dijous, 31 de gener de 2013

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ PROPOSA QUE EL FONS D'ART DE L'AJUNTAMENT ES CATALOGUI I ES PENGI AL WEB MUNICIPAL

Volem transparència, parets de vidre. L'Ajuntament disposa d'un fons d'art a base, sobretot, de donacions d'obres d'artistes que han exposat en dependències municipals. Segurament es tracta d'un patrimoni catalogat. Però, qui coneix aquest catàleg? El volem penjat a internet i que sigui contrastable la veracitat de les dades.

dilluns, 28 de gener de 2013

DEMANEU LA REDUCCIÓ DE LA TAXA D'ESCOMBRARIES

Si viviu al nucli antic de la Torre i recicleu bé amb el porta a porta podeu demanar la reducció del 10% de la vostra factura anual. Cal que registreu una instància i adjunteu el darrer rebut pagat.
De nou es tracta d'un procés burocràtic per tal de treure's del damunt molts veïns que reciclen bé: si els inspectors municipals saben les cases que reciclen bé i la regidoria sap qui està al dia dels arbitris... per què no es fa el descompte automàticament?!
Teniu fins el 28 de febrer.

ENS ARRIBEN QUEIXES PEL SISTEMA DE DEMANAR HORA AL METGE

Són diverses les persones de la Torre que s'han adreçat a nosaltres per explicar la dificultat d'aconseguir hora per anar al metge al CAP. Ara cal trucar a un telèfon 902... Els que esteu en xarxa sapigueu que també ho podeu fer a través d'internet. Un sistema i l'altre són molt dificultosos per a la gent gran. Les nostres administracions omplen de burocràcia i tràmits feixucs per gaudir dels serveis que paguem entre tots. Un exemple de com no s'han de fer les coses.

dilluns, 21 de gener de 2013

BUTLLETÍ ELECTRÒNIC SETMANAL

Vols rebre el butlletí electrònic setmanal i gratuït de l'Alternativa Baix Gaià? Envia un correu a alternativabg@gmail.com. Si vols rebre el butlletí mensual que editem en paper al teu mail també ho pots demanar. Si vols rebre les convocatòries de l'assemblea mensual de l'Alternativa també ho pots fer per correu electrònic.

divendres, 18 de gener de 2013

MUNTANYANS II NO!

El mes de juny de 2012 coneixíem la notícia de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que aturava el procés d'urbanització de Muntanyans II. Arran de la denúncia d'un particular el TSJC va poder descobrir que el famós pla parcial ubicat a tocar de Marítima Sud, a la desembocadura del Torrent d'en Gibert, no ha passat per exposició pública. Seguint la sentència, l'equip de govern municipal torna a tramitar, començant de nou, aquesta urbanització. Al ple municipal ordinari del mes de gener va tornar a sortir el tema. S'obre ara un període d'al·legacions. Des de l'Alternativa es valora molt negativament aquest nou intent de construir en una zona inundable i amb un model caduc d'urbanisme. Muntanyans II és l'exemple paradigmàtic del model de creixement que ens va portar a la crisi econòmica. CiU va tornar a treure el tema de la possible indemnització a l'empresa propietària, en cas de no permetre la construcció. Els regidors de l'Alternativa, però, van plantejar diferents preguntes que no van obtenir resposta: de qui són aquests terrenys? La darrera notícia era que Caja Granada hi estava al darrere... però Caja Granada va ser rescatada amb diners públics! De qui és aquest terreny? Voleu dir que no l'hem pagat ja amb escreix?! Qui gosarà construir més de 500 pisos sabent que no els vendran?  

CONTINUA EL DESGAVELL PRESSUPOSTARI

L'Ajuntament de Torredembarra continua funcionant amb el pressupost prorrogat del 2011... i estem a 2013!

L'ALTERNATIVA VOL PARTICIPAR A LA REDACCIÓ DEL REGLAMENT D'ÚS DELS HORTS ECOLÒGICS

En el darrer ple municipal es aprovar redactar un reglament dels Horts Ecològics de Can Dània. A la nostra intervenció vam demanar poder fer aportacions al text. Volem conèixer els criteris que es faran servir per repartir els trossos de terra. 
A la mateixa sessió es va aprovar declarar filla adoptiva de Torredembarra a la Júlia Ramon. Pensem que és una bona notícia i un acte de reconeixement a una persona que ha treballat des de sempre per Torredembarra i pels drets socials des de l'associacionisme. L'Alternativa proposa crear un protocol per tal que aquest tipus de nomenaments segueixin un mateix procediment.

