dissabte, 30 de març de 2013

HA CAIGUT UNA PETITA CONSTRUCCIÓ AL LATERAL DE LA SÍNIA DE LA VILA

La Sínia de la Vila continua abandonada. Ho hem denunciat en moltes ocasions. Aquests dies hem vist caure la construcció del seu lateral que dóna al cementiri. Allí estan les pedres, abandonades. La fotografia d'aquí damunt és de fa uns dies. La imatge d'aquí sota és del maig de 2012:
El setembre de 2008 vam denunciar el forat que hi havia a la sínia.
El desembre de 2008 vam denunciar l'abandonament de la sínia.
El maig de 2012 vam denunciar l'escletxa de la cantonada.

divendres, 29 de març de 2013

NO A AQUESTS PRESSUPOSTOS


Cal esmentar en primer lloc que ens cal un debat polític per a definir les característiques del pressupost. Ara per ara, no hi és.

Cal definir la direcció de la gestió política amb claredat. Els àmbits d'aplicació i les proporcions d'inversió i despesa en cada projecte configuraran el tarannà polític de l'equip de govern. Del grau de consens i de capacitat d'incorporar idees i projectes condicionarà la força d’aquest pressupost. Amb un treball cooperatiu haguéssim sumat esforços, sinergies i idees.

De nou tenim un pressupost sense idees, continuista. Quines són les prioritats. Aquestes prioritats (inexistents) haguessin hagut de marcar la filosofia del pressupost.

Ens equivoquem si sols veiem la quadratura del pressupost com l’obstacle a superar. Això ens porta, sense remei, a gestionar el recaptat i a deixar, de nou, el creixement i la Torredembarra que volem, per a més endavant.

Cal parlar de la organització de la vila. Com volem optimitzar-la per a poder revertir, redistribuir i reinvertir els recursos existents.

Sabem que el model de creixement emprat els darrers anys és poc sostenible i que ens omple de problemes.

La nostra balança comercial interna s’equilibra per la important presència de visitants. Ja siguin estacionals o de segona residència. L’augment de població en diferents períodes ha esdevingut l’injecció econòmica que ens permetia seguir amb el previst. Aquests arguments han perdut un pes molt important amb la crisi.

Hem estat invertint els guanys d’aquests sectors, de la construcció i del turisme, de les activitats econòmiques més importants, de manera força discutible. Haguéssim hagut d’invertir en un futur econòmic diversificat.

Ens manca assumir el paper de principal motor econòmic de Torredembarra. No per balanços ni per excedents empresarials. Per la capacitat d’actuació que tenim i que hem d’exercir sobre el teixit socioeconòmic.

L’obligació dels veïns i veïnes electes passa per gestionar i administrar bé. Però també passa per treballar per l’equilibri i pel desenvolupament del poble. Correm el risc d’estar lamentant-nos de conjuntures heretades, d’evolucions del mercat i fins i tot del volum del capítol primer.

Un lament que lluny d’aportar solucions, ens entorpeix i sols serveix per a desencisar un dels patrimonis d’aquest Ajuntament: La gent que hi treballa.
  
Si sols fem un anàlisi numèric i comparatiu amb altres Ajuntaments, podem caure amb les diferències de càrrega. 

Una reorganització dels actius de personal permetrà guanyar rendibilitat.
  
Empreses municipals mixtes poden alleugerir part d'aquesta, diguem-li de nou, càrrega del capítol u al permetre una estructuració de major recuperació d'ingressos, de menor pressió fiscal final i de més eficàcia i penetració en cada sector a tractar.

Consorcis amb ajuntaments veïns per a fer front a problemàtiques similars i, fins i tot, idèntiques obren un nou ventall de possibilitats. Tot fa pensar que la municipalitat haurà d’esdevenir el nucli de les administracions futures, o si es prefereix, post-crisis.

Cal una política decidida per donar suport a nous emprenedors i a empreses o projectes que se signifiquin especialment per una capacitat clara de contractació.

Cal construir un nou model organitzatiu dels recursos de l’Ajuntament.

El mateix personal distribuït per més fronts d’acció, segurament ens donaria unes ràtios més enraonades.

