dimarts, 30 de juliol de 2013

200 EUROS DE MULTA PER ESTACIONAR EN UNA ZONA DE CÀRREGA I DESCÀRREGA

Ens fa arribar aquesta queixa un treballador del ram de l'hosteleria que s'havia aturat un moment per deixar uns papers al restaurant on treballa. és una multa totalment exagerada.
També ens fa arribar una queixa un empresari dels Munts, pels alts impostos que paga.

QUAN COSTA EL SERVEI DE RECOLLIDA D'ESCOMBRARIES? QUIN MARGE DE BENEFICI TÉ L'EMPRESA? QUAN COBREN ELS SEUS DIRECTIUS? I ELS TREBALLADORS? ON VA A PARAR EL BENEFICI DE LA VENTA DELS RESIDUS RECICLABLES?

La gent ja no té ni un duro. Fins i tot treballar a la Torre significa ser pobre, perquè no s'arriba mai als 1000 euros al mes. En canvi estan cobrant més de 1000 euros als bars que reciclen, de factura d'escombraries.
Llavors, cal un exercici de transparència gegant:

Quan diners val recollir les escombraries?
Quants diners guanya l'ajuntament venent els residus reciclables?
Quin marge de benefici té l'empresa?
Quants diners cobren els directius de l'empresa?
Quan cobren els treballadors?

Cal cercar maneres d'abaratir el servei (sense afectar -com fan sempre les grans empreses- als treballadors): la gent no té un duro, ni per pagar la seguretat social -ho sabíeu?-.

Entrem amb en una fase molt dura de la crisi i no paren de pujar els impostos. Estan xuclant tots els diners de l'economia productiva cap a l'especulativa: Els bancs -i polítics al seu servei- estan enfonsant l'economia real. I l'ajuntament cobrant més de 1000 euros per la taxa d'escombraries a les petites empreses! Fixeu-vos: podrien cobrar aquesta taxa en un poble rural del tercer món? No. Aquí això ja no és viable. Estan tancant molts comerços!

Comencem per la transparència: al web municipal no hi ha cap d'aquestes dades que demanem.

Trobareu algunes coses aquí:

www.torredembarra.cat 

QUÈ OPINA LA CAMBRA DE COMERÇ DE TARRAGONA SOBRE EL 1050 EUROS QUE PAGUEN DE TAXA D'ESCOMBRARIES LES PETITES EMPRESES TORRENQUES QUE RECICLEN? I LA UCEPT? HO TROBEN JUST? QUI LLUITA PELS DRETS DELS PETITS EMPRESARIS TORRENCS?

A PART DE MOLESTAR, QUÈ FEIA LA GRUA MUNICIPAL AQUEST MATÍ A LA PLAÇA DE LA VILA?

diumenge, 28 de juliol de 2013

EL CONTRACTE DE L'AIGUA, ALS JUTJATS

Veieu el BaixGaià.cat.

CONEIXEU EL PEDRO ARRIOLA (PP)?

Segons els papers de l'extresorer del PP, el Bárcenas, l'actual assessor de Rajoy Pedro Arriola (i antic assessor de l'Aznar) ha rebut en negre 1,4 milions d'euros del partit. Està casat amb Célia Villalobos.
Altres coses:

dijous, 25 de juliol de 2013

LA TAXA D'ESCOMBRARIES QUE PAGUEN ELS PETITS COMERCIANTS DE LA VILA PODRIA HAVER PUJAT UN 186% EN 15 ANYS

Actualment la taxa que paguen els bars de Torredembarra, per exemple, superen els 1000 euros anuals. Fa 15 anys pagaven uns 500 euros. Ara la majoria de comerços reciclen la major part dels seus residus. Aquests residus després es venen, són un recurs! Haurien de pagar molt menys!
No pensa dimitir ningú? Cap funcionari, tècnic o polític local no pensa actuar? Deixaran ensorrar del tot el petit comerç? Com és que no tracten de la mateixa manera a les grans empreses? Quan paguen les empreses de telefonia mòbil a Torredembarra per instal·lar les seves grans antenes al·legals i actuar al nostre espai radioelèctric? Res!! On són els partits que diuen que es presenten per treballar per Torredembarra? Com és que els grans contractes d'obres i serveis (aigua, infraestructures, neteja, etc.) sempre es donen a grans multinacionals de fora de la Torre?
Com és que s'escanya a impostos als petits i l'ajuntament té llogats a preu d'or dos locals abandonats que no utilitza? Com és que no es fa públic el que cobren els regidors de l'equip de govern?