L'ALTERNATIVA PROPOSA UN ACORD MUNICIPAL PER DEIXAR DE PAGAR ELS LLOGUERS DELS LOCALS BUITS QUE TÉ L'AJUNTAMENT

Dijous 17 de gener hi va haver dos plens. El del matí era extraordinari i el van convocar els regidors de l'oposició per demanar que es deixés de pagar els lloguers de dos locals que estan buits i no es fan servir. Val a dir que l'alcalde va intentar evitar aquest ple però el secretari municipal va expressar la legalitat de la convocatòria.
Les informacions que estan apareixent al respecte són d'escàndol. La fiscalia de Tarragona està investigant el cas. Estem parlant de 15.000 mensuals de lloguer amb opció a compra. L'alcalde ha anunciat als mitjans de comunicació que està renegociant l'import amb els propietaris. De totes maneres, els regidors de l'Alternativa van proposar diàleg i arribar a un acord per deixar de llençar diners d'aquesta manera. L'equip de govern (CIU-PP-GIT) ho va rebutjar.

MEMBRES DE LA PLATAFORMA D'AFECTATS PEL RADAR VAN PROTESTAR AL PLE MUNICIPAL

Després d'un any, els afectats pel radar de Torredembarra continuen sense cobrar. No només això, l'alcalde defuig de donar explicacions i de cercar una solució. A més a més, Masagué ha fet declaracions força sucoses a Ona la Torre atacant a la Plataforma. Els membres de la PAR que van protagonitzar l'acció van alçar cartells quan es tractava el tema en el torn de precs i preguntes del ple ordinari del mes de gener. Veieu una crònica a Ona la Torre.

CIU-PP-GIT VA VOTAR EN CONTRA DE LA MOCIÓ QUE CRITICAVA LA LLEI WERT D'EDUCACIÓ

Veieu una crònica a BaixGaià.cat.
I veieu l'opinió de l'Alternativa al respecte del català a l'escola.

dijous, 17 de gener de 2013

ONA LA TORRE NO ESTÀ EMETENT EN DIRECTE EL PLE EXTRAORDINARI

Si voleu seguir el ple ho podeu fer a través del Diari de la Torre.

CONFIRMAT: L'ALCALDE PROHIBEIX QUE REACCIONA PUGUI ELEVAR UNA PREGUNTA AL PLE MUNICIPAL TOT I QUE EL ROM PREVEU AQUESTA POSSIBILITAT I QUE ALTRES ENTITATS JA HAGIN EMPRAT AQUEST DRET A LA PARTICIPACIÓ EN ALTRES OCASIONS

Avui, recordeu, ple extraordinari pel matí per tractar el lloguer dels locals buits. I al vespre, ple ordinari. Avui el Més Tarragona publica que l'alcalde hauria intentat prohibir el ple extraordinari del matí però que el secretari municipal li va haver de recordar la legalitat de la convocatòria. La polèmica està servida.

dimecres, 16 de gener de 2013

DIJOUS HI HA DOS PLENS: L'ORDINARI I L'EXTRAORDINARI

Aquest dijous al vespre hi ha ple municipal ordinari. Sembla ser que no s'han acceptat les preguntes de dues entitats ciutadanes que volien participar seguint el ROM. Cas de confirmar-se aquest extrem ens trobaríem davant d'un altre escàndol de retallada de la democràcia a Torredembarra. 
Pel matí hi ha ple extraordinari per parlar dels lloguers de locals buits. 
..........
A més a més:
Ja es pot demanar la bonificació per l'IBI.
Un veí de la Torre, atret per l'anunci de l'Ajuntament d'assessorament a emprenedors, va anar a preguntar per aquest servei. La resposta va ser que només ajudaven a redactar el currículum i poca cosa més.