Aigua, residus, esports, cultura son àrees que poden escenificar una primera reorganització en forma d'empreses. D’una mida justa per guanyar eficiència, res d’estructures opaques que buiden de contingut l’administració.

Hem de fer un pla de formació intel·ligent per a permetre millorar com a treballadors als funcionaris motivats. Cal que puguin aprendre i formar-se més. Cal que portin cap a Torredembarra les experiències d’altres administracions i de la resta de la societat. Cal que se sentin respectats per generar millor servei i comptar, així amb la sensació entre agraïment i satisfacció que ens arribarà a fer sentir orgullosos del, ara sí, nostre ajuntament.

Ens cal ser motor econòmic.

Les habituals retallades en les polítiques socials i de serveis. Mai serà més significatiu el diner que s’alliberi gastant menys en ajudar a la gent, si el comparem amb el missatge depressiu que rep la societat torrenca davant de cada pas enrere.

Hem de esperonar la iniciativa cultural i el nostre patrimoni, tangible o no. Disminuir fins al testimonial les subvencions a les entitats i associacions, els pressupostos de festes, exposicions i activitats, No és el missatge que com ajuntament hem de fer arribar a la gent torrenca.

Si vàrem aplaudir la borsa de lloguers, va estar per que exercir un paper de gestors i garants, per delegació, en una situació en la que tothom hi perdia. Els habitatges estan buits davant de les diferents incerteses. Injectar confiança vol dir que la gent tingui accés a un habitatge digne i alhora que el rendiment de les propietats pugui revertir a la comunitat.

Agafem aquesta estructura i vestim-la amb altres robes.

Veïns que busquen feina i emprenedors que si trobessin un perfil determinat contractarien. Idees imaginatives que es troben amb el topall de les despeses d’inici.

La dificultat de les empreses i comerços torrencs per trobar, definir i tirar endavant sinèrgies per a estalviar despeses i millorar efectivitat.

Mai un pla d’ocupació genera més llocs de treball que el teixit del comerç i de les petites i mitjanes empreses. Cal donar a conèixer, endins i cap a fora, totes les iniciatives que es tirin endavant.

Des del curs més bàsic de parelles lingüístiques, fins als de perfeccionament de treballadors del lleure, fins a qualsevol bonificació dirigida a fer palès l'acceptació i reconeixement de totes les accions, particulars o associatives que vetllin per la millora de Torredembarra.

Els pressupostos que ha d’aprovar el plenari han de ser de futur. De missatge i de “llavor”.

DESEPESES
·        A la premsa l’alcalde afirma que baixen un 50% el preu del lloguers. El pressupost no ho reflecteix pas. Si es baixen els lloguers s’allarga el temps que s’estarà pagant? O bé el preu de compra també es redueix?

·         Aquest mes de gener l’ajuntament ha pagat 522.000 euros de personal i 65.000 de productivitats i gratificacions. Parlem? Mirem quin percentatge del pressupost se’ns menja.

·         Reforma del local llogat que s’emprarà per a la policia local valdrà 327.000 euros. Parlem?

·         Aquest any hi haurà una altra regidora amb dedicació exclusiva? Per què?

INGRESSOS
·         Preveuen pujar l’IBI quan el preu de l’habitatge ha caigut en picat.

·         Preveuen recaptar 35.000 euros en l’expedició de documents quan el 2012 es va preveure 12.800. Per què? És licit cobrar a un pensionista per un paper com el certificat d’empadronament?

·         Puja la previsió d’ingressos per zona blava...

·         Es preveu recaptar 400.000 euros en multes...

·         No veiem al pressupost la taxa als caixers automàtics que donen al carrer que ja apliquen altres municipis com Manresa (300 euros l'any), Sabadell (uns 200 euros l'any segons la zona), Figueres, el Masnou, Picanya, Berga, Carlet, Vic o Amposta,

·         No veiem al pressupost la taxa que altres ajuntaments apliquen a les empreses de telefonia mòbil per tenir les seves antenes al municipi i fer negoci.

