diumenge, 30 de juny de 2013

ESTÀ FENT BÉ LA FEINA EL REGIDOR DE GOVERNACIÓ?

En els darrers mesos la policia local de Torredembarra ha aparegut en diverses ocasions a la premsa per assumptes judicials. La darrera vegada va ser el diumenge 30 de juny de 2013. El titular del Diari de Tarragona és força eloqüent: "Juzgan a un expolicía por ofrecer un permiso 'a cambio de un sobre'". És un cas aïllat? Pensem que el regidor de Governació hauria de donar explicacions. La notícia, que ocupa una pàgina sencera, es complementa amb un breu sobre el currículum del cap de la policia local: "Un jefe mirado con lupa". Esperem que la policia local torni a ser notícia per la feina ben feta, pel seu esperit de servei públic i per la detenció dels mafiosos i delinqüents que ronden la vila. Ara no és així.

PER LA LLIBERTAT, DRET A L'AUTODETERMINACIÓ!

Aquí teniu un resum de 15 minuts de la festa per la llibertat del Camp Nou del 29 de juny de 2013.

La imatge és de l'Instagram del David. Merci!

divendres, 28 de juny de 2013

EL RIU GAIÀ ÉS A LES PORTES DE L'EIN DE LA DESEMBOCADURA

Ahir dijous el riu Gaià va arribar a miga camí entre la carretera nacional i el pont de la via del tren, a tocar de l'Espai d'Interès Natural de la Desembocadura del Gaià. Van molts els veïns del Baix Gaià que es van acostar al riu a gaudir de l'espectacle de veure baixar aigua pel tram sec.
DARRERA HORA: HAN TALLAT L'AIXETA, TORNA AL RAIG NORMAL DELS DARRERS MESOS, JA NO ARRIBA A L'EIN.

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ VOL PUBLICAR EL NOM DE LES SUCURSALS BANCÀRIES TORRENQUES QUE HAN DESNONAT FAMÍLIES AFECTADES PER LA CRISI

L'Alternativa Baix Gaià vol publicar el nom de les sucursals bancàries que s'han negat a negociar la dació en pagament. Volem saber quines caixes i quins bancs s'han quedat amb pisos que van ser valorats per un preu i que ara que se'ls queden amb una tasació a la baixa. Volem posar noms a la violència financera que ha tingut la barra de quedar-se els habitatges dels pares que van avalar els seus fills que han estat afectats per la crisi que han provocat els bancs. Ajudeu-nos: escriviu al correu alternativabg@gmail.com

NOTÍCIES D'AVUI

 • L'extresorer del PP, Bárcenas, ja és a la presó. Té 40 milions d'euros a Suïssa. El PP respon amb 17 paraules. Veieu el País. Bárcenas va estar més de 20 anys en l'equip financer del PP. Va renunciar a l'escó de diputat l'abril de 2011.
 • El mes de maig de 2011 El País va publicar que el PP pagava sobresous als seus dirigents, inclòs l'Aznar.
 • El Govern multa a Repsol per un vessament de 6.000 tones de nafta.
 • "L'Estat ha passat, en 3 anys, de transferir 11.6M€ per a beques per a llibres escolars a Catalunya a transferir-ne només 2,6M"
 • La Caixa ha declarat beneficis el 2012 que pugen als 135 milions d'euros.

dijous, 27 de juny de 2013

EL REGIDOR DEL PP CONVOCA ALS MEMBRES DEL CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT A DEBATRE EL PROJECTE D'ORDENANÇA PER GARANTIR LA CONVIVÈNCIA CIUTADANA. MENTRE EL SEU PARTIT INTENTA TRENCAR LA CONVIVÈNCIA A CATALUNYA NEGANT EL DRET A DECIDIR DEL POBLE CATALÀ. EL PP IMPOSA LES SEVES LLEIS ESPANYOLES I LA SEVA BANDERA.