ELS COMERCIANTS ENS EXPLIQUEN LES POQUES VENDES QUE ESTAN FENT AQUEST ESTIU

S'està notant un descens del turisme i de la despesa que fan a la Torre. Això sí, els impostos que pateixen són els més alts de la història de .

SOLIDARITAT

Tota la nostra solidaritat al poble de #Galiza des de #Torredembarra, poble que també va viure una tragèdia ferroviària el 2002.

dimecres, 24 de juliol de 2013

ESTUDIA CATALÀ!

L'Escola Municipal d'Adults Mar de Lletres de la Regidoria d'Ensenyament de Torredembarra organitza cursos de català. Podeu demanar informació al Patronat Antoni Roig, al carrer Alt de Sant Pere. També podeu trucar al 977640025 (extensions 881 i 882). Al tríptic que han editat la regidoria no facilita el contacte a través de correu electrònic ni la possibilitat de consultar els detalls a través de cap web. Però al web www.torredembarra.cat hem pogut veure que tenen un espai actualitzat amb tota la informació (i un correu electrònic:  escola.adults@torredembarra.cat). Les preinscripcions s'acaben el 10 de setembre i només es poden fer pel matí, de 8:30h a 14h.

dimarts, 23 de juliol de 2013

EL WEB MUNICIPAL NO EXPLICA QUE ELS VEÏNS DE LA TORRE TENIM DRET A UNA TARGETA DE RESIDENTS PER A LA ZONA BLAVA

És molt senzill. Si sou els titulars del vostre vehicle i aquest té més d'un any cal que us adreceu a l'Ajuntament. L'atenció al públic comença a dos quarts de nou del matí. Cal que porteu el DNI i la targeta de zona blava vella. Per qualsevol dubte truqueu al 977640025. Haureu de pagar una taxa (10,40 euros) i podreu gaudir de la targeta durant un any (amb un valor de 99 euros). El web municipal no ho explica.

dilluns, 22 de juliol de 2013

LES CARRERES UNIVERSITÀRIES HAN AUGMENTAT FINS A UN 291% EL SEU PREU

Veieu la notícia al Periódico.
I altres coses:

CAP AUTOCRÍTICA DE L'EQUIP DE GOVERN (pàg. 17-22)

Resumint, podem veure que a "La Torre avança" l'alcalde de la vila no fa autocrítica i presenta una gestió perfecta. És per això que ens hem de preguntar si en comptes d'un acte de transparència municipal, aquest acte no va ser un acte de propaganda. En cas afirmatiu, el poble ha de pagar la propaganda dels partits al govern? Pensem que no ha de ser així.
Promeses
L'alcalde acaba el discurs prometent una pista d'atletisme de mides reglamentàries, una altra pista de futbol 7 i la reforma de la idea de ciutat de 40.000 habitants que preveu el PGOU (revisaran el Pla General? acabaran amb el pla parcial de Muntanyans II?).

divendres, 19 de juliol de 2013

ES TORNARAN LES MULTES DEL RADAR

El ple municipal del 18 de juliol va aprovar retornar els diners de les multes pagades del període de màxima activitat del polèmic radar mòbil. Van ser 526 multes que van presentar el recurs col·lectiu que sumen un total de 80.000 euros. Es tracta del fruit de la lluita ciutadana de la Plataforma d'Afectats pel Radar (PAR). Al ple, el Jordi Roig va llegir un manifest de la PAR que demanava als regidors del consistori el vot favorable. Seguidament, e Lluís Suñé va fer a crònica d'aquesta lluita veïnal. Malgrat aquesta victòria, els regidors de l'Alternativa van denunciar que molts afectats han quedat exclosos d'aquesta solució. A la vegada també van recordar que la força negociadora ha estat directament proporcional al grau de participació dels afectats a les assemblees i manifestacions. En aquest sentit, l'ABG va recordar que a la darrera manifestació molts multats pel radar ja no es van mobilitzar. 
De tot plegat, l'Alternativa vol compartir la reflexió de què els veïns, units, poden arribar a tenir molta força davant el poder i la burocràcia.