·         No veiem al pressupost la taxa que es cobra a l’autopista.

dijous, 28 de març de 2013

LES NOSTRES PREGUNTES SOBRE L'EMPRESA MUNICIPAL

El ple del mes de març havia de tractar la creació d'una empresa municipal. Finalment no va passar a debat per un error de l'expedient. De totes maneres aquí deixem les nostres preguntes a l'aire per anar pensant. Ens diran que l’empresa municipal podrà deduir l’IVA, l’IRPF i agilitzar la gestió urbanística... Però ens fa por l’ocultisme en els àmbits de la contractació d’empreses, personal i endeutament. Quina capacitat d’endeutament tindrà? Com és que no van optar per una empresa pública en la gestió de l’aigua (si tants beneficis té)? Que no funciona l’actual àrea d’urbanisme? No se sap gestionar? Per què es cobren productivitats? Volem una gestió pública dels serveis bàsics. No poden ser un negoci. Però aquesta operació lligada a la gestió urbanística no ens dóna cap confiança. Quines decisions de l’empresa passaran pel ple? Quin nivell de transparència tindrà? En els darrers anys l’urbanisme a Torredembarra ha estat d’iniciativa privada... L'Ajuntament ha estat al seu servei. Quines obres tenen previstes fer amb aquesta empresa?

dimarts, 26 de març de 2013

LA PLATAFORMA D'AFECTATS PEL RADAR JA HA ENTRAT PER REGISTRE TOTS ELS RECURSOS

La Plataforma d'Afectats pel Radar ja ha entrat per registre tots els recursos. Ara estem a l'espera de la convocatòria del ple per resoldre definitivament el tema.

dilluns, 25 de març de 2013

AVUI DILLUNS PODEU ESCOLTAR AL LLUÍS A ALTAFULLA RÀDIO (107.4 FM)

Aquí teniu tot el contingut de l'Espai Obert d'avui, que s'emet per Altafulla Ràdio:

"Avui dilluns 25 de març, dia de Santa Encarnació i Glòria, l’Espai Obert, com sempre, arriba carregat d’informació d’actualitat, entrevistes, seccions, recomanacions... Uns continguts més que interessants!
A les 11.30h. entrevistarem a Lluís Suñé, responsable de la Plataforma d’Afectats pel Radar de Torredembarra, que a finals de la setmana passada va lliurar els recursos recollits durant el darrer mes a l’Ajuntament de Torredembarra per tal de fer efectiva l’anul•lació de les multes.
A les 11.45h. entrevistarem a Orion Leim, escriptor de grafit altafullenc i organitzador de l’intercanvi cultural que aquest cap de setmana ha tingut lloc a Altafulla. Una posada en comú d’idees i tècniques d’aquest art urbà en què han participat alguns artistes alemanys. Farem balanç de tot plegat, coneixerem quina ha estat la impressió amb què han marxat els convidats, com es preveu que continuï l’intercanvi i moltes més coses.

Tal com farem al llarg del proper any, escoltarem “La frase del dia”, que promou el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través del comissionat de L’Any Espriu amb motiu del seu centenari. Es tracta d’una selecció de frases de Salvador Espriu llegides per personatges catalans que aquesta casa cada dia ofereix. Uns versos apropats al llarg d’aquest mes de març pel pintor i amic d’Espriu, Joan Pere Viladecans. 

A la secció Nau de Lletres descobrirem les novetats editorials de La Galera destinades als petits i joves de la casa. El primer llibre és Clàudia, primer àlbum d’una nova col•lecció. La seva autora és Míriam Dubini i inicialment és adreçat a nenes a partir de 10 anys. Explica la història de la Claudia, a qui no li interessa res més que les bicicletes. Fins el dia que coneix un noi a qui també li agraden molt les bicicletes. Tindrem però dues recomanacions més, aquestes vinculades a premis literaris. La primera novel•la és la guanyadora del premi Folch i Torres, la primera de la col•lecció “Jan Plata” i es titula “La Crida dels Pirates”, de Josep Lluís Badal. És tracta d’una història per nens a partir de 8 anys que narra les aventures d’un nen que no coneix el seu pare. Arran de preguntar a sa mare diverses qüestions sobre qui és el seu progenitor comença a investigar i descobreix que el seu pare és un pirata. El darrer títol que ens recomanarà avui l’editorial La Galera és l’obra Katalèpsis de Maria Carme Roca, la guanyadora del premi Joaquim Ruyra.