"Benvolgudes i benvolguts,
Us recordem que demà 28 de juny de 2013 a les 20 hores a la sala Cal Maiam hi ha prevista la reunió per parlar sobre l'avantprojecte de l'ordenança de mesures per garantir la convivència ciutadana a Torredembarra.
Atès que els aspectes a tractar en l'ordenança son temes de gran importància en el nostre dia a dia, com ho són el civisme i la convivència ciutadana al nostre municipi, us demanem la vostra participació i l'assistència en la reunió dalt esmentada."

AIGUA PEL GAIÀ!

Veieu les imatges a l facebook de l'Associació Mediambiental la Sínia.

dimarts, 25 de juny de 2013

CUES PER ENTRAR A LA TORRE

És increïble però cert. A les vuit del matí d'un dia laborable es pot entrar a la ciutat de Tarragona amb cotxe i sense fer cua. Per entrar a la Torre, per la nacional 340, cal fer cua. Les retencions matinals es produeixen quan els cotxes intenten pujar cap a la rotonda que reparteix el trànsit cap a la variant, l'autopista, la carretera de la Riera i la carretera que porta a la Torre. Aquestes retencions són poca cosa si les comparem amb les que es produeixen els diumenges amb els vehicles que intenten agafar l'autopista. Les cues arriben més avall de la benzinera de la Galp. Sabent que és una infraestructura força nova, caldria preguntar-se qui la va dissenyar i quins polítics la van impulsar.

L'AJUNTAMENT PAGA MIG MILIÓ D'EUROS A L'ANY EN "PRODUCTIVITATS"

No són sous. Són sobresous. L'Ajuntament, en plena crisi i amb gent passant gana al poble, paga sobresous a una part dels seus treballadors. Ho explicava el Diari de Tarragona en la seva edició del 23 de juny. Aquesta pràctica és habitual a l'Ajuntament. Veient l'escàndol, la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona ha sol·licitat un informe per tal que l'Ajuntament acrediti la legalitat d'aquests complements. L'escàndol també ve per aquesta part. Com és que cap administració catalana ha posat mans a l'assumpte? La  xifra exacta de "productivitats" pagades és de 518.730 euros. Cada mes es paguen 45.000 euros en productivitats i 20.000 en gratificacions. Aquests pagaments, segons informa el Diari, afecten a moltes regidories, com per exemple Benestar Social, Esports, Cultura o Urbanisme. Hem de pensar que del pressupost municipal el capítol de Personal s'emporta un gran percentatge. L'Ajuntament de la Torre té 274 treballadors. Segons explica el Diari de Tarragona, l'Ajuntament s'ha negat a demanar l'informe al Secretari Municipal que demana la Subdelegació del Govern, tot i que sí ha enviat la resta de documentació que se li ha requerit.

diumenge, 23 de juny de 2013

12 empreses d'hostaleria del nucli antic #Torredembarra van demanar reunió amb representants de l'ajuntament fa 2 mesos. Cap resposta...

LA PAH DEMANA EXPROPIAR ELS PISOS BUITS PROPIETAT DELS BANCS QUE HAN ESTAT NACIONALITZATS

L'Ada Colau de la PAH va demanar divendres al president Mas que els pisos de les entitats financera que hane stat rescatades siguin de propietat pública i serveixin per tenir pisos de lloguer social. La PAH també va demanar que els ajuntaments diexin de cobrar les plusbàlues quan les famílies afectades per la crisi donin el seu pis als bancs. Finalment, Mas no va acceptar aturar tots els desnonaments. Curiosament la PAH ha pogut reunir-se abans amb els presidents de l'Equador i de Bolívia que no pas amb el de Catalunya.