L'AJUNTAMENT DE TORREDEMARRA DEMANA L'ABSOLUCIÓ DEL LLUÍS

El ple de municipal de Torredembarra del 18 de juliol va aprovar la moció de la Plataforma Lluís Absolució. Cap partit hi va votar en contra -només el PP es va abstenir-. Tots els portaveus van mostrar el suport al Lluís i van valorar la querella com a desproporcionada. L'Alternativa va agrair les mostres de suport.
Torredembarra se suma d'aquesta manera a la iniciativa pionera i valenta de l'Ajuntament de la Nou de mostrar públicament el suport al Lluís. Properament, Altafulla posarà a debat la moció. Alternativa Altafulla, Solidaritat i Convergència i Unió han fet públic que votaran a favor de la moció. 

dijous, 18 de juliol de 2013

EL RADAR A ANTENA 3

Más vídeos en Antena3

AVUI DIJOUS, PLE MUNICIPAL


  • RADAR
  • LLUÍS ABSOLUCIÓ
  • EMPRESES PÚBLIQUES
  • I ALTRES TEMES

20h

EL PP DE TORREDEMBARRA VA DEMANAR LA DIMISSIÓ DEL LLUÍS EL 2008 PER HAVER PUBLICAT UN ACUDIT SOBRE LES BALANCES FISCALS. DEMANARAN EL 2013 LA DIMISSIÓ DE RAJOY PER HAVER SAQUEJAT L'ESTAT, SEGONS LA PREMSA, A TRAVÉS DE COBRAR COMISSIONS A LES EMPRESES QUE GUANYAVEN ELS CONCURSOS PÚBLICS D'OBRES?

Vinga, que al final se sabrà tot:

dimarts, 16 de juliol de 2013

"L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA HA DE COMENÇAR A HUMANITZAR, DINS DE LA LLEI, EL TRACTE CAP ELS COMERCIANTS"

Els regidors de l'Alternativa Baix Gaià van ser a Ona la Torre el 16 de juliol. Allí van denunciar el tracte incorrecte que estan rebent els comerciants de la Torre, la política de contractació a dit, els sous escandalosos dels polítics del govern i el tracte de favor a l'empresa de l'aigua per part de l'equip de govern del PP-CiU-GIT.

S'HA OBERT LA INSCRIPCIÓ A L'ESCOLA D'ADULTS

Fins el 10 de setembre us podeu inscriure a l'escola d'adults de Torredembarra. Cal que us dirigiu pels matins al Patronat Antoni Roig, a la regidoria d'Ensenyament.

AVUI DIMARTS 16 DE JULIOL, REUNIÓ DE L'ALTERNATIVA

Reunió de l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra a l’Auca Taverna, a les 19h.
D'altra banda, a les 13:30h podreu sentir els regidors de l'Alternativa a través d'Ona la Torre.

dilluns, 15 de juliol de 2013

QUI PAGA LES OBRES DE BAIX A MAR? (pàg. 15)

Quan l'Ajuntament promou la reforma de carrers, clavegueram o altres semblants, una part la paguen els veïns de la zona amb contribucions especials. L'Ajuntament també paga una part. Podeu preguntar als veïns del carrer "Nou". 
I qui ha pagat les obres de Baix a Mar? Escoltant "La Torre avança" sembla que hagi sortit tot gratuït... Doncs bé, ho pagarem tot el poble durant anys a través de la concessió de l'aigua (un recurs natural...) a una empresa privada. A canvi de guanyar el concurs públic (amb un procés judicial pel mig...) l'empresa es compromet a una sèrie d'obres. D'on treu l'empresa aquests diners (perquè, és clar, no és una ONG)? D'augmentar els beneficis del negoci de l'aigua a Torredembarra. Les factures han passat de ser TRIMESTRALS a ser BIMESTRALS (no ho sabíeu?!). Normalment les famílies paguen "el mínim". Si et passes d'aquest "mínim" pagues molt més. D'aquesta manera les famílies ens afanyem a no malbaratar l'aigua. Què ha fet l'empresa amb el suport de l'equip de govern? Augmentar aquests mínims de manera espectacular! Els empadronats tenen dret a una rebaixa del 40%. la resta de propietaris, no. A més a més, l'empresa preveu uns beneficis milionaris a partir d'un creixement de població totalment impossible. L'empresa (i l'equip de govern) ha previst un mecanisme per a revisar en el futur el que paguem a la factura (i augmentar els seus ingressos). Ho faran? I tant! Quan cobren els seus directius? Quins beneficis tindran? No ho sabrem mai!
Com es que guanyen les eleccions municipals els partits que estan al servei de les grans empreses i en contra del teixit empresarial torrenc? Bé, d'això en parlem un altre dia, però aneu-hi pensant.