A l’espai Tal dia com avui coneixerem que un tal 25 de març d’anys enrere es van presentar les conegudes com a Bases de Manresa.

Al bloc Postals Globals, com sempre, Gabi Martinez, escriptor, viatger i observador d’aquest món canviant ens obsequiarà, tal com fa cada setmana, amb una postal sonora. Continuarem la ruta pel riu Nil, descobrint cultures i maneres de viure. I aquesta setmana maneres de menjar. L’olor de peix fresc acabat de coure s’escolarà per les lletres d’en Gabi.

A les 13.30h., tal com fem cada dilluns, tertúlia esportiva amb els convidats habituals, Toni Cansino, Pep Magrinyà i Albert Jansà. Amb ells debatrem, discutirem i analitzarem sobre futbol en clau local i en àmbit nacional. Tractarem el Centre d’Esports Altafulla, que ha tornat a encaixar una derrota a casa, contra el Sant Pere i Sant Pau B. Qui ha tornat a vèncer ha estat el Torredembarra, que es vol quedar a primera catalana una temporada més. Per la seva banda, el Nàstic ha aconseguit la cinquena victòria consecutiva. I aquest cap de setmana no hem tingut lliga de primera divisió, però qui si que ha jugat han estat les seleccions."

REGLAMENT D'ÚS DELS HORTS ECOLÒGICS

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià van votar a favor del Reglament dels Horts Ecològics per a jubilats perquè el resultat és correcte i és fruit d'un procés transparent i participatiu. Esperem que l'adjudicació dels nous horts també ho sigui.

diumenge, 24 de març de 2013

LA PISCINA ES VA INAUGURAR EL 2011...

Dos anys de la inauguració de la piscina municipal, que aixequin el dit els que s'hagin pogut banyar algun dia! :-)

dissabte, 23 de març de 2013

dijous, 21 de març de 2013

EL REGLAMENT DE L'AIGUA PREVEU PENALITZACIONS PER ALS USUARIS QUE DEFRAUDIN PERÒ NO ESPECIFICA RES DEL POSSIBLE FRAU QUE PUGUI FER L'EMPRESA

El Reglament de l'Aigua preveu que hi hagi usuaris que facin frau. Per a ells hi ha preparades una sèrie de mesures i penalitzacions. Però el Reglament de l'Aigua hauria de ser parcial. Hauria de preveure que en el futur l'empresa defraudés als usuaris. Quines penalitzacions tindria? No ho posa! Imaginem-nos pel cas que ens cobren més aigua de la que consumim... La paraula "frau" i les seves variants apareix 18 vegades al document. Totes elles apareixen per parlar del possible ús il·legal de l'aigua per part dels ciutadans. En cap ocasió apareix relacionada amb la pràctica futura de l'empresa. Qui ha redactat aquest document?

dimecres, 20 de març de 2013

L'ALTERNATIVA PROPOSA QUE L'EMPRESA QUE GESTIONA L'AIGUA DESTINI L'1% DELS SEUS BENEFICIS A CAMPANYES D'ESTALVI D'AIGUA

L'Alternativa va presentar la proposta en el procés de redacció del Reglament de l'Aigua. Aquesta proposta no va ser acceptada ni per l'empresa ni per l'equip de govern. A més a més, l'ABG proposa que el model tarifari s'adapti amb l'objectiu de fomentar les bones pràctiques en el consum d'aigua.

diumenge, 17 de març de 2013

INSCRIVIU ELS VOSTRES FILLS I LES VOSTRES FILLES A L'ESCOLA PÚBLICA!

Fins el dia 22 té lloc a les escoles de Torredembarra la preinscripció per al curs escolar 2013/2014. www.gencat.cat/preinscripcio

divendres, 15 de març de 2013

EL RIU ARRIBA AL MOLÍ DE CORTADES

El riu ja ha arribat al molí de Cortades, a Ardenya i ja ha recorregut 4 quilòmetres. Ens envia la imatge i la informació l'Hèctor. Moltes gràcies!

dijous, 14 de març de 2013

BON ARTICLE DEL JORDI SALVAT

El podeu llegir al seu blog: "La junta d’Extremadura demana dos anys de presó i 145.000 euros a un regidor de Torredembarra, en Lluís Suñé, per un article que va penjar al seu blog l’any 2008 en què denunciava les balances fiscals i la solidaritat obligada de Catalunya cap a Extremadura i ho va il·lustrar amb una imatge que va trobar a Google..."

dimecres, 13 de març de 2013

VOLS REBRE EL NOSTRE BUTLLETÍ?

