dimarts, 26 de novembre de 2013

L'ENTRADA A TORREDEMBARRA PER L'AVINGUDA CATALUNYA: LA IMPUNITAT DELS CONSTRUCTORSA Torredembarra la llei no és igual per a tothom. Si valtros o naltros tinguéssim alguna propietat i la mantinguéssim abandonada ens cauria tot el pes de la llei al damunt.
Senyors/es: no cal redactar noves ordenances de civisme quan no esteu fent complir als principals contaminadors i als que embruten el nostre paisatge. Ja sabeu qui són.

diumenge, 24 de novembre de 2013

L'ALTERNATIVA AMB ELS VEÏNS DEL CARRER ESCALETES QUE NO TENEN SERVEI DE TELEFONIA FIXA

L'Ajuntament i la companyia Telefònica no els ha ofert cap solució.
L'edifici disposa de cèdula d'habitabilitat signada per un tècnic municipal tot i que sis anys després encara no hi ha arribat el servei de telèfon.
L'Alternativa ha portat aquest conflicte a l'Ajuntament amb l'ànim de trobar una solució.

Aparcament del carrer Filadors

L’empresa que porta el servei cobra 9645,96 € al mes, en concepte de vigilància, neteja i seguretat. O sigui, 115.751,52 € a l’any (o el que és el mateix 19.259.548 pessetes). Des de que està obert, deu haver facturat uns 386.000 €. Sens parlar del que va costar l’obra, uns 3.700.000 €, Torredembarra porta malbaratats en l’aparcament del carrer Filadors la quantitat de 364.402,39€. El poble paga per l’aparcament 317,09 €/dia i, si s’agafa la facturació més alta, la de l’any 2012, recupera 20,13 €. Recupera un 6%! Si s’agafa la d’enguany, recupera 15,93€. (15,93€ és la tarifa d’un dia sencer, un sol vehicle)
Amb aquestes xifres el que s’ha recaptat des del primer dia només és podrien pagar a l’empresa que gestiona l’aparcament 2 mesos i una setmana... portem més de tres anys perdent.
Tenint en compte que el cost per vehicle sigui de mitjana 1 €, significa que utilitzen l’aparcament entre 15 i 20 vehicles al dia. Si la despesa mitjana fos de 2€, entre 7 i 10 vehicles al dia.
L’espai de l’aparcament és de 250 places: 200 per vehicles, 6 per a furgonetes, 8 vehicles mobilitat reduïda i 36 motocicletes. És a dir entrant tots els cotxes i/o motos al mateix temps en sobrarien encara 230 places.
Per què no és tanca si és una empresa ruïnosa com es faria si fos privada? Quins interessos se'ns estan amagant?
Si el parking es tanqués Torredembarra s'estalviaria més de 105.000 € l’any que es podrien destinar a Serveis Socials, Horts dels jubilats i aturats... i no caldria pujar els impostos... per això cal fer les al·legacions i recordar a l'Ajuntament que un altre administració dels recursos és possible i necessària. Només cal voluntat política.-Veieu el vídeo editat per la CUP de Torredembarra-

dissabte, 23 de novembre de 2013

ARA MATEIX ESTEM REPARTINT LES AL·LEGACIONS PER SIGNAR EN CONTRA DE LA NOVA PUJADA D'IMPOSTOS DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA


Cal que ompliu el full i l'entreu per registre a l'Ajuntament de Torredembarra.
Si voleu més fulls ara mateix no us podem dir altra cosa que en poder fer fotocòpies.
Resulta que a l'Auca, aquesta hora, no ens en queda ni un.


AQUÍ TENIU ELS HORARIS DEL REGISTRE:
"Adreça: Plaça del Castell, 8, Torredembarra
Telèfon / Fax: 977 640 025 / 977 130 514  (...)
Horari d'atenció al públic i registre de documents: de dilluns a divendres: de 8:30h a 14:00h

Registre de documents: Policia Local (Pl. de la Vila, 1) dissabte de 9:00h a 14:00h"

Si teniu qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic: altervativabg@gmail.com i a l'Auca, de dimarts a diumenge de 18h a 22h.