ENTRE EL 2003 I EL 2011 L'ELECTRICITAT VA PUJAR UN 63%. EL PP LA VA PRIVATITZAR EL 1997.

Ens van dir que la privatització serviria per fomentar la competència i, per tant, abaixar el preu. Ens van enganyar. A l'Estat espanyol es paga la llum més cara d'Europa, pel darrere d'Irlanda i Xipre. El 2012 ens la van pujar el 8%. Ara l'han tornat a pujar.

diumenge, 14 de juliol de 2013

L'ALCALDE UTILITZA ESPAIS MUNICIPALS COM ONA LA TORRE O LA CONFERÈNCIA "LA TORRE AVANÇA" PER CRITICAR ALS PARTITS POLÍTICS DE L'OPOSICIÓ (pàg. 14)

QUAN COSTARÀ MANTENIR L'EMBARCACIÓ QUE LA GUÀRDIA CIVIL HA CEDIT A LA POLICIA LOCAL?

Aquests dies hem pogut saber que la Guàrdia Civil ha cedit una embarcació a la policia local de Torredembarra. Es tracta d'una llanxa semirígida Quest 850, model Bravotwo amb un motor de 350 CV. Quan costarà mantenir aquesta nova propietat municipal? Quin us se li donarà? Hem de tenir en compte que la vigilància de la costa (tràfic de drogues, migració...) és competència estatal i no pas municipal.

dissabte, 13 de juliol de 2013

NO HAN TORNAT A POSAR ELS CONTENIDORS DE RECICLATGE AL CARRER JOSEP PUJOL

Encara no s'han reposat els contenidors selectius. Hi ha plàstics llençats al costat del contenidor de l'orgànic! Vam avisar amb temps d'aquesta incidència. Portem una setmana sencera de desídia administrativa. Després cobraran gratificacions els encarregats d'aquest servei?

QUIN ÉS EL PREU DEL PACTE? (pàg. 13)

L'alcalde afirma que governen les "tres úniques formacions que van tenir voluntat de posar-se d'acord". Nosaltres preguntem públicament quin és aquest acord? Quin és el preu d'aquest pacte? Quan cobren el regidors del PP per donar suport a aquest pacte? Què diu el "pacte" de Muntanyans II? I de la contractació a dit? I de no atendre els comerciants que demanen reunir-se amb el govern? Què diu el "pacte" de pagar milers d'euros en gratificacions en temps de crisi? I de pagar lloguers de locals que no es fan servir? I de la piscina que havia de ser coberta? I de l'aparcament del carrer Filadors? I dels desnonaments que promouen els bancs i caixes de Torredembarra? I de les pujades d'impostos? Què en diu el "pacte" respecte l'IBI? I del patrimoni històric abandonat? Quin és el preu d'aquest pacte?

divendres, 12 de juliol de 2013

L'ASSEMBLEA NACIONAL de CATALUNYA de TORREDEMBARRA FA PÚBLIC EL SEU SUPORT AL LLUÍS

"L’ASSEMBLEA NACIONAL DE CATALUNYA A TORREDEMBARRA ES SOLIDARITZA AMB LLUÍS SUÑÉ" Veieu el text sencer a: http://lluisabsolucio.blogspot.com

L'ALÍCIA SÁNCHEZ CAMACHO (PP) COBRA 500 EUROS AL DIA. QUANTS DINERS COBRA JOSÉ OVIEDO (PP) DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA? COM ÉS QUE NO ES FA PÚBLIC EL SEU SOU?