Altres notícies:

29 de JUNY, AL VENDRELL


divendres, 21 de juny de 2013

ELS PREUS DELS LLOGUERS A TORREDEMBARRA CONTINUEN INFLATS

Els lloguers de Torredembarra se situen per damunt de la mitjana de les comarques tarragonines. El preu mitjà d'un habitatge a la Torre és de 544 euros mensuals, per damunt dels 516 de la "província" Tarragona. El darrer mes, el de juny, han tornat a pujar. La tendència dels darrers tres mesos és a l'alça. El curiós del cas és que les rendes a Torredembarra són baixes. Moltes famílies no tenen cap ingrés, altres compten amb 400 euros menusals. I els que treballen han de fer filigranes amb n+omines que ronden els 600-800 euros. És evident que les administracions públiques han de posar mà en l'assumpte. La intervenció o la inacció davant d'assumptes d'aquesta mena defineixen les polítiques dels ajuntaments i les administracions superiors. Al costat de qui estem?
Es dóna el cas que darrerament Torredembarra ha aparegut als mitjans pel cas d'una família que no podeia pagar el lloguer i que va estar vivint uns dies al cotxe, al carrer.

dijous, 20 de juny de 2013

NOVETATS AL GAIÀ

Veieu Ona la Torre.
Veieu Catalunya Informació.
Veieu Tac 12 (Minut 9:30').
Veieu Gencat.cat.

LA CADENA HUMANA PER LA INDEPENDÈNCIA PASSARÀ PEL BAIX GAIÀ

Veieu la notícia a Vilaweb.

I altres notícies:

 • Avui els diaris publiquen una nova enquesta: el 55% dels catalans votaran sí a la independència. El 23% votaran el contrari.

MÉS VIOLÈNCIA DEL SISTEMA CONTRA LES CLASSES POPULARS

dimecres, 19 de juny de 2013

EL PP ENFONSA L'ESTAT ESPANYOL EN UNA CRISI SENSE PRECEDENTS, AMB UN ATUR HISTÒRIC I UNS SOUS PELS TREBALLADORS EN CAIGUDA. MENTRE, ELS RICS HAN ACONSEGUIT AMPLIAR ELS SEUS MARGES DE BENEFICIS.

El PP no ha aprovat ni una sola mesura per acabar amb les causes que van provocar la crisi. Al contrari, els culpables de la crisi continuen gaudint d'impunitat i el sistema bancari rescatat continua especulant amb el capital i no fa que flueixi el crèdit cap a les petites i mitjanes empreses. La fiscalitat i l'especulació no està permetent l'auto ocupació ni l'empreneduria. El PP tampoc ha acabat amb l'evasió fiscal de les grans empreses espanyoles.

dimarts, 18 de juny de 2013

NO TENEN NI ÈTICA NI MORAL: LA CEOE VOL ELIMINAR ELS 4 DIES DE PERMÍS PER DEFUNCIÓ D'UN FAMILIAR

Veieu la notícia a l'Ara.

AQUESTS DIES ESTAN COBRANT L'IBI AMB UN AUGMENT DEL 4,3% RESPECTE L'ANY PASSAT, UNA XIFRA QUE SUPERA L'IPC

ENTREVISTA AL LLUÍS A ALTAFULLA RÀDIO

Aquí teniu l'enllaç.
I si voleu recuperar l'entrevista al Lluís del BaixGaià.cat aquí teniu l'enllaç.
Recordeu que si voleu signar el manifest de suport al Lluís cal que aneu aquí.
I recordeu que la plataforma de suport "Lluís Absolució" té un blog i facebook.

