dimarts, 30 d’abril de 2013

DELS POBLES MÉS ENDEUTATS

Aquests dies s'ha publicat a la premsa comarcal el rànquing d'endeutament dels municipis. Torredembarra és dels més endeutats. La xifra supera els 24.900.000 d'euros, 1628,47 euros per habitant!

diumenge, 28 d’abril de 2013

PREPARANT EL BUTLLETÍ

El dia 1 surt el butlletí del mes de maig. Si voleu proposar temes o enviar imatges ho podeu fer a través d'aquest correu: alternativabg@gmail.com

divendres, 26 d’abril de 2013

ENS ARRIBEN QUEIXES PER LA BRUTÍCIA DELS CARRERS BARCELONA I PASSEIG DE L'ESTACIÓ

Veïns d'aquests carrers ens han vingut a trobar després que l'ajuntament no els hagi volgut rebre. La neteja és insuficient i, a part de mala imatge, dóna problemes d'higiene.

dimecres, 24 d’abril de 2013

L'ALTERNATIVA PREGUNTA AL PLE PER LA ZONA BLAVA DE L'AVINGUDA FRANCESC MACIÀ

L'equip de govern va respondre que s'havien equivocat, que només havien de pintar la zona de Baix a Mar. Com quedarà, doncs, l'Avinguda Francesc Macià?

dimarts, 23 d’abril de 2013

L'AUDITORI CONTINUA ABANDONAT

L'octubre de 2007 l'Ajuntament de Torredembarra va aprovar inicialment el projecte de Teatre-Auditori. Les entitats culturals van poder veure el projecte i presentar esmenes. L'equip de govern de llavors estava format per PSC, ERC i GIT. La Generalitat de Catalunya va atorgar una important subvenció per tirar endavant el projecte. El projecte estava valorat per uns 4 milions d'euros. El termini d'execució havia de ser de 18 mesos. Al ple municipal de 13 de març de 2008 es va procedir a l'adjudicació de l'obra civil (pel valor d'uns 2 milions d'euros) a l'empresa Trancornejo, SA. El termini d'execució d'aquesta fase havia de durar 11 mesos. L'equip de govern estava format per PSC, ERC i GIT. A l'agost de 2008 es forma un nou equip de govern amb CIU, l'AGRUPACIÓ, PP, GIT i la regidora trànsfuga Laura Pradeda. Les obres van començar aquell mateix any 2008. El maig de 2009 la regidora d'Obra Pública era Laura Pradeda. Al Som-hi de setembre de 2009 s'informa que les obres s'han executat de la següent manera: obra civil un 80%, aire acondicionat un 60% i l'escenografia-audiovisual-acústica un 0%. 
A principis de 2010 la regidora no adscrita Pradeda va ser expulsada de l'equip de govern. Obra Pública passa a ser gestionada per Masagué.
El 28 de febrer de 2010 l'Alternativa Baix Gaià es feia ressò de la notícia de l'aturada de les obres de l'auditori per una possible desviació pressupostària.
El desembre de 2010 l'Alternativa denuncia l'estat de les obres públiques inacabades, entre elles l'auditori.
El febrer de 2011 Pérez deix l'Agrupació i es queda amb l'acta de regidor formant part de l'equip de govern.
Al juny de 2011 es forma un nou govern municipal format per CIU, PP i GIT.
El juliol de 2011 l'Alternativa denuncia que l'Ajuntament (CIU-PP-GIT) vulgui destinar tan sols 250 euros per a conservar l'auditori.
El 28 d'agost de 2010 l'Alternativa publica una imatge de l'auditori per denunciar el seu abandonament.
El setembre de 2011 l'Alternativa torna a denunciar públicament l'opacitat en la gestió de l'auditori ja que no expliquen quins són els seus plans per l'auditori.
El 21 de setembre de 2012 denuncia l'Alternativa l'abandonament de l'auditori per part de l'Ajuntament.
L'Ajuntament no ha donat la informació necessària per entendre què està passant a l'auditori.
Perquè no es donen les xifres de la desviació pressupostària? Qui n'és el responsable?
En tot aquest període descrit l'Alternativa Baix Gaià no ha participat en cap equip de govern municipal. Sempre ha restat a l'oposició intentat fiscalitzar i col·laborar en aquells projectes positius per a la vila.

dilluns, 22 d’abril de 2013

13% DELS HABITATGES ESTAN BUITS

Cada 10 anys l'Instituto Nacional de Estadística publica un estudi sobre el cens. Les dades de Catalunya estan incloses encara en aquest estudi. Les dades publicades fa uns dies inclouen el període 2001-2011. A Catalunya hi ha 448.356 habitatges buits, 84,9% dels quals està en bon estat. El nombre d'habitatges ha crescut un 16,6% en aquest període, arribant a les 3,86 milions d'unitats.