L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA NO TÉ SUPERÀVIT, AL CONTRARI: ESTÀ MOLT ENDEUTAT (pàg. 12)

L'alcalde de Torredembarra repeteix una vegada i una altra que l''Ajuntament té superàvit i que des que ell governa el dèficit ha baixat. Anem a veure les dades publicades a la premsa:
Deute viu de l'any 2014: 21.490 euros. (Font: Diari Més, 21-VII-2015)
A finals de 2013 el deute era de 23.511.052,65 euros (1521 euros per habitant), cosa que situa la Torre en la posició 201 de municipis més endeutats de l'Estat.
El 2012 el rati d'endeutament era del 126%. L'Ajuntament estava entre els 50 municipis més endeutats de Catalunya. A finals de 2012 l'endeutament era de 24.932.053 euros (1628,47 euros per habitant!) i ocupava el lloc 187 dels municipis més endeutats de l'Estat.
Deute viu de l'any 2011: 25.613 euros. (Font: Diari Més, 21-VII-2015)
El 2011 el Grup AIS situa Torredembarra entre els pobles més endeutats de l'Estat (el color vermell significa molt endeutat i blau, poc):


2010: 25,7 milions d'euros de deute (deute per habitant: 1.709 euros).
L’any 2010 la ràtio era del 124%
El 2010 estàvem a la posició número 100 de l'Estat espanyol, d'ajuntaments més endeutats per habitant.
2009: 25 milions de deute.
2008: 15.000 habitants, 20 milions d'euros de deute. 1328 euros de deute per habitant.
La ràtio d’endeutament el 2007 era el 76%
L’any 2007 es devien 15,5 milions d'euros.
L'any 2006 el rati d'endeutament per habitant era del 74,05%. El 2005, el 80,12%. El 2004, el 85,73%.

AQUEST MATÍ HAN PENJAT LA BANDERA ESPANYOLA A L'ANTIC AJUNTAMENT DAVANT L'ESTUPEFACCIÓ DELS VEÏNS I ALGUNS XIULETS CONTRARIS

Avui comencen els actes de la festa del Quadre, la nostra "festa major petita". Diumenge hi ha castells a la plaça de la Vila. També hi passarà la cercavila. L'equip de govern, format entre d'altres pel PP, ha decidit penjar la bandera espanyola a l'antic Ajuntament, seu actual de la policia municipal. En el moment de penjar la bandera, que és més del doble de gran que la senyera del municipi, els membres de la brigada s'han vist sorpresos pels xiulets i les mostres de rebuig d'una bona part dels veïns i de la gent que hi havia a la plaça. Calia penjar la bandera espanyola per la festa del Quadre?

APUNTEU-VOS A LA CADENA HUMANA DE L'11 DE SETEMBRE!

Conegueu tots els detalls al blog: http://lluisabsolucio.blogspot.com

JA HAN ARRIBAT LES SAMARRETES DE SUPORT AL LLUÍS!

Conegueu tots els detalls al blog: http://lluisabsolucio.blogspot.com

dijous, 11 de juliol de 2013

TEATRE AUDITORI: ON SÓN ELS RESPONSABLES? (pàg. 11)

L'alcalde de la vila denuncia que les obres del teatre auditori de Torredembarra tenen una desviació d'un 47% del pressupost. Aquesta xifra és un escàndol. Com és que no s'obre expedient als funcionaris que tenien responsabilitats? I als regidors del govern que feien el seguiment de les obres? Com és que l'empresa en surt indemne? Com es pot passar per alt aquest cas tant greu!?

ELS TRENS QUE VAN A BARCELONA I PAREN A LA TORRE, AQUEST MATÍ, VAN PLENS, TENEN GOTERES, NO TENEN LLOC ON SEURE, ESTAN BRUTS I PLENS DE SOROLLS

Estem donant una imatge tercermundista. Ens havien dit que la privatització del servei serviria per millorar. És fals. El servei és un desastre i caríssim. 
Ahir pel matí els trens van circular amb mitja hora de retard. La persona responsable de vendre els bitllets a Torredembarra, a l'estació, no informava als usuaris dels retards.
Avui el servei encara funciona pitjor.