dimarts, 15 de gener de 2013

L'EQUIP DE GOVERN DE TORREDEMBARRA VA VOTAR A FAVOR DE TREURE LA PAGA DOBLE ALS TREBALLADORS MUNICIPALS PERÒ NO PAS LA DELS REGIDORS DE CIU-PP-GIT AMB DEDICACIÓ EXCLUSIVA

L'Estat va decretar que la paga de Nadal dels funcionaris no es fes efectiva. Aquesta disposició va passar després pel plenari. Els regidors de l'equip de govern van votar-hi a favor. La sorpresa ha estat veure que ells sí que s'han pagat la paga doble. Això no és predicar amb l'exemple.

dissabte, 12 de gener de 2013

divendres, 11 de gener de 2013

BAIXEN ELS SOUS... I ES PUGEN ELS SEUS!

Un estudi d'Eada i Icsa rebel·la que els sous dels treballadors han baixat 200 euros el 2012 i el dels alts directius ha pujat 2.700.

dijous, 10 de gener de 2013

DILLUNS 14 DE GENER, ASSEMBLEA

Aquest dilluns a les 20h a l'Auca (plaça de la Vila) tindrà lloc l'assemblea de l'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra. Com sabeu és una reunió oberta a tothom. Tractarem els temes candents: desnonaments, preferents, radar, locals de lloguer que no es fan servir, riu Gaià, etc.

dimecres, 9 de gener de 2013

EL SECTOR QUÍMIC ALLIBERARÀ 6,8 HECTÒMETRES CÚBICS D'AIGUA GRÀCIES A LA NOVA PLANTA DE TRACTAMENT DE VILA-SECA I MENTRE MANTÉ SEC EL TRAM FINAL DEL RIU GAIÀ INCOMPLINT TOTES LES NORMATIVES AMBIENTALS CATALANES I EUROPEES

Aquests dies hem pogut llegir a la premsa declaracions del Consorci d'Aigües de Tarragona, que gestiona el transvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona. Davant de les pors de la plataforma ATUREM BCN WORLD que aquest macro projecte suposi haver d'augmentar el cabal del transvasament ha aparegut el CAT fent unes declaracions sucoses. Diuen que no, que no caldrà, que podran emprar l'aigua que "alliberarà" el sector químic gràcies a la planta de tractament de Vila-seca. Parlen de 6,8 hectòmetres cúbics anuals, el triple del que necessita BCN WORLD. Havent-hi tanta aigua disponible, com és que REPSOL manté sec el tram final del riu Gaià? Com és que ja no es parla del cabal ecològic del riu Gaià? Hi ha previst un canvi en aquesta política agressiva dels nostres polítics i empreses químiques? Continuaran mantenint sec el tram final del riu Gaià quan la planta de Vila-seca estigui en ple funcionament?

dimarts, 8 de gener de 2013

EL CAS TELEFÒNICA, RATO...Rato, considerat un dels cinc pitjors directius del món el 2012. Veieu El Periódico.

Telefònica, empresa que va privatitzar el PP afavorint a amics seus, fitxa a Rato. Veieu l'Ara.
----
Més polítics que han acabat a Telefònica:
"En Telefónica han recalado varios expolíticos y ex altos cargos de distintos partidos. Entre ellos, Eduardo Zaplana, expresidente de la Generalitat Valenciana; Javier de Paz, ex secretario general de las Juventudes Socialistas; Narcís Serra, exvicepresidente del Gobierno (PSOE); los exjefes de la Casa del Rey Alberto Aza y José Fernando Almansa, y Alfredo Timmerman, exjefe de Gabinete de Aznar, entre otros. También figuraba en la nómina de Telefónica hasta agosto pasado el duque de Palma, Iñaki Urdangarin, que pidió una excedencia temporal en la compañía para concentrarse en su defensa por el caso Nóos,en el que está imputado." Veieu El País.


-----------------------------------

Paul Krugman (Premi Nobel d'Economia) a l'Ara de diumenge: "...es tracta fonamentalment d'una guerra de classes".

EL 17 DE GENER PLE EXTRAORDINARI PER PARLAR DELS LLOGUERS DELS LOCALS QUE NO ES FAN SERVIR

Mireu el retall del BaixGaià.cat.

diumenge, 6 de gener de 2013

ELS CÀMPINGS DUBTEN DE LA CONVENIÈNCIA DEL TERCER FIL

El mes de juliol llençàvem des de l'Alternativa una sèrie de preguntes-dubtes sobre la viabilitat-conveniència del tercer fil. Cap d'aquestes qüestions va obtenir resposta. Avui, però, hem pogut llegir que els càmpings afectats (afectaria a 4500 famílies) han posat el crit al cel. Som-hi: sumem!