EL REGIDOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA CONVOCA L'INICI D'UN PROCÉS PARTICIPATIU, QUE VOL COMPTAR AMB INFANTS I JOVES PER ELABORAR UNA ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA CIUTADANA, QUAN EL CURS JA S'HA ACABAT

José Oviedo, president del Consell Municipal de Sostenibilitat i regidor de Participació Ciutadana, convoca l'inici d'un procés partiipatiu, que vol comptar amb infants, joves i adults, el 28 de juny, quan el curs escolar ja ha acabat. A principis del 2013 la la Comissió Permanent del CMST va començar a parlar la necessitat d'organitzar un procés participatiu per elaborar una ordenança que garanteixi la convivència ciutadana. Ara que s'acaba el curs, el president convoca la reunió que inicia el procés. Es tracta d'una altra mostra del desinterès i la descoordinació que ha caracteritzat les polítiques de participació d'aquest regidor del PP de Torredembarra.
Hem de tenir en compte que si es vol fer un procés participatiu real, que compti amb la participació activa dels nostres adolescents, s'ha d'implicar als centres educatius de secundària. Aquest procés s'hauria d'haver inaugurat coincidint amb l'inici del proper curs escolar, implicant també les regidories d'ensenyament i de joventut.

dilluns, 17 de juny de 2013

QUANTS DINERS VAL MANTENIR EL WEB MUNICIPAL TORREDEMBARRA.CAT? QUAN COBRA EL SR. REGIDOR DE GOVERNACIÓ, COMUNICACIÓ, PARTICIPACIÓ CIUTADANA I NOVES TECNOLOGIES? EL WEB MUNICIPAL NO HO POSA. ESTÀ JUSTIFICAT EL SEU SOU I EL QUE VAL MANTENIR EL WEB MUNICIPAL?

DES DE L'AGOST DE 2012 QUE NO ES PENGEN LES NOTES DE PREMSA A LA "SALA DE PREMSA" DEL WEB MUNICIPAL


NO TROBEM EL "SOM-HI" AL WEB MUNICIPAL

SEGONS EL WEB MUNICIPAL, DES DEL 2011 NO HI HA OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ A L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

En un altre espai del web podem llegir que el 2012 es van fer tres concursos-oposició per cobrir tres places diferents. Seguint la llei, es va anunciar al BOE, al DOGC i al BOPT. Per què no es va anunciar en portada al SOM-HI? Hagués estat un exercici de transparència total i hagués animat a molts torrencs a estudiar i a presentar-se.

ALGUNS ESPAIS DEL WEB MUNICIPAL ESTAN EN BLANC


dissabte, 15 de juny de 2013

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ FA UNA CRIDA A LA PARTICIPACIÓ A L'ACTE DE SUPORT AL LLUÍS D'AQUEST VESPRE

L'Alternativa Baix Gaià fa una crida a la ciutadania a participar activament a l'acte convocat per la Plataforma "Lluís Absolució". L'ABG referma el seu suport al Lluís davant la denúncia per un suposat ultratge a Espanya orquestrat per la justícia espanyola i la caverna mediàtica. Es tracta d'un judici polític sense cap fonament jurídic. Ni l'acudit el va fer el Lluís ni va existir mai cap campanya d'apadrinament. Ho sap tothom, fins i tot la part acusatòria, i ningú s'atreveix a tirar enrere aquesta farsa. 
Per tot això demanem que tothom es manifesti en suport al Lluís i en contra de les agressions que està rebent el poble català. Només els que viuen d'aquest sistema injust estan d'acord en mantenir les acusacions. 

Seguiu totes les novetats del judici al blog http://lluisabsolucio.blogspot.com 

divendres, 14 de juny de 2013

STOP!


Us presentem un documental: "Stop! Rodando el cambio".
L'ha enregistrat un equip de dones que han viatjat per la Península i per França cercant alternatives al capitalisme.

dimecres, 12 de juny de 2013

AVUI DIMECRES, A LES 20:30h REUNIÓ DE LA PLATAFORMA "LLUÍS ABSOLUCIÓ"

A l'Auca Taverna.

