dilluns, 30 de setembre de 2013

QUINES GESTIONS S'HAN FET PEL TERCER FIL?

 L'Alternativa va preguntar al ple per les gestions fetes per l'Ajuntament amb el projecte de Tercer Fil. També vam posar damunt la taula les retallades en ambulàncies i a l'estació de tren. 

diumenge, 29 de setembre de 2013

PREPARANT EL BUTLLETÍ D'OCTUBRE

L'1 d'octubre sortirà el nostre butlletí mensual en paper. Ara tenim l'esborrany fet i l'estem revisant. Si voleu participar-hi, aportant esmenes i informacions, podeu escriure a alternativabg@gmail.com.

dissabte, 28 de setembre de 2013

APARCAMENTS PER BICICLETES

Els regidors de l'Alternativa van proposar al darrer ple que s'instal·lin aparcaments per a bicicletes allà no hi ha més demanda: plaça "de les Monges" i al pàrking de Mañé i Flaquer. Cal que sigui un mobiliari de disseny funcional i bona estètica. Actualment observem que els usuaris les han de lligar als senyals de trànsit, arbres o allà on poden.

divendres, 27 de setembre de 2013

PROPOSEM FOMENTAR EL COOPERATIVISME

A Catalunya hi ha 4.130 cooperatives. Facturen 4130 milions a l’any, cosa que suposa el 2% del PIB. Un 15% de la població està vinculada a les cooperatives. Aquestes ocupen 38.000 persones de manera directa. Hi ha 42.000 socis i sòcies que en formen part. També estan vinculats 100.000 agricultors i 1 milió de socis de cooperatives de consum.El govern català té previst reformar la llei de cooperatives. A través del programa ARACOOP, pel 2013-2016, es preveu crear 1000 empreses cooperatives. El govern, segons va informar Felip Puig, destinarà 1 mil·lió d'euros per incentivar les noves cooperatives que es constitueixin. 
L'ABG, al principi del mandat, vàrem entregar a l'Ajuntament un dossier que anava en aquest sentit i en alguna ocasió es vam reunir per parlar-ne. 
Pensen fer alguna cosa en aquest sentit per tal de crear ocupació a la vila?
Dubtem que la regidoria de promoció econòmica es posi en contacte amb ARACOOP o amb la conselleria de Felip Puig...

dijous, 26 de setembre de 2013

CAL UNA REGIDORA PER A LA BIBLIOTECA?

Torredembarra té una regidora que s'encarrega exclusivament de la Biblioteca, tot i que aquesta funcionava abans de manera exemplar. Hem vist notícies a la premsa al respecte i una recollida de signatures molt curiosa a la cafeteria del costat (VEIEU LA FOTOGRAFIA). Vam preguntar pel cas al ple però no ens van contestar. Es veu que sí que ho van fer a Ona la Torre. 

dimecres, 25 de setembre de 2013

L'AJUNTAMENT PAGA EL LLOGUER (MILIONARI) DE DOS LOCALS QUE NO UTILITZA

Els regidors de l'Alternativa van preguntar al darrer ple municipal pels famosos lloguers de Clarà (a l'antiga Sínia de Xanans) i deL VICFER. Hi ha algun projecte d’ús? Es pensen utilitzar... o pel contrari es pensa seguir llençant els milers d'euros que ens costa? L'equip de govern no ens va contestar.

dimarts, 24 de setembre de 2013

COM ESTAN ELS NOUS HORTS DE CAN DÀNIA?

Fa uns mesos vam votar el protocol d'ús i es va anunciar que s'ampliarien les parcel·les. Quantes noves parcel·les s'han atorgat. Quantes persones s'han afegit a l'activitat. S’han seguit els criteris acordats? Esperem resposta de l'equip de govern.

dissabte, 21 de setembre de 2013

DESNONAMENTS A TORREDEMBARRA

Els regidors de l'Alternativa van preguntar al darrer ple pels desnonaments que estan protagonitzant les entitats bancàries de la vila. Intermón assenyala que l’índex de pobresa al nostre país pot esdevenir del 30% de la població. Els aturats el primer que poden perdre és la llar. La lacra dels desnonaments està afectant a una part significativa de població. Coneixeu els casos que tenim al nostre poble? Dels diversos protocols que es poden seguir per evitar el desnonaments, quin és el que s’aplica des de Benestar Social?

dimarts, 17 de setembre de 2013

BRUTÍCIA AL CARRER NOU

Els veïns del carrer Nou ens han recordat diverses vegades la quantitat de famílies que porten el seu gos a defecar en aquest espai emblemàtic de la vila. La policia local està informada. De qui és responsabilitat fer el seguiment? La normativa actual ja deu tenir un protocol d'actuació però ningú l'aplica.

dilluns, 16 de setembre de 2013

LA PISCINA "COBERTA" ÉS UN NIU DE MOSQUITS

La piscina coberta-descoberta, niu de mosquits. Ahir hi vam passar per davant. La pluja l'ha omplert. Segueix sense avançar el projecte.

diumenge, 15 de setembre de 2013

dijous, 12 de setembre de 2013

dimarts, 10 de setembre de 2013

LES MILLORES AL CARRER FRANCESC GUAL

Gràcies als veïns de la zona hem pogut fer arribar a l'Ajuntament les seves necessitats en matèria de residus. Resulta que no hi havia papereres ni tots els contenidors de reciclatge. Ara, per fi, han arribat tots els contenidors menys un i la paperera.