PRIMERES VICTÒRIES A L'ESTAFA DE LES PREFERENTS A TORREDEMBARRA

Ens arriben bones notícies. Després que l'Alternativa unís als afectats per les preferents a Torredembarra i els posés en contacte amb l'ADICAE, algunes famílies ja han pogut recuperar els seus diners. Veieu el web de l'ADICAE on s'anuncia aquesta primera victòria. De nou us proposem la reflexió que es desprèn de tot plegat: la força que tenim els ciutadans si ens enfrontem junts a les injustícies dels rics. Som-hi!

dimarts, 1 de gener de 2013

216.418 FAMÍLES DESNONADES

Des del 2008 fins el tercer trimestre de 2012 els bancs s'han quedat amb 216.418 vivendes de famílies treballadores.

LA CRISI TAMBÉ TÉ GUANYADORS

El diari Ara va publicar el dijous 27 un reportatge sobre els que s'han enriquit amb la crisi. Aquí teniu alguns retalls:
(...)
1. Els ultrarics: La crisi fa més rics els rics i més pobres els pobres
Des del 2009 la riquesa dels milmilionaris del món ha crescut un 18,9%, segons un estudi recent de Merrill Lynch, la divisió de gestió de patrimonis de Bank of America. Credit Suisse ha calculat que el 2010 l'1% més ric del món té a les seves mans el 44% de la riquesa, mentre que els 3.500 milions de pobres no arriben a l'1% dels recursos, segons el World Institut for Development Economics Research.
Les dades del cens dels Estats Units il·lustren les desigualtats dins del món desenvolupat: l'1% més ric, que és el símbol del moviment de protesta Ocupa Wall Street, viu amb una mitjana de 1.134 euros diaris, mentre que la mitjana del país és de 41. Com conclou Michael Lind, de New America Foundation, "mai a la història de la humanitat hi ha hagut un moment tan bo per als membres del club més exclusiu: el dels ultrarics".

2. Els paradisos fiscals: El diner fuig cap a llocs segurs i sense regulació
"En moments de crisi el capital fuig cap a països segurs amb menys regulacions: el diner va cap on no el controlen", explica Miren Etxezarreta, catedràtica d'economia aplicada de la UAB. Els paradisos fiscals són el principal destinatari d'aquestes fluxos. No és fàcil obtenir dades, però les poques disponibles són prou indicatives. Les inversions procedents de països de la UE cap a paradisos fiscals es van elevar l'any passat fins als 58.900 milions d'euros, una xifra onze vegades superior a la del 2010, segons l'agència europea d'estadística Eurostat. A nivell mundial, el think tank Tax Justice calcula que l'evasió d'impostos supera els 3,1 bilions de dòlars, l'equivalent al 5,1% del PIB del planeta.
(...)

4. Els especuladors: Els aliments són un valor refugi i disparen la fam
Quan les altres fonts de diner fàcil, com el totxo, s'han esgotat, els capitals especulatius es desplacen a productes més necessaris, com els aliments. En els últims cinc anys, la inversió als mercats de primeres matèries alimentàries ha passat dels 49.000 als 95.000 milions, unes vint vegades la despesa total en ajuda a l'agricultura. "Aquests diners provenen bàsicament de bancs i centres d'inversió que, en temps de crisi, busquen un lloc segur per col·locar-hi el seus capitals. Barclays Bank ha guanyat 500 milions de lliures (616 milions d'euros) amb l'especulació alimentària", explica Henk Hobbelink, agrònom de l'ONG Grain. L'efecte d'aquesta entrada massiva de capital als mercats de blat, soja i blat de moro ha provocat una alça de preus, que té una incidència directa en la crisi alimentària. L'índex de preus d'aliments del Banc Mundial del juliol evidenciava una inflació del 6%. "Si no s'actua contra l'especulació alimentària els preus augmentaran encara més l'any vinent", preveu.
(...)