L'EROSKI DE TORREDEMBARRA TIRA MENJAR BO A LES ESCOMBRARIES

Ens fan arribar aquesta notícia que ens escandalitza. Són diverses les persones que als vespres es passen pels afores de l'Eroski a recollir menjar que llencena als contenidors. Algunes d'aquestes persones després redistribueixen aquests productes a altres famílies sense ingressos. No es podria arribar a un acord amb els afectats per la crisi que dignifiqués aquest traspàs de menjar?

dimarts, 11 de juny de 2013

80 EUROS PER UNA MULTA DE ZONA BLAVA

Aquesta és la xifra que els torrencs i les torrenques estan pagant quan no han posat el tiquet de la zona blava. No es pot anul·lar de cap manera. Aquesta xifra és totalment desproporcionada amb el que les famílies estan cobrant. La majoria de famílies de la Torre està afectada per la crisi. S'han de replantejar el preu de les multes.

dilluns, 10 de juny de 2013

UNA ALTRA POLÍTICA ECONÒMICA ÉS POSSIBLE


I altres retalls interessants:

 • Chomsky denuncia que el 10 de maig va condemnat Efraín Ríos, l'exdictador de Guatemala, i al cap de deu dies la sentència s'ha anul·lat en circumstàncies sospitoses. En el mateix article el lingüsta americà implica als Estats Units i a Israel amb la guerra d'extermini que hi va haver en aquell país.
 • L'Audiència Nacional investigarà l'estafa de les preferents.
 • Coneixeu la composició del nou Constitucional espanyol? Algunes dades:
  • Francisco José és autor de la següent frase: "S'equivoquen, Franco tenia un alt sentit de la justícia".
  • F. Pérez de los Cobos: d'ell i el seu pare s'afirma que han estat membres de Fuerza Nueva.
  • Juan José González: Va defensar l'objecció de consciència contra l'assignatura d'educació per a la ciutadania.
  • Andrés Ollero: és membre de l'Opus Dei.
  • P. González-Trevijano: Va ser conseller de l'ABC.
  • Santiago Martínez-Vares: Defensor a ultratge del castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana.

L'EXTRESORER DEL PP (BÁRCENAS) VA ARRIBAR A ACUMULAR 38 MILIONS D'EUROS EN COMPTES SUÏSSOS

Veieu la notícia al Punt Avui.

Altres notícies:

EL MÚSIC TORRENC MANEL PARTICIPA EN UN DOCUMENTAL SOBRE L'OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIAAltres:

EL GOVERNADOR DEL BANC D'ESPANYA DEMANA SOUS PER ALS TREBALLADORS PER SOTA EL MÍNIM INTERPROFESSIONAL (645 EUROS) MENTRE ELL COBRA 81.320 EUROS CADA SIS MESOS

Veieu la notícia aquí.

dissabte, 8 de juny de 2013

VOLEN DESNONAR A LA FAMÍLIA ARÓSTEGUI: ATUREM-HO!

A través del Facebook del Gepec de Torredembarra hem pogut conèixer el cas de la família Aróstegui. Es tracta d'un cas més dels afectats per la crisi que patim tots plegats. El mes d'agost el banc on tenen la hipoteca es quedarà el seu habitatge per deixar-lo buit o revendre'l. La família quedarà al carrer, sense cap subsidi ni ajuda. Tenen 4 fills. Un d'ells té síndrome de down. Des del Gepec es fa crida a donar suport. S'ofereixen per rebre les persones amb ganes de col·laborar. Podeu passar a partir de les 9 del matí per cal Bofill o trucar al 697 904 411. Des de l'Alternativa volem fer una crida a tot el poble a donar suport a aquesta família. Aturem la violència dels bancs, cerquem solucions dialogades.


