dimecres, 27 de febrer de 2013

DIVENDRES, ALS JUTJATS I DIJOUS, RODA DE PREMSA

Dijous
19h, a l'Auca Taverna, a la plaça de la Vila de Torredembarra, roda de premsa del Lluís. Fem una crida als veïns de la Torre a assistir-hi per mostrar el suport de la vila al nostre company i regidor.

Divendres
11h declaració als jutjats del Vendrell. Fem una crida a acompanyar al Lluís als jutjats.

No ens faran callar!

dimarts, 26 de febrer de 2013

UNA MANERA DIFERENT DE SEGUIR L'ACTUALITAT

Mireu, si voleu rebre automàticament totes les actualitzacions d'aquest bloc podeu fer una cosa. És molt senzill. A la columna de la vostra dreta trobareu un espai on posar el vostre correu electrònic. Una vegada introduït rebreu cada dia les notícies sobre Torredembarra que anem afegint.

dilluns, 25 de febrer de 2013

L'ANTIGA CASETA DE LA CREU ROJA...

Per què no la treuen? Dóna molt mala imatge a al'entrada del poble. Porta molts anys abandonada. Molts!

diumenge, 24 de febrer de 2013

SEGONS EL DIARI EL PAÍS, UN ASSASSÍ D'EXTREMA DRETA TREBALLA D'ASSESSOR DE LA GUÀRDIA CIVIL

Veieu la notícia a l'Ara.

SECTOR D'URBANITZACIÓ PRIORITÀRIA?

A la partida de la Sort, darrere l'edifici Apolo, a tocar de l'antiga carretera nacional 340 hi ha aquest cartell. La fotografia és del febrer de 2013. Calia posar-lo sabent que no es ven ni un pis, els bancs no donen crèdit i les promotores han fugit? Però, fixeu-vos, no és la primera cartellera que hi posen. La foto d'aquí sota és del 2011. És una altra cartellera, preciosa, ufanosa i feliç. Anuncia una propera urbanització. Però, res. Dos anys després, res de res. Per cert aquestes cartelleres es paguen amb diners públics. Calien?


dissabte, 23 de febrer de 2013

DRAGUI COBRA MÉS DE 300.000 EUROS L'ANY

El BCE guanya 1.100 milions d'euros amb la crisi dels estats perifèrics d'Europa.
El seu president, el Mario Dragui, guanya 374.124 euros a l'any
----
Cap institució va preveure l'evolució del PIB i l'atur espanyol de 2012. Cobraran els responsables dels estudis?
----
El conseller Vila cobra 108.576 euros l'any.
---
Segons BaixGaià.cat, Método 3 va elaborar un informe sobre Vicsan i la corrupció política.
----
Bustos seguirà cobrant quasi 6.000 euros de diners públics.

ENCARA QUEDEN PLACES PER LA CALÇOTADA DE DEMÀ


divendres, 22 de febrer de 2013

URBANISME RETORNA EL PLA PARCIAL MUNTANYANS II

Després que el TSJC anul·lés el pla pacial Muntanyans II, a tocar de l'EIN de Torredembarra, l'Ajuntament va iniciar de nou el procés d'aprovació. El pas següent va ser enviar el pla parcial a la Comissió d'Urbanisme de Tarragona. Ara (22-I-2013) s'ha fet públic que aquesta Comissió ha retornat el pla a l'Ajuntament de Torredembarra al·legant que els tràmits que s'han de fer ara són de competència municipal. Veieu La Vanguardia.
Veieu les noticies antigues relacionades amb el cas Muntanyans II aquí.

ESTAT LAMENTABLE D'UNA DE LES ENTRADES A LA VILA

I el que és més desil·lusionador. El cartell "Torredembarra" porta anys així. Veieu com estava el 2011 clicant aquí.

dijous, 21 de febrer de 2013

EL MARROC CONDEMNA ALS INDEPENDENTISTES SAHARAUIS DEL CAMPAMENT DE LA DIGNITAT

Veieu el retall de l'Ara. La nostra solidaritat, des d'aquí, cap el poble del Sàhara.
I el govern de Guatemala continua expropiant les terres dels camperols per introduir monocultius al servei dels biocarburants, provocant el desplaçament i empobriment dels indígenes. El seu president ha estat rebut amb tots els honors a Espanya i al Vaticà. Una vergonya.