PLE MUNICIPAL DEL RADAR

La setmana que ve, arran de l'acord aconseguit entre la Plataforma i l'Ajuntament, tindrà lloc el ple per aprovar el retorn dels diners de les multes del radar mòbil.

dimecres, 10 de juliol de 2013

NO TENIM COMISSARIA PERÒ JA L'ESTEM PAGANT (pàgina 10)

Dies abans de les darreres eleccions municipals l'actual alcalde inaugurava amb diners públics la futura comissaria de la policia local ubicada a l'antiga ferreteria de VICSAN. Des de llavors l'Ajuntament paga un lloguer milionari (amb opció a compra) per un local abandonat. L'alcalde anuncia a l'acte "La Torre avança" que la comissaria s'obrirà "aviat". Estarem atents.
Regidoria d'Actes
A la mateixa pàgina es felicita a la regidoria de recent creació que coordina els actes públics que es fan a la Torre. Casualitat o no, des de llavors hem pogut presenciar actes culturals importants que no han gaudit de la difusió que es mereixen. No hem vist cartells i ressò a la premsa comarcal.

ORGANITZEM-NOS PER ATURAR ELS ABUSOS DE LA BANCA

Els usuaris i les usuàries dels bancs i caixes estan units a l'AICEC-ADICAE, una entitat que ha estat molt anomenada arran de l'estafa de les preferents. Us recomanem el seu web. Si mai teniu dubtes com a clients de bancs no dubteu a trucar-los.

HAN REPOSAT DOS CONTENIDORS A LA ZONA DEL CARRER JOSEP PUJOL

Manquen encara els contenidors de paper i d'envasos.
Col·laboració ciutadana
En rebre la denúncia per part de veïns de la zona els regidors de l'Alternativa van entrar una instància a l'Ajuntament demanant que es tornessin a posar ja que havien deixat tot un barri sense servei de recollida d'escombraries ni reciclatge. L'actuació de l'Ajuntament ha estat ràpida. Esperem que al llarg del dia d'avui completin la seva feina.
Si teniu cap problema semblant no dubteu en escriure'ns: alternativabg@gmail.com

dilluns, 8 de juliol de 2013

LA PISCINA QUE HAVIA DE SER COBERTA... (pàg. 9)

Faltaven poques setmanes per les eleccions municipals del maig del 2011. Se sabia que no hi hauria calés per fer una piscina municipal coberta. Però el mes de març s'inaugurava la piscina a mig fer, sense cobrir. I allí està, sense acabar. Responsables? Dimissions? Explicacions? Cap ni una!

ELS TRENS D'AQUEST MATÍ VAN AMB RETARD I NO HI HA LLOC PER SEURE

Els trens que passaven aquest matí per la Torre, entre les set i les vuit, duien 20 minuts de retard. A més a més, anaven a rebentar. 

diumenge, 7 de juliol de 2013

ON SÓN ELS CONTENIDORS DEL CARRER JOSEP PUJOL?

Divendres van desaparèixer els contenidors del carrer Josep Pujol (darrere el Carrefour). No n'hi ha cap ni un en tot el carrer i el de Francesc Gual Gabardós. No hi ha contenidors ni papereres. Esperem que dilluns es reposin. Val a dir que aquest barri pateix molt l'abandonament general dels carrers i els serveis. Cal destacar els problemes que donen els terrenys abandonats propietat de grans constructores que van fugir en esclatar la bombolla immobiliària.

