a l'Auca Taverna.

Mostrem al govern de CIU i PP la cara més amarga per l'actual situació econòmica i social de Torredembarra, però també demostrem-los que tenim alternatives i propostes per pal·liar la greu situació. Som la segona força política més votada al nucli antic, tenim voluntat de continuar ampliant la nostra presència i ganes de ser encara més útils a la societat que representem. Participa!

dissabte, 3 de novembre de 2012

La nova web del Senat costarà gairebé 438.000 euros

Veieu la notícia al Periódico.

DIMARTS: REACCIONA!


RECOLLIU UN EXEMPLAR DEL NOSTRE BUTLLETÍ

Podeu passar per l'Auca Taverna a recollir el vostre exemplar del butlletí de paper del mes de novembre.
Ja és a la xarxa el butlletí electrònic número 502.

ENS ARRIBEN QUEIXES DE L'ESTACIÓ DE LA TORRE


 • Ahir divendres molt usuaris del tren no van poder comprar el bitllet de tren a l'estació de la Torre a les 9 del matí. La cua de clients arribava fins la carretera.
 • El revisor no va passar en tot el trajecte fins a Barcelona.
 • La quantitat de gent dalt del tren era tan gran que el viatge va ser inhumà amb gent dreta per tots els racons.
 • També ens informen que els trens del diumenge 28 passaven amb retard per la Torre.
 • Ens van dir que amb la privatització tot funcionaria millor i això és mentida.és un desastre.