DIUMENGE, LA CALÇOTADA!


dimarts, 19 de febrer de 2013

ENS DIUEN QUE HAVÍEM VISCUT PER DAMUNT DE LES NOSTRES POSSIBILITATS PERÒ VEIENT LES XIFRES DELS DINERS PÚBLICS QUE HAN DONAT ALS BANCS...


POSEU ONA LA TORRE: RAFA LUNA (PP) PARLANT DE REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA

No és un programa d'humor, és una entrevista. 107.0 fm  bé a Ona-laTorre.cat.
Diu que la seva declaració d'hisenda és al Parlament de Catalunya. Al web no l'hem trobat. Potser es referia dins l'edifici. Seria interessant que fos pública, la seva i la de tots.
Luna és Diputat des del 1995 (aviat farà vint anys). Parlem de regeneració?! 

DOS CARTELLERES QUE ANUNCIEN EL MATEIX, UNA AL COSTAT DE L'ALTRA

La imatge de Torredembarra és d'un poble en venta. Està ple de grans cartelleres que anuncien tot tipus de negoci, sempre de grans empreses. Quan paguen a l'Ajuntament per donar aquesta imatge de la vila? N'hi ha dos, però, que són esperpèntiques. Són al costat de l'estació de tren. Van ser instal·lades pel Ministerio de Obras Públicas, Transportes i Medio Ambiente de Madrid. Anuncien una suposada renovació de vies i del traçat. Una de les cartelleres està trencada, li falten peces i paraules. Calien dues cartelleres? L'Ajuntament no hauria d'exigir que es retiressin? Comencem a fer dissabte, que el poble està donant una imatge lamentable!

dilluns, 18 de febrer de 2013

AIXÒ ÉS UNA VERGONYA!

Aquests dos mòdols són casetes d'informació abandonades a la zona de la Malla XIII, a tocar de l'antiga Pirelli, a tocar de l'apartahotel abandonat on malviuen diverses famílies, a tocar de la benzinera, de l'antiga carretera del del carrefur. Després de la festa immobiliària van abandonar aquesta caseta. Per què no la retiren? Per què es permet que les grans constructores, bancs i caixes -propietàries de molts terrenys abandonats- donin aquesta mala imatge de la vila? Per què s'aplica la llei de manera severa als treballadors afectats per la crisi i als rics se'ls permet la impunitat?

La factura de la llum és de les més cares d'Europa


  • La factura de la llum és de les més cares d'Europa.
  • Les elèctriques tenen 10.000 milions de beneficis.
  • En 10 anys la llum ha pujat un 80%.
  • A l'Estat espanyol hi ha menys jutges per habitant que a Albània.
  • La llei d'Indults és del 1870.
  • Entre el 1984 i el 2010 el cost de la vida va pujar un 195%, el pa un 393% i el preu que es paga pel blat als pagesos un 5%.

diumenge, 17 de febrer de 2013

QUAN DEMANÀVEM QUE SE SENYALITZÉS EL NOSTRE PATRIMONI NO ENS REFERÍEM A AIXÒ!

Aquest és l'estat de la capella de la Sort, abandonada, mal senyalitzada, bruta, en perill de caure, amb el projecte de fer-hi un bloc de pisos al damunt.