És gratuït, l'enviem en pdf al teu correu electrònic. Surt un cop al mes. També pots rebre un correu setmanal amb totes les novetats de la vila. Només cal escriure a alternativabg@gmail.com

dimarts, 12 de març de 2013

EL REGLAMENT DE L'AIGUA NO PREVEU CAP MESURA PAL·LIATIVA PER LES FAMÍLIES AFECTADES PER LA CRISI

El Reglament de l'Aigua sembla, talment, redactat per l'empresa que gestiona l'aigua i no pas per l'administració pública que ha de vetllar pels serveis bàsics dels ciutadans. Un dels punts absents és preveure que hi haurà famílies que, temporalment, no tindran feina. En comptes d'incloure mesures per no deixar sense aigua a les famílies afectades per la crisi el Reglament deix ben clar que es tallarà sempre el subministrament en aquests casos.

dilluns, 11 de març de 2013

BONES NOTÍCIES DEL RIU GAIÀ!!!

Molt bones notícies !!!
Aquestes darreres pluges han fet que la cota de l'aigua del pantà del Catllar superi els 84,5 que marca el conveni signat entre l'Agència Catalana de l'Aigua i l'empresa Repsol, propietària de l'embassament i qui té els drets de l'aigua. Divendres el riu arribà a la cota aproximada de 90 m i per l'aforament de Vilabella baixaven 124 litres/segon. Des de llavors s'està alliberant aquest cabal. El que és més sorprenent és que l'aigua ja arriba al molí de Fortuny, prop d'Ardenya. Hem de pensar que les anteriors vegades només va recórrer uns metres enllà del pont de la carretera del Catllar. Ens n'informa el Lluís E. de Salvem el Gaià i la imatge és del Joan. Gràcies companys!

diumenge, 10 de març de 2013

UNA VINTENA D'ARTISTES DONEN SUPORT AL LLUÍS


EL REGLAMENT DE L'AIGUA ESPECIFICA MOLT BÉ LES OBLIGACIONS DELS USUARIS I EN CANVI NO DÓNA DETALLS DE QUINA MANERA L'EMPRESA QUE GETIONA EL SERVEI HA DE DEMANAR UNA NOVA TARIFA PER PODER AUTOFINANÇAR EL SERVEI

Al capítol II, article 5, punt  del Reglament de l'Aigua especifica com a dret de l'empresa concessionària de la gestió del servei: "Disposar d'una tarifa i d'uns preus suficients per autofinançar el servei de subministrament. Quan l'equilibri financer pugui no produir-se, té dret a sol·licitar una nova tarifa suficient o, si no n'hi ha, la corresponent compensació econòmica." L'Alternativa Baix Gaià va proposar que l'entitat subministradora demostri, quan es doni aquest extrem, mitjançant un informe, que la gestió li resulta insostenible econòmicament. Aquest informe hauria d'incloure tots els detalls ingressos però també de despeses, incloent-hi les obres de millora, el consum d'aigua, el sou dels treballadors, el sou dels directius i els beneficis nets obtinguts per l'empresa durant aquells anys. L'Alternativa proposa també que aquests sous i beneficis es facin públics de manera anual ja que es tracta d'un servei bàsic mnicipal, encara que es gestioni de manera privada.  Aquesta revisió de tarifes s'hauria de fer en una comissió on fossin representats tots els grups municipals.

dissabte, 9 de març de 2013

LA GESTIÓ DE L'AIGUA S'HAURIA DE BASAR EN CRITERIS ECOLÒGICS I DE SERVEI BÀSIC

L'aigua és un bé escàs. Les administracions públiques han de vetllar pel consum mínim i evitar al màxim els consums desmesurats. La sobreexplotació dels nostres aqüífers va suposar la seva salinització. El creixement urbanístic va crear una demanda sense precedents a la vila i al conjunt del Camp de Tarragona. D'uns anys ençà l'aigua que arriba a les cases prové del transvasament de l'Ebre. L'aigua és un servei bàsic per la vida. Permet la supervivència i la higiene. És un element imprescindible per la dignitat de les persones. Les administracions públiques han de vetllar que els criteris empresarials de les empreses que gestionen l'aigua no deixin sense aquest servei a les famílies que més pateixen la crisi.