80.000€ de productivitats i complements de sou pagats aquest mes de setembre a l'aj. de #Torredembarra. I al poble li pugen els impostos.

dijous, 21 de novembre de 2013

dimecres, 20 de novembre de 2013

MÉS QUEIXES SOBRE LA GESTIÓ DE L'AIGUA

Fa uns dies una família de Torredembarra ens va explicar el seu cas. Sempre havien pagat puntualment l'aigua. Un dia, però, en arribar a casa es van trobar l'aigua tallada. A l'oficina de Sorea els informaren que tenien un rebut antic per pagar tot i tenir la factura domiciliada pel banc. Per recuperar l'aigua l'empresa es va cobrar una quota extra de... 40 euros! El més curiós del cas és que la família mai va rebre cap avís previ de Sorea.
Aquest cas coincideix amb el d'una altra família que va tenir un bar fa anys. Sorea va enviar un avís d'impagament d'un rebut al local tancat, on antigament estava instal·lada l'empresa. En cap cas es van posar en contacte amb la família, resident a la Torre i al corrent de tots els pagaments de l'aigua. Finalment, Sorea es va cobrar el rebut endarrerit amb recàrrecs.

diumenge, 17 de novembre de 2013

QUEIXES PEL MAL SERVEI DE L'OFICINA VIRTUAL DE SOREA

Una família de Torredembarra ens ha fet saber que l'oficina virtual de Sorea no serveix per a solucionar problemàtiques vinculades a la factura o al servei. La mateixa família es queixa que la factura de l'aigua inclogui la taxa d'escombraries. Aquest sistema provoca problemes a les persones que no són propietàries i que tenen llogada la vivenda on viuen.

dissabte, 16 de novembre de 2013

L'ABG demana a l'Aj. de #Torredembarra que apliqui la sentència del TC que obliga a les Juntes de Govern a ser obertes al públic

L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA L'APLICACIÓ DE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL QUE OBLIGA A CELEBRAR LES SESSIONS DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL OBERTES AL PÚBLIC EN CAS DE TENIR DELEGADES COMPETÈNCIES DEL PLE MUNICIPAL, COM ÉS EL CAS DE TORREDEMBARRA

Segons la sentència del Tribunal Constitucional del 26 de setembre de 2013 (EDJ 2013/181794), que considera que conforme a la Carta Magna (EDL 1978/3879) que les sessions de la Junta de Govern Local de un municipi de règim comú (menys de 250.000 habitants) se celebrin a porta tancada, sempre i quan les decisions que s'adoptin no siguin relatives a les atribucions que vénen delegades per el Ple.

Cal recordar que l'any 2011 van ser delegades moltes de les competències del Ple a la Junta de Govern Local, i que fins ara han estat a porta tancada.

L'Alternativa demana al govern de CIU, PP i GIT que apliqui immediatament aquesta mesura, que publicitin les convocatòries de la JUNTA DE GOVERN LOCAL i que les facin a la Sala de Plens per facilitar l'assistència de la ciutadania.

Enllaç d'interès: http://www.elderecho.com/derecho_local/novedades-relevantes-administracion-local_0_525375084.html

Alternativa Baix Gaià

dimarts, 12 de novembre de 2013

TORREDEMBARRA POT FOMENTAR EL COOPERATIVISME DE TREBALL I NO HO FA

Al darrer ple municipal els regidors de l'Alternativa van recordar al regidor de promoció econòmica les propostes per a fomentar l'emprenedoria econòmica en l'àmbit del cooperativisme. De la mateixa manera, van informar del pressupost de la Generalitat impulsar el cooperativisme. Cap de les nostres propostes de l'àmbit econòmic ha estat recollida pel govern municipal tot i ser una prioritat per a nosaltres des de l'inici de la legislatura.

dilluns, 4 de novembre de 2013

5 PERSONES DE PÚBLIC AL PLE MUNICIPAL TORRENC

Dilluns, 14h, ple de l'ajuntament de #Torredembarra amb ordenances fiscals. 5 persones de públic.
Doncs això, més IBI i més pressió fiscal per finançar una estructura municipal caduca i d'esquenes a la realitat del poble. L'ABG presentarà al·legacions als acords del ple. Demà disposarem del document definitiu i demanarem la implicació dels veïns.

"Los recortes se ceban en los servicios sanitarios a las poblaciones costeras"

Veieu el Diari de Tarragona d'ahir, les retallades en servei d'ambulància al Baix Gaià i les declaracions del torrenc Josep Mercadé.