dissabte, 16 de febrer de 2013

HO HEM ACONSEGUIT: HAN RETIRAT UNA ALTRA DE LES CASETES DE LES PROMOTORES IMMOBILIÀRIES QUE HI HAVIA ABANDONADES PER LA VILA DESPRÉS DE LA FESTA DE L'ESPECULACIÓ QUE VAN PROTAGONITZAR BANCS, CAIXES, CONSTRUCTORES I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Portem anys denunciant l'abandonament del poble. Hem estat incisius en aquelles maleses provocades per les grans immobiliàries que es van enriquir fent construccions lletges i defectuoses i que van fugir de la vila quan va esclatar la crisi. Varen deixar un paisatge desolador d'estructures de blocs de pisos a mig fer, terrenys fèrtils abandonats, sínies colgades de runa i... casetes d'informació a dojo. No enteníem com es podia exigir el compliment de les lleis d'urbanitat als treballadors i ciutadans d'aquest poble i com els rics ho podien deixar fet tot un desastre. Vam començar a denunciar caseta per caseta: pancartes, accions, web, revista, plens municipals, etc. Mica en mica van anar desapareixent les casetes però mancaven des de la Malla XIII. Una d'elles, amb els vidres trencats de les finestres, disposava de plecs de papers amb noms i cognoms de la constructora, proveïdors, etc. El vent i els brètols escampaven aquella informació pels carrers del voltant. Ara per fi ho podem anunciar: aquesta caseta ja no hi és! Ara posarem la banya en les casetes d'immobiliàries que queden a la Malla XIII, les que queden a tocar de la benzinera.
Veieu el reportatge fotogràfic de l'agost de 2010.
Veieu les preguntes que vam adreçar al ple municipal el novembre de 2010.
Veieu les preguntes que vam adreçar al ple municipal l'abril de 2011.
Veieu un vídeo de denúncia del maig de 2011. I un altre aquí!
Veieu l'acció que vam protagonitzar el maig de 2011. Veieu el ressò al Punt.
Veieu la victòria del juliol de 2011.
Aquestes imatges són la caseta abans que la retiressin:
Veieu les imatges de l'acció del juny de 2012.

dijous, 14 de febrer de 2013

diumenge, 10 de febrer de 2013

RAJOY VA AUGMENTAR ELS SEUS INGRESSOS UN 27% DURANT LA CRISI

Veieu la notícia a la Ser.

L'ATUR A TORREDEMBARRA SUPERA LES 1600

El nombre d'aturats i d'aturades de Torredembarra continua pujant sense parar. Mai a la història de la nostra vila hi havia hagut tanta gent sense feina. Al mes de gener la xifra va augmentar un 3,4% (54 persones més), la qual cosa suposa arribar a les 1643 persones que busquen feina. La major part dels aturats té entre 25 i 44 anys i prové del sector serveis. Seguim sense cap mesura municipal/autonòmica/estatal per acabar amb aquest problema i cap dels nostres responsables polítics ha dimitit.
La gràfica i la informació està extreta del web Foro-Ciudad.com.

DIMARTS EL PP TOMBARÀ LA ILP DE LA DACIÓ EN PAGAMENT

Veieu el retall de l'Ara.

dissabte, 9 de febrer de 2013

L'ANTENA CONTINUA AL SEU LLOC...

Tot i que el trasllat de l'antena municipal que hi ha al magatzem del carrer Escoles estava pressupostat continua igual. Fins quan? I encara esperem que es resolgui la situació de les antenes de telefonia mòbil ubicades damunt de blocs de pisos del centre del municipi.

dilluns, 4 de febrer de 2013

AL SETEMBRE, PRIMERA PEDRA DE BCN WORLD SENSE ACLARIR SI LES QUÍMIQUES RETORNARAN L'AIGUA AL GAIÀ

Hem pogut llegir a la premsa que la primera pedra del macro complex de casinos i de lleure BCN World es posarà al setembre. Dies enrere vam poder saber que l'aigua potable que s'emprarà serà de la planta de tractament de Vila-seca. Segons les informacions publicades el sector químic podrà alliberar d'aqueixa manera 6,8 hectòmetres cúbics anuals. Davant d'aquesta situació, l'Alternativa va preguntar si amb tanta aigua sobrant calia estar segrestant el 100 % del cabal del riu Gaià. Recordem que és REPSOL la propietària de l'embassament del Catllar. Amb tot plegat no estem entenent el paper que estan jugant l'Agència Catalana de l'Aigua, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i el Consorci d'Aigües de Tarragona. Hem de pensar que l'actual situació del riu incompleix totes les normatives ambientals catalanes i europees. Estarem atents i seguirem denunciant aquesta situació.