29 de JUNY

Matí:
Tarda:

divendres, 7 de juny de 2013

L'AJUNTAMENT PREVEU AIXECAR ELS CARRERS DEL NUCLI ANTIC SENSE HAVER PARLAT ABANS AMB ELS VEÏNS

Segons hem pogut llegir a la premsa local, l'equip de govern té previst que s'iniciïn les obres de condicionament de la distribució de l'aigua corrent el proper 10 de juny. Es tracta d'una actuació que afectarà als carrers "Sant Antoni, Alt de Sant Pere, Nord, Eduard Benot, Freginal i plaça del Castell." Les obres serviran per renovar la xarxa d’aigua potable. El pressupost de l'actuació s'eleva a quasi 900.000 euros. A Ona la Torre podem llegir que "la principal intervenció que s’executarà és el canvi del tipus de canonada passant de l’actual, que és de fibrociment amb uns diàmetres de 50, 60 i 80 mm, a una de nova de polietilè de 125 mm. La canonada existent fins ara comporta que la xarxa d’aigua tingui un rendiment del 74%, considerat baix en termes econòmics i mediambientals." A part de l'estalvi d'aigua s'evitaran les contínues avaries derivades de la instal·lació antiga. Segons la seva previsió les obres s'han d'enllestir abans del 31 de juliol.
Les obres i l'estiu
La polèmica de les obres arriba per dos motius. En primer lloc, la manca d'informació prèvia i, en segon lloc, l'absència de cap intent de negociar dates amb veïns i comerciants. Es dóna el cas, per exemple que fa 45 dies que els petits empresaris que treballen al nucli antic han demanat reunió amb el govern municipal, per tal de tractar problemàtiques i propostes per dinamitzar el comerç, i encara no han rebut resposta. De la mateixa manera, els comerciants del nucli antic han sabut per la premsa local que CIU-PP-GIT estudia treure de l'ubicació actual el mercadet setmanal dels dimarts per tal d'afavorir al comerç de la zona de l'eixample. Es tracta d'un canvi que afectaria enormement les economies de les petites empreses del nucli antic ja que el mercadet és una injecció de visitants que ajuda a fer calaix. La informació tampoc ha estat facilitada a l'oposició: ni se l'ha fet participar, ni se l'ha informat. la comparació amb el procés de Baix a Mar és de rebut. A dalt la Torre no s'ha fet cap reunió amb els veïns.
Més desinformació
A tot plegat li hem d'afegir la petició de reunió de treball amb l'equip de govern per part dels comerciants de l'Avinguda Catalunya. De nou el silenci administratiu s'ha apoderat de la realitat. Tenim polítics i mitjans locals parlant de participació ciutadana quan la realitat ens parla de silencis i d'inacció. Què li costa a l'equip de govern seure a taula amb els comerciants de l'Avinguda Catalunya? Tenen propostes factibles i molt concretes que poden facilitar la vida a tots els veïns. 

LA XIULADA ALS PRÍNCEPS ESPANYOLS AL LICEU DE BARCELONA

Aquí teniu el vídeo.

dimecres, 5 de juny de 2013

AVUI REUNIÓ DE LA PLATAFORMA DE SUPORT "LLUÍS ABSOLUCIÓ"

A les 20:30h a l'Auca Taverna, avui dimecres.
Número de compte per recollir diners: 0081 0321 51 0006517362
Hastag de twitter: #lluisabsolucio
@lluisabsolucio
http://lluisabsolucio.blospot.com
Adheriu-vos al manifest de suport a través de Change.org.
El manifest el trobareu en aquest enllaç.
Reportatge al setmanari La Directa.
Els músics i els poetes ja es preparen pel concert del dia 15 de juny.
La pàgina al Facebook.

dilluns, 3 de juny de 2013

EL 2012 L'ESTAT VA RETALLAR UN 45% LES INVERSIONS A CATALUNYA

-dades extretes del llibre J. Lllombart (2013): Desmuntant la caverna. Barcelona: Angle Editorial-
Els dèficits fiscals per anys (diners qua Catalunya paga a Espanya i no tornen), en milions d'euros:
2006: 14.493
2007: 15.913
2008: 17.200
2009: 16.409
El dèficit de 16.000 milions d'euros suposa que marxen de Catalunya i no tornen 45 milions d'euros al dia.
Per cada euro recaptat a Catalunya només es reinverteixen 0,60.