EL NOU CONTRACTE DE L'AIGUA ESTÀ AL SERVEI DE L'EMPRESA I NO PAS DELS CIUTADANS DE TORREDEMBARRA

(pàg. 8)
Aigua
El nou contracte de l'aigua és un regal per l'empresa privada que el gestiona perquè li permetrà uns beneficis milionaris.
L'aigua és un recurs natural bàsic per la vida. No se'n pot fer negoci! La gestió s'ha de basar en criteris ecològics i de servei bàsic.
La ciutadania i el Consell Municipal de Sostenibilitat haurien d'haver participat en la redacció del reglament de l'aigua. La gestió de la participació ciutadana del regidor corresponent és una estafa.
El preu de l'aigua ha pujat per això l'empresa invertirà en obres públiques a la vila. No és un regal!
El reglament de l'aigua preveu penalitzacions per a les famílies que defraudin. En canvi, aquest reglament no preveu penalitzacions de cara al possible frau que pugui fer l'empresa. Qui ha redactat aquest reglament?
El reglament esmentat no preveu cap mesura paliativa per a les famílies afectades per la crisi!
L'Alternativa va proposar que l'1% del benefici de l'empresa es destinés a campanyes d'estalvi d'aigua. Ho van rebutjar!
El Reglament de l'Aigua especifica com a dret de l'empresa "disposar d'una tarifa i d'uns preus suficients per autofinançar el servei de subministrament." Quan l'equilibri financer pugui no produir-se, té dret a sol·licitar una nova tarifa suficient o una compensació econòmica. L'Alternativa va proposar que l'entitat subministradora demostri, quan es doni aquest extrem, mitjançant un informe, que la gestió li resulta insostenible econòmicament. Aquest informe hauria d'incloure tots els detalls ingressos però també de despeses, incloent-hi les obres de millora, el consum d'aigua, el sou dels treballadors, el sou dels directius i els beneficis nets obtinguts per l'empresa durant aquells anys. L'Alternativa proposa també que aquests sous i beneficis es facin públics de manera anual ja que es tracta d'un servei bàsic municipal, encara que es gestioni de manera privada. Aquesta revisió de tarifes s'hauria de fer en una comissió on fossin representats tots els grups municipals. No ho faran!
L'Ajuntament va aprovar pujar els consums mínims afavorint a l'empresa i el malbaratament!
Donar feina
L'alcalde es felicita d'haver donat feina a veïns de la vila. On ha anunciat aquestes places de treball? Per què no s'han ofert en portada al Som-hi? Per què no s'ha promogut la transparència en la contractació? Quantes persones s'han contractat? Què cobren? Quina feina fan?
Ensenyament
La pàgina acaba felicitant la regidoria d'Ensenyament. Fins aquí podíem arribar! L'actual regidora del PP és corresponsable del tancament d'una escola pública! (Mirades)

ALBIOL, DEL PP, SERÀ JUTJAT PER INCITAR L'ODI

Veieu la notícia al 3 24.

ALTRES INFORMACIONS DEL DIA:

  • Un informe de la Unió Europea qüestiona que hi hagi una rbitratge a l'Estat espanyol per solucionar l'estafa de les preferents. L'informa demana que no es toquin els diners per no descapitalitzar els bancs. Què fort!

dissabte, 6 de juliol de 2013

EL GOVERN DEL PP DIU QUE EL CRÈDIT JA CIRCULA ENTRE LES PETITES EMPRESES SABENT QUE NO ÉS VERITAT I QUE EL PREU QUE S'HA DE PAGAR AQUÍ ÉS MOLT MÉS CAR QUE A EUROPA

I el preu dels habitatges nous es redueixen un 37% des del 2007.
I cau l'euríbor però puja l'IRPH, l'índex per calcular moltes de les hipoteques d'aquelles famílies que van cercar un interès menys variable. Aquest índex de referència ha de desaparèixer. Europa no el vol. Els bancs i caixes no paren de pujar els interessos als seus clients des que va començar la crisi.

AMAGANT LA QUANTITAT DELS SOUS DELS MEMBRES DE L'EQUIP DE GOVERN NO PODEM PARLAR QUE AQUESTS POLÍTICS SITUÏN "PER SOBRE ELS INTERESSOS DE TORREDEMBARRA" (pàg. 7)

A la pàgina 7 del discurs de l'alcalde llegim que "és de justícia reconèixer l'actitud i responsabilitat" del regidors del PP i del GIT "situant per sobre els interessos de Torredembarra". Doncs bé, si vostè ens amaga els seus sous, Torredembarra sospita que el que busquen és el benefici personal. Per què no els publica al web municipal i al Som-hi? Quants milers d'euros cobren cada any per la feina que fan?
En aquesta mateixa pàgina Masagué afirma que l'Ajuntament és l'enveja de la immensa majoria dels ajuntaments. Veient el paisatge dantesc que ha deixat la crisi, amb blocs de pisos abandonats per exemple, i havent sortit al Salvados del Jordi Évole pel cas Auditori, nosaltres no faríem aquest tipus d'afirmacions.

divendres, 5 de juliol de 2013

ELS IMPOSTOS SÍ QUE HAN PUJAT (pàg. 6)

L'alcalde afirma no haver pujat els impostos des que ell governa i això no és veritat. També afirma haver governat amb "austeritat" i això tampoc és cert. Com cobren els regidors del PP per fer el que fan? Quan portem gastat en lloguers de locals abandonats? Quantes persones a ha contractat a dit? Això és austeritat?