diumenge, 21 d’abril de 2013

HO HEM ACONSEGUIT! HAN RETIRAT LA CASETA ABANDONADA DE LA IMMOBILIÀRIA QUE HAVIA DE GESTIONAR LA VENTA DE PISOS A TOCAR DE LA PIRELLI

Fa temps que la denunciàvem. Les darreres ocasions van ser el 18 de març i el 16 de febrer. Al febrer, precisament, celebràvem la retirada d'una altra caseta situada a la Malla XIII. Aquestes desferres de la darrera festa immobiliària han donat molta mala imatge a la Torre. Amb les nostres denúncies hem aconseguit que esretirressin la de l'aparcament de la zona esportiva, la de l'hort de l'Oca, les de Muntanyans I i les de la Malla XIII. Ara anem a per les estructures de blocs de pisos abandonats. Som-hi!

dissabte, 20 d’abril de 2013

VAM VOTAR EN CONTRA DE LA MITJA DE DEDICACIÓ DE LA REGIDORA DEL PP

La proposta de l'equip de govern va rebre el suport del PP, CIU i GIT. El PSC es va abstenir i ERC i ABG van votar en contra. La regidora M.D. Toda no es va presentar al ple extraordinari.

divendres, 19 d’abril de 2013

NO VULL PAGAR

L'Alternativa Baix Gaià ha entrat una moció a l'Ajuntament de Torredembarra demanant que l'IRPF i l'IVA es deixi de pagar a l'agència espanyola i es faci a la catalana. Veurem el grau de compromís dels partits polítics locals amb el patiment de les persones i comerciants torrencs.

dimecres, 17 d’abril de 2013

DIJOUS, PLE EXTRAORDINARI

Dijous es consolidarà encara més el pacte #CIU #PP a #Torredembarra, posant a una regidora del #PP amb contracte de mitja jornada.

diumenge, 14 d’abril de 2013

GUILLEM AGULLÓ: NI OBLIT NI PERDÓ!

Ara fa 20 anys del seu assassinat. Veieu l'article del Jordi Creus a l'Ara. Escolteu la cançó dels Cagant Melodies. La pancarta és del 1997.

dijous, 11 d’abril de 2013

COMERCIANTS INDIGNATS AMB EL TRACTE DE L'AJUNTAMENT

Són temps difícils i l'Ajuntament, a més a més, posa més traves. Totes les administracions estan fiscalitzant els pocs autònoms que queden de manera que fa por. Sembla que vulguin que tanqui tothom. Avui en parlarem.

dijous, 4 d’abril de 2013

ESTAT LAMENTABLE DE LA VIA DE TREN AL SEU PAS PER L’AVINGUDA FRANCESC MACIÀ

Mesos enrere vam denunciar la tala d’arbres en aquest carrer. Fa temps, a més, que s’hi acumula runa. Sembla un abocador. La imatge és pèssima per al poble i per a la mateixa Adif-Renfe. No es pot fer un requeriment a l’empresa? Ja s’està fent als propietaris dels solars abandonats...

dimecres, 3 d’abril de 2013

L'ESTAFA DE LES PREFERENTS

A Xipre les quitances rondaran el 30%. Però a l'Estat espanyol l'estafa de les preferents, que ha servit per capitalitzar els bancs, supera aquesta xifra amb escreix. La majoria de preferents es van vendre el 2008. Ho explica l'Ara del 30 de març.

dimarts, 2 d’abril de 2013

LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL CONTINUEN EN MIG DE LA TORRE. LA MOCIÓ APROVADA EL 2009 CONTINUA AL CALAIX

Aquí teniu una imatge de l'antena ubicada entre els carrers Mercat, Lleida i Pere Badia. El 2009 l'Alternativa va recollir una petició d'una colla de comunitats de veïns afectades i va presentar una moció al ple per tal de regular la seva presència dins del nucli urbà. La moció s'aprovà i al cap d'uns mesos els nostres governants municipals la guardaren al calaix afavorint, d'aquesta manera, els interessos de les grans empreses que s'amaguen darrera aquesta ferralla i en detriment de les famílies que les pateixen. Sabíeu que vosaltres pagueu més impostos municipals que aquestes macro empreses? Doncs ara ja ho sabeu. Un mes després de l'aprovació l'Alternativa va preguntar al ple què havien fet des de llavors. L'agost de 2010 recordàvem el tema de les antenes. El gener de 2012 recordàvem l'incompliment de la moció esmentada. A més a més, el febrer de 2013 vam denunciar públicament que l'antena d'Ona la Torre que està al carrer Escoles continuava allí tot i que es va pressupostar el seu trasllat al Pujol. Res.