  • L'aigua no ha de ser un negoci.
  • Cal fomentar l'ús racional de l'aigua. Cal fomentar l'estalvi.
  • Cal garantir el servei a totes les persones i empreses.

divendres, 8 de març de 2013

ALGUNES INDICACIONS DE CARA A DIUMENGE

Bon vespre,

Us fem arribar algunes indicacions de cara a diumenge.
Com sabeu estem preparant una marató de música, poesia, humor i màgia per recollir diners per pagar els advocats del Lluís.
Aquest diumenge 10 de març l'Auca obre a les 11h.
A les 12:30h, puntuals, començaran les actuacions. Primer seran els rapsodes, monologuistes, flabiolaires i cantautors. Deixarem per les 13:30h els Outsiders i els Calamardos, fins que el cos aguanti.
Si veieu el local ple no patiu, cap al fons sempre queda algun espai. 
Pels que veniu de fora sapigueu que el local és a la plaça de la Vila, al costat del Forn de pa de ca la Feliça.
Podeu aparcar al carrer Mañé i Flaquer. Entreu a peu al nucli antic.
A fora veureu una parada de productes de segona mà. Els beneficis seran per la mateixa causa. Aquest espai el gestionaran els amics de la Travi. (També podeu deixa-hi productes per vendre)
Pels que heu d'actuar: quan arribeu feu-ho saber i us presentarem per la megafonia.
Sou a temps d'afegir-vos. Inspireu-vos i aprofiteu l'escenari. Compartiu el vostre art.
No oblideu la causa de diumenge. Transformem la indignació en solidaritat. Transformem la mandra matinal amb tendresa solidària.
Si ens toquen a un ens ataquen a tots/es.

SOBRE EL REGLAMENT DE L'AIGUA

El març de 2012 es van iniciar els tràmits per redactar i aprovar els reglaments de l'aigua i el clavegueram. L'Alternativa Baix Gaià desplega llavors un procés participatiu per tal de recollir les propostes de la ciutadania. Pensem que l'Ajuntament no ho fa i tampoc permet participar al Consell Municipal de Sostenibilitat.
El novembre de 2012 es va aprovar el Reglament de l'Aigua i el Clavegueram. La proposta del govern municipal (CIU, PP i GIT) va rebre també el suport del PSC. ERC es va abstenir. Només hi van votar en contra els regidors de l'Alternativa Baix Gaià per l’augment del 60% dels mínims obligatoris i per la voluntat expressa de l'empresa de voler fer negoci amb un servei bàsic com és l'aigua. 
Davant dels augments injustificats dels consums mínims, l'Alternativa va posar damunt la taula la necessitat de crear un banc d'aigua no consumida (i sí pagada!) per tal que sigui destinada a les famílies necessitades. Hem de pensar que s''ha augmentat un 60% els consums mínim de l'aigua. Encara que no la consumeixis, la pagues. El curiós del cas és que l'equip de govern va emetre un comunicat que deia que hi hauria un 40% de descompte en la factura de l'aigua. Però no es va explicar que augmentaven els mínims. Dels 12 metres cúbics d'abans s'ha passat als 20 metres cúbics d'ara. Els ciutadans hem de pagar un munt d'aigua que no consumim i que l'empresa empra per tornar a fer negoci. D'un dret ciutadà s'ha fet un negoci.
El ple municipal del 17 de gener del 2013 va resoldre les al·legacions presentades i va aprovar definitivament la modificació del "Reglament del Servei de Proveïment d'Aigua Potable" i el "Reglament del Servei Municipal del Clavegueram". L'anunci d'aprovació i els textos definitius es van publicar al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (número 25, de 30 de gener del 2013). Els reglaments van entrar en vigor l'endemà mateix.
Cap de les nostres propostes va ser assumida en aquest document. Una de les coses que més ens va sorprendre va ser la presència, en la fase de redacció, d'un representant de l'empresa concessionària. 
D'això darrer en parlem demà, aquí mateix.