Altres notícies del dia:

  • La consellera d'Ensenyament de la Generalitat tanca escoles com la de Torredembarra (Mirades) per la crisi però en canvi contracta a dit al president de les joventuts de CiU de Girona. Ep, 43000 euros a l'any bruts, que no està gens malament!

dijous, 4 de juliol de 2013

EL PLA DE LA SORT PROJECTA UN BLOC DE PISOS ON HI HA LA CAPELLA

Seguim analitzant el discurs de l'alcalde a l'acte públic "La Torre avança".
La Sort
A la pàgina 5 parla que entre els seus principals objectius hi havia frenar el creixement desorbitat. És evident que la crisi ha aturat la bogeria del totxo. En cas contrari l'equip de govern ha seguit desenvolupant als despatxos nous plans parcials. Sabíeu que la zona del passeig de la Sort, el CAP i fins al Pontet hi van blocs de pisos? Sabíeu que un d'ells s'ha projectat damunt la capella de la Sort? Parlen d'un gran parc, d'una gran zona verda... Sabíeu que la zona de la Sínia de Cabeces és urbanitzable? Sabeu que hi ha projectat? Sabeu que Muntanyans II encara és urbanitzable? Sabeu que el banc propietari de Muntanyans II va ser nacionalitzat? Per què no s'han fet gestions per recuperar aquests terrenys pel poble?
Gestió dels recursos
L'alcalde parla de "prudència" en la gestió dels nostres recursos. Està parlant dels sous dels regidors del PP que no s'han publicat a cap lloc? Està parlant dels lloguers dels locals buits de Clarà i de davant del camp de futbol? Està parlant de la contractació a dit de càrrecs de confiança?

NOU COMUNICAT DE LA PLATAFORMA LLUÍS ABSOLUCIÓ

Veieu tota la informació a http://lluisabsolucio.blogspot.com.
Mentre ells roben, saquegen l'Estat i ens insulten cada dia, nosaltres pagant advocats per un delicte inexistent. Volem l'absolució del Lluís.

Altres informacions del dia:

  • En 5 anys el preu de la llum s'ha incrementat un 60%. Abans era gestionada per una empresa pública i es va privatitzar amb els vots de CiU i PP. Per cert, el que llavors era president d'Endesa... mai diríeu amb quin partit es va presentar a les eleccions del 2008? Bingo: amb el PP, Manuel Pizarro.
  • Un jutjat admet a tràmit una denúncia de la Falange contra un periodista que va explicar que aquesta organització franquista havia comès "crims contra la humanitat".
  • Javier Arenas (PP) porta guanyats en política oficialment més de 2,5 milions d'euros.
  • El BBVA persegueix a dos nens orfes per una hipoteca.

dimecres, 3 de juliol de 2013

LA TORRE AVANÇA? (1)

Iniciem avui un anàlisi del contingut de l'acte públic organitzat per l'Ajuntament de Torredembarra i en el qual va intervenir l'alcalde Daniel Masagué. La conferència tenia per objectiu fer balanç del govern municipal. Es va realitzar el 19 de juny al Casal Municipal. L'Ajuntament ha editat el discurs en format llibret. No té data, ni dipòsit legal, ni tampoc consta el nom del maquetador, ni de l'impremta. Tampoc hi consta la tirada.
Introducció
A la introducció (pàgina 3) l'alcalde parla dels valors que mouen aquest equip de govern. Ens crida l'atenció la paraula "transparència". Des del primer dia que l'Alternativa demana que es pengin al web els sous dels regidors, tant de l'oposició com de l'equip de govern. Quan cobren els regidors del PP de l'Ajuntament de Torredembarra? Volem saber-ho. Transparència! Estan amagant aquesta informació al poble. Mentre no ho diguin no podem parlar de "transparència". 
Demà analitzarem la pàgina 5. Si ens voleu ajudar podeu escriure a alternativabg@gmail.com

dimarts, 2 de juliol de 2013