dijous, 7 de març de 2013

SEGONA FASE DE VOTACIONS PEL TORRENC DE L'ANY


Encara que ja vàreu votar a la primera fase ara ho podeu tornar a fer. Queden tres finalistes. "El regidor Lluís Suñé, l'activista Iris Figuerola i l'esportista Berta Castells són els tres finalistes a un premi que ha recollit des de principis de novembre prop de 1.400 vots."  Aquest procés finalitza el 22 de març. Per votar podeu anar a l'enquesta de la columna de la dreta de www.baixgaia.cat o enviar un correu a redaccio@diaridelatorre.com.

dimecres, 6 de març de 2013

L'ESCOLA MIRADES NO S'HA DE TANCAR!

L’ESCOLA MIRADES HA DE CONTINUAR
Alternativa Baix Gaià
Març de 2013
L’Escola Mirades es crea el 2006 amb el nom provisional de “Torredembarra”. La vila tenia llavors 14.044 habitants. Durant els 5 anys de crisi, la població ha augmentat. Només el darrer any la corba ha baixat. Però, atenció, en cap cas la població s’acosta als 14.000 habitants del 2006. Actualment, Torredembarra té 15.300 habitants.

L’any que es crea l’Escola Mirades Torredembarra va escolaritzar els xiquets i xiquetes nascuts el 2003. Aquell any nasqueren 148 infants. L’evolució posterior es mostra força estable. El 2012 en van néixer 162. Aquest curs es preveuen matricular-ne 174. 
L'any que es decideix tancar Mirades de manera progressiva, el 2011, la població seguia augmentant. Curiosament, es va dir que la supressió del P3 de Mirades es produïa per la disminució de la població.
De totes maneres, al Consell Escolar Municipal de Torredembarra celebrat el desembre de 2011 es va deixar la porta oberta a rectificar aquesta decisió si la "tendència de l'alumnat de P3 es capgira i tendeix a l'alça".
No veiem cap motiu pel qual tancar l’Escola Mirades. Sabem que una part dels nascuts a la Torre després no es matriculen a P3. Però també sabem que, a part dels nascuts a la vila, un nombre de futurs alumnes han nascut a fora.
L’Escola Mirades no es pot tancar:
1.- El nombre de naixements és força estable malgrat la crisi econòmica. La població de Torredembarra ha augmentat en aquests anys de crisi (excepte el 2012).
2.- Tancar Mirades suposa augmentar les ràtios de les altres escoles de manera preocupant. Fins i tot, és molt possible que s’hagi de triplicar alguna línia. Aquest darrer extrem suposaria tornar a ubicar barracots a les escoles.
3.- El fet de repartir els alumnes de P3 que haurien d’anar a Mirades a altres escoles suposa que els seus germans que encara fan primària passaran a augmentar automàticament també les ràtios de primària dels altres tres centres educatius.
Conclusió:
Si es tanca Mirades no serà pas per manca d’alumnes sinó per una retallada més dels governs neoliberals que estem patint, que estan donant milions d’euros a la banca en detriment dels serveis públics.
Mirades demana un escola com pertoca, amb bones instal·lacions, on l’equip docent pugui desenvolupar el seu projecte educatiu. El repartiment de l’alumnat per zones ajudarà a acabar amb la concentració d'alumnat de famílies immigrants.
El representant de l'Alternativa Baix Gaià va exposar aquests motius a la darrera reunió del Consell Escolar Municipal celebrada el 5 de març de 2013.

dimarts, 5 de març de 2013

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ PROPOSA COBRAR UNA TAXA ALS BANCS PELS CAIXERS AUTOMÀTICS QUE TENEN A LES FAÇANES

Els bars paguen per tenir terrasses amb taules i els bancs, no. És una mesura que ja estan aplicant altres ajuntaments com per exemple Manresa (300 euros l'any), Sabadell (uns 200 euros l'any segons la zona), Figueres, el Masnou, Picanya, Berga, Carlet, Vic o Amposta,
Aquesta mesura va néixer amb polèmica perquè la part afectada ho va recórrer al TSJC. Aquest òrgan, però, va donar la raó als ajuntaments l'any 2004.
dilluns, 4 de març de 2013

AVUI DILLUNS, REUNIÓ DE L'ALTERNATIVA

Avui a les 18h ens trobem per parlar d'educació i benestar social. Hi sou convidades/ts. Per saber el lloc on ens trobarem: alternativabg@gmail.com

dissabte, 2 de març de 2013

AHIR EL LLUÍS VA ANAR A DECLARAR ALS JUTJATS DEL VENDRELL

Diversos veïns de la Torre el van acompanyar. L'advocat va poder desmuntar els arguments de les acusacions. El cas continua obert. Estem pensant de fer una marató musical per recollir diners per pagar els serveis jurídics. T'apuntes a cantar?
De la roda de premsa vam tenir un ampli ressò el divendres. Veieu l'Ara, per exemple. Els arguments estan força ben explicats. Tac 12, però, s'equivoca. Evidentment no ho han fet expressament però no es veritat el que diu el locutor en començar la notícia: "quan en un article va demanar apadrina un nen d'Extremadura". Això és fals i s'ha de dir ben clar. L'article era una denúncia sobre les balances fiscals i l'acudit que l'acompanyava era això, un acudit! Per tant, fem el favor de no enredar la troca i dir les coses pel seu nom. Desmuntem els arguments de la caverna mediàtica i no caiguem en errors que poden confondre a la ciutadania. La resta de la notícia de Tac 12 està molt bé. Hi podreu escoltar els arguments de l'advocat del Lluís.
Escolteu també el fragment d'ahir del Món a Rac 1. Jordi Basté es posa les mans al cap amb aquest cas. La periodista que l'acompanya, per cert s'equivoca quan diu que el regidor "va dir irònicament adoptar un nen extremeny". Això no és veritat. L'article era una cosa i l'acudit era un altre. De totes maneres el tall de veu és molt bo i els agraïm aquesta valentia i el seu suport.

Passem a la premsa espanyola. La Crónica de Badajoz menteix. Ho fa, per començar, al titular. Diu: "Declara ante el juez el concejal catalán que propuso apradinar niños extremeños en 2008". Aquesta afirmació és totlament falsa i respon a un muntatge d'aquest tipus de mitjans. El Lluís va fer un article sobre les balances fiscals i va posar al costat un acudit. En cap cas va proposar apadrnar nens. I ho saben, i menteixen. Segona mentida: la notícia diu que l'acusat a declarat davant del "fiscal del Estado y el abogado de la Junta de Extremadura." Això és fals: no es van presentar!
Però, som-hi: qui s'amaga darrere La Crónica de Badajoz? és un diari petit i d'extrema dreta? No. El curiós del cas és que l'empresa editora és, ni menys ni més, que el Grupo Zeta, propietària de El Periódico de Catalunya. Ailàs! A Catalunya predica uns valors i a Badajoz uns altres. Així va va la premsa escrita, de cap a caiguda. El capital no té valors i escriu allò que els lectors volen llegir. Doncs l'erren. El titular és fals i si la justícia espanyola funcionés tindrien problemes legals. Però aquí només tenen problemes legals els que posen el dit a la llaga: no es pot mantenir aquest finançament.
Seguim: Hoy.es menteix. Llegim el titular: "Declara ante el juez el concejal catalán que pidió apadrinar niños extremeños". Això és fals, tal i com hem explicat més amunt. Però quina empresa permet als seus treballadors publicar un titular fals? Serà una empresa petita i sense mitjans? Doncs, no. Es tracta d'un mitjà vinculat a Vocento, l'empresa que edita l'ABC o Las Provincias, per exemple, amb anunciants com ING o FORD.

divendres, 1 de març de 2013

MOLTA GENT DE TORREDEMBARRA I D'ALTAFULLA VA DONAR SUPORT AHIR AL VESPRE AL LLUÍS

Avui divendres a les 11h el Lluís declara al Vendrell. Persones de diverses entitats torrenques l'acompanyaran. Qui vulgui compartir cotxe s'ha quedat a les 10h a l'aparcament del carrer Mañé i Flaquer.